Ferrari en McLaren tevreden

vw_caddy
De beide vrije trainingen vanmorgen voor de Grand Prix van Italië waren respectievelijk voor Ferrari en McLaren Mercedes. Tijdens VT1 zaten de beide McLaren-bolides krap achter Ferrari. Fernando Alonso trok een lange neus naar zijn concurrenten in VT2 met haast een seconde voorsprong op teamgenoot Lewis Hamilton.

"Het ging vandaag erg goed", verklaarde Alonso na afloop van de trainingen. "We hadden al een goed idee over hoe goed we het zouden doen na de tests van vorige week en, hoewel de omstandigheden een klein beetje zijn veranderd, hebben we toch een goede afstelling kunnen bereiken voor de race. In de ochtend verloren we wat tijd door een klein probleem met de stuurinrichting, maar dat heeft weinig verschil gemaakt".

Ferrari had een gemengd gevoel na afloop van de training. "De eerste training ging prima, maar in de tweede training verloor ik veel tijd vanwege een hydraulisch probleem", vertelt Kimi Räikkönen. "Door de verloren tijd weten wij nu niet echt waar wij staan ten aanzien onze concurrenten. De balans in de auto is niet slecht, maar we moeten het nog absoluut verbeteren om competitief te zijn tijdens de kwalificatie".