Football Manager 2008 voor kerst in de winkel

Niels (Boris-The-Blade)
Sega Europa heeft vandaag Football Manager 2008 aangekondigd. Dit type game is vooral bedoeld voor de diehards, want de diepgang en het ontbreken van spektakel schrikt veel casual gamers af. Deze echte fans zullen beginnen te kwijlen bij het nieuwste deel van de franchise waarin met 5000 verschillende teams uit 50 verschillende landen gespeeld kan worden.

Het spel heeft verschillende nieuwe opties en verbeteringen ten opzichte van het vorige deel. Zo is onder andere de wedstrijdengine opgeknapt, is er een transfercentrum voor spelershandel, en is er een nieuw vertrouwenssysteem dat de relatie tussen spelers, bestuur en supporters weergeeft. De grootste veranderingen zitten volgens Sega in het wedstrijdverloop, dat nu zonder onderbrekingen doorloopt van het ene onderdeel in het andere.

Naast deze en vele andere aanpassingen voor de fan wordt er ook aan de nieuwe spelers gedacht, aangezien er nu een adviesfunctie in het spel zit dat onervaren spelers helpt met de game.

Het spel ligt zoals de titel van het bericht al vermeld voor de kerst in de winkel en zal te koop zijn voor zowel de PC als Macintosh.