Koppenberg gaat voor spektakel zorgen

Zwansen
De beruchte Koppenberg, een van de hellingen in de Ronde van Vlaanderen, zal wederom voor de nodige sensatie gaan zorgen. Diverse renners verkenden de helling de afgelopen dagen en het merendeel was erover eens: "Niemand raakt boven op de Koppenberg".

Philippe Gilbert en Rik Verbrugghe trainden donderdag op het parcours van 'De Ronde' en kwamen tot de conclusie dat de vochtige kinderkopjes voor grote problemen zullen zorgen. Beide renners moesten afstappen om boven te geraken. "Als de Koppenberg er zondag nat bijligt, dan wordt het een kleine ramp", zegt Gilbert. "De eerste tien die aan de klim beginnen, kunnen de top halen. Maar de rest stapt gegarandeerd af."

Gister was het de beurt aan Pozzato, winnaar van Milaan-San Remo, Bettini en Nuyens. Alledrie moesten ze met de voeten aan de grond om de top te bereiken. Ook Ballan, een van de favorieten, had een zetje van een omstander nodig om niet stil te vallen. Vooral het steilste stuk van 22% stijging zal zondag, zoals ook al in eerdere edities, voor choas in het peloton kunnen gaan zorgen.