Van Gaal: "Lastiger om naar boven te kijken"

Sjors (Sj0rSz)
Louis van Gaal gaf, na afloop van het duel tegen Willem II, een heldere visie over de wedstrijd. De Alkmaarse formatie werd door de Tilburgers afgetroefd en verloor uiteindelijk met 3-0. Bovendien kreeg Barry Opdam in de slotfase een directe rode kaart.

"Willem II heeft ons afgetroefd op passie en strijd, en dat mag nooit. We hebben kansen gemist, maar de tegengoals ook op een ongelooflijke manier weggegeven", was de duidelijke analyse van Van Gaal. De oefenmeester trok ook de conclusie dat zijn ploeg nog niet hersteld is van de dreun die SC Heerenveen (4-0) uitdeelde. "In vorige verlieswedstrijden constateerde ik bij het team nog passie en strijd, nu niet. Dat heeft te maken met het resultaat van de vorige wedstrijd. Dat hebben de jongens blijkbaar nog niet uitgebannen en dat is teleurstellend."

De trainer van AZ denkt overigens wel dat hij zijn ploeg weer op het goede spoor kan zetten. "Natuurlijk neemt de druk voor iedere speler toe, maar we moeten samen de strijd in tegen die neerwaartse spiraal. Het wordt lastiger om weer naar boven te kijken, het zal steeds meer energie kosten om de resultaten om te keren. Maar het is niet onmogelijk."