Alan Wake aanwezig op de GDC

Robbie Bach, general manager Microsoft, heeft in een interview aangegeven dat Alan Wake getoond zal worden op de Games Developers Conference (18-22 februari). Naast Alan Wake zal ook onder andere Halo Wars te zien zijn en ze komen met een aankondiging die de console meer open zal maken.

Over de laatste aankondiging kan Robbie Bach niks zeggen, omdat alles bekend gemaakt zal worden op de GDC. While I can’t say much yet with GDC right around the corner I can say that were opening up the console much more.

Verder zullen er nog een aantal grote aankondigingen zijn, vooral gericht op de Xbox Live. Er zal meer cross-platform mogelijk gemaakt worden tussen de 360, Zune en Vista. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld om je online vrienden te bekijken via de Zune (via WiFi) en dan op afstand alvast je spel op te starten. Je kan dan gelijk beginnen met gamen zodra je de kamer binnen stapt.

Obviously there are going to be a couple spectacular things going on at GDC

Hij vertelde ook nog dat ze op dit moment aan het kijken zijn naar kleine games op de Zune (met achievements) en eventuele achievements voor het beluisteren van een aantal games. Het is nog niet zeker dat zulke features er komen, maar Microsoft denkt er dus wel over na.