FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 27 juli 2007

Zowel Ratchet als Clank klaar om PS Store te bestormen

Ratchet, de pluizige Lombax, en zijn maatje Clank kunnen wat Insomniac betreft de PlayStation Store in. De demo is helemaal klaar, volgens Ryan Schneider van Insomniac. Verschillende media hebben de disc-versie inmiddels ontvangen, vele journalisten hebben de demo gespeeld op de E3, het wachten is op Sony tot zij de demo in de Store gaan aanbieden.
''Well, our E3 demo is certainly finished and media have received copies of it for preview coverage. What Sony chooses to do with it, and when, it really is in their hands. The demo is finished--I mean, you saw it [at E3], you played it--and when it comes out, we have a rough idea, but you never know. I think the PlayStation Store is a fluid storefront, and anything can happen.''


Laten we hopen dat het uploaden iets soepeler verloopt

David Jaffe en Scott Campbell verlaten Sony

David Jaffe, het brein achter onder meer Twisted Metal, God of War en Calling All Cars, heeft zijn baan bij Sony Studio's Santa Monica opgezegd. Hij heeft samen met Scott Campbell van Incog Entertainment (onderdeel van Sony Studio's Santa Monica) de nieuwe studio Eat, Sleep, Play opgezet.

Deze nieuwe studio zal de komende jaren exclusief voor de vier momenteel ondersteunde PlayStation-platforms (PS2, PS3, PSN, PSP) nieuwe titels uit gaan brengen. De eerste game die we mogen verwachten van Eat, Sleep, Play zal Twisted Metal: Head gaan heten en moet begin 2008 uitkomen op de PS2.

Vliegtuigterminal ontruimd om gameboard

Op Long Beach Airport wordt, net als bij elk ander vliegveld, de bagage van de passagiers grondig gecontroleerd.

Toen bleek dat er in één van de koffers een apparaat zat met heel veel kabels nam men geen enkel risico en evacueerde de politie honderden mensen van de terminal. Vijf vliegtuigen moesten blijven staan en de lokale autoriteiten werden ingeschakeld.

Politie, brandweer en de explosieven opruimingsdienst kwamen naar de terminal en onderzochten de koffer. Het bleek om een gameboard te gaan.

"[...]
It is basically a handheld game board that a passenger packed. It certainly was nothing but it certainly looked like something. It had all the wires and components that you would see in an explosive device.
[...]"


Gezocht: Medicijn

Shakes stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:



De machtstrijd openbaart zich ook op andere gebieden. Te veel informatie komt naar buiten tijdens de Tour de France. Sinkewitz werd tijdens een ‘Out of competition’ controle van de UCI op 8 juni gecontroleerd. Dergelijke resultaten horen binnen 15 dagen bekend te zijn. Wanneer werd het bekend? Tijdens de Tour de France in juli! Iets te laat. Dat duidt weer op de machtstrijd tussen de UCI en de ASO. De ASO wil nu blijkbaar UCI voorbijstreven. De machtstrijd zal dus nog enige jaren voortduren.

'Theo de Rooij stopt bij de Rabobank'

Theo de Rooij is bezig aan zijn laatste dagen als manager van de Rabobank. De Duitse omroep ARD zegt dat De Rooij na afloop van de Tour de France niet langer actief zal zijn bij de Rabobankploeg.

De Rooij heeft dit aan zijn collega bij Caisse d'Epargne, Echevarri, verteld. De Rooij moest kort geleden de moeilijke beslissing maken om Michael Rasmussen uit de Tour te zetten en te ontslaan. Volgens de ARD zou De Rooij er geen zin meer in hebben. De Rooij is al jaren actief voor de equipe. Eerst als renner, later als ploegleider. Toen Jan Raas de Rabo-ploeg verliet, nam De Rooij de positie van Raas in.

Vandaag maakte de Rabobank bekend dat de zeven renners van de ploeg wel de premies krijgen waar de renners recht op hadden als Rasmussen het geel in Parijs zou hebben gebracht.

Tourorganisatie breekt met UCI

Het rommelde al veel langer tussen de ASO en de UCI, nu is het hek definitief van de dam. Tourbaas Christian Prudhomme wil niet langer samenwerken met de UCI. Directe aanleiding zijn de recente dopingschandalen in de Tour de France.

"Zoals in elke sport heeft het wielrennen een internationale organisatie, maar die doet niets. Wij werken niet meer met de UCI samen", zo liet de Fransman optekenen in de Süddeutschen Zeitung. Volgend jaar wil hij samenwerken met het wereld-antidopingbureau WADA en de Franse instanties voor dopingbestrijding. "Waarom zouden we de UCI nog geloven? De UCI heeft regel 220 van het anti-dopingregelement niet toegepast. Die zegt dat een coureur die een officiële waarschuwing heeft gekregen of een test gemist binnen 45 dagen voor een grote ronde niet mag starten in die ronde."

Daarmee geeft de Tourbaas aan dat Michael Rasmussen niet had mogen starten in La Grande Boucle als de regels correct waren toegepast. De UCI heeft al verklaard dat de regel in het geval Rasmussen niet opgaat, omdat de coureur binnen die 45 dagen wel degelijk buiten de competitie om is getest. Prudhomme geeft nog wel toe dat niet alle doping uit de Tour te weren is. Een positief geval als Vinokourov, die betrapt is op bloeddoping, kan ook volgend jaar voorkomen. Ook als de organisatie samenwerkt met de WADA "Maar zo'n geval als Rasmussen zeker niet," zo besloot Prudhomme in de Duitse krant.

Telegraaf: 'Rasmussen was niet in Mexico'

De Telegraaf zegt nieuw bewijs omtrent de verblijfplaats van Michael Rasmussen te hebben. Tegenover de krant zou de Deen voor aanvang van de Tour gezegd hebben niet in Mexico te hebben getraind.

Rasmussen werd afgelopen week uit de Ronde van Frankrijk gezet door zijn ploeg Rabobank. Aanleiding was de onduidelijk over de verblijfplaats van de Deen in de maand juni. Rasmussen beweerde in Mexico te zitten maar er was bewijs dat hij in Italië zat.

Telegraafverslaggever Raymond Kerckhoffs op de website van De Telegraaf: "Toen Telesport hem voor de Tourstart in Londen vroeg of hij aan de andere zijde van de Atlantische Oceaan weer een trainingskamp had gedaan, antwoordde hij met een duidelijk NEE. Een antwoord waar wij weken mee geworsteld hebben. Aan Deense media verklaarde Rasmussen immers dat hij drie weken in Mexico was. En ook de Rabobankploeg wist niet anders. En in de veel te laat bij de UCI gearriveerde 'where abouts' schreef de klimmer dat hij van 4 tot en met 22 juni in Mexico verbleef."

Frans Schrader, chef van Telesport, legt uit waarom dit niet eerder naar buiten is gebracht. "Op het moment dat hij dat hoorde was er geen enkele aanleiding om dat te publiceren. Hij had alle reden om dat voor zich te houden. Het speelde geen enkele rol. We hadden geen hard bewijs. Als je het publiceert en het is onjuist heb je een leger advocaten op je dak. Het harde bewijs dat hij in Italië was kwam van de Italiaanse verslaggever voor de Deense televisie. Toen hebben we ook gezegd: nu gooien we het er ook uit."

Football Manager 2008 voor kerst in de winkel

Sega Europa heeft vandaag Football Manager 2008 aangekondigd. Dit type game is vooral bedoeld voor de diehards, want de diepgang en het ontbreken van spektakel schrikt veel casual gamers af. Deze echte fans zullen beginnen te kwijlen bij het nieuwste deel van de franchise waarin met 5000 verschillende teams uit 50 verschillende landen gespeeld kan worden.

Het spel heeft verschillende nieuwe opties en verbeteringen ten opzichte van het vorige deel. Zo is onder andere de wedstrijdengine opgeknapt, is er een transfercentrum voor spelershandel, en is er een nieuw vertrouwenssysteem dat de relatie tussen spelers, bestuur en supporters weergeeft. De grootste veranderingen zitten volgens Sega in het wedstrijdverloop, dat nu zonder onderbrekingen doorloopt van het ene onderdeel in het andere.

Naast deze en vele andere aanpassingen voor de fan wordt er ook aan de nieuwe spelers gedacht, aangezien er nu een adviesfunctie in het spel zit dat onervaren spelers helpt met de game.

Het spel ligt zoals de titel van het bericht al vermeld voor de kerst in de winkel en zal te koop zijn voor zowel de PC als Macintosh.




Spidercat!

Dat katten aardige klimmers zijn mag bekend zijn. Voor een boompje draait de gemiddelde kat zijn poot niet om. Maar een muur? Dat is toch andere koek. In plaats van het zachte boomschors betreft het hier veel harder materiaal. Daar zet een kat niet zomaar de klauwen in. Deze kat heeft dan ook wat stimulatie nodig maar daarna laat het dier een knap staaltje klimwerk zien.

Wie is Dit: Opgave 24 - Uitslag

Goed, dit was een beetje een weggevertje. Na een vierde en derde ronde was het tijd om het iets eenvoudiger te maken. Erhen gaf dan ook al na 10 minuten het juiste antwoord: Lance Armstrong. First round guess dus de volle 6 punten. Gefeliciteerd! In de volgeladen lift neemt hij mee: Rossdale, J.J.McKay, Knoekie, Champloo, DoorBell, Irakeez, Viper2k1, Klompje, bees, Sc0rPi0n, blup, JtS, TheYoung1 en sparboom.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Lance Armstrong

Komende maandag om 12.00 uur start de volgende opgave. Tot dan!

Vrouw bekneld in kledingcontainer

Icoon OpmerkelijkEen 35-jarige vrouw uit het Engelse Kent is klem komen te zitten in een kledingcontainer. De brandweer kwam eraan te pas om de vrouw te bevrijden.

De vrouw had oude kleding in de container gegooid, maar wilde één van de kledingstukken er weer uit vissen. Ze bleef voorover steken in de opening en kon geen kant meer op.

Een voorbijganger die de vrouw zag trappelen, waarschuwde de brandweer. De zwaarlijvige vrouw verloor zo nu en dan het bewustzijn. Met een hydraulische schaar knipte de brandweer haar los.

Brandweerman Mark Innes wist niet wat hem gebeurde: "We dachten eerst dat het om een kind ging. Ze had blijkbaar iets in de bak gegooid dat ze terug wilde hebben. Het was wel een erg vreemde klus!"

Punten achttiende etappe

Vanmiddag werd de achttiende etappe gefietst in de Tour de France. Hieronder de punten van deze etappe.

Justin8 wist de meeste punten te vergaren. Met 167 punten is hij de beste van vandaag. Op de tweede plek staat PeterVanG met 123 punten. De nummer drie van vandaag is Haaque met 123 punten.

In het algemeen klassement gaat BVO nog immer aan de leiding met 2076 punten. bloepje is naar de tweede plaats gestegen en heeft nu 2040 punten. Gremen staat nu derde met 2039 plaatsen.

Bij de subleagues ging de dagwinst naar Flauwe Bocht met 116 punten. !!! AIM FOR YELLOW !!! is de nummer twee met 111 punten. De Echte Kenners pakt de derde plaats met 64 punten.

In het algemeen klassement blijft Bobteam Glas aan de leiding gaan met 2020 punten. !!! AIM FOR YELLOW !!! staat nu tweede en heeft 1913 punten. ShowChat staat derde met 1909 punten.

Eerder aan de drugs door Ritalin

Icoon WetenschapKinderen die ADHD hebben en daarvoor het medicijn Ritalin slikken blijken vaker te experimenteren met drugs en vertonen ook vaker crimineel gedrag dan leeftijdsgenootjes. Toch is in Nederland het middel onverminderd populair. In het augustusnummer van het Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry verschijnen enkele zorgwekkende analyses over het gebruik van onder andere Ritalin op langere termijn.

Zo blijkt het nut van de medicijnen beperkt. In eerste instantie werken ze wel, maar na drie jaar is gedragstherapie even effectief. Bij kinderen die Ritalin slikken, is de drempel om te experimenteren met drugs een stuk lager. Ook is het risico dat zij in aanraking komen met de politie door diefstal of een vechtpartij hoger. Uit een ander onderzoek is gebleken dat ‘Ritalin-kinderen’ korter waren en minder wegen dan hun leeftijdsgenootjes.

Het gebruik van medicijnen tegen ADHD blijft explosief stijgen. Vorig jaar bedroeg de stijging 30 procent in vergelijking met mei 2005. Deze stijging zal zich voort blijven zetten volgens de Stichting Farmaceutische Kengetallen. 25 procent van de ruim 200.000 gebruikers van het middel is jonger dan tien jaar. Omdat de diagnose ‘volwassen-ADHD’ steeds populairder wordt, ligt het aantal volwassen gebruikers op 30 procent.

Omdat ADHD soms geen ziekte is, maar ook vaak een vorm van onaangepast gedrag is die ouders en opvoeders tot wanhoop drijft, is de verleiding om kinderen die wat drukker zijn of slecht presteren op school, te behandelen met medicijnen erg groot. De Nederlandse Gezondheidsraad heeft aanbevolen om de medicijnen alleen door psychiaters voor te laten schrijven.

Ritalin
Eerder aan de drugs?

UCI doet verder onderzoek naar Rasmussen

De UCI, de Internationale Wielren Unie, heeft gezegd dat het verder onderzoek gaat doen naar de redenen van de Rabobank om Michael Rasmussen uit de Tour de France te halen.

Afgelopen woensdag werd de Deen na zijn zege op de Aubisque door de Nederlandse ploeg uit de Tour gegooid omdat hij had gelogen over zijn verblijfplaats in de aanloop naar de Tour. "Mocht er uit het onderzoek aanvullend bewijs komen dat Mr. Rasmussen in gebreke is gebleven bij het verstrekken van juiste informatie over zijn verblijfplaats, dan start de tuchtcommissie van de UCI een officiële strafprocedure tegen hem", aldus de UCI om een verklaring.

Rasmussen tegen Telegraaf: ik was niet in Mexico

Icoon WielrennenMichaël Rasmussen heeft tegen de Telegraaf gezegd dat hij in juni niet in Mexico getraind heeft. Dat schrijft verslaggever van de Telegraaf Raymond Kerckhoffs op de website van de krant.

"Toen Telesport (de sportpagina van de Telegraaf, red.) hem voor de Tourstart in Londen vroeg of hij aan de andere zijde van de Atlantische Oceaan weer een trainingskamp had gedaan, antwoordde hij met een duidelijk NEE. Een antwoord waar wij weken mee geworsteld hebben.

Aan Deense media verklaarde Rasmussen immers dat hij drie weken in Mexico was. En ook de Rabobank-ploeg wist niet anders. En in de veel te laat bij de UCI gearriveerde 'where abouts' schreef de klimmer dat hij van 4 tot en met 22 juni in Mexico verbleef."


De Deen werd eergisteren uit de Rabobankploeg en Tour gegooid omdat hij gelogen zou hebben over zijn verblijfplaats in juni. Hij zei in Mexico te zijn, terwijl hij in Italië is gezien. Rasmussen zelf ontkent dat overigens.

Waarom de Telegraaf niet eerder met het verhaal is gekomen, legt Frans Schrader, chef van Telesport, uit: "Op het moment dat hij dat hoorde was er geen enkele aanleiding om dat te publiceren. Hij had alle reden om dat voor zich te houden. Het speelde geen enkele rol."

"We hadden geen hard bewijs. Als je het publiceert en het is onjuist heb je een leger advocaten op je dak. Het harde bewijs dat hij in Italië was kwam van de Italiaanse verslaggever voor de Deense televisie. Toen hebben we ook gezegd: nu gooien we het er ook uit."

Al het Tournieuws lees je natuurlijk op de FOK!sport Tourmanager!

Top of Flop rickmans' Choice: De lucht was blauw

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Bierbroeder's tip was geen succes: The Bomchickawahwahs - Bomchickawahwah was een flop, dus.

De tip van vanavond is van onze eigen baas rickmans. Gevraagd naar het hoe en het waarom van juist deze clip, antwoordde Rick:

"Nouja we moeten natuurlijk altijd ons nationaal product promoten, zelfs als het tenenkrommend slecht is .

Het schijnt dat de beste jongen nog best kan zingen, tenminste hij is een van de vaste zangers van cafe bolle jan en hij heeft nog een paar nummers met Rene froger gezongen alvorens deze last kreeg van zijn prostaat (niet dat ik nu direct een link wil insinueren overigens )."

Lindsay Lohan ontvoert 3 mannen

Icoon ShowbizzVoordat zangeres en actrice Lindsay Lohan deze week werd gearresteerd voor rijden onder invloed zou zij drie mannen hebben ontvoerd. Dat verklaren Dante Nigro, Jakon Sutter en Ronnie Blake op showbizzwebsite TMZ. De mannen zouden per ongeluk betrokken zijn geweest bij de achtervolging die Lohan inzette op haar assistente Tarin Graham die net ontslag had genomen.

Straalbezopen
De 21-jarige Lohan werd dinsdag aangehouden, nadat de moeder van Graham de politie had ingelicht over de achtervolging. Bij de aanhouding bleek Lindsay weer straalbezopen en had ze cocaïne op zak. Ze was net ontslagen uit een afkickkliniek. De mannen vertellen in een filmpje hoe Lindsay na een feest waar zij ook aanwezig waren plotseling in Dante's auto stapte. Tarin's vriend was net uit de wagen gestapt om met haar te praten. Lohan startte de wagen en reed met de mannen nog in de auto weg. Met de drie vrienden in de auto achtervolgde ze haar ex-assistente.

Dollemansrit
Toen Lindsay optrok wierp Ronnie Blake zichzelf uit de auto. Daarbij zou ze over zijn voet zijn gereden. Lindsay vertelde de andere mannen tijdens de dollemansrit dat ze niet in de problemen zou raken. "Ik ben beroemd en kan doen wat ik wil", liet ze horen. Toen La Lohan Tarin uit het oog verloor besloot ze naar het huis van de moeder van haar ex-assistente te rijden. Toen ze de oprit van de woning opreed kwam net de moeder van Tarin aanrijden. Zij belde de politie.

Onschuld
Lindsay ontkent in het showbizzprogramma Acces Hollywood schuldig te zijn aan de aanklachten van dronken rijden en drugsbezit. Ook beweert ze dat zij niet degene was die de achtervolging begon.


De arrestatiefoto van Lindsay Lohan

Vrouw dood na ongeval met truck

Icoon OngelukEen vrouw die gisteren zwaargewond raakte na te zijn aangereden door een truck in Roermond is vandaag overleden. Het ongeval gebeurde rond het middaguur op het Munsterplein.

De bejaarde vrouw stak de weg over voor een stilstaande vrachtwagen. De chauffeur reed toen net weg. Hij had het slachtoffer niet gezien en reed over de vrouw heen. De vrouw werd naar een ziekenhuis in Roermond gebracht. Later werd ze naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht vervoerd. Daar stierf ze vandaag aan zwaar inwendig- en bekkenletsel.

Tour de France: Casar wint 18e etappe

Icoon Tour de FranceDe achttiende etappe van de Tour de France, van Cahors naar Angoulême over 211 kilometer, is gewonnen door Sandy Casar. Michael Boogerd eindigde als vierde.

Om 12.31 uur vanmiddag vertrokken de 141 Tour-renners. Na 16 kilometer koetsen reed Michael Boogerd samen met Lefèvre,Willems en Casar weg uit het peloton. De kopgroep raakte gehalveerd nadat Willems en Casar bij een valpartij betrokken raakte toen een hond de weg op rende. Casar en Merckx, die uit het peloton was ontsnapt, wisten beiden weer aan te sluiten bij Boogerd en Lefevre en de voorsprong liep al snel op naar ruim zeven minuten. Na 56 kilometer was dit al opgelopen tot meer dan tien minuten.

De vier reden flink door, en leken de zege te hebben van het peloton dat het rustig deed. Met nog 98 kilometer voor de boeg was het verschil 14,5 minuut. en dat liep uit naar ruim zeventien minuten. In de laatste veertig kilometer van de wedstrijd liep dat langzaam terug. Boogerd reed nog lek op 23 kilometer voor de meet, maar zijn drie medekoplopers wachtten op de Nederlander totdat hij zich weer kon aansluiten. Vijftien kilometer van de meet was de voorsprong al geslonken naar iets meer dan elf minuten. Boogerd viel in de laatste kilometers aan, maar hij werd teruggepakt.

In de laatste kilometer van de rit ontsnapte Casar, en hij werd niet meer teruggepakt door de drie anderen. Boogerd eindigde als vierde. Het peloton kwam na ruim acht minuten over de meet. De sprint daarvan werd gewonnen door Tom Boonen. Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

Casar wint, Boogerd vierde

De achttiende etappe van de Tour de France, van Cahors naar Angoulême over 211 kilometer, is gewonnen door Sandy Casar. Michael Boogerd eindigde als vierde.

Om 12.31 uur vanmiddag vertrokken de 141 Tour-renners. Na 16 kilometer koersen reed Michael Boogerd samen met Lefèvre, Willems en Casar weg uit het peloton. De kopgroep raakte gehalveerd nadat Willems en Casar bij een valpartij betrokken raakte toen een hond de weg op rende. Casar en Merckx, die uit het peloton was ontsnapt, wisten beiden weer aan te sluiten bij Boogerd en Lefèvre en de voorsprong liep al snel op naar ruim zeven minuten. Na 56 kilometer was dit al opgelopen tot meer dan tien minuten.

De vier reden flink door, en leken de zegen te hebben van het peloton dat het rustig aan deed. Met nog 98 kilometer voor de boeg was het verschil 14,5 minuut, en dat liep uit naar ruim zeventien minuten. In de laatste veertig kilometer van de wedstrijd liep dat langzaam terug. Boogerd reed nog lek op 23 kilometer voor de meet, maar zijn drie medekoplopers wachtten op de Nederlander totdat hij zich weer kon aansluiten. Vijftien kilometer van de meet was de voorsprong al geslonken naar iets meer dan elf minuten. Boogerd viel in de laatste kilometers aan, maar hij werd teruggepakt door zijn medevluchters.

In de laatste kilometer van de rit ontsnapte Casar, en hij werd niet meer teruggepakt door de drie anderen. Boogerd eindigde als vierde. Het peloton kwam na ruim acht minuten over de meet. De sprint daarvan werd gewonnen door Tom Boonen.

Michael Boogerd is door zijn vierde plaats gestegen naar de dertiende plaats in het algemeen klassement, op iets meer dan negentien minuten van de Spanjaard Alberto Contador.



Uitslag
#NaamTeamTijd
1Sandy CasarFdJ5:13.31
2Axel MerckxTMoop 00,01
3Laurent LefèvreBouz.t
4Michael BoogerdRABz.t
5Tom BoonenBARop 8,34
6Robert HunterBARz.t
7Erik ZabelMILz.t
8Sebastien ChavanelFdJz.t
9Bernard EiselTMoz.t
10Thor HushovdC.Az.t.

Gele-trui

#NaamTeamTijd
1Alberto ContadorDSC86.04,16
2Cadel EvansPrLop 1,50
3Levi LeipheimerDSCop 2,49
4Carlos SastreCSCop 6,02
5Haimar ZubeldiaEUSop 6,29
6Alejandro ValverdeCAIop 10,18
7Kim KirchenTMoop 11,36
8Jaroslav PopovichDSCop 12,47


Groene-trui

#NaamTeamPunten
1Tom BoonenQST234
2Robert HunterBAR210
3Erik ZabelMRM206

Bolletjestrui

#NaamTeamPunten
1Mauricio SolerBAR206
2Alberto ContadorDSC128
3Jaroslav PopovichDSC104

Witte-trui

#NaamTeamTijd
1Alberto ContadorDSC86:04.16
2Juan Mauricio SolerBARop 13,31
3Amets TxurrukaEUSop 45.54

Ploegenklassement

#TeamTijd
1Discovery Channel258:27.02
2Team CSCop 16,12
3Caisse d'Epargneop 16,51
4Rabobankop 28,01

Lowlands 2007 uitverkocht

Icoon MuziekEr is geen kaart meer te krijgen voor Lowlands. Het festival is dit jaar drie weken voor het begin al uitverkocht. Er waren 55.000 kaarten. Alleen via internet zijn er nog een paar beschikbaar.

Lowlands wordt dit jaar gehouden op 17, 18 en 19 augustus. Het driedaagse popfestival in Biddinghuizen wordt voor de vijftiende keer gehouden. Op Lowlands zijn optredens van onder anderen The Killers, Nine Inch Nails, de Kaiser Chiefs en Sonic Youth.

Vorig jaar was Lowlands pas twee dagen voor het begin uitverkocht. Voor de organisatie is de uitverkoop geen reden het festival uit te breiden.

Met dank aan vanBnaarC en salvation voor de submit.

Amerikaans trio vrijuit voor necrofilie

Icoon ShockingDrie Amerikanen die vorig jaar in de Amerikaanse staat Wisconsin werden gearresteerd na het hebben van seks met een opgegraven vrouwenlijk, zijn niet veroordeeld. Seks met doden (necrofilie) is in die staat namelijk niet strafbaar dus de rechter kon geen grond voor een veroordeling vinden, zo meldt Het Laatste Nieuws (HLN).

De tweelingbroers Nicholas en Alexander Grunke en hun vriend Dustin Radke hadden toegegeven dat ze het lijk opgegraven hadden van een vrouw en er seks mee hadden. Ze waren op het idee gekomen nadat ze er in de krant over gelezen hadden.

Als het aan senator Dale Schultz ligt wordt necrofilie overigens snel strafbaar. Hij wil de wet aanpassen en straffen opleggen tot zes jaar cel en een geldboete.

Overigens vermelden berichten uit de buitenlandse pers uit 2006 een iets ander verhaal dan Het Laatste Nieuws meldt. De drie zouden zijn gearresteerd toen ze op een begraafplaats op het punt stonden het lijk op te graven van de 20-jarige Laura Tennessen, die een paar dagen ervoor bij een motorongeluk was omgekomen. Ze hadden ook al condooms ingeslagen voor hun morbide plan. Het idee zou afkomstig zijn geweest van Nicholas Grunke.

Het trio werd toen vastgezet op poging tot diefstal van een lijk en het beraamde plan om daar seks mee te hebben. Overigens kenden de drie de dode vrouw niet persoonlijk. Wel kreeg Nicholas Grunke een groot verlangen naar de overleden Laura, toen hij haar foto in een krant zag staan bij de overlijdensberichten.

Aanvulling: Tweede gedeelte van het bericht klopt. Het ging om vrijspraak na een mislukte poging tot necrofilie, zo berichtten Amerikaanse media gisteren.



Boven lijkenneuker in spe Nicholas,
onder Dustin en Alexander

Wijnaldum langer bij Feyenoord

Georginio Wijnaldum heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd tot 2010 met een optie voor nog eens twee jaar.

De huidige verbintenis van de zestienjarige Wijnaldum liep tot 2009. Wijnaldum is erg blij met de verlenging. "Dit zegt veel over het vertrouwen dat de club in mij heeft. Ik ben hier heel blij mee."

Wijnaldum is een jeugdspeler en daarom konden de Rotterdammers hem een contract voor maximaal drie jaar aanbieden. "We hopen dat Georginio in die tijd ontzettend zijn best gaat doen voor Feyenoord", aldus technisch manager Peter Bosz. "Hij heeft heel veel talent, maar zal hard moeten werken om een heel goede voetballer te worden. Die kans krijgt hij bij Feyenoord. Ik denk dat beide partijen heel erg blij zijn met deze nieuwe verbintenis."

Man bijt agent

Icoon PolitieEen 19-jarige man uit Bladel is donderdagavond aangehouden omdat hij een agent heeft gebeten. De agent is hierbij mogelijk besmet geraakt met het hiv-virus.

Het incident gebeurde twee weken geleden. De verdachte was stomdronken, en de politieagent probeerde hem samen met een vrouwelijke collega weer op de been te krijgen. De hulp werd niet echt gewaardeerd: de verdachte schold de vrouw uit en beet de agent in zijn hand. De wond was zo ernstig dat de agent ermee naar de dokter moest.

Omdat de kans bestaat dat de agent een hiv-besmetting op heeft gelopen, heeft hij inmiddels aangifte gedaan tegen de bijtende man. De man is daarom alsnog gearresteerd.

Nepfotograaf aangehouden in Amersfoort

Icoon BinnenlandsEen 50-jarige Amersfoorter die zich voordeed als fotografiestudent, is woensdag aangehouden op verdenking van een poging tot een zedenmisdrijf. De man zou in Amersfoort folders hebben uitgedeeld waarmee hij 'meisjesmodellen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar' probeerde te ronselen voor een fotoreportage.

De man bood de jonge tieners twintig euro voor een reportage. Bij de politie kwamen zo'n vijftien meldingen binnen over de flyer. Dinsdag deed de politie een oproep om niet op het aanbod van de man in te gaan.

De politie wil niet bekend maken of er meisjes zijn die hebben gereageerd op de flyer. De 'fotograaf' zit nog vast en de zaak wordt momenteel nog onderzocht.

Britse politica runde sekslijn

Icoon OpmerkelijkDe Britse politica Myrna Bushell die samen met haar man Mel in de gemeenteraad zit voor de Liberal Democrats, is in opspraak gekomen. Het is bekend geworden dat zij een sekslijn runde en stripe toen zij verkozen werd in de gemeenteraad.

Ook is nu bekend geworden dat zij geen lid is van de partij waarvoor zij in de raad zetelt. Drie lokale partijleden zijn al opgestapt uit de gemeenteraad in Bideford, Devon. Bushell zelf is zich van geen kwaad bewust. Volgens eigen zeggen heeft zij niets verkeerd gedaan.

Myrna Bushell
Niets verkeerd gedaan...

Overvallers lopen tegen de deur

Icoon Domme criminelenToen twee gemaskerde overvallers vanochtend een winkel wilden overvallen, liepen ze tegen de deur aan, de winkel was namelijk nog gesloten. De overvallers wilden rond 07:45 uur de tabakszaak annex postkantoor in Amsterdam binnenvallen. Op het moment dat ze zagen dat de eigenaar van de winkel al aanwezig was, maakten ze zich uit de voeten.

Twee weken geleden is er in dezelfde winkel aan de Derkinderenstraat in Slotervaart ook een overval gepleegd. Toen was de winkel wel open. De politie heeft nog een onderzoek lopen.

PSP + PS2 Controller = Rumble PSP?

Een PSP is leuk, maar heeft geen rumble. Een PS2 controller heeft wel rumble, dus hoe zou je nu die twee geweldige functionaliteiten kunnen combineren? Volgens een patent uit 2005 doe je dat zo:

U.S. Patent 20070174531 beschrijft het volgende:

quote
A control docking unit configured to accept a portable processing unit and provide alternate control operation of the portable processing unit. The control docking unit can be configured to position a display on the portable processing unit to facilitate use of one or more controls provided on the control docking unit. The control docking unit can position the display of the portable processing unit in a fixed or variable position. The controls from the docking unit can be coupled to the portable processing unit using an electrical, mechanical, or electromechanical interface. The electrical interface can be a wired or wireless communication link. The controls on the control docking unit can be configured to be substantially in the same configuration as a control unit for a similar fixed device. The portable processing unit can be configured to provide additional functions, features, or enhanced operation when coupled to the control docking unit.

Naar het schijnt past een PSP precies in de onderkant van een Dual Shock Controller, dus het zou in theorie kunnen... toch?

Van Bommel drie duels geschorst

Mark van Bommel mist de finale van de Ligapokal. De Nederlander van Bayern München is door de tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond voor drie duels geschorst.

Op televisiebeelden van de halve finale tegen VfB Stuttgart was te zien hoe Van Bommel tegenstander Fernando Meira in het kruis greep. Scheidsrechter Babak Rafati had het voorval niet gezien.

De schorsing geldt alleen voor wedstrijden in de Ligapokal.

Ex wordt gek van Jessica Simpson

Nick Lachey gaat helemaal door het lint als hij de naam van zijn ex-vrouw Jessica Simpson hoort. Hij wordt zo gek van de blondine dat hij een ander mobiel nummer heeft aangevraagd, want hij wil geen enkel contact meer met haar.

Volgens vrienden en bekenden is Jessica behoorlijk wanhopig. "Ze belt Nick om de haverklap op. Hij wordt er gek van."

Lachey heeft inmiddels weer een nieuwe vriendin aan de haak geslagen, MTV-ster Vanessa Minnillo. Lachey heeft te kennen gegeven dat zijn gevoelens voor Simpson definitief weg zijn. "Ik ben blij dat ik verder ben gegaan met mijn leven. Wat Vanessa en ik hebben is echt", zo vertelt Lachey glunderend.

Voor Simpson valt er nu niets meer te stalken. Ze kan op zoek naar een volgend slachtoffer.

Castle Crashers Boss Battle

Vooral de mensen die erg gecharmeerd waren van Alien Hominid HD kunnen niet wachten op de volgende game van softwarehuis The Behemoth genaamd Castle Crashers. Om het leed wat te verzachten worden er af en toe een paar in-game videos gepubliceerd.

In deze video kun je zien hoe de vier dappere helden een big boss proberen te verslaan:

De game zal waarschijnlijk pas in 2008 via Xbox Live Arcade te verkrijgen zijn.

Internetdate loopt fataal af

Icoon MisdaadEen internetdate is voor een 50-jarige man uit Kampen fataal afgelopen. Hij had een 28-jarige vrouw uit het Gelderse Oosterhout, bij Nijmegen, via internet leren kennen. Ze spraken twee weken geleden af op het station van Elst en gingen naar het huis van de vrouw. En daar werd hij een paar uur later dood gevonden.

Er werd een groot onderzoek op touw gezet. Ruim 1300 mensen op het station van Elst en in Oosterhout werden verhoord.

Maar nu heeft de vrouw bekend dat ze de man heeft vermoord. Waarom ze dat deed is niet bekend.

Dodelijk middel gestolen uit bedrijfsauto

Icoon PolitieVrijdagochtend is er bij een inbraak in een bedrijfsauto een chemisch middel gestolen. De politie in Vierlingsbeek (Noord-Brabant) is druk op zoek naar het middel omdat het bij inname dodelijk is, aldus de politie. De doos bevat twee verpakte injectienaalden en het middel Neulasta. Op de bruine doos zit ook een TNT-Medizorg label, samen met twee nummers: 1931291 en 511290293.

De politie vermoedt dat het de dief niet te doen is geweest om het middel dus waarschijnlijk is de doos al weggegooid. De vinder dient de medicijnen zo snel mogelijk terug te brengen naar de politie of apotheek. Ook de dader wordt opgeroepen om de medicijnen terug te brengen of de vindplaats bekend te maken.

Astana niet welkom in Duitsland

Astana is niet welkom in de Ronde van Duitsland. Koersbaas Kai Rapp heeft dit gezegd op de website van Der Spiegel.

Astana bezit een ProTour-licentie en op grond daarvan heeft de ploeg recht om te starten in de ronde die behoort tot de ProTour-cyclus. De organisatie van de Ronde van Duitsland zegt dat de positieve controle van kopman Aleksandr Vinokoerov in de Tour echter een te groot obstakel vormt.

Eerder dit jaar werd Astana ook al opgeschrikt door een ander dopingval, namelijk die van de Duitser Matthias Kessler.

Voorlopige kalender 2008

De voorlopige kalender van volgend seizoen is bekend. In tegenstelling tot eerdere berichten zal de eerste race wel in Australie verreden worden. De Verenigde Staten lijkt zijn plaats op de kalender verloren te hebben, waardoor Canada de enige Noord-Amerikaanse race is. Valencia en Singapore zijn de nieuwkomers op de kalender.

De voorlopige kalender

DatumLand
16 maartAustralië
23 maartMaleisië
6 aprilBahrein
27 aprilSpanje
11 meiTurkije
25 meiMonaco
8 juniCanada *
22 juniFrankrijk
6 juliGroot-Britannië
20 juliDuitsland
3 augustusHongarije
24 augustus **Europa ***
7 septemberItalië
14 septemberBelgië
28 september **Singapore
12 oktoberChina
19 oktoberJapan
2 novemberBrazilië

* onder voorbehoud
** afhankelijk van circuit
*** de Europese GP vind plaats in Valencia

Rasmussen denkt niet aan stoppen

Michael Rasmussen is van plan om zo snel mogelijk terug te keren in het peloton. Dit heeft de Deen vandaag gezegd in de Deense krant Politiken.

"Ik heb er nu even over na kunnen denken en kan iedereen garanderen dat ik nog niet klaar ben als wielrenner", aldus Rasmussen die woensdagavond door zijn ploeg Rabobank uit de Tour werd gezet en op staande voet ontslagen.

Rasmussen voelt zich bestolen door Rabo-manager Theo de Rooij. "Ik heb het gevoel dat ik de Tour de France heb gewonnen. Ze hebben de zege gewoon van me afgepakt."

De problemen voor de Deen begonnen toen er bekend werd dat hij verschillende keren te laat had laten weten waar hij aan het trainen was. "Ik weet dat ik die informatie te laat heb opgestuurd. Daarvoor ben ik beboet en heb ik waarschuwingen ontvangen. Maar dat ik uit de Tour ben gezet, is een veel te zware sanctie."

De 33-jarige Deen werd ontslagen omdat hij de interne regels van de ploeg zou hebben geschonden. Volgens De Rooij heeft de renner toegegeven dat hij afgelopen juni in Italië was. Eerder verklaarde Rasmussen nog dat hij in die periode in Mexico was. Rasmussen beweert nu dat De Rooij liegt en daarin krijgt hij de steun van zijn Mexicaanse schoonfamilie. Die verklaren dat de renner in de bewuste periode in Mexico verbleef.

J.K. Rowling werkt aan twee nieuwe boeken

Icoon LiteratuurHarry Potter-schrijfster J.K. Rowling werkt aan twee nieuwe boeken. Het gaat om een kinderboek en een boek voor volwassenen, zo zegt de Britse schrijfster in een interview met de krant USA Today. Meer wil ze er niet over kwijt.

Afgelopen weekeinde kwam het zevende en laatste deel van de succesvolle reeks over tovenaarsleerling Harry Potter uit, Harry Potter and the Deathly Hallows. Later dit jaar komt de Nederlandse vertaling. Rowlings heeft eerder al laten weten dat er daarna niet nog meer boeken over Harry Potter komen.

Vino krijgt morgen uitslag b-staal

Alexandre Vinokourov zal morgen de uitslag krijgen van de contra-expertise van zijn bloedtest. L'Equipe meldt dit vandaag op de internetsite van de Franse sportkrant.

De Kazach testte na zijn twee gewonnen etappes, in de tijdrit en de tweede etappe in de Pyreneeën, positief op bloeddoping. Hij moest de Ronde van Frankrijk verlaten. Ook Astana, de ploeg van Vino, is sindsdien niet meer in de Tour actief.

Level 5 wil vier RPG's tonen op Tokyo Game Show

Level 5, bekend van onder meer Dragon Quest VIII (PS2) en White Knight Story (PS3) wil op de Tokyo Game Show in totaal vier RPG's tonen. Al deze RPG's zouden in de komende jaren uit moeten komen.

Het is nog onbekend om welke RPG's het precies gaat, maar één ervan is waarschijnlijk White Knight Story voor de PS3. De andere drie RPG's zouden in de maak zijn voor PS3 en NDS.


White Knight Story (PS3)

Castelen zo goed als zeker weg bij Feyenoord

Romeo Castelen vertrekt zo goed al zeker bij Feyenoord. De Rotterdamse club heeft de rechtsbuiten toestemming gegeven om met andere clubs te onderhandelen. Vandaag was Castelen niet aanwezig op de training, en hij zal ook niet op de jaarlijkse elftalfoto te zien zijn.

Castelen weigerde eerder een aanbieding van Feyenoord voor contractverlenging. Het huidige contract van Castelen in Rotterdam loopt nog tot medio 2008.

Prijsvragennieuws week 30,5!

We hebben deze week weer een aantal prijzen voor jullie geregeld. Als je geregistreerd en ingelogd bent, dan kun je meedoen met de volgende prijsvraag:

Win een X-toys sensual bath set!

Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres)

Vandaag de winnaars van de Como Flexfit caps:


SiGNe
Gwunnik
Mess
Fristy
xxl
Bond
No-P
VoreG
kleinvogelijn
JvdK
eromess
Weird-
SpiekerJozef
Dancefreak1
SaosinBor

Winnaars krijgen bericht van FOK! over hoe ze de gewenste maat pet van EnjoyComo kunnen verkrijgen.

Vandaag ook de winnaars van de drie Sansa MP3-spelers die werden gesponsord door ZYB.



IkWilbert
sloopkogel
Knuffleheinz


Daarnaast gaf ZYB ook zeventien 512 Megabyte memorykaartjes weg. Dit zijn de winnaars:

Conorach
Freak_66
Bamieater
KaatjeNDMMB
CecilBDemented
marhil
Focusdriver
splendor
kraakie
KjellB
Pnyx
jovdo
Kw4Kje
Cobra71
Brici
Bronson
santas_little_helper


Alle winnaars natuurlijk van harte gefeliciteerd en binnenkort veel plezier met jullie prijs!

'Seksfoto's van Kim Feenstra kinderporno'

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Voormalig pinpasdievegge en winnares van het RTL-programma Holland's Next Topmodel Kim Feenstra heeft zich vandaag bijzonder kwaad gemaakt over de foto's die op internet zijn opgedoken over haar kortstondige pornocarrière. Vier jaar geleden, toen ze 17 was, speelde ze mee in een pornofilm. Plaatjes daarvan circuleren sinds gisteren op de digitale snelweg.

De blote foto's van Feenstra zouden onder de noemer kinderporno vallen omdat ze nog maar 17 was toen ze de pornografische opnamen liet maken. Tot 2003 mocht dat overigens wanneer je boven de 16 was, maar Nederland paste daarna de wet aan om het Verdrag voor de Rechten van het Kind te kunnen ratificeren, waardoor de grens op 18 jaar kwam te staan.

De Groningse heeft vandaag aangifte gedaan tegen degene die de foto's op internet zou hebben gezet. Het zou een fotograaf betreffen die indertijd bij de opnamen van de film aanwezig was. Aangezien het om kinderporno gaat heeft de recherche een onderzoek gestart, zo meldt de website NU.nl.

Oók overweegt Kim aangifte te doen tegen alle media die de foto's hebben geplaatst. Het modellenbureau waar Feenstra onder contract staat, Max Models, noemt de actie van de fotograaf die de foto's online zette 'flauw'. ''Het is weer een kwestie van oude koeien uit de sloot halen. Die foto's zijn vier jaar geleden gemaakt, toen Kim door een diep dal ging wat betreft familie en geld. Toen heeft ze dingen gedaan die niet horen. Het zij zo. We hopen alleen dat ze nu een nieuw en beter leven kan beginnen.'' Volgens een woordvoerder trekt de modewereld zich weinig aan van de foto's. ''In de modebusiness wordt nu eenmaal wat moderner gedacht.''

NOC*NSF: jeu de boules is topsport

Sportkoepel NOC*NSF heeft petanque, dat we ook wel kennen als jeu de boules, erkend als topsport. De Nederlandse Jeu de Boules Bond maakte dit vandaag bekend.

Deze status maakt het voor de bond eenvoudiger om internationale toernooien binnen te halen en daar subsidie voor aan te vragen. De Nederlandse Jeu de Boules Bond is kandidaat om het wereldkampioenschap jeu de boules in 2009 voor heren naar Nederland te halen.

Tank te huur

Wil je op een feestje indruk maken dan is een limousine natuurlijk een prima keus, niemand zal je aankomst ontgaan, maar geef nou eens toe een verlengde Amerikaan op de een of andere manier heeft iedereen dat wel gezien.

Tuurlijk je kunt een verlengde Hummer huren maar ik weet zeker dat je met een Tank limousine pas echt aandacht trekt en als je echt wilt kun je zelfs een verpletterende indruk achterlaten....

[Upd]Rasmussen had niet mogen starten

Volgens het antidopingreglement van de internationale wielerunie UCI had Michael Rasmussen niet aan de start van de Tour de France mogen staan.

Regel XIV.VII.220 luidt namelijk: "Als een renner een officiële waarschuwing heeft gekregen of een test heeft gemist binnen 45 dagen voor een grote ronde, dan is het hem niet toegestaan aan die ronde mee te doen."

Rasmussen, die afgelopen woensdag door teamdirecteur Theo de Rooij uit de Tour werd gehaald en daarnaast ontslagen omdat hij had gelogen over zijn verblijfplaats, had op 28 juni een waarschuwing gekregen van de Deense bond voor het missen van een onaangekondigde controle op 8 mei. Op 29 juni kreeg hij een officiële waarschuwing van de UCI, omdat hij de informatie over zijn verblijfplaats in juni te laat had ingeleverd. De twee waarschuwingen vielen binnen de termijn van 45 dagen voor het begin van de Tour. Die ging op 7 juli van start.

Update @ 13:25 uur

De UCI heeft in een reactie gezegd dat Michael Rasmussen wel mocht starten in de Tour de France.

De UCI zegt in een persverklaring dat regel XIV.VII.220 niet van toepassing is op de zaak-Rasmussen. "Artikel 220 is bedoeld om er zeker van te zijn dat renners binnen 45 dagen van een grote ronde altijd beschikbaar zijn voor onaangekondigde controles. In het geval van Rasmussen was de UCI in staat hem te testen en de resultaten van deze tests waren negatief. Bij de implementatie van het 'whereabouts-systeem' is gebleken dat artikel 220 te zwaar is als het wordt gebruikt om renners te schorsen die een administratieve fout hebben gemaakt."

Rukker krijgt extra straf voor masturberen in cel

Icoon ShockingEen opgewonden 20-jarige bankovervaller in de gevangenis van Broward in de Amerikaanse staat Florida mag zestig dagen extra naar de tralies kijken. Een vrouwelijke cipier betrapte Terry Lee Alexander terwijl hij zich aan het aftrekken was in zijn cel. De cipier kon er niet tegen dat hij aan het aftrekken was. De overvaller was al veroordeeld voor tien jaar gevangenisstraf.

De advocaat van de masturbator zet zijn vraagtekens bij het incident. Volgens hem heeft zijn cliënt niks verkeerds gedaan. Bovendien zijn er geen andere getuigen of videobeelden van het incident en heeft de bewuste cipier al zeven andere gevangenen aangeklaagd met dezelfde aanklacht.

De gevangeniswoordvoerder vindt de straf prima. Hij vindt dat de gevangenen ook niet meer mogen masturberen, alsof het een deel van hun straf is. "Daarom staan er ook geen deuren in de toiletten en daarom worden de gevangenen ook constant bewaakt. Dat is nu eenmaal het leven in de gevangenis.", aldus Elliot Cohen.

6 knapen opgepakt na betasten meisjes

Icoon MisdaadIn zwembad Groenoord in Schiedam zijn gisteren 6 jongens uit Rotterdam in de leeftijd van elf tot veertien jaar opgepakt wegens het onzedelijk betasten van een aantal meisjes. Zo grepen de knapen naar de billen, borsten en vagina’s van de meisjes. Ook werd er aan de zwembroekjes en topjes getrokken.

Een medewerker van het zwembad schakelde rond twee uur de politie in. Deze was al snel ter plaatse en hield de zes verdachten aan. Daarna werden ze naar het bureau overgebracht. In overleg met justitie is besloten dat de twee jongens van veertien jaar en de twee jongens van twaalf jaar voor de kinderrechter moeten verschijnen. De twee elfjarige knapen moeten verplicht meedoen aan het project 'Pak je kans'.

Hema heeft geen probleem meer met El Hema

KunstDe tentoonstelling over een Arabische Hema in Amsterdam gaat toch door. Het warenhuis en de culturele instelling Mediamatic zijn het eens geworden over de opzet van het kunstproject El Hema, lieten beide partijen vandaag weten.

De Arabische versie van het bekende warenhuis toont zaken als halal rookworst, Arabische chocoladeletters en Jip en Janneke met een hoofddoek op.

De Hema reageerde een week geleden zeer geagiteerd op de geplande tentoonstelling van Mediamatic eind augustus in Amsterdam, dat tot verwarring zou leiden bij het publiek en inbreuk zou maken op de merk- en auteursrechten.

Nu is afgesproken dat de Hema in de jury komt van een ontwerpwedstrijd van El Hema, het project in handen blijft van Mediamatic en de expositie geen winkel mag zijn waar winst wordt gemaakt.


Echt El Hema

The Godfather 2 zeer waarschijnlijk

Er komt zeer waarschijnlijk een tweede Godfather game aan van EA. Dit blijkt uit woorden van Frank Gibeau van EA: We make products like Godfather 2, Army of Two, Crysis - a lot of products that appeal to that older customer.

Hoewel het nog niet bekend is of dit een verspreking is, of een onbewuste aankondiging, een opvolger is zeer waarschijnlijk aangezien The Godfather goed verkocht.

Eerder dit jaar zijn al eerder soortgelijke uitspraken gedaan: Godfather 2 is also in development currently, though timing is unknown. Deze woorden kwamen van analisten van Nollenberger Capital Partners en waren dus nog niet zo bevestigend aangezien het maar analisten zijn.

Een eventueel platform is nog niet bekend, maar de game zal waarschijnlijk multiplatform worden (Xbox 360, PS3, PC, PS2, PSP, Wii, NDS).

Samenvattingen Eredivisie voortaan bij RTL 4

De samenvattingen van het eredivisievoetbal zijn het komende seizoen te zien op RTL 4. De zender heeft de uitzendrechten overgenomen van Tien, dat 18 augustus de stekker eruit haalt. Humberto Tan zal de uitzendingen op zondagavond gaan presenteren.

RTL gaat de uitzendingen ook aanpassen. De commerciële zender heeft goed naar de NOS gekeken. "De belangrijkste wedstrijden komen als eerste en de reclameblokken worden kort gehouden, maximaal vier minuten. Het is nog niet bekend welke deskundigen er aanschuiven bij Tan voor de analyses", aldus programmadirecteur Bart in 't Hout van RTL Nederland.

Naast alle duels in de eredivisie zullen ook de wedstrijden van het Nederlands elftal, Jong Oranje, de Jupiler League en enkele grote buitenlandse competities vanaf het komende seizoen bij RTL te zien zijn.

Koef: "Het allerliefst ga ik naar Feyenoord"

Danny Koevermans heeft gezegd dat hij zo snel mogelijk duidelijkheid wil van AZ, anders komt er een arbitragezaak. Koevermans wil het liefst naar Feyenoord, maar de Alkmaarders zijn niet bereid hem te laten gaan.

"Op de bank zitten bij AZ heb ik niet verdiend. Ik ben toe aan een nieuw avontuur en zal AZ verlaten", aldus de 28-jarige aanvaller, die nog steeds op interesse kan rekenen van de Rotterdammers. "Mijn toekomst ligt bij Feyenoord en ik vertrek het liefst naar Rotterdam om daar mijn carriere voort te zetten."

Ten Cate: "Urzaiz kan basisplaats veroveren"

Ajax heeft Ismael Urzaiz in eerste instantie aangetrokken als pinch-hitter. Mochten zijn prestaties echter dermate in het oog springen, dan zou hij Klaas Jan Huntelaar uit de basis kunnen verdringen.

De trainer van de Amsterdammers, Henk ten Cate, heeft dit gezegd in Voetbal International. "Hij gaat met Klaas Jan Huntelaar de concurrentie aan en de beste speelt. We hebben deze jongen aangetrokken omdat ik geen kwaliteit wil inleveren als er iemand wegvalt. Wij spelen zo'n zestig wedstrijden per seizoen en dan heb je niet genoeg aan elf basisspelers."

Datzelfde gelft voor een andere nieuweling, rechtsbuiten Dennis Rommedahl. Rommedahl begint het seizoen als tweede keus. "Kennedy is in principe eerste keus, maar als Dennis beter is speelt hij. Rommedahl geeft ons met zijn snelheid meer mogelijkheden," aldus Ten Cate.

Drukste dag op Schiphol

Icoon VervoerSchiphol heeft vandaag de drukste dag van het jaar. Schiphol verwerkt maar liefst 171.000 reizigers. Dat is flink wat meer dan vorig jaar, toen telde de luchthaven op de drukste dag 165.000 mensen.

Om alles goed te laten verlopen draait alles op maximale sterkte. Zo moet worden voorkomen dat rijen voor de balies te lang worden. En dat lijkt te lukken, want er zijn geen problemen tot nu toe.

Om verveling tegen te gaan treden kleinkunstenaars op. Ze vermaken de wachtende passagiers met quizjes, prijzen en liedjes over zonnige bestemmingen. Daarnaast wijzen ze nog een keer op de nieuwe regels voor vloeistoffen.

Sinds vorig jaar gelden er nieuwe regels voor vloeistoffen in de handbagage. De regels zijn afkomstig van de Europese Commissie. Ze houden in dat vloeistoffen, gels en spuitbussen alleen nog in kleine hoeveelheden (onder de 100 ml) mogen worden meegenomen, en dan alleen in een kleine doorzichtige plastic zak. De regels gelden niet voor babyvoeding en medicijnen.

Hardwareverkopen Japan

De wekelijkse hardwareverkopen vanuit Japan zijn weer bekend. Deze week geen verrassingen:

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007Totaal
NDS154.504141.9824.407.29018.412.969
Wii86.786109.8542.226.7713.146.414
PSP32.89437.5781.186.5655.718.694
PS214.05915.777464.32920.619.188
PS312.18713.493531.302988.860
3602.6642.942126.559391.261
GBA46143242.29815.340.377
NGC1311068.8304.178.298

Het is misschien wel leuk als jullie gaan voorspellen wanneer de Wii de Cube heeft ingehaald met totale verkopen. Of wanneer de NDS de PS2 heeft ingehaald met totale verkopen. Misschien zijn er zelfs users die durven te zeggen wanneer de Xbox 360 over de half miljoen verkopen gaat.

De softwareverkopen van 30 t/m 50 zijn ook bekend, hier vinden we gelukkig wel wat PSP en PS3 games. In tegenstelling tot de top 30:

31./36. [NDS] Common Knowledge Training (Nintendo)
32./34. [NDS] Prof. Layton and the Curious Village (Level 5)
33./20. [WII] Donkey Kong Jet (Nintendo)
34./00. [PS2] Nodame Cantabile (Banpresto)
35./32. [NDS] Momotarou Dentetsu DS: Tokyo & Japan (Hudson)
36./31. [NDS] Moero! Nekketsu Rhythm Damashii: Osu! Tatakae! Ouendan 2 (Nintendo)
37./37. [WII] Super Paper Mario (Nintendo)
38./09. [NDS] Monster Farm DS (Tecmo)
39./00. [PS2] Monster Hunter 2 (Capcom)
40./29. [NDS] Listen! Write! Increase Vocabulary! Initial English Training (Benesse)
41./38. [NDS] Detailed Japanese History B Total Training (Bandai-Namco)
42./00. [PS2] Ultraman Fighting Evolution 3 (Banpresto)
43./40. [WII] Big Brain Academy: Wii Degree (Nintendo)
44./41. [NDS] Reading Training (Benesse)
45./33. [PSP] Ratchet & Clank: Going Mobile (Sony)
46./00. [NDS] Touch! Bomberman Land Star Bomber's Miracle World (Hudson)
47./42. [NDS] Kekkaishi: Tale of the Raven Forest (Bandai-Namco)
48./45. [NDS] Kanji Test (Rocket Co.)
49./00. [PS2] Sengoku Basara Double Pack (Capcom)
50./35. [PS3] My Summer Vacation 3 (Sony)

Verdeling top 50:

NDS - 33
WII - 8
PS2 - 7
PSP - 1
PS3 - 1

"Vino opgehaald met dopingbusje"

Bewijs is er (nog) niet maar volgens journalisten van de Duitse televisie zou Alexandre Vinokourov voorafgaand aan de tijdrit in Albi zijn opgewacht door een busje met Zwitserse kentekenplaten.

De inmiddels uit de Tour de France gestapte renner werd na de tijdrit betrapt op dopinggebruikt. Vino zou een bloedtransfusie hebben ondergaan. In de ochtend voor de tijdrit is de Kazach voor zijn hotel meegenomen door een busje met geblindeerde ramen en Zwitserse kentekenplaten. Een uur later werd Vinokourov weer teruggebracht door datzelfde busje. In de tussentijd zou de Astana-renner een bloedtransfusie hebben gekregen, zo meldt althans de Duitse tv.

Ruim 4500 gestolen brommers in 2007

Icoon BinnenlandsDe Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit heeft vandaag cijfers bekend gemaakt van het aantal gestolen brommers in Nederland. Er werden 4588 brommers gestolen in het eerste half jaar van 2007. Door de invoering van het kenteken voor brommers en snorfietsen op 1 januari is er nu voor het eerst een duidelijk beeld van het aantal diefstallen.

Overigens is de kans niet groot dat de eigenaar een brommer nog terug zal zien, want slechts 27 procent wordt teruggevonden. De meeste brommers worden gestolen in de grote steden. In de politieregio Amsterdam-Amstelland 559, in de regio Haaglanden 357, in Rotterdam-Rijnmond 345 en in Utrecht 299. Opvallend is dat in Drenthe slechts 49 brommers verdwenen in het eerste half jaar van 2007.

De diefstal van andere voertuigen is iets gedaald. Onder de auto's is Volkswagen het meest in trek, gevolgd door Audi en Opel. Auto's van het merk Daewoo worden het minst gestolen.

Gestolen?
Ook gestolen?

Prent mogelijk lang uit roulatie

Alexander Prent staat mogelijk lang aan de kant. De aanvaller van NEC, die vorig seizoen werd verhuurd aan TOP Oss, liep gisteren tijdens de training een blessure aan zijn linkerkuitbeen op.

Zijn been is inmiddels voor een week in het gips gezet. Daarna zal een verdere diagnose worden gesteld. Gevreesd wordt dat het been gebroken is.

In augustus 2004 maakte de 24-jarige aanvaller, die bij NEC nog een contract tot medio 2008 heeft, zijn competitiedebuut voor de Nijmegenaren. In totaal speelde hij vijftien competitiewedstrijden voor NEC.

'Weigering hulp mannelijke arts strafbaar'

Icoon MedischIslamitische mannen die hun vrouw noodhulp ontzeggen omdat er geen vrouwelijke arts in de buurt is, moeten strafbaar worden gesteld. Dat heeft de PvdA vandaag gezegd.

Vanwege hun geloof weigeren sommige moslima's door een mannelijke arts te worden behandeld. Het komt ook voor dat hun islamitische echtgenoot medische hulp door een mannelijke dokter verbiedt. De PvdA wil echtgenoten straffen die daarmee het leven van vrouwen of kinderen op het spel zetten.

Tweede Kamerlid Khadija Arib wil van minister Ab Klink van Volksgezondheid weten wat de juridische mogelijkheden zijn om deze mannen aan te pakken.

Hoogleraar verloskunde Gerard Visser van het Universitair Medisch Centrum Utrecht  noemde vandaag in dagblad Trouw de discussie hieromtrent een non-issue. In het Nederlands Dagblad staat vandaag echter dat mannelijke artsen vrezen voor de juridische consequenties als zij ingrepen verrichten bij moslima's die uitsluitend door vrouwelijke artsen willen worden geholpen. Hierover zouden richtlijnen moeten worden opgesteld meent de Koninklijke Maatschappij ter bevordering der Geneeskunst (KNMG). Want wanneer in noodsituaties alleen een mannelijke arts of hulpverlener ter plekke is en als die besluit toch in te grijpen, tast hij formeel het zelfbeschikkingsrecht van de patiënte aan.

Man rijdt zitmaaier de vijver in

Een medewerker van de Groninger camping Stadspark is gistermiddag met zijn zitmaaier in de vijver beland. De man was relaxt het gras aan het maaien, toen de maaier met berijder pardoes op het water afstevende. "Toen ben ik maar gesprongen. Het water stond tot aan mijn middel en m’n laarzen zaten vol water."

"De grasmaaier schoot opeens uit de versnelling en dan is er geen houden meer aan. Je kunt remmen wat je wilt, maar dat heeft geen zin", aldus de medewerker. De man heeft behalve een nat pak er niets aan over gehouden.

De maaier is inmiddels uit het water gehaald. Ondanks de frisse duik, werkt de maaimachine nog steeds.


Als door een wonder heeft de maaier het overleefd

Zwervers controleren parkeerplaats

Icoon Opmerkelijk Dak- en thuislozen uit Nijmegen zullen worden ingezet om burgers te waarschuwen tegen auto-inbraken. De zwervers gaan in de gaten houden of auto’s wel goed afgesloten zijn, en of er geen kostbare spullen achtergelaten zijn door de eigenaren. Ook zullen ze blaadjes met waarschuwingen tegen auto-inbraak onder de ruitenwissers plaatsen.

De groep gaat een aantal dagen per week toezicht houden op een parkeerplaats in het centrum. Ze zullen speciale hesjes dragen om herkenbaar te zijn voor het publiek. Volgens de politie hopen de dak- en thuislozen via het speciale project een nieuw leven op te bouwen.

Met dank aan bennootje en KRIBBET voor de submit.

Samenvattingen Eredivisie voortaan bij RTL 4

Icoon TelevisieDe samenvattingen van het eredivisievoetbal zijn het komende seizoen te zien op RTL 4. De zender heeft de uitzendrechten overgenomen van Tien, dat 18 augustus de stekker eruit haalt. Humberto Tan zal de uitzendingen op zondagavond gaan presenteren.

RTL gaat de uitzendingen ook aanpassen. De commerciële zender heeft goed naar de NOS gekeken. "De belangrijkste wedstrijden komen als eerste en de reclameblokken worden kort gehouden, maximaal vier minuten. Het is nog niet bekend welke deskundigen er aanschuiven bij Tan voor de analyses", aldus programmadirecteur Bart in 't Hout van RTL Nederland.

Naast alle duels in de eredivisie zullen ook de wedstrijden van het Nederlands elftal, Jong Oranje, de Jupiler League en enkele grote buitenlandse competities vanaf het komende seizoen bij RTL te zien zijn.

De Gouden Kooi gaat naar RTL 5. "Wij hebben aan Talpa beloofd de Gouden Kooi voort te zetten", aldus Fons van Westerloo, CEO van RTL Nederland. "Maar met name bij de uitzendingen in de vooravond gaan wij toezien op de toelaatbaarheid voor een jong publiek. Het wordt geen theekransje. Big Brother heeft bewezen dat het kan."

RTL gaat de internetuitzendingen van de Gouden Kooi niet doorgeven via de digitale kanalen van het bedrijf. Talpa Media blijft die wel tegen betaling aanbieden.

Met dank aan Longmen voor de submit.

A'dammer vervolgd voor majesteitsschennis

KoningshuisEen 47-jarige inwoner van Amsterdam die zich op 7 juni tegenover de politie ontpopte als een 'soort van Hans Teeuwen' wordt vervolgd wegens majesteitsschennis. Om onbekende reden kreeg de man bonje met agenten die hij vervolgens toebeet: ''Ik haat jullie koningin. De koningin van Nederland is een hoer.''

Vervolgens beschreef de man seksuele handelingen die hij met Beatrix zou willen verrichten. Het Openbaar Ministerie pikt het gedrag van de man niet en daagt hem binnenkort voor de rechter. Op majesteitsschennis staat een maximale celstraf van 5 jaar. Er wordt overigens zelden iemand vervolgd voor de desbetreffende wetsartikelen 111 en 112 van het Wetboek van Strafrecht die reeds uit 1881 stammen.

Kritiek manager Karthikeyan op Spyker

De manager van Narain Karthikeyan, Mark Perkins, heeft hard uitgehaald naar Spyker F1. Gisteren werd bekend dat Sakon Yamamoto de rest van het seizoen voor de Nederlandse renstal zal rijden, en dus niet Karthikeyan.

"Het is duidelijk dat Spyker hier puur en alleen een beslissing heeft genomen op basis van geld en absoluut niet gekeken heeft naar professionaliteit en kwaliteit. De onderhandelingen met ons kwamen nooit ver genoeg om over de financiële details te praten. Het aanbod van Yamamoto was voor dit team waarschijnlijk te hoog om te negeren," aldus Perkins.

Het lijken jaloerse woorden van een zaakwaarnemer die er niet in geslaagd is om zijn cliënt een racestoeltje te bezorgen. Maar mochten de verhalen over het bedrag dat Yamamoto meeneemt naar Spyker waar zijn, dan zit er misschien ook waarheid in het verhaal van Perkins. Het gerucht gaat namelijk dat de Japanner 22 miljoen dollar meebrengt voor de resterende zeven races.

Justitie vervolgt vrouw die tasjesdief doodreed

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam gaat de vrouw vervolgen die begin 2005 in Amsterdam-Oost een 19-jarige tasjesdief doodreed. Dat maakte een woordvoerster vandaag bekend.

Ali el B. griste op de avond van 17 januari aan de Derde Oosterparkstraat met een metgezel een tas uit de auto van Germaine C. Het tweetal vluchtte op een brommer. De automobiliste reed achteruit achter de jongens aan en raakte hen daarbij. El B. kwam klem te zitten tussen de auto en een boom en overleed. Na het incident in liepen de emoties onder familie en vrienden van de tasjesdief hoog op.

Dat justitie meer dan twee jaar na dato tot vervolging over gaat, is het gevolg van onderzoek. Zo vond er op 21 maart van dit jaar nog een reconstructie plaats op de plek van de aanrijding. Ook de ernst van het incident speelt een rol bij de beslissing, aldus de zegsvrouw van het OM.

C. werd destijds aangehouden, maar kwam al snel weer vrij. De rechter-commissaris oordeelde dat er onvoldoende aanwijzingen waren voor opzet en het bewust nemen van een onaanvaardbaar risico. Het OM ging hier toen niet tegen in beroep.

De advocaat van de familie van El B. stapte in maart van dit jaar nog naar het Gerechtshof met het verzoek justitie te dwingen over te gaan tot vervolging van C. Het hof had zich hier nog niet over gebogen.

Justitie verwacht dat C. in het najaar voor de rechter verschijnt.

Met dank aan neegij voor de submit.

iPhone nu al museumstuk in Nederland

Icoon DigitalVanaf volgend jaar is de iPhone van Apple te koop in Nederland, maar is nu al een museumstuk. Het Haagse Museum voor Communicatie heeft het gewilde apparaatje in hun museumcollectie opgenomen. De iPhone is een combinatie van een mobiele telefoon, een PDA en de erg populaire iPod. Het zijn vooral de ‘look’ en de bediening met touchscreen die de iPhone gewild maken.

"We laten het publiek actuele trends en historische ontwikkelingen op het gebied van communicatie ervaren, met de iPhone laten we zien dat we onze taak serieus nemen.”, aldus museumdirecteur Titus Yocarini. De erg populaire alles-in-één telefoon is speciaal voor het Haagse museum vanuit de VS overgevlogen naar Den Haag. Voor liefhebbers die niet kunnen wachten op de Nederlandse lancering van de iPhone biedt het museum een gratis doe-het-zelf iPhone van karton aan.

Video on demand voor PSP

Sony heeft samen met Sky Media een bedrijf opgezet dat video on demand zal aanbieden voor de PlayStation Portable.
Het nieuwe bedrijf belooft veel content aan te bieden aan meer dat 2,3 miljoen PlayStation Portable eigenaren in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Meer details zijn tot nu toe nog niet vrijgegeven. Sony heeft bekendgemaakt dat er op woensdag 22 augustus in de Leipzig game Convention meer informatie over dit project zal worden vrijgemaakt.

Lemond: "Tour beter af zonder winnaar"

Oud-Tourwinnaar Greg Lemond heeft gezegd dat de Ronde van Frankrijk dit jaar beter af is zonder winaar. De Amerikaan zei dit als reactie op de vele schandalen.

"Het heeft mijn voorkeur om dit jaar geen winnaar uit te roepen. Het zou een symbolisch gebaar zijn als de Tour hiervoor kiest", aldus Lemond, die weinig begrip heeft voor de beslissing van Rabobank om Michael Rasmussen uit de Tour te halen. "Er zijn heel veel renners tegen wie bewijzen zijn omdat ze werken met bepaalde artsen. Maar die andere renners komen er mee weg en Rasmussen niet. De naam van Alberto Contador wordt ook genoemd in de dopingaffaire Operation Puerto. Ik wil niet wijzen naar Contador, maar als het gebeurt richting Rasmussen, moet je ook naar de anderen kijken."

De Amerikaan zei verder dat hij nog steeds vertrouwen heeft in het voortbestaan van de Tour. "De Tour zal altijd overleven. Het evenement heeft een glorieus verleden en een geschiedenis. De Tour verdwijnt nooit. Ik ben alleen wel pessimistisch over de geloofwaardigheid van het wielrennen. Elke keer als het beter lijkt te gaan, gebeurt er iets en zijn we weer terug bij af. Er moet in ieder geval een beter systeem komen om op doping te controleren, want daar zitten nu te veel gaten in”.

Nederlands meisje gedood door wild paard

Icoon BuitenlandsEen op hol geslagen paard heeft in Brazilië een 8-jarig Nederlands meisje vertrapt. Ze is hierbij om het leven gekomen. Het dier zou te wild zijn om te verhuren en de Braziliaanse politie spreekt van doodslag. Het Rotterdamse kind viel van het zadel nadat het paard steigerde. Vervolgens bleef ze ondersteboven hangen in de stijgbeugel. Ze werd 150 meter meegesleept en vertrapt door het paard.

De verhuurder van het paard wordt gezocht door de politie maar zou op de vlucht geslagen zijn. "Dit is doodslag. Hij heeft het dier twee weken geleden gekocht en het was nog veel te wild om te verhuren", aldus een inspecteur van de Braziliaanse politie. Het Rotterdamse meisje was op vakantie in Fortaleza met haar ouders en zusjes.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

[MLB]Standen per 27-07-207

Alles is nog steeds open in de MLB. Iedereen heeft nog kansen om de World Series te halen maar dan zullen sommige teamser nu al flink aan moeten beginnen te trekken.
American League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox6240.608-34-1928-21521403Won 16-4
New York Yankees5447.5357.532-2022-27571455Lost 17-3
Toronto Blue Jays5150.50510.531-2020-30478448Won 56-4
Baltimore Orioles4753.4701425-2222-31450439Won 47-3
Tampa Bay Devil Rays3863.37623.522-2816-35476637Lost 63-7

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Detroit Tigers6041.594-26-2134-20592486Lost 15-5
Cleveland Indians5943.5781.535-1824-25538487Lost 15-5
Minnesota Twins5150.505928-2423-26479458Lost 43-7
Chicago White Sox4656.45114.522-2724-29439524Won 15-5
Kansas City Royals4457.4361621-3123-26467503Won 15-5

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim5842.580-32-1626-26490451Won 13-7
Seattle Mariners5446.540431-1923-27479483Lost 72-8
Oakland Athletics4953.4801025-2724-26435420Won 15-5
Texas Rangers4656.4511327-2519-31505546Won 46-4

National League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
New York Mets5744.564-28-2129-23466431Lost 16-4
Atlanta Braves5449.524427-2627-23482466Lost 24-6
Philadelphia Phillies5249.515526-2326-26548521Lost 16-4
Florida Marlins4855.4661023-2925-26496527Lost 44-6
Washington Nationals4358.4261424-2919-29385491Won 16-4

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Milwaukee Brewers5646.549-36-1720-29486452Lost 24-6
Chicago Cubs5347.530227-2426-23464415Lost 16-4
St. Louis Cardinals4652.469822-2424-28429504Won 15-5
Houston Astros4557.4411127-2318-34448500Won 36-4
Cincinnati Reds4459.42712.523-2721-32483529Won 26-4
Pittsburgh Pirates4258.4201323-2919-29409491Won 12-8

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Dodgers5746.553-29-2428-22482442Won 14-6
Arizona Diamondbacks5648.5381.531-2025-28430449Won 67-3
San Diego Padres5447.535228-2426-23416378Lost 23-7
Colorado Rockies5151.5005.528-2123-30494492Lost 15-5
San Francisco Giants4357.43012.523-2620-31425435Won 25-5

Maastrichtse Marokkaan met geld is verdacht

PolitieJuriste Carolina de Fey van Art.1, het voormalige Landelijk Bureau Racismebestrijding, noemt de werkwijze van de politie in Maastricht inzake het aanhouden van Marokkanen opmerkelijk en meent dat er nader onderzoek naar gedaan moet worden. De politie van de Limburgse hoofdstad houdt namelijk geregeld met opzet Marokkanen aan omdat in de praktijk is gebleken dat zij zich vaak manifesteren als drugsrunners.

Wanneer een aangehouden Marokkaan een behoorlijke hoeveelheid contant geld bij zich heeft, wordt dit in beslag genomen, evenals hun auto's en mobiele telefoons. Volgens hun advocaten worden de arrestanten dan officieel verdacht van het witwassen van drugsgelden, ook als er geen drugs worden gevonden.

De Fey van Art.1 is ''erg benieuwd'' wat de strafrechter van een dergelijke handelswijze vindt. Advocaten van aangehouden Marokkanen verwachten dat de meeste van de aanhoudingen niet zullen uitmonden in een strafzaak. Ze vinden het daarom schandalig dat het beslag op de spullen van hun Noord-Afrikaanse cliënten blijft voortduren. ''De ervaring heeft geleerd dat Marokkaanse cliënten die kunnen aantonen dat zij een baan hebben waarmee ze de in beslag genomen spullen hebben verdiend, hun eigendommen niet terugkrijgen'', zo citeert het Nederlands Dagblad vandaag.

De politie in Maastricht wil niet veel kwijt over de werkwijze. Ze benadrukt dat ze de overlast moet beperken omdat die de laatste tijd de spuigaten uit loopt. De aandacht zou ook niet ''zomaar'' gericht zijn op Marokkanen, maar op een harde kern van bij de politie bekende drugsrunners. Hoofddocent strafrecht Gerard de Jonge van de Universiteit Maastricht denkt dat de werkwijze van de politie juridisch geoorloofd is.

Nielsen GamePlay Metrics resultaten

Onderzoeksbureau Nielsen Media Research heeft de eerste resultaten bekendgemaakt van een grootschalig onderzoek naar gamen in het algemeen.

Volgens Nielsen hebben 68,1 miljoen personen in juni een console gebruikt, waarmee ze gemiddeld 7,5 dagen per maand speelden. De PlayStation 2 is de meest gebruikte console, maar liefst 42% van het totaal aantal console gebruikers speelt op de PS2.

Op de PC is World of Warcraft verreweg het populairst onder spelers, het wordt vier keer zoveel gespeeld als andere favorieten. Halo: Combat Evolved, The Sims, Halo 2 en Runescape maken de top 5 van PC games compleet.

Op next-gen console gebied scoort de Xbox 360 het hoogst met 8% van alle console-gebruik, de Wii doet het ook niet slecht met 4%, en de PlayStation 3 heeft een totaal van 1,5%. Spelers van een Xbox 360 spelen gemiddeld 2,2 keer per dag en iedere sessie duurt ongeveer 61 minuten. Wii spelers spelen 1,78 sessies per dag met een gemiddelde duur van 57 minuten. PlayStation 3 spelers spelen 1,9 sessies per dag met gemiddelde een duur van 83 minuten.



Huta Galung naar kwartfinale Nottingham

Jesse Huta Galung heeft bij het challengertoernooi van Nottingham de kwartfinales weten te bereiken. Huta Galong, de nummer 329 van de wereld, was in de tweede ronde met 4-6, 6-2 en 6-2 te sterk voor de Fransman Antony Dupuis. Vanwege de aanhoudende regen moest de partij in de hal worden gespeeld.

Huta Galung moet het in de kwartfinale nu opnemen tegen de als achtste geplaatste Duitser Dominik Meffert, de nummer 235 van de wereld.

Meerderheid steunt ontslag Rasmussen

Uit een onderzoek dat onderzoeksbureau Newcom in opdracht van Wegener Dagbladen heeft laten uitvoeren onder ruim 700 Nederlanders, blijkt dat iets meer dan de helft vindt dat Michael Rasmussen terecht uit de Tour is gehaald en ontslagen. Bijna een kwart is het niet eens met deze maatregel.

Newcom stelde ook doping ter discussie in de peiling. De helft van de ondervraagden denkt dat zeker 50 procent van het peloton verboden middelen gebruikt. 10 procent gelooft dat maar een enkeling slikt.

Ruim een vijfde van de ondervraagde Nederlanders weet zeker dat doping onvermijdelijk is voor succes in de Tour. 11 procent vindt het beperkt toestaan van stimulerende middelen een goed idee. 80 procent is echter tegen doping in de Tour en 54 procent is van mening dat een levenslange schorsing de juiste straf is voor het gebruik van dope.

Den Ouden naar Excelsior

Het AD meldt dat Geert den Ouden komend seizoen voor Excelsior speelt. De aanvaller, die tussen 1998 en 2001 ook voor Excelsior speelde, zal een contract voor twee jaar bij de Rotterdamse club tekenen.

De trainer van de Rotterdammers, Ton Lokhoff, had eerder nog gezegd geen belangstelling te hebben voor Den Ouden, maar dat bleek een misverstand. "Voor mij is daarmee de kous af. Ik wil lekker voetballen. Ik ben supergemotiveerd en wil laten zien dat ze bij Willem II een verkeerde keuze hebben gemaakt. Vorig seizoen heb ik de kans niet gehad," aldus Den Ouden.

Vrachtschip ramt vakantiewoning

Icoon OngelukOp het Prinses Margrietkanaal bij Grou (Friesland) is vanochtend een vrachtschip uit koers geraakt en gedeeltelijk op het droge gekomen. Een vakantiewoning werd daarbij volledig verwoest. Het gezin met twee kinderen dat daarin lag te slapen bleef “wonder boven wonder” ongedeerd, aldus een politiewoordvoerder van de Friese politie.

Volgens de politie viel de schipper om half vijf in slaap, waardoor hij de wal opvoer. Het incident gebeurde bij het eiland It Burd. De schipper was volgens de lokale media niet dronken. Het doorgaande scheepvaartverkeer ondervindt geen hinder van het incident. Het Korps landelijke politiediensten te water onderzoekt hoe deze aanvaring heeft kunnen gebeuren.

France Soir verlaat de Tour

De Franse krant France Soir verlaat de Tour na alle dopingschandalen die het wielerspektakel hebben ontsierd.

"Om in overeenstemming te zijn met onze principes en die van vele lezers hebben we besloten onze auto uit het peloton terug te trekken”, aldus het Franse dagblad in zijn vrijdageditie.

Gisteren drukte de krant een overlijdensbericht af over de hele voorpagina. Daarin werd de 104 jaar oude Tour doodverklaard.

Model Feenstra zat voorheen in de porno

Voormalig pinpasdievegge en winnares van het RTL-programma Holland's Next Topmodel Kim Feenstra, blijkt op haar 17e in een pornofilm te hebben gespeeld. Plaatjes uit die film zijn via de pornosite Prettydutch.nl opgedoken op internet.

De 21-jarige Feenstra, momenteel werkzaam voor modellenbureau Max Models, zei gisterenavond in de late editie van SBS6-Shownieuws te betreuren dat de afbeeldingen zijn opgedoken. De Groningse zei zich tegenwoordig niet meer met dergelijke zaken in te laten. Geldgebrek zou indertijd de reden zijn geweest voor haar blote optreden.

Overigens is in Nederland in 2003 de leeftijd voor foto's en film- of video-opnames van seksuele activiteiten opgetrokken van 'onder de 16' naar 'onder de 18'. Mogelijk zouden sommige afbeeldingen nu dus strafbaar kunnen zijn.

Compilatie van de plaatjes staat stond onder meer hier.

Kleine update (11.42 uur): De woordvoerder van Kim heeft vanochtend tegenover De Telegraaf verklaard momenteel te onderzoeken tegen wie aangifte gaat worden gedaan, omdat Kim minderjarig was toen de afbeeldingen werden gemaakt.

Capello aan de slag bij Italiaanse televisie

Het lijkt er sterk op dat Fabio Capello op korte termijn niet terug zal keren in het trainersvak. De 61-jarige oefenmeester gaat als analyticus aan de slag bij de Italiaanse omroep RAI.


Capello zal op televisie zijn licht laten schijnen over de wedstrijden uit de Serie A en wedstrijden in de Champions League. Afgelopen seizoen werd de Italiaan ontslagen bij Real Madrid, ondanks dat hij met de club de landstitel won.

CD: Two Lone Swordsmen - Wrong Meeting II

Wrong Meeting was een gelimiteerde LP boxed-set die alleen via mailorder te bestellen was. Nu is er Wrong Meeting II, het tweede album van Two Lone Swordsmen in 2007. Dit gewoon verkrijgbare cd'tje bevat negen nieuwe nummers van het duo Andrew Weatherly en Keith Tenniswood. Het is het twaalfde album van TLS sinds hun oprichting in 1996. De eerste jaren van hun bestaan gaven ze in eigen beheer uit bij Emissions Audio Output, een label dat gerund werd door Weatherly. Maar bij het grote Warp Records hadden ze veel meer kansen.

Ferrari niet blij met uitspraak spionagezaak

Het team van Ferrari snapt niet dat McLaren Mercedes niet bestraft is wegens het in bezit hebben van illegale documenten van het Italiaanse team.

Gisteren werd McLaren wel schuldig bevonden, maar een straf volgde niet. Er is namelijk niet voldoende bewezen dat het team gebruik heeft gemaakt van de informatie.

Het Italiaanse team zegt in een verklaring dat het onbegrijpelijk is dat McLaren wel schuldig is bevonden, maar niet bestraft wordt wegens het overtreden van een fundamenteel principe van eerlijkheid in de sport. Volgens Ferrari schept de beslissing van de World Motor Sport Council een precedent en zorgt ervoor dat oneerlijk gedrag legaal is geworden.

Kijkers blijven Tour trouw

Icoon Tour de FranceNog altijd 921.000 mensen keken gisteren naar de Tour de France. De etappe van Pau naar Castelsarassin werd zonder gele trui gereden, nadat de Rabobank woensdagavond klassementsleider Michael Rasmussen uit de koers haalde.

Eerder die dag was Rasmussen als eerste over de streep gekomen op de Col d'Aubisque. Deze koninginnerit werd bekeken door 964.000 kijkers.

De Avondetappe, het NOS-programma van presentator Mart Smeets trok gisteren 1.374.000 kijkers. Een avond eerder toen het nieuws van Rasmussen naar buiten kwam, keken 1,6 miljoen mensen.


Mister 'de Tour gaat altijd door' Mart Smeets

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Testdag 26-07-2007

Gisteren was de laatste testdag op het Zuid-Spaanse circuit van Jerez en het Italiaanse Mugello. Zoals eerder deze week testten Ferrari en Scuderia Toro Rosso in Mugello, terwijl de overige teams in actie kwamen in Jerez. Spyker F1 was ook gisteren niet aanwezig.

In Mugello waren de omstandigheden goed te noemen. Felipe Massa wist zijn Ferrari 68 keer over het circuit te sturen, met een beste tijd van 1.20:194. Scott Speed kwam in actie voor Scuderia Toro Rosso. De Amerikaan had last van zijn rug, wat het noodzakelijk maakte dat hij regelmatig de pit bezocht om zijn rug te icen. Desondanks kwam de Amerikaan op 74 ronden. Met 1.23:590 was hij ruim drie seconden langzamer dan Massa.

PosCoureurTeamTijdRonden
1Felipe MassaFerrari1:20.19468
2Scott SpeedToro Rosso1:23.59074


Ook in Jerez waren de weersomstandigheden zeer goed te noemen. Alexander Wurz sloot de dag als snelste af, in zijn Williams klokte hij de tweede snelste tijd van de week. De Oostenrijker werd op de voet gevolgd door Robert Kubica in de BMW F1. De derde tijd was voor Pedro de la Rosa in zijn McLaren. Sebastien Buemi kreeg zijn tweede kans bij Red Bull Racing. Nadat hij dinsdag de langzaamste was, wist hij donderdag knap als vijfde te eindigen. Takuma Sato sloot de dag als laatste af.

Jarno Trulli en Heikki Kovalainen kenden beide geen probleemloze testdag. Trulli kende een olielek in zijn Toyota, terwijl Kovalainen problemen had met de versnellingsbak van de Renault.

PosCoureurTeamTijdRonden
1Alexander WurzWilliams1:19.96287
2Robert KubicaBMW1:20.00492
3Pedro de la RosaMcLaren1:20.220111
4Rubens BarrichelloHonda1:20.25086
5Sebastien BuemiRed Bull1:20.31868
6Jarno TrulliToyota1:20.37770
7Heikki KovalainenRenault1:20.82865
8Takuma SatoSuper Aguri1:21.186108

'Vrouwelijke artsen voor moslima's non-issue'

Icoon BinnenlandsHet hele gedoe rondom moslima's die vrouwelijke artsen eisen is een non-issue. Dat zegt Gerard Visser, hoogleraar verloskunde en gynaecoloog van het Universitair Medisch Centrum Utrecht vandaag in dagblad Trouw. Volgens hem hebben moslima's zelden moeite met mannelijke artsen. Zeker bij tweedegeneratiemoslima's is het geen probleem.

Gisteren verscheen in verschillende kranten het bericht dat moslima's steeds vaker niet door mannen geholpen willen worden. Deze ontwikkeling was voor verschillende Kamerleden reden om vragen te stellen aan de ministers van Volksgezondheid en Justitie.

Visser: "Van de vrouwelijke imam in ons ziekenhuis begrijp ik dat moslims verplicht zijn in ieder geval te vragen of er een vrouwelijke arts beschikbaar is. Als dat niet zo is, is een mannelijke arts ook prima. De gezondheid staat voorop in het geloof."

David Drexhage van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam deelt zijn mening: "Natuurlijk kan het voorkomen. Afhankelijk van de capaciteit proberen wij dan een vrouwelijke arts te regelen. Waarom niet? We hebben er niks aan als een patiënt gestresst is." Dat het geen heet hangijzer is, wordt geïllustreerd door het feit dat het EMC in de afgelopen twee jaar welgeteld één klacht hierover gehad heeft. Drexhage: "Maar die begreep achteraf eigenlijk wel waarom ze niet door een vrouw geholpen kon worden."

Astronauten dronken de ruimte in

Icoon RuimtevaartAstronauten gaan soms ladderzat de ruimte in. Dit blijkt uit een onderzoek van een onafhankelijke commissie naar NASA-astronauten. Dit meldt het blad Aviation Week & Space Technology.

Meerdere keren mochten de dronkelappen van hun collega’s gewoon mee, ondanks dat zij hun bezorgdheid hadden geuit over de veiligheid aan boord tijdens de lancering. Volgens NASA valt de alcoholconsumptie binnen de richtlijnen. Daarin staat dat de astronauten de laatste twaalf uur voor de lancering geen alcohol meer mogen drinken. Verder willen zij niet reageren; vrijdag presenteert de ruimtevaartorganisatie een eigen onderzoek naar de gezondheid van de astronauten.

Sabotage
NASA doet momenteel ook onderzoek naar een sabotage-actie. Een niet-essentiële computer zou zijn beschadigd, mogelijk door een medewerker van NASA. De computer, met kapotte bedrading, zou tijdens een vlucht geen gevaar hebben opgeleverd voor de bemanning van de space shuttle Endeavour, benadrukt NASA.


"De compusjer issj stuk! *Hik*"

Noodkreet van ontvoerde Zuid-Koreaanse

Icoon OorlogEen Zuid-Koreaanse vrouw die wordt vastgehouden door de Taliban in Afghanistan, heeft om hulp gesmeekt om haar en 21 andere ontvoerde Zuid-Koreanen vrij te krijgen.

Het was voor zover bekend het eerste contact met de buitenwereld sinds de kidnap van de christelijke zendingswerkers eind vorige week.

"We worden iedere dag onder moeilijke omstandigheden vastgehouden. Help ons alstublieft zodat we zo snel mogelijk vrij kunnen komen", zei de stem die waarschijnlijk van de 32-jarige verpleegster Yoo Hyun-joo is. Haar broer die naar het telefoongesprek met de Amerikaanse tv-zender CBS luisterde, herkende haar stem.

Michael Boogerd slaat 'fan'

Rabobank renner Michael Boogerd heeft gister voor de rit van Pau naar Castelsarrasin een toeschouwer geslagen. Dat gebeurde nadat de toeschouwer hem zou hebben beledigd. Het is nog onbekend wat de toeschouwer heeft gezegd.

Boogerd was van plan te stoppen met de Ronde van Frankrijk maar verscheen toch aan de start. Hij stapte met tegenzin op de fiets, "Ik heb absoluut geen zin om te gaan rijden. Voor ons is de Tour voorbij.”

Renner Bram de Groot was blij verrast door de positieve reacties van Nederlandse toeschouwers langs de route. "We hebben veel aanmoedigingen gekregen en dat gaf ons veel steun. Bij de start was het even moeilijk toen we werden uitgefloten door de Franse fans. Maar er zijn ergere dingen in het leven. Elke dag krijgen veel mensen ergere dingen te horen. Hier kun je je overheen zetten.”

Subheader
Boogerd in discussie met 'fan'


Subheader
Bek hâhwe


Subheader
Juan Antonio Flecha spuit er op los

Onschuldige man gewond bij arrestatie schietpartij

Icoon PolitieDe man die woensdag door de politie is opgepakt en daarbij door een politiehond werd gebeten, blijkt onschuldig te zijn. Hij werd aangehouden in verband met de schietpartij in Apeldoorn afgelopen maandag, waarbij een rechercheur op straat werd neergeschoten.

De politie verklaart dat de man, die momenteel in het ziekenhuis ligt en geopereerd is aan zijn arm, als twee druppels lijkt op de echte verdachte. “We hebben zelfs beeldmateriaal vergeleken voordat we tot arrestatie overgingen”, aldus een woordvoerder. “Wij betreuren dit incident ten zeerste.”

De neergeschoten rechercheur ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. De echte verdachte is nog altijd voortvluchtig.


Oeps.


Met dank aan bennootje voor de submit.

Afgewezen Wii Play games

Voordat een game wordt gemaakt komen er eerst ideeën voor de game. Een soort protoypes, waarvan wordt gekeken of ze levensvatbaar zouden zijn.

Dit gebeurt bij elke game, en bij Wii Play was dit dus ook het geval. Het was dus een kwestie van tijd voordat een aantal van deze 'prototypes' op het internet zouden belanden. Dit is nu dus gebeurd.

Deze zijn hier te bekijken. Spoiler pas ná het kijken van het filmpje lezen

spoiler
Jullie hadden iets anders verwacht he


Één van de games die wél in de originele versie van Wii Play zit.

Yamamoto beschikbaar in manager

Markus Winkelhock, sinds afgelopen race te kiezen in de F1manager, is alweer vervangen door Sakon Yamamoto. De Japanner is nu beschikbaar in de F1manager.

Net als Winkelhock zal Yamamoto 21 miljoen euro kosten in de F1manager. Teammanagers die Winkelhock in hun team hebben, krijgen niet automatisch Yamamoto toebedeeld, maar zullen Winkelhock zelf moeten vervangen. Teams met Winkelhock tellen echter nog steeds als volledig team en zullen dus voor alle elementen (behalve uiteraard Winkelhock) punten ontvangen.

Eerste online details GT5: Prologue

In de nieuwste uitgave van Weekly Famitsu (magazine) is een interview met de producer van Gran Turismo 5: Prologue te vinden, genaamd Kazunori Yamauchi. Hij praat over een aantal van de online features van GT5: Prologue.

PlayStation Home icon on the top menu screen: within the Home universe, there will be something like a "Gran Turismo World" galaxy. You can then enter the top menu of the game from Home, or vice-versa by selecting the respective icons.

My Page: When the game starts, a My Page screen will also appear. In the final version, Yamauchi hopes to include a friends list as well. There will be several background images for the My Page screen such as Tokyo and other cities, but will also include sceneries of both outdoors and indoors. There is also a weather forecast displayed so that other players will know which geographic location you are in and how the weather is there.

Chat features: Prologue will include 2 online modes, one which includes the chat features and the other which excludes this feature.

Number of cars and course selection: about 40 cars and 4 courses with 8 different layouts. There will also be new courses which was briefly shown in the E3 trailer.

Prologue will not have cars and course downloadables.

Prologue falls somewhere in between the GT and Arcade mode. Players can earn reward money from each race and purchase new cars. There will be normal cars and tuned cars, but players cannot tune their own cars in this version. The save data from Prologue (such as money earned and cars purchased) can be carried over to Gran Turismo 5.

16 cars during races for offline mode. This may drop to 12 cars in online mode.

Game control features "Normal Mode" based on simulation engine and "Professional Mode" based on actual car behavior and physics.

Yamauchi hopes to include B-spec mode but it is still not decided at this point.

Overdadig smsen kost man zijn baan

Icoon WeirdEen Poolse man die van beroep buschauffeur is, is zijn baan kwijtgeraakt omdat hij met het mobieltje van de zaak ongeveer 38.000 sms’jes heeft verzonden. De man was flink bezig met sms-en, met het vooruitzicht om een jackpot van 26.500 euro te winnen. Al zou de man de jackpot gewonnen hebben, dan had hij de complete prijs kunnen inleveren bij zijn baas; het sms-en heeft het busbedrijf maar liefst 25.000 euro gekost.

Een woordvoerder van het bedrijf verklaarde dat chauffeurs maandelijks voor vier euro mogen bellen. Deze chauffeur verstuurde echter maar liefst 1.200 smsjes per dag. De chauffeur zelf verklaart: “Met deze prijs had ik een tweede auto willen kopen. Nu zit ik zonder werk."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.