Jong stelletje overvalt bank uit liefde

Een stelletje uit het Belgische Gent moest gisteren voor de rechtbank van Dendermonde verschijnen, omdat ze op 17 augustus vorig jaar een bank hadden overvallen. Het stelletje had echter een goede reden voor de overval. "Van onze ouders mochten we niet trouwen, maar we wilden dat zo graag en hadden geen geld. Daarom pleegden we die overval", vertelde de negentienjarige Gizlane.

De liefde is volgens het meisje en haar eveneens negentienjarige vriend Hadi C. het enige motief voor de overval. Het smoorverliefde stel overviel een bank in het Vlaamse Schellebelle. Ze bonden de eigenaar van de bank vast en maakten zo'n vijfduizend euro buit.

Na de laffe overval vluchtte het stel op een motor maar verloor tijdens een valpartij een deel van de buit. Tot overmaat van ramp belandde het duo wegens wegwerkzaamheden in een put en raakte gewond. Gelukkig voor hen was een chauffeur zo vriendelijk het tweetal een lift aan te bieden. De buit hebben ze echter wel moeten achterlaten.

Bij de valpartij moest Gizlane ook haar bril achterlaten. Het montuur was zo bijzonder, dat een opticien nog exact wist aan wie hij deze had verkocht. Het werd zo een koud kunstje de jongedame op te pakken. Hadi werd op acht oktober in zijn klas in de boeien geslagen.

De nieuwsgierige rechter wilde nog wel even weten of het stelletje nog steeds met elkaar ging. "Natuurlijk", klonk het blijde antwoord. Volgens het Openbaar Ministerie verdient het edele tweetal het om vijf jaar op water en brood te moeten. Hun ouders hebben inmiddels hun zegen gegeven. Zodra de twee weer eenmaal op vrije voeten zijn, mogen ze van hun ouders met elkaar in het huwelijksbootje stappen.