De Gizmondo keert terug in 2008

Wie kent hem niet? De handheld die het moest opnemen tegen de PSP en de Nintendo DS: de Gizmondo. In 2005 kwam de handheld op markt, maar snel volgden de schandalen elkaar en ging het bedrijf achter de handheld failliet. Het blijkt nu dat ze terug willen komen in 2008 met een nieuw concept achter de handheld.

Carl Freer, aanwezig vanaf het begin bij Gizmondo, zal de handheld opnieuw gaan uitbrengen. Hij zal hierbij hulp krijgen van het bedrijf Plextek. De handheld zal waarschijnlijk een opensource project zijn en een marketplace kennen waar kleine developers hun games makkelijk kunnen verkopen. Verdere details zijn nog onbekend, maar de verwachting is dat de handheld dit jaar nog terug zal komen.

Het gehele Gizmondo-project staat vooral bekend om de connecties met de Zweedse maffia. Een van de voormalige bestuursleden, Stefan Eriksson, is deze week weer vrijgelaten uit de gevangenis. Hij was veroordeeld wegens verduistering, maar zal niks te maken hebben met het nieuwe project. De andere bestuursleden die ook geld verduisterden via het Gizmondo-project zullen ook niks meer te maken hebben met het huidige project.