'Alonso betrokken bij spionagezaak'

Olga (Nuongirl)
Fernando Alonso en Pedro de la Rosa lijken betrokken te zijn bij de spionagezaak tussen McLaren Mercedes en Ferrari. Diverse media melden dat de twee coureurs over vertrouwelijke informatie van Ferrari berschikten.

Aan het begin van dit seizoen kreeg De la Rosa, testcoureur bij McLaren, informatie over de afstelling van de Ferrari F2007 van Mike Coughlan, hoofdontwerper bij de Britse renstal. De La Rosa zou deze informatie vervolgens hebben gedeeld met Alonso.

De La Rosa werkte in 1999 en 2000 al samen met Coughlan bij Arrows, waar Jos Verstappen eveneens achter het stuur zat. De Spanjaard en de Brit zouden sindsdien een goed contact onderhouden. Aan het begin van dit seizoen zou Coughlan de vertrouwelijke informatie over de nieuwe Ferrari, die door justitie bij hem thuis was aangetroffen, naar de testrijder hebben gemaild, waarna ook Alonso de informatie kreeg toegespeeld.

Opvallend is dat de mailwisseling aan het begin van het seizoen zou hebben plaatsgevonden. Coughlan beweerde tot nu toe dat hij de vertrouwelijke informatie pas tijdens de Grand Prix van Spanje, de vierde race van dit seizoen, van Stepney kreeg.

De FIA, die de zaak erg hoog opneemt, zou inmiddels al een brief hebben gestuurd aan alle teams die in de Formule 1 uitkomen. Ook Alonso, Lewis Hamilton en De la Rosa hebben een brief toegestuurd gekregen. In de brief benadrukte de FIA dat het een plicht was om alle relevante informatie ter beschikking te stellen aan de bond.

Op 13 september, tijdens de hoorzitting, zal McLaren verantwoording moeten afleggen over de laatste bewijzen in de spionagezaak.