Boonen: "Zou best Nederlander willen zijn"

De populairste Belg van dit moment, Tom Boonen, zou eigenlijk liever Nederlander willen zijn. De wereldkampioen van Madrid heeft het een beetje gehad met zijn sterrenstatus bij onze zuiderburen.

Boonen wordt logischerwijs op handen gedragen na zijn indrukwekkende zeges van afgelopen seizoen. Door zijn overwinning in de E3 Prijs start Tornado Tom morgen als torenhoge favoriet in de Ronde van Vlaanderen. Boonen is hot in België, zo hot dat hij afgelopen jaar naar Monaco verhuisde. De kopman van Quick-Step kon de straat niet meer op in zijn thuisland.

In De Telegraaf zegt Boonen dat hij best af en toe Nederlander zou willen zijn: ”Jullie gaan op een normale manier met de sterren om. Na de wereldtitel is de gekte eigenlijk pas echt begonnen. Ik hoef niet zo nodig de Belgische Brad Pitt te zijn. Alles wat ik deed, was later terug te vinden in de kranten of te zien op televisie.”

Boonen geeft hoog op van de Nederlandse geestesgesteldheid: ”Afgelopen winter was ik in Amsterdam bij een concert van DJ Tiësto. In België zou ik geen drie minuten met rust worden gelaten. In Amsterdam waren er hooguit twee mensen die me aanspraken. Anderen knikten wel gedag, maar respecteerden mijn avondje uit. In België klampen de mensen zich aan je vast. Soms vlucht ik zelfs naar Eindhoven om een terrasje te pakken.”