Scarface: The World is Yours

Roy
Een game baseren op een gelijknamige film zoals Scarface: The World is Yours het doet is natuurlijk heiligschennis van de hoogste plank. Tony Montana sterft in de film en hij ontsnapt niet, zoals in de game, aan de dood. De hele Scarface game slaat dus eigenlijk nergens op, het is gewoon een thema dat men moest plakken op deze GTA kloon.

De game is daarnaast ook nog eens de zoveelste Wii-game die simpelweg geport wordt vanaf de PlayStation 2 met enkel wat Waggle controls. De vooruitzichten voor deze game zijn dus niet zo positief.

Elke game verdient echter een kans en zo ook Scarface voor de Wii. We beginnen de game een tig jaar terug in de tijd, Tony Montana zit in een legerkamp en hier leer je omgaan met de besturing. In het kort komt het erop neer dat je loopt met de nunchuck en je richt met de Wiimote. Deze besturing is even wennen, maar aan het eind van de tutorial ren en schiet je alle tegenstanders zo het veld uit. Wonder boven wonder is de besturing in Scarface namelijk erg goed uitgewerkt en reageert deze perfect.

Na de tutorial maken we een sprongetje in de tijd en zijn we in het gigantische huis van Tony op het moment dat deze overvallen wordt door de mannen van Sosa. In de film sterft Tony hier door een te hoog zelfvertrouwen en gevoel van onaantastbaarheid. In de game weet Tony echter te ontsnappen en overleeft hij de aanval. Hij is echter wel zijn hele drugsimperium en al zijn bezit kwijt. Het doel in de game is dan ook om je reputatie weer op te bouwen en Sosa te leren dat hij niet met Tony moet sollen.

De game weet qua sfeer wel goed de setting van de film over te nemen. De stad ademt de sfeer van Miami uit net als de film dat doet en vooral de soundtrack is erg sterk. Helaas is de stem van Tony Montana niet door Al Pacino gedaan, maar door iemand anders. Deze klinkt gelukkig wel erg goed en onder andere door deze goede stemacteur heb je wel het idee dat je echt met Tony Montana speelt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een Saint\'s Row waar je een vrij algemeen en leeg persoon speelt heb je hier echt te maken met een personage dat staat. Het is Tony Montana. De manier waarop je uiteindelijk ook je stad weer terug verovert is ook hetzelfde als Tony uit de film het zou doen, alles klopt.

Wat wel jammer is, is het feit dat de game erg lelijk is. Je kunt heel duidelijk zien dat het een last-gen game is, en dan eentje die op de PS2 al niet super presteert. Omgevingen zijn kaal en vooral bij gebouwen is dit heel duidelijk te zien; de meeste zijn gewoonweg grijs of bruin. Textures stellen geen flikker voor in deze game. Een dik minpunt op deze verder prima game.