Boosheid na homofobe uitspraken boer Hans

Boer HansBoer Hans, kandidaat in het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw van de KRO, heeft zich de woede op de hals gehaald van het COC, een belangenorganisatie voor homo's. Tegen mogelijke vriendin Trudy zei hij dat haar zoon "geen punten scoort" omdat hij homo is. Verder zei de 50-jarige boer dat twee van zijn neven ook homo zijn en dat het contact met hen "nog net niet is verbroken".

"Ik heb hem tijdens mijn toespraak twee vrijkaartjes voor Madurodam aangeboden. Zo kan hij een deel van de samenleving zien dat hij nog niet kent.", aldus Frank van Dalen van de homobelangenorganisatie. In Madurodam werd een miniatuur-homomonument, een kopie op schaal 1 op 25 van het homomonument dat naast de Amsterdamse Westerkerk staat, onthuld.

Van Dalen zegt het een schande te vinden dat de KRO de uitspraken heeft uitgezonden. Ook bezoekers van de website van Boer Zoekt Vrouw zijn not amused over de uitspraken van boer Hans. Termen als "bekrompen" en "wat een domme boer" zijn te lezen op het forum van de site.