Van der Garde derde coureur Super Aguri

Giedo van de Garde zal komend seizoen de derde rijder van Super Aguri F1 zijn. De Nederlander zal in 2007 dus samen gaan werken met Anthony Davidson en Takuma Sato en is na Christijan Albers de tweede Nederlander die bevestigd is voor het komende seizoen.

Van der Garde kwam afgelopen seizoen uit in de F3 euro series en eindigde het seizoen op een zesde plaats en behaalde bovendien tijdens de Marlboro Masters het podium. "Ik ben erg blij dat ik bij Super Aguri betrokken ben en in de Formule 1 actief ben", vertelt de jonge coureur, "Toen ik begon met karten was het al mijn droom om in de Formule 1 te geraken en nu kan ik al mijn energie steken in het ontwikkelen van de wagen en deze wereld leren kennen. Ik kijk ernaar uit om voor de eerste keer weg te rijden".

Teambaas Aguri Suzuki is ook erg tevreden dat hij Van der Garde aan het team heeft kunnen verbinden: "We zijn blij dat Giedo deel uitmaakt van ons team. Hij is een jonge coureur met erg veel potentie. Formule 1 is geen makkelijke wereld en het begin zal zwaar voor hem worden, maar met zijn talent ben ik er zeker van dat hij zich staande weet te houden en hopelijk succesvol zal worden."