FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 23 augustus 2006

Ruud laat Real zegevieren

In de laatste beproeving voor het nieuwe seizoen heeft Real Madrid van Anderlecht weten te winnen. De Madrilenen waren in het eigen Estadio Santiago Bernabéu met 2-1 te sterk.

Ruud van Nistelrooij was The Man bij de Spanjaarden. De Nederlander nam de twee goals voor zijn rekening. Na een kleine twintig minuten zette Antonio Cassano met een erg mooie steekpass Van Nistelrooij vrij, die de bal simpel over keeper Davy Schollen heen lobde. Nog voor rust werd de voorsprong vergroot. Nadat Raúl al enkele aardige kansjes had gemist, bracht rechtsback Míchel Salgado met een hoge bal Van Nistelrooij in stelling. Oog in oog met Schollen faalde de spits niet.

In de tweede helft zette Anderlecht een hele hoop wissels in de ploeg. Real Madrid ruilde slechts twee spelers om voor frisse benen. Toch zou het in de tweede helft minder spektakel opleveren voor het publiek. De vaste verdedigers van Anderlecht die waren ingevallen, hadden de aanvallers van Real beter in bedwang. Zelf konden de Belgen maar moeilijk langs het blok Diarra-Emerson heen komen. De jonge invallers achterin bij Real, Mejía, Pavón en Javi García knepen in de slotfase hun billen dicht toen Anderlecht steeds gevaarlijker werd. Ook de jonge doelman Diego López had het lastig, en moest vlak voor tijd toch nog de bal uit zijn doel vissen toen Siani de aansluitingstreffer maakte.

Bij de 2-1 zou het blijven. Van Nistelrooij liet voor eigen publiek zien waarom hij naar Madrid werd gehaald. Real Madrid speelt aankomend weekend de seizoensopener tegen Villarreal. Anderlecht wacht de Belgische klassieker, uit bij Club Brugge.

Uitslag:

Real Madrid CF (SPA) - RSC Anderlecht (BEL) 2-1
17' R. van Nistelrooij 1-0
33' R. van Nistelrooij 2-0
85' Siani 2-1

Uitslagen Kwalificatie CL

Vanavond zijn de laatste elf plaatsen die recht geven op Champions League-voetbal vergeven. Vooral de Oost-Europese clubs deden van zich spreken.

Fenerbahçe slaagde er niet in de groepsfase te bereiken. De Turken kregen Dynamo Kyiv op bezoek. Na de 3-1 nederlaag in Oekraïne moesten de Turken wel aanvallen. In plaats daarvan kwam Dinamo op voorsprong via Shatskikh. Stephen Appiah bracht de spanning nog enigzins terug, maar toen Shatskikh opnieuw scoorde voor rust was het helemaal gedaan. Kerim zorgde nog wel voor de eerreddende gelijkmaker in de tweede helft, maar in het jubileumjaar zal Fenerbahçe geen Champions League spelen.

Standard Luik kreeg het niet voor elkaar om een tweede Belgische ploeg de Champions League in te krijgen. Na de 2-2 thuis tegen Steaua Boekarest moest het in Roemenië minimaal één keer scoren. Dat deed het al bijzonder snel, toen Jovanovic in de tweede minuut de 0-1 binnenschoot. Toch konden de Belgen de voorsprong niet behouden; doelman Renard moest nog twee keer vissen na inzetten van Badea. UEFA Cup is het enige dat de Belgische nummer twee nog rest.

Arsenal wist twee weken terug bijzonder simpel te winnen bij Dinamo Zagreb (0-3). Vanavond was het wat lastiger, toch kwam het Europese ticket naar de CL nimmer in gevaar voor de Engelsen, die in het eigen Emirates Stadium met een B-opstelling aantraden. Al vrij snel kwamen de Kroaten op voorsprong door Eduardo da Silva. De Engelsen zouden hun eerste Europese wedstrijd in het nieuwe stadion echter niet verliezen. Tien minuten voor tijd zorgde de Zweed Fredrik Ljungberg voor de gelijkmaker. De verliezend finalist van afgelopen seizoen zou zelfs nog winnen. In extremis wist Flamini de 2-1 op het scorebord te zetten.

Het Schotse Heart of Midlothian draaide zichzelf de nek om. Thuis verloren de Schotten nipt van Athene (1-2), waardoor er in Griekenland nog kansen lagen. Toch zorgden de spelers van de Schotse vice-kampioen er zelf voor dat ze slechts UEFA Cup voetbal kunnen spelen. Brellier kreeg al na een half uur zijn tweede gele kaart, en mocht inrukken. Met een man minder kregen de Hearts het niet voor elkaar door te breken. Toen McCann ook voortijdig de kleedkamer mocht bezoeken was het gespeeld. Door doelpunten van Julio César (2x) en Lyberopoulos in de laatste tien minuten gaan de Grieken de eer van hun land in de CL verdedigen.

Uitslagen:

Spartak Moskva (RUS) - Slovan Liberec (TSJ) 2-1 (0-0)
Mladá Boleslav (TSJ) - Galatasaray (TUR) 1-1 (2-4)
Steaua Boekarest (ROE) - Standard Luik (BEL) 2-1 (2-2)
Fenerbahçe (TUR) - Dynamo Kyiv (OEK) 2-2 (1-3)
Rabotnicki (MAC) - LOSC Lille (FRA) 0-1 (0-3)
Ruzomberok (SLW) - CSKA Moskva (RUS) 0-2 (0-3)
AFC Ajax (NED) - FC København (DEN) 0-2 (2-1)
Legia Warsawa (POL) - Shakhtar Donetsk 2-3 (0-1)
AEK Athene (GRI) - Heart of Midlothian (SCH) 3-0 (2-1)
ChievoVerona (ITA) - Levski Sofia (BUL) 2-2 (0-2)
Arsenal (ENG) - Dinamo Zagreb (KRO) 2-1 (3-0)

Deelnemerslijst Champions League:

FC Barcelona (SPA, titelverdediger)
Real Madrid (SPA)
Manchester United (ENG)
Chelsea (ENG)
Internazionale (ITA)
AS Roma (ITA)
Olympique Lyon (FRA)
Bordeaux (FRA)
Bayern München (DUI)
Werder Bremen (DUI)
FC Porto (POR)
Sporting Club de Portugal (POR)
PSV
Olympiacos (GRI)
Celtic (SCH)
Anderlecht (BEL)
Valencia (SPA, via voorronden)
AC Milan (ITA, via voorronden)
Liverpool (ENG, via voorronden)
Arsenal (ENG, via voorronden)
Hamburger SV (DUI, via voorronden)
Benfica (POR, via voorronden)
LOSC Lille (FRA, via voorronden)
AEK Athene (GRI, via voorronden)
Dynamo Kyiv (OEK, via voorronden)
Shakhtar Donetsk (OEK, via voorronden)
FC København (DEN, via voorronden)
CSKA Moskva (RUS, via voorronden)
Spartak Moskva (RUS, via voorronden)
Galatasaray (TUR, via voorronden)
Steaua Boekarest (ROE, via voorronden)
Levski Sofia (BUL, via voorronden)

Morgenavond om 18.00 is de loting voor de groepsfase.

Voetbal: Uitslag Ajax - FC Kopenhagen

Icoon Champions LeagueAjax heeft zich niet kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. In de Amsterdam ArenA verloor de ploeg van Henk ten Cate met 2-0 te van FC Kopenhagen. De heenwedstrijd resulteerde in een 2-1 overwinning voor de Amsterdamse ploeg.

Nicolae Mitea, Michael Krohn-Delhi en Zdenek Grygera moesten het duel vanaf de tribune bekijken vanwege diverse blessures. Verder kon Ten Cate beschikken over een fitte selectie. Bij de Denen kon oud-Ajacied Jesper Gronkjær niet mee spelen vanwege een liesblessure.

Ajax stichtte na vijf minuten spelen het eerste gevaar via Gabri. Na een pass van Thomas Vermaelen schoot de Spanjaard op het doel, wat echter niets opleverde. Na bijna tien minuten spelen schoot Ryan Babel op het doel. Helaas trof de jonge aanvaller de paal en in de rebound was Mauro Rosales ook niet trefzeker. Een vrije trap van Lars Jacobsen, in de negentiende minuut, kwam bijna op het hoofd van een teamgenoot terecht. Deze actie werd echter niet beloond met een doelpunt. Ajax antwoordde direct met een schot van afstand afkomstig van Wesley Sneijder. Tien minuten voor rust probeerde Babel het maar eens van afstand en verrastte bijna Jesper Chirstiansen. Op slag van rust kreeg Gabri weer een grote kans om te scoren. De keeper van de Denen stond echter goed opgesteld. De corner die daarop volgde zorgde ervoor dat Jaap Stam heel dicht bij een doelpunt was. Twee minuten voor tijd kopte Huntelaar maar net over.

Ook in de tweede helft was het eerste wapenfeit afkomstig van Ajax. Sneijder schoot een vrije trap maar net over het doel van Christiansen. In de 59ste minuut was het dan toch raak. Na een voorzet van Linderoth wist FC Kopenhagen toch te scoren. Michael Silberbauer kopte de bal beheerst achter Stekelenburg. In de fase die op het doelpunt volgde was Ajax het spoor totaal bijster. Niets wilde er meer lukken aan Amsterdamse zijde. Beiden ploegen kregen wel wat kansjes, maar verder dan wat afstandschoten kwamen ze niet. Na bijna twintig minuten kreeg Klaas-Jan Huntelaar, na een voorzet van Rosales, de bal op zijn hoofd. De aanvaller kopte echter op de lat, zodat een doelpunt uit bleef. Een kwartier voor tijd raakte Vermaelen de bal helemaal verkeerd en schoot de bal, zonder dat hij het wilde, achter zijn eigen doelman. Deze klap kwam Ajax niet meer te boven. In de resterende tijd gebeurde er niet veel meer en ook in de extra tijd wist Ajax geen vuist meer te maken.

Kijk voor het complete verslag van deze wedstrijd op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag Ajax - FC Kopenhagen

Ajax heeft zich niet kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. In de Amsterdam ArenA verloor de ploeg van Henk ten Cate met 2-0 van FC Kopenhagen. De heenwedstrijd resulteerde in een 2-1 overwinning voor de Amsterdamse ploeg.

Nicolae Mitea, Michael Krohn-Delhi en Zdenek Grygera moesten het duel vanaf de tribune bekijken vanwege diverse blessures. Verder kon Ten Cate beschikken over een fitte selectie. Bij de Denen was voor aanvang van dit duel nog niet duidelijk of Jesper Gronkjær mee kon spelen. Nu is dus gebleken dat de middenvelder vanwege een liesblessure niet in actie kon komen.

Ajax stichtte na vijf minuten spelen het eerste gevaar via Gabri. Na een pass van Thomas Vermaelen schoot de Spanjaard op het doel, wat echter niets opleverde. Na bijna 10 minuten spelen schoot Ryan Babel op het doel. Helaas trof de jonge aanvaller de paal en in de rebound was Mauro Rosales ook niet trefzeker. Niet veel later zette diezelfde Rosales een bal voor. Deze kwam terecht op het hoofd van Gabri, maar kopte net over. De tegenstoot van FC Kopenhagen, aan de hand van William Kvist, werd uiteindelijk een inworp voor de Denen. Een vrije trap van Lars Jacobsen, in de negentiende minuut, kwam bijna op het hoofd van een teamgenoot terecht. Deze actie werd echter niet beloond met een doelpunt.

Ajax antwoordde direct met een schot van afstand afkomstig van Wesley Sneijder. Niet veel later was het weer de middenvelder die op doel schoot en wederom scheelde het niet veel. Maarten Stekelenburg moest daarna anticiperen op een kopbal van Brede Hangeland. Direct daarna kreeg Gabri een geweldige kans, wederom na aangeven van Rosales. De speler wist ook deze kans niet te benutten. Tien minuten voor rust probeerde Babel het maar eens van afstand en verrastte bijna Jesper Chirstiansen. Vijf minuten later kreeg Jacobsen de bal goed op zijn hoofd, maar hij kopte de bal recht in de handen van de Amsterdamse doelverdediger. Op slag van rust kreeg Gabri weer een grote kans om te scoren. De keeper van de Denen stond echter goed opgesteld. De corner die daarop volgde zorgde ervoor dat Jaap Stam heel dicht bij een doelpunt was.

Ook in de tweede helft was het eerste wapenfeit afkomstig van Ajax. Sneijder schoot een vrije trap maar net over het doel van Christiansen. In de 55ste minuut was er een klein misverstand in de defensie van de Amsterdammers, zodat Marcus Allbäck een kans kreeg. Hij schoot echter recht in de handen van Stekelenburg. Niet veel later kreeg Michael Gravgaard een kans na het doorkoppen van Hangeland, maar hij kon dit niet bekronen met een treffer. Na een voorzet van Linderoth was het dan toch raak voor FC Kopenhagen. Michael Silberbauer kopte de bal beheerst binnen.

In de fase die op het doelpunt volgde was Ajax het spoor totaal bijster. Niets wilde er meer lukken aan Amsterdamse zijde. Beiden ploegen kregen wel wat kansjes, maar verder dan wat afstandschoten kwamen ze niet. Een kwartier voor tijd raakte Vermaelen de bal helemaal verkeerd en schoot de bal, zonder dat hij het wilde, achter zijn eigen doelman. Niet veel later kreeg Klaas-Jan Huntelaar, na een voorzet van Rosales, de bal op zijn hoofd. De aanvaller kopte echter op de lat, zodat een doelpunt uit bleef. Uit de tegenstoot van Kopenhagen maakte Silberbauer een schwalbe. De scheidsrechter hield zijn hoofd erbij en gaf de strafschop niet. Direct daarna schoot Sneijder aan de overkant over het doel van de Denen. Silberbauer probeerde het in de slotfase nog een keer met een lange solo, maar hij werd gestopt door Stam. In de extra tijd kon Ajax geen vuist meer maken.

Karakteristieken

Ajax - FC Kopenhagen 0-2
59' Silberbauer 0-1
77' Vermaelen 0-2 (ed)

Toeschouwers: 35.617
Scheidsrechter: Fandal (Dui)
Geel: Stam, Sneijder (Ajax), Allbäck (FC Kopenhagen)

Opstellingen:
Ajax: Stekelenburg, Heitinga, Stam, Vermaelen, Emanuelson, Gabri (Perez/79), Maduro (Vertonghen/59), Sneijder, Rosales (Rosenberg/85), Huntelaar, Babel

FC Kopenhagen: Christiansen, Jacobsen, Gravgaard, Hangeland, Bergdølmo, Silberbauer (Windt/88), Hutchinson, Linderoth, Kvist, Pimpong (Berglund/57), Allbäck

Rondje Nederland: Woensdagavond update

Allereerst mijn excuses voor deze late update, het eerste gedeelte was in mijn spambox terecht gekomen dus een beetje aan mijn aandacht ontsnapt, dus.

Goed terug naar de orde van de dag, ik kreeg van de reizigers een verslagje en van Dark_Angelus & Merel1808 wat foto's en wat filmpjes binnen die ik jullie uiteraard niet wil onthouden.

quote:
Nadat we in Breukelen eindelijk verlost waren van het Rails-team (die vanaf Rotterdam Centraal dezelfde planning hadden), gingen wij door met de Sprinter richting Amsterdam Centraal.

Toeps reed al de halve dag mee, maar in Amsterdam Centraal hebben we met een traan afscheid genomen van deze gezellige meid. Maar goed dat we iets te vroeg aankwamen, want Zug-Chef had onderweg gezien dat er een overstap mogelijk was op de Internationale trein naar Berlijn. Deze haalden we dus met een sprint van spoor 2 naar spoor 13 (de kenners in Amsterdam weten dat dat in de beginnende avondspits wel eens een eind rennen kan zijn)

Al met al hebben we deze InterCity dus gehaald. Meteen doorgelopen naar het Bord-Bistro rijtuig, alwaar we meteen een aantal lekkere koude witbiertjes bestelden. Uiteraard moesten we ook de lekkere Nurnberger-bratwursten even proberen.

We slaan stations als Hilversum, Baarn, Apeldoorn en Almelo over, en dat maakt de reis een stuk aangenamer. Het is werkelijk genieten van de rustige en relaxte reis met stops in Amersfoort en Deventer. Met voor ieder een liter bier in een luxueus glas, komen we aan in Hengelo.

Dr_Flash aan het bierbellen of is belbieren.

Een praatje met Duitse conducteur, zelfs daar is tijd voor.

Overstappen, een live verslag.

Dr_Flash denkt zelfs aan onze Oosterburen, wat een service van team FOK!

En dan zoals gebruikelijk zomaar nog wat foto's en filmpjes als sfeerimpressie:

Toeps, foto 1, foto 2 en foto 3.

Fimpje 1 en hoe verrassend zijn broertje filmpje 2 sluiten deze update af.

Morgen meer avonturen van onze sporende vrienden.

Klein updatje
Volgens OHIH is dit de huidige tussenstand

US Open: Krajicek loot Sharapova

Michaela Krajicek heeft het niet getroffen bij de loting voor de US Open. Ze stuit in de eerste ronde op de als derde geplaatste Maria Sharapova.

Reamon sluiter heeft het beter getroffen, hij zal het moeten opnemen tegen de Amerikaan Wayne Odesnik, de nummer 181 van de wereld. Titelverdediger Roger Federer zal spelen tegen de Taiwanees Yeu-tzoo Wang. Zijn grootste concurrent, de Spanjaard Rafael Nadal, heeft het zwaarder, hij zal het moeten opnemen tegen Mark Philippoussis.

Name that bitch! (rules)

De verkiezingen zitten eraan te komen dus een spellutje over de politiek leek ons wel aardig. En als het een beetje meezit dan kan je er nog wat mee winnen ook.

Het is eenvoudig, iedere week komt er een "Name that bitch"-blogje voorbij met daarin een portret van iemand uit de politiek. Het is de bedoeling dat jullie aan de hand van mijn subtiele hints raden om wie het gaat. Dat kan iemand uit de actualiteit zijn maar ook iemand uit een grijs verleden.

Je kan 24 uur raden en wie het eerste het goede antwoord geeft, krijgt 2 punten, lifters op het goede antwoord krijgen 1 punt zolang het maar binnen 24 uur is gegeven. Wie het eerste 15 punten heeft, wint een prijs. Wat dat is, wordt nog bekend gemaakt. Voor al het overige: Mannee beslist!

ff oefenen met een kort inkoppertje

Deze wolf in schaapskleren importeerde een bruidje, maar keerde zich vervolgens tegen asielzoekers. Uiteindelijk werd hij uit zijn partij verstoten, al zal hij zelf beweren dat hij vrijwillig opstapte. Hij trapte vervolgens lekker na in de richting van zijn oud-collega's en belandde ook nog even in een cel, maar wist toch wat populariteit te veroveren onder de kiezers. Dat is inmiddels echter achter de rug en omringd door een bonte verzameling leeghoofden, probeert hij nu alsnog uit het dal omhoog te klimmen en een kamerzetel te veroveren.

Nou dat was makkelijk hè, maar deze telt dan ook nog niet.

Nee sukkels, niet Balkenende! die foto is gewoon het standaardicoontje voor dit spellutje..

Blom laat seizoen verder schieten

Rens Blom heeft besloten een punt te zetten achter dit seizoen. De wereldkampioen heeft teveel last van blessures.

Blom heeft besloten zich versneld te laten opereren aan zijn hielen. Die operatie stond voor oktober gepland, maar zal nu een maand eerder plaatsvinden. Dit betekend voor de Limburger het einde van een teleurstellend seizoen. Het indoorseizoen moest hij al wegens blessures laten schieten en ook op het EK outdoor was hij niet van de partij. Zijn beste prestatie zette hij neer in Hengelo, waar hij tijdens de FBK Games een hoogte van 5,50 meter haalde.

"Door de blessures ben ik geen moment in mijn ritme gekomen. Telkens als het een periode beter ging, kwam er weer een terugslag. Dat was frustrerend. Ik heb te weinig kunnen genieten van het wereldkampioen zijn.” Aldus Blom, die zich volledig gaat richten op het komende indoorseizoen. "Dat ik een operatie onderga, wil niet zeggen dat ik wekenlang niet kan trainen. Ik blijf gewoon bezig. Ik pas alleen de trainingen aan.”

Grootste hindoetempel van Europa geopend

Icoon BuitenlandsHet Britse Tividale, nabij Birmingham, herbergt sinds woensdag de grootste hindoetempel van Europa. De openingsceremonie zal tot zondag duren en zeker 10.000 gelovigen trekken, aldus de Britse omroep BBC.

Zeker vijftien hindoepriesters zijn overgevlogen uit India voor het uitvoeren van verscheidene rituelen. De bouw van de tempel heeft ruim 9,5 miljoen euro gekost. Groot-Brittannië telt ongeveer 600.000 hindoes oftewel 1 procent van de bevolking.

De grootste hindoetempel van Nederland staat in Wijchen, niet ver van Nijmegen.


De betreffende tempel in Tividale

Ook Atlético Madrid wil Reyes

Naast Real Madrid heeft nu ook stadsgenoot Atlético zich gemeld voor José Antonio Reyes. Volgens Spaanse media zou Atlético al in vergevorderde onderhandelingen met Arsenal zijn, om de Spanjaard over te nemen.

Als het aan Reyes zelf ligt speelt hij aankomende seizoenen voor de Koninklijke. Het grootste probleem lijkt echter de hoge transfersom, van rond de 25 miljoen euro, die moet worden opgehoest. Voor Real was Diarra de belangrijkste speler om te contracteren. Nu die is binnen gehaald lijkt Reyes overbodig. “Reyes komt alleen als Arsenal aan onze eisen voldoet. Ik ga geen enkele euro verspillen”, aldus Real Madrid-voorzitter Ramon Calderon.

De Spaanse aanvaller staat nog tot 2011 onder contract bij de Londenaren.

Hargreaves mag niet weg bij Bayern

Owen Hargreaves wil weg bij Bayern München. De Engelsman staat in de belangstelling van Manchester United maar tot op heden wil de Duitse club Hargreaves niet laten gaan.

Manchester United zou bereid zijn 25 miljoen euro voor de middenvelder neer te tellen. De Zuid Duitse club houdt de overgang van Hargreaves tot op heden halsstarrig tegen. Ondanks de belofte dat men de middenvelder hard nodig heeft, na het vertrek van Micheal Ballack, speelt Hargreaves nauwelijks. Zo werd hij buiten de selectie gehouden die afgelopen weekend VfL Bochum versloeg. Ook mocht Hargreaves niet mee naar Spanje waar een vriendschappelijke wedstrijd tegen Barcelona werd gespeeld.

Doordat Bayern Hargreaves niet wil laten gaan wil de speler nu een transfer verzoek indienen om toch het Europese vasteland te kunnen verlaten. Bayern München daarentegen dreigt Manchester bij de FIFA aan te geven vanwege het overtreden van de transfer regels.

Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge: ”Een club mag alleen contact met een speler hebben als de club waar die speler onder contract staat, toestemming heeft gegeven.” De 25-jarige middenvelder heeft nog een contract tot 2010 in München.

Jessica Alba verliest tand tijdens filmopnamen

Icoon ShowbizzDe prachtige Jessica Alba moet zich dezer dagen heel wat minder sexy hebben gevoeld, toen ze tijdens de opnamen van de film 'Good Luck Chuck' een kies verloor en er een stukje van haar voorste tanden brak.

Tijdens een van de liefdesscènes met haar medespeler Dane Cook, die allemaal op één dag geschoten werden, verloor de 25-jarige schone haar tand. "Het waren geen langzame, romantische liefdesscènes", legt Alba uit, "We knalden met onze koppen tegen elkaar."


Met dank aan Bupatih voor de herschreven submit.

Verhaal nep-expert BBC mogelijk verfilmd

Icoon OpmerkelijkEen blunder van de Britse omroep BBC, waarbij Guy Goma werd aangezien voor een computer-expert, wordt naar alle waarschijnlijkheid verfilmd. Allison Rosenzweig, producent uit Hollywood, heeft zich door de flater laten inspireren en heeft deze week een deal gesloten met de voormalige BBC-sollicitant.

De 38-jarige Goma kwam naar de BBC om te solliciteren naar de functie van computertechnicus, maar door een foutje van de receptie kwam hij in de studio terecht. Daar werd gedacht dat hij Guy Kewney was, die als deskundige geïnterviewd zou worden over een rechtszaak tussen computerbedrijf Apple en het gelijknamige platenlabel van The Beatles.

Goma, die na de blunder in tal van programma's optrad, zal model staan voor het hoofdpersonage in de film die nog moet worden geschreven. De Congolese Goma heeft al wel iemand op het oog voor de rol van 'Goma': "Will Smith zou geweldig zijn".


Guy Goma

Met dank aan Bupatih voor de herschreven submit.

MTV moet wijken voor MTV

Icoon TelevisieMuziekzender MTV wil dat de Moergestelse lokale televisie-omroep MTV onmiddellijk een andere naam kiest. Op straffe van een boete van 5000 euro per overtreding, mag de Moergestelse omroep zijn naam van drie letters niet meer gebruiken op radio, tv, website of folders.

"De olifant is bang van de mug", sneert Leon Verhoeven van de al 25 jaar bestaande Moergestelse MTV. Maar de olifant heeft zijn naam laten vastleggen en de mug niet. "Wat denk je. Wij zijn als klein dorpsomroepje 25 jaar geleden begonnen. Alsof we toen bezig waren met het registreren van namen." Maar toch heeft de omroep een andere naam gekozen. Voortaan gaat MTV Moergestel door het leven als EMTEVE.

In de radio-uitzendingen blijven de presentatoren gewoon 'emteevee' zeggen, kondigt Verhoeven aan. MTV Networks ontdekte via internet dat de Brabantse omroep dezelfde naam gebruikt. "Het lijkt flauw, maar twee omroepen met dezelfde afkorting levert onduidelijkheid op. Vooral door internet", zo licht de zender toe.

Tweede Bullly trailer verschenen

Rockstar heeft vandaag de tweede trailer van het omstreden Bully online gezet. Het spel is al onder andere door Jack Thompson en de PvdA onder vuur genomen, doordat het aangekondigd werd als hét spel waarbij je klasgenoten eens goed onder handen kon nemen.

Het lijkt er echter op dat je het als pestkop op zult moeten nemen voor de zwakkeren op Bullworth Academy. Dit doe je door je gemeenste trucs tegen alle jocks en rijkeluiszoontjes in te zetten, en tegelijkertijd ook nog de directeur te slim af te zijn.
Bully zal in oktober dit jaar uitkomen.


Assassin's Creed laat zich zien op nieuwe screenshots

Van Assassin's Creed zijn een viertal nieuwe screenshots verschenen. In Assassin's Creed speel je een der Assessenijnen, een groep huurmoordenaars in de 12e eeuw na Christus in het middenoosten. Assassin's Creed wordt ontwikkeld door de mensen achter de nieuwere Prince of Persia spellen en zal vergelijkbare acrobatische trucjes kennen om ongemerkt rond te kunnen komen in de middeleeuwse steden.

Assassin's Creed is voorlopig enkel aangekondigd voor Sony's PlayStation 3, al gaan er wel geruchten over versies voor Xbox 360 en PC.




Met dank aan Nebo voor de submit

Lost in Blue 2 aangekondigd

Vorig jaar kwam Lost in Blue voor de Nintendo DS uit. Het was een vervolg op Survival Kids, dat voor de Nintendo 64 gemaakt was. In Lost in Blue speelde je de rollen van Keith en Skye, die door een vliegtuigcrash op een onbewoond eiland terecht waren gekomen. Grootste doel was om genoeg voedsel te vinden, meubels te maken, gereedschap te maken en op zoek te gaan naar leven op het eiland. Zo kon je de stylus gebruiken om in het zand te zoeken naar schelpen en krabbetjes.

Lost in Blue 2 moet nog realistischer worden en een nog diepere verhaallijn bevatten. Het basis idee is hetzelfde als in de eerste Lost in Blue, een jongen en een meisje moeten samenwerken om te overleven op het eiland. De jongen en het meisje hebben elk andere skills. Zo is de jongen beter in het beklimmen van de rotsen en kan het meisje beter omgaan met pijl en boog. Verder zullen er gevaarlijke wilde dieren op het eiland aanwezig zijn. Het is ook mogelijk dat het eiland getroffen wordt door een aardbeving of een orkaan.

Lost in Blue 2 zal in 2007 uitkomen voor de Nintendo DS.


Een screenshot uit de eerste Lost in Blue

Anno 1701 komt naar Nintendo DS

Naast een PC versie zal de godgame Anno 1701 ook een versie krijgen voor Nintendo's DS handheld. Deze versie, zal net zoals zijn PC-broertjes gaan om het koloniseren van verschillende eilanden, zei het door vredige expansie of verovering door oorlog. De game zal volledig speelbaar zijn met de stylus, alle knoppen zijn te vinden op het touchscreen. Van deze versie, die in het voorjaar van 2007 moet verschijnen, zijn ook direct een aantal screenshots verschenen, die je hieronder kunt vinden:





Actierijke trailer The Secret Files: Tunguska

Deep Silver heeft vandaag een nieuwe trailer uitgegeven van de aankomende adventure The Secret Files: Tunguska. Deze adventure, die bij onze Oosterburen al op 1 september in de winkels ligt, heeft aan de basis van het verhaal het Tunguska incident. Deze gebeurtenis, die plaatsvond op 30 juni 1908, was een gigantische explosie, die waarschijnlijk veroorzaakt is door de airburst van een komeet of meteoriet zo'n 6-10 kilometer boven het aardoppervlak. De explosie wordt geschat op een kracht van 10-15 megaton, wat even zwaar is als de zwaarste kernbom die de Verenigde Staten ooit heeft getest. Bij deze explosie kwamen door de locatie van de explosie geen mensen om, maar de explosie betekende wel het einde voor 60 miljoen bomen over een oppervlak van 2150 vierkante kilometer.

De trailer, die zo'n 15MB groot is, is hier te downloaden.

Nieuwe werelden op Anno 1701 trailer

Op de games convention te Leipzig heeft Sunflowers een trailer uitgegeven van de nieuwste iteratie van de, in Europa zeer succesvolle, Anno serie: Anno 1701. De trailer laat de verschillende fases in een kolonie zien, van het eerste kleine dorpje tot een grote metropool met een enorm paleis. Naast de trailer zijn er ook een tiental nieuwe screenshots vrijgegeven, die hieronder te bewonderen zijn.

De trailer weegt zo'n 130 megabyte en is hier te downloaden. Van Anno 1701 kunnen we eind oktober gaan genieten.







[Upd] Mathijsen mogelijk naar HSV

Joris Mathijsen staat op het punt zijn carrière over de grens voort te zetten. Een Duitse krant meld dat Hamburger SV grote belangstelling heeft in de speler van AZ. Mathijsen zou Khalid Boulahrouz, die naar Chelsea vertrok, moeten opvolgen.

Al aanstaande zondag zou de 26-jarige verdediger in het shirt van HSV te bewonderen zijn volgens de Duitse krant Die Welt. AZ zou ongeveer zes miljoen euro voor de Oranje-international kunnen ontvangen die daarvoor een vierjarig contract zal tekenen. Door het bereiken van de Champions League en de verkoop van Boulahrouz, zou HSV in totaal twintig miljoen te besteden hebben.

Mocht Mathijsen inderdaad naar de havenstad verkassen dan is het de vierde Nederlandse speler die voor de Rothosen gaat voetballen. Eerder gingen Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Boulahrouz hem voor. Ook Ajacied Ryan Babel staat op het verlanglijstje van HSV.

AZ wil vooralsnog niet op het gerucht reageren.


Joris Mathijsen, hoe lang nog in het AZ tenue?

Update

Inmiddels heeft AZ, bij monde van technisch directeur Marcel Brands, bevestigd dat er contact is geweest tussen de Alkmaarders en de club uit Hamburg. AZ benadrukt dat er nog geen sprake is van een afgeronde transfer. Aanstaande donderdag praten beide partijen verder over een eventuele transfer van Mathijsen naar de Bundesliga.

Clubs verdienen aan transfer RvN

Door de transfer van Ruud van Nistelrooy naar Real Madrid krijgen de clubs die hem opgeleid hebben een deel van het transferbedrag.

Volgens de FIFA-richtlijnen profiteren bij transfers alle eerdere clubs van de voetballer mee, vanaf het seizoen waarin hij twaalf is geworden. In totaal moet de koper vijf procent van de transfersom verdelen over de vroegere clubs. Van het bedrag is vijf procent gereserveerd voor elk jaar tussen het twaalfde en vijftiende levensjaar en tien procent voor elk jaar tussen het zestiende en 23e levensjaar.

Uitgaande van een transferbedrag van vijftien miljoen euro, krijgen de amateurclubs Nooitgedacht en VV Margriet nu 75 duizend euro. SC Heerenveen krijgt eveneens 75 duizend euro, PSV krijgt tweehonderdduizend euro en Den Bosch krijgt driehonderdduizend bijgeschreven op hun bankrekening.

Leraar veroordeeld wegens ontucht

Icoon JustitieEen 46-jarige leraar uit het Limburgse Neer is woensdag veroordeeld tot dertig maanden cel waarvan zes voorwaardelijk wegens ontucht met leerlingen van een basisschool in Venlo. De man moet bovendien in therapie en mag gedurende zeven jaar zijn beroep niet meer uitoefenen.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) is ontucht met meerdere kinderen bewezen. De leraar heeft bekend met twee jongens ontucht te hebben gepleegd en dat hij in aanwezigheid van kinderen naakt heeft rondgelopen in de kleedkamer van een voetbalclub.

Lange reis voor één stempel

Everton Ramos da Silva, één van de aanwinsten van Heracles, begint woensdag aan een lange reis om welgeteld één stempel op te halen bij de Nederlandse ambassade in Brazilië waardoor hij speelgerechtigd kan worden.

De speler vliegt eerst naar São Paulo en daar neemt hij een vlucht naar de hoofdstad Brasília. Daar zal hij naar de Nederlandse ambassade gaan voor maar liefst één stempel op een formulier.

Voorzitter Smit van Heracles noemt de hele gang van zaken "te gek voor woorden en typisch Nederlands."

In Almelo hoopt men dat Everton zaterdagmiddag weer terug is in Nederland en dat hij aanstaande zondag in actie kan komen tegen Feyenoord.

Merk gaat weer fluiten

Markus Merk zal dit seizoen toch weer gaan fluiten. Na een zeer teleurstellend verlopen WK leek het er even op dat de Duitser het voor gezien zou houden. Na een lange vakantie hakte Merk uiteindelijk de knoop door en vervolgt zijn loopbaan als scheidsrechter.

Het afgelopen WK in zijn geboorteland verliep niet zoals Merk vooraf had gehoopt. Al na de eerste ronde mocht de 44-jarige scheidsrechter naar huis. Vervolgens ging de fluitist op een lange vakantie om na te denken over de toekomst. Enkele incidenten noopten Merk om toch door te gaan.

"Er zijn mij twee dingen overkomen. In de metro van München zei een man met luide stem: 'Wat de FIFA tijdens het WK heeft gedaan, klopt niet. Gaat u toch alstublieft verder.' En tijdens een cursusavond voor scheidsrechters zei ik slechts drie zinnen en kreeg ik een staande ovatie van de kameraden van het scheidsrechterskorps," aldus Merk.

De Kapitän van de Duitse arbiters, zoals Merk zichzelf noemt, vond dit een goede reden om door te gaan. De afgelopen jaren werd de leidsman zes keer uitgeroepen tot 'beste scheidsrechter van Duitsland'. De laatste twee seizoenen won hij zelfs de titel 'beste arbiter van de wereld'.

Merk: "De leider moet erbij zijn."

Rondje Nederland: Weer terug in het westen

Er waren al geruchten dat ik dood in huis zou liggen, maar gelukkig is dat niet gebeurd, dus kan ik jullie (hopelijk) weer verblijden met een update, Den Haag deel 2 zullen we maar zeggen.

En aangezien de tekst van Toeps zo heerlijk is voel ik mij niet geroepen zelf wat te schrijven, waarvoor hartelijk dank aan Toeps:

quote:
Wat ook zuigt, is dat we een heul eind met de lieden van Rails opgescheept zaten. Daar wil je echt geen date mee, tenzij je oordoppen meegeleverd krijgt. Ze kwamen luid roepend binnen, dat ze toch al hadden gewonnen, dat ze net zo goed op het strand konden gaan liggen, etcetera. Daarna gingen ze erg vervelend doen tegen Fles, vragen of hij altijd zo was, en of er behandeling voor was. Euh... Laat jezelf nakijken? Op Hoek van Holland Strand werd nog even demonstratief naar het stempelautomaat gerend, zo van "Dit is onze laatste, waaaaah!" Gevolgd door een, nogal weird, dansje.

"Hinnik!" Oh, wij zijn zo leuk!

Toch was het priceless, dat toen Team Rails tussen neus en lippen door liet vallen dat er vandaag een AD verslaggever met ze mee zou reizen, ónze AD verslaggever zich omdraaide en heel verbaasd vroeg: "Goh, wie dan?"

Inderdaad, we hadden een verslaggever bij ons, en later ook nog een fotograaf.

"Euh... VRIM? Baanvak?"

Wie heeft de grootste... Lens.

Het hele soepie op Gouda.

De reis verliep erg voorspoedig, het team wist zelfs op Amsterdam de internationale trein naar Berlijn mee te pikken. Gewoon, voor de lol. Het is trouwens nog hard werken hoor, dat rondje. Zeker als je daarbij ook nog je verzameling stationsbordjes op de foto wil hebben.

En dan nu nog wat extra footage, van de "fotoshoot" op Hollands Spoor:

Van de creatieve knipconducteur, die we ook in het gastenboek hebben laten knippen:

En van Arthur's nieuwe sokken!

Groetjes, Toeps!

P.S. De jongens hebben heul veul eten. Voor nog komende shorecrew: Ze snakken naar iets ongezonds. Chips, cola, redbull...

Tot zover het verslag van onze vliegende reporster, wat ik begreep van Dr_Flash is dat er al snel weer nieuw materiaal binnenkomt voor weer een update.

Schumacher wint Eneco-Tour na bizarre sprint

Na een bizarre ontknoping is de Duitser Stefan Schumacher uitgeroepen tot winnaar van de Eneco Tour. In de slotrit eindigde Schumacher achter Philippe Gilbert als derde, pakte daarmee vier tellen bonificatie en bleef daardoor rodetruidrager George Hincapie één seconde voor in het klassement.


In de eindsprint van de laatste etappe kreeg de Duitser ongewild een klap van een enthousiaste supporter. Hierdoor moest Schumacher uitwijken en reed daarmee Hincapie van de sokken. De Duitser bleef maar net op de fiets en sprintte alsnog naar de derde plaats.

De Belg Gilbert pakte de ritwinst, doordat hij op vier kilometer voor de finish uit het peloton wist te demarreren en ook weg kon blijven. Na afloop tekende Hincapie en zijn ploeg nog protest aan tegen de uitslag, maar dat bleek tevergeefs.

Zilver voor dressuurruiters

De dressuurruiters van het Nederlands team hebben woensdag, in de Duitse stad Aken, de zilveren medaille in de wacht gesleept in de landenwedstrijd. De Duitsers presteerden beter en ging met de gouden plak aan de haal. De Verenigde Staten veroverden brons.

De ploeg van bondscoach Sjef Janssen werd gevormd door Anky van Grunsven met Keltec Salinero, Edward Gal met G4S Lingh, Imke Schellekens-Bartels met Sunrise. Laurens van Lieren met Hexagon's Ollright sluit de rij van Nederlandse inbreng.

Het was overigens voor het eerst dat Van Grunsven niet het beste was in de individuele wedstrijd. De Brabantse heeft al twee Olympische titels achter haar naam staan, maar moest het nu stellen met een gedeeld derde stek.

Real verhuurt Diogo aan Zaragoza

Carlos Diogo speelt het komende seizoen in het shirt van Real Zaragoza. De Uruguyaan wordt gehuurd van Real Madrid.

De 23-jarige rechtsback kwam een jaar geleden naar de Spaanse hoofdstad. Enkele goede invalbeurten brachten hem echte basisplaats. De Braziliaan Cicinho, die in de winter kwam, duwde Diogo terug naar de derde rang. De Uruguyaans international wilde daarom graag weg bij de Koninklijke.

Diogo deed afgelopen seizoen twintig wedstrijden mee met Real Madrid. De meesten daarvan waren invalbeurten in het eerste deel van het seizoen en bekerwedstrijden. Vanmiddag zal de international gepresenteerd worden in het Romareda stadion.

Lowlands-terrorist droeg 'sexbom'

Icoon TerrorismeVolgens programmamaker Robbie Muntz droeg de nep-terrorist met een witte jurk en bomgordel, die zondag op Lowlands de bewaking liet panikeren, alleen maar een seksbom. Muntz zegt dat de 21-jarige jongeman in kwestie een onschuldige promotiemedewerker is van feestorganisator Expornstar.

Muntz: ''Hij liep al ruim vijf uur rond op het terrein in Biddinghuizen in een wit gewaad en een bordje met de tekst 'Sex Bom' om zijn nek en maakte reclame voor het volgende Expornstarfeest.'' Toen de bewaking hem ineens in de smiezen kreeg, gedroeg hij zich volgens de bewakers als terrorist met een bomgordel. Ze wilden de 'terrorist' tegenhouden, waarop hij in een gestolen auto zou zijn gevlucht. Na een klopjacht werd hij maandag gearresteerd. Hij zat vanmiddag nog steeds in de cel.

Robbie Muntz noemt de gang van zaken ''absurd''. De aangehouden jongeman is een vriend en collega van hem. ''Die jongen heeft de hele dag leuke reacties gekregen op zijn promostunt. Ieder weldenkend mens kan natuurlijk zien dat dit een grap is'', aldus Muntz.



Muntz hield vroeger ook al van omstreden verkleedpartijtjes

Veel meer erectiepillen verkocht in België

Icoon GezondheidIn België is de verkoop van erectiepillen als Viagra in de afgelopen vijf jaar sterk gestegen. Het aantal verkochte potentieverhogende pillen zal dit jaar stijgen tot vier miljoen stuks. Ten opzichte van 2001 betekent dit een toename van zo'n 200 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Instituut voor Medische Statistiek (IMS).

De meeste pillen worden verkocht aan mannen van boven de veertig, maar ook veel jongeren gebruiken ze. Uroloog Bo Coolsaet stelt dat moderne vrouwen hogere eisen stellen aan hun sekspartner en dat daarmee de prestatiedruk op jonge mannen steeds hoger wordt.

Volgens een woordvoerder van de Apothekersbond is de verkoopstijging te verklaren door het toenemende vertrouwen dat mannen in de pilletjes hebben. "De twijfel die bij de introductie van de pillen bestond, is verdwenen."

FIFA schorst Italië mogelijk

De FIFA gaat Italië schorsen, als Juventus naar de burgerrechtbank stapt. De Italiaanse bond moet Juventus overtuigen om niet naar de rechtbank te stappen, als dat niet lukt kunnen de Italiaanse ploegen en het nationale team uitgesloten worden van deelname aan internationale toernooien.

Juventus werd veroordeeld tot degradatie naar de Serie B, waar weigert zich daar vooralsnog bij neer te leggen. Afgelopen maandag liet de Italiaanse ploeg weten naar de burgerrechter te zullen stappen. Volgens de regels van de FIFA is dat echter verboden.

Als het de bond niet lukt om de ploeg uit Turijn ervan te overtuigen kan het zijn dat wereldkampioen Italië het Europees Kampioenschap in 2008 zal moeten vergeten.

Massademper definitief illegaal

De massadempers, zoals gebruikt door onder andere Renault F1, zijn illegaal. Het Internationale Hof van Beroep van de FIA heeft daarmee een beslissing van de Duitse stewards om het systeem toe te staan, teniet gedaan.

De massademper mag dus definitief niet meer worden gebruikt door Formule 1-teams. Eerder hadden lokale officials tijdens het raceweekend op Hockenheim het systeem, dat werd aangetroffen op de reservewagen van Renault, toegestaan.

De uitspraak betekent het einde van de zaak rond de massadempers, maar kan ook invloed hebben op het verloop van het kampioenschap. Renault was niet het enige team dat de massademper gebruikte, maar wordt wel het zwaarst getroffen door het verbod. Het team moet op dit moment alle zeilen bijzetten om zowel de coureurs- als constructeurskampioenschappen te winnen van Michael Schumacher en Ferrari.

Francis Dickoh naar FC Utrecht

FC Utrecht heeft zich versterkt met de 23-jarige Francis Dickoh. De speler is afkomstig van het Deense FC Nordsjælland en tekende een contract voor de komende vier seizoenen.

De centrale verdediger heeft zowel een Deens als Ghanees paspoort en kwam drie keer uit voor het nationale team van Ghana. Op het afgelopen WK ontbrak hij echter in de selectie.

"Dickoh heeft lengte en is kopsterk. Ondanks zijn leeftijd heeft hij al veel ervaring en is hij dus een speler, die er direct kan staan. Zo'n speler hadden we nodig", aldus Utrecht-coach Foeke Booy.

Vettel derde coureur BMW Sauber

Sebastian Vettel zal vanaf komend weekend de derde wagen van BMW Sauber F1 besturen. De 19-jarige Duitser vervangt Robert Kubica, die drie weken geleden werd gepromoveerd tot racecoureur.

Vettel rijdt op dit moment in de Formule 3 Euroseries, maar heeft eerder dit jaar al eens voor het team getest. "Ik ben me bewust van mijn beperkte ervaring in een Formule 1 auto," lichtte Vettel toe. "Ik zal me compleet richten op het ondersteunen van Nick, Robert en de monteurs met zo veel mogelijk waardevolle informatie."

Fox-journalisten gegijzeld door Palestijnse groepering

BuitenlandsDe tot dusver onbekende Palestijnse groepering, Heilige Jihad Brigades, heeft woensdag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de gijzeling van twee medewerkers van de Amerikaanse omroep Fox News. Beiden werden op 14 augustus ontvoerd in de Gazastrook.

In een woensdag verschenen verklaring eist de militante groep dat de Verenigde Staten binnen 72 uur alle ''moslimgevangenen'' vrijlaten. ''Laat vrij wat jullie hebben en wij laten vrij wat wij hebben.''

De ontvoerde Fox-medewerkers zijn de Amerikaanse correspondent Steve Centanni (60) en zijn cameraman Olaf Wiig (36) uit Nieuw-Zeeland.

[Update 2] Mario Football naar Wii

Op de Gameconventie in Leipzig is een nieuwe Mario Football aangekondigd: Mario Strikers Charged.

Op dit moment zijn Bowser, Peach, Mario en Donkey Kong selecteerbaar als captain. Meer volgt.

Update 12:00

Gebruik de speciale mogelijkheden van de Wii Afstandsbediening en Nunchuk Controller om de bal te veroveren, de bal loeihard in de goal te knallen en de keeper te besturen voor spectaculaire reddingen.

Spelfiguren: Mario en tal van andere beroemde Nintendo-figuren zijn de aanvoerders van de teams. Voor de rest van het team kan de speler kiezen uit diverse andere bekende spelfiguren.

Het spelverloop: Spelers kunnen hun eigen team maken door één van de twaalf aanvoerders te combineren met drie van de acht hulpspelers, om vervolgens deel te nemen aan één van de vele voetbalvarianten. In Mario Strikers Charged is alles toegestaan en kunnen spelers zowel special moves als voorwerpen gebruiken om de meest fantatische goals te scoren.

Superkrachten / power ups / moves / kenmerken: Elke aanvoerder heeft een eigen arsenaal aan vaardigheden en superkrachten. Het is dit keer ook mogelijk om Mega Strikes te maken, waarbij de ijzeren bal zich splitst in vijf ballen die naar de goal vliegen. De verdedigende speler moet vervolgens de Wii Afstandsbediening gebruiken om op deze ballen te richten en ze uit de lucht te knallen voordat ze in het doel zijn geland. In dit heftige voetbalspel kunnen spelers de metalen bal ook opladen, waardoor de kans toeneemt dat deze na een schot in het doel landt.

Elk van de stadions in Mario Strikers Charged heeft speciale kenmerken en apparaten die hun invloed op het spel doen gelden. Om werkelijk over het veld te heersen moeten spelers leren deze in hun voordeel te gebruiken.

Multiplayer: Mario Strikers Charged staat bol van de mogelijkheden om met en tegen andere spelers te voetballen. Via Nintendo WiFi Connection kunnen spelers deelnemen aan toernooien waarin spelers van over de hele wereld samenkomen.

Update 2, 15:20u

De eerste screen en art:

Film van de persconferentie waar de game getoond is, inclusief gameplaybeelden: *KLIK*

'Hitlers Kruis' schokt Indiase joden

Icoon OpmerkelijkEen nieuw restaurant, "Hitlers Kruis" genaamd, laat de gemoederen hoog oplopen in het centrum van de Indiase stad Mumbay. In de eetgelegenheid hangen onder andere posters van de leider der Nazi's en hakenkruizen. Bovendien is het geschilderd in Nazi-kleuren en hangt er een reusachtig portret van de man die miljoenen joden liet vermoorden.

De eigenaren van het restaurant zeggen het tentje zo aangekleed te hebben omdat ze zich wilden onderscheiden van andere restaurants. "We wilden anders zijn. Deze naam blijft tenminste hangen bij de mensen."

De joodse gemeenschap in de stad is, om het zacht uit te drukken, niet erg te spreken over het restaurant. "Dit is een illustratie van een gebrek aan inlevingsvermogen in het lijden van miljoenen joden, dat is veroorzaakt door één man", vertelt een van hen. "Wij gaan een eind maken aan de verafgoding van deze man."

De manager van het restaurant: "Deze plek gaat niet over oorlog of misdaden, maar mensen komen hier om te ontspannen en te genieten van een maaltijd." Ze zegt dat het de bedoeling is om van één restaurant door te groeien naar een keten.

Met dank aan Punjabi_MC voor de submit.

Middeleeuwse screenshots van The Guild 2

The Guild 2 is het langverwachte vervolg op Europe: The Guild. In de game draait het er om dat je een imperium opbouwt in de Middeleeuwen. Daarom moet je zoveel mogelijk geld en roem verzamelen. Hoe je dat doet is volledig aan de speler. Je kan een eerlijke handelaar worden, een priester, alchemist, ambtenaar of je wat meer richten op louche ondernemingen: de mogelijkheden zijn eindeloos. The Guild 2 overtreft zijn voorganger qua uitgebreidheid (van één naar vijf steden), maar ook qua graphics. De nieuwe screenshots laten de kwaliteiten van de engine mooi zien. Daarnaast is er nog een trailer verschenen. Downloaden kan je bij WorthPlaying.





Pornosterrenparade in Auckland ondanks protesten

Onder grote - voornamelijk mannelijke - publieke belangstelling is vandaag in het Nieuw-Zeelandse Auckland een pornosterrenparade op straat gehouden. Staand op motorfietsen en twee oude tanks trokken 25 topless pornodames door het centrum van de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Zo'n 20.000 mensen stonden langs de kant te kijken en te fotograferen.

Met de optocht 'Boobs on Bikes' werd een lokale eroticabeurs gepromoot. Het stadsbestuur gaf toestemming voor de rondrit, maar niet van harte. ''Het is vies en verachtelijk en we hebben het gewoon niet nodig'', aldus burgervader Dick Hubbard. Een verbod bleek juridisch echter niet haalbaar.



Pornoster Jessica Drake zwaait naar toeschouwers

Met dank aan Deore voor de submit.

Leonardo traint weer

De problemen tussen Leonardo en NAC Breda lijken opgelost. De aanvaller had dinsdag een goed gesprek met technisch directeur Erneast Stewart en trainer Ernie Brandts. Woensdag verscheen Leonardo weer op het trainingsveld.

Brandts had de Braziliaan vorige week een disciplinaire schorsing opgelegd nadat beide vorige week op de training een woordenwisseling hadden. Leonardo moest de met 8-1 verloren wedstrijd tegen AZ op de televisie bekijken.

"Leonardo moet zich, net als alle andere spelers, houden aan de afspraken met NAC. De standpunten van de club hebben we in het gesprek met hem doorgenomen en hij heeft zijn kant van het verhaal kunnen vertellen. Als hij zich kan aanpassen, is hij vanaf nu weer welkom. Hij heeft zijn straf gehad."

Duitse tv-zenders willen 'dopingclausule'

Icoon TelevisieDe Duitse tv-zenders ARD en ZDF willen in toekomstige contracten met sportbonden de mogelijkheid krijgen de overeenkomst eenzijdig op te zeggen, als zich in de desbetreffende sport een dopingaffaire voordoet.

''We willen daarmee de druk op de bonden, organisatoren en sponsoren verhogen'', sprak ZDF-hoofdredacteur Nikolaus Brender. Met de eis om een dopingclausule in te voeren reageren de tv-zenders op het dopingschandaal rondom de Tour de France, waarbij onder anderen Jan Ullrich betrokken was.

Eind juli liet ZDF, na het dopingschandaal met Landis, weten mogelijk te willen stoppen met het uitzenden van de Tour de France. ''We hebben een televisiecontract afgesloten voor een sportevenement en niet voor een farmaceutische tentoonstelling'', aldus de hoofdredacteur van de publieke televisieomroep vorige maand.

Python als huisdier

Wat zou jij doen? Een paar maanden voor de geboorte van je kind kruipt een een python je huis in. Niet dat zoiets in Nederland nu snel zou voorkomen maar dan nog. Je belt natuurlijk de ongediertebestrijdingdienst of welke organisatie daarvoor ook in het leven is geroepen. In Nederland dus.
In Cambodja denk men daar anders over. Daar hou je zo'n beest, als huisdier, "for good luck".
En dat gaat dan wellicht jaren goed. Het kind groeit op samen met de python, speelt ermee, gebruikt het als vervoersmiddel en houdt van het dier. Maar het is en blijft een dier.

WC

Japan, we zijn er weer, qua rare dingen een regelmatig terugkerend item hier. Dit keer gaan we het hebben over toiletten, in Japan hebben ze super moderne toiletten, van die dingen die na gedane zaken je billen eerst schoonspuiten, en ze daarna droogblazen terwijl je met je achterste op een heerlijk verwarmde wc bril zit.

Des te verwondelijker dat hun reclames helemaal niet modern zijn, eerder zoals we van hun gewend zijn een tikje bizar.

Placebo geeft optreden in Rotterdam

Icoon MuziekPlacebo treedt op 1 december op in Ahoy' Rotterdam. De voorverkoop begint vrijdag 25 augustus, zo liet concertorganisator Mojo woensdag weten. De band stond het afgelopen weekeinde op Lowlands.

Placebo bestaat uit Brian Molko, Steve Hewitt en Stefan Olsdal. Met name voorman Molko valt op door zijn charismatische, extravagante en androgyne uiterlijk. In maart 2006 is het vijfde studioalbum van het Londonse Placebo uitgekomen, getiteld 'Meds'.


Brian Molko

Bijna honderd jaar oude flessenpost duikt op

Icoon OpmerkelijkArcheologen van de gemeente Nijmegen hebben in het stadscentrum een bijna honderd jaar oude melkfles opgegraven. In de fles zat een briefje. De schrijver van deze flessenpost wilde graag dat de vinder hem en zijn vrienden een "aansichtkaart" zou sturen, zo blijkt uit de perfect bewaard gebleven brief.

De melkfles met beugelsluiting is volgens een woordvoerster van de gemeente afkomstig van de allang opgedoekte melkfabriek Erlecom aan de Barbarossastraat in Nijmegen. Het briefje is op 18 mei 1912 geschreven door Hendr. Gerh. Bionda, die aan de Van Goorstraat in Nijmegen woonde. Bionda gebruikte daarvoor een vulpenhouder (Swan), schrijft hij, terwijl hij "in 't voorste gedeelte van den heerlijken vruchtentuin" zat.

De flessenpost is vrij dicht in de buurt van de Van Goorstraat gevonden.

Ronaldo wellicht toch weg

Ramón Calderón, voorzitter van Real Madrid, heeft aangegeven Ronaldo wellicht toch aan AC Milan te willen verkopen. Daar zit echter wel één voorwaarde aan.

De preses van de Koninkijke heeft bij zijn verkiezing beloofd Kaká, Arjen Robben en Cesc Fabregas aan te trekken. Tot nu toe is hij niet in staat geweest om er ook maar één naar Madrid te halen. Nu Milan wanhopig op zoek is naar een goede spits, na het vertrek van Andriy Shevchenko, ziet Calderón mogelijkheden om zijn vege lijf toch nog te redden door op zijn minst één van zijn beloftes het witte shirt te laten dragen.

AC Milan zag achtereenvolgens Ruud van Nistelrooij, Hernan Crespo en Zlatan Ibrahimovic bij de vijand tekenen, terwijl ook zij in gesprek waren met deze spelers. Nu de transferdeadline bijna daar is, dringt de tijd voor de Rossoneri. Met Filippo Inzaghi en Alberto Gilardino heeft Milan wel enige degelijkheid voorin, maar de diepte mist nog. Calderón gaat vandaag met Milan om te tafel zitten om zaken te bespreken. De eventuele Ronaldo-Kaká ruil zal hoogstwaarschijnlijk bovenaan het bespreeklijstje staan.

Enkele dagen terug gaf Reals nieuwe coach Fabio Capello nog aan dat hij Ronaldo graag wilde behouden. Door de aankoop van Ruud van Nistelrooij en het herstel van een operatie van de Braziliaan lijkt de spits echter op een zijspoor te belanden.

Eerste informatie FIFA 07 + trailer

Eurogamer heeft onlangs een interview gehouden met Hugues Ricour, producer van FIFA 07, de nieuwe versie van de jaarlijkse voetbalreeks van EA. EA heeft voor de sequel in de afgelopen twee jaar de hele engine van FIFA opnieuw geschreven om goed gebruik te maken van de next-gen consoles. De belangrijkste verandering is dat de bal een geheel los object is in de game. Dit betekent dat hij niet tegen de spelers aan zal plakken. Dit is bijvoorbeeld te zien als een speler tijdens een dribble opeens stil gaat staan. De bal zal dan gewoon verder rollen. Als een bal te hard wordt geschoten zal hij ook van een speler afkaatsen. De richting waarin hij dan zal gaan wordt ook nog beïnvloed door de spin die de bal mee heeft gekregen. Volgens EA zal deze verandering veel meer variatie in de gameplay met zich meebrengen. Uiteraard zijn in de nieuwe engine ook de bewegingen van de spelers verbeterd en ziet alles er weer mooier uit. Volgens EA zit er ruim 100.000 manuur in het schrijven van de nieuwe engine.

Spelers hebben nu ook eigen attributen. Spelers die er bekend om staan om vaak van veraf te schieten zullen dit dus ook vaker doen en zullen hier wellicht meer succes mee behalen dan andere spelers. Volgens Ricour wordt de hardware van de Xbox 360 nu al 100% gebruikt. Hij zegt ook dat op de PS3 en Xbox 360 grofweg dezelfde resultaten behaald zullen worden. Er komt dus geen groot grafisch verschil tussen de twee versies.

De 'interactive leagues' die in FIFA 06 te vinden waren zijn niet terug te vinden in de nieuwe game omdat EA denkt dat de userbase online op de nieuwe consoles nog niet groot genoeg is. Als vervanger is er een mogelijkheid ingebouwd om in de game zelf het echte voetbal te volgen. Je kan dus gewoon even de scores van Ajax bekijken tussen de potjes voetbal in. Er is zelfs een mogelijkheid om live naar radio podcasts te luisteren zodat je live kan horen wat jouw favoriete club op dat moment doet. Het is niet duidelijk of deze mogelijkheid ook tijdens het spelen zelf beschikbaar zal zijn. Verder is er natuurlijk nog wel 'gewone' online gameplay - dit keer zelfs met maximaal acht spelers tegelijk. Je speelt dan dus vier tegen vier. Na het transferseizoen in januari zal EA meteen een update vrijgeven met alle nieuwe teaminformatie. Deze update zal gratis zijn. Of er ook in latere jaren (als er alweer een nieuwe versie van FIFA is) een update zal verschijnen is nog niet duidelijk

De manager modus zal ook weer in de game aanwezig zjin. Door een grotere geheugencapaciteit zegt EA dat er deze keer nog meer details bijgehouden kunnen worden in de manager. Zo zal er per speler bijgehouden worden hoeveel hij heeft gepassed en hoeveel passes er zijn aangekomen, enzovoorts. Volgens Ricour zal dit een soort RPG-effect geven, je kan aan de hand van punten zien hoe de speler groeit of juist minder goed wordt.

FIFA 07 verschijnt zoals gewoonlijk aan het eind van het jaar voor Xbox 360. Volgend jaar zal de PS3-versie pas verschijnen. Uiteraard verschijnt FIFA 07 ook nog op de huidige consoles, maar dan gewoon nog met de oude engine. Welke features die versies van FIFA zullen bevatten is nog niet bekend. Er is ook een nieuwe trailer verschenen waarin onder andere te zien is hoe de bal in de nieuwe versie reageert op diverse bewegingen en schoten. Klik hier om de trailer te bekijken.

Microsoft komt met speciale game-muis voor de PC

Een paar dagen geleden was het er het mysterieuze bericht van Microsoft over een eventuele samenwerking met Razer. Allerlei geruchten gingen daarna rond, waarvan een muis voor de 360 het meest gehoorde gerucht was.

Nu blijkt echter dat Microsoft een speciale game-muis zal uitbrengen voor de PC. Deze muis is ontwikkeld in samenwerking met Razer. De muis zal de HABU Laser Gaming Mouse gaan heten. Ook zal Microsoft de Intellimouse Explorer 3.0 weer terug brengen, want dat is wat de consument wil aldus Micrsoft. Wanneer de nieuwe muizen in de winkels zullen liggen en tegen welke prijs is nog onbekend.

Oorlogsfilm Zwartboek Nederlandse Oscar-inzending

De oorlogsthriller Zwartboek van regisseur Paul Verhoeven is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Dat heeft Holland Film, de organisatie die Nederlandse films in het buitenland promoot, woensdag bekendgemaakt. De film kan nu worden genomineerd voor een Oscar.

Zwartboek, de eerste Nederlandstalige film van Verhoeven in 23 jaar tijd, vertelt over een joodse vrouw die in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog voor het verzet bij de Duitsers infiltreert. De hoofdrollen worden gespeeld door Carice van Houten, Halina Reijn, Thom Hoffman en Sebastian Koch. De 17 miljoen euro kostende film werd de afgelopen weken ook al geselecteerd voor de festivals van Venetië en Toronto.

Dat laatste festival is al eerder een voorportaal geweest voor Nederlands Oscarsucces. Onder meer Antonia (1995), Karakter (1997) en Zus& zo (2001) begonnen hun internationale zegetocht op het Canadese festival. Producent San Fu Maltha hoopt in Venetië of Toronto ook een Amerikaanse distributeur voor de film te vinden. Zwartboek is inmiddels al aan vijftig andere landen verkocht.

De bekendmaking van de Oscarnominaties is op 23 januari. De uitreiking zelf vindt plaats op 25 februari in het Kodak Theatre in Hollywood. De laatste keer dat een Nederlandse film genomineerd werd, was drie jaar geleden. Toen viel de film De Tweeling die eer te beurt. De laatste Nederlandse speelfilm die daadwerkelijk het beeldje mee naar huis nam, was Karakter in 1998.


Cast & crew

Anticonceptiepil voor kangoeroes

Icoon OpmerkelijkIn de omgeving van de Australische hoofdstad Canberra moeten vrouwtjeskangoeroes aan de pil. De regering van het Territorium van de Australische Hoofdstad (ACT) heeft besloten tot een experiment met een nieuwe anticonceptiepil voor kangoeroes om het aantal dieren in te dammen.

'De pil' bestaat uit chemicaliën die via het voedsel dat de kangoeroes graag nuttigen, gras, worden toegediend. Een milieuambtenaar bij de ACT voorziet dat de nieuwe contraceptie over twee tot vijf jaar kan worden uitgeprobeerd.

Dierenbeschermers zijn blij met het initiatief, omdat de overheid doorgaans schutters inhuurt en tot slachtpartijen overgaat. Tot dusverre is het het doelmatigst de dieren met vuurwapens af te maken. Eerdere experimenten met minder bloedige middelen leverden niets op. De kangoeroepopulatie blijft enorm uitdijen zonder de bloedige slachtingen die jaarlijks in het land miljoenen kangoeroes doden.

Australie telt naar schatting 57 miljoen kangoeroes en de streek ten oosten van Canberra heeft de hoogste kangoeroedichtheid in het land, met 450 tot 500 dieren per vierkante kilometer in natuurparken bij de stad. Niet dat de kangoeroes daar blijven. Ze dringen mede als gevolg van een lange droogte steeds dieper door in de voorsteden, op zoek naar voedsel. Alleen al in het ACT waren ze in 2004 verantwoordelijk voor circa 600 verkeersongelukken.

Tokyo Game Show PS3-line-up van Sony

We zijn nog druk met Leipzig bezig, maar de aanloop naar de Tokyo Game Show is onderhand ook al in volle gang. Sony zal van de Tokyo Game Show, de laatste show voor 17 november, gebruik gaan maken om de PS3 definitief aan het publiek te tonen.

Sony zal met tenminste 27 titels op de TGS staan, allen speelbaar. Onder deze 27 zijn de volgende games:

- Railfan (Ongakukan)
- Devil May Cry 4 (Capcom)
- Fatal Inertia (Koei)
- Blade Storm (Koei)
- Mahjong Taikai IV (Koei)
- Coded Arms Assault (Konami Digital Entertainment)
- Genji (SCEJ)
- Formula One World Championship (SCEJ)
- Heavenly Sword (SCEJ)
- Lair (SCEJ)
- MotorStorm (SCEJ)
- Resistance Fall of Man (SCEJ)
- The Eye of Judgment (SCEJ)
- Warhawk (SCEJ)
- Gran Turismo Series (SCEJ)
- Minna no Golf 5 (aka Hot Shots Golf, aka Everybody's Golf, SCEJ)
- Ridge Racer (Bandai Namco Games)
- Gundam Target in Sight (Bandai Namco Games)
- Armored Core 4 (From Software)

De overige acht titels zijn op dit moment onbekend.

Naast 27 speelbare titels toont Sony in het Sony Theatre video's van 35 titels. Hoeveel van de video-titels ook speelbare titels zijn is niet duidelijk.

- met dank aan SToRM81 voor het melden van het nieuws in het FOK!forum -

Xbox 360 vanaf 3 november in Oost-Europa

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat de Xbox 360 vanaf 3 november in verschillende Oost-Europese landen verkrijgbaar zal zijn. Het gaat om Polen, Hongarije, Tsjechie en Slovenie. In die landen zal de core en het premium-pakket verkrijgbaar zijn. Ook de spellen PGR3, Kameo en Perfect Dark Zero zullen in ieder geval aanwezig zijn; in de taal van het land waar het uitkomt.

Slechtste auto's ooit

Er zijn van die auto's waar je liever niet in gezien wilt worden. Maar dat komt meestal door het uiterlijk van de auto en de smaak van de meeste mensen.

Maar het kan natuurlijk altijd slechter moet je maar denken. Zo heeft iemand een lijstje gemaakt met de vijf slechtste auto's die ooit zijn gemaakt. Oordeel zelf en als je zelf nog slechtere auto's weet, laat het ons dan weten in de reacties.

Vooruitblik GP Turkije

De vooruitblik van FOK!sport op de Grand Prix van Turkije. Hoe hebben de coureurs voorheen gepresteerd op dit circuit, wie mag er met een verse motor starten, hoe staat het er voor in de kampioenschappen?

Istanbul Otodromo

meer circuitinformatie

Tijdschema

dagtijd *sessie
vrijdag10:00 - 11:00vrije training 1
vrijdag13:00 - 14:00vrije training 2
zaterdag10:00 - 11:00vrije training 3
zaterdag13:00kwalificatie
zondag14:00race
* Nederlandse tijd

Kampioenschap coureurs

poscoureurpunten
1Fernando Alonso *100
2Michael Schumacher *90
3Felipe Massa *52
4Giancarlo Fisichella49
--Kimi Räikkönen49
6Jenson Button31
7Juan Pablo Montoya26
8Rubens Barrichello21
9Nick Heidfeld19
10Ralf Schumacher16
11David Coulthard14
12Pedro de la Rosa10
--Jarno Trulli10
14Jacques Villeneuve7
15Mark Webber6
16Nico Rosberg4
17Christian Klien2
18Vitantonio Liuzzi1
* maakt theoretisch nog kans op wereldtitel

Kampioenschap constructeurs

posteampunten
1Renault *149
2Ferrari *142
3McLaren *85
4Honda52
5Toyota26
--BMW Sauber26
7Red Bull Racing16
8Williams10
9Scuderia Toro Rosso1
* maakt theoretisch nog kans op wereldtitel

Motoren

wagencoureurteammotor
1Fernando AlonsoRenaultnieuw
2Giancarlo FisichellaRenaultnieuw
3Kimi RäikkönenMcLarennieuw
4Pedro de la RosaMcLarenoud
5Michael SchumacherFerrarinieuw
6Felipe MassaFerrarioud
7Ralf SchumacherToyotaoud
8Jarno TrulliToyotanieuw
9Mark WebberWilliamsnieuw
10Nico RosbergWilliamsnieuw
11Rubens BarrichelloHondaoud
12Jenson ButtonHondaoud
14David CoulthardRed Bull Racingoud
15Christian KlienRed Bull Racingnieuw
16Nick HeidfeldBMW Sauberoud
17Robert KubicaBMW Sauberoud
18Tiago MonteiroMidlandoud
19Christijan AlbersMidlandoud
20Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rossonieuw
21Scott SpeedScuderia Toro Rossooud
22Takuma SatoSuper Agurioud
23Sakon YamamotoSuper Agurinieuw

Prestaties afgelopen jaren

wagencoureur2005
1Fernando Alonso2 (3)
2Giancarlo Fisichella4 (2)
3Kimi Räikkönen1 (1)
4Pedro de la Rosa
5Michael SchumacherDNF (19)
6Felipe MassaDNF (8)
7Ralf Schumacher12 (9)
8Jarno Trulli6 (5)
9Mark WebberDNF (7)
10Nico Rosberg
11Rubens Barrichello10 (11)
12Jenson Button5 (13)
14David Coulthard7 (12)
15Christian Klien8 (10)
16Nick HeidfeldDNF (6)
17Robert Kubica
18Tiago Monteiro15 (14)
19Christijan AlbersDNF (15)
20Vitantonio Liuzzi
21Scott Speed
22Takuma Sato9 (20)
23Sakon Yamamoto
gridpositie tussen haakjes; DNF = niet gefinished. De Grand Prix van Turkije werd in 2005 voor het eerst georganiseerd.

Eén jaar geleden
Na een succesvol Monaco aan de Maas, waarbij onder andere Williams' en Minardi's over de Coolsingel stuiven, debuteert het Istanbul Otodromo als Formule 1-circuit. Door het verse asfalt en de onbekende baan zien de trainingen en de kwalificatie veel spins, maar uiteindelijk zet Räikkönen de snelste ronde neer. Fisichella is als uitzondering eens sneller dan Alonso en pakt de tweede startplaats.

De wedstrijd betekent een slecht weekend in een toch al tegenvallend seizoen voor Williams. Beide coureurs moeten tot twee maal toe de pits bezoeken met lekke achterbanden. Minder grote problemen heeft McLaren, dat op weg lijkt naar een dubbelslag met Räikkönen op kop. Montoya wordt echter van achter de grindbak in getikt door Tiago Monteiro. De Colombiaan kan zijn race wel uitrijden, maar verliest zijn tweede plaats aan Alonso.

Philips boekt veel vooruitgang met 3D-TV

Icoon GamesPhilips heeft in New York een nieuwe generatie 3D-TV's getoond. Deze TV's kunnen 3D-beelden weergeven zonder dat de gebruiker een speciale bril nodig heeft. Dit effect wordt verkregen door speciale lenzen die voor elke subpixel zijn geplaatst, waardoor je linker- en rechteroog verschillende beelden krijgt te zien.

Het 3D-effect is bijna vanuit elke hoek goed te beleven en als de gebruiker zich heen en weer beweegt zal het 3D-effect ongeveer hetzelfde blijven. Naast de 3D-beelden kan de TV ook gewoon 2D-beelden weergeven met HD-kwaliteit.

Het grootste probleem nu is dat er nog weinig speciale 3D-content wordt gemaakt en daardoor kan er nog niet veel getoond worden op de TV's. Holland Casino zal echter het eerste bedrijf zijn die hier speciale 3D-filmpjes voor zal gaan maken en de TV's zullen dan ook in de casino's komen te hangen. Het zal echter nog wel een flinke tijd duren voordat dit beschikbaar komt voor de normale consument.

Dit bericht is voor de gamers erg interessant omdat games eigenlijk al 3D-filmpjes zijn. Philips heeft al hardware en software ontwikkeld die de 3D-info uit een game-engine kan halen, waardoor het mogelijk is om games echt in 3D te spelen.

De game Call of Duty werd getoond aan het publiek en alles zag er erg scherp uit. Alleen waren er aan de randen nog wat vreemde effecten te zien, maar Philips zegt dit binnen een paar maanden te hebben opgelost.

Philips is ook bezig met software om 2D-films over te zetten naar 3D-beelden, maar dit werkt nog niet helemaal perfect. Echter de vooruitgang tijdens de laatste tijd is gigantisch en binnen een paar maanden hopen ze verbeterde software te laten zien aan het publiek.

Voor meer games-nieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games

Nieuwe info en screens Virtua Tennis 3

In de nieuwe versie van het populaire tennisspel Virtua Tennis zullen ook een hoop beroemde tennissterren speelbaar zijn. Dit heeft Sega vandaag aangekondigd op de Games Conference in Leipzig. De volgende tennis(t)ers zullen hun opwachting maken: Amelie Mauresmo, Maria Sharapova, Venus Williams, Martina Hingis, Nicole Vaidisova, Lindsay Davenport, Daniela Hantuchova, Roger Federer, Andy Roddick, Lleyton Hewitt, Tim Henman, James Blake, Mario Ancic, Gael Monfils, Taylor Dent, David Nalbandian, Sebastien Grosjean, Juan Carlos Ferrero en Tommy Haas.

Men kan ook een eigen speler aanmaken en daarmee in de World Tour Modus van toernooi naar toernooi reizen. Bovendien zijn er tien nieuwe minigames om mee te trainen. Helemaal nieuw is de 'Court Games'-modus. Wat het precies is wil Sega nog niet zeggen, maar het moet een combinatie zijn van de typische Virtua Tennis minigames en een ander spelconcept. Deze nieuwe spelmodus kan met maximaal vier spelers tegelijk gespeeld worden. Als laatste toevoeging is er nu ook de mogelijkheid om wedstrijden van vijf sets te spelen. Virtua Tennis 3 verschijnt begin volgend jaar op Xbox 360, PS3, PC en PSP.





Amerikaans toestel naar Schiphol teruggekeerd

VervoerEen vliegtuig van Northwest Airlines is woensdag aan het eind van de ochtend onder begeleiding van twee F16's teruggekeerd naar Schiphol.

Een woordvoerder van de marechaussee op Schiphol kan tot nu toe alleen bevestigen dat er een toestel is teruggekeerd en dat een aantal personen van boord is gehaald, die de marechaussee nu aan het verhoren is.

Onbekend is of de reden voor de terugkeer een terreurdreiging is. De marechaussee heeft wel de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) geïnformeerd. Voor de NCTb is de situatie op dit moment geen aanleiding om extra veiligheidsmaatregelen te nemen, aldus de woordvoerder van de terreurcoördinator.

Verkiezing vijfde FOK! Film Top 100 gestart

Icoon Sitenews - Forum In het subforum Film, Tv & Radio zijn deze week de vijfde jaarlijkse verkiezingen van de FOK! Film Top 100 van start gegaan. Tot en met zaterdag 26 augustus kan iedereen zijn persoonlijke top 10, top 25, top 50 of zelfs top 100 doorgeven.

De afgelopen edities waren wat winnaar betreft weinig spannend. Zowel in 2004, 2003 als in 2002 werd Pulp Fiction eerste. Verleden jaar werd Quentin Tarantino's cultklassieker opnieuw verkozen tot favoriete film van de bezoekers van het forum. Tweede werd Fight Club, en derde werd The Shawshank Redemption.

Als je deze films nou helemaal niks vindt, gewoon graag je mening doordrijft of het leuk vindt om je favoriete films met anderen te vergelijken, werk dan mee aan de samenstelling van de nieuwe Top 100! In dit topic kun je jouw toplijstje posten. De uiteindelijke uitslag wordt zowel op de Frontpage als op het Forum bekendgemaakt.

Let op: lees eerst goed de regels in de openingspost van het topic voordat je een lijst met films plaatst! Als je bepaalde regels over het hoofd ziet telt je inzending mogelijk niet mee, en is je moeite voor niets!


Staat Pulp Fiction voor de vijfde keer op rij op nummer één?

Philips boekt veel vooruitgang met 3D-TV

Philips heeft in New York een nieuwe generatie 3D-TV's getoond. Deze TV's kunnen 3D-beelden weergeven zonder dat de gebruiker een speciale bril nodig heeft. Dit effect wordt verkregen door speciale lenzen die voor elke subpixel zijn geplaatst, waardoor je linker- en rechteroog verschillende beelden krijgt te zien.

Het 3D-effect is bijna vanuit elke hoek goed te beleven en als de gebruiker zich heen en weer beweegt zal het 3D-effect ongeveer hetzelfde blijven. Naast de 3D-beelden kan de TV ook gewoon 2D-beelden weergeven met HD-kwaliteit.

Het grootste probleem nu is dat er nog weinig speciale 3D-content wordt gemaakt en daardoor kan er nog niet veel getoond worden op de TV's. Holland Casino zal echter het eerste bedrijf zijn die hier speciale 3D-filmpjes voor zal gaan maken en de TV's zullen dan ook in de casino's komen te hangen. Het zal echter nog wel een flinke tijd duren voordat dit beschikbaar komt voor de normale consument.

Dit bericht is voor de gamers erg interessant omdat games eigenlijk al 3D-filmpjes zijn. Philips heeft al hardware en software ontwikkeld die de 3D-info uit een game-engine kan halen, waardoor het mogelijk is om games echt in 3D te spelen.

De game Call of Duty werd getoond aan het publiek en alles zag er erg scherp uit. Alleen waren er aan de randen nog wat vreemde effecten te zien, maar Philips zegt dit binnen een paar maanden te hebben opgelost.

Philips is ook bezig met software om 2D-films over te zetten naar 3D-beelden, maar dit werkt nog niet helemaal perfect. Echter de vooruitgang tijdens de laatste tijd is gigantisch en binnen een paar maanden hopen ze verbeterde software te laten zien aan het publiek.

'Joegoslavië-Tribunaal is Auschwitz van onze tijd'

Icoon BuitenlandsHet Joegoslavië-Tribunaal is het "Auschwitz van onze tijd". Dit zegt Mira Markovic, de weduwe van Slobodan Milosevic, in een interview dat de Servische krant Vecernje Novosti woensdag publiceerde.

Volgens haar zou de ex-president van Servië en Joegoslavië, die in maart overleed in zijn VN-cel in Scheveningen, ziek zijn geworden door de slechte omstandigheden in de gevangenis.

Markovic, die zich al jaren in Rusland schuilhoudt na problemen met de Servische justitie, uit in het vraaggesprek tevens de "zeer sterke wens" om naar Servië terug te keren.

[Update] Batallion Wars 2 naar Wii

Na Mario Strikers Charged nog een ouwe bekende van de Cube die een Wii vervolg krijgt: Battalion Wars komt naar de Wii als Battalion Wars 2 ofwel BWii.

Meer volgt.

Update 12:05

Verhaal:
Commandant Pierce en Kolonel Windsor van de Anglo Isles zijn erin geluisd. Ze dachten dat het Solar Empire een vernietigend superwapen in ontwikkeling had, en voerden een preventieve aanval uit op de Coral-eilanden. De wereld is wederom in oorlog.

Kenmerken:
Bestuur tanks, schepen en vliegtuigen en leid je troepen naar het hart van de actie in dit nieuwe tactische oorlogsspel voor Wii.

3 multiplayer-standen voor online-gevechten
Assault: Meteen vechten
Skirmish: Tactische diepgang
Co-op: Samenwerken met vrienden

3 dimensies om in te strijden
Combineer eenheden te land, ter zee en in de lucht

5 nieuwe zee-eenheden
Fregat, onderzeeër, slagschip, zwaar slagschip en transportschip

6 verschillende legers, 5 verschillende omgevingen
Met nieuwe voertuigen voor elke partij

Wii afstandsbediening
De intuïtieve besturing plaatst je midden in de actie

Meer tactische diepgang
Bezet gebouwen als hoofdkwartieren, fabrieken, vliegvelden en havens om eenheden nieuw leven in te blazen
Geef commando’s op afstand via het plattegrondscherm

Groter en beter
20+ missies voor een enkele speler en 15+ multiplayer-missies
Verhoogde herspeelwaarde

Wat is Dit: Opgave 40 - Uitslag

Net als de meeste opgaves dit kwartaal hebben jullie voor deze opgave weer 2 ronden nodig om het goed antwoord te geven. B.ertha is degene die 6 punten binnen hengelt. Op haar antwoord zijn er een aantal lifters, deze krijgen drie punten. De lifters zijn: Allan24, B, Bierbroeder, Brucetheman, flyguy, FOKKER007, FormerlyKnownAs, Frankvbr, Jacques-Dancona, -jos-, Klaasjuan, kloppie, MoHaa, pbouwen, plakkert-, Temenes, Timmeh_Teh_Turtle, twinkles en welpje20.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand blijft JtS nog steeds aan de leiding, nu wel met 51 punten. In de kwartaalstand is nu één koploper, namelijk Allan24 die nu op 15 punten staat.

De volgende opgave begint Donderdag om 20.00.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De oplossing: Katapult

Tot WiD.

Geen verrassingen in Ajax-opstelling

Henk ten Cate, trainer van Ajax, heeft weinig verrassingen in petto wat betreft de opstelling van woensdag tegen FC Kopenhagen. Voor dit duel, de terugwedstrijd in de laatste ronde van de Champions League, zal de coach vasthouden aan het basiselftal van de laatste weken.

Dit betekent dus dat Kenneth Perez en Roger op de bank zullen starten. Thomas Vermaelen keert weer terug in het hart van de defensie. De Belg zat een schorsing uit. Als de Amsterdammers het voor elkaar krijgen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League, dan levert dit de club een slordige negen miljoen euro op.

Angelos Charisteas zal woensdag ook niet in de basis starten. Op deze manier wil Ten Cate hem de kans gunnen om een mooie transfer te krijgen. "Hij verdient het om bij de achttien te zitten, maar ik wil geen transfer blokkeren. Als de deadline voorbij is, zullen we hem weer inzetten."

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Heitinga, Stam, Vermaelen, Emanuelson; Gabri, Maduro, Sneijder; Rosales, Huntelaar, Babel

Cube releases voor de rest van 2006

Tot slot de Cube releases voor 2006:

Madden NFL 07 (EA) Aug 2006
Bratz: Forever Diamondz (THQ) Sept 2006
LEGO Star Wars II: The Original Trilogy (Lucas Arts/Activision) Sept 2006
Disney/Pixar's Cars (THQ) – Germany only Sept 2006
FIFA 07 (EA) 29 Sept 2006
Tom Clancy's Splinter Cell Double AgentTM (Ubisoft) Okt 2006
Harvest Moon: Magical Melody (Rising Star Games/Nintendo) Okt 2006
Barnyard (THQ) Okt 2006
Spyro - The Legend (Vivendi) Okt 2006
The SimsTM2 Pets (EA) 20 Okt 2006
Open SeasonTM (Ubisoft) Okt/Nov 2006
Lara Croft Tomb Raider: Legend (Eidos) Okt /Nov 2006
Need For SpeedTM Carbon (EA) Nov 2006
Spongebob Squarepants& Friends: Creature from Krusty Krab (THQ) Nov 2006
Flushed Away (D3P) 24 Nov 2006
Shrek Smash ‘N Crash Racing (Activision) Dec 2006
The Legend of Zelda: Twilight Princess (Nintendo) (voorlopige titel) Kwartaal 4 2006

Klein beetje meer info Halo 3

Bungie heeft weer een korte update gegeven over de vorderingen met Halo 3. Ze zeggen dat je in bepaalde levels iets meer vrijheid hebt om de omgeving te verkennen, maar het zal geen GTA-achtige game worden.

Exploring, in fact. There's lots of the feel of the original Halo, where you'll find yourself in a huge (dangerous) and intrinsically fascinating environment and just want to go tool around and check things out; Aldus de webmaster van Bungie.net. Ze proberen dus de sfeer van de eerste Halo te benaderen, maar de speler tegelijkertijd ook iets meer vrijheid te geven. Verder vertelde hij nog dat hij heeft lopen spelen met de nieuwe objecten in het spel. Deze objecten kunnen gebruikt worden als wapens, of als voertuigen, of misschien wel als allebei. Kortom: Frankie mag dus nog niet teveel in details treden over Halo 3.

GBA releases voor de rest van 2006

Na de DS data nu de GBA data:

Pokemon Mystery Dungeon: Red Rescue Team 10 Nov 2006
LEGO Star Wars II: The Original Trilogy (Lucas Arts/Activision) Sept 2006
Brick’em all (Digital Bros) Sept 2006
Funny Cards (Digital Bros) Sept 2006
Teen Titans (Majesco) Sept 2006
Disney/Pixar's Cars (THQ) – Germany only Sept 2006
Rockem Sockem (ZOO Digital) 15 Sept 2006
FIFA 07 (EA) 29 Sept 2006
Over the Hedge (Activision) Jun/Jul/Okt 2006
The SimsTM2 Pets (EA) 20 Okt 2006
Uno/Skipbo Compilation (ZOO Digital) 27 Okt 2006
Over The Hedge – Hammy Goes Nuts (Activision) Nov 2006
Spider-Man: Battle for New York (Activision) Nov 2006
Marvel: Ultimative Alliance (Activision) Nov 2006
Tony Hawk's Downhill Jam (Activision) Nov 2006
The Bible Game (Digital Bros) Nov 2006
The Holy Game (Digital Bros) Nov 2006
Teen Titans 2 (Majesco) Nov 2006
Monster Trucks Mayhem (ZOO Digital) 3 Nov 2006
Cocoto Platform Jumper (Neko Entertainment) 17 Nov 2006
Arthur & the Minimoys (ATARI) 17 Nov 2006
Totally Spies! 2 Undercover (Namco/Bandai/ATARI) 24 Nov 2006
Flushed Away (D3P) 24 Nov 2006
Shrek Smash ‘N Crash Racing (Activision) Dec 2006
Disney's American Dragon: Jake Long (Disney/Buena Vista Games) Sept 2006
Disney's The Little Mermaid Special Edition (Disney/Buena Vista Games) Okt 2006
Curious Gorge (Namco/EA) Okt 2006
Madden NFL 07 (EA) Aug 2006
Need For SpeedTM Carbon (EA) Nov 2006
Superman ReturnsTM: The Videogame (EA) Herfst 2006
BIONICLETM HEROES (Eidos) Herfst 2006
Lara Croft Tomb Raider: Legend (Eidos) Okt /Nov 2006
Postman Pat (Game Factory/K.E. Media) Okt 2006
Winx Club: The Quest for the Codex (Konami) Herfst 2006
Happy Feet (Midway) Nov 2006
Charlotte's Web (SEGA) Winter 2006
Avatar: The Legend of Aang (THQ) Okt 2006
Barnyard (THQ) Okt 2006
Bratz: Forever Diamondz (THQ) Sept 2006
Spongebob Squarepants and Friends: Creature from Krusty Krab (THQ) Nov 2006
Unfabulous (THQ) Okt 2006
Open SeasonTM (Ubisoft) Okt/Nov 2006
Alex Rider Stormbreaker (THQ) Kwartaal 4 2006
Rayman Raving RabbidsTM (Ubisoft) Kwartaal 4 2006
Eragon (Vivendi) Nov 2006
Spyro - The Legend (Vivendi) Okt 2006
ATV "Thunder Ridge Riders" (ZOO Digital) 3 Nov 2006
Barbie Compilation (ZOO Digital) 15 Sept 2006
Harlem Globetrotters World Tour (ZOO Digital) 27 Okt 2006
Hot Wheels All Out (ZOO Digital) 25 Aug 2006
Hot Wheels Compilation (ZOO Digital) 25 Aug 2006
Barbie: 12 Dancing Princesses (Activision) Dec 2006
Barbie: Diary Mysteries (Activision) Dec 2006
March of the Penguins (ZOO Digital) 1 Dec 2006
Matchbox Missions (ZOO Digital) 18 Aug 2006
Monster Trucks Mayhem (ZOO Digital) 3 Nov 2006
Polly Pocket "Super Splash Island" (ZOO Digital) 15 Sept 2006
Princess Natasha "Student-Secret Agent-Princess" (ZOO Digital) 24 Nov 2006
Uno 52 (ZOO Digital) 24 Nov 2006

Nintendo DS releases voor de rest van 2006

We hebben voor jullie een compleet overzicht van games die voor de DS dit jaar nog gaan uitkomen:

Madden NFL 07 (EA) Aug 2006
Disney's American Dragon: Jake Long (Disney/Buena Vista Games) Sept 2006
Brick’em all DS (Digital Bros) Sept 2006
LEGO Star Wars II: The Original Trilogy (Lucas Arts/Activision) Sept 2006
Bratz: Forever Diamondz (THQ) Sept 2006
Super Fruit Fall (System 3) Sept 2006
Tennis Masters (System 3) Sept 2006
Sudoku Mania (ZOO Digital) 8 Sept 2006
FIFA 07 (EA) 29 Sept 2006
42 Spel Klassiekers (Nintendo) 29 Sept 2006
Hardcore Pool (ZOO Digita) 29 Sept 2006
Asphalt 2 Urban GT(Ubisoft) Kwartaal 3 2006
Catz (Ubisoft) Kwartaal 3 2006
Over the Hedge (Activision) Jun/Jul/Okt 2006
Beetle King (Digital Bros) Okt 2006
Deep Labyrinth (Digital Bros) Okt 2006
Guru Guru Naget (Digital Bros) Okt 2006
Disney's The Little Mermaid: Special Edition (Disney/Buena Vista ames/Nintendo) Okt 2006
Labyrinth (Digital Bros) Okt 2006
Biker Mice From Mars (Game Factory/K.E. Media) Okt 2006
Cartoon Network Racing (Game Factory/K.E. Media) Okt 2006
Disney's Chicken Little 2: Ace in Action (Disney/Buena Vista Games/Nintendo) Okt 2006
Avatar: The Legend of Aang (THQ) Okt 2006
Ages of Empires II: Age of Kings (Majesco/THQ) Okt 2006
Dino Master (Majesco) Okt 2006
Contact (Marvelous/Rising Star Games) Okt 2006
New Zealand Story Revolution (Rising Star Games) Okt 2006
Y’s Strategy (Rising Star Games) Okt 2006
Spyro – The Legend (Vivendi) Okt 2006
Scooby Doo! Who's Watching Who? (THQ) Okt 2006
Crash Boom Bang (Vivendi) Okt 2006
Barnyard (THQ) Okt 2006/Feb 2007
Nintendo DS Browser (Nintendo) 6 Okt 2006
English Training: Leer Spelenderwijs Engels (Nintendo) 13 Okt 2006
Asterix & Obelix XXL 2 "Mission Wifix" (ATARI) 13 Okt 2006
Warlords Champion (D3P) 13 Okt 2006
The SimsTM2 Pets (EA) 20 Okt 2006
Strawberry Shortcake (Game Factory/K.E. Media) 20 Okt 2006
Sudoku Master (Nintendo) 27 Okt 2006
Actionloop (Nintendo) 27 Okt 2006
Lara Croft Tomb Raider: Legend (Eidos) Okt /Nov 2006
Open SeasonTM / JagdfieberTM (Ubisoft) Okt/Nov 2006
Superman ReturnsTM: The Videogame (EA) Herfst 2006
BIONICLETM HEROES (Eidos) Herfst 2006
Death Jr. and The Science Fair of Doom (Konami) Herfst 2006
Castlevania: Portrait of Ruin (Konami) Nov 2006
Death Jr. and The Science Fair of Doom (Konami) Herfst 2006
Lunar Knights (Konami) Herfst 2006
My Frogger Toy Trials (Konami) Herfst 2006
Steel Horizon (voorlopige titel) (Konami) Herfst 2006
Winx Club: The Quest for the Codex (Konami) Herfst 2006
Xiaolin Showdown (Konami) Herfst 2006
Monster Bomber (Digital Bros) Nov 2006
Monster Puzzle (Digital Bros) Nov 2006
Super Black Bass Fishing (Majesco) Nov 2006
Marvel: Ultimative Alliance (Activision) Nov 2006
Tony Hawk's Downhill Jam (Activision) Nov 2006
Disney’s Kim Possible Global Gemini (Disney/Buena Vista Games/Nintendo) Nov 2006/March 2007
Cooking Mama (Digital Bros) Nov 2006
Need For SpeedTM Carbon (EA) Nov 2006
Spongebob Squarepants and Friends: Creature from Krusty Krab (THQ) Nov 2006
Impossible Mission (System 3) Nov 2006
Mech Assault Phantom War (Majesco/THQ) Nov 2006
Nacho Libre (Majesco/THQ) Nov 2006
Happy Feet (Midway) Nov 2006
Over The Hedge – Hammy Goes Nuts (Activision) Nov 2006
Spider-Man: Battle for New York (Activision) Nov 2006
Eragon (Vivendi) Nov 2006
Panzer Tactics (working title) (CDV) 1 Nov 2006
Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team (Nintendo) 10 Nov 2006
Mario Slam Basketball (Nintendo) 10 Nov 2006
Point Blank (Namco/Bandai/ATARI) 10 Nov 2006
Arthur & the Minimoys (ATARI) 17 Nov 2006
Flushed Away (D3P) 24 Nov 2006
Star Fox Command (Nintendo) 24 Nov 2006
Totally Spies! 2 Undercover (Namco/Bandai/ATARI) 24 Nov 2006
Harlem Globetrotters World Tour (ZOO Digital) 24 Nov 2006
Princess Natasha „Student-Secret-Agent-Princess (ZOO Digital) 24 Nov 2006
Uno/Skipbo Compilation/Uno Freefall (ZOO Digital) 24 Nov 2006
Shrek Smash ‘N Crash Racing (Activision) Dec 2006
Touching Detective (Digital Bros) Dec 2006
Yoshi’s Island 2 (Nintendo) (voorlopige naam) 1 Dec 2006
March of the Penguins (ZOO Digital) 1 Dec 2006
Nintendo DS Lite Pink Edition Kwartaal 4 2006
Alex Rider Stormbreaker (THQ) Kwartaal 4 2006
Guilty Gear (Majesco/THQ) Kwartaal 4 2006
Rayman Raving RabbidsTM (Ubisoft) Kwartaal 4 2006
The Settlers (Ubisoft) Kwartaal 4 2006
Star Wars Lethal Alliance (Ubisoft) Kwartaal 4 2006
Charlotte's Web (SEGA) Winter 2006

Voorselectie Jong Oranje: 39 spelers

Foppe de Haan, bondscoach van Jong Oranje, heeft maar liefst 39 spelers opgenomen in de voorlopige selectie voor het oefenduel tegen Bayer Leverkusen. Op vrijdag 1 september wordt deze wedstrijd gespeeld.

Komende vrijdag zal De Haan de namen bekend maken die in de definitieve selectie zitten voor de oefeninterland tegen de Duitse ploeg. Plaats van handeling is het stadion van Bayer Leverkusen, het Ulrich Haberland Stadion. Dinsdag werden de clubs op de hoogte gebracht die eventueel een of meerdere spelers kwijt zijn voor deze wedstrijd. In Venlo wordt op 29 augustus gestart met de voorbereiding op de confrontatie met de Duitsers.

De voorlopige selectie:

Doel:
Job Bulters (AZ), Kenneth Vermeer (Ajax), Boy Waterman (SC Heerenveen)

Verdediging:
Jeffrey Altheer (Feyenoord), Ryan Donk (RKC Waalwijk), Royston Drenthe (Feyenoord), Henrico Drost (SC Heerenveen), Jeroen Drost (SC Heerenveen), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Frank van Mosselveld (RKC Waalwijk), Dustley Mulder (RKC Waalwijk), Mark Otten (NEC), Frank van der Struijk (Willem II), Dwight Tiendalli (Feyenoord), Ron Vlaar (Feyenoord), Gianni Zuiverloon (SC Heerenveen)

Middenveld:
Ibrahim Afellay (PSV), Kemy Agustien (Roda JCC), Ismail Aissati (PSV), Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins (Excelsior), Marc Höcher (Heracles), Rick Kruys (FC Utrecht), Kees Luyckx (AZ), Haris Medunjanin (Sparta Rotterdam), Robbert Schilder (Ajax)

Aanval:
Otman Bakkal (FC Twente), Roy Beerens (PSV), Fred Benson (Vitesse), Rachid Bouaouzan (Sparta), Eljero Elia (ADO Den Haag), Patrick Gerritsen (FC Twente), Tim Janssen (RKC Waalwijk), Julian Jenner (AZ), Collins John (Fulham), Jeremaine Lens (AZ), Quincy Owusu-Abeyie (Spartak Moskou), Daniël de Ridder (Celta de Vigo), Tim Vincken (Feyenoord)

Veel gestolen identiteitsbewijzen gevonden

MisdaadDe marechaussee heeft eind vorige maand een Marokkaanse man en een vrouw uit Niger gearresteerd op verdenking van het vervalsen van gestolen identiteitsbewijzen. Bij een huiszoeking trof de dienst bijna driehonderd Nederlandse documenten aan.

Het gaat om 112 paspoorten, 125 identiteitskaarten en 55 rijbewijzen. Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee woensdag laten weten. ''Een aardig succes'', aldus de zegsman. ''Dit springt er wel uit.''

Netwerk
De 37-jarige man wordt beschuldigd van het vervalsen van en handelen in identiteitspapieren. Zijn handlanger, een vrouw van 27 jaar, wordt er alleen van verdacht dat zij in de gestolen en vervalste documenten heeft gehandeld. Beiden zitten nog steeds vast.

Het rechercheteam van de marechaussee in Apeldoorn onderzoekt niet alleen het handelen van de twee verdachten, maar probeert ook het netwerk van mensen te ontrafelen met wie de twee verdachten de illegale handel in vervalste identiteitsbewijzen dreven.

Steeds minder overvallen

PolitieDe daling van het aantal overvallen, die in 2001 begon, zet zich onverminderd voort. Ten opzichte van het eerste halfjaar in 2005 is het aantal overvallen in dezelfde periode dit jaar afgenomen met 12%: van 1082 naar 952.

De afgelopen jaren daalde het aantal overvallen met bijna een kwart. De gunstige cijfers blijken uit het Landelijk Overvallen en Ramkraken Systeem (LORS) van de Dienst Nationale Recherche Informatie, onderdeel van het Korps landelijke politiediensten (Klpd).

Vooral winkels en horecagelegenheden hebben de eerste zes maanden van dit jaar aanmerkelijk minder te lijden gehad. In de horeca zakte het aantal overvallen van 217 in 2005 naar 156 dit jaar, in de detailhandel van 378 naar 315.

Snackbars
Het aantal overvallen op benzinestations daalde met iets meer dan de helft, van 91 naar 45. Bij restaurants liep het aantal terug van vijftig naar 27, bij snackbars van 66 naar 34. Het aantal bankovervallen zakte van 47 vorig jaar naar 28 dit jaar. Supermarkten zagen het aantal dalen van 71 naar 54.

Het aantal overvallen op woningen laat dit jaar een lichte stijging zien: van 281 naar 286. Ook koffieshops (van vijf naar tien), hotels (van vier naar veertien) en slijterijen (van vijf naar twaalf) werden vaker slachtoffer.

Bij de overvallen het afgelopen halfjaar vielen drie doden en 178 gewonden. Van het totaal is bijna een kwart opgelost. De politie verwacht dat dat percentage zal stijgen, omdat een aantal onderzoeken nog loopt.

Hansson dient contract uit

Petter Hansson had zijn zinnen gezet op een nieuw avontuur, het liefst in Engeland, maar bij gebrek aan serieuze belangstelling speelt Hansson ook dit seizoen gewoon bij SC Heerenveen

De Griekse club Panathinaikos leek de vijftienvoudig Zweeds international binnen te halen, de blonde verdediger kon er een contract voor vier seizoenen tekenen.
Officieel werd nooit bekend waarom de transfer afketste, maar naar verluidt wilde Panathinaikos niet voldoen aan de hoge transfersom die Heerenveen verlangde.

Nu, twee weken voor het eind van het transferraam, heeft Hansson aan de clubleiding laten weten dat hij zijn contract zal uitdienen. Hij kan dan de volgende zomer transfervrij het Abe Lenstra-stadion verlaten.


As voetbalsupporter uitgestrooid naast veld

Icoon OpmerkelijkSommige voetbalsuppporters willen écht eeuwig trouw blijven aan hun club. Een man uit Hattem die eerder dit jaar is overleden, had als laatste wens dat zijn as uitgestrooid zou worden over het veld van de voetbalclub in zijn woonplaats.

Zijn wens zal misschien tot op zekere hoogte worden uitgevoerd. Gemeente Hattem vindt het niet goed dat de as over het veld wordt uitgestrooid. Wel is er toestemming gegeven om de as van de supporter vlak naast het voetbalveld te verstrooien.

Het is nog niet zeker of het ook echt gaat gebeuren. Het bestuur van de Hattemse voetbalclub moet er eerst ook nog mee akkoord gaan.

Laat het spel beginnen

De verkiezingen komen eraan en dat is niet te missen.

De verkiezingsprogramma’s worden opgesteld, nieuwe partijen worden onder de aandacht gebracht en veel bewindslieden verlaten als ratten het zinkende schip.

Vanochtend lees ik in Trouw, dat de heer Garretsen
(hoogleraar Internationale Economie) ronduit verklaart, dat PJ Balkenende de economie juist verslechterd heeft.

Ik lees het stukje nogmaals en ja het staat er echt, door het constant herhalen dat het zo slecht ging met de economie, is het inderdaad slecht gegaan, de consument had geen vertrouwen meer en ging minder uitgeven.

We moesten eerst door het zuur, voordat we het zoet kregen. Het CBS bevestigde het verhaal van het kabinet, de bezem ging door het land, het grote Hervormen werd in gang gezet.

Volgens dezelfde heer Garretsen is het in het geheel niet te danken aan dit kabinet dat de economie beter gaat in Nederland, het is de invloed van het aantrekken van de Wereldeconomie, en Nederland lift gewoon lekker mee.

Maar je moet toch bekennen dat het prima uikomt voor Balkenende, kijk maar naar de laatste peilingen. Mensen zijn makkelijk beinvloedbaar en vergeten snel de pijn.

Gisteren las ik tot mijn stomme verbazing dat het ABP vond, dat er geen veranderingen moesten worden gemaakt in de pensioenregelingen..
En vandaag stond er in de krant dat de VVD de pensioenleeftijd niet meer wil verhogen naar 67 jaar.

Dus mijmerend achter mijn computer, komen er toch wel enkele vragen boven drijven.
Is het CBS wel zo onpartijdig als wij dienen te geloven?
Is dit kabinet geloofwaardig?
Heeft de heer Garretsen zijn huiswerk goed gemaakt?
En waarom zijn wij Nederlanders zo goedgeloving en stellen wij onszelf geen vragen?

Vol verwachting kijk ik al verder uit naar de andere partijprogramma’s, naar nieuwe onthullingen, beloftes en volksverlakkerijen.
Een goed boek is er niets bij, spanning en sensatie ten top.

Ja voor mij gaan er nu leuke tijden aanbreken tot november.

De Hongaarse Man

Haroon stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

In films zijn wasserettes altijd magische plekken. De meest uiteenlopende mensen treffen elkaar op een ogenschijnlijk toevallig moment. Mensen die elkaar normaal gesproken op straat straal voorbij zouden lopen, raken in de wasserette in gesprek. De meest onwaarschijnlijke discussies kunnen plaatsvinden. Het zal wel aan de verveling liggen. Mensen doen er alles aan om die 35 minuten durende wastijd sneller te laten gaan. Ik had zulke wonderlijke interacties echter nog nooit meegemaakt in een wasserette.

Kane lives!

Hij is terug in Command & Conquer 3, de ultieme kale bad-ass aan de kant van de Brotherhood of NOD, Kane. Waar velen vreesden dat Joe Kucan, de acteur die Kane speelde in Command & Conquer en Command & Conquer: Tiberian Sun, niet aanwezig zou zijn in dit nieuwe deel blijkt hij toch terug te keren.

Uit de officiële Command & Conquer nieuwsbrief van Electronic Arts:

You saw it here first. We just picked up another video communication from an anonymous source from the Brotherhood of Nod. As we feared, the self-proclaimed “Messiah” has returned--Kane in his truest and most powerful form…lives. The Brotherhood of Nod is sure to be reignited by their leader, and there is little doubt that the third Tiberium War will soon be upon us. The source ended with this quote:

"You cannot kill the Messiah"

De nieuwsbrief met een korte video is hier te bekijken.

Command & Conquer 3 verschijnt volgend jaar voor PC en Xbox 360.

Rondje Nederland: Den Haag

En daar zijn we weer met update dankzij Rnej die het volgende korte verslagje schreef:

De heren kwamen vrij wakker over eigenlijk, dr flash deed nog ff een korte fotosessie met toeps en er was ook nog tijd voor een groepsfoto.
Ze moesten 10 minuutjes wachten op de volgende trein, en dan gaan ze vanaf rotterdam de hoek-van-hollandlijn rijden.
Ze waren blij met de broodjes en croissantjes.eeuhhh... ja nja vrolijke algemene stemming...

En zoals bijna gebruikelijk hebben we ook nog filmpjes, en zoals gebruikelijk heten ze:
Filmpje 1, filmpje 2 en filmpje 3.

Tot zover de tweede update van vandaag.

DS verkoopt 1 miljoen keer in Duitsland

Tijdens de conferentie van Nintendo is bekend geworden dat er tot vandaag één miljoen Nintendo DS-consoles zijn verkocht. 18% van deze kopers behoorde tot de groep non-gamers, 24% tot de PC-gamers en 42% was nieuw in de console-wereld. Ongeveer 35% van de kopers is ouder dan 35 jaar.

Er zijn ook cijfers over de games bekend gemaakt. In totaal zijn er 600.000 Nintendogs games verkocht, een half miljoen Brain Training games en elke week worden hiervan nog eens 60.000 stuks verkocht.

De DS heeft ook gebroken met de dip in verkoopcijfers in de zomer, want de DS bleef gewoon goed verkopen het hele jaar door. In juli gingen de verkopen zelfs nog omhoog.

Feyenoord op tribune voor Nikola Zigic

In de zoektocht naar een vervanger voor Kuyt is Feyenoord gestuit op de Serviër Nikola Zigic, die momenteel uitkomt voor Rode Ster Belgrado. Hij zou zes miljoen euro moeten kosten.

Volgens De Telegraaf zat technisch manager Peter Bosz dinsdagavond op de tribune tijdens het duel tussen Rode Ster en AC Milan. De Serviërs verloren met 2-1 en slaagden er niet in zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

De 25-jarige Zigic is maarliefst 2.02 meter lang en maakte sinds 2003 al 44 treffers in 76 competitieduels.

Zware klus voor Van Grunsven

Anky van Grunsven zal woensdag voor de eerste keer in actie komen bij de Wereldruiterspelen in Aken. Met Keltec Salinero vormt ze de derde Nederlandse combinatie in de landenwedstrijd. Later op de dag volgt Edward Gal met G4s Ling

Van Grunsven en Gal moeten de dinsdag opgelopen achterstand ten opzichte van de Duitsers zien weg te werken. Dat lijkt een zware opgave. Bondscoach Sjef Jansen gaf al aan blij te zijn met zilver. "Meer is niet haalbaar. Maar ook voor de tweede plaats moeten we nog flink ons best doen."

Ook zonder zege in de landenwedstrijd houdt van Grunsven kans op twee keer goud. In tegenstelling tot bij de vorige Wereldkampioenschappen zijn er twee in plaats van één individuele klassementen te winnen. De Grand Prix Special (vrijdag) en de kür (zaterdag) vormen een aparte wedstrijd, waar het in de voorgaande edities alleen ging om het totaalklassement.


Van Grunsven en Keltec Salinero

Bezoeker City Racing overleden na mishandeling

BinnenlandsDe 26-jarige Rotterdammer die zondag tijdens het evenement Bavaria City Racing in Rotterdam zou zijn mishandeld door medewerkers van een beveiligingsbedrijf, is dinsdagavond overleden. Dat meldde een woordvoerder van de politie woensdagochtend. Zes mannen die bij het incident betrokken zouden zijn geweest, zaten al vast wegens openlijke geweldpleging.

Het hoofd van de beveiliging ontkende dinsdag dat er sprake is geweest van mishandeling. Het slachtoffer en een groep vrienden zouden zich vervelend hebben gedragen, waarna de Rotterdammer buiten het vip-terrein werd gezet.

Volgens het hoofd van de beveiliging was er wel een schermutseling, maar hebben de beveiligers daarbij niet geslagen. Later zondagavond bleek dat het slachtoffer inwendig hoofdletsel had opgelopen.

Met dank aan DJMO, YubYub, Deore, woessie, calvobbes, raz0r1986, nuffniet en babbelbox voor de submit.

Autoweg .... auto weg

Als twee jongens met een auto spelen dan loopt de derde er mee heen. Dit kan best wel eens een nieuw spreekwoord worden na het zien van bijhorende filmpje.

De ene loopt een beetje lekker stoer te doen met een wagen terwijl de ander het hele gedoe netjes voor het nageslacht filmt. Lekker een beetje uit de wagen springen terwijl hij in beweging is om dan op het laatste moment er terug in te springen en de handrem op te trekken. Zo gaat het een aantal keer goed, totdat een derde onbekende besluit om er met de wagen vandoor te gaan. Veel plezier met “auto weg”.

Barcelona wint van Bayern

Bayern München staat na een goede start van de Duitse Bundesliga weer met beide benen op de grond. De club uit München kreeg gisterenavond met 4-0 klop van een ontketend Barcelona.

Bayern met Roy Makaay op de bank, begon goed aan het vriendschappelijke duel maar zag nog voor rust de ploeg van trainer Frank Rijkaard door goals van Eto'o (2) en Ronaldinho op 3-0 komen. Javier Saviola zorgde na de rust voor de 4-0 eindstand.

Nabestaanden vliegtuigongeluk naar rampplek

Icoon BuitenlandsNabestaanden van de slachtoffers van het vliegtuigongeluk in Oekraïne vertrekken woensdagochtend nog naar de rampplek. Vliegtuigmaatschappij Poelkovo stuurt een speciale vlucht van het Russische St. Petersburg naar Donetsk.

Verwacht wordt dat de nabestaanden zullen worden ingezet bij het identificeren van lichamen. De crash van dinsdag kostte alle inzittenden het leven. Onder de slachtoffers zouden ook Nederlanders zijn. Het regionale hoofd van het ministerie voor Noodsituaties in St. Petersburg repte van zeker één en mogelijk meer Nederlandse slachtoffers. Het plaatsvervangend hoofd van het vliegveld van St. Petersburg verklaarde eveneens dat er "Nederlanders" onder de slachtoffers waren zonder verder in detail te treden.

Volgens de Oekraïense autoriteiten zijn er minstens dertig lichamen geborgen. Van de zwarte dozen ontbreekt nog elk spoor. Rusland heeft zijn eigen experts naar de rampplek gezonden voor onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Feyenoord zoekt door

Na de aankopen van eerder deze week richt Feyenoord zijn pijlen nu op Frank Baumann. De 30-jarige Duitser maakt nu nog deel uit van de selectie van Werder Bremen.

Erwin Koeman heeft al een tijd aangegeven op zoek te zijn naar een controlerende middenvelder. Eerst leek het Anatoly Tymoschuk te worden, maar diens club Shaktar Donetsk liet de Oekraïner spelen in een Champions League-duel, waardoor hij tot de winterstop niet meer inzetbaar is voor Feyenoord in de UEFA-cup.

Baumann, die 28 interlands voor de Duitse nationale ploeg op zijn naam heeft mogen schrijven, zou de derde versterking binnen week zijn voor de Rotterdammers. Alleen een versterking in de aanval lijkt nu noodzakelijk. Voor die rol worden Julio Ricardo Cruz (Inter) en Claudio Pizarro (Bayern München) nadrukkelijk genoemd. Voorloppig willen de werkgevers van beide spelers, nog niet om de tafel.

Pranjic terug in Kroatisch nationale team

Na lange afwezigheid is Danijel Pranjic weer terug in het nationale team van Kroatie. De linkermiddenvelder van SC Heerenveen is door bondscoach Slaven Bilic opgeroepen voor de EK-Kwalificatieduel tegen het Rusland van Guus Hiddink.

Vorig seizoen draaide Pranjic uitstekend bij de Friezen, hij werd echter volledig genegeerd door de na het wereldkampioenschap voetbal opgestapte bondscoach Kranjcar. Onder Bilic lijken zijn kansen echter te zijn gekeerd.

Leonardo niet naar NEC

Leonardo Vitor Santiago wordt door NAC Breda niet verkocht aan NEC. De Brabantse club weigert mee te werken aan een overgang van de Braziliaan naar een directe concurrent. NEC-trainer Mario Been wil Leonardo grag overnemen, omdat hij denkt de 23-jarige aanvaller weer in het gareel te krijgen.

Leonardo ligt bij de club uit Breda in de clinch met trainer Ernie Brandts, omdat hij niet als linksbuiten wil spelen. Technisch directeur Earnest Stewart hoopt woensdag, in een tweede gesprek, de problemen tussen de oud Feyenoord-speler en Brandts op te lossen.

Ubisoft: "PS3-versie Blazing Angels beste"

IGN heeft in een interview met Ubisoft gevraagd naar de verschillen tussen Blazing Angels op de PS3 en overige versies. Behalve de voor de hand liggende tiltsensor, zijn er ook grafische upgrades gepleegd, is de multiplayer uitgebreid, zijn er nieuwe missies toegevoegd en zelfs een nieuw camera-standpunt behoren tot de verbeteringen ten opzichte van eerdere versies.

IGN: If you had to pick only one change about the PS3 version not present in other versions, what would it be and why?

Dore: We would say that the PS3 version is not about one big change, but rather about having the ability to fine-tune all facets of the game in order to offer a better experience. Developing the game for the PS3 has given us a chance to change some of the things we felt could have been done better in the original game, and we didn't want to miss this opportunity. The story and dialogue has been reworked a great deal in order to create a greater emotional involvement for the player. The missions have more variety and offer new and interesting challenges, in addition to a number of new missions. The control now offers a greater number of possibilities for customization. Multiplayer has gained more depth due to the new tactical options. These are just some of the improvements the PS3 version has to offer.

Hoe het geheel op een PS3 eruit zal zien kun je op onderstaande screenshots bewonderen.





Beet van klemkaakmier eindelijk gefilmd

OnderzoekHet is voor het eerst gelukt om de beet van de klemkaakmier (Odontomachus bauri) goed op film vast te leggen. Deze mier bijt zo snel dat dit voorheen nog niet gelukt was. De camera die er voor gebruikt werd, is tienduizend keer sneller dan normaal.

De snelste beet van een klemkaakmier duurde 6 honderdste milliseconde (0,00006 seconde); dat is 2300 keer zo snel als wij met onze ogen knipperen.

Ook als we andere prestaties van de klemkaakmier naar menselijk maatstaven zouden beoordelen, komen wij er bekaaid af. Met zijn kaken brengt de mier zich ook in veiligheid. Is de opponent te groot, dan slaat hij zijn kaken tegen de grond en katapulteert zichzelf omhoog. Daarbij kan hij enorme kracht zetten, tot 500 keer zijn eigen lichaamsgewicht. Hij komt 22 centimeter ver als hij met zijn kaken wegspringt. De mier zou het verspringrecord naar menselijke maat op 40 meter brengen en het hoogte record op 13,5 meter, zo schrijft dagblad Trouw.

The New Scientist heeft het overigens over sprongen van 8 centimeter verticaal en 40 centimeter horizontaal, die deze mier kan afleggen. Deze site heeft ook twee filmpjes on-line staan waar de formidabele sprongen in slow-motion zijn te volgen (verticaal en horizontaal)



In het echt gelukkig stukken kleiner

Drie Nederlandse boten in herkansingen

Drie Nederlandse boten gaan op de vierde dag van de wereldkampioenschappen roeien in Eton nog voor een herkansing het water van Dorney Lake op.

De vier-zonder-stuurman lichtgewicht (Greidanus, Blankert, Drewes, Van den Broek), de dubbeltwee lichtgewicht met Eeke Thomee en Linde Verbeek en de acht in de open klasse die uit gaan komen bij herkansingen om hun vervolgens te kwalificeren voor de halve finales op vrijdag.

Bij de acht zal de positiewisseling met Rogier Blink en Peter Vos op de proef worden gesteld.

Beelden van Leipzig: final touches

De Games Conference in Leipzig begint vandaag. Als je benieuwd bent naar hoe zo'n Conference er van binnen uit ziet, maar kun je er niet bij zijn, niet getreurd: 1Up heeft een impressie van de beursvloer (en alles wat daar op staat) gemaakt terwijl de bouwvakkers en vormgevers de laatste hand aan de stands leggen. Zo zien we bijvoorbeeld de uiterst strakke stand van Sony voorbij komen en lijkt Microsoft een soort van tuin neergezet te hebben. Voor de foto's en video kun je hier terecht.

Tamaela onderuit in kwalificatie

Elise Tamaela komt niet uit op de US Open, ze kwam niet door de eerste kwalificatie ronde. De 22-jarige Nederlandse verloor kansloos met 6-4 6-1 tegen de Tsjechische Petra Cetkovska.


Eerder op de dag wist Peter Wessels zich wel te verzekeren van een plaats in de tweede kwalificatie ronde bij de mannen. Raemon Sluiter en Michaëlla zijn rechstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Valverde kopman Caisse d'Epargne

De Spanjaard Alejandro Valverde is de kopman van Caisse D'Epargne tijdens de Ronde van Spanje. Hij moet voor de eindzege gaan in het klassement.

Oscar Pereiro Sio is schaduwkopman en luxeknecht. Daarnaast zal Valverde hulp krijgen van de klimmers Vladimir Karpets, David Arroyo en Joaquín Rodríguez.

Selectie Caisse D'Epargne:

David Arroyo, Vicente García Acosta, Joan Horrach, Pablo Lastras, Oscar Pereiro Sio, Joaquín Rodríguez, Alejandro Valverde, Xabier Zandio (allen Spanje) en Vladimir Karpets (Rusland)

Molyneux over next-gen combat

Tijdens een besloten bijeenkomst op de GC in Leipzig heeft Peter Molyneux een demonstratie van hoe hij denkt dat het next-gen combat-model eruit zou moeten komen te zien. In twee filmpjes laat hij zien hoe de omgeving van invloed is op het verloop van een gevecht. In de eerste situatie komt het zwaard van de tegenstander in de trapleuning vast te zitten, wat jou de opening biedt om toe te slaan.
In het tweede filmpje zie je hoe je je omgeving actief kunt gebruiken om een kroeggevecht te winnen. Slaan met bierpullen, een stoel wegschoppen en aan een kandelaar hangen, het zal als het aan Molyneux ligt met de komende generatie allemaal tot je arsenaal gaan behoren.

Het filmpje kun je hier bekijken.

Wet leidraad voor ontslaan ?

Nee joh, de wet is geen goede leidraad voor het ontslaan van een 42 jarige man die met zijn vieze vingertjes aan een 17 jarig meisje zit. Hij is niet alleen bijna twee en een half keer zo oud als het lichtelijk domme kind maar hij is ook nog eens ontzettend verkeerd aangezien hij haar leraar is. De perverse man zit dus duidelijk niet op zijn plek in het onderwijs.

Kijk, ik kan me ook wel voorstellen dat als je vrouw ondertussen ook in de 40 zit qua leeftijd en ruim boven de 100 qua gewicht dat je dan wel eens een keer naar zo'n bukkend of vooroverleunend meisje kijkt. Dat je er zelfs een keer aan denkt als je s'ochtends onder de douche staat om het zweet van je vrouw van je af te douchen kan ik ook nog mee leven. Maar blijf eens met je vieze handjes van het meisje af.

Als ze daadwerkelijk een relatie is aangegaan met je heb je haar op een goede manier gehersenspoeld, want naast het kwijtraken van haar geliefde op dit moment kan ze ook het laatste stukje van haar jeugd wel negeren. Waar ze met jongens van haar eigen leeftijd uit moet gaan, zoenen,neuken en ga zo maar door, zal ze nu op haar kamertje zitten. Denkend aan hoe dom ze was dat ze je ooit met een vinger aangeraakt heeft. Ze is namelijk een social outcast op dit moment, ze is de hoer van de school en de slet van de leraren. Dat meisje heeft geen leuk einde aan haar jeugd.

Ow, en de school vraagt zich af of ze je moeten ontslaan, je hebt waarschijnlijk een goede staat van dienst en vriendjes in het bestuur.

Vandaag gameplay-trailer van Metal Gear Solid 4

Tijdens de Leipzig Gamers Convention zal Hideo Kojima een aantal gameplay-elementen tonen van het nieuwste deel van Metal Gear Solid. In de trailer zullen een aantal filmpjes zitten, maar dus ook echte gameplay zoals je zelf op de PS3 zal kunnen spelen zal aan bod komen. In de loop van vandaag zou de trailer getoond moeten worden en hopelijk zal deze zo snel mogelijk online gezet worden.




AZ aast op Cissé

AZ aast op linksbuiten Sekou Cissé van Roda JC. De selectie van Louis van Gaal zou met de 21-jarige Ivoriaan compleet zijn.

Met Cissé kan Van Gaal overschakelen van een systeem met twee spitsen naar zijn geliefde 4-3-3 opstelling. Adil Ramzi, die bij AZ mag vertrekken, zal mogelijk in de deal worden betrokken.

Cissé speelt al twee jaar voor Roda JC en kan na dit seizoen tranfervrij vertrekken uit Kerkrade.

Molyneux over de Wii-controller

Peter Molyneux, onder andere bekend van Populous en Fable, was een tijdje terug erg enthousiast over de Wii-controller. Echter heeft nu zijn twijfels over het huidige gebruik van motion-sensors in games. Volgens hem zien de bewegingen er vreemd uit en ook is het gebruik ervan erg vermoeiend. ""Even with nothing in my hand, I get tired very, very quickly.", aldus Molyneux.

Maar Molyneux zegt dat er zeker wel toekomst zit in de motion-sensors. Volgens hem is de manier waarop het nu gebruikt wordt niet de beste manier, tenzij je maar voor 15-20 minuten achter elkaar gamed. Hij haalt het voorbeeld aan van games op de DS en dat sommige games daarbij op een innovatieve manier gebruik maken van het touchscreen. Het gebruik van motion-sensors in games moet niet alleen beperkt worden tot bijvoorbeeld zwaard-bewegingen, maar om een succes te worden moeten er op een innovatieve manier gebruik van gemaakt worden.

DVD: Lorelei, the Witch of the Pacific Ocean

De titel doet vermoeden dat die MILF van de Gillmore Girls misschien toch niet zo onschuldig is als ze lijkt. Mocht je dat denken, dan zit je er helemaal naast. Lorelei verwijst in dit geval namelijk naar een Duitse legende. Een sirene die met haar gezang vissers op de Rijn zo afleidt, dat ze met hun schip tegen de rotsen varen en verdrinken. Het tweede deel van de titel duidt de locatie aan waar deze heks actief zou zijn. Lorelei is ook de naam van een geheim wapen op een onderzeeboot, ontwikkeld door Nazi-Duitsland. Men hoort wat gezang gevolgd door een torpedo-explosie, vandaar de naam van dit wapen. De I-507 is met dit wapen uitgerust en in het bezit van de Japanse Marine tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. De eerste atoombom is al gevallen op Hiroshima en de bemanning krijgt als doel een tweede aanval te voorkomen...

Leraar op non-actief na relatie met leerlinge

OnderwijsEen 35-jarige leraar (wis- en natuurkunde) van het Eykhagencollege in Landgraaf is op non-actief gezet. Hij had vorig schooljaar een geheime relatie met een 16-jarige vwo-leerlinge. Er wordt nog bekeken of de leraar ontslagen wordt.

De onderwijsinspectie heeft de school wel geadviseerd de leraar te ontslaan. Een verhouding tussen een leraar en minderjarige leerling is bij wet verboden. De zaak is ook bij de politie bekend; maar of de leraar strafrechtelijk wordt vervolgd, is nog niet duidelijk.

Aanvulling: Dagblad de Limburger meldt dat de leraar 42 jaar oud is en de betreffende leerlinge 17. De advocaat van de docent zegt dat de relatie pas 2 maanden geleden ontstond toen het meisje 17 jaar en 8 maanden oud was. Hoe dan ook blijft er sprake van een niet te tolereren machtsverhouding omdat het om een leraar en leerling gaat, zo zegt de voorzitter van de onderwijsstichting waar de school onder valt.

Met dank aan duke3d voor de submit.

Veroordeelde pedofiel nog steeds zoek

BinnenlandsTweede Kamerlid Hilbrand Nawijn wil van Justitie-minister Piet Hein Donner weten waarom de veroordeelde pedofiel Bert J. uit Hierden nog altijd niet in de gevangenis zit. Hij heeft daartoe schriftelijke vragen aan de minister gesteld. De 53-jarige pedoseksueel werd in 2004 bij verstek veroordeeld tot 3 jaar cel voor jarenlange incest met zijn twee stiefkinderen. Hij is echter nog steeds op vrije voeten.

De zaak is in de publiciteit gebracht door de Enschedeër Jos Brouwer, oprichter van de website Twenthe.tegengeweld.nl. Hij plaatste een foto van de veroordeelde zedendelinquent op internet, compleet met naam en toenaam. J. is veroordeeld nadat hij zich had vergrepen aan de dochtertjes van zijn toenmalige vriendin. Brouwer weet dat hij zich op glad ijs bevindt met de publicatie, maar zegt de consequenties te aanvaarden. ''De moeder benaderde me. Ze is compleet radeloos en vreest dat de man opnieuw toe zal slaan. Vandaar dat ik tot deze actie heb besloten. Ik weet dat ik fout zit , maar belangrijkste is echter dat deze zaak onder de aandacht van het grote publiek wordt gebracht'', aldus Brouwer vandaag in De Telegraaf.

De Enschedeër is blij dat Nawijn de actie heeft opgepikt. Bert J. zou de laatste tijd meermalen gezien zijn in het uitgaanscircuit van Enschede. De politie Twente zegt in een reactie dat men momenteel de zaak aan het uitzoeken is: ''Als hij hier in Enschede wordt gesignaleerd dan zal hij worden aangehouden en overgedragen aan justitie.''



De gezochte Bert J.

Justin Gatlin acht jaar geschorst

De Amerikaanse sprinter Justin Gatlin heeft een maximale schorsing van acht jaar gekregen voor het gebruik van doping, dat meld het anti-dopingbureau USASA. Gatlin gaat niet in beroep tegen de schorsing.

Na een estafetterace in Kansas City, in april, werd voor de tweede keer doping gevonden in zijn bloed. Nadat hij in 2001 als junior het strafbare amfetaminen gebruikt had.

Gatlin wordt niet voor zijn hele leven geschorst omdat hij zich gaat inzetten voor de bestrijding van dopinggebruik.

Wessels naar tweede kwalificatieronde

Peter Wessels heeft zijn eerste partij in de kwalificatie voor de US Open, in Flushing Meadows, winnend afgesloten. De Nederlander rekende in twee sets af met de Tsjech Tomas Cakl: 7-6 (7-4) 6-1.

In de volgende ronde maakt Wessels zijn opwachting tegen de nummer 4 geplaatste Stefano Galvani. Naast Peter Wessels zijn er geen andere Nederlandse mannen die spelen in het kwalificatie toernooi in New York.

'Eén NL' nieuwe fortuynistische partij van Pastors

De naam van de politieke partij waarmee Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) en Joost Eerdmans (LPF) een tweede fortuynistische revolutie willen ontketenen, wordt 'Eén NL'. Pastors schreef een prijsvraag uit en koos 'Eén NL' als winnende naam. ''De naam staat voor wat wij willen, namelijk dat we met zijn allen als één man achter ons land gaan staan'', aldus lijsttrekker Pastors vandaag in De Telegraaf.

Eén NL heeft vijf speerpunten: sociale zekerheid, veiligheid, onderwijs, bureaucratie en integratie. Het aantal geweldsmisdrijven moet omlaag, de overheid moet meer gaan doen met minder ambtenaren en iedereen die in ons land wil wonen moet accepteren dat er één overheersende cultuur is: de westerse. Verder wil de partij dat Nederland zich minder gaat aantrekken van de regelgevers in Brussel. ''De regering moet 'Brusselse' beslissingen die niet in het belang van ons land zijn niet langer volgen, maar naast zich neerleggen. Als je hier in de politiek zit, moet je ook opkomen voor Nederlandse belangen. Wil je voor Europa opkomen, ga dan het Europees Parlement in'', aldus Pastors die zijn partij niet anti-Europees noemt maar ''vóór Nederland''.

Pastors en Eerdmans denken dat 15 zetels mogelijk moeten zijn. Ze verwachten links en rechts zetels te kunnen weghalen bij partijen als SP, PvdA, CDA en VVD.

Bij de komende verkiezingen wordt het druk aan de rechterzijde van de VVD. Naast Eén NL opereren daar onder meer de PvdV van Geert Wilders, de ex-LPF'ers Hilbrand Nawijn en Gerard van As (die nog bezig zijn een partij te formeren) en de LPF zelf.

Rondje Nederland: Woensdagochtend

We hebben zoujuist even een paar uurtjes broodnodige slaap gesprokkeld bij Dr_Flash thuis, over 10 minuten gaat de taxi. Vandaag hebben we een passagier: Jan Malschaert van het Algemeen Dagblad. Ik hoop dat hij het tempo kan volgen We zijn inmiddels klaar met de Zuidelijke provincies en Noord-Holland, en hebben er nu 1730 van de 4260 km op zitten.

We gaan er NU vandoor!

Update

Dr_Flash had vannacht nog wat foto's en filmpje geupload, dus hierbij:

Foto 1, foto 2 en foto 3 en filmpje 1 en filmpje 2.

Paramount dumpt Tom Cruise

Icoon ShowbizzFilmstudio Paramount Pictures zet een punt achter het samenwerkingsverband met Cruise/Wagner Productions, het productiebedrijf van acteur Tom Cruise. Volgens een gisteren verschenen rapport heeft de filmstudio genoeg gehad van de vreemde gedragingen van Cruise, vooral na het afgelopen jaar. Zo promootte Tom te pas en te onpas Scientology, bekritiseerde hij gebruikers van antidepressiva en stond hij in een uitzending van de Oprah Winfrey Show letterlijk op de bank te springen van verliefdheid.

Hoewel jaarlijks meerdere sterren in opspraak raken, bleek Cruise niet in staat een aanhoudende stroom negatieve publiciteit een halt toe te roepen. Volgens Paramount droeg dat ertoe bij dat de film Mission: Impossible 3 een stuk minder geld opleverde dan verwacht. Deze kritiek werd vorig jaar ook door regisseur Steven Spielberg geuit nadat de film War of the Worlds, met Cruise in de hoofdrol, ogenschijnlijk minder aandacht kreeg dan Toms relatie met actrice Katie Holmes.

Het samenwerkingsverband tussen Cruise en Paramount staat te boek als een van de meest winstgevende in de geschiedenis van Hollywood. Zij maakten samen onder andere de films Top Gun, The Firm, Mission: Impossible en Days of Thunder.

Behaviour: Impossible
Behaviour: Impossible

Miscommunicatie over nep-terrorist Lowlands

Icoon TerrorismeEen man die zich afgelopen weekend op het popfestival Lowlands voordeed als terrorist, heeft tot miscommunicatie geleid bij de anti-terreurdiensten en Schiphol. Dat meldt het NOS Journaal.

Bewakers op Lowlands hielden de man zondag tegen omdat hij een witte jurk en mogelijk een bomgordel droeg. De man nam vervolgens de benen, waarna de politie een klopjacht begon. Op Schiphol werd de beveiliging verscherpt.

Tjibbe Joustra, die als coördinator terrorismebestrijding de regie moest voeren, wist echter van niets. De man werd gisteren gearresteerd, maar het bleek om een grap te gaan. Hij zou zich hebben omhangen met allerlei wc-kokers. Schiphol kreeg dit pas uren later te horen, waardoor het alarm onnodig lang van kracht bleef.

Een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) bevestigt het verhaal. "Bij een serieuze dreiging moet de NCTb op de hoogte worden gebracht, waarna we onmiddellijk in actie kunnen komen. Maar ja, dan moet je het wel weten. De NCTb kan niet coördineren als we van niets weten. We zijn geen operationele dienst", zei de woordvoerder.

Een woordvoerder van Schiphol wilde niets over het incident zeggen.

Met dank aan do-tje voor de submit.

Maatregelen tegen blauwtong iets versoepeld

Icoon BinnenlandsDe beperkingen wegens blauwtong op het vervoer en de export van levende koeien, schapen en geiten en hun producten zoals sperma, zijn dinsdag versoepeld, zij het onder strikte voorwaarden. Dit maakte het ministerie van Landbouw dinsdagavond bekend.

De handel is weer toegestaan voor dieren en producten (van voor 1 mei 2006 of afkomstig uit het buitenland) tussen de toezichtsgebieden die in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg in een straal van 150 kilometer rond de ziektehaarden zijn ingesteld.

Verder mogen levende dieren, die niet afkomstig zijn uit de binnenste kring van 20 kilometer rond een ziektehaard zoals Kerkrade, naar het slachthuis buiten de toezichtsgebieden gebracht worden. Dat mag alleen tussen 09.00 en 18.00 uur, want dan zijn de boosdoeners, de muggen die de ziekte verspreiden, niet actief. "De knutten zijn in de schemering actief", lichtte een woordvoerster toe.

Verder is de doorvoer van herkauwers vanuit een 'schoon gebied' naar een ander schoon gebied, zoals vanuit Engeland naar het oosten van Duitsland, via de toezichts- en beschermingsgebieden toegestaan. De dieren moeten dan wel, vooraf of bij het laden, met toegestane insecticiden tegen blauwtong behandeld zijn. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) voert een scherpe controle uit. Het vervoer van dieren naar slachthuizen mag alleen in door de VWA verzegelde voertuigen.

Sjraar van Beek van landbouworganisatie LTO Schapenhouderij kan niet helemaal de praktische voordelen overzien van het besluit. De handel blijft tot de zones beperkt. "Vaak gaat de afzet via vaste kanalen. Dus moet je ineens daarbuiten proberen zaken te doen. Dat vraagt enige creativiteit. Maar beter iets dan niets."

Een voordeel van het vrijere vervoer voor de slacht is dat bijvoorbeeld dieren uit Friesland naar Brabant gebracht kunnen worden. "Dat is heel gunstig voor de geitensector want er is maar één slachterij in Nederland, in het Brabantse Cuijk." Al met al concludeert Van Beek dat "de maximale ruimte uit de Europese verordening, vastgesteld na expertenoverleg maandag in Brussel, wordt benut".

Verdonk: naturalisatiedag is nog even wennen

Rita VerdonkMinister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) erkent dat de belangstelling voor de eerste landelijke naturalisatiedag, donderdag, tegenvalt. Alle gemeenten die sinds 1 januari nieuwkomers hebben ontvangen, moeten donderdag een naturalisatieceremonie houden.

"Met veel nieuwe dingen zal het nog wel even wennen zijn en is de belangstelling misschien niet zo groot als we gehoopt hadden. Maar ja, het is de eerste keer en een goed voorbeeld doet goed volgen", zei Verdonk dinsdagavond in een webcast op haar eigen internetsite.

In sommige kleine gemeenten is er nog helemaal geen of zijn er slechts enkele aanmeldingen. Ook in de grote steden komen minder gasten dan verwacht. Het niet-verplichte karakter van de ceremonie in combinatie met zomervakantie noemen de meeste gemeenten als mogelijke verklaring van de lage opkomst.

Verdonk beschouwt de verwerving van het Nederlanderschap en de naturalisatiedag als een "bekroning van een succesvol integratieproces". Het kabinet vindt het volgens haar zo'n belangrijk moment om bij stil te staan dat nieuwe Nederlanders vanaf 1 oktober verplicht naar een ceremonie moeten komen. Ze mogen zich dan pas Nederlander noemen nadat het schriftelijke besluit tijdens de ceremonie is uitgereikt.

Het kabinet heeft ervoor gekozen de nationale naturalisatiedag op 24 augustus te houden, de dag waarop in 1815 de Grondwet in werking trad. Volgens Verdonk is het "tijd voor een feestje" en belooft de landelijke naturalisatiedag een "onvergetelijke dag" te worden. Verdonk woont donderdag samen met koningin Beatrix in de Grote Kerk in Den Haag de ceremonie bij.

Van de daarvoor uitgenodigde negenhonderd Haagse burgers die het afgelopen half jaar Nederlander zijn geworden, komen er ongeveer tweehonderd. Amsterdam nodigde ruim 3500 mensen uit, maar verwacht slechts ongeveer driehonderd gasten met aanhang. In andere gemeenten zijn de bijeenkomsten veel kleinschaliger. Zo verwelkomt de gemeente IJsselstein acht nieuwe Nederlanders, afkomstig uit Rusland, Roemenië, Guyana en Sudan. Vijftien familieleden en vrienden wonen de bijeenkomst bij.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.