Nielsen GamePlay Metrics resultaten

Mambaman
Onderzoeksbureau Nielsen Media Research heeft de eerste resultaten bekendgemaakt van een grootschalig onderzoek naar gamen in het algemeen.

Volgens Nielsen hebben 68,1 miljoen personen in juni een console gebruikt, waarmee ze gemiddeld 7,5 dagen per maand speelden. De PlayStation 2 is de meest gebruikte console, maar liefst 42% van het totaal aantal console gebruikers speelt op de PS2.

Op de PC is World of Warcraft verreweg het populairst onder spelers, het wordt vier keer zoveel gespeeld als andere favorieten. Halo: Combat Evolved, The Sims, Halo 2 en Runescape maken de top 5 van PC games compleet.

Op next-gen console gebied scoort de Xbox 360 het hoogst met 8% van alle console-gebruik, de Wii doet het ook niet slecht met 4%, en de PlayStation 3 heeft een totaal van 1,5%. Spelers van een Xbox 360 spelen gemiddeld 2,2 keer per dag en iedere sessie duurt ongeveer 61 minuten. Wii spelers spelen 1,78 sessies per dag met een gemiddelde duur van 57 minuten. PlayStation 3 spelers spelen 1,9 sessies per dag met gemiddelde een duur van 83 minuten.