FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 26 januari 2008

Danslerares (41) misbruikt 13-jarige jongen

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een 41-jarige danslerares uit het Texaanse Corpus Christi wordt ervan beschuldigd seks te hebben gehad met een leerling. De jongen was nog maar dertien jaar oud tijdens de seks.

Sandra Borrego gaf volksdanslessen op de Most Precious Blood Catholic School. Volgens het politieverslag had de juf minstens twintig keer gemeenschap met de jongen. Dat vond plaats in de eetzaal van de school of bij Sandra thuis.

'De nieuwe Uri Geller' is bedrog

Icoon TelevisieWat werd aangekondigd als 'de spraakmakendste show van het jaar', blijkt een grote bedrogshow te zijn. Het tv-programma 'De nieuwe Uri Geller', gepresenteerd door Henk-Jan Smits, is fake.

In de show gaat SBS op zoek naar de nieuwe Uri Geller. Hij is bekend van een truc waarbij hij een metalen lepel laat ombuigen. In het SBS-programma gaan wekelijks vijf kandidaten de strijd met elkaar aan om de nieuwe Uri te worden, en krijgen daarbij feedback van Uri. Maar hebben de kandidaten echt paranormale/bovennatuurlijke krachten? En ziet Uri Geller deze kandidaten voor het eerst?

Nee. Zo blijkt dat deelnemer Hayashi vorige week ook al in Duitsland te zien was bij het programma 'The next Uri Geller', uitgezonden door de Duitse zender Pro7. Hayashi deed vanavond een act met een mes en vijf kokers, maar deed dezelfde truc vorige week ook op de Duitse tv. Opvallend was dan ook dat Hayashi door Uri tot 'winnaar' werd uitgeroepen, terwijl hij er in Duitsland werd uitgestemd. Hij ging vanavond direct door naar de volgende ronde. De overige 4 kandidaten moesten genoeg stemmen krijgen van het publiek om door te mogen.


Hayashi op de Duitse tv.


Ook trucs die vanavond door de kandidaten uitgevoerd werden, waren ook al in de Duitse versie te zien. Zo deed de 30-jarige Ramana vanavond een truc, waarbij hij mogelijk werd opgehangen door een strop. Deze act was al lang bekend bij Uri Geller, want die was vorige week ook al op Pro7 te zien. Ditzelfde geldt voor de truc, waarbij twee BN'ers van persoon verwisselden.


En zo gaat die truc!


Ook op het forum wordt gediscussierd over 'De nieuwe Uri Geller'.

Satelliet dreigt op Aarde neer te storten

Icoon RuimtevaartIedereen kan in februari en maart beter goed uitkijken. Een Amerikaanse spionagesatelliet heeft het begeven en dreigt nu ergens op Aarde neer te storten.

Dat meldt de Amerikaanse omroep Fox News vandaag. Een hoge functionaris van het Witte Huis heeft het nieuws bevestigd en vertelt dat momenteel nog onderzocht wordt hoe de schade zo klein mogelijk kan worden gehouden. Het gevaarte zal waarschijnlijk binnen twee maanden neerploffen. De satelliet bevat mogelijk schadelijke materialen.

New Kids on The Block weer terug

Icoon MuziekDe populaire boyband uit het begin van de jaren negentig New Kids on the Block is terug. De website van de band is sindskort weer online en volgens het blad People zou er binnenkort een aankondiging komen van een heuse reünie.

De Amerikaanse muziekgroep bestaat uit Jordan en Jonathan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg en Danny Wood. In totaal verkochten ze meer dan 50 miljoen schijfjes. Het boybandstempel mag er inmiddels vanaf, want de heren zijn inmiddels de 35 jaar ruimschoots gepasseerd.

Geniet van enkele oude video's




Terreurcel wilde in meer landen toeslaan

Icoon Terrorisme De recent in Barcelona opgerolde terreurcel wilde een dezer dagen niet alleen in Spanje aanslagen plegen, maar ook in Duitsland, Frankrijk, Portugal en Groot-Brittannië. Dat berichtte de zaterdageditie van de Spaanse krant El País.

Het dagblad baseert zich op een uitgelekte getuigenis van een politie-informant binnen de kring van verdachten. De vermeende terroristen zouden vooral het openbaar vervoer als doelwit van aanslagen hebben aangemerkt, en dan vooral metrostations. Die zouden goede doelwitten zijn omdat hulpdiensten er niet zo snel bij kunnen komen.

Van de veertien opgepakte mannen, vooral Pakistanen, zijn er intussen vier weer op vrije voeten. De Spaanse krant stelt dat het plan was dat al-Qaeda eventuele aanslagen zou opeisen via Baitullah Mahsud, een Pakistaan die verbonden is aan Taliban-strijders in buurland Afghanistan en die ook achter de recente moord zou zitten op de Pakistaanse oppositieleidster Bhutto.

Uitslagen Eredivisie 26/01/2008

Er werden vanavond drie wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - Excelsior 2-1
9' Dzsudzsák 1-0 (assist: Farfán)
81' Den Ouden 1-1 (assist: Braber)
90'+1Koevermans 2-1

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 33.000.
Gele kaart: Afellay, Alcides (PSV), Demir, Altheer, Voskamp, Bandjar (allen Excelsior).

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Marcellis, Salcido, Alcides (Rajkovic/79), Farfán, Simons, Afellay, Culina (Koevermans/61), Dzsudzsák, Lazovic

Excelsior: v.Nieuwenhuijzen, Bandjar, v.Steensel, Demir,Piqué, Braber, Altheer (Voskamp/68), Luyckx, Pardo, Den Ouden, Steur (v. Guldener/79).



Roda JC - NAC Breda 0-2
38' Sikora 0-1 (assist: Kolkka)
68' Idabdelhay 0-2 (assist: Lurling)

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 13.000.
Gele kaart: Saeijs, de Jong, Yulu Matondo (allen Roda JC), Mtiliga, Sikora (NAC).

Opstellingen

Roda JC: Castro, Wau, Saeijs, De Fauw, De Jong, Tioté,Hadouir (W. Janssen/74), Meeuwis (Bodor/74), Yulu Matondo, Oper (v. Tornhou/67), Lamah

NAC: Ten Rouwelaar, Elshot, Loran, Zwaanswijk, Mtiliga, Fehér, Molhoek, Gilissen, Sikora (Idabdelhay/68), Lurling, Kolkka (Ammi/90).



De Graafschap - Heerenveen 0-3
21' Bradley 0-1
64' Sulejmani 0-2 (assist: Roorda)
81' Bradley 0-3

Scheidsrechter: Liesveld.
Toeschouwers: 12.000.
Gele kaart: Keller (De Graafschap)

Opstellingen

De Graafschap: v.Fessem,Schuurman, Keller,Fung A Wing,Fränkel,Meijer,Hese (De Groot/71), Schöne,Vidarsson,Johnson (v.d. Ouweland/46),Powel

Heerenveen: v.Dijk,Zuiverloon, H.Drost,Dingsdag,Breuer,Poulsen,Roorda (Beerens/78), Bradley,Pranjic,Sibon,Sulejmani (Paulo Henrique/83).

Van Grunsven wint bij Jumping Amsterdam

Anky van Grunsven heeft tijdens Jumping Amsterdam de kür op muziek gewonnen. Ze reed voor het eerst in Nederland haar nieuwe kür.

De muziek van haar nieuwe kür is gecomponeerd door Wibi Soerjadi. In vergelijking met haar vorige oefening (waarmee ze onder meer Wereld- en Olympisch kampioen werd) is deze een stuk lastiger. Enkele lastige overgangen liepen dan ook nog niet perfect. Desondanks was Van Grunsven met een score van 83,850 veruit de beste. De tweede plek ging naar Imke Schellekens-Bartels (79,000). De Finse Kyra Kirklund (78,800) eindigde als derde. Overigens is ook de muziek in de oefening van Schellekens-Bartels gecomponeerd door Soerjadi.

Willeboordse wint WB in Sofia

Elisabeth Willeboordse heeft bij wereldbekerwedstrijden judo in Sofia de overwinning gegrepen. Ze won in de klasse tot 63 kilogram.

In de finale klopte ze de Sloveense Urska Zolnir. Vorig jaar won Willeboordse ook al brons op het WK door in de troostfinale Zolnir te verslaan. Willeboordse heeft zich met de overwinning bovendien definitief verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen. Deborah Gravenstijn, Dani Libosan (beiden -57kg), Kitty Bravik en Shareen Richardson (beiden -52kg) speelden geen van allen een rol van betekenis.

Venhuizen veertiende op EK

Karen Venhuizen is op het EK Kunstrijden als veertiende geëindigd. Het is haar beste prestatie ooit op een EK.

Met een puntentotaal van 126,3 vestigde Venhuizen tevens een persoonlijk record. De titel ging met een puntentotaal van 171,28 naar de Italiaanse Carolina Kostner. De tweede plek was voor de Zwitserse Sarah Meier (169,44) en derde plek ging naar Laura Lepisto (165,65) uit Finland

Kamer wil duidelijkheid over burgers in Uruzgan

Icoon OorlogDe Tweede Kamer wil dat minister Eimert van Middelkoop (Defensie) openheid geeft over de status van ingehuurd burgerpersoneel in Uruzgan. Defensie heeft een aantal taken in Uruzgan uitbesteed aan particuliere bedrijven.

Regeringspartij PvdA en oppositiepartijen SP en VVD maken zich zorgen over het aantal contracten onder meer in de beveiliging, catering en bevoorrading, meldde RTL Nieuws vandaag. Voor die werkzaamheden huurt Defensie bedrijven in.

De Kamer wil weten om hoeveel mensen het gaat en onder wiens verantwoordelijkheid zij vallen en welke risico's aan hun aanwezigheid zijn verbonden.

Southgate: "Ik heb positieve vibes"

Afonso Alves en AZ wachten met spanning op de naderende arbitragezaak. Middlesbrough wacht intussen de komst van de Braziliaanse speler af. Gareth Southgate, manager van de Engelse club, liet weten dat er nog altijd twijfel bestaat over de transfer van de speler.

"Hij heeft wat problemen om hier te komen, maar mijn gevoel is dat hij graag wil komen. Ik heb positieve vibes," liet Southgate weten. "Ik schat de kansen goed in, maar ik kan jullie geen schema geven."

Middlesbrough moet, volgens Soutgate, alleen nog een akkoord met SC Heerenveen bereiken. Over AZ werd met geen woord gerept. "Hij is op de markt, dus we moeten met Heerenveen onderhandelen," aldus de trainer. "De meeste partijen willen graag, maar we moeten het nog eens worden. Dat is niet vanzelfsprekend, behalve als we akkoord gaan met de vraagprijs. Maar ik wil niet te veel geld uitgeven en meer dan we kunnen betalen."

Meer dan 60 Rally Crashes

Leuk dit, we kregen in de submit een filmpje met een hele zooi crashes, altijd goed, maar het leuke is dat de submitter het filmpje zelf heeft samengesteld en van muziek heeft voorzien. En hij vroeg ons of wij het de moeite waard vonden om zijn filmpje op de FOK!weblog te zetten.

En daar kunnen wij maar een ding op antwoorden, natuurlijk want een filmpje met 60 ongeluken in net iets meer dan zeven minuten daar kunnen we altijd wat mee.

Met dank aan TheOnePb voor de submit

Zaakwaarnemer Hansson weet van niks

Het is nog maar de vraag of Petter Hanson voor Feyenoord gaat spelen. Volgens de zaakwaarnemer van de Zweed is er wel interesse, maar deze zou niet concreet zijn. Afgelopen donderdag viel de naam van de voormaligs speler van SC Heerenveen voor het eerst in Rotterdam.

"Het zijn slechts geruchten," liet Kent Carlzon, zaakwaarnemer van Hanson, in een reactie weten. "Ik heb gehoord dat Petter in Nederland aan Feyenoord wordt gelinkt, maar zover ik weet is er niks concreet. Met mij is in ieder geval geen contact opgenomen."

[Upd] 'Kuffour op weg naar Ajax'

Het lijkt erop dat Ajax in Sammy Kuffour de ideale versterking voor in de verdediging heeft gevonden. Volgens het Corriere dello Sport is de Ghanees al tot overeenstemming gekomen met de Amsterdammers. Bij Ajax moet Kuffour de opvolger van Jaap Stam worden.

De 31-jarige Kuffour zal maandag medisch gekeurd worden. Kuffour, nu nog speler van AS Roma, komt bij zijn huidige werkgever niet aan spelen toe. Afgelopen seizoen werd hij aan Livorno verhuurd.

Kuffour maakte furore bij zijn vorige werkgever, Bayern München. Daar speelde hij van 1994 tot 2005 en boekte de Beierse formatie met Kuffour in de gelederen veel successen.

Update 19:45 uur
Volgens Voetbal International was technisch directeur Martin van Geel vandaag namens Ajax in Rome om de transfer af te handelen. Het lijkt erop dat hij succes heeft want de onderhandelingen met AS Roma zijn zo goed als afgerond.

Rentree Robben bij Real Madrid

Arjen Robben maakt weer deel uit van de selectie van Real Madrid. De trainer van de Madrilenen, Bernd Schuster, nam de Nederlander op voor de wedstrijd tegen Villarreal. Deze competitiewedstrijd wordt zondag gespeeld.

Een spierblessure zorgde er de afgelopen weken voor dat Robben niet kon spelen. Naast de aanvaller maken ook Ruud van Nistelrooij, Wesley Sneijder en Royston Drenthe deel uit van de ploeg van De Koninklijke, die het tegen Villarreal mag opnemen.

WK Treviso: Albert pakt titel bij beloften

Niels Albert is er in geslaagd de de wereldtitel veldrijden bij de beloften in de wacht te slepen. In het Italiaanse Treviso was de 21-jarige Belg 38 seconden sneller dan de Fransman Aurelien Duval. Christian Cominelli uit Italië greep de bronzen medaille.

De veldrijder was dit seizoen ook al een aantal keer te zien bij wedstrijden van de senioren. Zo wist Albert in november, tijdens de Superprestige in Gieten, de zege te pakken. Ramon Sinkeldam (10e), Thijs van Amerongen (11e), Mitchell Huenders (22e) en Ivar Hartogs (29e) zorgden in de Italiaanse plaats voor de Nederlandse inbreng.

Ook het WK veldrijden voor junioren werd zaterdag afgewerkt. Arnaud Jouffroy ging er uiteindelijk met de titel vandoor. Peter Sagan uit Slowakije en Lubomir Petrus uit Tsjechië, medevluchters van de Fransman, waren in de eindsprint enkele seconden trager en werden uiteindelijk tweede en derde. Tijmen Eising was met een zestiende plaats de beste Nederlander.

Sven Kramer krijgt schaats-Oscar

Icoon SchaatsenSven Kramer heeft vandaag de Oscar Mathisen Trofee in ontvangst mogen nemen. Deze prijs staat ook wel bekend als de Oscar voor schaatsers. De Fries kreeg deze prijs uitgereikt, vanwege zijn prestaties gedurende het seizoen 2006-2007.

In dat jaar wist Kramer de titels tijdens het EK en WK allround in de wacht te slepen. Verder schreef hij de wereldbekerwedstrijden van de vijf en tien kilometer op zijn naam én presteerde hij het om een aantal wereldrecords aan te scherpen.

Het is de twaalfde keer dat een Nederlander deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Eerder mochten Henk van der Grift, Kees Verkerk (2x), Ard Schenk (3x), Hein Vergeer, Leo Visser, Falko Zandstra, Rintje Ritsma en Gianni Romme deze prijs een mooi plekje in hun huis geven.

Voor meer schaatsnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Schaatsoscar voor Kramer

Sven Kramer heeft zaterdag de Oscar Mathisen Trofee in ontvangst mogen nemen. Deze prijs staat ook wel bekend als de Oscar voor schaatsers. De Fries kreeg deze prijs uitgereikt, vanwege zijn prestaties gedurende het seizoen 2006-2007.

In dat jaar wist Kramer de titels tijdens het EK en WK allround in de wacht te slepen. Verder schreef hij de wereldbekerwedstrijden van de vijf en tien kilometer op zijn naam én presteerde hij het om een aantal wereldrecords aan te scherpen.

Het is de twaalfde keer dat een Nederlander deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Eerder mochten Henk van der Grift, Kees Verkerk (2x), Ard Schenk (3x), Hein Vergeer, Leo Visser, Falko Zandstra, Rintje Ritsma en Gianni Romme deze prijs een mooi plekje in hun huis geven.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de vijftiende speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

Barendrecht - Excelsior Maassluis 1-1
Capelle - Ter Leede 2-1
FC Lisse - SHO 1-0
Quick Boys - Noordwijk 2-0
Rijnsburgse Boys - Katwijk 2-0
TOGR - DOTO 2-0
Zwaluwen '30 / Henver - ASWH 1-2

Hoofdklasse B

AFC Ajax - Bennekom 1-3
GVVV - IJsselmeervogels 0-0
Kloetinge - Nunspeet 0-3
Kozakken Boys - DOVO 4-1
Nivo Sparta - LRC Leerdam 1-1
Spakenburg - Geinoord 5-0
Sparta Nijkerk - Hoek 1-0

Hoofdklasse C

ACV - HHC Hardenberg 1-3
Excelsior '31 - Oranje Nassau 1-2
Flevo Boys - SC Genemuiden 0-0
Go Ahead Kampen - Staphorst 1-0
PKC '83 - ONS Sneek 4-2
VVOG - DOS Kampen 2-1
WHC - Be Quick '28 0-2

Sekstape Gordon: orgieseks met mannen

Help, er is een sekstape gelekt van Gordon Heuckeroth, de zanger, presentator en jurylid van Idols. Dat meldt dagblad Trouw. Op de video is te zien hoe 'Goor' seks heeft met meerdere mannen. Een en ander is opgenomen met een mobiele telefoon.

De orgie speelde zich naar verluidt af bij Gordon thuis. Vorig jaar liet hij al zien in 'Hoe word ik een Gooise vrouw' dat hij een zwembad onder zijn villa heeft waar regelmatig feestjes worden gehouden. "Ik heb de afgelopen jaren een losbandig leven geleid en ik heb menig feestje gegeven waar het er nogal wild aan toe ging", vertelt Gordon. "Er zal vast eens een jongen geweest zijn die met zijn mobiel wat opnamen heeft gemaakt, maar van seks met meerdere mannen weet ik niets. Dus ik ben blij dat er een video is."

Hoewel Goors advocaat zich op de zaak werpt maakt de zanger zich niet druk: "Mijn moeder zei vroeger altijd dat ik helemaal niets heb om me voor te schamen."

FOK!Blog Babe Battle #42

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Nina en in de rechterhoek Julia! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

vs

Man ligt vier jaar dood in Alkmaarse woning

In Alkmaar is naar nu pas bekend is gemaakt dinsdag een man aangetroffen die vermoedelijk al vier jaar dood in zijn woning lag. De circa 60 jaar oude man werd aangetroffen liggend in de gang van zijn huurwoning aan de Europaboulevard. Door de ramen was niet te zien dat de man daar lag.

De politie was door de woningbouwvereniging gevraagd poolshoogte te nemen, omdat zijn brievenbus uitpuilde en buren hem al tijden niet meer hadden gezien.

De man is afkomstig uit Canada. Buurtbewoners dachten dat hij was teruggekeerd naar zijn vaderland. De rekeningen en dergelijke werden automatisch betaald. De meteropnemer kreeg ook nooit argwaan, omdat bij die flats de meters buiten de woning zitten.

Met dank aan Boesh en mouthman voor de submit.

Codex Alimentarius

Ceriel stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Wie de macht heeft over voedsel, heeft de macht over de wereld. Want iedereen moet per definitie eten.

Wat een media-aandacht is er voor de Codex Alimentarius. Dan horen we er weer dit over, en dan weer dat. Het houdt maar niet op. Wat moet ik nog geloven en wat niet door al die aandacht. Het NOS Journaal besteedt er meer aandacht aan dan aan bijvoorbeeld hoe slecht het wel niet gaat in de derdewereldlanden en hoe gevaarlijk terreurdreigingen zijn.

Agent smijt onschuldige door autoruit

Icoon PolitieDe ouders van de 16-jarige Hagenaar Turhan Yilmaz zijn woedend op de politie omdat hun zoon door toedoen van een politieagent flink gewond is geraakt. Agenten zagen de scholier per abuis aan voor een drugsdealer.

De blunder ontstond toen agenten in burger getuige waren van een drugsdeal in de Haagse binnenstad. Ze zetten de achtervolging in, maar verloren de verdachten korte tijd uit het zicht. Even later stormden ze op Turhan af. De scholier sloeg van schrik op de vlucht.

Eén agent wist de jongen echter te overmeesteren. Daarbij vloog Turhan door een autoruit met als gevolg een hersenschudding en een paar fikse snijwonden op zijn gezicht.

De politie heeft uitgebreid excuses gemaakt, maar moeder Yuksel is woest: ''Zijn hele gezicht lag open. Die agenten dreigden ook nog met pepperspray te spuiten als hij niet rustig werd. Toen bleek dat mijn zoon onschuldig was, hebben ze hem bij de eerste hulp gedumpt en zijn ze vertrokken.'' Haar zoon moet vanwege de hersenschudding twee weken rust houden. ''Sorry zeggen is niet voldoende. We hebben een advocaat in de arm genomen. Die agent zou dit werk niet mogen doen.'' Yuksel en haar zoon dienen binnenkort een officiële klacht in tegen de agent die de aanhouding verrichtte.

De Haagse politie zegt het letsel te betreuren en wil graag met de familie in gesprek. Het gezin is ook gewezen op de klachtenregeling bij het korps.

Link: Foto van het slachtoffer.

[Upd] Engelaar maakt seizoen af bij Twente

Ondanks verregaande interesse van Ajax, heeft Orlando Engelaar laten weten het seizoen af te maken bij FC Twente.

Ajax wilde de speler graag per direct overnemen, maar had problemen met de vraagprijs van 15 miljoen Euro. Volgens technisch directeur Martin van Geel is de prijs veel te hoog voor een speler van 29 jaar.


Update 16:18 uur
In tegenstelling tot de eerdere berichten blijft Engelaar hopen op een transfer naar Ajax. "We hebben FC Twente laten weten dat hij graag naar Ajax wil", aldus zaakwaarnemer Edward Burleson tegen Sportweek. "We vrezen alleen dat FC Twente hem niet wil laten gaan en daarom zo'n extreem hoog transferbedrag vraagt. Wij kunnen alleen maar afwachten. Orlando heeft nog een contract van anderhalf jaar plus een optie voor nog een jaar bij FC Twente. Hij hoopt dat Ajax en FC Twente er alsnog uit komen."

Vliegtuigje maakt noodlanding bij Dronten

Icoon VervoerVanochtend heeft een vliegtuigje dat bestemd was voor Artsen zonder Grenzen in Tanzania een noodlanding gemaakt. Door motorpech moest de piloot een noodlanding maken in de buurt van Dronten. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. Voordat het vliegtuig naar Tanzania gaat zal het opnieuw gekeurd moeten worden.

Het Korps Landelijke Politiediensten meldt dat het vliegtuigje bestuurd werd door een 52-jarige ervaren vliegenier uit Emmeloord. Ook de passagier is piloot van beroep. Vanochtend werd er nog een testvlucht gedaan met de Cessna 206 voordat het toestel vertrok. De propeller, het neuswiel en een van de vleugels raakten bij de noodlanding beschadigd en waarschijnlijk zijn er ook problemen met de motor.

Het toestel zal geborgen worden bij een boer om het vervolgens verder te vervoeren en te onderzoeken.

Anti-islamprotest op de Dam kalm verlopen

Icoon BinnenlandsDe demonstratie die de actiegroep Stop Islamisering van Europa (SIOE) vanmiddag hield op de Dam in de hoofdstad, trok maar weinig deelnemers. Zo'n veertig mensen maakten kenbaar dat ze tegen de sharia en de bouw van moskeeën zijn. SIOE had gerekend op een opkomst van circa 300 man.

De betogers droegen borden mee met teksten als 'No racism, no islam'. Het protest is volgens de politie rustig verlopen.

Er waren ook tegendemonstranten aanwezig van een groepering die zich 'Stop de hetze tegen moslims' noemt. Op de linkse actiesite Indymedia was deze week tot een tegenprotest opgeroepen. Volgens hen zijn de anti-islam demonstranten een ''bizar samenraapsel van libertairen, extreem-rechtsen, nationalisten en opportunisten.' De SIOE doet volgens de tegenstanders niks anders ''dan oude vooroordelen en racistische onderbuikgevoelens mee laten liften op de opgelaaide mediahype over de islam.''

De politie was alert op een mogelijke botsing tussen voor- en tegenbetogers. Zo stonden er twaalf ME-wagens en politie-agenten te paard paraat. Zij hoefden echter niet in te grijpen.

Een demonstratie die de anti-islamitische actiegroep vorig jaar in Brussel wilde houden, werd indertijd verboden. De burgemeester van die stad was bang voor mogelijke incidenten tussen de betogers en de plaatselijke allochtone bevolking. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen deelde die vrees niet.

WB Hamar: Kuipers Kramer net te snel af

De 1.500 meter voor mannen tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Noorse Hamar is gewonnen door Simon Kuipers.

Kuipers was landgenoot Sven Kramer maar één honderdste voor: 1.44,74 om 1.44,75. De Canadees Denny Morrison eindigde in een tijd van 1.44,82 als derde. De andere twee Nederlanders, Mark Tuitert en Erben Wennemars, eindigden als vijfde en zesde.

Wennemars gaat in het klassement om de wereldbeker met 341 punten wel aan de leiding. Kuipers bezet met 314 punten plaats twee en de derde plaats is voor Mark Tuitert.



Uitslag 1,500 meter, heren:
#NaamLandTijd
1Simon KuipersNederland1.44,74
2Sven KramerNederland1.44,75
3Denny MorrisonCanada1.44,82
4Håvard BokkoNoorwegen1.45,23
5Mark TuitertNederland1.45,32
6Erben WennemarsNederland1.45,64

Stand in de wereldbeker:

#NaamLandPunten
1Erben WennemarsNederland341
2Simon KuipersNederland314
3Mark TuitertNederland268
4Håvard BokkoNoorwegen260
5Denny MorrisonCanada236
6Sven KramerNederland230
22Tom PrinsenNederland46
31Remco Olde HeuvelNederland15
34Rhian KetNederland9
14

Grote brand in Nijmegen

Icoon BrandIn Nijmegen is rond 13.30 uur een grote brand uitgebroken op industrieterrein Beurtvaartweg. De brand woedt in een pand van De Klok Logistics, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verhandelen van goederen voor de detailhandel.

De rookwolken zijn in de verre omgeving van de stad te zien. De harde zuidwestelijke wind speelt de brandweer parten bij het blussen.

De brand trekt duizenden nieuwsgierigen, waardoor in het westelijk deel van Nijmegen een grote verkeerschaos is ontstaan. De politie probeert ramptoeristen op afstand te houden door het plaatsen van hekken.

Met dank aan icebliss, MannusX, legendareN en Mitchell Hubers voor de submit.

Koranfilm Wilders verschijnt in maart

Icoon BinnenlandsDe film van Geert Wilders over de islam wordt in maart uitgezonden. Dat zegt de PVV-leider vandaag in De Telegraaf.

De film waar Wilders aan werkt, moet zijn opvatting uitbeelden dat de Koran een fascistisch boek is dat nog altijd aanzet tot geweld. Hij heeft het openingsshot al aan de krant gestuurd. Daarop is de kaft van de Koran te zien, met daarnaast de tekst 'Waarschuwing: dit boek bevat schokkende beelden'.

Na dit shot gaat het boek volgens Wilders open en verschijnen beelden van een onthoofding in Irak, een steniging in Iran en een executie in Saoedi-Arabië. ''Wie dat schokkend vindt, moet niet boos worden op mij maar op de mensen die deze dingen hebben gedaan'', aldus het Tweede Kamerlid.

Crisissituatie
VVD-leider Mark Rutte vindt het ''ongepast'' dat premier Jan Peter Balkenende de komst van de film van Geert Wilders heeft getypeerd als ''een crisissituatie''.

Het is volgens hem ''een gebrek aan leiderschap'' dat de premier wel ''op grote toonhoogte'' over de film praat maar over echte problemen als de internationale kredietcrisis zwijgt. Rutte zei dat vanochtend in het radioprogramma Tros Kamerbreed op Radio 1.


FOK!poll: Wat vind jij van Wilders' filmplannen?

'Geboorteakte' 1626 naar New York

Icoon Opmerkelijk De inwoners van New York kunnen volgend jaar voor het eerst de geboorteakte van hun stad zien. Het document uit 1626, geschreven door Pieter Schagen, is in het bezit van het Nationaal Archief in Den Haag.

Ter ere van het 400-jarig bestaan van New York stelt het archief in september 2009 diverse documenten tentoon in de Amerikaanse stad. Topstuk is de brief van Schagen aan de Nederlandse gouverneur Peter Minuit, waarin hij schrijft dat ''t'eyland Manhatten'' gekocht is ''voor de waerde van 60 gulden''. Nieuw-Amsterdam was daarmee officieel geboren.

De Engelsman Henry Hudson was in 1609 de ontdekker van het eiland Manhattan, vlakbij New York. De viering van het 400-jarig bestaan is daarom omgedoopt in het 'Henry Hudson Year'.

Stel raakt twee rijbewijzen kwijt

Icoon PolitieEen man en zijn partner uit Hulshorst zijn afgelopen nacht in twee uur tijd hun rijbewijzen kwijtgeraakt. Dat liet de politie weten.

De politie kreeg kort na middernacht een melding binnen dat op de A18 tussen Varsseveld en Doetinchem een personenauto hevig slingerend over de snelweg zou rijden. Agenten zagen de 46-jarige man met lage snelheid van links naar rechts over de rijbaan tuffen. De man bleek dronken en werd aangehouden.

Op het politiebureau zei het stel een taxi te bellen die hen thuis kon brengen. Even later bleek echter dat hun auto was verdwenen. Deze werd korte tijd later gesignaleerd, nu met de 44-jarige vrouw achter het stuur. Ook zij had te veel gedronken. Ze moest haar rijbewijs inleveren en onderging daarmee hetzelfde lot als haar partner een uur eerder.

Vier zelfmoordpogingen na chatsessies

Icoon InternetIn Vlaanderen hebben vier jongeren geprobeerd zelfmoord te plegen nadat ze elkaar hadden opgejut tijdens het chatten op internet. ''De chatvrienden spraken met elkaar over zelfmoord zoals over het veranderen van T-shirt'', zegt de moeder van een 17-jarige Gentse jongen, die zich vier keer probeerde te verhangen. Alle pogingen mislukten.

De moeder legt de schuld bij het emo-circuit: ''Een jeugdcultuur die sterk aan het opkomen is. Emo's kenmerken zich door emotionele en impulsieve buien. Zelfverminking zit in het basispakket'', zei de moeder vandaag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Recent hebben in Bridgend in Wales zeven jongeren zichzelf verhangen. De jongeren kenden elkaar van chatsessies en vormden een soort 'zelfmoordclub.'

Met dank aan gatochkrassen voor de submit.

WB Hamar: Sáblikova wederom snel op 5.000m

Martina Sábliková blijft op de 5.000 meter een klasse apart. De Tsjechische won die afstand zojuist bij de wereldbekerwedstrijden in Hamar. Met een tijd van 6:51.83 was ze verreweg de beste.

Claudia Pechstein eindigde als tweede in 6:56.57 en de Canadese Clara Hughes pakte de derde tijd. Beste Nederlandse was Paulien van Deutekom die de zevende tijd reed.



Uitslag 5000 meter, dames:
#NaamLandTijd
1Martina SáblikováTsjechie6.51,83
2Claudia PechsteinDuitsland6.56,57
3Clara HughesCanada7.01,44
4Daniela AnschutzDuitsland7.02,94
5Kristina GrovesCanada7.04,14
7Paulien van DeutekomNederland7.05,96
8Diane ValkenburgNederland7.11,89

Stand in de wereldbeker:

#NaamLandPunten
1Martina SáblikováTsjechie480
2Claudia PechsteinDuitsland320
3Clara HughesCanada285
4Kristina GrovesCanada270
5Daniela AnschutzDuitsland260
6Renate GroenewoldNederland250
9Diane ValkenburgNederland155
10Ireen WüstNederland142
12Gretha SmitNederland97
14Paulien van DeutekomNederland83

Sullivan zegeviert op afdaling

Marco Sullivan heeft in Chamonix de wereldbekerwedstrijd op de afdaling winnend weten af te sluiten. Het was voor de 27-jarige Amerikaan de eerste maal dat hij een wereldbekerwedstrijd won.

Opvallend was het optreden van twee oudgedienden, die hun beste resultaten op de technische nummers boekten. De Kroaat Ivica Kostelic eindigde als achtste, terwijl Oostenrijker Rainer Schönfelder zelfs vierde werd.

De Zwitser Didier Cuche, vandaag tweede, gaat in de stand om de wereldbeker aan de leiding. Hij heeft 65 punten voorsprong op de Amerikaan Bode Miller.

Op safari tussen de Velociraptors

Altijd al een Velociraptor willen zijn in een Jeep? Dan komt je droom nu uit in Off-Road Velociraptor Safari. In dit spel, dat gratis te downloaden zal zijn, ben je een Velociraptor die met zijn Jeep soortgenoten overhoop rijdt. De volgende trailer laat zien hoe dat in zijn werk gaat. Heb je na het zien van deze trailer interesse in dit spel? Neem dan regelmatig een kijkje op de website Raptorsafari, hier zal het spel binnenkort te downloaden zijn.

WB Hamar: Wotherspoon zegeviert op 500 meter

Jeremy Wotherspoon heeft zaterdag, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Hamar, beslag gelegd op de eerste plaats van de tweede 500 meter. De Canadees voltooide de kortste afstand in een tijd van 34,31 seconden. Dit was tevens de beste tijd ooit op een laaglandbaan.

De Zuid-Koreaan Joon Mun eiste de tweede plaats voor zich op en Mika Poutala uit Finland reed de derde tijd. De Nederlandse schaatsers kwamen er op de 500 meter nauwelijks aan te pas. Jan Smeekens kwam nog niet dichtst in de buurt van het podium en klokte de achtste tijd.


Uitslag tweede 500 meter, heren:

#NaamLandTijd
1Jeremy WotherspoonCanada34,31
2Joon MunZuid-Korea34,75
3Mika PoutalaFinland34,88
4Ki-Ho LeeZuid-Korea34,92
5Kang-Seok LeeZuid-Korea34,95
8Jan SmeekensNederland35,07
14Simon KuipersNederland35,25
17Jan BosNederland35,40

Stand in de wereldbeker:

#NaamLandPunten
1Kang-Seok LeeZuid-Korea712
2Jeremy WotherspoonCanadan600
3Joon MunZuid-Korea540
4Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea534
5Dmitry LobkovRusland500
11Simon KuipersNederland269
12Jan SmeekensNederland259
24Jan BosNederland88
25Jacques de KoningNederland84
26Erben WennemarsNederland82
35Lars ElgersmaNederland38

Schaatsseizoen Hulzebosch voorbij

Erik Hulzebosch zal dit seizoen niet meer in actie komen op natuurijs. De nummer twee van de laatst gehouden Elfstedentocht brak op nieuwjaarsdag een rib door een val op het toilet en heeft daar nog steeds last van.

"Ik heb vrijdag nog een ijstraining afgewerkt. Maar ik kon nog geen vijf kilometer pijnvrij schaatsen. Ik heb dit jaar niets meer op natuurijs te zoeken”, aldus Hulzebosch. Morgen vertrekt de 37-jarige schaatser naar de Oostenrijkse Weissensee reist waar hij zijn Nefit-ploeggenoten zal coachen voor het Open Nederlands marathonkampioenschap en de alternatieve Elfstedentocht. Hulzebosch wist beide evenementen vier maal winnend af te sluiten.

WB Hamar: Gerritsen derde op 500 meter

Jenny Wolf is er in geslaagd om de tweede 500 meter, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Hamar, op haar naam te schrijven. De Duitse zette een tijd van 37,52 seconden op de klokken. Annette Gerritsen mocht zich met een tijd van 38,33 de beste Nederlandse noemen.

Marianne Timmer eindigde uiteindelijk op de vierde plaats en gaf 0,11 seconden toe op Gerritsen. Gisteren slaagde de Sappermeerse er nog in om op de kortste afstand te zegevieren. Natasja Bruintjes werd uiteindelijk achttiende en klokte een tijd van 39,20 seconden.


Uitslag tweede 500 meter, dames:

#NaamLandTijd
1Jenny WolfDuitsland37,52
2Sang-Hwa LeeZuid-Korea38,19
3Annette GerritsenNederland38,33
4Marianne TimmerNederland38,44
5Svetlana KaykanRusland38,55
18Natasja BruintjesNederland39,20

Stand in de wereldbeker:

#NaamLandPunten
1Jenny WolfDuitsland960
2Annette GerritsenNederland588
3Beixing WangChina520
4Sang-Hwa LeeZuid-Korea474
5Marianne TimmerNederland405
9Margot BoerNederland281
26Sanne van der StarNederland69
33Natasja BruintjesNederland46
38Ireen WüstNederland29
45Marloes GelderblomNederland11

De Chimera volop aanwezig op Resistance 2 screens

Een paar weken terug werd Resistance 2 aangekondigd. Dit ging gepaard met enkele vage scans die alvast een kleine indruk moesten geven van het spel. Vandaag zijn er eindelijk duidelijke screenshots verschenen die al een beter beeld geven van wat we grafisch kunnen verwachten. Op gameplay gebied zijn ze bij Insomniac ook heel wat van plan. Zo zal er een normale single player modus komen en daarnaast nog eens een acht man coop modus. Verder zal het spel een 60 man online multiplayer krijgen voor flinke knalpartijen.






WB Hamar: Smit mist 5000 meter

Gretha Smit neemt zaterdag, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Hamar, niet deel aan de 5000 meter. De rijdster van Telfort ondervindt nog altijd hinder van een blessure, die er ook voor zorgde dat ze het NK allround moest missen.

Smit heeft namelijk problemen met de spieren in het onderbeen. Als daar teveel druk op komt, dan gaat haar coördinatie achteruit. "Gretha wilde hier heel graag starten, maar ik vond het niet verstandig," liet Ingrid Paul, coach van de schaatsster, weten. "Het zou haar herstel niet hebben bevorderd."

Volgens Paul zou het wel mogelijk zijn dat Smit begin maart, tijdens het WK afstanden in Nagano, wel in actie kan komen. "Daar werken we naar toe. Ze is verder superfit. Hopelijk kan ze eind februari bij de finale van de wereldbeker in Heerenveen laten zien waartoe ze in staat is."

Reisorganisaties slaan munt uit het milieu

Icoon Milieu'Bezoek het eilandparadijs van Tuvalu voor het binnenkort overspoeld wordt. Bezoek de polen nu er nog sneeuw en ijsberen zijn.' Met dit soort slogans proberen groeiende toeristische sectoren geld te verdienen door de klimaatverandering. Dit heeft echter weinig met ecotoerisme te maken. In het laatste decennium is de toeristische sector gegroeid met 4,3 procent per jaar. Vooral natuurtoerisme, waaronder klimaattrips, groeit snel.

Volgens Ayako Ezaki van de International Ecotourism Society proberen de touroperators in de ecosector hun impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. “Wij willen mensen er toe aanzetten de schoonheid van de natuur te zien en dan iets te doen om die te beschermen. Toerisme dat niet duurzaam is, brengt het milieu schade toe. Wij proberen dat te veranderen.” Daarom heeft de vereniging een groene gedragscode opgesteld, die door alle leden in bijna honderd verschillende landen is ondertekend. Er zijn op dit moment nog geen controles en tot nog toe is er niemand op de vingers getikt.

De sleutel tot onze eigen overleving als touroperator, is het milieu maagdelijk houden”, zegt Prisca Campbell van Quark Expedtitions, een bedrijf uit Amerika dat gespecialiseerd is in pooltrips. De touroperators hebben op Antarctica jaren geleden al strenge richtlijnen opgesteld om hun impact in het kwetsbare gebied tot een minimum te laten beperken. Het klimaattoerisme kan ook een zonnige kant hebben, want de klanten willen pinguïns, ijsbergen en gletsjers zien. Hoewel ze vaak niet komen om de gevolgen van de klimaatverandering te aanschouwen, zegt zeker 60 procent van de klanten na de reis om actie te willen ondernemen om het milieu te beschermen. Het zijn klimaattoeristen, maar na hun trip worden ze vaak klimaatactivisten, concludeert Campbell.

Boom: "Mij krijgen ze niet gek"

Lars Boom leeft heel ontspannen toe naar aanstaande zondag. Dan staat namelijk het WK veldrijden in het Italiaanse Treviso op het programma. De Nederlander, die de wedstrijden in Liévin en Hoogerheide wist te winnen, wordt momenteel als titelkandidaat beschouwd.

"Mij krijgen ze niet gek. Onze zuiderburen maken dat elkaar misschien wel, maar dat is niet erg," liet Boom in een reactie weten. Door de zeges van de afgelopen twee weken heeft de Nederlander overigens wel voor enige onrust in het Belgische kamp gezorgd. Dit kwam met name door het feit dat favoriet Sven Nys de laatste weken wisselvallig presteert.

Boom kan er de humor wel van inzien. "Het is misschien ook wel logisch dat ze zo gaan denken. Maar ik kan ermee leven. Het ligt niet in mijn aard om me daar druk over te maken. Ik zie wel hoe het gaat. Als ik in de top vijf rijd, ben ik tevreden. Dit wordt tenslotte pas mijn eerste WK bij de elite. Het is een mooi extraatje in een al geslaagd seizoen."

Ook het parkoers in Treviso lag de 22-jarige renner van Rabobank wel. Afgelopen woensdag reed de Nederlander een verkenningsrondje. "Er zit een behoorlijke klim in, die wel eens cruciaal zou kunnen zijn. Het is behoorlijk zwaar met die hoogteverschillen, maar ik ben er wel tevreden over. Ik heb dit seizoen ook op diverse parkoersen goed gereden. Dat heeft me geplezierd."

Toch beseft Boom heel goed dat de wereldtitelwedstrijd van zondag een hele bijzondere is. Ondanks het feit dat Nys de laatste weken minder presteerde, wil het nog niet zeggen dat hij geen grote concurrent is. Ook Francis Mourey uit Frankrijk en Bart Wellens uit België worden als favoriet getipt. "Ik denk dat er zeker vijf mensen zijn die voor de titel kunnen gaan. Voor mij is het alleen maar leuk dat ik daar ook bij zit."

Nadal laat DC-wedstrijd schieten

Rafael Nadal is tijdens de ontmoeting in de Davis Cup tegen Peru niet van de partij. Deze wedstrijd wordt van 8 tot en met 10 februari gespeeld, maar de Spaanse tennisser heeft laten weten dat hij in die periode rust wil nemen.

Toch kan de captain van het team, Emilio Sanchez, over genoeg andere sterke spelers beschikken. Voor de ontmoeting met Peru zijn David Ferrer (nummer vijf van de wereld), Tommy Robredo (12), Fernando Verdasco (28) en Nicolas Almagro (31) geselecteerd.

Hierdoor had Sanchez geen problemen met de afmelding van Nadal: "We weten allemaal dat hij zich focust op het winnen van grandslams en het veroveren van de koppositie van de wereldranglijst," aldus de captain van het Spaanse Davis Cup-team. "Dat vergt veel energie. Ik hoop dat hij later dit jaar wel beschikbaar is."

Van Gaal: "Lastiger om naar boven te kijken"

Louis van Gaal gaf, na afloop van het duel tegen Willem II, een heldere visie over de wedstrijd. De Alkmaarse formatie werd door de Tilburgers afgetroefd en verloor uiteindelijk met 3-0. Bovendien kreeg Barry Opdam in de slotfase een directe rode kaart.

"Willem II heeft ons afgetroefd op passie en strijd, en dat mag nooit. We hebben kansen gemist, maar de tegengoals ook op een ongelooflijke manier weggegeven", was de duidelijke analyse van Van Gaal. De oefenmeester trok ook de conclusie dat zijn ploeg nog niet hersteld is van de dreun die SC Heerenveen (4-0) uitdeelde. "In vorige verlieswedstrijden constateerde ik bij het team nog passie en strijd, nu niet. Dat heeft te maken met het resultaat van de vorige wedstrijd. Dat hebben de jongens blijkbaar nog niet uitgebannen en dat is teleurstellend."

De trainer van AZ denkt overigens wel dat hij zijn ploeg weer op het goede spoor kan zetten. "Natuurlijk neemt de druk voor iedere speler toe, maar we moeten samen de strijd in tegen die neerwaartse spiraal. Het wordt lastiger om weer naar boven te kijken, het zal steeds meer energie kosten om de resultaten om te keren. Maar het is niet onmogelijk."

Bobsleeër Van Calker mist hoge klassering

Tijdens wereldbekerwedstrijden in St. Moritz heeft bobsleeër Edwin van Calker een unieke kans op een topklassering uit zijn handen laten glippen.

Samen met remmer Sybren Jansma bezette de 28-jarige Nederlander na de eerste run de vijfde plaats. Maar door een mindere tweede run daalde het tweetal naar de elfde plaats. Die klassering is overigens wel het beste resultaat uit zijn bobloopbaan.

De wedstrijd werd gewonnen door de Duitse combinatie André Lange en Martin Putze, die het Zwitserse duo Rüegg/Grand voorbleef.

A2 afgesloten door ongeval

Icoon OngelukDeze ochtend is de A2 (Amsterdam-Utrecht) ter hoogte van afslag Utrecht-Centrum afgesloten. De oorzaak was dat een 48-jarige automobilist op een aanhangwagen is gebotst. Deze aanhanger was vanuit de laadbak van een ander voertuig op de weg gevallen. De man sloeg na de botsing enkele keren over de kop. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht waar hij later aan zijn verwondingen is overleden.

Volgens de politie was het een flinke ravage op de weg. Het is nog onbekend waarom de aanhangwagen van de laadbak is gevallen. De politie onderzoekt het ongeval ter plekke. Het verkeer wordt omgeleid. Rond 09:00 uur stond er drie kilometer file. Om 10:00 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Grote brand in Las Vegas

Icoon BrandEen hotel op de beroemde 'Strip' in Las Vegas is gisteren in brand gevlogen. Gasten en gokkers werden uit het Monte Carlo hotel gehaald. Vanwege de hoogte van het hotel was het voor de brandweer lastig om het vuur te bestrijden. De brandweerlieden moesten uit de ramen gaan hangen om te blussen. "Het vuur leek niet in het gebouw te zitten, maar vooral aan de buitenkant", zegt een woordvoerder.

Er vielen geen slachtoffers, maar de materiële schade is groot. Wat de oorzaak van de brand is, is onbekend. Er zijn geen aanwijzingen dat de brand is aangestoken.

Het hotel werd in 1996 geopend en heeft 3002 kamers en 259 suites. De bouwkosten bedroegen 344 miljoen dollar. Er werken ongeveer 3000 mensen.

Het vuur was gisteravond wel snel onder controle, maar het nablussen duurde lang.

Met dank aan dancemania voor de submit.

Tennis: Uitslag damesfinale Australian Open

Icoon TennisMaria Sjarapova heeft zaterdag in Melbourne overtuigend de finale van het Australian Open bij de vrouwen gewonnen. De als vijfde geplaatste Russin versloeg de Servische Ana Ivanovic in twee sets met 7-5 en 6-3.

Sjarapova, die vorig jaar nog in de finale stond en verloor van Serena Williams, had gedurende de partij maar één zwakke periode. Op 4-5 en 0-30 zat Sjarapova flink in de problemen. Maar ze bleef echter overeind staan en speelde de set makkelijk uit.

In de tweede set kon Ivanovic tot 3-3 meekomen, maar toen brak Sjarapova voor de derde keer de service van Ivanovic. Sjarapova liep uit naar 5-3 en bij haar derde matchpunt was het raak.

Dit is de eerste keer dat Sjarapova de Australian Open wint. Eerder schreef ze al Wimbledon in 2004 en de US Open in 2006 op haar naam.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

'Robert Alberts' stapt uit GTST

Icoon TelevisieRobert Alberts, gespeeld door de 60-jarige Wilbert Gieske, stopt met de soap Goeden Tijden, Slechte Tijden. Na achttien jaar GTST heeft de acteur samen met producent Endemol zijn collega's gisteren per brief laten weten het genoeg te vinden.

"We zijn Wilbert enorm dankbaar voor wat hij heeft betekend", schrijft Endemol. "Maar we zijn er samen achtergekomen dat er geen toekomst meer is voor Robert Alberts."

Volgens Wilbert is het geen gedwongen vertrek. "Ik hoefde niet weg, ik wilde weg. En intussen ben ik uitgepiekerd over de consequenties. Ik ga weer keurig audities doen en heb me al ingeschreven bij alle castingbureaus."

Wilbert heeft niks te klagen over zijn carrière. "Ik heb alle mooie vrouwen van Nederland gehad", zegt Wilbert Gieske lachend. "Antoinette van Belle, Tanja Jess, Anja Winter, Henriëtte Tol, Elle van Rijn, Robine van der Meer, Jette van der Meij, en ook nog een paar scharrels. En mijn karakter Robert Alberts heeft verder alles beleefd wat er in een mensenleven te beleven valt. Het is klaar. En dat vindt ook mijn vrouw Roxane. Zij is een geweldige steun geweest in deze moeilijke beslissing."

Hoe Robert uit de serie vertrekt is nog onduidelijk. "Robert komt binnenkort terug van wereldreis, en daarna is het aan de scriptschrijvers hem een mooie finale te geven. Ik wil niet dood. Ik wil liever dat Robert verliefd blijkt te zijn geworden op een Japanse geisha. Het zou fijn zijn als het een vrolijk afscheid wordt."

Met dank aan postmortum voor de submit.

Dode en gewonden in Amsterdams café

Icoon BinnenlandsBij een incident in café Familia aan de Kamperfoelieweg in Amsterdam Noord is een man overleden en zijn acht mensen gewond geraakt. Vier van hen zijn er ernstig aan toe.

Volgens de politie is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Ze vermoeden dat er een explosief naar binnen is gegooid of dat er een schietpartij is ontstaan.

Toen de politie aankwam bij het café lagen er drie mensen gewond op straat en twee mensen gewond binnen. Een van hen overleed later. De vier overlevenden zijn zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Later meldden zich nog vier mensen met lichte verwondingen bij de politie.

Het café zelf is niet ernstig beschadigd. De horecagelegenheid was bekend bij de politie.



Met dank aan mouthman voor de submit.

Wederom ritwinst Greipel in Tour Down Under

De vijfde etappe van de Tour Down Under is gewonnen door André Greipel. De Duitser, ook al de sterkste in de tweede en vierde rit, nam tevens de leiding in het algemeen klassement.


Greipel zat met een paar andere renners uit de THR-ploeg (voorheen T-Mobile) in een grote groep die zich net wist af te scheiden van de rest van het peloton.

Klassementsleider Mark Renshaw zakte weg in het klassement. Met nog één rit voor de boeg staat Allan Davis (Aus) tweede op 0.07. Derde is de Spanjaard Jose Rojas Gil.

Turkse atlete Ayhan levenslang geschorst

De Turkse atletiekbond heeft de Turkse atlete Sureyya Ayha voor het leven geschorst. De Europees kampioene van 2002 op de 1.500 meter testte in september positief op doping tijdens een training in de Verenigde Staten.


Er is niet bekend gemaakt op welke stof zij positief testte. Samen met Ayhan werd ook haar man en trainer Yucel Kop voor het leven geschorst.

Ayhan werd in 2005 al eens voor twee jaar geschorst nadat ze de regels van de dopingcontrole had overtreden. Volgens de internationale atletiekfederatie IAAF had ze niet positief getest, maar voor de sanctie maakte dat niet uit.

Engeland en Duitsland spelen oefeninterland

De Engelse voetbalbond heeft gisteren bekend gemaakt dat Engeland en Duitsland op 19 november een oefeninterland in het Olympisch Stadion in Berlijn spelen. Het is voor het eerst sinds mei 1972, toen werd gespeeld voor kwalificatie voor de eindronde van het EK (0-0), dat het Engelse voetbalteam in Berlijn speelt.

De laatste interland van Engeland tegen Duitsland op Duitse bodem was in 2001. De Engelsen wonnen een kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap toen met 5-1.

Schlierenzauer wint schansspringen in Zakopane

Gregor Schlierenzauer heeft de wereldbekerwedstrijd schansspringen in Zakopane gewonnen. De Oostenrijker zegevierde in de Poolse plaats met sprongen van 134 en 131 meter en een puntentotaal van 276,5.

De Noor Anders Jacobsen (270,4) en de Oostenrijker Thomas Morgenstern (264,9) eindigden als tweede en derde. Morgenstern verstevigde door de derde plaats zijn leidende positie in het wereldbekerklassement.

Timmer: "Het kan nog steeds"

Marianne Timmer liet gisteren, op de eerste dag van de World Cup in Hamar, zien nog steeds met de wereldtop in het sprinten mee te kunnen draaien. Ze eindigde als derde op de 500 meter in een tijd van 38,23.

"Nooit reed ik op een laaglandbaan op deze afstand zo goed. Dat het nog kan, na al die tijd. Dit is een mentale opsteker,” aldus Timmer die vorig seizoen vaak ziek, zwak en misselijk was. "Ik heb veel medicijnen gehad en daar heeft mijn lichaam heftig op gereageerd. Het heeft maanden geduurd voordat het nadelige effect daarvan was uitgewerkt. Dat alles is me niet in de koude kleren gaan zitten.”

In aanloop naar de WK sprint van vorige week kreeg ze griep waardoor ze in Heerenveen weer niet optimaal reed. "Daarom ben ik ook heel erg blij met deze prestatie. Het kan nog! Nu is het een kwestie van goed doorhalen naar de WK afstanden. Nagano is toch een beetje mijn baan. Ik heb het gevoel dat 'alles' aan het terugkomen is. Dit is heel goed voor mijn zelfvertrouwen.”

Wüst: "Wüst zoals Wüst hoort te zijn"

Ireen Wüst beleefde een minder voorseizoen, een paar weken geleden werd ze wel Europees kampioene allround.Bij de wereldbekerwedstrijden in Hamar heerste ze op de 1500 meter weer zoals ze dat vorig jaar deed. De Brabantse was een klasse apart met 1.54,65. Op ruim twee seconden achterstand eindigde Paulien van Deutekom als tweede.

"Dit is Wüst zoals Wüst hoort te zijn. Die van gewoon knallen en dan zien waar het schip strandt. Ik wist al enige weken dat het er in zat. Dat bleek gewoon op de trainingen. Toch is het een enorme opluchting dat het er nu uit komt. Op de EK won ik ook de 1500 meter, maar niet met een tijd en een overmacht zoals nu. Het is heel mooi dat het zo vlak voor het WK weer helemaal begint te lopen," aldus Wüst.

Nevland blijft bij FC Groningen

Erik Nevland blijft definitief bij FC Groningen. Er was een kans dat de spits naar Fulham zou vertrekken, maar dat is definitief van de baan. Fulham bood volgens FC Groningen te weinig voor Nevland.

Volgens Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, bood Fulham 1,5 miljoen voor de dertigjarige Noor. Dat bedrag vonden de Groningers ontoereikend, terwijl Fulham niet meer wilde bieden.

Aanvankelijk wilde FC Groningen in de winterstop niemand laten gaan en na het vertrek van Bruno Silva naar Ajax wilde men zeker niet nog een steunpilaar laten vertrekken. Maar uit respect voor de staat van dienst van Nevland bij FC Groningen was men toch bereid met Fulham te praten.

Iniesta nog lang bij FC Barcelona

Andrés Iniesta heeft een nieuw contract bij FC Barcelona getekend. De 23-jarige middenvelder verlengde zijn contract tot medio 2014. De Spaanse international heeft een afkoopsom van 150 miljoen euro in de overeenkomst laten opnemen.

Iniesta speelt zijn hele carrière voor Barça. Hij speelde tot nu toe 144 wedstrijden in de Primera División en scoorde elf maal. In 2005 en 2006 veroverde hij de Spaanse titel met de club en in 2006 won hij de Champions League met de Catalaanse club.

Postma toch niet naar Queens Park Rangers

Stefan Postma vertrekt niet naar Queens Park Rangers. De doelman van ADO Den Haag kon geen akkoord bereiken met de Engelse club. Hij zal zich de komende dagen dus weer bij ADO melden.

De Haagse club en de sluitpost waren het lange tijd oneens over de mogelijkheden van een transfer. Postma spande zelfs een arbitragezaak aan om een vertrek bij ADO af te dwingen. Die won hij.

"In het bijzonder zijn wij ontstemd over het feit dat hij zijn verplichtingen ten opzichte van ADO Den Haag gedurende de onderhandelingen met QPR niet is nagekomen. Hierover zal hij zich ook ten overstaan van de spelersgroep en de technische staf moeten verantwoorden", aldus technisch manager Peter Hofstede van ADO.

[AO] Rus wint junioren finale

Arantxa Rus heeft de Australian Open bij de junioren op haar naam geschreven. De 17-jarige Nederlandse won van de Australische Jessica Moore met de setstanden 6-3 en 6-4.

De laatste Nederlander die een Grand Slam-titel in de wacht sleep bij de junioren was Thiemo de Bakker. Hij won het toernooi op Wimbledon in 2006. Michaella Krajicek won in 2004 op 15-jarige leeftijd de US Open. Krajicek won toen eveneens met haar Nieuw-Zeelandse partner Marina Erakovic het dubbelspel.

De finale bij de rolstoeltennissters was een compleet Nederlandse aangelegenheid. Esther Vergeer was in de finale te sterk voor Korie Homan met de setstanden 6-3 en 6-3.

[AO] Sjarapova verslaat Ivanovic in finale

Maria Sjarapova heeft zaterdag in Melbourne overtuigend de finale van het Australian Open bij de vrouwen gewonnen. De als vijfde geplaatste Russin versloeg de Servische Ana Ivanovic in twee sets met 7-5 en 6-3.

Sjarapova, die vorig jaar nog in de finale stond en verloor van Serena Williams, had gedurende de partij maar één zwakke periode. Op 4-5 en 0-30 zat Sjarapova flink in de problemen. Maar ze bleef echter overeind staan en speelde de set makkelijk uit.

In de tweede set kon Ivanovic tot 3-3 meekomen, maar toen brak Sjarapova voor de derde keer de service van Ivanovic. Sjarapova liep uit naar 5-3 en bij haar derde matchpunt was het raak.

Dit is de eerste keer dat Sjarapova de Australian Open wint. Eerder schreef ze al Wimbledon in 2004 en de US Open in 2006 op haar naam.

Functionele praktijken

Zonder enige vorm van emotie werd Armin gedwongen tot handelen. Hij wist wel dat het fout was, hij kende de wet, en moest dus zorgen dat hij niet werd gepakt. Dat was zijn probleem niet. Eerlijk gezegd had hij geen probleem. Hij verwonderde zich alleen. Dit was het meest extreme dat hij in zijn leven had gedaan. Het was de overtreffende trap van zijn zoektocht naar de grens van zijn eigen toelaatbaarheid. Hij wist al veel langer dat hij over de grens van de wet moest gaan wilde hij komen tot een punt waar hij zelf spijt en wroeging zou krijgen over de daden en handelingen die hij verrichtte.

Herfkens ontving ten onrechte kwart miljoen

Icoon PolitiekOud-minister Eveline Herfkens heeft ten onrechte meer dan een kwart miljoen dollar van de overheid ontvangen. Dit was toen de voormalig PvdA-bewindsvrouw van 2002 tot en met 2006 werkte voor de Verenigde Naties in New York.

Dat blijkt uit antwoorden die de ministers Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) en Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) afgelopen avond naar de Tweede Kamer hebben gestuurd. De bewindslieden stellen dat Herfkens het geld, waarvan de huur voor haar appartement in New York is betaald, niet in ontvangst had mogen nemen. Het departement steekt echter ook de hand in eigen boezem. Het ministerie stelt vast dat het de tegemoetkoming niet had mogen betalen.

Herfkens meldde in een schriftelijke verklaring ''dat ik slechts gevraagd had om logistieke steun van het ministerie bij het vinden van een appartement en verhuizer, en dat betaling daarvan mij vervolgens werd aangeboden, als zijnde conform Nederlands beleid terzake. Mijn omissie was het na te laten voor de acceptatie van deze betaling toestemming van de VN te vragen.'' Ze liet verder weten te betreuren dat ze tegen de VN-regels handelde.

Op dit moment onderzoekt het ministerie van Buitenlandse Zaken of het departement het geld kan terugvorderen van Herfkens. Verder stelt het ministerie een onderzoek in naar andere gevallen waarin geld aan medewerkers van buitenlandse organisaties is overgemaakt.

Op dit moment onvangt Herfkens, die nog steeds bij de VN werkt, van de Nederlandse overheid een vergoeding voor haar Nederlandse pensioenopbouw. Zij krijgt ook een bijdrage in haar pensioen van de VN en zal deze vergoeding aan het eind van haar VN-contract terugbetalen aan Buitenlandse Zaken.

Hirsi Ali: Wilders mag film maken

Icoon FilmGeert Wilders heeft het recht om zijn mening te bekrachtigen in een film. ''Hij doet het op een vreedzame manier'', zei voormalig VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali afgelopen avond vanuit de Verenigde Staten in het televisieprogramma NOVA.

Hirsi Ali maakte eerder zelf met cineast Theo van Gogh de kritische film 'Submission' over de islam. Van Gogh werd vermoord door de moslimextremist Mohammed B. en Hirsi Ali wordt al jaren streng beveiligd na vele bedreigingen.

''Ik vind dat Nederland en de rest van het westen niet mag buigen voor de vrijheid van meningsuiting'', benadrukte ze. Hiermee ging ze in op de angst die er in een deel van de Nederlandse samenleving, onder meer bij de Nederlandse regering, bestaat voor de gevolgen van de nog niet verschenen film van Wilders. ''Hij is niet verantwoordelijk voor een eventueel bloedvergieten. Ik vind dat niemand het recht heeft om de film te beantwoorden met geweld.''

Ze vindt dat premier Balkenende niet goed met de situatie omgaat. ''Onze minister-president schept zelf een crisis door te zeggen dat hij de boel niet in handen heeft. Hij moet de zaak goed aanpakken'', aldus Hirsi Ali.

Ze zei verder dat ze het niet met het standpunt van Wilders eens is om de koran en andere islamitische geschriften te verbieden. Ook moslims hebben volgens haar ''het recht'' op vrije meningsuiting.



'Wilders doet het op een vreedzame manier'

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Deventer school slachtoffer internetoorlog

Icoon InternetEen Nederlandse website is gisteren slachtoffer geworden in de internetoorlog tussen 'the Church of Scientology' en een groep internet-hooligans die schuil gaan onder de naam 'Anonymous'.

De groep verklaarde de Scientologybeweging vorige week de oorlog en valt nu websites van de kerk aan met een zogenaamde DDOS aanval. Een programma stuurt zoveel informatie naar de websites dat de servers overbelast raken. De website is dan enige tijd niet meer bereikbaar.

Vrijdagavond maakte Anonymous zich op om opnieuw een website van Scientology te DDOS-en. Een lid van de groep, 'Splongcat', had een programmaatje online gezet zodat iedereen eenvoudig mee kon werken aan de aanval. Enige minuten nadat men begonnen was met de aanval crashte de software en kwam men tot de ontdekking dat ze een hele andere site aan het DDOS-en waren. Het bleek de website van het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer te zijn. User Splongcat had het IP adres van een vriend gekregen. Die vriend zei dat het adres klopte, het bleek echter van zijn eigen school te zijn. Hij heeft Anonymous misbruikt voor zijn persoonlijke gewin.

De 900 mensen op het chatprogramma riepen meteen op om de aanval te stoppen. De site van het Etty Hillesum Lyceum herstelde snel van de aanval. Echte schade is er niet ontstaan. User Splongcat bood zijn verontschuldigingen aan voor deze fout. 'Anonymous' heeft meteen afstand genomen van deze actie en verklaarde niet op de hoogte te zijn geweest en zou een dergelijke actie ook zeker niet hebben gesteund. "Het is niet ons doel om anderen dan de Scientology kerk te treffen met onze acties."

Alan Wake aanwezig op de GDC

Robbie Bach, general manager Microsoft, heeft in een interview aangegeven dat Alan Wake getoond zal worden op de Games Developers Conference (18-22 februari). Naast Alan Wake zal ook onder andere Halo Wars te zien zijn en ze komen met een aankondiging die de console meer open zal maken.

Over de laatste aankondiging kan Robbie Bach niks zeggen, omdat alles bekend gemaakt zal worden op de GDC. While I can’t say much yet with GDC right around the corner I can say that were opening up the console much more.

Verder zullen er nog een aantal grote aankondigingen zijn, vooral gericht op de Xbox Live. Er zal meer cross-platform mogelijk gemaakt worden tussen de 360, Zune en Vista. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld om je online vrienden te bekijken via de Zune (via WiFi) en dan op afstand alvast je spel op te starten. Je kan dan gelijk beginnen met gamen zodra je de kamer binnen stapt.

Obviously there are going to be a couple spectacular things going on at GDC

Hij vertelde ook nog dat ze op dit moment aan het kijken zijn naar kleine games op de Zune (met achievements) en eventuele achievements voor het beluisteren van een aantal games. Het is nog niet zeker dat zulke features er komen, maar Microsoft denkt er dus wel over na.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.