Boom: "Mij krijgen ze niet gek"

Lars Boom leeft heel ontspannen toe naar aanstaande zondag. Dan staat namelijk het WK veldrijden in het Italiaanse Treviso op het programma. De Nederlander, die de wedstrijden in Liévin en Hoogerheide wist te winnen, wordt momenteel als titelkandidaat beschouwd.

"Mij krijgen ze niet gek. Onze zuiderburen maken dat elkaar misschien wel, maar dat is niet erg," liet Boom in een reactie weten. Door de zeges van de afgelopen twee weken heeft de Nederlander overigens wel voor enige onrust in het Belgische kamp gezorgd. Dit kwam met name door het feit dat favoriet Sven Nys de laatste weken wisselvallig presteert.

Boom kan er de humor wel van inzien. "Het is misschien ook wel logisch dat ze zo gaan denken. Maar ik kan ermee leven. Het ligt niet in mijn aard om me daar druk over te maken. Ik zie wel hoe het gaat. Als ik in de top vijf rijd, ben ik tevreden. Dit wordt tenslotte pas mijn eerste WK bij de elite. Het is een mooi extraatje in een al geslaagd seizoen."

Ook het parkoers in Treviso lag de 22-jarige renner van Rabobank wel. Afgelopen woensdag reed de Nederlander een verkenningsrondje. "Er zit een behoorlijke klim in, die wel eens cruciaal zou kunnen zijn. Het is behoorlijk zwaar met die hoogteverschillen, maar ik ben er wel tevreden over. Ik heb dit seizoen ook op diverse parkoersen goed gereden. Dat heeft me geplezierd."

Toch beseft Boom heel goed dat de wereldtitelwedstrijd van zondag een hele bijzondere is. Ondanks het feit dat Nys de laatste weken minder presteerde, wil het nog niet zeggen dat hij geen grote concurrent is. Ook Francis Mourey uit Frankrijk en Bart Wellens uit België worden als favoriet getipt. "Ik denk dat er zeker vijf mensen zijn die voor de titel kunnen gaan. Voor mij is het alleen maar leuk dat ik daar ook bij zit."