17-jarige kickbokser bevalt dag na wedstrijd

Icoon OpmerkelijkDe 17-jarige kickbokser Pamela Vugts is maandag bevallen van een dochter, nadat ze zondag nog in de ring had gestaan. Vugts won de partij, die korter duurde dan gewoonlijk omdat de ringarts constateerde dat ze zwanger was.

Met moeder en kind is alles ''wonderlijk genoeg'' goed, zei trainer John Ling woensdag. Hij bevestigde een bericht over de zaak in het AD. ''Pamela traint altijd in een lange trui, zodat ze veel zweet en gewicht kwijtraakt. Ik heb nooit gezien dat ze zwanger was'', aldus Ling.

Hij zegt dat zijn pupil nooit had mogen vechten als hij wist dat ze zwanger was. ''Ze was wel iets aangekomen maar dat was juist goed, omdat ze erg licht is voor de competitie in Nederland.''

Het Eindhovens Dagblad tekende vandaag op dat toen Pamela maandag bleef bloeden, ze naar het ziekenhuis ging. Ze bleek zeven maanden zwanger te zijn. ''Pamela huilde als een kind. Ze was helemaal overstuur'', vertelt moeder Marie Jose. Pamela: ''Ik dacht: dat kan nooit goed zijn. Al die trappen in mijn buik.'' Het kind werd met een keizersnede gehaald. Het bleek een gezonde dochter die Charity genoemd is. ''Een wondertje'', vindt de inwoonster van Den Bosch. Pamela ontkent te stelligste dat ze zou hebben geweten dat ze zwanger was.


Pamela met Charity
Submitter:  Bron: ANP / FOK!