FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 24 augustus 2006

Blessure Didulica valt mee

De blessure van AZ-doelman Joey Didulica lijkt vooralsnog mee te vallen. De keeper van AZ moet waarschijnlijk het competitieduel van komend weekend tegen Vitesse missen.

Didulica raakte afgelopen weekend in de wedstrijd tegen NAC Breda (8-1) geblesseerd. In eerste instantie vreesde de technische staf dat de Kroaat vijf weken aan de kant mocht toekijken. Op 10 september als AZ voor de competitie mag aantreden tegen NEC uit Nijmegen zal trainer Louis van Gaal weer over Didulica kunnen beschikken.

Uitslagen UEFA Cup 24/08/2006

Vanavond werden de laatste wedstrijden gespeeld in de voorrondes van de UEFA Cup. Hieronder vind je alle uitslagen.

ThuisUitUitslagHeenwedstrijd
AchnasRoeselare5-01-2
PlockChernomorets1-10-0
Dinamo MinskArtmedia2-32-1
Skonto RigaMolde1-20-0
KaunasRanders1-01-3
KayserisporKF Tirana3-12-0
BATERoebin Kazan0-20-3
DomzaleHap. Tel Aviv0-32-1
Rap. BoekarestSarajevo2-00-1
A. TiblisiHertha BSC2-20-1
MetalurgZimbru3-00-0
AtvidabergBrann Bergen1-13-3
GrasshoppersFehérvár2-01-1
Lokom. SofiaBnei Yehuda4-02-0
VaduzFC Basel2-10-1
Litex LovetsjOmon. Nicosia2-10-0
TrabzonsporApoel Nicosia1-01-1
AJ AuxerreOFK Belgrado5-10-1
Beitar JeruzalemDinamo Boekarest1-10-1
Levadia TallinnFC Twente1-01-1
SionSV Ried1-00-0
Club BruggeFK Suduva5-22-0
Derry CityGretna2-25-1
Hadjuk KulaCSKA Sofia1-1 n.v0-0
Wisla KrakowMattersburg1-01-1
Brøndby IFFlora4-00-0
DorghedaIK Start w.n.s1-00-1
LlanelliOdense BK1-50-1
O. MarseilleYoung Boys0-03-3
Newcastle Utd.Ventspils0-01-0
Slavia PraagKarvan0-02-0
MariborPartizan Belgrado1-11-2

n.v = na verlenging
w.n.s = wint na strafschoppen

Alle dikgedrukte ploegen hebben zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de UEFA Cup

[upd] Interesse Feyenoord in Kluivert

Volgens NOS Studio Sport heeft Feyenoord bij Valencia naar de vraagprijs van spits Patrick Kluivert gevraagd. De aanvaller is momenteel overbodig bij de club uit Spanje en zou weg mogen. Vandaag kwam Kluivert op de training, maar werd weggestuurd door trainer Quique Sánchez Flores.

Feyenoord is op zoek naar een nieuwe spits nu Dirk Kuyt en Salomon Kalou zijn verkocht. Er is vooralsnog niks bekend over de welwillendheid van Kluivert om de overstap naar Rotterdam te gaan maken.

Update

Chris Woerts directeur van Feyenoord heeft ontkent dat de club uit Rotterdam bij Valencia zou hebben geïnformeerd. "Hij staat bij ons op geen enkel lijstje. Hij is dus niet in beeld bij ons."

FOK! Prijswinnaars week 33 (deel 2)

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal leuke prijzen. De eerste prijswinnaars hadden we al gepost en enkel de MysteryLandprijsvraag stond nog open, waar je onder meer een exclusieve overnachting met een vriend of vriendin kon winnen op MysteryLand. Deze winnaars zijn ook al bekend en zijn:

Johnny_Cool
angel16
wortel1981


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! Als het goed is, is er al contact met jullie opgenomen en zijn jullie klaar om naar MysteryLand te gaan!

Rondje Nederland: Rails wint ?

Het team van Rails.nl claimt de overwinning, naar eigen zeggen zijn ze om 21:00 uur over de finish gegaan.

Afgezien van een stukje op hun website is er nog geen bevestiging van hun overwinning.

quote:
Zouden jullie Rondje Nederland ooit weer doen?
Annemiek: Ja hoor, geen probleem.
Jesse: Als het met dit team is zeker!
Niek: Ja, hoor. "hierna gaan we gewoon rondje Europa doen.
Jesse: En volgend jaar de titel verdedigen natuurlijk.
Mirthe: Heeft een volle mond, maar knikt ja.
Irene: Geen antwoord, slaapt als een roosje.
Als er meer nieuws is melden we ons weer.

Wessels dichtbij US Open

Er is een kans dat Peter Wessels zich gaat plaatsen voor het hoofdtoernooi van de US Open. De tennisser, nummer 223 op de wereldranglijst, won zijn partij in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. De Nederlander was met 6-1 en 6-4 te sterk voor de Italiaan Stefani Galvani.

In de laatste ronde voor het hoofdtoernooi stuit Wessels op Lukasz Kubot. Hij wist in zijn partij te winnen van Victor Troicki (7-5, 6-3) uit Servië & Montenegro. De Poolse tennisser hoopt natuurlijk dat hij zich zal plaatsen voor de US Open. Het zou dan namelijk de eerste keer in zijn carriére zijn. Wessels heeft al vaker op Flushing Meadows gedaan. De Nederlander was al vijf keer actief op het Amerikaanse tennistoernooi.

Assassin's Creed demo aangekondigd

De launch van Assassin's Creed, de officieuze opvolger van Prince of Persia, in maart 2007 zal voorafgegaan worden door een demo. Het exacte hoe, wie, wat en waar van de demo laat zich voorlopig raden. Het is onbekend wat de exacte beperkingen zijn van de demo, en zelfs hoe de demo verspreid wordt. Het enige dat tot nu toe bevestigd is, is dat er een demo zal komen, nog voor de release van de retail-versie.

Op de vraag "wordt hij verpakt bij het Official Xbox Magazine?" kwam het inmiddels bijna standaardantwoord "Assassin's Creed has only been announced for PS3.".

ATi ontkent DirectX10 voor Xbox 360

Waar er eerder geruchten gingen dat ATi gezegd zou hebben dat DirectX 10 ook op de Xbox 360 zou komen, heeft ATi deze nu stellig ontkent. Een woordvoerder van de onlangs overgenomen Canadese fabrikant van grafische chips had het volgende te vertellen:

“Xbox360 cannot run DX10. The Xbox360 has unique features including memory export that can enable DX10-class functionality such as stream-out. From what we’re hearing, Crysis will support DX9 with some sort of use for DX10 features. It’s likely that those DX10 visuals can be replicated on the Xbox360, but it can’t be properly called DX10.”

Acht gewonden bij wilde steekpartij C1000 Emmeloord

Icoon BinnenlandsBij een wilde steekpartij in een C1000-supermarkt in Emmeloord zijn vanmiddag acht mensen gewond geraakt. Zeven slachtoffers waren klanten, de achtste was een winkelmedewerker. Dat heeft een woordvoerder van supermarktconcern Schuitema donderdagavond gezegd.

De politie heeft de dader inmiddels opgepakt. De zegsman noemde het een "geluk" dat er ten tijde van de willekeurige steekpartij een politieman in de supermarkt was. Hij kon niet zeggen of de agent daar voor zijn werk was of als burger. De verwondingen van de slachtoffers vallen mee. Zij krijgen momenteel steun van Slachtofferhulp.

De politie maakt vrijdag waarschijnlijk meer bekend, zoals de identiteit van de dader en zijn motief.

Voetbal: Uitslag FC Levadia - FC Twente

Icoon UEFA CupFC Twente heeft zich niet weten te plaatsen voor de UEFA cup. Nadat de thuiswedstrijd in de tweede ronde van de kwalificatie met 1-1 gelijk werd gespeeld, werd de uitwedstrijd met 1-0 verloren bij FC Levadia.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Bakkal, maar zijn schot kwam terecht in het zijnet. Even daarna was het N'Kufo, maar hij kon net niet bij de bal komen. Net als in de thuiswedstrijd was Twente ook nu het meest in balbezit, en loerde Levadia op de counter.

In de 28e minuut van de wedstrijd moest de doelpuntenmaker in Enschede, de 17-jarige Andrejev, vanwege een blessure naar de kant, waardoor de Tukkers tijdelijk met een man extra speelde. Drie minuten later kon de Est de wedstrijd al weer vervolgen. In de 36e minuut was het Levadia dat op een 1-0 voorsprong kwam, nadat Boschker een vrije trap van Nahk niet kon stoppen. Twente probeerde op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar door het vele balverlies lukte het dit echter niet.

Op slag van rust was er nog een vrije trap voor FC Twente, maar de knal van Heubach werd door keeper Kotenko met zijn voet tegengehouden.

In de tweede helft begonnen de Tukkers wederom niet sterk. In de 52e minuut was er een kans voor Andrejev, maar via Heubach werd die kans voor Levadia teniet gedaan. Vijf minuten later was er een kans voor Twente, maar doordat N'Kufo buitenspel liep, werd de treffer afgekeurd. Via kansen van onder meer Touma en Wilkshire probeerde de Tukkers het nog wel, maar in de afwerking werd er telkens gefaald.

Andrejev kon door een verdedigingsfout vervolgens op jacht naar de 2-0, maar werd net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald door Niemeijer, die daarvoor geel kreeg. De vrije trap die volgde, werd naast geschoten. Dé kans op de gelijkmaker was in de 74e minuut. Een schot van Gakhokidze werd maar net van de doellijn gehaald door een verdediger van Levadia. Naarmate de wedstrijd naar het einde liep kwamen er nog wel kansen op een treffer, maar Twente faalde in de afwerking.

Morgen zal de loting plaats vinden voor de UEFA cup.

Kijk voor al het voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag FC Levadia - FC Twente

FC Twente heeft zich niet weten te plaatsen voor de UEFA cup. Nadat de thuiswedstrijd in de tweede ronde van de kwalificatie met 1-1 gelijk werd gespeeld, werd de uitwedstrijd met 1-0 verloren bij FC Levadia.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Bakkal, maar zijn schot kwam terecht in het zijnet. Even daarna was het N'Kufo, maar hij kon net niet bij de bal komen. Net als in de thuiswedstrijd was Twente ook nu het meest in balbezit, en loerde Levadia op de counter.

In de 28e minuut van de wedstrijd moest de doelpuntenmaker in Enschede, de 17-jarige Andrejev, vanwege een blessure naar de kant, waardoor de Tukkers tijdelijk met een man extra speelde. Drie minuten later kon de Est de wedstrijd al weer vervolgen. In de 36e minuut was het Levadia dat op een 1-0 voorsprong kwam, nadat Boschker een vrije trap van Nahk niet kon stoppen. Twente probeerde op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar door het vele balverlies lukte het dit echter niet.

Op slag van rust was er nog een vrije trap voor FC Twente, maar de knal van Heubach werd door keeper Kotenko met zijn voet tegengehouden.

In de tweede helft begonnen de Tukkers wederom niet sterk. In de 52e minuut was er een kans voor Andrejev, maar via Heubach werd die kans voor Levadia teniet gedaan. Vijf minuten later was er een kans voor Twente, maar doordat N'Kufo buitenspel liep, werd de treffer afgekeurd. Via kansen van onder meer Touma, Wilkshire probeerde de Tukkers het nog wel, maar in de afwerking werd er telkens gefaald.

Andrejev kon door een verdedigingsfout vervolgens op jacht naar de 2-0, maar werd net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald door Niemeijer, die daarvoor geel kreeg. De vrije trap die volgde, werd naast geschoten. Dé kans op de gelijkmaker was in de 74e minuut. Een schot van Gakhokidze werd maar net van de doellijn gehaald door een verdediger van Levadia. Naarmate de wedstrijd naar het einde liep kwamen er nog wel kansen op een treffer, maar Twente faalde in de afwerking.

Morgen zal de loting plaats vinden voor de UEFA cup.

Karakteristieken

FC Levadia Tallinn - FC Twente 1-0
36' Nahk 1-0
Geel: Cepauskus, Andrejev, Kotenko (FC Levadia Tallinn), Niemeijer (Twente)
Scheidsrechter:Salomir (Roe)

Opstellingen:

FC Levadia: Kotenko, Kalimullin, Cepauskas, Lemsalu, Sisov, Vassiliev, Dmitriev, Nahk, Leitan, Kink, Andrejev.

FC Twente: Boschker, Wilkshire, Wielaert, Zomer, Heubach, Niemeyer, Bakkal, Brama, Kennedy, N'Kufo, Touma.

Mijmerende Muziekgedachten

Vanochtend vroeg een vriendin aan mij, hoe belangrijk muziek was.
Ik zei haar dat het belangrijk was voor mij, we praten nog wat verder, tot het tijd is om naar werk te gaan.

Op mijn werk aangekomen, volg ik mijn dagelijks ritueel, computer aanzwengelen ( ja ik ben een van de weinige mensen die een toestel heeft die nog op stoom werkt) uiteindelijk inloggen, koffie halen en radio/cd speler aan.

Ik mocht in het begin van mijn werkgever geen muziek aan, maar sinds ik kort alleen werk met mijn Australische collega, is het geen probleem meer.

Meestal eerst even naar de radio luisteren, mijn mail beantwoorden en dan afhankelijk van de klus die ik moet doen, pas ik mijn muziek aan.

Ben ik met een lastige klant bezig, zoals de NUON of de Belastingdienst, zet ik Reise Reise van Rammstein aan, hard, agressief ( wat mij echter weer rustig maakt) en hard meezingend.
Bij een klus waarbij ik mij goed moet concentreren, gaat er meestal iets klassieks aan, bij voorkeur Bach of Purcell.

En bij de dagelijkse routine, zoals het kopieerwerk, inboeken en correspondentie, varieert het tussen Corvus Corax, Tanzwut en de Red Hot Chili Peppers.

Als de schoonmaker binnenkomt, grijnst hij volop, en vindt het prachtig als ik meezing. Ja, ook de teksten ken ik uit mijn hoofd.

Als ik terugfiets naar huis, gaat de MP3 speler aan en daar staat alleen Duitse muziek op, Rammstein, Tanzwut, Corvus Corax en Unheilig, ik vind het heerlijk om mee te zingen en te headbangen, wat vreemde en soms ook leuke reacties oplevert.

Ik kijk weinig TV, meestal alleen voetbal en de Engelse detective series, dus meestal gaat er een muziek DVD aan.
Voel ik mij erg moe en down, dan gaat LAB van Rammstein aan, meteen ben ik klaar wakker en kijk verlekkerd naar het scherm.
Maar ook Pink Floyd, de Eagles, Tom Petty , Nightwish en Hamerfall, zijn geregelde op visite bij ons.

Dus Schnee, als ik je morgen weer zie, een dag zonder muziek is voor mij onvoorstelbaar, muziek en emotie zijn voor mij een eenheid, muziek versterkt, steunt en verzacht elke emotie die door mij raast.

Fiscus legt beslag op panden Bassie

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op acht panden van clown Bassie in Vlaardingen. Volgens de fiscus heeft de inmiddels 70-jarige clown jaren geleden gesjoemeld met de verkoop van kaartjes voor optredens van hem en Adriaan. Hij zou te weinig aan inkomsten hebben opgegeven bij de Belastingdienst. De rechter stelde de fiscus eerder in het gelijk.

Als Bassie zijn schulden niet inlost, mag de Belastingdienst de panden verkopen om de achterstallige schuld te innen. Volgens Bassie heeft de Belastingdienst overigens al zes jaar geleden beslag gelegd op de panden. "Dat is al jaren gewoon na te trekken bij het Kadaster", zegt hij. "En ik heb goede hoop dat het goedkomt. Mijn accountants zijn met de zaak bezig. En ik begrijp dat er een heleboel dingen worden teruggedraaid. Ik heb goede hoop."

Volgens Bassie is er niet gesjoemeld. "Ik ben makkelijk. Ik deelde vrijkaartjes uit voor onze voorstellingen. Maar de Belastingdienst zegt dat ze niet geloven dat het vrijkaarten waren omdat de zaal wel steeds vol zat. Maar ja, wat moet je doen als je in een klein dorpje als Abcoude staat? Daar krijg je de zaal gewoon niet vol."

Bassie
"Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!"

Met dank aan YellowBlacks en BaZzY voor de submit.

Snelheidsrecord op diesel opnieuw verbroken

De Britse coureur Andy Green, die eerder deze week al het snelheidsrecord op diesel verbrak, heeft zijn eigen record weer uit de boeken gereden. Reed hij dinsdag in de speciale auto met dieselmotor nog met een snelheid van 526 kilometer per uur over de zoutvlakte van Bonneville, een dag later deed hij dat met 563 kilometer per uur.

Green, een piloot bij de Britse Royal Air Force, brak daarmee het oude record uit 1973 dat op 377 kilometer per uur stond. De piloot is overigens geen onbekende in de autosport. In 1997 doorbrak hij met de auto Thrust SSC de geluidsbarrière en klokte hiermee een snelheidsrecord van 1228 kilometer per uur.


Met dank aan ijsmeis voor de herschreven submit.

Rondje Nederland: Onze wijzen gaan naar het Oosten

Zo, das snel, kreeg net via de mail de volgende tekst en wat foto's binnen, het moge duidelijk zijn dat dit van vanmorgen is.

quote:
Goedemorgen aller beste FOKkers en andere vrienden.

Eindelijk weer eens een update, nu uit het oosten van het land. We zitten momenteel in de achterhoek, om precies te zijn in Winterswijk. We zijn vanmorgen vroeg met veel koffie vertrokken voor een slagje Rhenen. Vervolgens via een grote omweg naar het Kippenlijntje, Barneveld - Ede.

Nadat we daarna richting Zutphen gereden zijn, begonnen we daar aan een stuk lang Dieselen. Eerst op en neer naar Apeldoorn. Vervolgens met de Syntus richting Winterswijk. Te Winterswijk een groepsfoto van ons bij een wel heel oud bushokje (voor de kenners: deze was eigendom van de GSM en de iets latere GVM.

Daar achter stond de mooie DE-II 186 van de HSA (Historisch Streekvervoer Achterhoek) (zie foto). Dit treinstel heeft jaren en jaren lang op vele diesellijntjes in Nederland gereden. Een waar erfstuk van het verleden; een stuk spoorweghistorie.

Gelukkig onderhoudt men bij de HSA dit treinstel goed. Er worden een aantal keer per jaar donateursritjes mee gereden.

En nog wat losse foto's

Foto 1, Foto 2

Op het forum is het vorige deel vol, het nieuwe deel kun je hier vinden.

Update
ik heb net (1 minuut geleden) contact gehad met Fles, even checken of ik het nu wel of niet goed had verstaan/begrepen.

De vertraging van team FOK! is: 60 minuten, alle andere tijden zijn dus NIET correct

Beatrix verwelkomt nieuwe landgenoten

Icoon BinnenlandsKoningin Beatrix en minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) hebben donderdag op de eerste landelijke naturalisatiedag nieuwe landgenoten verwelkomd. Na afloop van een feestelijke ceremonie in de Grote Kerk in Den Haag gingen ze persoonlijk met hen in gesprek. Behalve in de hofstad waren er in vrijwel alle gemeenten die sinds 1 januari nieuwkomers hebben ontvangen soortgelijke bijeenkomsten.

Het kabinet heeft ervoor gekozen de landelijke naturalisatiedag op 24 augustus te houden, de dag waarop in 1815 de grondwet van kracht werd. Nieuwe Nederlanders waren nu nog niet verplicht om aan de ceremonie deel te nemen. Vanaf oktober is het dat wel en krijgen ze het naturalisatiebesluit, dat nodig is om een paspoort aan te vragen, pas tijdens de bijeenkomst uitgereikt.

Bij de ingang van de Haagse kerk lag een oranje loper. De koningin kreeg, zoals van tevoren met de genodigden was afgesproken, bij binnenkomst en vertrek een groot applaus. Tijdens de ceremonie werd gezamenlijk en staand het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus gezongen, begeleid door een orgel en een mannenkoor. De ruim tweehonderd nieuwe Nederlanders kregen bij vertrek onder meer een vlag cadeau.

"Het geeft een geweldig gevoel om hier zo bij elkaar te zijn, om hier gezamenlijk uw naturalisatie te vieren", zei Verdonk in een toespraak. Ze hield haar gehoor voor dat de grondwet de basis vormt voor onze vrije, democratische samenleving. "Maar de echte basis, dat zijn wij, de mensen, de Nederlanders. Daar hoort u nu bij en ik heet u van harte welkom."

De belangstelling voor de landelijke naturalisatiedag viel tegen, erkende ook Verdonk eerder deze week. Het is volgens haar gewoon nog even wennen. "Het begin is er en dat is heel belangrijk", zei de bewindsvrouw, omringd door tientallen nieuwe landgenoten.


Koningin Beatrix

Wat is Dit: Opgave 41 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Rondje Nederland: Het hoge noorden

Nou, ik heb even gehad met het team, er is even iets mis gegaan op het gebied van filmpjes en foto's, we werken aan een oplossing.

Ondertussen heb ik ze even uitgehoord over wat ze vandaag gedaan hebben en nog gaan doen.

Allereerst hebben ze vanmorgen Twenthe en de achterhoek afgemaakt, en zijn ze naar Friesland gegaan, op dit moment zijn ze op weg naar Harlingen-haven en het is de bedoeling dat ze vandaag Friesland ook af krijgen.

De NS toonde zich ook weer van de goeie kant de stoptrein naar Harlingen heeft op ze gewacht omdat ze met enige vertraging uit Leeuwarden kwamen, de vertraging is helaas 60 minuten op dit moment.

Goed tot zover mijn verslagje van een telefoontje, zodra ik plaatjes en filmpjes heb meld ik me weer met een update.

Voorbeschouwing Champions League

Vanaf 12 september barst het grootste Europese voetbalspektakel na het EK weer los. De Champions League 2006/2007 zal dit jaar slechts één Nederlandse club herbergen.

31 clubs zullen in de weg naar Athene proberen FC Barcelona van haar troon te stoten. De Catalanen zullen op hun beurt trachten hun felbegeerde titel te verdedigen. Afgelopen seizoen pakte de torenhoge favoriet de hoogste Europese prijs voor clubs, door Arsenal in de finale met 2-1 te verslaan. Hieronder vind je een lijst van de deelnemers van dit seizoen.

ClubLandWinnaarsVorig seizoenGekwalificeerd
FC BarcelonaSpanje2WinnaarTitelverdediger
AC MilanItalië6Halve finaleVoorronden
Real MadridSpanje9Achtste finale2e (Spa)
InternazionaleItalië2Kwartfinale1e (Ita)
LiverpoolEngeland5Achtste finaleVoorronden
ArsenalEngeland-Runner upVoorronden
Manchester UnitedEngeland2Groepsfase2e (Eng)
ValenciaSpanje--Voorronden
Olympique LyonnaisFrankrijk-Kwartfinale1e (Fra)
FC PortoPortugal2Groepsfase1e (Por)
PSVNederland1Achtste finale1e (Ned)
Bayern MünchenDuitsland4Achtste finale1e (Dui)
ChelseaEngeland-Achtste finale1e (Eng)
AS RomaItalië--2e (Ita)
CelticSchotland1Voorronden1e (Sch)
LOSC LilleFrankrijk-GroepsfaseVoorronden
Sporting C.d. PortugalPortugal-Voorronden2e (Por)
BenficaPortugal2KwartfinaleVoorronden
BordeauxFrankrijk--2e (Fra)
Steaua BoekarestRoemenië1VoorrondenVoorronden
Werder BremenDuitsland-Achtste finale2e (Dui)
OlympiacosGriekenland-Groepsfase1e (Gri)
CSKA MoskouRusland--Voorronden
AEKGriekenland--Voorronden
AnderlechtBelgië-Groepsfase1e (Bel)
Dynamo KievOekraïne-VoorrondenVoorronden
Levski SofiaBulgarije--Voorronden
Shakhtar DonetskOekraïne-VoorrondenVoorronden
GalatasarayTurkije--Voorronden
Hamburger SVDuitsland1-Voorronden
Spartak MoskouRusland--Voorronden
FC KøbenhavnDenemarken--Voorronden

Debutanten op het hoogste niveau zijn het Bulgaarse Levski Sofia, dat al enkele seizoenen aardig succesvol meedraaide in de UEFA Cup, en FC København, dat gisteravond verrassend wist te winnen van Ajax. De loting bracht de twee nieuwkomers alleen weinig goeds. De Denen treffen Manchester United, Celtic en Benfica. Levski wacht nog een moeilijkere taak: Barcelona, Chelsea en Werder Bremen wachten in Groep A.

Groep A:

Barcelona en Chelsea ontmoeten elkaar dus opnieuw. Vier keer eerder in de afgelopen twee seizoen kwamen de twee grootmachten elkaar tegen. Eénmaal kwam Chelsea als winnaar uit de bus, vorig jaar was dat Barcelona. Nu spelen ze tweemaal tegen elkaar in de groepsfase, en dus is er ruimte voor beide ploegen om door te stomen naar de tweede ronde. Werder Bremen zal loeren op de mogelijkheid om stiekem aan één van de twee voorbij te sluipen. Levski Sofia lijkt bij voorbaat kansloos, maar kan mooi ervaring opdoen.

Groep B:

Internazionale en Bayern München zijn hier de twee clubs waar het meest van verwacht wordt. Toch heeft ook de club uit Pot 3, Sporting Clube de Portugal reeds bewezen van goede huize te komen. Of de Portugezen ook sterk genoeg zijn om de Italiaanse en Duitse kampioenen voorbij te streven zal moeten blijken. Spartak Moskou, de club van Quincy Owusu-Abeyie, zal vooral in de thuiswedstrijden moeten proberen punten te sprokkelen.

Groep C:

PSV komt uit in Groep C. De Eindhovenaren ontmoeten hierin Liverpool, de Europees kampioen van twee jaar terug. De Engelsen worden geacht deze groep vrij simpel te winnen. Toch zullen ook Bordeaux en Galatasaray kansen hebben op de tweede ronde. Een spannende groep, die alle kanten op kan.

Groep D:

In Groep D zullen Valencia en AS Roma naar verwachting de eerste twee plaatsen opeisen. Voetbal zou voetbal echter niet zijn als er verrassingen komen. Het Griekse Olympiacos staat bekend als een stugge ploeg, vooral in eigen huis. Datzelfde geldt voor de meeste Oostblokploegen, zoals Shakhtar Donetsk. De Spanjaarden en Italianen zullen nog een hele kluif krijgen aan de twee outsiders, maar of ze echt in de problemen zullen komen lijkt onwaarschijnlijk.

Groep E:

Ook de andere Spaanse topclub ontmoet een oude bekende. Real Madrid treedt net als vorig seizoen aan tegen de Franse kampioen, Olympique Lyon. Vorig jaar trokken de Fransen aan het langste eind (3-0 en 1-1), maar wisten beide ploegen wel door te gaan. Nu krijgen de twee topclubs te maken met Steaua Boekarest uit Roemenië en Dynamo Kiev uit Oekraïne. Steaua doet al enkele jaren goed mee in de UEFA Cup, en heeft nu na jaren de CL weer bereikt.

Groep F:

Het lijkt een rage, maar ook Manchester United treft een club die het vorig jaar ook tegenkwam. Benfica schakelde United afgelopen seizoen nog uit in de groepsfase, wellicht gebeurt dat nu weer. Schots kampioen Celtic is terug van weggeweest. De nieuwe club van Jan Vennegoor of Hesselink is erop gebrand de twee ronde te halen. FC København wordt weinig kansen toegedicht, maar wellicht kunnen de Denen net als in de voorronden stunten tegen de toppers.

Groep G:

Groep G is ook een open groep. Arsenal en Hamburger SV zullen hier zorgen voor de Nederlandse inbreng. De Engelsen waren vorig seizoen dichtbij de titel, en zullen nu ook ambiëren zo ver mogelijk te komen. Hamburg kwam maar net door de voorronden, en zal nu moeten proberen om onder meer FC Porto de baas te zijn. Porto, vorig seizoen uitgeschakeld in de groepsfase, wil graag terug naar het niveau van enkele jaren terug, toen het de titel pakte. Het Russische CSKA Moskou maakt de groep vol.

Groep H:

AC Milan was zo gelukkig om door alle hectiek in de Italiaanse competities vrijwel ongeschonden heen te komen, en mag nu in Groep H gaan spelen. De Italianen lijken weinig moeite te gaan hebben met Lille, AEK Athene en Anderlecht. Lille doet net als vorig seizoen onopvallend mee, en hoopt daar zijn winst mee te behalen. Na enkele onsuccesvolle seizoenen hoopt Anderlecht nu weer mee te kunnen doen voor de hoogste plaatsen. AEK zal de outsider zijn, ook al is het als derde in de groep geplaatst.

Enorm Ramses-beeld ontvlucht vervuiling Caïro

Beeld RamsesEen kolossaal standbeeld van de Egyptische farao Ramses II, de grote oorlogsfarao, wordt in de nacht van donderdag op vrijdag uit het centrum van de Egyptische hoofdstad Caïro verplaatst naar een locatie in de buurt van de grote piramides.

Met de verhuizing proberen de Egyptische autoriteiten te voorkomen dat het beeld ten prooi valt aan de luchtvervuiling in de grootste hoofdstad op het Afrikaanse continent. Het monumentale beeld van de legendarische bouwer uit de Egyptische geschiedenis was vrijwel onzichtbaar geworden achter beschermende lagen plastic en steigers.

Het 100 ton zware roze granieten gevaarte wordt in één keer vervoerd door de straten van Caïro in een konvooi van 30 meter lengte. De operatie is een maand geleden al geoefend met een replica.

Ramses begint aan het begin van de nacht aan zijn tergend langzame reis naar het Groot Egyptisch Museum, dat binnenkort bij de piramides van Gizeh wordt geopend. De Egyptenaren kunnen de reis live via de televisie volgen.

Kluivert loopt boos van training weg

Patrick Kluivert heeft vanmorgen de training van zijn ploeg Valencia voortijdig verlaten. De aanvaller was gefrustreerd nadat de trainer van de Spaanse ploeg, Quique Flores, hem had gezegd dat hij niet meer mee mocht trainen.

Kluivert sloot zich vanmorgen voor het eerst weer aan bij de selectie, nadat hij een lange tijd afwezig was geweest door een blessure aan zijn knie. Tijdens de warming-up werd de 30-jarige speler na een aantal rondes bij Flores geroepen. Deze maakte hem duidelijk dat hij niet meer mee mocht trainen.

Niet veel later vertrok de voormalig international van het Nederlands Elftal. Kluivert heeft bij Valencia nog een contract wat doorloopt tot medio 2008, maar de club heeft hem vorige maand al laten weten dat hij mag vertrekken.

CL: PSV treft Liverpool, Bordeaux en Galatasaray

Icoon Champions LeagueZojuist is in Monaco de loting voor de Champions League van het seizoen 2006/2007 verricht. De enige Nederlandse deelnemer aan de groepswedstrijden, PSV, is ingedeeld in groep C en moet het opnemen tegen Liverpool, Bordeaux en Galatasaray.


Groep A:
FC Barcelona (Spa)
Chelsea (Eng)
Werder Bremen (Dui)
Levski Sofia (Bul)

Groep B:
Internazionale (Ita)
Bayern München (Dui)
Sporting Portugal (Por)
Spartak Moskou (Rus)

Groep C:
Liverpool (Eng)
PSV
Bordeaux (Fra)
Galatasaray (Tur)

Groep D:
Valencia (Spa)
AS Roma (Ita)
Olympiacos (Gri)
Shakhtar Donetsk (Oek)

Groep E:
Real Madrid (Spa)
Olympique Lyon (Fra)
Steaua Boekarest (Roe)
Dynamo Kiev (Oek)

Groep F:
Manchester United (Eng)
Celtic (Sch)
Benfica (Por)
FC Kopenhagen (Den)

Groep G:
Arsenal (Eng)
FC Porto (Por)
CSKA Moskou (Rus)
Hamburger SV (Dui)

Groep H:
AC Milan (Ita)
LOSC Lille (Fra)
AEK (Gri)
Anderlecht (Bel)

Kijk voor al het voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Loumpoutis voorlopig uitgeschakeld

Konstantinos Loumpoutis zal de verrichtingen van zijn club ADO Den Haag voorlopig van de zijlijn moeten bekijken. De verdediger scheurde tijdens een training de voorste kruisband van zijn rechterknie.

De verwachting is dat Loumpoutis zo'n zes maanden niet in actie kan komen voor zijn club. Deze blessure is een enorme klap voor de Griek. Deze zomer stapte de speler over van FC Twente naar de Haagse residentieclub. Bij zijn vorige werkgever kwam de 27-jarige verdediger maar tien maal in actie. Dit was ook meteen de reden om naar een andere club te verkassen. Afgelopen zaterdag deed hij overigens nog wel mee in de verloren competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen.

CL: uitslag loting en awards

Zojuist is in Monaco de loting voor de Champions League van het seizoen 2006/2007 verricht. Tevens werden er vijf awards uitgedeeld. Hieronder vind je de uitslag.

Groep A:
FC Barcelona (Spa)
Chelsea (Eng)
Werder Bremen (Dui)
Levski Sofia (Bul)

Groep B:
Internazionale (Ita)
Bayern München (Dui)
Sporting Portugal (Por)
Spartak Moskou (Rus)

Groep C:
Liverpool (Eng)
PSV
Bordeaux (Fra)
Galatasaray (Tur)

Groep D:
Valencia (Spa)
AS Roma (Ita)
Olympiacos (Gri)
Shakhtar Donetsk (Oek)

Groep E:
Real Madrid (Spa)
Olympique Lyon (Fra)
Steaua Boekarest (Roe)
Dynamo Kiev (Oek)

Groep F:
Manchester United (Eng)
Celtic (Sch)
Benfica (Por)
FC Kopenhagen (Den)

Groep G:
Arsenal (Eng)
FC Porto (Por)
CSKA Moskou (Rus)
Hamburger SV (Dui)

Groep H:
AC Milan (Ita)
LOSC Lille (Fra)
AEK (Gri)
Anderlecht (Bel)


De awards gingen naar de volgende spelers:

Beste doelman:
Jens Lehmann (Dui/Arsenal)

Beste verdediger:
Carles Puyol (Spa/Barcelona)

Beste middenvelder:
Deco (Por/Barcelona)

Beste aanvaller:
Samuel Eto'o (Kam/Barcelona)

Beste speler:
Ronaldinho (Bra/Barcelona)

Publieke Omroep presenteert nieuwe programmeringen

Icoon MediaEr is al veel over geschreven, maar vandaag maakte Publieke Omroep daadwerkelijk de nieuwe programmering van de radio- en televisiezenders bekend. Met name op de televisie gaat er veel veranderen.

Kern van de veranderingen is dat de omroepen hun thuisnet kwijt raken. Alle televisiezenders hebben een eigen profiel en een nieuw logo gekregen. Daarop zijn de programma's dan weer ingedeeld. Zo is Nederland 1 een echte familie-zender geworden met alle populaire programma's als Mooi Weer De Leeuw, Dit Was Het Nieuws, het NOS Journaal, Spoorloos en Radar.

Nederland 2 is een zender geworden die typisch is voor de publieke omroep. Met verdiepende en opiniërende programma's, maar ook levensbeschouwing. Programma's als Premtime, de Leugen Regeert en Nederland Zingt zijn hier terug te vinden. Vanaf 22:00 uur is er een actualiteitenblok met het NOS Journaal, NOVA en het Sportjournaal. Nederland 3 wordt jong en hip en moet de jonge kijkers weer naar de publieke televisiezenders toetrekken. Tot 19:00 uur zijn er programma's voor kinderen en daarna programma's als Onderweg Naar Morgen, De Wereld Draait Door en De Lama's. 'Prikkelend en gedurfd', zo wordt de nieuwe zender omschreven.

Nederland 4 is de verzamelnaam voor zeventien nieuwe digitale themakanalen. Zo komt er Consumenten TV, Humor TV en een speciaal kanaal over opvoeden.

Op de Radio zijn de veranderingen minder groot. Radio 1 krijgt veel nieuwe programma's, zoals een dagelijks constumentenprogramma en meer nieuws. Zo is er overdag voortaan ieder half uur een nieuwsbulletin te horen en in de ochtend- en avondspits zelfs ieder kwartier.

Radio 3FM krijgt een nieuwe dagelijkse middagshow en wil zich nog verder gaan onderscheiden van de commerciële muziekzenders. Radio 5 is compleet nieuw. Deze zender komt in de plaats van het huidige Radio 747 en zal veel lichte muziek gaan uitzenden, in combinatie met informatie en serviceberichten.

Voorzitter Harms Bruin Slot van de raad van bestuur van Publieke Omroep is trots en blij met de nieuwe programmeringen. "Ondanks de aanvankelijke principiële bezwaren is het een mooie geboorte geworden", zo zegt zei hij over de televisiezenders. De leiding van Publieke Omroep houdt wel rekening met een gewenningsperiode. "Als ze bij de Albert Heijn iets veranderen moet je ook zoeken, maar na een tijdje weet je niet beter", zei Bruins Slot.

[update] Raffaëla bevallen van dochter

Icoon ShowbizzIdols-winnares Raffaëla is vanmorgen bevallen van een dochter, zo meldt een persoonlijke kennis via de nieuwssubmit. De naam van het kind van Raffaëla en haar vriend Paul zou Beautiful, roepnaam Beau zijn.

Eind januari meldde de 23-jarige Raffaëla midden in de race om een platencontract dat ze zwanger was. Zij kende haar vriend Paul toen pas vier maanden. De zangeres kreeg door de aankondiging veel kritiek. Uiteindelijk won zij toch de talentenjacht.

Update 17.46 uur
Het management van de zangeres heeft het bericht inmiddels bevestigd. Of het kind daadwerkelijk Beautiful heet, kon of wilde het management nog niet zeggen. Over een week zal Raffaëla met meer details naar buiten treden.

Raffaëla pinkt een traantje weg na harde kritiek van Henkjan Smits
Raffaëla pinkt een traantje weg na harde kritiek van Henkjan Smits

Nijlpaard probeert impala te redden van krokodil

Ik kwam op het forum het volgende topic tegen ''Nijlpaard probeert impala te redden van krokodil'' tja, je denkt ik ben in ONZ terecht gekomen, maar niets van dat alles ik was nog steeds in F&F, dus ik klik maar eens, en in dat topic staat een link naar een filmpje.

Ik kan er niets anders van maken dat een nijlpaard een impala red van de krokodil, dat de impala uiteindelijk toch nog het hapje wordt van de krokodil is dan de mindere kant van dit verhaal.

Pluto geen planeet meer

Icoon Zonnestelsel Pluto mag niet langer een planeet genoemd worden. In plaats daarvan valt de ex-kleinste planeet van ons zonnestelsel nu in een nieuwe categorie van 'dwergplaneten'. Dat hebben de leden van de Internationale Astronomische Unie (IAU) vandaag besloten tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst.

Door de beslissing telt ons zonnestelsel nu nog maar acht planeten: Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus. Op dit moment zijn Pluto, Ceres en 2003 UB313 de enige drie dwergplaneten, maar dit worden er naar verwachting binnenkort meer.

Controverse
De discussie over de definitie van een planeet speelt al sinds de ontdekking van Pluto in 1930. Nu er de laatste tijd steeds meer objecten gevonden worden die groter zijn dan Pluto, moest de definitie aangepast worden.

De IAU stelde daarom aan het begin van de conferentie voor om de definitie van een planeet ruimer te maken, waardoor ons zonnestelsel twaalf planeten zou gaan tellen. Uiteindelijk is er voor gekozen om de definitie juist strakker te maken, zodat we nog maar acht planeten over hebben.

Planeten en dwergplaneten
Een planeet is nu gedefinieerd als een object dat om de zon draait en dat voldoende zwaar is om zichzelf in een bijna ronde vorm te trekken. Bovendien moet het object de omgeving van zijn omloopbaan vrijgemaakt hebben. De laatste regel geldt niet voor dwergplaneten, die in plaats daarvan geen satelliet mogen zijn.

Met dank aan IHVK, RASmit, Freek99, yootje, Deimos000 en AstroStart voor de submit.

Mathijsen per direct naar HSV

Joris Mathijsen verruilt AZ definitief voor HSV. Naar verluid betaalt de Duitse ploeg, waar ook Rafael van der Vaart en Nigel de Jong onder contract staan, meer dan zes miljoen euro.

Woensdag meldde HSV zich om Mathijsen eventueel over te nemen. Een dag later had de Duitse ploeg al overeenstemming bereikt met zowel de verdediger als AZ. AZ Fanpage heeft zelfs foto's gevonden waarop te zien is dat de verdediger al met HSV meetraint.

Mathijsen zal in Duitsland een contract voor vier seizoenen tekenen. De voornaamste reden voor HSV om de 26-jarige speler van AZ over te nemen is het vertrek van Khalid Boulahrouz naar Chelsea. De ploeg uit Hamburg zag de Brabander namelijk als een uitstekende vervanger.

"AZ heeft een moeilijke afweging moeten maken tussen de sportieve ambities van de club en de persoonlijke ambities van Joris", aldus een verklaring van AZ. "Na overleg tussen de technische staf, bestuur en directie is besloten Joris zijn transfer te gunnen."

De Alkmaarse ploeg had het contract van Mathijsen graag open willen breken, maar het mocht niet zo zijn. In april brak de verdediger de onderhandelingen af. Hij dacht namelijk dat zijn kansen op een buitenlands avontuur op die manier kleiner zouden worden.

AZ zal door deze transfer niet in de personele problemen komen. In de zomerstop werd Gijs Luirink van FC Groningen aangetrokken. Bovendien beschikt trainer Louis van Gaal ook nog over de ervaren Barry Opdam.

Klik hier om de foto's die op AZ Fanpage staan te bekijken.

Tropische pret in Just Cause demo

Zowel Xbox 360 als PC gamers kunnen vanaf vandaag de demo van de free roaming game Just Cause downloaden. In Just Cause speel je de flamboyante CIA agent Rico Rodriguez, een undercover agent die zich specialiseert in het ten val brengen van regimes. In de rol van Rico moet je de corrupte regering van het eilandje San Esperito en val brengen. Dit eilandje voor de kust van Zuid-Amerika wordt er van verdacht massavernietigingswapens te bezitten, en het is jouw taak dan ook deze dreiging te neutraliseren. Tot je voordeel zal je moeten gebruiken dat verschillende partijen op het eiland wel interesse hebben in de macht, en met een klein beetje hulp moet een machtsovername lukken.

Just Cause moet de speler volledige vrijheid bieden in de uitvoering van deze taak: de verschillende partijen op het eiland tegen elkaar uitspelen, een volksopstand veroorzaken, allianties met rebellen en drugskartels sluiten etc. Dit alles moet zich afspelen op een ongekend grote kaart, eentje van 32 vierkante kilometers met bergen, jungles, stranden, steden en dorpen die je kunt verkennen via land, zee of lucht. Tot je beschikking hiervoor heb je meer dan honderd voertuigen, auto's, motoren, boten, vliegtuigen, helicopters etc.

Xbox 360 gebruikers kunnen de demo van de Xbox Live Marketplace afhalen, PC gebruikers kunnen dat doen op één van de volgende plaatsen:
Filefront
Worthplaying
Gamespot
Gameworld Network


Brein wint kort geding van UPC

PiracyStichting Brein (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) heeft het kort geding dat het aanspande tegen Kabelexploitant UPC gewonnen. Hierdoor moet UPC de gegevens verstrekken van UPC-gebruikers die auteursrechtelijk beschermd materiaal zouden hebben geüpload

De voorzieningenrechter veroordeelde UPC tot het binnen twee dagen verstrekken van de naw-gegevens van één uploader aan Brein. De kabelaar ontvangt een boete van 1.000 euro per dag dat het de deadline overschrijdt, met een maximum van 50.000 euro. De namen van twee andere vermeende uploaders had Brein al, omdat UPC die in de stukken van de rechtszaak had gezet. Brein kondigde toen al aan die hard te zullen aanpakken.

UPC kondigde vorige week nog aan dat het op haar beurt een kort geding voorbereidde tegen Brein, omdat volgens de kabelboer Brein niet gerechtigd was om de gegevens van de twee Chello-abonnees uit de rechtszaakstukken te gebruiken. Onduidelijk is of dat kort geding nu nog wel zin heeft.

SP: Verbied dierenbeulen het houden van dieren

SP-Kamerlid Krista van Velzen wil dat mensen die beroepsmatig met dieren omgaan en zich schuldig maken aan het mishandelen van dieren niet langer met dieren mogen werken. Ook moet Landbouw-minister Cees Veerman onmiddellijk stappen ondernemen om het toezicht op veemarkten te verscherpen.

Deze week bleek dat op veemarkten in Utrecht en Leeuwarden koeien meer dan incidenteel werden mishandeld, onder meer met stroomstoten in de anus of op de genitaliën. De Algemene Inspectie Dienst (AID) zegt goed te controleren, maar een dierenrechtenorganisatie legde met verborgen camera's tientallen gevallen van dierenmishandeling vast.

Geen particulier verbod
Recent bleek dat Justitie-minister Piet Hein Donner niet bereid is particulieren die hun huisdieren mishandelen, een verbod op het houden van dieren op te leggen. ''Dat is onbegrijpelijk en beschamend'', aldus Van Velzen. Maar vooral bij mensen die professioneel de verantwoordelijkheid hebben voor het welzijn van grote aantallen dieren is het niet uit te leggen dat een dergelijke maatregel niet ingevoerd zou kunnen worden.

Van Velzen wil duidelijkheid over wat wel en niet mag op een veemarkt. ''Juist daar waar tienduizenden dieren verhandeld worden moet helder zijn hoe je om hoort te gaan met dieren. Mishandeling met een stroomstok hoort in een beschaafd land niet thuis.''

Voor boeren, handelaren of anderen die beroepsmatig met dieren werken en die blijken te mishandelen zou het volgens de SP verboden moeten worden om nog langer met dieren te werken. ''Iedereen begrijpt dat je iemand die kinderen mishandelt niet in een peuterzaal laat werken'', zegt Van Velzen. ''Een dierenbeul mag na zijn veroordeling echter gewoon weer dieren gaan houden, dat vind ik onacceptabel.'' Van Velzen vraagt Veerman eveneens snel de capaciteit van de AID uit te breiden en het toezicht op veemarkten te verscherpen.

Mondini in Turkije in derde Midland

Giorgio Mondini zal komend weekend weer achter het stuur van de derde Midland zitten. De Zwitser werd tijdens de Grand Prix van Frankrijk vervangen door Adrian Sutil. Op Hockenheim en de Hungaroring was Markus Winkelhock de derde rijder. Mondini heeft een contract om op negen vrijdagen te mogen rijden, waarvan hij er inmiddels zeven achter de rug heeft.

Mondini: "Ik heb sinds Indianapolis niet meer in de derde wagen gezeten, dus het is fijn om weer in de auto te mogen stappen. Istanbul is een nieuwe baan, dus ik zal niet veel nadeel ondervinden van het leren kennen van het circuit. Het circuit kent enkele technische delen, maar ik ben klaar voor deze uitdaging. Het team heeft hier nog veel te leren over de afstelling, dus de rol van de vrijdagrijder is hier erg belangrijk."

Tiago Monteiro, een van de twee racecoureurs van het team, heeft overigens een aantal dagen geleden nog laten weten niet blij te zijn met het beleid van Midland wat betreft de vrijdagrijders. Volgens de Portugees zou het team een vaste vrijdagrijder moeten hebben, in plaats van drie verschillenden die allen gekozen zouden zijn vanwege het geld dat ze meebrengen. Volgens hem moeten de testrijders steeds weer opnieuw wennen aan de auto, waardoor de data niet altijd goed is, en de racecoureurs extra kilometers moeten rijden om de goede afstelling te vinden.

Feyenoord was bijna failliet gegaan

Feyenoord heeft twee seizoenen terug op het randje van een faillissement gebalanceerd. Dat blijkt uit een onderzoek van de regionale zender RTV Rijnmond.

Uit het in februari bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde jaarverslag over 2004-2005 blijkt dat de club uit Rotterdam-Zuid aan het einde van dat boekjaar een schuld had van ruim 40 miljoen euro, waarvan 30 miljoen aan kortlopende schulden. Als een schuldeiser zijn geld zou hebben opgeëist dan was Feyenoord normaal gesproken failliet geweest, blijkt uit het onderzoek.

Feyenoord heeft inmiddels een grootscheepse sanering achter de rug. Ruim 30 spelers moesten vertrekken, wat een minimale besparing aan salarissen van 6 miljoen euro heeft opgeleverd. Ze leverden de club ongeveer 34 miljoen aan transfersommen op. Daarnaast ontvingen de Rotterdammers vorig jaar 3 miljoen euro meer aan tv-inkomsten.

-
Zie voor meer sportnieuws Sport.FOK!.

Met dank aan JJdJ1984 voor de submit.

Juventus negeert dreigement FIFA

Juventus heeft besloten om toch bij de burgerrechter in beroep te gaan tegen de degradatie naar de Serie B. Gisteren dreigde de FIFA nog om Italië uit te sluiten van internationale toernooien als Juventus deze stap zou zetten.

De club gaat bij de rechter in beroep tegen de straf die het kreeg na het fraudeschandaal. Juventus werd teruggezet naar de Serie B en kreeg zeventien punten aftrek. Door het beroep zal de start van het Italiaanse voetbalseizoen mogelijk nog meer vertraging oplopen. De Serie A en de Serie B starten al twee weken later.

Drentse pony's ernstig mishandeld

Icoon PolitieIn de Drentse plaatsen Weiteveen en Klazienaveen zijn de afgelopen weken drie pony's ernstig mishandeld. In één geval werd het dier zo ernstig toegetakeld dat het bezweek aan zijn verwondingen. Dat liet de politie woensdag weten.

De gevallen deden zich voor tussen 26 juli en 12 augustus. Volgens de politie is het goed mogelijk dat er een verband tussen de zaken bestaat. De mishandelingen deden zich voor binnen een straal van vijf kilometer. De politie wil in het belang van het onderzoek weinig kwijt over de aard van de verwondingen die de dieren opliepen, maar stelt dat het in één geval om een ''seksueel getinte mishandeling'' ging.

Geen terreurdreiging in vliegtuig Northwest Airlines

VervoerVolgens Justitie-minister Piet Hein Donner ziet het er naar uit dat het incident rond het vliegtuig van Northwest Airlines, dat gisteren moest terugkeren naar Schiphol, niets met terrorisme van doen heeft. Er volgt later vanmiddag nog een persconferentie van het Openbaar Ministerie (OM) over het incident.

De marechaussee hield gisteren op Schiphol na de terugkeer van het toestel 12 passagiers aan. Zij zitten nog steeds vast en worden ondervraagd.

De CDA-bewindsman is tevreden over de procedure die is gevolgd. Nadat de piloot op basis van informatie van het cabinepersoneel besloot terug te keren, hebben twee F-16's het toestel naar Schiphol begeleid. De minister van Justitie kán de gevechtsvliegtuigen in zulke situaties in het uiterste geval toestemming geven zonodig te schieten, maar dat is gisteren niet aan de orde geweest.

Uit opnames van de de cockpitgesprekken die op internet circuleren blijkt dat de F-16's minimaal vijf mijl afstand van het passagiersvliegtuig moesten bewaren. De twee F-16's waren al bezig met een oefenvlucht. De piloten krijgen dan de term 'Alpha scramble' te horen. Dat is een term die aan de vliegers duidelijk maakt dat het om een serieuze onderschepping gaat en niet om een oefening. De piloot van één van de F-16's vraagt toestemming om sneller dan de geluidssnelheid te vliegen, maar krijgt daarvoor geen toestemming van de gevechtsleiding.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Nederland dreigt tickets UEFA Cup te verliezen

De uitschakeling gisteren van Ajax in de voorronde van de Champions League en de punten die FC Twente heeft laten liggen in de kwalificatiereeks van de UEFA Cup, hebben gevolgen voor het Nederlands voetbal. Virtueel is Nederland namelijk nu twee tickets voor de UEFA Cup kwijtgeraakt.

Nederland is op de coëfficiëntenranglijst van de zevende naar de negende plaats gezakt, omdat Rusland en Roemenië zijn gepasseerd. Zo wisten Steaua Boekarest, Spartak Moskou en CSKA Moskou zich wel voor de Champions League te kwalificeren, waardoor beide landen flink wat bonuspunten wisten te winnen.

Mocht Nederland aan het einde van het huidige seizoen nog steeds de negende plaats bezetten, dan krijgt ons land voor het seizoen 2008/09 slechts twee startbewijzen voor de UEFA Cup. Één van die twee tickets is bestemd voor de winnaar van de KNVB beker, zodat er via de Eredivisie maar één toegangsbewijs voor de UEFA Cup te winnen is. Voor de deelname aan de Champions League verandert er niets.

Omdat de door Ajax en FC Twente vergaarde punten door alle zeven Nederlandse deelnemers aan het Europese voetbal moet worden gedeeld voor de coëfficiënt, vallen de resultaten van Nederland zo laag uit. De Russen (vier) en de Roemenen (drie) hebben minder deelnemers, en daardoor is het gemiddelde van hen hoger.

Zeeuw en Drentenaar achterop met technologie

Icoon BinnenlandsZeeuwen en Drentenaren staan het minst te springen om technologische vernieuwingen op het gebied van communicatie. Minder dan de helft van de bevolking van de beide provincies beschouwt bijvoorbeeld chatten via MSN als nuttig.

Ook behoren zij tot degenen die het nut van de mobiele telefoon het meest betwisten. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction onder ruim 1400 Nederlanders, dat in opdracht van KPN is uitgevoerd en donderdag is gepubliceerd. Inwoners uit Zuid-Holland, Groningen, Limburg en Utrecht zijn het meest positief over nieuwe communicatiemiddelen.

Marco of Joost?

De nieuwe politieke partijen schieten als paddestoelen uit de grond. Gisteren werd Eén NL opgericht, de partij waarmee Joost Eerdmans (LPF) en Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) aan de komende Tweede-Kamerverkiezingen mee gaan doen.

De website van de nieuwe partij werd gisteren door kritisch en progressief webloggend Nederland meteen aan een gedegen onderzoek onderworpen. Er werden natuurlijk schampere opmerkingen gemaakt over het politieke programma en over de nieuwe naam van de partij. Internet-journalist van Jole schreef op zijn weblog maar liefst vier blogjes vol om aan te tonen dat de foto's die aanvankelijk op de site van eennl.nl stonden zonder toestemming van de makers daar waren gepubliceerd.

Ach ja, waar maak je je druk om? Het komt zelfs bij de beste website wel eens voor dat er een foto doorheen slipt.

Als je dan toch zonodig aan internet-journalistiek wilt doen, check dan maar eens de registratiedatum van die website. Op 7 juli werd het domain eennl.nl geregistreerd, slechts één dag na de oproep van Marco Pastors aan zijn achterban om een naam te verzinnen voor zijn nieuwe partij.

Wel een beetje raar, want op 20 juli liet hij nog weten dat hij al honderden reacties had ontvangen en dat suggesties nog tot 1 augustus welkom waren. Dit maakt me wel nieuwsgierig: Wie zou die nieuwe naam nou verzonnen hebben? Marco? Of toch Joost?

Speler Heracles moet lang reizen voor stempel

Icoon VoetbalEverton Ramos da Silva, één van de nieuwe aanwinsten van voetbalclub Heracles, is gisteren begonnen aan een lange reis om welgeteld één stempel op te halen bij de Nederlandse ambassade in Brazilië. Eerder mag de 23-jarige spits, begin dit seizoen overgekomen van Gremio Recreativo Barueri, niet spelen voor de club uit Almelo.

De speler vliegt eerst naar São Paulo en neemt van daaruit een vlucht naar de hoofdstad Brasília. Daar zal hij naar de Nederlandse ambassade gaan om een stempel op een formulier te laten zetten. Daarna keert hij weer terug naar Nederland. Heracles hoopt dat hij zaterdagmiddag weer terug is in Nederland en dat hij aanstaande zondag in actie kan komen tegen Feyenoord.

Voorzitter Smit van Heracles noemt de hele gang van zaken "te gek voor woorden en typisch Nederlands".

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Automobilist geeft naam gezochte persoon op

Icoon OpmerkelijkEen 43-jarige automobilist probeerde gisteren in Assen onder een boete uit te komen door een valse naam op te geven aan de politie. De naam die hij noemde, bleek echter toe te behoren aan een man die door de politie gezocht wordt.

De automobilist was staande gehouden en bij controle werd ontdekt dat zijn APK was verlopen. De politie vroeg of de man zich kon legitimeren. Hij beweerde geen papieren bij zich te hebben. Vervolgens gaf hij een valse naam op. De persoon met deze naam bleek door de politie gezocht te worden.

De man besloot uiteindelijk eieren voor zijn geld te kiezen en toch maar zijn echte naam te geven. Ook kon hij plotseling zijn papieren voor de dag toveren. Hij is aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit. Bovendien heeft hij een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. Ook de boete voor zijn verlopen APK heeft hij niet kunnen ontlopen.

Nakamoto: "Overwinning Button puur geluk"


Technisch directeur Shuhei Nakamoto van Honda vindt dat er geen reden is om optimistisch te zijn over de overwinning van Jenson Button in Hongarije. Hij doet de winst af als puur geluk.

"Er is niets goed aan deze overwinning. Het was puur te danken aan geluk," zo zegt de Japanner in AutoBild motorsport. "Onze tegenstanders liggen nog steeds voor. Het is dom om te geloven dat we sterk waren. We waren namelijk niet in staat Ferrari te verslaan, en Honda-president Fukui denkt exact hetzelfde."

De overwinning van Button werd in de Britse pers uitbundig gevierd. Bij het team zelf heerste echter nauwelijks een feeststemming. "Waarom zouden we het vieren?" vraagt Nakamoto zich af. "We waren gewoon veel te langzaam. En nu weer aan het werk, we hebben nog genoeg te doen."

Nederlandse mannenacht uitgeschakeld

Op de vijfde dag van het WK Roeien in Eton heeft de Nederlandse mannenacht met Jurrien Rom Colthoff, Christof Coenders, David Kuiper, Roel Haen, Daniel Mensch, Rogier Blink, Simon Glazenborg, Peter Vos en stuurman Chung Wei Cheung, zich niet weten te plaatsen voor de halve finale.

De herkansing stond voor woensdag op het programma maar werd een dag opgeschoven vanwege de oneerlijke weersomstandigheden. Nederland werd vierde achter Canada, Roemenië en Frankrijk. Nederland wist alleen Kroatië achter zich te houden.

The Burning Crusade in Alpha testing fase

Elke game zal vroeg of laat in haar ontwikkelingsperiode terecht komen in de fase van het Alpha testen, dat is niets bijzonders. Zo ook de expansion op World of Warcraft, The Burning Crusade. Er is echter een wezenlijk verschil, de wereld hoorde dit nog niet te weten. De Alpha test heeft voor deze game de naam Burning Crusade Friends and Family Alpha Test gekregen, en is zoals de naam al verraad alleen bedoeld voor familie en vrienden van de medewerkers van Blizzard.

Alle deelnemers aan de alpha test zijn voor de test begon akkoord gegaan met een zogenaamde 'non-disclosure agreement'. Ze mogen zelfs het bestaan van de alpha test niet bevestigen tegen buitenstaanders. Hoe weten we dit dan? Deze 'non-disclosure agreement' staat gewoon op site van de expansion. Weliswaar is er geen link naar te vinden, maar de URL is vrij logisch.

Je kunt de 'non-disclosure agreement' hier vinden.

Loting CL: PSV in pot twee

Vrijdag rond de klok van 18:00 wordt de loting voor de groepsfase van de Champions League verricht. Plaats van handeling is het Grimaldi Forum in Monaco. PSV is direct geplaatst voor het hoofdtoernooi en zit hierdoor in de tweede pot.

PSV is de enige Nederlandse ploeg die deel mag nemen aan de groepsfase van het miljoenenbal. Ajax slaagde er gisteren namelijk niet in om zich hiervoor te kwalificeren. De Amsterdammers verloren het treffen met FC Kopenhagen met 2-0. Hierdoor is de ploeg van trainer Henk ten Cate nu veroordeeld tot het spelen van UEFA Cup-voetbal.

Behalve de Amsterdammers zullen ook Feyenoord, AZ en FC Groningen deelnemen aan dit toernooi. De loting voor de eerste ronde wordt van de UEFA Cup wordt vrijdag om 13.00 uur verricht.

Ook dit jaar zijn er weer 32 clubs die deel zullen nemen aan de Champions League. Dit gezelschap is verdeeld over vier potten. FC Barcelona, de winnaar van vorig seizoen, zit uiteraard in de eerste pot.

De indeling van de potten:
Pot 1:
FC Barcelona, AC Milan, Real Madrid, Internazionale, Liverpool, Arsenal, Manchester United en Valencia CF

Pot 2:
Olympique Lyon, FC Porto, PSV, FC Bayern München, Chelsea FC, AS Roma, Celtic FC en Lille

Pot 3:
Sporting Club Portugal, SL Benfica, Bordeaux, Steaua Boekarest, Werder Bremen, Olympiakos, CSKA Moskou en AEK Athene

Pot 4:
RSC Anderlecht, FC Dynamo Kiev, Levski Sofia, FC Shakhtar Donetsk, Galatasaray SK, Hamburger SV, Spartak Moskou en FC Kopenhagen.

Valencia haalt Joaquin

Valencia heeft de transfer van Joaquin afgerond. De 25-jarige rechtsbuiten zal morgen worden gepresenteerd in de sinaasappelstad.

Real Betis Sevilla ontvangt 24 miljoen euro voor haar raspaardje. Bovendien is een overstap van de Uruguayaanse middenvelder Mario Regueiro in omgekeerde richting opgenomen in de overeenkomst. Joaquin gold als de personificatie van Real Betis, maar was na zeven seizoenen in de A-selectie toe aan een nieuwe uitdaging. De international, actief op de WK’s van 2002 en 2006, stond al geruime tijd in de belangstelling van Valencia. Los Ches kwalificeerden zich deze week voor de Champions League en daarmee ontstond de financiële ruimte om Joaquin los te weken.

Pikant is dat Valencia zaterdag de competitie opent met een thuiswedstrijd tegen Real Betis. De kans lijkt klein dat trainer Quique Sanchez Flores zijn nieuwe superster al gaat inzetten. Een debuut in de uitwedstrijd bij Atlético Madrid (10 september) lijkt realistischer. Valencia versterkte zich deze zomer eerder met onder andere Fernando Morientes en Asier Del Horno en lijkt de titelkandidaat bij uitstek.

Ook Makelele weer terug in Franse team

Claude Makelele is verrassenderwijs opgenomen in de Franse selectie voor de EK-kwalificatieduels met Georgië en Italië. De 33-jarige middenvelder kondigde na het WK nog zijn afscheid aan van Les Bleus.

Makelele keerde echter op zijn schreden terug na een overhoud met bondscoach Raymond Domenech. Afgelopen najaar maakte de Chelsea-speler zijn rentree voor de nationale ploeg na een kortstondig vaarwel na EURO 2004. Makelele speelde een goed WK, maar achtte het tijd om het stokje door te geven aan de nieuwe generatie. Woensdag werd al bekend dat Lilian Thuram actief blijft voor de haantjes.

In vergelijking met de ploeg die op 9 juli net naast de wereldtitel greep is er weinig veranderd. Zinedine Zidane (gestopt en geschorst), Fabien Barthez, Mickaël Silvestre, Vikash Dhorasoo, Pascal Chimbonda werden gepasseerd; Francois Clerc en Rio Mavuba zijn de nieuwkomers. Met liefst zeven spelers is landskampioen Olympique Lyon hofleverancier.

Werknemers rekenen op hogere AOW-leeftijd

Icoon EconomieNederlandse werknemers lijken zich er in meerderheid bij neer te leggen dat de AOW-leeftijd omhoog gaat. Meer dan vier op de vijf ondervraagden rekent erop dat binnen nu en tien jaar de leeftijdsgrens van 65 jaar sneuvelt, blijkt donderdag uit een onderzoek van Ernst& Young.

Slechts 14 procent denkt dat alles bij het oude zal blijven. Een woordvoerder van Ernst& Young merkte wel op dat de enquête is afgenomen voordat deze week uitlekte dat de VVD de AOW-leeftijd in het verkiezingsprogramma ongemoeid laat. "Dat kan altijd een paar procent schelen."

De grootste groep, 53 procent van de zeshonderd ondervraagden, rekent op een AOW-leeftijd van 67 jaar. Ruim een op de vijf (22 procent) noemt zelfs een leeftijd van 68 of hoger. Het verhogen van de AOW-leeftijd wordt in de politiek genoemd als een van oplossingen voor de hoge kosten van de steeds oudere bevolking, maar het ligt zeer gevoelig.

Uit het onderzoek blijkt verder dat werknemers ervan uitgaan dat de riante VUT-regelingen iets van het verleden zijn. Een grote meerderheid van 86 procent denkt in elk geval tot zijn zestigste te moeten doorwerken. Meer dan de helft (56 procent) noemt zelfs een leeftijd van 65 of hoger als inschatting van zijn eigen pensioen.

Bosbranden Griekenland onder controle

Icoon BuitenlandsDe bosbranden die de afgelopen dagen woedden in het noorden en zuiden van het Griekse vasteland zijn onder controle. Op het Noord-Griekse schiereiland Chalkidiki zijn er nog enkele kleinere brandhaarden, maar het vuur bedreigt geen toeristengebieden meer, meldde de Griekse radio. Ook de hittegolf die het gebied enige tijd teisterde is voorbij.

Meer dan 5000 hectare bos en tientallen boerderijen op Chalkidiki zijn de afgelopen dagen in vlammen opgegaan. Ook toeristenoorden werden bedreigd. In verband met de bosbranden op Chalkidiki keerden deze week enkele tientallen Nederlanders vervroegd van vakantie terug.


Griekse bosbranden

DVD: Dark Tales of Japan

Yoshihiro Nakamura, Masayuki Ochiai, Takashi Shimizu, Kôji Shiraishi, Norio Tsuruta, wie kent ze niet. Japanse regisseurs van voornamelijk horror. De naam Takashi Ichise zal wat meer belletjes doen rinkelen als de producent van onder andere Ringu, Ju-on, de Ju-on remake The Grudge en Dark Water. Hij heeft de eerder genoemde regisseurs samengebracht op deze dvd met verhalen die "reiken naar de uiterste grenzen van angst". De koude rillingen kruipen over je beeldscherm.

Lost Planet uiteindelijk ook naar de PS3?

Eén van de ontwikkelaars van Lost Planet, Jun Takeuchi, heeft gezegd dat Capcom op lange termijn dit spel ook op de PS3 zal uitbrengen. Voorlopig is het nog een Xbox 360 exclusive, maar als de Japanners vragen om deze game dan is het heel goed mogelijk dat de PS3 deze game ook zal krijgen.

"We will try to keep it as a 360 exclusive, but, from the company's point of view, when you think about the business, in the future it's something [port the game to PS3] we might have to do."

Capcom is één van de weinige Japanse ontwikkelaars voor de Xbox 360, maar hebben geen spijt van hun beslissing. Ondanks de slechte verkopen van de 360 in Japan zijn ze blij dat ze op deze manier ook de rest van de wereld kunnen bereiken. Volgens hun moeten de Japanse ontwikkelaars inzien dat er ook andere gebieden zijn waar ze hun games kwijt kunnen.

Volgens Jun Takeuchi zal er binnenkort ook nieuwe content komen voor Lost Planet. Of dit in een vorm is van een nieuwe (multiplayer) demo of iets anders, maar het zal de fans bezig houden tot de release van Lost Planet.

"Gamesindustrie bereikt vrouwen niet"

Volgens David Gardner (EA) kan de gamesindustrie vele miljarden dollars meer verdienen als het vrouwelijk publiek wat meer aangesproken wordt. Gardner vertelt dat de gamesindustrie een echte mannenwereld is en dat de meeste games en consoles enkel mannen aanspreken.

Uit onderzoek van EA is gebleken dat slechts 40 procent van de tienermeisjes wel eens een game speelt en ze geven daarbij ook nog eens snel op. Bij de jongens ligt dit percentage op 90 procent.

Het grootste probleem is, volgens Gardner, het feit dat er weinig games gemaakt worden die meisjes echt aanspreken: Meiden willen geen games waarin Paris Hilton en Britney Spears uit winkelen gaan. Gebleken is dat dit soort meisjesachtige spellen totaal niet aanslaan.

Er zijn echter wel een aantal games die wel aanslaan bij vrouwen. The Sims van EA en Nintendogs van Nintendo zijn twee recente voorbeelden van games waar vrouwen helemaal wild van werden.

Demo voor Emperor's Testament

De komkommertijd zit er op. De laatste tijd is er een behoorlijk aantal demo's uitgekomen, waarvan de meeste RTS-games (Joint Task Force, Maelstrom, Company of Heroes en Paraworld). Voor wie nog ruimte, zin en tijd over heeft: de probeerversie van Perimeter: Emperor's Testament is nu te downloaden. Het originele Perimeter was een ambitieuze RTS, die hier en daar echter wat te kort schoot (en geen commercieel succes werd). De opvolger wordt 29 augustus gereleased in Noord-Amerika en Scandinavië. Hoe het zit met de release in Nederland is niet bekend. Wel is de game te downloaden via Gamersgate.

Demo links (467 MB):

FilePlanet
GamersHell
3DGamers

Meer informatie over Gray Matter

Jane Jensen (bekend van de Gabriel Knight spellen) heeft in een persconferentie in Leipzig meer bekend gemaakt over haar nieuwe spel Gray Matter. Het spel zal het eerste deel worden in een nieuwe serie; niet zoals de episodes van oa. HL2, maar losse delen. De ondertitel van Gray Matter is "Such stuff as dreams are made of."

De speelduur zal ongeveer 40 uur bedragen, en het spel zal met twee personages te spelen zijn.



BBC zendt sketch over Mohammed niet uit

Icoon BuitenlandsDe BBC heeft besloten een comedyshow op de radio niet uit te zenden omdat de inhoud ervan te controversieel zou zijn. De aflevering bevat onder andere een sketch waarin de komiek Rolf Harris een cartoon tekent over de profeet Mohammed.

De BBC had de uitzending vooraf aangekondigd als een programma dat "zelfs de meest onverstoorbaren zou verrassen". Volgens een woordvoerder van de BBC is de uitzending echter te vrijpostig en dient deze deels te worden herschreven.

Eerder deze week werd al besloten een aflevering van Time Trumpet, ook een satirisch programma, niet uit te zenden. Hier zou sprake zijn geweest van "slechte smaak".

Meeste Nederlanders dromen over ander leven

Icoon OpmerkelijkZeker 80 procent van de Nederlanders droomt van een ander leven. De meest populaire fantasie gaat over reizen, vakantie en emigreren. Maar liefst 94 procent van de Nederlanders fantaseert hierover. Zij denken dan voornamelijk aan landen zoals Spanje, Zuid-Frankrijk en Italië.

De andere populairste fantasieën zijn vakantie, de loterij winnen en seks met je ex. Het onderzoek, gehouden door het maandblad Psychologie Magazine, werd gehouden onder duizend mensen tussen de 18 en 65 jaar. De resultaten van dit onderzoek zullen in het septembernummer staan. "Elke 90 minuten dromen we even weg, weten we uit laboratoriumonderzoek. We fantaseren dus heel wat af op een dag", stelt redacteur Heleen Peverelli van het maandblad.

Met dank aan ijsmeis voor de herschreven submit.

Silent Hill: Origins drukt zich uit in screens en trailer

De eerste paar screens van het PSP-spel Silent Hill: Origins zijn op de Games Convention getoond door developer Konami. Er is verder niet veel bekend van het spel, maar fans van de survival horror-reeks Silent Hill weten wel wat hen te wachten staat... een hoop vreemde wezens.

Om nog meer van het spel te laten zien is er ook een gameplay-trailer verschenen, deze bekijk je HIER.





Nintendo houdt Wii-event op 14 september

Nu we op de GC in Leipzig geen Wii launch informatie hebben gekregen zijn alle Nintendo ogen gericht op het volgende grote evenement. Dit evenement is niet de Tokyo Game Show (22-24 sept), maar een eigen evenement van Nintendo.

Dit evenement, gehouden op 14 september, is alleen toegankelijk als je een persoonlijke uitnodiging hebt gehad. Komt dan eindelijk de launch-info naar buiten?


Met dank aan alle submitters

Meer aandacht voor normen en waarden op school

Icoon OnderwijsScholen moeten meer aandacht besteden aan normen en waarden en zaken als discipline. Dat vinden Nederlanders en ouders blijkens de Onderwijsmeter 2006, die minister Maria van der Hoeven (Onderwijs) woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Vergeleken met vorig jaar zijn de ouders iets meer tevreden over het onderwijs. Het vmbo krijgt van ouders het rapportcijfer 7,4. Daarmee krijgt het vmbo, dat vaak onder vuur ligt, hetzelfde cijfer als het voortgezet onderwijs als geheel.

Ouders maken zich meer dan voorgaande jaren zorgen over de toegenomen gedragsproblemen van leerlingen. Dat wordt gezien als een groot probleem in het voortgezet onderwijs, zeker bij het vmbo in de grote steden.

Opmerkelijk is verder dat een ruime meerderheid van de Nederlanders (71 procent) en de ouders (76 procent) vindt dat basisscholen ook zonder Cito-toets een goed advies kunnen geven over de schoolkeuze voor het voortgezet onderwijs. De helft van de ondervraagden vindt dat de eindtoets leidt tot te veel stress onder leerlingen en ouders.

Wekelijkse Softwareverkopen Japan

De Japanse softwarecharts zijn weer binnen, Mario staat nog steeds op één en in totaal staan er zeven DS games in de top 10:

1. (DS, Nintendo) New Super Mario Brothers - 103,774 / 2,835,708
2. (DS, Bandai Namco) Tamagotchi 2 - 65,554 / 400,429
3. (DS, Nintendo) DS Cuisine Navigator - 55,759 / 346,719
4. (DS, Nintendo) More Brain Training - 45,978 / 3,031,411
5. (DS, Nintendo) Animal Crossing Wild World - 41,813 / 3,119,108
6. (PS2, Daito Giken) Daito Giken Pachislot Hihouden - 39,070
7. (GBA, Nintendo) Rhythm Tengoku - 29,911 / 88,089
8. (DS, Nintendo) Tetris DS - 26,791 / 781,110
9. (PSP, Bandai Namco) SD Gundam G-Generation Portable - 25,716 / 217,943
10. (DS, Nintendo) Brain Training - 25,139 / 2,713,284

De nummers 11 t/m 30 voor de geïnteresseerden is als volgt:

11. Mario Kart DS
12. Pachislot: Fist of the North Star SE (PS2)
13. English Training DS
14. Sengoku BASARA 2
15. Kirarin Star Revolution Kirakira Idol Audition (DS)
16. Jikkyou Powerful Pro Baseball 13
17. Atsumare! Power Pro Kun no DS Koushien
18. Mario Basket 3 on 3
19. Star Fox Command
20. Digimon Story
21. Melty Blood Act Cadeza
22. Battle Stadium DON (PS2)
23. Pokemon Ranger
24. Mushiking Greatest Champion e-no Michi 2
25. Monster Hunter Portable The Best
26. Kamaitachi no Yoru x 3
27. Everyone's DS Seminar Kanpeki Kanji
28. Big Brain Academy
29. True Crime New York City
30. Puzzle Series Vol. 3 SUDOKU

Dichterbij kom je niet!

"Dichterbij kom je niet", de officeuze slogan van Bavaria City Racing 2006. En verdomd dat was waar. Het weer was op z'n zachtst gezegd kut, de plaatsen die ik van Bavaria had gekregen waren zo mogelijk nog kutter, maar godverdomme wat maken die wagens een geweldig geluid!
Nou kan ik wel een heel blogje vol gaan lullen over alle soorten en maten wagens die ik die dag langs heb zien komen, maar aangezien ik niet gehinderd word door enig verstand van autosport of auto's op zich, beperk ik me maar tot het geven van een linkje naar het starten en wegrijden van een formule 1 auto gemaakt van ongeveer anderhalve meter afstand. Met pijn in m'n oren, deel ik het met jullie:
Christian Albers in de MidlandF1.

Update:
X-fi was zo aardig om ons nog een paar filmpjes toe te spelen:
Van een paar donuts van Albers bijvoorbeeld en Tiago Monteiro die laat zien hoe je na het starten een F1 auto keert.

'Aftrek belasting voor vrijwilligerswerk'

Icoon FinancieelBurgers zouden niet alleen giften aan goede doelen voor de belasting mogen aftrekken, maar ook in aanmerking moeten komen voor aftrek als ze zich als vrijwilliger onbetaald inzetten voor de publieke zaak.

Dat is een van de 41 aanbevelingen die de Nationale Conventie, een door ex-minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) ingestelde onafhankelijke denktank, doet in haar concept-eindrapport.

De meeste aanbevelingen hebben betrekking op staatsrechtelijke vernieuwing, zoals een rechtstreeks gekozen minister-president en de invoering van volksraadplegingen, maar de conventie wil zich niet beperken tot 'specifieke structuurkenmerken' van de Nederlandse politiek.

Final Fantasy III launcht in Japan

Eindelijk is het dan zover, Final Fantasy III is uit in Japan. De game heeft wekenlang bovenaan in de Famitsu Most Wanted charts gestaan wat betekent dat de Japanse gamer er flink naar uitkeek.

Zoals altijd bij grote Japanse gamereleases stonden er ook voor FFIII een flink aantal klanten te wachten tot de winkels open gingen. Famitsu heeft van deze wachtenden een aantal foto's gemaakt:

Exacte verkoopaantallen zijn nog niet bekend, maar wel is bekend dat de special edition uitverkocht is.

Vrouw overrijdt dronken echtgenoot

Icoon OpmerkelijkIn Arkansas in de Verenigde Staten heeft een vrouw haar dronken man overreden terwijl hij lag te slapen op de oprijlaan. De man is met kneuzingen en schaafwonden overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis.

De vrouw verklaarde dat zij een luid krakend geluid hoorde toen ze kort na middernacht met haar auto haar oprijlaan opreed. Toen ze uitstapte hoorde ze gekreun en vond ze haar man op de grond vlakbij de auto. Ze zegt haar man bij bij het oprijden van de oprijlaan niet te hebben gezien.

Richards wil complete auto kopen

David Richards, teambaas van het nieuwe team Prodrive F1, is met verschillende teams in bespreking over de aanschaf van een complete Formule 1-wagen. Prodrive kreeg eerder dit jaar het twaalfde startbewijs toegewezen en kan daarmee vanaf het seizoen 2008 deelnemen aan de Formule 1.

De teams gaan meestal verschillende partnerships aan voor de onderdelen van de wagen, echter hoopt Richards erop dat er een team zal zijn dat hem een volledige F1-wagen kan bezorgen. Richards zei hierover: "Ik wil niet alleen een motor kopen, ik hoop complete wagens aan te kunnen schaffen. Ik heb al navraag gedaan bij Scuderia Ferrari of het mogelijk is om een complete auto te kopen. Chassis, motor, alles. Ik heb ook al bij andere teams geïnformeerd, waaronder Renault F1 en BMW Sauber F1. De gesprekken gaan goed. We zullen zien." Daarnaast heeft Prodrive de plannen om een fabriek te bouwen in Warwickshire.

Ajax daalt fors na mislopen Champions League

De koers van het aandeel Ajax is donderdagochtend fors gedaald, nadat de voetbalclub woensdagavond onverwacht werd uitgeschakeld voor de Champions League. Plaatsing zou de club ongeveer 9 miljoen euro hebben opgeleverd.

Vlak na opening van de beurs, staat Ajax op een koersverlies van 8,4% op 8,92 euro. De beurs als geheel staat licht hoger.

De eerste wedstrijd won Ajax in Kopenhagen met 2-1, maar woensdag werd in eigen huis met 0-2 verloren van de Deense club.

GeenStijl
TV-kijkers naar de wedstrijd tegen Ajax konden gisteren regelmatig reclameborden van weblog GeenStijl waarnemen. Volgens de makers van het het log wisten ze een nieuw computersysteem, dat de borden aanstuurt, te hacken. Verschillende media berichten daar ook over, zoals RTLZ. Veel internetters menen echter dat GeenStijl gewoon via grootaandeelhouder De Telegraaf reclameruimte had ingekocht.



Brugklasser over de kop door zware tas

Icoon OpmerkelijkEen 11-jarige brugklasser is gisteren met zijn fiets over de kop geslagen. De boekentas die hij op zijn bagagedrager had gebonden, was veel te zwaar.

Volgens een woordvoerder van de politie ging het mis toen het jongetje met zijn zwaarbeladen tas bergafwaarts fietste. De brugwup verloor toen de macht over het stuur en sloeg meerdere keren over de kop. Hij is met een hoofdwond overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Nijmegen.

Met dank aan D_tje, Viper_74, me2001, YubYub, Evertjan, centenbakkie en pberends, stefan1187, dag, voor de submit.

Actie tegen optreden Israëlische kinderen in Heerenveen

BinnenlandsDe werkgroep 'Heerenveen-Palestina' wil actie gaan voeren bij een kinderuitvoering. De groep is boos op een optreden van een Israëlische kinderdansgroep uit Rishon le Zion, dat zaterdag in Heerenveen moet plaatsvinden. Rishon le Zion heeft al 40 jaar een stedenband met Heerenveen en in het kader daarvan vindt het optreden plaats.

Volgens de werkgroep 'Heerenveen-Palestina' is het optreden echter een ''stiekeme poging van de gemeente om het imago van Israël op te poetsen.''

Zowel de gemeente Heerenveen als het comité Vrienden van Rishon le Zion zijn verbaasd over het aangekondigde protest. De voorzitter van het vriendencomité noemt het ''een beetje sneu'' dat de werkgroep een kinderoptreden wil aangrijpen om een politieke boodschap te verkondigen. Een woordvoerder van de gemeente Heerenveen verwerpt de suggestie dat het optreden een verkapte imagocampagne zou zijn: ''Zo'n verborgen agenda of complottheorie verwijs ik resoluut naar het rijk der fabelen. Wij zijn gewoon netjes gastheer van onze Israëlische vrienden, dit heeft niets met politiek te maken.''

De werkgroep die tegen het optreden van de kinderen wil protesteren, is van plan om met acht actievoerders hand in hand in de buurt van de kinderen te gaan staan. Ze zullen de voorstelling niet met geweld beletten, zeggen ze. Volgens de werkgroep is de actie tegen de Israëlische kinderen gerechtvaardigd omdat in Israël Palestijnse kinderen gevangen zouden worden gehouden.

Met dank aan Jaeder voor de submit.

Eerste nederlaag hockeysters

De Nederlandse hockeysters zijn gisteravond tijdens de oefentrip in de Verenigde Staten voor het eerst op Amerikaanse bodem tegen een nederlaag aangelopen. Oranje verloor van aartsrivaal Argentinië met 2-0.

Het was de tweede ontmoeting met de regerend wereldkampioen uit Zuid-Amerika in het dubbele vierlanden toernooi. Vorige week speelden de Nederlanders met 1-1 gelijk. Nederland en Argentinië delen de koppositie in het toernooi met zeven punten.

Film: Volver

Voor een man die geen geld had voor een filmopleiding en dus zelf maar aan de slag ging met een Super 8 camera is Pedro Almodóvar toch behoorlijk ver gekomen in de internationale filmwereld. Elke film van de Spaanse grootheid is weer goed voor haast enkel lovende recensies en een flink aantal prijzen op de gerenommeerde festivals. Met Volver zal het niet veel anders zijn. Op het filmfestival van Cannes won de film al twee awards voor de gehele vrouwelijke cast en beste script.


Lazio Roma verliest hoger beroep

De Italiaanse voetbalbond FIGC heeft het hoger beroep van de Italiaanse voetbalclub Lazio Roma afgekeurd. De Romeinen vinden het onterecht dat de club met elf minpunten moet beginnen aan het nieuwe seizoen, de uitsluiting van deelname aan de UEFA-beker en de boete van 100.000 euro moet betalen.

Het FIGC kende echter geen genade, waardoor de straf gehandhaafd blijft. Lazio kreeg de straffen opgelegd wegens het grootschalige fraudeschandaal in Italië. Om alsnog in aanmerking te komen voor strafvermindering gaat Lazio nu in beroep bij het Italiaans olympisch comité (CONI).

Israëlisch leger doodt militante Palestijnen

Israël/PalestinaIsraëlische militairen hebben bij acties in de Gazastrook in de nacht van woensdag op donderdag twee Palestijnen gedood. Een van hen was lid van Hamas. Het andere slachtoffer was actief binnen de Islamitische Jihad.

Hamas-lid Youssef Abu Daqqa vond de dood terwijl zijn broer Younis Abu Daqqa, een belangrijk Hamas-figuur in het zuiden van de Gazastrook, gevangen werd genomen. Het incident had plaats even buiten de plaats Khan Younis. Israëlische helikopters vuurden zeker twee raketten af. Vier Palestijnen raakten gewond.

Bij de plaats Kissufim in de Gazastrook, niet ver van de grens met Israël, schoten Israëlische militairen een 17-jarig lid van de Islamitische Jihad dood. Een andere Palestijn raakte gewond.

[update]Leipzig: Xbox 360 wordt voetbal-console

Chris Lewis, Xbox baas van Europa, heeft zojuist aangekondigd dat Pro Evolution Soccer 6 en Fifa 360 next-gen exclusives zullen zijn voor 12 maanden. Eerste beelden laten zien dat PES 6 een iets mooiere versie is dan de eerder geshowde PS2 versie.

Overigens was Chris Lewis van mening dat "Xbox 360 owns football."

Update
Volgens de releaseinformatie van EA heeft Microsoft zich vergist over de exclusiviteit van Fifa 07, en zal deze slechts tot het einde van dit jaar exclusief zijn. Of ditzelfde geldt voor PES6 is op dit moment nog niet duidelijk.

Bill Roper bespreekt intellectual properties

In een toespraak op de GC in Leipzig heeft Bill Roper gesproken over de toekomst van Hellgate: London. Hoewel het spel verre van afgerond is, wordt er al druk gedacht over het uibreiden van de franchise. Bill Roper noemde expliciet de opties van meer games en meer platforms, inclusief GSM en arcade. Roper drukte in zijn toespraak ontwikkelaars vooral de waarde van een original intellectual property op het hart.

Hij vertelde ook zijn visie op waar het fout liep met Psychonauts. "Een mooi, hilarisch spel, op elk vlak van hoog niveau", aldus Roper. Maar waarom verkocht het dan niet? Majesco had volgens Roper geen idee hoe het spel in de markt gezet moest worden. Aan de hand van dit voorbeeld greep Roper terug naar zijn verhaal over IP's. Double Fine is eigenaar van de IP, en kan dus alles met de IP doen wat zij willen. Wellicht een hint naar Psychonauts 2? Weet Roper iets wat wij zouden willen weten?

Rondje Nederland: in de krant

Dankzij onze lieve Toeps kreeg ik een mooie scan van het artikel in het Algemeen Dagblad waarin Team FOK! de hoofdrol speelt, gisteren is zoals jullie hebben kunnen lezen in de updates een hele dag een journalist en een fotograaf meegeweest en die hebben dit verslag gemaakt

En voor iedereen die wat uitgebreider wil meekletsen over Rondje Nederland, dat kan uiteraard op het forum, ik probeer daar ook melding te maken van eventuele updates.

'Keane manager Sunderland'

Volgens BBC en Sky Sports is Roy Keane de belangrijkste kandidaat voor de posititie manager bij de Engelse voetbalclub Sunderland.

Sunderland degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League en doet het nu ook in een divisie lager niet als vanouds. Momenteel is Nial Quinn de manager, die voormalig teamgenoot van Keane bij het Ierse elftal is. Hij leidt een consortium dat een maand geleden de macht bij Sunderland greep.

De ex-Iers international die afgelopen jaar nog een einde aan zijn spelersloopbaan maakte zou binnen afzienbare tijd al gepresenteerd worden.

Geen homo's in top bedrijfsleven

De absolute top van het bedrijfsleven is schijnbaar onbereikbaar voor homo's. In de raden van bestuur van 24 fondsen genoteerd aan de AEX, de belangrijkste Nederlandse beursindex, zit geen enkele homo of lesbienne. Dat blijkt uit een onderzoek van het tijdschrift Management Team dat vrijdag wordt gepubliceerd.

Management Team deed een rondgang langs de belangrijkste beursbedrijven. Daaruit blijkt dat van de in totaal 125 hoogste bestuursleden er niet een homo is, of daar openlijk voor uitkomt. Volgens verschillende mensen die Management Team aan het woord laat, is er sprake van een 'roze plafond'. Ze verwijzen daarmee naar het glazen plafond, dat de beperkingen aangeeft van vrouwen in het bedrijfsleven.

''Ik ken voldoende mensen op hoge posities in het bankwezen of de rechterlijke macht die hun mond stijf dichthouden over hun geaardheid, uit angst voor hun carrière'', vertelde Max Hemelraad, directielid van het veilinghuis Sotheby's tegen Management Team. Ook enkele topmedewerkers van het logistieke concern TNT en bankverzekeraar ING vinden dat er sprake is van een roze plafond voor homo's en lesbiennes in het bedrijfsleven.

Volgens Management Team hebben enkele grote bedrijven, waaronder TNT, ING, Shell en ABN Amro, initiatieven genomen die de mentaliteit ten opzichte van homoseksualiteit in het zakenleven moet verbeteren.

Wespen vallen hardlopers in Eindhoven aan

Icoon OpmerkelijkHonderd hardlopers zijn gisteravond in Eindhoven aangevallen door wespen. Twaalf lopers moesten naar een ziekenhuis, waarvan er vier buiten bewustzijn waren. Er werden zes ambulances en een traumahelikopter ingezet.

Aan de de hardloopwedstrijd 'Grote Beekloop' op het terrein van de psychiatrische instelling De Grote Beek deden 1200 mensen mee. De wespen kwamen uit één nest in een bosachtig deel.

Bij controle van de wedstrijdbaan had de organisatie nog niks gemerkt. Pas toen de hardlopers in grote getalen langs het nest liepen werden de wespen agressief. Een imker gaat het wespennest nu verwijderen.

Met dank aan tracer60 voor de submit.

[upd] Vermist Oostenrijks meisje na 8 jaar teruggevonden

BuitenlandsEen Oostenrijks meisje dat ruim acht jaar geleden op 10-jarige leeftijd spoorloos was verdwenen, is woensdag levend teruggevonden. Ze is vermoedelijk jarenlang vastgehouden in een kelder in de omgeving van Wenen. Dat berichtte het Oostenrijkse persbureau APA.

Het meisje, de nu 18-jarige Natascha Kampusch, verdween op 2 april 1998 op weg naar school. Een grote zoekactie waarbij het gehele oosten van Oostenrijk werd uitgekamd, leverde geen enkele aanwijzing op, tot zij zich woensdag plotseling meldde bij de politie in de plaats Strasshof.

Familieleden hebben Natascha inmiddels geïdentificeerd, hoewel de politie nog DNA-onderzoek laat doen om met zekerheid vast te stellen dat het om het vermiste meisje gaat. De politie zoekt een 44-jarige man die haar zou hebben ontvoerd en vastgehouden.

Goede gezondheid
Volgens de politie is Natascha in goede gezondheid, al ziet zij er bleek uit alsof ze lange tijd geen daglicht heeft gezien. Ook geestelijk lijkt ze er redelijk aan toe. ''Ze drukt zich goed uit, en kan lezen en schrijven'', aldus een politiewoordvoerder.

De jonge vrouw heeft de autoriteiten verteld dat ze van haar ontvoerder radio mocht luisteren en heel af en toe televisie mocht kijken. Ook kreeg ze de gelegenheid om kranten te lezen. Verder mocht ze evenwel geen contact met de buitenwereld hebben.

Pedofiel
De ontvoering van het meisje, slechts twee jaar na de omvangrijke zedenzaak rond Marc Dutroux in België, geldt als een van de geruchtmakendste misdrijven uit de naoorlogse Oostenrijkse geschiedenis. Gevreesd werd dat ook zij was verkracht en vermoord door een pedofiel.

Onduidelijk is nog wat Natascha de afgelopen acht jaar heeft moeten doorstaan. Ook hoe zij vrij wist te komen, is nog niet bekend. Volgens ooggetuigen is ze uit een rijdende auto gegooid of gesprongen.

Update 08.36 uur
De 44-jarige verdachte van de ontvoering, Wolfgang P, heeft een paar uur na de ontdekking zelfmoord gepleegd. Hij sprong bij Wenen voor een trein.


Wolfgang P.

Met dank aan house-of-fun, Reigndear, praatjesmaker, Rewimo en babbelbox voor de submit.

Diarra gaat naar Lyon

Olympique Lyon had twee opvolgers op het oog voor de naar Real Madrid vertrokken Mahamadou Diarra. Het werd achternaamgenoot Alou Diarra.

RC Lens ontvangt 7 miljoen voor de Franse international. Diarra heeft voor 4 jaar getekend in het Stade de Gerland. Hij heeft drie seizoenen gespeeld bij RC Lens. Diarra stond ook in de belangstelling van AS Roma maar koos voor een langer verblijf in de Ligue 1.

CD: The Pipettes - We Are The Pipettes

Drie aantrekkelijke jonge vrouwen in polka dot jurkjes die enkel vrolijke deuntjes maken. Nee, we hebben het hier niet over K3, maar over The Pipettes uit het Engelse Brighton. Verwachtingsvol werd er gewacht op hun debuut-album dat nu onder de naam We are the Pipettes is verschenen.


Een in Phil Spector-klanken gehuld album dat doet denken aan The Shangri-La's, The Crystals of The Shirelles. De dames creëren een geluid waardoor spontaan de bloemen gaan bloeien, de zon gaat schijnen en het kampvuur opgestart wordt voor een beach party. De olijke jurkjes passen perfect bij hun muziek. Toch heeft deze plaat een 'bite', en is zeker niet zo braaf als de Spector-bandjes van weleer. The Pipettes produceren hier een veertiental korte retroliedjes, maar met een geile kick in the ass. Girl-power die niet misstaat in deze tijd. De teksten gaan daarom ook niet over bloemetjes alleen, de bijtjes worden er ook vaak genoeg bijgehaald. One night stands, het dumpen van jongens en meer van dat soort kwameisjesstreken passeren de revue.

'Hofstadgroepverdachte mogelijk vergiftigd'

TerrorismeJustitie in Middelburg heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van Rachid B., vermeend lid van de Hofstadgroep. De 33-jarige B. werd in juli dood gevonden in zijn woning in Zierikzee. Zijn vrienden en familie denken dat hij is vergiftigd.

''Het Openbaar Ministerie (OM) heeft op dit moment geen aanwijzingen dat het zou gaan om een misdrijf. Het onderzoek loopt nog'', aldus een woordvoerster donderdagochtend.

De advocaat van B., Bart Nooitgedagt, bevestigt dat zijn cliënt dood in bed is aangetroffen met het schuim op zijn mond. ''Het is natuurlijk vreemd dat een jonge, gezonde man op die manier overlijdt. Bij het onderzoek naar de doodsoorzaak wordt rekening gehouden met een zware epileptische aanval en ook vergiftiging wordt niet uitgesloten.'' Volgens Nooitgedagt had B. geen epilepsie.

Eind maart werd B. uit voorarrest vrijgelaten omdat justitie de kans op een veroordeling voor deelname aan een criminele organisatie met terroristisch oogmerk bijzonder klein achtte. Hij werd er onder meer van verdacht dat hij op 2 november 2004, de dag dat Theo van Gogh werd vermoord, de geestelijk leider van de Hofstadgroep het land uit had gesmokkeld.

B. werd na zijn arrestatie in Londen aan Nederland uitgeleverd en zat in voorlopige hechtenis sinds juni 2005. Hij werd in een andere zaak door de rechter vrijgesproken van verboden wapenbezit.

Met dank aan 12345678910 voor de submit.

Knaven voor twee jaar naar T-Mobile

De 35-jarige Nederlander Servais Knaven komt de komende twee seizoenen uit voor T-Mobile , hij verkoos de Duitse topploeg boven een aanbieding van het Franse Cofidis.

Knaven, die de afgelopen zes jaar reed voor Quick Step, voelde zich niet meer prettig in de rol die hij had bij de ploeg. Hij verheugt zich nu op de vrije rol die hij bij T-Mobile krijgt.

''Bij Quick-Step heb je gewoon te maken met een torenhoge favoriet, zeker waar het de Vlaamse koersen betreft. Iedereen schikt zich naar Tom Boonen. Dat is logisch hoor, maar dat is wel de oorzaak dat anderen langzamerhand buiten beeld raken,'' aldus Knaven.

Raikkonen moet rijbewijs inleveren

Kimi Raikkonen is door de politie aangehouden met te veel alcohol in zijn bloed, nadat hij op een feestje van sponsor Red Bull was geweest. De Finse coureur moest daarom zijn rijbewijs inleveren en een flinke boete betalen. Hij heeft inmiddels al de bijnaam 'Kimi on the Rocks', omdat hij met een alcoholprobleem blijkt te zitten.

Dit is niet de eerste keer dat Raikkonen dronken werd aangehouden, eerder was het ook al raak in november 2004, januari 2005 en juli 2006. Opmerkelijk is wel dat hij zich in Finland bezig houdt met een campagne tegen drank in het verkeer. Met de slogan 'drink or drive' maakt hij duidelijk dat de jeugd zich bewuster te maken over drankgebruik.

Uitslagen Engeland speelronde 2

Tottenham Hotspur herstelde zich in de Engelse Premier League goed van de nederlaag afgelopen zaterdag tegen Bolton Wanderers. De formatie van Martin Jol won op White Hart Lane met 2-0 van promovendus Sheffield United. De grootste verrassing was echter het verlies van Chelsea. Middlesbrough was met 2-1 te sterk voor de Londenaren.

Andrei Shevchenko opende in de zeventiende minuut de score voor Chelsea na een assis van Wayne Bridge. Tot de 80e minuut leek het erop dat Chelsea de drie punten mee naar huis zou nemen, Emanuel Pogatetz zorgde echter voor de gelijkmaker. Vlak voor tijd maakte invaller Mark Viduka de winnende voor de thuisclub.

De Spurs waren met 2-0 te sterk voor Sheffield United. Al na zeven minuten spelen maakte Dimitar Berbatov zijn eerste treffer in dienst van de Spurs. Tien minuten later verdubbelde Jermaine Jenas de marge, waardoor het duel al vroegtijdig beslist was. Bij de thuisclub speelde Edgar Davids de volle negentig minuten mee.

Uitslagen tweede speeldag:

ThuisUit:Eindstand
WatfordWest Ham United1-1
Tottenham HotspurSheffield United2-0
Aston VillaReading2-1
Manchester CityPortsmouth0-0
Blackburn RoversEverton1-1
MiddlesbroughChelsea2-1
Charlton Athl.Manchester United0-3
FulhamBolton Wanderers1-1

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Manchester United268 - 1
2Portsmouth243 - 0
3West Ham United244 - 2
4Bolton Wanderers243 - 1
5Aston Villa243 - 2
5Everon243 - 2
7Chelsea234 - 2
8Newcastle132 - 1
9Middlesbrough234 - 4
9Reading234 - 4
11Tottenham Hotspur232 - 2
12Arsenal111 – 1
12Liverpool111 - 1
14Watford212 - 3
15Sheffield211 - 3
16Blackburn211 - 4
17Manchester City210 - 3
18Fulham212 - 9
19Wigan Athl.101 - 2
20Charlton A.201 – 6

Programma derde speeldag:

Datum:Thuis:Uit:
za 26/8Manchester CityArsenal
za 26/8Tottenham HotspurEverton
za 26/8Watford/td>Manchester United
za 26/8Wigan AthleticReading
za 26/8Aston VillaNewcastle
za 26/8CharltonBolton Wanderers
za 26/8FulhamSheffield United
za 26/8LiverpoolWest Ham United

WK Roeien: Lichte vier naar halve finale

De kans op een medaille word steeds groter voor de Nederlandse lichte vier-zonder-stuurman, woensdag plaatste ze zich voor de halve finale op het WK in Eton. Bij de herkansingen eindigden Arnoud Greidanus, Tom van den Broek, Paul Drewes en Wolter Blankert als tweede achter Groot-Brittannië.

Eeke Thomee en Linde Verbeek zijn met de lichte dubbeltwee niet verder gekomen dan de herkansingen, ze werden vierde. Vanwege de krachtige vind zal de heren acht pas morgen zijn opwachting maken.

ATP New Haven: Davydenko door, Baghdatis exit

De Rus Nikolay Davydenko heeft zich eenvoudig weten te plaatsen voor de vierde ronde op het toernooi in New Haven, hij rekende af met de 16e geplaatste Thai Paradorn Srichaphan, 6-4 6-1.

De nummer drie van de plaatsinglijst, Marcos Baghdatis, wist niet te winnen van de Zweed Robin Soderling (15) en verloor in 3 sets met 6-3 6-7 7-5. Jarkko Nieminen, de als vierde geplaatste, leed ook een nederlaag. De Fin moest met 6-3 6-4 toegeven aan de Chileen Nicolas Massu (14).

Opvolger Space Shuttle is 'Orion'

Icoon RuimtevaartDe opvolger van de Space Shuttle gaat 'Orion' heten. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekend gemaakt. Officieel zou de naam pas 31 Augustus tijdens een persconferentie bekend worden gemaakt, maar daar waren de astronauten aan boord van het International Space Station blijkbaar niet van op de hoogte. Tijdens een gesprek met de Amerikaanse astronaut Jeff Williams die momenteel in de ruimte verblijft, liet hij de naam vallen.

Intussen zijn ook de namen van de draagraketten bekend: 'Ares I' en 'Ares V'. Op 31 Augustus zal NASA naast de nieuwe namen ook bekend maken welk bedrijf het contract krijgt om het nieuwe ruimtevaartuig te produceren. Op dit moment zijn Lockheed Martin en een team van Boeing en Northrop Grumman de twee kandidaten.

De nieuwe Orion lijkt op een uit de kluiten gewassen Apollo capsule en kan zes astronauten vervoeren. Vanaf 2014 zal Orion beginnen met pendelen tussen Aarde en het International Space Station.

Foto's van 'Orion' van de NASA website lijken erg veel op het ontwerp van Boeing/Northrop Grumman, dus er gaan speculaties rond dat zij het uiteindelijke contract zullen winnen.


Orion

Met dank aan maartena voor de submit.

Uitgelekte beelden van BF2142

Er is al enige tijd een gesloten Beta aan de gang voor EA's nieuwe Battlefield-game, Battlefield 2142. Dat iedereen die daaraan meedoet gebonden is aan een zeer strenge non disclosure agreement, weerhoudt sommigen er toch niet van om screenshots en video's van de game online te plaatsen.

De volgende clip is een compilatie van ongeveer 6 minuten waarin de speler onder meer gebruik maakt van de helicopters, een tank en een Mech.


Screens van Final Fantasy V

Square Enix wil iedereen de mogelijkheid geven om ook onderweg en 's avonds in bed Final Fantasy te spelen, en hoe kan dat beter dan op de GBA? De afgelopen tijd zijn er al een aantal games voor de handheld verschenen, en het vijfde deel van de serie zal zich binnenkort hierbij gaan voegen. Om die tijd nog eventjes door te komen zijn er een aantal nieuwe screens verschenen die je hieronder kunt bekijken.




Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.