[AO] Tsonga overklast Nadal

Olga (Nuongirl)
De Franse tennisser Jo-Wilfried Tsonga heeft voor een enorme verrassing gezorgd bij de Australian Open. Tsonga versloeg in de halve finale de Spanjaard Rafael Nadal met 6-2 6-3 en 6-2.

Ali' Tsjonga (zo genoemd vanwege zijn uiterlijke gelijkenis met bokslegende Mohammed Ali) wist gelijk al in de eerste set zijn tegenstander te breken. Nadal werd steeds verder in de verdediging gedrukt door de Fransman die veel succes had met zijn inside-out geslagen forehands vanaf de baseline en hele reeksen stopvolleys. Bij 5-2 op de service van Nadal haalde de Fransman de set binnen.

Tsonga was ook in het tweede bedrijf de betere en met negen aces en 22 winners wist hij Nadal verder aan het wankelen te brengen. De nummer twee van de wereld bleef hopen op een inzinking van zijn tegenstander en in de derde set kreeg hij drie breekkansen. Tsonga wist ze echter weg te werken en met breaks in de derde en in de zevende game wist hij de partij binnen te halen.

Tsonga, de nummer 38 van de wereld, treft in de finale de winnaar van de andere halve finale, die gaat tussen Roger Federer en de Serviër Novak Djokovic.