Telegraaf: 'Rasmussen was niet in Mexico'

De Telegraaf zegt nieuw bewijs omtrent de verblijfplaats van Michael Rasmussen te hebben. Tegenover de krant zou de Deen voor aanvang van de Tour gezegd hebben niet in Mexico te hebben getraind.

Rasmussen werd afgelopen week uit de Ronde van Frankrijk gezet door zijn ploeg Rabobank. Aanleiding was de onduidelijk over de verblijfplaats van de Deen in de maand juni. Rasmussen beweerde in Mexico te zitten maar er was bewijs dat hij in Italië zat.

Telegraafverslaggever Raymond Kerckhoffs op de website van De Telegraaf: "Toen Telesport hem voor de Tourstart in Londen vroeg of hij aan de andere zijde van de Atlantische Oceaan weer een trainingskamp had gedaan, antwoordde hij met een duidelijk NEE. Een antwoord waar wij weken mee geworsteld hebben. Aan Deense media verklaarde Rasmussen immers dat hij drie weken in Mexico was. En ook de Rabobankploeg wist niet anders. En in de veel te laat bij de UCI gearriveerde 'where abouts' schreef de klimmer dat hij van 4 tot en met 22 juni in Mexico verbleef."

Frans Schrader, chef van Telesport, legt uit waarom dit niet eerder naar buiten is gebracht. "Op het moment dat hij dat hoorde was er geen enkele aanleiding om dat te publiceren. Hij had alle reden om dat voor zich te houden. Het speelde geen enkele rol. We hadden geen hard bewijs. Als je het publiceert en het is onjuist heb je een leger advocaten op je dak. Het harde bewijs dat hij in Italië was kwam van de Italiaanse verslaggever voor de Deense televisie. Toen hebben we ook gezegd: nu gooien we het er ook uit."

Submitter:  Bron: FOK!frontpage