[Upd] Mathijsen mogelijk naar HSV

Gerard (RedFever007)
Joris Mathijsen staat op het punt zijn carrière over de grens voort te zetten. Een Duitse krant meld dat Hamburger SV grote belangstelling heeft in de speler van AZ. Mathijsen zou Khalid Boulahrouz, die naar Chelsea vertrok, moeten opvolgen.

Al aanstaande zondag zou de 26-jarige verdediger in het shirt van HSV te bewonderen zijn volgens de Duitse krant Die Welt. AZ zou ongeveer zes miljoen euro voor de Oranje-international kunnen ontvangen die daarvoor een vierjarig contract zal tekenen. Door het bereiken van de Champions League en de verkoop van Boulahrouz, zou HSV in totaal twintig miljoen te besteden hebben.

Mocht Mathijsen inderdaad naar de havenstad verkassen dan is het de vierde Nederlandse speler die voor de Rothosen gaat voetballen. Eerder gingen Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Boulahrouz hem voor. Ook Ajacied Ryan Babel staat op het verlanglijstje van HSV.

AZ wil vooralsnog niet op het gerucht reageren.


Joris Mathijsen, hoe lang nog in het AZ tenue?

Update

Inmiddels heeft AZ, bij monde van technisch directeur Marcel Brands, bevestigd dat er contact is geweest tussen de Alkmaarders en de club uit Hamburg. AZ benadrukt dat er nog geen sprake is van een afgeronde transfer. Aanstaande donderdag praten beide partijen verder over een eventuele transfer van Mathijsen naar de Bundesliga.