Rasmussen denkt niet aan stoppen

Olga (Nuongirl)
Michael Rasmussen is van plan om zo snel mogelijk terug te keren in het peloton. Dit heeft de Deen vandaag gezegd in de Deense krant Politiken.

"Ik heb er nu even over na kunnen denken en kan iedereen garanderen dat ik nog niet klaar ben als wielrenner", aldus Rasmussen die woensdagavond door zijn ploeg Rabobank uit de Tour werd gezet en op staande voet ontslagen.

Rasmussen voelt zich bestolen door Rabo-manager Theo de Rooij. "Ik heb het gevoel dat ik de Tour de France heb gewonnen. Ze hebben de zege gewoon van me afgepakt."

De problemen voor de Deen begonnen toen er bekend werd dat hij verschillende keren te laat had laten weten waar hij aan het trainen was. "Ik weet dat ik die informatie te laat heb opgestuurd. Daarvoor ben ik beboet en heb ik waarschuwingen ontvangen. Maar dat ik uit de Tour ben gezet, is een veel te zware sanctie."

De 33-jarige Deen werd ontslagen omdat hij de interne regels van de ploeg zou hebben geschonden. Volgens De Rooij heeft de renner toegegeven dat hij afgelopen juni in Italië was. Eerder verklaarde Rasmussen nog dat hij in die periode in Mexico was. Rasmussen beweert nu dat De Rooij liegt en daarin krijgt hij de steun van zijn Mexicaanse schoonfamilie. Die verklaren dat de renner in de bewuste periode in Mexico verbleef.