'Robert Alberts' stapt uit GTST

Icoon TelevisieRobert Alberts, gespeeld door de 60-jarige Wilbert Gieske, stopt met de soap Goeden Tijden, Slechte Tijden. Na achttien jaar GTST heeft de acteur samen met producent Endemol zijn collega's gisteren per brief laten weten het genoeg te vinden.

"We zijn Wilbert enorm dankbaar voor wat hij heeft betekend", schrijft Endemol. "Maar we zijn er samen achtergekomen dat er geen toekomst meer is voor Robert Alberts."

Volgens Wilbert is het geen gedwongen vertrek. "Ik hoefde niet weg, ik wilde weg. En intussen ben ik uitgepiekerd over de consequenties. Ik ga weer keurig audities doen en heb me al ingeschreven bij alle castingbureaus."

Wilbert heeft niks te klagen over zijn carriŤre. "Ik heb alle mooie vrouwen van Nederland gehad", zegt Wilbert Gieske lachend. "Antoinette van Belle, Tanja Jess, Anja Winter, HenriŽtte Tol, Elle van Rijn, Robine van der Meer, Jette van der Meij, en ook nog een paar scharrels. En mijn karakter Robert Alberts heeft verder alles beleefd wat er in een mensenleven te beleven valt. Het is klaar. En dat vindt ook mijn vrouw Roxane. Zij is een geweldige steun geweest in deze moeilijke beslissing."

Hoe Robert uit de serie vertrekt is nog onduidelijk. "Robert komt binnenkort terug van wereldreis, en daarna is het aan de scriptschrijvers hem een mooie finale te geven. Ik wil niet dood. Ik wil liever dat Robert verliefd blijkt te zijn geworden op een Japanse geisha. Het zou fijn zijn als het een vrolijk afscheid wordt."

Met dank aan postmortum voor de submit.