Joaquin: "EK zonder Spanje zou een schande zijn"

Olga (Nuongirl)
Spanje staat voor een cruciale week. De ploeg móet zes punten halen in de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Letland. Gebeurt dat niet, dan is het EK van volgend jaar héél ver weg.

Puntverlies in één van de komende duels kan dan ook grote gevolgen hebben, zegt ook Valencia-aanvaller Joaquin. Joaquin heeft gezegd dat hij er niet aan moet denken dat zijn land naast EK-deelname grijpt. "Dat zou een schande zijn, Spanje hoort op een EK. Zeker nu, we hebben in Spanje één van de beste generaties ooit. We moeten laten zien wat we kunnen. Ik wil een prijs pakken met de nationale ploeg, het liefst volgend jaar al."

Spanje zal het morgen in Reykjavik tegen IJsland niet al te makkelijk krijgen. De bondscoach van de Spanjaarden, Luis Aragones, beseft dat. "We hebben het normaal gesproken altijd lastig tegen IJsland, dat hebben we ook in de heenwedstrijd al gemerkt", aldus Aragones, verwijzend naar de moeizame 1-0 zege die zijn land op Mallorca boekte. "IJsland is een stugge ploeg. Het zal lastig worden om te winnen, maar we kunnen het ons niet permitteren om genoegen te nemen met een gelijkspel. We moeten alles uit de kast halen, om de drie punten mee naar Spanje te nemen."