Miami: Federer, Ljubicic naar finale

Roger Federer staat voor de elfde achtereenvolgende maal in de finale van een ATP-toernooi. De Zwitser won in Miami van David Ferrer en neemt het in de eindstrijd op tegen Ivan Ljubicic, die David Nalbandian eenvoudig klopte.

Federer gunde Ferrer (in de kwartfinale te sterk voor Andy Roddick) slechts vijf games: 6-1, 6-4. In de tweede set nam de Spanjaard een 3-0 voorsprong, maar lang hield hij deze marge niet vast. ”Ik speelde erg agressief gedurende het eerste bedrijf, maar het is niet makkelijk dat te blijven doen. Bij mijn achterstand in de tweede set verkoos ik minder risico’s te nemen”, aldus Federer, die slechts twee van zijn vorige tien finales niet won.

Ljubicic liet weinig heel van Nalbandian: 6-1, 6-2. De Kroaat kan bij een zege in de finale de nummer vier van de wereld worden. Op basis van zijn partij tegen Nalbandian is dat verdiend: de Argentijn kwam er niet aan te pas. Met name Ljubicic’ opslag speelde Nalbandian parten. De winnaar van de laatste Masters in Sjanghai noteerde geen enkel breakpoint en zag Ljubicic twaalf aces scoren.