FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 1 april 2006

Rechts haakt af bij lijsttrekkerschap Verdonk

Leefbaar Rotterdammer Marco Pastors en onafhankelijk Kamerlid en voormalig LPF-minister Hilbrand Nawijn zullen hun plannen om met een eigen partij aan de landelijke verkiezingen deel te nemen in de ijskast zetten op het moment dat Rita Verdonk lijsttrekker wordt van de VVD. Beide politici erkennen dat de verrassende kandidatuur van Verdonk het politieke landschap op zijn kop zet.

"We hebben dezelfde ideeën. Ze heeft veel ideeën van mij overgenomen. Als zij partijleider wordt, kan ik net zo goed lid worden van de VVD. Dat is een serieuze optie", zo reageert Nawijn op hèt politieke nieuws van de afgelopen week. Ook Pastors heeft een groot vertrouwen in de minister van Vreemdelingenzaken. "Zij is een geestverwant. Verdonk weet bovendien haar rug recht te houden. Dat is een zeldzaamheid." Geert Wilders was niet bereikbaar voor een commentaar. Volgens opiniepeiler Maurice de Hond stapt echter de helft van zijn aanhang over op de VVD indien Verdonk daadwerkelijk lijsttrekker wordt.

Volgens De Hond zal Verdonk de onbetwistbare 'kampioen van rechts' worden. Hij ziet amper nog ruimte voor andere groeperingen rechts van de VVD. "De verkiezingen worden dan ongemeen spannend, een gevecht tussen Wouter Bos en Verdonk, tussen rechts en links. Niet alleen de rechtse concurrenten, maar ook het CDA zal lijden onder een dergelijk gevecht", aldus De Hond. Vooralsnog is Verdonk echter dit weekend met haar familie en de liberale partijtop in conclaaf of ze zich kandidaat moet stellen. Aanstaande woensdag zal ze haar beslissing naar buiten brengen.

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Top 10 meest gespeelde games op Xbox Live

Nadat we vorige week al een ietwat onvolledige lijst lieten zien van de meest gespeelde games op Xbox Live, is er vandaag op majornelson.com een juiste top 10 verschenen. Halo 2 blijft nog steeds de nummer 1 positie behouden, iets wat al tijden het geval is. Een opvallende nummer 2 is Oblivion, hoewel deze RPG geen online functie heeft (maar wel een optie voor downloadable content) wordt het door de 360 wel bijgehouden wanneer mensen online zijn.


1 Halo 2
2 Oblivion
3 Ghost Recon 3
4 Call of Duty 2
5 EA SPORTS™ Fight Night Round 3
6 PGR3
7 Perfect Dark Zero
8 Battlefield 2: MC
9 DEAD OR ALIVE 4
10 Burnout Revenge


Ondanks de komst van de 360, nog steeds de winnaar

Wacko Jacko is en blijft de 'grootste dwaas'

Michael JacksonEr kan er maar één de allergrootste zijn. Voor maar liefst het vierde achtereenvolgende jaar is Michael Jackson uitgeroepen tot Amerika's grootste dwaas. De jaarlijkse verkiezing ter gelegenheid van 1 april werd voor de zevende keer gehouden. 'Wacko Jacko' bleef dit jaar vice-president Dick Cheney en society-ster Paris Hilton voor.

Voor de 1-april-enquête werden ongeveer duizend personen ondervraagd. Daarvan vond 69 procent dat Jackson, die momenteel in het oliestaatje Bahrein verblijft, niet helemaal bij de pinken is. Waar Hilton en Jackson ieder jaar hoog scoren, steeg Cheney dit jaar met stip. Dat is vooral te danken aan het 'schietincident', waarbij de Republikeinse politicus een bejaarde jachtvriend op een schot hagel trakteerde.

President George Bush steeg een plek in de ranglijst, en staat nu vierde. Acteur Tom Cruise scoorde punten met bankspringen, en is de nummer vijf in het rijtje. Een ereplek was weggelegd voor het Britse model Kate Moss, dat in het rijtje van meest dwaze Amerikanen als dertiende eindigde.

Van de ondervraagden vond overigens precies de helft dat ze zelf wel iets idioots hadden gedaan in het voorbije jaar. Een vooruitgang met 2005, toen dat percentage nog op 64 procent lag. "Als natie is Amerika duidelijk voorzichtiger geworden", verklaarde onderzoeker Jeff Barge. "Als we bijvoorbeeld naar het buitenland gaan, dan dragen we vrijwel allemaal de Canadese vlag op onze bagage."

De top 10
1. Michael Jackson (69%)
2. Dick Cheney (59%)
2. Paris Hilton (59%)
4. George Bush (57%)
5. Tom Cruise (54%)
6. Tom Delay (41%)
7. Courtney Love (41%)
8. Robert Blake (38%)
9. Paula Abdul (35%)
10. Lil' Kim (33%)

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Probleem met de Veluwe poepa poema opgelost"

Deze keer valt er iets te winnen bij 'In the picture'. De FOK!weblog heeft zo'n felbegeerde handtas van TINKEBELL weten te bemachtigen (echt!) . De bedenker van het leukste onderschrift wint deze tas. Daarnaast ligt er voor iedere 50e reageerder een origineel FOK!weblog 'Riep daar iemand kuthoer?-Tshirt' klaar. Dus voor de 50e, 100e enz. reageerder). Winnaars worden volgende week bij 'In the picture' bekend gemaakt.

Update: Er zijn helaas wat (zeer onverwachte) problemen met deze 'prijsvraag'. We willen er nu verder niets over kwijt, maar in ieder geval gaan de eerder genoemde prijzen niet door. We zoeken nu naarstig naar alternatieve prijzen en houden julle uiteraard op de hoogte.

Update: Leukste onderschrift verzonnen en dus winnaar van de fantastische XP3-klok: speler8

De winnaars van de 50e reacties worden nog uitgezocht door Rickmans

Sam Pormes weer GroenLinks-lid

PormesHet door het bestuur van GroenLinks geroyeerde Eerste Kamerlid Sam Pormes is weer lid van die partij. De partijraad van GroenLinks maakte vandaag het royement van de senator ongedaan. Dertig van de 56 leden gaven Pormes gelijk dat hij ten onrechte de partij was uitgezet.

Pormes werd in november geroyeerd door het bestuur omdat hij de partij niet de waarheid zou hebben verteld over affaires uit zijn verleden. Het ging onder meer over een guerrillatraining die hij in Jemen zou hebben gevolgd, en over zijn contacten met Molukse treinkapers. Verder zou hij in 1982 betrokken zijn geweest bij een schietpartij op een politieauto in Assen, maar daarvan bleek hij in de jaren 80 in hoger beroep te zijn vrijgesproken. Een rechter oordeelde in januari al dat GroenLinks-voorzitter Herman Meijer de uitspraken over die aanslag op een politiewagen, moest terugnemen.

Uitslagen Eredivisie 01/04/2006

Vanavond werden er vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

RBC Roosendaal - PSV 1-2
31' Sillah 1-0
60' Afellay 1-1
67' Alex 1-2

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 5.000.
Geel: Addo, Ball (PSV)

Opstellingen:

RBC: Volders, Lammens, Molenaar, Roumani (Paap/89), Fleur, Daelemans, Acuña (Makhout/90+3), Smolders, Marcelino (Basoski/75), Elkhattabi, Sillah.

PSV: Gomes, Lucius (Afellay/37), Alex, Addo, Ball, Aissati (Culina/54), Simons, Cocu, Beasley, Vennegoor, Farfán.
--------------------------------------------------------------------
Heracles - Sparta 1-0
43' Quansah 1-0

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 8.500.
Geel: Höcher, Tanghe (Heracles), v.d. Bergh, Bouaouzan, Schenkel, v. Bueren, de Fauw, Oost (Sparta).

Opstellingen:

Heracles: Pieckenhagen, Nurmela, Hoogma, Klavan, Looms, Tanghe, Maas, Quansah, Höcher, Tamerus (Hirayama/81), Sluijter (Hellings/90+3).

Sparta: Ponk, De Fauw, Olfers, Schenkel (Michels/77), Gudelj, Obodai, v.d. Bergh, v. Bueren, Bouaouzan (Oost/66), v. Tornhout, Rose (Cvetkov/52).
--------------------------------------------------------------------
ADO Den Haag - Willem II 1-1
74' Dembele 0-1
90+3'Stroeve 1-1

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 6.500.
Geel: Assou-Ekotto (Willem II)

Opstellingen:

ADO: Dobn, Bakkati (Bodde/82), Saavedra, Gibbs, Rzasa, Jungschläger, De Graaf, Rankovic (Stroeve/81), Den Ouden (Elia/62), Mols, Kolkka.

Willem II: Peersman, Wau, Victoria, v.d. Struijk, Valencia, Agustien, Assou-Ekotto, Smit (Fehér/72), Keenan, Dembele, Kerekes (Wilmet/82).
--------------------------------------------------------------------
NEC - SC Heerenveen 4-1
17' Nilsson 0-1
45' Niedzielan 1-1
66' Pothuizen 2-1 Penalty
71' Denneboom 3-1
86' Grot 4-1

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 12.000.
Rood: 65. Seip (Heerenveen).
Geel: Niedzielan (NEC)

Opstellingen:

NEC: Babos, Wielaert, Pothuizen, Olsson, Leiwakabessy, E. Barreto, v.d. Doelen, Boutahar, Jones, Denneboom (Grot/81), Niedzielan.

Heerenveen: Vandenbussche, Poulsen, Breuer (H. Drost/46), Hansson, Derveld (Seip/46), Nørregaard (Tarvajärvi/46), Bosvelt, Pranjic, Yildirim, Bruggink, Nilsson.

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Doek valt voor RBC Roosendaal

RBC Roosendaal is door de 1-2 nederlaag tegen PSV officieel gedegradeerd. De oranje brigade bungelde al het hele seizoen onderaan.

RBC startte opmerkelijk sterk tegen PSV. Zo kregen Sillah en Daelemans binnen het kwartier een kans om de score te openen. Na een half uur profiteerde Elkhattabi van een fout van Lucius. De Marokkaan legde de bal op Sillah, die binnentikte. Treffers van Ibrahim Afellay (van richting veranderd schot) en Alex (pegelharde vrije trap) bezegelden echter het lot van RBC.

RBC Roosendaal speelde al voor het vierde achtereenvolgende jaar in de hoogste Nederlandse voetbalklasse. In 2002/2003 en 2003/2004 waarde het degradatiespook nooit rond in de contreien van Roosendaal met een dertiende en twaalfde stek. Afgelopen seizoen werd het vege lijf pas in de nacompetitie gered en dit jaar ging het van meet af aan slecht.

De bekeruitschakeling door Gemert zette de toon voor het seizoen van RBC. Slechts twee punten pakte de ploeg in de eerste tien duels. De positie van trainer Dolf Roks kwam logischerwijs onder druk te staan. Zijn ontslag kwam dan ook niet als een verrassing, wel zijn rehabilitatie op aandringen van de spelersgroep. Even leek een schokeffect in de lucht te hangen (Feyenoord werd op 2-2 gehouden), maar een volgende negatieve serie maakte de aansluiting met ADO Den Haag, Willem II en Sparta Rotterdam tot een onmogelijke missie.

Op 3 januari werd het epoque Roks toch besloten en een dag later werd RBC-legende Maaskant op het schild geheven. Ook de zelfbenoemde kroonprins van het trainersgilde slaagde er echter niet in de weg naar boven te vinden, al zorgde hij met een 2-0 overwinning op NEC even voor applaus. Belangrijker: hierdoor gaat RBC niet de boeken in als de eerste club die nooit een zege wist te behalen in een Eredivisie-seizoen.


Rechtstreekse degradanten vanaf 1996/1997:

Seizoen:Nummer laatst:Punten:Doelsaldo:
1996/1997AZ2527 - 52
1997/1998FC Volendam2133 - 102
1998/1999NAC Breda2341 - 61
1999/2000FC Den Bosch2336 - 74
2000/2001RBC Roosendaal1437 - 90
2001/2002Fortuna Sittard1727 - 71
2002/2003De Graafschap2335 - 84
2003/2004FC Zwolle2627 - 67
2004/2005FC Den Bosch1923 - 75
2005/2006RBC Roosendaal**921 - 81

** = na 31 speeldagen

Zo kwam RBC aan haar punten:

Speeldag:Tegenstander:Uitslag:Doelpunt(en):
3Willem II (t)1 - 1Lammens
5Sparta Rotterdam (t)1 - 1Wau
11RKC Waalwijk (t)1 - 1Keller
14Feyenoord (t)2 - 2Kpaka, Loran
19RKC Waalwijk (u)1 - 1Daelemans
26NEC (t)2 - 0Sillah, Kpaka
29FC Twente (t) 1 - 1Sillah

Miami: Kuznetsova wint Russische finale

Svetlana Kuznetsova heeft het WTA-toernooi van Miami op haar naam geschreven. In de finale versloeg zij Maria Sharapova vrij eenvoudig met 6-4 6-3.

Door sterk baseline-spel behaalde Kuznetsova al snel een 5-2 voorsprong in de eerste set. Sharapova kwam door een break nog terug tot 5-4, maar uiteindelijk besliste Kuznetsova de set in haar voordeel.

De tweede set kenmerkte zich door mooie rally's tussen de twee Russinnen. Een break was voldoende voor Kuznetsova om de wedstrijd te winnen. Voor Maria Sharapova betekende dit de tweede keer dat ze het toernooi in Miami verloor. Vorig jaar was Kim Clijsters te sterk voor haar. Met haar zesde WTA-titel keert Kuznetsova overigens weer terug in de top 10 van de WTA-ranglijst.

Wijzigingen in de FP-crew (maart)

Icoon Sitenews - FrontpageZoals gebruikelijk iedere eerste dag van de nieuwe maand een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Hieronder de crewwijzigingen van maart:

In het nieuwspostersteam hebben we afgelopen maand Riedel1, Athlon_2o0o, DaanA, druide, Gronnaephos en stanthegunman mogen verwelkomen. Ook het FP-moderatieteam breidde uit, met MichaelG, petre86 en (parttime, naast zijn moderatorschap op het forum) Disciple_of_Guinness. Allen welkom en veel succes gewenst.

Nolius stopt als nieuwsposter. In de drie jaar dat hij crew is geweest, heeft hij 3647 berichten op de Frontpage geplaatst, waarvoor wij hem zeer willen bedanken! Nolius blijft overigens wel FOK!radio presenteren.

Natalie, die we in de vorige crewupdate nog aankondigden als nieuwsposter, heeft besloten toch te gaan genieten van een userbestaan op FOK!. Last but not least stopt Dixak als columnist voor FOK!. Bedankt voor je columns!

De Ronde van Vlaanderen (Voorbeschouwing/Column)

Morgen zijn de Vlaamse vlakten weer het toneel van een gebeuren dat nergens ter wereld zijn gelijke kent. Morgen valt het normale leven in de Vlaanders werkelijk stil, morgen is voor een Vlaming hét hoogtepunt van het jaar. Morgen gebeurt eindelijk waar de Vlamingen al een jaar naar uitkijken. Morgen is het voor een Vlaming tijd voor de Ronde, en nee dat is niet in juli die paar weken waar altijd die Amerikaan zegeviert, de enige echte Ronde wordt vandaag verreden. Het hoogtepunt van het klassieke voorjaar, het topevenement tijdens de Vlaamse Wielerweek. Vlaanders Mooiste, de Ronde van Vlaanderen.




De Leeuwenvlag ligt bij iedereen gestreken op zondag te wachten, routeplannen liggen klaar, cafés slaan hun vaten in, hele politieapparaten met burgemeesters en wethouders in het geweer maken niet enkel een fietspadje maar de hele rijweg urenlang vrij voor de Heersers van de Baan. Degenen die zondag een renfiets bestijgen, zijn geen fanaticussen van het vermageringsregime, geen toeristen die geld te kort komen voor een toerauto. Het zijn volkshelden, feestelijke vrienden van de menigte, prinsen van de verbeelding.
Zondag komen meer dan een miljoen Vlamingen op de been om een 'live-glimp' op te vangen van deze hoogmis van het wielrennen in een meer dan unieke sfeer. Een sfeer die in geen enkele koers ter wereld zijn gelijke kent, of het zou volgende week moeten zijn als de helft van die Vlamingen ook nog eens de Frans-Vlaamse kasseivlaktes op de Franskiljons heroveren.



De Ronde gaat morgen van start op de Grote Markt van Brugge, een meer Vlaamsere stad kun je je niet indenken. Het 'Middeleeuwse' Brugge is de bakermat van alles wat Vlaanderen is, een lyrisch toneel, de Brugse markt is wonderschoon. En net in dat toeristenplaatje krijgen alle renners voor de eerste keer van de dag te zien wat hen te wachten staat. Menig Italiaan of Spanjaard weet daar reeds niet meer wat hem overkomt. De Brugse binnenstad ligt volledig in de kinderkopjes, de "kasseien". Eens uit zijn ploegbus gestapt en richting het startpodium gereden maken ze al kennis met hetgene waar ze de hele dag over zullen dokkeren. Maar nog meer dan de eerste kennismaking met de Kasseien is het de confrontatie met het publiek die menig eerste deelnemer het zeemvel in zijn broek doet besmeuren. Waar in Milaan-San Remo enkel wat verdwaalde marktgangers en een plaatselijke wijnboer naar de ondertekening van het startblad komen kijken, daar komt in Vlaanderen een massa op af. Zondag is de Brugse Markt en de volledige binnenstad gevuld met vele tienduizenden wielerfans die de aftrap van de Grootste der Klassiekers willen meemaken. In Vlaanderen kom je niet zomaar je deelname bevestigen door het startblad te tekenen, in Vlaanderen wordt je door een joelende of juichende massa verwelkomd.



De rest van de af te leggen weg heeft Mythische proporties. Hetgeen de renners te wachten staat is verschrikkelijk zwaar. Tweehonderd achtenvijftig kilometer lang. De wedstrijd begint langs de "Oerbron" van Vlaanderen, de "West-Vlaanders", de streek van de oude bonkige Flandriens. De streek waar de Geest van de twee jaar terug overleden Oerwielrenner 'IJzeren' Briek Schotte over het peloton nederdaalt. De streek waar men kilometers lang de bijtende West-Vlaamse wind te verduren krijgt. Na de "Oude Vlaanders" trekt het peloton over de Molenberg wiens wieken de allerslapsten de wedstrijd uit waaien. Daar voorbij gaan we over de Wolvenberg die de eerste arme schaapjes uit het peloton verslindt. Op de Oude Kwaremont in Kluisbergen beklagen de eerste ontsnapte kluizenaars uit het peloton reeds hun hopeloze ontsnapping. Op de Paterberg begint de wedstrijd aan te voelen als een zware kruistocht. In de verte lacht de Koppenberg al, hier rollen de eerste grote koppen, op een heroïsche helling. De kinderkopjes hier nauwelijks voorbij wachten al de Steenbeekdries en de Taaienberg die zijn naam niet gestolen heeft. De nog resterende bomen van venten in het peloton kruipen zich nog voorbij de Eikenberg. En dan wacht er nog meer dan vijftig kilometer.
Daarin wacht nog het beest van de Foreest, raken alleen de keiharden onder de renners voorbij de Steenberg, moet men sterk zijn als een beer en snel als een roofvogel om de Berendries en de Valkenberg te bedwingen.



En dan wacht nog de meest heroïsche helling op deze aardbol op de renners. In een uitzinnige massa van vele tienduizenden wachten de kasseikopjes van de Muur van Geraardsbergen hen op. Een waanzinnig stijgingspercentage, lossende kinderkopjes, en de massa die net of net niet genoeg plaats maakt om een voor een de renners door te laten druppelen. Hier wordt de strijd der giganten geleverd. Hier overleven enkel de Allergrootsten. En op degene die nog een sprenkeltje kracht over heeft wacht nog de Bosberg.



Vlaanders Mooiste, het wordt wéér tweehonderd vijfenvijftig kilometer genieten.


Mijn favorieten:

***** Tom Boonen
**** Peter van Petegem, Andreas Klier, Alessandro Ballan, George Hincapie, Leif Hoste
*** Paolo Bettini, Karsten Kroon, Erik Zabel, Juan Antonio Flecha, Erik Dekker, Stijn Devolder
** Filippo Pozzato, Fabio Cancellara, Matteo Carrara, Luca Paolini
* Nick Nuyens, Gert Steegmans, Leon Van Bon, Xavier Florencio, Philippe Gilbert, Bernhard Eisel, David Kopp, Vladimir Gusev, Nico Eeckhout, Bert De Waele, Frank Vandenbroucke, Roberto Petito, Aart Vierhouten

Uitzendtijden Ronde Van Vlaanderen:


ZenderUitzendtijdProgramma
Canvas12.00 - 17.45Rechtstreekse uitzending. Met ruime voor- en nabeschouwing
NED214.00 - 17.05Rechtstreekse uitzending
Eurosport13.00 - 17.00Rechtstreekse uitzending

Blizzard heeft humor

1 april, het lijkt erop alsof elk jaar weer elk bedrijf denkt dat ze met bizarre nieuwsberichten naarbuiten kunnen komen op die dag, en dat mensen het dan geloven. Neem Blizzard, dit jaar hebben ze maar liefst 2 berichten die wel zeer verdacht zijn.

Allereerst is daar de aankondiging van het 2e ras voor de expansion van World of Warcraft, the Burning Crusade. Blizzard heeft besloten voor dit ras als grap de Whisps te kiezen. De racial treats zullen we alvast even tonen.

Racial Traits:
Detonate: Destroys the wisp, dispelling all magical buffs and draining 50 mana from each unit in an area around the wisp.
Gatherer: Skill to herbalism, mining, and skinning increased by 10.
Permanent Death
Treeform: Turns the wisp into a tree for 30 seconds. During this time, spirit is increased by 300. However, the wisp’s chance to dodge or parry axes is reduced by 50%.

Ja, je leest het goed, je Whisp is definitief dood, als hij eenmaal sterft. Waar is het nut van een RPG dan gebleven is de vraag natuurlijk.
Zie hier voor het volledige verhaal achter dit ras.



Een Whisp in actie

Het tweede bericht zegt dat na succes in de game industrie, Blizzard iets nieuws wil gaan proberen. Restaurants in de Blizzard stijl genaamd BurgerCraft. Het eerste restaurant zou 1 juni open moeten gaan in downtown Los Angeles. Om de grap compleet te maken heeft Blizzard ook een menu samengesteld:

Red Dragon Wings (extra spicy buffalo chicken wings – epic!)
Arbiter (iceberg salad w/ grilled chicken breast served in an arbiter-shaped bowl)
Marine Wedges (spicy potato wedges w/ sour cream)
Zealot Fries (french fries with “special” sauce to stimulate your psychic potential)
Yamato Burger
Norad II Burger
Hell Bovine (delicious ground beef burger with an ultra spicy sauce)
The Cow King (a massive one pound 100% beef burger – epic!)
Horadric Stew (choose the right ingredients, and you might get an epic stew!)
Moonfire Spam
Stimpaks (super caffeinated energy drink with added vitamins and fructose)
Frost Shock Smoothie (orc, tauren and troll flavors available)
Tasty Templar (ice cream dessert extravaganza – epic!)
Pandaren™ brand lager beer microbrewed by Blizzard’s own pandaren brewmasters!

The Zerg Rush All-You-Can-Eat Special
The Scholomance Special (5-person group dinner discount)
The Molten Core Combo (40-person group special events discount)
The Paladinner drive-thru special – grab your food and speed on home in a bubble of joy and comfort
The Hunger System – prove your might in the Hunger System by consuming Honorable Meals and racking up Hunger Points; reach the rank of Grand Gourmand and gain access to our special Epic Meals™ and the Secret Cow Level, our exclusive VIP lounge,

Het is jammer dat beide berichten vrij doorzichtig zijn, en gewoon eigenlijk niet serieus genomen kunnen worden. Agh, het idee is leuk, en vorig jaar waren er ook veel mensen die in de Starbucks coffee grap trapten van Blizzard. Je kunt het persbericht in ieder geval hier bekijken.



BurgerCraft of Burger King?

Gretna verrast in Schotse FA Cup

Schotland krijgt dit jaar een opvallende bekerfinalist. Gretna, de kampioen van de tweede divisie, was zaterdag in de halve finales van de FA Cup met 3-0 te sterk voor Dundee FC, dat uitkomt in de eerste divisie.

Het opvallendste is dat de Schotse club pas sinds 2002 in de Schotse League speelt. Gretna moet het in de finale gaan opnemen tegen de winnaar van de andere halve finale, die gaat tussen Heart of Midlothian en Hibernian en wordt morgen gespeeld.

Voorlopig geen Knights of the Old Republic 3

Een van de games, die het vertrouwen terug bracht in goede Star Wars games, is Knights of the Old Republic. De RPG, die bijna 3 jaar geleden uit kwam, werd ontwikkeld door Bioware en werd veelal geloofd door de pers. Het vervolg op de game liet nog geen 1.5 jaar op zich wachten en werd ontwikkeld door Obsidian Entertainment. Hoewel dit deel veelal kritiek kreeg, met name omdat de game gewoon afgeraffeld aanvoelde, was het toch een degelijke RPG geworden.

Nu gaan er al tijden geruchten dat Obsidian bezig is met het 3e deel in de serie, maar helaas voor de fans blijkt dit niet zo te zijn. De oorzaak hiervan ligt niet bij de ontwikkelaar, als het aan Obsidian had gelegen was KotoR 3 al sinds augustus 2004 in ontwikkeling geweest, het probleem zit hoger. LucasArts zelf heeft namelijk nog geen toestemming gegeven voor de ontwikkeling van KotoR 3, ze weten niet wat ze willen met de serie. Een woordvoerder van LucasArts zei:

"There's nothing to announce about a Star Wars: Knights of the Old Republic III at this time,"

Het ziet er dus niet naar uit dat we, als de serie al door gaat, voor 2008 een nieuw deel mogen verwachten.


Screenshot van Star Wars: Knights of the Old Republic

AZ wil Zwarthoed verhuren


AZ wil doelman Theo Zwarthoed verhuren aan een andere club uit de eredvisie. Als tweede keeper achter Henk Timmer komt de 23-jarige sluitpost weinig aan spelen toe. De club uit de Alkmaarder Hout wil de speler niet verkopen, maar hem voor de toekomst gebruiken.

Als Zwarthoed wordt verhuurd, zal AZ proberen een jonge talentvolle keeper aan te trekken, die onder de hoede van Timmer ervaring mag opdoen bij de Alkmaarders. "Ik weet niet of dat lukt, want zoveel goede jonge keepers zie ik niet. Anders kopen we gewoon een goede ervaren keeper. Die mag het dan met Henk gaan uitzoeken wie er eerste doelman wordt," aldus Louis van Gaal.

Nieuwe beelden Ninety-Nine Nights

In het Japanse blad Famitsu zijn, naar aanleiding van de opkomende release, weer wat nieuwe beelden verschenen van Microsofts aankomende Hack & Slash game, Ninety-Nine Nights.

NNN draait om een wereld waarin een heilig kristal is vernietigd en de verschillende rassen daar over met elkaar in oorlog zijn geraakt. Elk ras heeft een aantal helden die voor hen de oorlog moeten beslechten. Jij speelt een van de helden, en je zult met je wapen honderden tot duizenden voetsoldaten te lijf mogen gaan.

Ninety-Nine Nights ligt 20 april in de winkel in Japan en moet later dit jaar ook een Westerse release krijgen.








Lichaam gevonden in Amsterdams water

Icoon PolitieHet ontzielde lichaam van een nog onbekend persoon is zaterdagmiddag aangetroffen in een waterpartij in het Amsterdamse stadsdeel Watergraafsmeer. Het lichaam werd door voorbijgangers gezien toen het rond 12.00 uur dreef in de omgeving van de Kamerlingh Onneslaan. Daarop waarschuwden zij de politie.

Er zal op het lichaam sectie worden verricht om de doodsoorzaak te achterhalen. Een woordvoerder van de politie wilde zaterdagmiddag nog geen mededelingen doen over de identiteit van het slachtoffer, een misdrijf wordt niet uitgesloten.

Volleybal op de E3

Tomonobu Itagaki, president van Team Ninja, heeft in een gesprek met Famitsu bevestigd dat Dead or Alive: Xtreme Beach Volleybal 2 in de maak is en getoond zal worden op de E3 in mei dit jaar. Het spel zou eigenlijk al vorige maand getoond zijn door Microsoft maar dit is door omstandigheden niet door gegaan.

Er zijn al langer geruchten over de opvolger voor DoA: X, die een paar jaar terug op de Xbox verscheen, zo wordt er bijvoorbeeld verwacht dat er misschien meerdere sporten in de game zullen komen. American Football in bikini? Of misschien andere echte beachgames zoals beach voetbal, beach tennis. We zullen het moeten afwachten.



Vliegtuig stort neer bij Rio de Janeiro

Icoon BuitenlandsBij een ongeluk met een klein verkeersvliegtuig in Brazilië zijn alle negentien inzittenden omgekomen. Braziliaanse bergers bereikten het vliegtuigje zaterdag, het was ongeveer 80 kilometer van Rio de Janeiro neergestort.

Afgelopen vrijdag was het vliegtuig vertrokken van Macaé in het noorden van de deelstaat Rio de Janeiro naar de luchthaven Santos Dumont van de metropool Rio. Twintig minuten na de start verdween het vliegtuigje plotseling van de radar en was het tot zaterdag spoorloos.

Gezonken schip verliest olie op Winschoterdiep

Icoon Binnenlands Op het Winschoterdiep in Waterhuizen (Groningen) is gisteravond een werkschip met vaten olie aan boord gezonken. Vijf vaten met 3000 liter dieselolie vielen daarbij in het water. Hoewel de vaten niet waren gebarsten, kwam er toch olie vrij.

Het is nog onbekend hoe het schip kon zinken. De scheepvaart op de route was tot vanochtend stilgelegd. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de bodem en het water rond het schip gereinigd. De vaten werden vrijdagavond al door duikers van de brandweer Hoogezand uit het water gehaald. De boot zal maandag worden geborgen. Niemand raakte gewond bij het zinken van het schip.

Politie op jacht naar pedofiele aanrander

Icoon PolitieDe politie is in Almere een zoektocht gestart naar een man die probeert meisjes tussen de 10 en 12 jaar te betasten. Afgelopen donderdag kreeg de politie vier meldingen binnen van meisjes die daadwerkelijk door de man zijn aangerand. Vrijdag heeft de politie een waarschuwingsbrief verspreid op basisscholen in de stad.

Alle slachtoffers werden door de man aangesproken in de Almeerse Muziekwijk, daarna probeerde hij ze te betasten. Eerder deze maand werden enkele kinderen ook al lastig gevallen in dezelfde wijk. Ouders wordt aangeraden hun kinderen niet alleen naar school te laten gaan.

De verdachte is een man met een donkere huidskleur en hij droeg een glimmende blauwe jas met capuchon, mogelijk een regenjas.
Met dank aan paddy voor de submit.

Wessels bereikt finale in St. Brieuc

Peter Wessels is er in geslaagd om de finale te bereiken van het Challenger-toernooi in het Franse St. Brieuc. De Nederlander was in de halve eindstrijd in drie sets te sterk voor de als eerste geplaatste Olivier Patience, setstanden waren 7-6, 1-6 en 6-4.

Wessels zal het in de finale moeten opnemen tegen de winnaar van de andere halve finale die gaat tussen de als zevende geplaatste Nicolas Devilder en de als tweede geplaatste Marc Gicquel.

Koppenberg gaat voor spektakel zorgen

De beruchte Koppenberg, een van de hellingen in de Ronde van Vlaanderen, zal wederom voor de nodige sensatie gaan zorgen. Diverse renners verkenden de helling de afgelopen dagen en het merendeel was erover eens: "Niemand raakt boven op de Koppenberg".

Philippe Gilbert en Rik Verbrugghe trainden donderdag op het parcours van 'De Ronde' en kwamen tot de conclusie dat de vochtige kinderkopjes voor grote problemen zullen zorgen. Beide renners moesten afstappen om boven te geraken. "Als de Koppenberg er zondag nat bijligt, dan wordt het een kleine ramp", zegt Gilbert. "De eerste tien die aan de klim beginnen, kunnen de top halen. Maar de rest stapt gegarandeerd af."

Gister was het de beurt aan Pozzato, winnaar van Milaan-San Remo, Bettini en Nuyens. Alledrie moesten ze met de voeten aan de grond om de top te bereiken. Ook Ballan, een van de favorieten, had een zetje van een omstander nodig om niet stil te vallen. Vooral het steilste stuk van 22% stijging zal zondag, zoals ook al in eerdere edities, voor choas in het peloton kunnen gaan zorgen.

Dario Pieri ontslagen bij Team LPR

Dario Pieri is per direct ontslagen bij zijn ploeg Team LPR. De waarschijnlijke oorzaak zal zijn gebrek aan vorm zijn. Pieri kampt al enige tijd met overgewicht.

De ploegleiding kwam tot dit besluit, mede door het beschamende optreden van de Italiaan in de Driedaagse de Panne. In de afsluitende tijdrit werd hij op een achterstand van vijf minuten één-na-laatste. Dario Piere werd in 2003 nog tweede in Parijs-Roubaix. Mede door dat resultaat mocht zijn ploeg dit jaar starten in de 'Hel van het Noorden'.

Ailton verwacht applaus bij terugkeer bij Schalke

Morgen keert de Braziliaanse aanvaller Ailton met zijn club HSV terug naar Schalke 04, zijn voormalige werkgever. In het gevecht om een plek in de Champions League, in de schaduw van Bayern München, is het een belangrijk duel.

"Ik verwacht applaus. Toen ik bij Schalke kwam, speelden ze Intertoto. Ik heb ze met veertien treffers destijds naar de Champions League geschoten", aldus Alton tegenover Die Welt. Ook hoopt de ietwat gezette spits dat zijn aflopende contract in de havenstad zal worden verlengd. "De club heeft hierin uiteindelijk het laatste woord, maar ik voel me hier erg prettig."

Kalusha stopt als bondscoach Zambia

Kalusha Bwalya stopt als bondscoach van Zambia. De afgelopen weken was er vanuit de officiële voetbalinstanties veel kritiek op zijn dubbelfunctie als bondscoach en vice-voorzitter van de voetbalbond. De voormalig speler van PSV zegt nu dat hij na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland stopt als bondscoach.

Kalusha droomde ervan om zijn land naar de eindronde van het WK te leiden, maar daarin wist hij echter niet te slagen. Tijdens de afgelopen Afrika Cup bleef Zambia steken in de eerste ronde en daarna kwam de coach, die zijn dubbelfunctie al twee jaar bekleedt, onder druk. " Sommige mensen willen beroemd worden met kritiek op Kalusha. Ik heb 25 jaar ervaring in het voetbal en die wilde ik inzetten om mijn land vooruit te helpen. Maar wat ik krijg, is stank voor dank," aldus Kalusha, die in 1993 geluk had niet in het vliegtuig te zitten toen achttien spelers van de Zambiaanse nationale ploeg verongelukten.

[A1GP] Verstappen tevreden met startplek

Verstappen is tevreden over de vanmorgen verreden kwalificatie. Hij denkt echter niet dat het hem morgen lukt om de derde plek in het kampioenschap te veroveren. Hij is wel blij dat de A1GP naar Zandvoort zal komen, maar is nog niet zeker van zijn plek bij team Nederland voor volgend seizoen.

"Voor de kwalificatie had ik niet gedacht daar terecht te kunnen komen omdat we de balans niet echt konden vinden. Maar tijdens de mijn derde run, toen we de downforce en de veren veranderd hadden, ging het een stuk beter. Kleine veranderingen kunnen hier veel verschil maken", vertelde de Limburger vanmiddag. "Het is ook een moeilijk circuit door de langzame doordraaiers gecombineerd met de snelle bochten die veel van de achterbanden vergen, dus het is moeilijk om hier de balans te zoeken. Ik ben zeer tevreden met een zevende plek, meer had er niet in gezeten."

Toen hem gevraagd werd naar zijn verwachtingen voor de race vertelde hij: "Het schijnt droog te blijven dus dat is positief. Er kan van alles gebeuren maar het belangrijkste nu is om punten te scoren. Ik denk niet dat we Groot-Brittannië van de derde plaats in de eindstand af kunnen halen maar voor die vierde plek ga ik mijn best doen."

Verstappen is erg blij dat de A1GP naar Zandvoort zal komen volgend jaar, maar hij is nog niet zeker van een plek bij het team voor komend seizoen: "Voor de Nederlandse fans is het fantastisch dat er een A1GP race op Zandvoort is. Het is nog de vraag of ik er zal rijden, daar moeten we nog met Jan Lammers uitkomen. Ik wil er wel graag rijden, de insteek is absoluut om ermee door te gaan."

Crewwisselingen FOK!sport maart

Vanaf deze maand zullen we jullie, users van FOK!sport, elke eerste van de maand op de hoogte houden van de crewwisselingen.

Na afloop van de Winterspelen wilde Falco graag bij FOK!sport blijven en wie zijn wij om daar nee tegen te zeggen ? We namen afscheid van Brabander1976, pekel en ElmarO. Éen van de oudgedienden en tevens oud-SA nam ook afscheid, mbn heeft het te druk met studie en dergelijke, maar mocht hij in de toekomst weer tijd hebben, dan is hij natuurlijk weer welkom. We kregen weer vers bloed in de crew in de vorm van RenikNL en Dnl en wegens examens moesten we ook afscheid nemen van Jivis.

Ook op het gebied van de Site-Admins van Sport was er een wisseling van de wacht. Jozef444 kreeg het te druk met school en hierdoor had hij geen tijd meer voor zijn SA-taken. Gelukkig blijft hij wel gewoon in de sportcrew. Over een opvolger hoefden we eigenlijk niet na te denken Ziggyziggyziggy leidt nu samen met ondergetekende en Curchulain de leukste crew op FOK!

Daarnaast moeten we ook afscheid nemen van Light. Begonnen als F1-poster werd hij daarna devver voor FOK!sport. Helemaal weg is hij nog niet, hij zal blijven tot het einde van de voetbalmanager, zodat hij kan afbouwen en zijn taken kan overdragen aan zijn opvolger.

Iedereen die nieuw is, veel succes en de mensen die weg zijn: bedankt voor de tijd die jullie in FOK!sport hebben gestoken

Boonen: "Zou best Nederlander willen zijn"

De populairste Belg van dit moment, Tom Boonen, zou eigenlijk liever Nederlander willen zijn. De wereldkampioen van Madrid heeft het een beetje gehad met zijn sterrenstatus bij onze zuiderburen.

Boonen wordt logischerwijs op handen gedragen na zijn indrukwekkende zeges van afgelopen seizoen. Door zijn overwinning in de E3 Prijs start Tornado Tom morgen als torenhoge favoriet in de Ronde van Vlaanderen. Boonen is hot in België, zo hot dat hij afgelopen jaar naar Monaco verhuisde. De kopman van Quick-Step kon de straat niet meer op in zijn thuisland.

In De Telegraaf zegt Boonen dat hij best af en toe Nederlander zou willen zijn: ”Jullie gaan op een normale manier met de sterren om. Na de wereldtitel is de gekte eigenlijk pas echt begonnen. Ik hoef niet zo nodig de Belgische Brad Pitt te zijn. Alles wat ik deed, was later terug te vinden in de kranten of te zien op televisie.”

Boonen geeft hoog op van de Nederlandse geestesgesteldheid: ”Afgelopen winter was ik in Amsterdam bij een concert van DJ Tiësto. In België zou ik geen drie minuten met rust worden gelaten. In Amsterdam waren er hooguit twee mensen die me aanspraken. Anderen knikten wel gedag, maar respecteerden mijn avondje uit. In België klampen de mensen zich aan je vast. Soms vlucht ik zelfs naar Eindhoven om een terrasje te pakken.”

"Geen McLaren B-team"

Ron Dennis heeft vandaag verklaard dat McLaren Mercedes geen B-team heeft ingeschreven voor seizoen 2008. Al lange tijd waren er geruchten over zo'n team, dat in handen zou komen van Jean Alesi.

"Er bestaat geen McLaren B-team", vertelde Ron Dennis in Melbourne. "We zijn wel een paar keer gepolst door verschillende partijen of we ze konden helpen."

Wel denkt de teambaas dat Direxiv, de partij waarmee McLaren zou gaan samenwerken, zich heeft ingeschreven. "Ik denk dat Direxiv zich heeft ingeschreven, maar zij moeten daar maar op reageren. Dat is niet mijn taak."

Di Mauro stuit opmars Van Gemerden

Melle van Gemerden heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van het challengertoernooi van Napels. De Amsterdammer moest zijn meerdere erkennen in Alessio di Mauro.

Van Gemerden verloor met 6-3 en 6-1 van de publieksfavoriet. Tot 4-3 in het eerste bedrijf kon onze landgenoot goed meekomen; daarna toonde Di Mauro zijn klasse. Van Gemerden kan echter terugkijken op een goede week, na zeges op Lisnar, Minar en Gremelmayr. Voorafgaand aan ‘Napels’ maakte de Nederlander een moeizame periode door, met onder andere een vroegtijdige eliminatie in Barletta.

De één april kikker waart weer rond

Het zal bijna niemand ontgaan zijn dat het vandaag één april is. Zoals de laatste jaren gewoonlijk is, worden vele grappen al ver voor deze datum gelanceerd. Ook op FOK! kwam je er een aantal tegen. Een opsomming van andere grappenmakerij volgt hieronder.

Veronica zendt vanavond Mission Impossible 3 uit. Diverse omroepgidsen melden de uitzending. De film moet echter nog in première gaan in de bioscoop.

Friesland heeft het top-level domein .fy gelanceerd. De domeinen worden uitgegeven door de Stichting Internet Domeinnammeregistraasje Fryslân (SIDF). Via een aantal providers werkt het .fy domein overigens: www.sifd.fy; anderen klikken hier www.sifd.nl.

De site Weblognieuws.nl kondigde vorige week aan te gaan betalen voor nieuws van webloggers. Veel media namen het bericht over in de veronderstelling dat het waar was (Algemeen Dagblad, De Telegraaf, Marketingfacts en Nieuwe Revu). Een groot aantal webloggers die betaald wilde worden, meldde zich aan voordat de inschrijfdatum van 31 maart eindigde. En het zijn nogal wat webloggers, die in de grap zijn getrapt; zie de lijst.

Palingworst moet verboden worden omdat de palingstand zeer penibel is, zo meldde de Volkskrant van de week op last van de Stichting Reinwater. Palingworst bevat alleen helemaal geen paling; het bestaat uit onder meer varkensvlees en tarwezetmeel.

Het Radio 2-programma Cappuccino van Sjors Fröhlich kwam met het bericht dat via de site nationale06gids.nl, het mogelijk zou zijn om vanaf volgende week de gegevens in te zien van alle 06 nummers.

Haai ontsnapt!! Hulpdiensten proberen voor de kust van Scheveningen een ontsnapte haai te vangen. Het dier zwom zaterdagochtend weg uit het aquarium van Sea Life: dat gebeurde doordat er een sluis per ongeluk open stond. Zie verder RTV West.

Voor de kust van België zou vandaag een bultrug (grote walvis) zwemmen.

Britten
Engelse kranten hadden dit jaar heel veel één aprilgrappen:

The Sun: In de Britse rivier de Thames zijn pinguïns gezien. Ze zijn vermoedelijk per ongeluk van de Zuidpool meegekomen op vissersboten.

The Daily Express: Er is een briljante methode gevonden om wegen op te hogen. Daartoe worden geplette biscuitjes gebruikt, omdat die poreus zijn en het water goed laten weglopen.

Daily Mirror: Een wandelaar ontdekte in een oude eik in Hampshire de gezichten van de complete koninklijke familie.

Daily Mail: Deze krant toont een foto waarop is te zien dat de voordeur van de ambtswoning van premier Tony Blair wordt vervangen door een knalrood exemplaar.


?? Post van Bea ??
De Telegraaf meldt vandaag groot op de voorpagina dat er vertrouwelijke informatie rond het koninklijk huis op internet is terechtgekomen. Het zou gaan om correspondentie van onder meer koningin Beatrix en prins Willem-Alexander. Een student tipte De Telegraaf. Hij zou het per toeval via een uitwisselingsprogramma hebben binnengehaald.

De student zegt dat een hoge militair de bestanden per ongeluk middels een uitwisselingprogramma toegankelijk had gezet. Defensie neemt de zaak zeer serieus, maar op Radio 1 zei staatssecretaris Van Hoof een 1april-grap niet uit te sluiten.

Andere aprilgrappen ontdekt? Meld ze in de reacties.

Met dank aan _serial_, joandutch, ricki77, Paalie en Jump voor de submit.

'Situatie A'damse Marokkanen weinig rooskleurig'

BinnenlandsDagblad Trouw heeft inzage gehad in een nog niet gepubliceerd onderzoek van de gemeente Amsterdam naar de situatie van Marokkanen in de hoofdstad. In opdracht van de gemeente onderzocht bureau Onderzoek en Statistiek (O&S) hoe het er met de Amsterdamse Marokkanen voorstaat. De resultaten stemmen tot somberheid. Vermoedelijk bestaat bij Marokkaanse families een opeenstapeling van problemen, stelt O&S. Er zouden ook nauwelijks aanwijzingen zijn dat het met de komende generatie beter zal gaan.

Jonge Marokkanen groeien nu vooral op in kleine woningen in wijken waar vooral Marokkanen wonen. Hun onderwijskansen en kansen op de arbeidsmarkt zijn slecht. Het is moeilijk om te bekijken of jeugdcriminaliteit onder Marokkanen een individueel probleem of gezinsprobleem is (of er één of meerdere broertjes tegelijk het criminele pad opgaan). Volgens een onderzoeker zou de hoofdstad het beleid in dat geval meer moeten richten op gezinnen in plaats van op individuele gevallen, zoals nu gewoon is.

Snelst groeiend
Amsterdam telt het hoogste percentage Marokkanen van Nederland; 20% van de bevolking is van Marokkaanse komaf (Zie note van FOK! onderaan). Dit aantal wordt alleen in Utrecht benaderd. Marokkanen zijn de snelst groeiende bevolkingsgroep in Amsterdam door het grote aantal kinderen dat jaarlijks wordt geboren; 20% van de gezinnen telt 4 of meer kinderen.

Andere gegevens van het onderzoek: binnen de Marokkaanse gemeenschap wordt nog steeds veel uitgehuwelijkt; het aantal echtscheidingen is hoger dan gemiddeld; 25% van alle Marokkanen heeft een uitkering; 33% van de lagere schoolkinderen wordt uitgesloten van de Cito-toets omdat zij een te laag niveau hebben; het percentage leerlingen dat naar een vmbo-school voor moeilijk lerende kinderen gaat is het hoogst vergeleken met andere groepen; ruim 50% van de Marokkaanse jongeren tussen de 17 en 23 jaar stopt zijn of haar opleiding zonder dat een startkwalificatie is behaald.

De onderzoekers vonden ook nog een positief punt: een groeiend aantal Marokkanen doet momenteel havo of vwo

Nog onbekend is wat Amsterdam met de resultaten van het onderzoek van plan is. De hoofdstad is tot nog toe huiverig geweest om 'etnisch beleid' te voeren (beleid gebaseerd op afkomst). Het wordt nu vooral gevoerd op basis van de sociaal-economische positie. De stad wil uitsluiting van etnische groepen tegengaan.

-
Note: Voorzover de redactie van FOK! kan terugvinden, is op dit moment zo'n 8,5% van de Amsterdamse bevolking van Marokkaanse komaf. Onduidelijk is wat met de 20% wordt bedoeld. In Amsterdam wonen in ieder geval ruim 60.000 Marokkanen waarvan er 35.000 in de stadsdelen leven die we tot Amsterdam West rekenen. (note toegevoegd om 14:20 uur)


Met dank aan Tarak voor de submit.

Puyol: 'winnen betekent titel'

Mocht Barcelona vanavond in de topper tegen Real Madrid winnen, dan heeft de Catalaanse club volgens aanvoerder Carles Puyol de titel zo goed als op zak.

De voorsprong van Barcelona op aartsrivaal Real Madrid is op dit moment elf punten. Bij winst zouden de blauwpaarsen uitlopen tot veertien punten, en dat zou een vrijwel onoverkoombaar gat zijn met nog zeven wedstrijden te spelen.

"Ik heb er een goed gevoel over," zegt Puyol. "Drie punten zou geweldig zijn met het oog op het aantal resterende wedstrijden en de titelrace zou dan vrijwel voorbij zijn." De Spaanse international vertelde ook dat hij alleen maar aan de titel denkt.

Vorig jaar won Barcelona ook in het eigen Camp Nou van Real Madrid, toen met 3-0. Dit seizoen won men eerder ook al met 0-3, uit in het Santiago Bernabéu stadion. El Clásico zal ook dit weekend weer door miljoenen mensen bekeken worden. 61 kranten, 50 tv-zenders, 27 radiostations en 17 nieuwsbureau's zullen de wedstrijd verslaan vanuit het stadion.

Vader rijdt zoontje dood in Veldhoven

Icoon BinnenlandsVanochtend is in het ziekenhuis van Veldhoven een vijfjarig jongetje uit Helmond overleden aan de gevolgen van een aanrijding gisteravond. Het jongetje werd geraakt door een trekker met oplegger bestuurd door zijn 36-jarige vader. Dit maakte de politie vandaag bekend.

Het tragische ongeval gebeurde op een afgesloten bedrijfsterrein in Veldhoven. Na het ongeval werd het jongetje zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij zaterdagochtend vroeg overleed.

Groningse politie zoekt naar Kerstman

KerstmanDe politie in Groningen is op zoek naar een man met een lange witte baard en een rode muts met een witte rand. De bebaarde man, die verdacht veel op de Kerstman lijkt, zou twee weken geleden op klaarlichte dag een incassobureau in de stad hebben overvallen. De overvaller was gewapend en slaagde er in met geld aan de haal te gaan.

Hij verliet het pand aan de achterzijde en zou enkele straten verderop in een auto zijn gestapt en weggereden. De politie heeft reeds met enkele getuigen gesproken, maar vermoedt dat meer personen de hollende kerstman hebben gezien. Ondanks het opvallende voorkomen ontbreekt ieder spoor van de overvaller.

TNS NIPO blundert met soa-cijfers

GezondheidOnderzoeksbureau TNS NIPO heeft geblunderd met de eerder deze week gepubliceerde cijfers over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) bij Nederlanders. Het bureau meldde dat 21% van de Nederlanders wel eens een soa heeft gehad. Deze cijfers kloppen niet.

Dat hoge percentage geldt alléén voor de respondenten die zich ooit op een soa heeft laten testen. Van de totale Nederlandse bevolking heeft 5% ooit aan een soa geleden. Wel lopen ieder jaar ongeveer 100.000 Nederlanders een seksueel overdraagbare aandoening op.

Zilver Kiplagat op WK veldlopen

Lornah Kiplagat heeft een zilveren medaille veroverd op de lange cross bij het WK veldlopen in Fukuoka, Japan. Slechts een eindsprint van Tirunesh Dibaba voorkwam een sensationele winst.

Kiplagat deed 25 minuten en 26 seconden over de acht kilometer, slechts vijf tellen trager dan Dibaba. Onze landgenote staat niet echt te boek als een specialist in het veldlopen: haar beste prestatie op een WK was een zesde plaats. Kiplagat nam echter brutaal de kop en hield het straffe tempo lang vol. Pas in de slotfase kwam Dibaba dichterbij om via een spurt haar titel te prolongeren. Brons was er voor Melkamu Meselech, evenals Dibaba afkomstig uit Ethiopië.

”Ik had dit helemaal niet verwacht”, aldus Kiplagat. ”Bijna won ik. Ik probeerde voor de laatste heuvel weg te lopen, maar had niet genoeg energie meer. Toch is dit een geweldig resultaat voor mij.”

Dalai Lama: 'Terroristen humaan behandelen'

Dalai LamaGevangen genomen terroristen moeten humaan worden behandeld. "Anders zal het probleem escaleren", betoogt de Tibetaanse spirituele leider de Dalai Lama in een interview met The Daily Telegraph. Indien Osama Bin Laden, de vermeende leider van Al Qaida, zal worden gedood dan zal dat een haat teweegbrengen waarin tien anderen worden geinspireerd de terroristenleider op te volgen.

"Fundamentalisme is beangstigend, omdat het uitsluitend is gebaseerd op emotie en niet op intelligentie", gaat de 70-jarige monnik verder. Volgens hem vindt het terrorisme een belangrijke voedingsbodem in afunst op de Westerse levensstijl.

'D66 moet regering steviger steunen'

Lousewies van der LaanLousewies van der Laan, fractievoorzitter van D66, heeft het Torentjesoverleg waarin werd afgesproken de reputatie van de coalitie op te vijzelen meteen ter harte genomen. In een interview in de Volkskrant eist Van der Laan van haar partij dat het kabinetsbeleid nadrukkelijker wordt uitgedragen. De impopulariteit van het kabinet is volgens de opvolgster van Boris Dittrich toe te schrijven aan een gebrek aan uitstraling.

"Mijn gedroomde premier heeft de uitstraling van Bos en het lef om te hervormen van Balkenende", zegt de politica. De PvdA is volgens haar een weinig vooruitstrevende partij. "Onder Paars werd het ene na het andere hervormingsvoorstel geblokkeerd door de conservatieve PvdA. D66 is altijd progressief. Met Paars bereikten we revolutionaire dingen als het homohuwelijk en het euthanasiebeleid. Wat we nu economisch doen, is ook weer revolutionair", aldus Van der Laan. Ze vindt dat de coalitiepartijen zelfbewuster moeten worden. "Ik heb het een beetje gehad dat deze coalitie zich in een hoek laat drukken door de oppositie."

Hendrik tekent een landschap

Een leven als robot is hard. Je wordt gedwongen bepaalde handelingen uit te voeren, die eigenlijk geen reden hebben. Hendrik tekent een Nijntje-achtig landschap, maar volgens mij is hij het niet helemaal eens met het Nederlandse ideaal. Hendrik houdt namelijk van warmte, en warmte komt van de zon. Dus waarom maak je niet gewoon een paar zonnen
extra? Go Hendrik, Go Hendrik

Met dank aan kaspermols282 voor... verrassing!

Roda JC haalt Bouchiba

Elbekay Bouchiba (27) tekent komende week een driejarig contract bij Roda JC. De middenvelder mocht transfervrij vertrekken van FC Twente.

Bouchiba speelde dit seizoen slechts zeven competitieduels voor FC Twente. Afgelopen jaar deed hij het met veertien wedstrijden nauwelijks beter. Voor zijn periode in Enschede vertoefde Bouchiba bij Willem II, AZ en Sparta Rotterdam.

Roda JC heeft nu al vier spelers vastgelegd met het oog op komend seizoen. Eerder werden Davy de Fauw (Sparta Rotterdam), Marcel Meeuwis (VVV Venlo) en Marcel de Jong (Helmond Sport) naar Kerkrade gehaald.

Barto en Van der Velden langer bij RKC

RKC Waalwijk heeft de opties voor verlenging in de contracten van voetballers Martijn Barto en Nick van der Velden gelicht. Barto is nu een jaar langer verbonden aan Waalwijkse club, Van der Velden staat nu twee jaar langer onder contract bij RKC.

Dit seizoen maakte de 21-jarige Barto zijn debuut in de hoofdmacht van RKC. Tot nu toe speelde hij mee in vier competitiewedstrijden. Van der Velden zal zich komende zomer weer in Waalwijk melden, momenteel speelt de 24-jarige aanvaller speelt op dit moment op huurbasis bij FC Dordrecht, daar kwam hij dit seizoen tot 31 wedstrijden, waarin hij negen maal wist te scoren.

[A1GP] Uitslag kwalificatie

Zojuist is de kwalificatie voor de GP van China in de A1GP verreden. Team Maleisië wist de pole te behalen. Groot-Brittanië werd tweede, en team Frankrijk derde. Team Nederland mag morgen vanaf plek zeven starten.

Uitslag kwalificatie:

PosTeamSnelste tijd2e tijdTotaaltijdVerschil
1Maleisië1:51.8461:51.8543:43.700-
2Groot-Brittanië1:51.8321:52.0563:43.888+0.188
3Frankrijk1:52.0991:52.2933:44.392+0.692
4Mexico1:52.2681:52.2923:44.560+0.860
5Indonesië1:52.2951:52.3613:44.656+0.956
6Ierland1:52.1731:52.5513:44.724+1.024
7Nederland1:52.3661:52.8403:45.206+1.506
8Tsjechië1:52.7441:52.8103:45.554+1.854
9Australië1:52.6761:53.0073:45.683+1.983
10Zwitserland1:52.6941:53.2713:45.965+2.265
11Canada1:52.9651:53.2893:46.254+2.554
12Zuid-Afrika1:53.1391:53.2913:46.430+2.730
13Nieuw-Zeeland1:52.9911:53.4643:46.455+2.755
14Pakistan1:52.8281:53.6303:46.458+2.758
15China1:53.2391:53.3043:46.543+2.843
16Brazilië1:53.2091:53.5283:46.737+3.037
17Italië1:53.4161:53.4483:46.864+3.164
18Portugal1:53.6271:53.8623:47.489+3.789
19Verenigde Staten1:53.7741:53.7913:47.565+3.865
20Libanon1:53.7301:53.9843:47.714+4.014
21Oostenrijk1:53.8971:54.1393:48.036+4.336
22Duitsland1:54.1751:54.9963:49.171+5.471

Medunjanin: Of Oranje of Bosnië

AZ-voetballer Haris Medunjanin is er nog niet uit of hij in de toekomst eventueel voor het A-elftal van Oranje wil uitkomen of voor Bosnië-Hercegovina, waar hij met zijn familie vandaan vluchtte. Afgelopen zomer zat de in Sarajevo geboren speler veelvuldig op de bank bij Jong Oranje.

"Als Haris zich zo blijft doorontwikkelen, gaat hij ons allemaal uitlachen," aldus trainer Louis van Gaal. "Er zijn soms contacten met de Bosnische bond, maar ik heb nog geen besluit genomen. Ik weet het gewoon nog niet en laat het voorlopig allemaal op me afkomen", zei de speler zelf.

Miami: Federer, Ljubicic naar finale

Roger Federer staat voor de elfde achtereenvolgende maal in de finale van een ATP-toernooi. De Zwitser won in Miami van David Ferrer en neemt het in de eindstrijd op tegen Ivan Ljubicic, die David Nalbandian eenvoudig klopte.

Federer gunde Ferrer (in de kwartfinale te sterk voor Andy Roddick) slechts vijf games: 6-1, 6-4. In de tweede set nam de Spanjaard een 3-0 voorsprong, maar lang hield hij deze marge niet vast. ”Ik speelde erg agressief gedurende het eerste bedrijf, maar het is niet makkelijk dat te blijven doen. Bij mijn achterstand in de tweede set verkoos ik minder risico’s te nemen”, aldus Federer, die slechts twee van zijn vorige tien finales niet won.

Ljubicic liet weinig heel van Nalbandian: 6-1, 6-2. De Kroaat kan bij een zege in de finale de nummer vier van de wereld worden. Op basis van zijn partij tegen Nalbandian is dat verdiend: de Argentijn kwam er niet aan te pas. Met name Ljubicic’ opslag speelde Nalbandian parten. De winnaar van de laatste Masters in Sjanghai noteerde geen enkel breakpoint en zag Ljubicic twaalf aces scoren.

[A1GP] Uitslag 3e vrije training

Tijdens de derde vrije training voor de GP van China heeft team Indonesië vannacht verrassend de snelste tijd neer weten te zetten. Groot-Brittanië werd tweede, en team Mexico derde. Jos Verstappen kwam voor team Nederland tot de veertiende plaats.

Uitslag derde vrije training:

PosTeamTijdVerschilRonden
1Indonesië1:52.418- 21
2Groot-Brittanië1:52.423+0.00516
3Mexico1:52.762+0.34416
4Canada1:52.930+0.51219
5Frankrijk1:53.001+0.58315
6Tsjechië1:53.088+0.67021
7Ierland1:53.093+0.67513
8Maleisië1:53.183+0.76516
9Australië1:53.448+1.03019
10Brazilië1:53.481+1.06320
11Zuid-Afrika1:53.516+1.09816
12China1:53.518+1.10020
13Nieuw-Zeeland1:54.088+1.67022
14Nederland1:54.135+1.71720
15Zwitserland1:54.221+1.80318
16Italië1:54.268+1.85018
17Portugal1:54.445+2.02716
18Oostenrijk1:54.462+2.04420
19Libanon1:55.201+2.78318
20Duitsland1:55.229+2.81120
21Verenigde Staten1:55.528+3.11014
22Pakistan2:05.872+13.45413

Uitslag kwalificatie GP Australië

Zojuist is op Albert Park de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië verreden. Jenson Button pakte de pole, en hij zal Giancarlo Fisichella schuin achter zich hebben staan. Fernando Alonso werd derde, en Räikkönen vierde. Juan Pablo Montoya maakt de top vijf compleet.

Yuji Ide spint na vijf minuten. Hij lukt hem niet om de wagen in de achteruit te zetten, waardoor de sessie gestopt wordt. Vlak nadat de rode vlaggen worden gezwaaid, vindt hij alsnog de achteruit, en rijdt rustig terug naar de pits. Na een paar minuten wordt het licht aan het einde van de pitsstraat weer op groen gezet, en vervolgen de coureurs de kwalificatie. Tegen het einde van de sessie lukt het Felipe Massa nog net om een snellere tijd te rijden, zodat hij mee mag doen aan het tweede gedeelte. Rubens Barrichello lukt dit net niet, omdat hij in zijn snelle ronde achter Ide rijdt. Juan Pablo Montoya zet uiteindelijk de snelste tijd van de sessie neer.

In de tweede sessie spint Felipe Massa hard van de baan, doordat hij iets te ver tegenstuurde. Hierdoor wordt de tijd opnieuw stilgezet. De auto wordt weggetakeld, en om 5.38u wordt de sessie weer herstart. Na de herstart raken Jarno Trulli, Jacques Villeneuve, Michael Schumacher en Vitantonio Liuzzi met elkaar in gevecht over wie als voorste zijn snelle ronde mag rijden. De Duitser red het verrassend net niet om binnen de top tien te eindigen, waardoor hij morgen als elfde zal starten. Hij heeft dan wel het voordeel om met zijn brandstof te mogen doen wat hij wil. Fernando Alonso zet in dit gedeelte van de kwalificatie de snelste tijd neer.

In de laatste sessie gebeurt er zoals gewoonlijk de eerste tien minuten weinig. Jarno Trulli komt in deze sessie niet in actie, door twee redenen: zijn achtervleugel is beschadigd door een vogel, en zijn versnellingsbak heeft de geest gegeven. Montoya spint in de laatste minuut, maar hij kan zijn weg vervolgen. Jenson Button rijdt op het laatste moment de snelste tijd, waardoor hij de pole pakt.

Uitslag kwalificatie GP Australië:

poscoureurteamtijd
1 Jenson Button Honda 1:25.229
2 Giancarlo Fisichella Renault 1:25.635
3 Fernando Alonso Renault 1:25.778
4 Kimi Räikkönen McLaren 1:25.822
5 Juan-Pablo Montoya McLaren 1:25.976
6 Ralf Schumacher Toyota 1:26.612
7 Mark Webber Williams 1:26.937
8 Nick Heidfeld BMW 1:27.579
9 Jacques Villeneuve BMW 1:29.239
10 Jarno Trulli Toyota geen tijd

11 Michael Schumacher Ferrari 1:26.714
12 David Coulthard Red Bull 1:27.023
13 Vitantonio Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:27.219
14 Christian Klien Red Bull 1:27.591
15 Nico Rosberg Williams 1:29.422
16 Felipe Massa Ferrari geen tijd

17 Rubens Barrichello Honda 1:29.943
18 Christijan Albers Midland F1 1:30.226
19 Scott Speed Scuderia Toro Rosso 1:30.426
20 Tiago Monteiro Midland F1 1:30.709
21 Takuma Sato Super Aguri 1:32.279
22 Yuji Ide Super Aguri 1:36.164

Uitslag 3e vrije training GP Australië

Vannacht is op Albert Park de derde vrije training voor de GP van Australië verreden. Nick Heidfeld was veruit de snelste op de baan, die aan het begin van de sessie nog nat was, maar tijdens de sessie steeds verder opdroogde. Zijn teamgenoot bij BMW, Jacques Villeneuve, zette de tweede tijd neer.

Vitantonio Liuzzi reed met zijn Scuderia Toro Rosso naar de derde plaats. Giancarlo Fisichella werd vierde, en zijn teamgenoot Fernando Alonso slechts zeventiende. Christijan Albers zette geen tijd neer, omdat hij na 35 minuten vast kwam te zitten in de grindbak.

Uitslag derde vrije training GP Australië:

PosCoureurTeamTijdRonden
1 N. Heidfeld BMW 1:35.3358
2 J. Villeneuve BMW 1:36.28116
3 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:36.37310
4 G. Fisichella Renault 1:36.41413
5 R. Schumacher Toyota 1:36.44510
6 F. Massa Ferrari 1:36.50610
7 M. Schumacher Ferrari 1:37.33210
8 R. Barrichello Honda 1:37.48115
9 J. Trulli Toyota 1:37.49210
10 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:37.85211
11 C. Klien Red Bull 1:37.84712
12 M. Webber Williams 1:38.0367
13 J. Button Honda 1:38.50511
14 D. Coulthard Red Bull 1:38.68315
15 N. Rosberg Williams 1:39.40111
16 T. Monteiro Midland F1 1:39.5157
17 F. Alonso Renault 1:39.65411
18 Y. Ide Super Aguri 1:40.26118
19 T. Sato Super Aguri 1:41.4485
20 JP. Montoya McLaren 1:44.3503
21 K. Räikkönen McLaren 1:48.2843
22 C. Albers Midland F1 geen tijd3

Kweek je eigen 1-up paddestoel

Voor de mensen die het nog niet doorhadden: het is vandaag 1 april! Veel grappen en grollen kun je vandaag dus overal verwachten, en we beginnen gelijk goed.

Iedereen kent natuurlijk paddo's en ook de groene 1-up mushroom is erg bekend. Door een ontdekking in Kyoto is de 1-up mushroom werkelijkheid geworden. De paddestoel is te vergelijken met een speciale paddo,die je onschendbaarheid brengt. Voor slechts negen dollar plus verzendkosten kun je je eigen growkitje kopen om een echte 1-up paddestoel te laten groeien. In het pakketje zit een groen uiteinde van een buis om de paddestoel op te laten groeien, een soort zaadje, wat plantenvoedsel en een pipetje voor water. Je zult zelf nog potgrond moeten halen en dan kun je aan de slag. Het kan wel enkele weken duren voordat je paddestoel uit de grond komt, maar dan kan niemand je kwaad doen.

Je kunt de 1-up mushroom hier bestellen.

Scheiden wegens onvruchtbaarheid taboe in Nepal

Icoon BuitenlandsNepalese mannen kunnen zich niet langer meer van hun vrouw laten scheiden als ze onvruchtbaar blijkt te zijn. Het hooggerechtshof in het Aziatische land acht een dergelijke reden voor een scheiding in strijd met de grondwet. Een wet gaf Nepalese mannen voorheen de mogelijkheid om zich van hun vrouw te laten scheiden als nageslacht in de eerste tien jaar huwelijk uitbleef. Daarbij gold alleen de verplichting een medisch attest te overleggen waaruit bleek dat de vrouw in die tijd niet zwanger is geweest. Die wet is nu echter met succes aangevochten door het Forum voor Vrouwen, Recht en Ontwikkeling, dat opkomt voor vrouwenrechten.

Het Forum voerde voor het hof aan dat uitblijven van kinderen ook veroorzaakt kan worden door gebreken bij de man, wat in hun ogen de wet oneerlijk maakt jegens vrouwen. De groep zal in de toekomst allicht vaker de gang naar de rechtbank maken: in het jaar 2000 publiceerde de groep al een rapport waaruit bleek dat er in de Nepalese wet 118 bepalingen staan die discriminerend zijn ten opzichte van vrouwen.

Met dank aan paddy voor de submit.

[Upd] Zeer grote ophef rond verbod oortjes

..., Kikker in je bil!

De UCI heeft besloten per direct het gebruik van oortjes niet langer meer toe te staan. Als gevolg van dit besluit is er veel ophef ontstaan bij de ProTour-ploegen en zal er actie gevoerd worden tijdens de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat.

De UCI noemt koersvervalsing als hoofdreden voor dit besluit. Ploegleiders zouden coureurs via de oortjes teveel informatie kunnen geven en daardoor de koers in een te sterke mate beïnvloeden. Een woordvoerder van de UCI zei dat via de motards ook genoeg informatie (zoals verschil in achterstand en dergelijke) gegeven kan worden aan het peloton of kopgroep. Mocht een renner tijdens een ProTour-wedstrijd betrapt worden op het gebruik van oortjes, dan zal deze na afloop van de wedstrijd uit het klassement geschrapt worden en ontvangt hij daarbij een boete van 2.000 Zwitserse Francs.

Het besluit om oortjes te verbieden heeft tot grote ophef geleid bij de ProTour-ploegen. Er wordt gedreigd om actie te gaan voeren tijdens de Ronde van Vlaanderen. Het volgende scenario, dat bedacht is door verschillende ProTourploegen, zal aanstaande zondag waarschijnlijk werkelijkheid worden: vanaf de start in Brugge tot 11 kilometer voor de finishlijn zal het peloton als een gezamenlijk pak rijden. Vanaf de laatste helling in de koers, de Bosberg, zal er pas voluit gekoerst worden.

Bjarne Riis, ploegleider bij Team CSC, had het volgende commentaar hierover: "Eerst is er die continue heksenjacht op dopinggevallen en nu is er dan dit belachelijke plan. In 1998 hebben wij als coureurs tijdens de Tour actie gevoerd. Wij zullen niet nalaten dit wederom in 2006 te doen op deze wijze." Hiermee refereert de Deen aan de laatste keer dat het peloton in opstand kwam tijdens een wielerwedstrijd.

Dat de kansen op een overwinning voor Tom Boonen in de Ronde zijn geslonken, beaamt Quickstep-ploegleider Patrick Lefèvre: "Wij zijn ons er terdege van bewust dat het niet koersen tot de Bosberg in het nadeel gaat werken voor Tom Boonen. Aan de andere kant heeft hij in Parijs-Nice en in Qatar laten zien dat hij ook in een massasprint de rapste kan zijn.". Over het verbod van de oortjes had Lefèvre geen goed woord over: "Hoe is in hemelsnaam mogelijk dat zo'n verbod is getroffen? Het UCI is hiermee verworden tot een conservatief wereldvreemd instituut. Wat gaat hun volgende zotte maatregel worden? Dat we geen bandenwissels meer mogen uitvoeren en de coureurs net als in de jaren '50 met fietsbanden om hun lijf heen gebonden, moeten koersen?"

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.