FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 19 april 2005

Econoom roept op tot niet betalen energienota

Krujer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsEconoom Dirk Stelder roept klanten van Nuon en Essent op hun energienota van mei niet te betalen. De actie komt voort uit ongenoegen over de salarissen van topmannen Boersma en Van Halderen. Op de website www.ikbetaalniet.nl kunnen mensen een e-mail naar Nuon en Essent sturen, waarin zij aangeven het niet eens te zijn met de hoge salarissen en dat ze de nota van mei niet betalen voordat de salarissen van de topmannen tot normale proporties zijn teruggebracht.

In een reactie laten Nuon en Essent weten dat mensen die hun rekening uit protest niet betalen net zo worden behandeld als alle wanbetalers. Zij komen in een incassotraject en in het uiterste geval wordt de energie afgesloten.

Vorige maand werd bekend dat Boersma en Van Halderen het meest verdienen van alle topmannen in de publieke sector. De hoogte van hun salarissen deed veel stof opwaaien.

Definitieve datum Halo 2 content bekend

Vandaag heeft Bungie eindelijk meer duidelijkheid kunnen geven over de extra content voor Halo 2. De datum staat nu definitief vast en maandag 29 april kan je genieten van 4 extra maps.

De levels zijn verdeeld in twee groepen 'The Bonus pack' en 'The Killtacular Pack'. Het (gratis) Bonus pack zal de levels Warlock en Containment bevatten. Met het premium pack: The Killtacular zullen de levels Turf en Sanctuary kunnen worden gespeeld.

De maps kunnen gelijk in custom game worden gespeeld en wat later zullen ze ook voor de matchmaking beschikbaar worden gesteld. Bungie zal later uitleg geven over wat ze met de rankings gaan doen. Ze schijnen deze met de extra content te willen resetten.

Het premium pack zal in Amerika zo'n $5.99 kosten, wat dit in de Benelux zal worden is nog onbekend. Wie echter niet wil betalen voor dit pack, er is nog hoop, op 28 juni zal je ook deze gratis kunnen downloaden via Xbox live.

Containment level
A massive, mostly outdoor, and somewhat symmetrical environment set in the frozen tundra near Sentinel Wall, on Delta Halo. The icy terrain is a walled valley floor, scarred by a massive trench, running between two enormous Forerunner compounds. Each of these structures acts as a base, and each base is itself large enough to drive a vehicle around in.

Hier kan je een 3D screenshot van dit level downloaden.

Warlock level
Set in the rain-soaked ruins of an ancient Forerunner structure, nobody knows if Warlock is a temple, a castle or even a dwelling. What we do know is that the architecture predates the Halo itself, and that it must have been moved here, brick by brick, with obvious reverence by the Forerunners themselves.

Hier kan je een 3D screenshot van dit level downloaden.

Turf level
The surrounding streets and evacuated buildings of Old Mombasa make it a dangerous warren, with potential assassins lurking in every shadow and around every corner. Dusty storefronts hide mazelike interiors, and narrow walkways above street level make this shadowy part of town a sniper's haven.

Sanctuary
A walled grotto defines the center point of this Forerunner habitat, from which aqueducts span out, like the hands of a clock. It perfectly obscures a clear line of sight between two more robust temple buildings primarily used as Flag capture bases.

Meer over de levels kan je lezen in dit artikel.

Twee doden na te water raken auto

Bij een auto-ongeluk op de N248 tussen Schagen en Kolhorn zijn dinsdagmiddag twee mannen om het leven gekomen. In de auto zaten een 21-jarige bestuurder en een 17-jarige inzittende. Beiden kwamen uit Wieringerwaard. Dat heeft de politie Noord-Holland-Noord verklaard.

Rond 15.15 uur raakte de auto door onbekende oorzaak van de weg. Na het van de weg raken raakte de auto de leuning van een brug, vervolgens raakte het voertuig te water. Door het ongeval werd de weg ongeveer drie uur afgezet. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Bennie Jolink breekt voet bij motorcross

_lassie_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsBennie Jolink, zanger van de band Normaal, is een paar weken uit de roulatie. Tijdens een motorcrosswedstrijd kwam hij ten val. Zijn voet kwam in het wiel van de BSA van een van de tegenstanders en hij brak twee middenvoetsbeentjes.

Normaal, bekend van onder andere Oerend Hard, een liedje over twee mannen die graag rondcrossen op hun motoren, zou op 5 mei een concert geven in Lochem. Manager Dick van Berkum heeft laten weten dat dit concert gewoon doorgaat. "We weten nog niet hoe, maar hem kennende zal hij er in elk geval bij zijn", aldus Van Berkum.

Bennie Jolink
Bennie Jolink

Finale UEFA Cup 2006 in Eindhoven

Goldboy had ons via de nieuws-submit te melden:

De UEFA heeft bekendgemaakt dat de UEFA Cup finale van 2006 in het Philips-stadion in Eindhoven gespeeld zal worden. De laatste keer dat Nederland de UEFA Cup-finale mocht organiseren was in 2002, toen Feyenoord in de eigen Kuip de UEFA Cup won.

De finale van de Champions League zal volgend jaar in het Stade de France in Parijs gespeeld worden. De eindstrijd van het meest prestigieuze Europese bekertoernooi zal in 2007 in het Olympisch Stadion in Athene gespeeld worden, terwijl het Schotse Hampden Park het strijdtoneel zal zijn van de UEFA Cup-finale 2007.

De finales van dit jaar, waar PSV en AZ overigens nog steeds kans op maken, vinden plaats in Istanboel (Champions League) en Lissabon (UEFA Cup).

Meer sportnieuws lees je op de FOK!sport site!

UEFA Cup-finale naar Eindhoven

De UEFA heeft bekendgemaakt dat de UEFA Cup finale van 2006 in het Philips-stadion in Eindhoven gespeeld zal worden. De laatste keer dat Nederland de UEFA Cup-finale mocht organiseren was in 2002, toen Feyenoord in de eigen Kuip de UEFA Cup won.

De finale van de Champions League zal volgend jaar in het Stade de France in Parijs gespeeld worden. De eindstrijd van het meest prestigieuze Europese bekertoernooi zal in 2007 in het Olympisch Stadion in Athene gespeeld worden, terwijl het Schotse Hampden Park het strijdtoneel zal zijn van de UEFA Cup-finale 2007.

De finales van dit jaar, waar PSV en AZ overigens nog steeds kans op maken, vinden plaats in Istanboel (Champions League) en Lissabon (UEFA Cup).

Alexander Wurz beschikbaar

Nu Juan Pablo Montoya ook voor Imola nog te geblesseerd is om te rijden, zal Alexander Wurz hem vervangen. Ook de vierde McLaren-coureur is vanaf nu beschikbaar om in je team op te nemen.

De procedure is hetzelfde als bij alle andere coureurs die dit seizoen zijn ingevallen. Wurz is beschikbaar gemaakt en heeft een waarde gekregen van ¤49.000.000,-. Er wordt geen automatische wissel aangeboden, dus deelnemers met Montoya of De la Rosa hebben zelf de keuze of ze wisselen.

Dronken apen veroorzaken chaos

Vava had ons via de nieuws-submit te melden:

Een groep dronken apen heeft een Indisch dorp op stelten gezet nadat ze een speciaal gegist drankje, dat op basis van marihuanabladeren bereid was, gestolen en opgedronken hadden.

De dieven vonden de likeur in potten die de dorpelingen naast hun hutten bewaarden. Het alcoholische drankje maakte deel uit van een offer aan hindoe-goden om hen te bedanken voor het aankomende nieuwe jaar.

De verbaasde Baralapokhari-dorpelingen sloegen terug door de stomdronken apen met stokken en andere wapens te verjagen. Daarbij liepen drie mensen verwondingen op. Apen die door de alcohol het bewustzijn verloren waren, zijn kort nadien opnieuw in het bos gesignaleerd.

We hebben een paus...

Dinosaur_Sr stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Witte rook. Ik dacht eerst nog dat het een stunt was, zo zonder het vooraangekondigd klokkegeluid. Ik bedacht me dat het Vaticaan wellicht een deal had gesloten met CNN. Een cliffhanger. Sorry, nog geen paus, misschien ná de reclame wel. Toevallig zat ik in een hotel. Op een megagroot plasmascherm zie ik een koddige witte krullebol onwennig verschijnen, modieus gestyleerd in een wit hansopje met rood hesje tot halverwege de borst. We hebben een paus... en hij heet Ratzinger.

Voetballer introduceert 'zeehondendribbel'

Brazilië heeft op het Zuid-Amerikaans kampioenschap voor spelers onder zeventien een nieuwe truc geïntroduceerd. Na de bicicleta (omhaal) komen de 'kanaries' nu met de zogenaamde 'zeehondendribbel'.

Kerlon, één van de spelers van Brazilië onder de 17, verbaasde zijn tegenstanders door met de bal op zijn hoofd langs de verdediging te rennen. Tegen Ecuador liet hij zijn kunstje voor het eerst zien. De actie eindigde met een overtreding van de tegenpartij op de speler.

"Ze weten niet wat ze moeten doen en claimen dan dat het niet mag wat ik doe", aldus Kerlon, die de dribbel al vanaf zijn jeugd oefent. "Ik was een keer met mijn vader aan het dollen en toen bleef de bal op mijn voorhoofd liggen. Hij zei toen dat het een mooie manier zou zijn om verdedigers mee uit te spelen. Zo is het dus begonnen. In de jeugd van Cruzeiro ben ik het gaan gebruiken. Tijdens een toernooi in Rio Pomba maakte ik zelfs een doelpunt ermee. Ik vertrok midden op het veld met de bal op mijn hoofd en passeerde alles en iedereen."

De scheidsrechters wisten niet goed wat ze met de acties van Kerlon aanmoesten. De een liet het toe, de ander waarschuwde hem vooraf dat hij een gele kaart zou ontvangen als hij zijn kunststukje zou laten zien.

Overigens is de Braziliaan geen circusnummer. Hij maakte op het toernooi acht doelpunten en werd daarmee topscorer. Brazilië won de titel en Kerlon werd verkozen tot beste speler van Sudamericano - Sub 17, zoals het toernooi officieel heet.


Een foto van de 'zeehondendribbel'

Voetballer introduceert 'zeehondendribbel'

LiamP had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsVoetballand Brazilië heeft op het Zuid-Amerikaans kampioenschap voor spelers onder zeventien een nieuwe truc geïntroduceerd. Na de bicicleta (omhaal) komen de 'kanaries' nu met de zeehondendribbel.

Kerlon, speler van het nationale team dat deelnam aan de wedstrijd, verbaasde zijn tegenstanders door met de bal op zijn hoofd langs de verdediging te rennen. Tegen Ecuador liet hij zijn kunstje voor het eerst zien. De actie eindigde met een overtreding van de tegenpartij.

"Ze weten niet wat ze moeten doen en claimen dan dat het niet mag wat ik doe", aldus Kerlon, die de dribbel al vanaf zijn jeugd oefent. "Ik was een keer met mijn vader aan het dollen en toen bleef de bal op mijn voorhoofd liggen. Hij zei toen dat het een mooie manier zou zijn om verdedigers mee uit te spelen. Zo is het dus begonnen. In de jeugd van Cruzeiro ben ik het gaan gebruiken. Tijdens een toernooi in Rio Pomba maakte ik zelfs een doelpunt ermee. Ik vertrok midden op het veld met de bal op mijn hoofd en passeerde alles en iedereen."

De scheidsrechters wisten niet goed wat ze met de acties van Kerlon aanmoesten. De een liet het toe, de ander waarschuwde hem vooraf dat hij een gele kaart zou krijgen als hij zijn kunststukje zou laten zien.

Overigens is de Braziliaan geen circusnummer. Hij maakte op het toernooi acht doelpunten en werd daarmee topscorer. Brazilië won de titel en Kerlon werd verkozen tot beste speler van Sudamericano - Sub 17, zoals het toernooi officieel heet.

Zeehondendribbel
Kerlon in actie


Voor meer sportnieuws kijk je op sport.fok.nl!

Schumi heeft niets te verliezen

Michael Schumacher zegt in een positie te verkeren om risico's te nemen. Door zijn achterstand op Fernando Alonso heeft hij niets te verliezen, maar hij denkt dat de huidige kampioenschapsleider af en toe gas terug moet nemen om aan kop te kunnen blijven.

Michael Schumacher staat op dit moment op een gedeelde dertiende plaats in het kampioenschap, 24 punten achter leider Fernando Alonso. Hij vindt echter dat dit geen achterstand is die onmogelijk kan worden ingelopen. "Vergeet niet dat de omstandigheden tot nu toe in het voordeel van Fernando werkten, maar zo zal het niet blijven gaan. Hij moet nu aan de titel denken en soms wat voorzichtiger aan doen om punten te kunnen pakken."

In tegenstelling tot de Renaultcoureur, hoeft Schumacher niet in te houden. "Ik heb niets te verliezen. Ik kan aanvallen en op de limiet rijden. Alle andere coureurs kunnen meer risico's nemen dan Alonso." De race in Bahrein heeft Schumi vertrouwen gegeven en hij denkt dat hij ook in Australië punten had kunnen pakken, als de weersomstandigheden wat beter waren geweest. "Ons doel is om races te gaan winnen en ik schat onze kansen positief in."

The Sims 2 ook naar consoles

Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat van The Sims 2, de best verkochte PC-game vorig jaar, nu ook een versie zal verschijnen op vele andere platformen. Het spel is nu in ontwikkeling voor de PlayStation 2, Xbox, Gamecube, DS, PSP, GBA en mobiel.
Vernieuwingen in het spel zullen zijn nieuwe content en dat je de dromen van je sims uit kan laten komen terwijl je probeert ze weg te sturen van hun grootste angsten. Ook kan je je sims nu besturen zonder gebruik te maken van een cursor. De handheld versies krijgen als extra ook nog eens een geheel nieuwe verhaallijn.
Alle versies staan gepland voor herfst dit jaar.


Nu ook naar de PlayStation 2, Xbox, Gamecube, DS, PSP, GBA en mobiel

Screenshots Around the World in 80 Days

Developer Frogwares is gespecialiseerd in adventures. Na de afgelopen jaren Sherlock Holmes: The Silver Earring, Journey to the Center of the Earth en Mystery of the Mummy te hebben gemaakt, werken ze nu aan Around the World in 80 Days. Vandaag hebben ze bekend gemaakt een uitgever gevonden te hebben voor Frankrijk (Focus Home Interactive), en ter ere daarvan zijn de eerste elf screenshots vrijgegeven. Hopelijk volgen er nu snel publishers voor de rest van de wereld.

Het spel is uiteraard gebaseerd op het boek van Jules Verne, over een jonge man die een weddenschap aangaat om in 80 dagen rond de aarde te reizen. Je moet bewijzen verzamelen om aan te tonen dat je daadwerkelijk op diverse plaatsen geweest bent, zorgen voor voldoende geld en voedsel, racen tegen de klok en diverse vervoermiddelen leren besturen, waaronder diverse rijdieren.

Hieronder vast een voorproefje, de andere screenshots vind je hier



Terol is basisplek kwijt

Joost Terol is zijn plaats onder de lat van FC Utrecht kwijt. De 25-jarige doelman zal aanstaande donderdag in het duel met AZ vervangen worden door Rene Ponk.

Het optreden van Terol in het verloren duel met Roda JC (3-2) wordt de Leidenaar duur aangerekend. In Kerkrade ging de eerste doelman bij twee doelpunten niet vrijuit. Ook in de weken daarvoor maakte hij geen sterke indruk. Vandaar dat FC Utrecht-trainer Foeke Booy nu de voorkeur geeft aan Ponk.

Kidd, McGrady spelers van de week

New Jersey Nets' Jason Kidd en Houston Rockets' Tracy McGrady zijn uitgeroepen tot spelers van de week voor respectievelijk de Eastern en Western Conference.

Kidd leidde zijn team naar de achtste plek in de playoffs deze week. Gemiddeld boekte Kidd een triple-double met 18.3 punten, 12.3 rebounds en 10 assists in drie wedstrijden. De Nets wonnen tegen Philadelphia en Washington, en verloren bij Indiana.

McGrady en de Rockets wonnen afgelopen week alledrie hun duels. Gemiddeld maakte McGrady 31 punten, 7.1 rebounds, 6,7 assists en twee blocks. De Rockets wonnen van Seattle, Denver en Memphis.

Joseph Ratzinger nieuwe paus

Icoon Buitenlands nieuws De 78-jarige Duitser Joseph Ratzinger is de nieuwe paus. Hij volgt de onlangs overleden Johannes Paulus II op. Ratzinger zal als 265ste paus de geschiedenisboeken in gaan, luisterend naar de naam Benedictus XVI.

Het conclaaf van de kardinalen begon gisteren. In de avond werd een eerste stemronde gehouden. Daaruit kwam geen winnaar met de vereiste tweederde meerderheid voor. Ook vanochtend was er zwarte rook te zien. Omstreeks 17.50 verscheen de witte rook. Voor een uitzinnige menigte van honderdduizenden gelovigen op het Sint-Pietersplein werd hij gepresenteerd.

Ratzinger was jarenlang de rechterhand van Johannes Paulus II op het gebied van theologie en christelijke doctrine. Als prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer bewaakte hij de rechtzinnigheid. In 1977 werd Ratzinger tot aartsbisschop van Munchen en Freising gewijd. Nauwelijks een maand later volgde de creatie tot kardinaal. In 1981 maakte Ratzinger de overstap naar de Romeinse curie, als prefect van de Congregatie van de Geloofsleer.

Eerste-Kamerlid Koekkoek overleden

Icoon Binnenlands nieuws Eerste-Kamerlid Alis Koekkoek is maandagavond op 60-jarige leeftijd overleden. Koekkoek zat al sinds juni 2003 in de Eerste Kamer voor het CDA. Daarvoor was hij onder andere Tweede-Kamerlid van 1994 tot 1998. Hij was al enige tijd ernstig ziek, en was dan ook één van de twee afwezigen bij het recente debat over de gekozen burgemeester.

Koekkoek studeerde rechten aan de Vrije Universiteit, waar hij in 1978 promoveerde met een proefschrift over Europees politiek leiderschap. Vanaf 1981 was hij bovendien professor bij de huidige Universiteit van Tilburg. Vorig jaar werd hij nog benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.


Alis Koekkoek - bron: fotoarchief Eerste Kamer

Liquigas gokt op Pellizotti

Hoewel Di Luca de Amstel Gold Race wist te winnen, zal hij morgen in de Waalse Pijl niet de absolute kopman binnen Liquigas zijn. De koerstactiek van het team is afgesteld op zijn ploeggenoot Franco Pellizotti.

Di Luca heeft de afgelopen weken laten zien erg goed in vorm te zijn en hij won verschillende koersen. Morgen zal hij weliswaar één van de kopmannen zijn, maar wel rekening moeten houden met Franco Pellizotti. Die heeft namelijk van de ploegleiding het absolute kopmanschap in de Waalse Pijl gekregen.

Teammanager Roberto Amadio verklaarde: "De koerstactiek heeft de focus op Pellizotti. Desalnietteminzullen we als de race dat vereist overgaan op een andere strategie. We weten dat Danilo kan winnen."

Di Luca zal zich aan de tactiek houden: "Ik zal niet tegen alle kosten de overwinning zoeken. Als ik in de finale in een goed positie zit, zal ik ervoor vechten. Het parkoers van de Waalse Pijl is erg geschikt voor mij, maar ik vind Luik-Bastenaken-Luik aantrekkelijker."

Voetbal

Je staat met 23 man op het veld inclusief scheidsrechter dus.
Het beroep scheidsrechter is niet altijd even veilig. Zo dacht je naderhand had ik hem maar
geen gele kaart
gegeven en had ik de voetbal trucjes maar overgelaten aan de profs.
Je hebt voetballers op het veld lopen die leuke trucjes kunnen met een bal bijvoorbeeld Ronaldo, Rivaldo of Romario tijdens zijn tijd bij PSV.

Mogen de spelers die op de bank zitten niet naar de WC tijdens de wedstrijd?
Hieruit
blijkt dat dit inderdaad niet mag.
Soms is het makkelijker om de paal en de lat te raken ipv te scoren.
Dit blijkt ook uit het volgend filmpje en soms is het al moeilijk genoeg om de bal
op het doel te schieten
maar af en toe zit het mee en heb je een beetje geluk.
Je ziet het tegenwoordig heel vaak dat een speler altijd blij is dat hij een penalty toegewezen krijgt van de scheidsrechter, maar in dit geval maakt het niks uit dus.

NS moet nu echt aan hardere eisen voldoen

Black_Devil had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse Spoorwegen moeten aan hardere eisen voldoen. Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Melanie Schultz van Haegen zet vandaag de handtekening onder een nieuw contract. De NS heeft in dat contract het recht tot 2015 om op het hoofdrailnet te blijven rijden.

Minister van Verkeer en Waterstaat Karla Peijs lichtte december vorig jaar de Tweede Kamer in dat ze hardere eisen zal stellen aan de spoorwegen. Dit deed ze na kritiek van de Tweede Kamer op het eerste plan, waarin de spoorwegen tot 2008 de ruimte kregen het bedrijf op orde te stellen. In het nieuwe contract wordt de NS al in de loop van 2006 afgerekend op harde eisen zoals het percentage op tijd rijdende treinen. In 2007 moet dat 89 procent zijn.

Voor dit jaar heeft de NS een vervoerplan voorgelegd aan de Tweede Kamer. Deze is goedgekeurd. In dit plan moet 86,5 procent van de treinen op tijd rijden en moet de 'ontmoetingskans' met een conducteur 50 procent zijn.

Enschedese jongens bespoten met purschuim

Twee 12-jarige jongetjes uit Enschede zijn zondagavond bespoten met een gevaarlijke stof. De stof wordt ook wel 'purschuim' genoemd. Purschuim wordt veel gebruikt om aansluitingen, voegen, naden en kieren af te dichten, te isoleren en op te vullen. Door de aanraking met de gevaarlijke stof, raakte de kleding en huid van de kinderen ernstig beschadigd.

De twee vrienden liepen zondagavond samen over de Ekersdijk in Enschede, toen ze twee leeftijdsgenoten tegen kwamen. Een van de hen bespoot het tweetal met iets uit een spuitbus. De kinderen gingen hierop meteen naar huis, waar de huisartsenpost gewaarschuwd werd. Al gauw bleek de inhoud van de bus purschuim te zijn.

Een van de jongens was in zijn gezicht en op zijn handen bespoten. De andere jongen had schuim op zijn kleding gekregen. Op de huisartsenpost kon de pur gedeeltelijk verwijderd worden. Om te voorkomen dat de jongen zich kapot krabt, moet hij handschoenen dragen. Zodra de nieuwe huid zich gevormd heeft, laten de resten van het schuim vanzelf los. De kleding van de twee kinderen was niet meer te redden.

De daders zijn tot nu toe nog spoorloos. De politie roept getuigen dan ook op zich te melden. De moeder van de jongen met lichamelijk letsel heeft gisterochtend aangifte gedaan.

Wurz vervangt Montoya in Imola

Juan Pablo Montoya zal tijdens de Grand Prix van San Marino worden vervangen door Alexander Wurz in de McLaren Mercedes. Montoya heeft nog teveel last van zijn schouderblessure, die hem ook in Bahrein aan de zijlijn hield.

Testcoureur Alexander Wurz zal voor het eerst sinds Maleisië 2000 aan een Grand Prix deelnemen. Sindsdien heeft de Oostenrijker 70.000 testkilometers afgelegd voor McLaren Mercedes. In Bahrein kon hij niet invallen voor Montoya, omdat de lange Wurz niet in de nieuwe auto paste. Deze is nu aangepast.

Montoya is nog niet hersteld van zijn schouderblessure. Teammanager Martin Whitmarsh: "Het ziet er naar uit dat de schouder van Montoya prima zal genezen. We hebben goede hoop op zijn terugkeer in de Spaanse Grand Prix."

Albert Heijn wijzigt koekjesverpakking

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

Albert Heijn gaat de verpakkingen van vijf soorten huismerkkoekjes aanpassen na een klacht van koekfabrikant Verkade. Deze was van mening dat de AH Fruitsbiscuit qua verpakking teveel lijkt op Sultana.

Dat de supermarktketen de verpakkingen gaat aanpassen is opmerkelijk omdat Albert Heijn met Unilever in een soortgelijk conflict verwikkeld is. Het levensmiddelenconcern vindt dat diverse huismerkverpakkingen van Albert Heijn te sterk op haar A-merkproducten lijken en heeft de grootgrutter voor de rechter gedaagd.

Overigens zijn de huismerkkoekjes van Albert Heijn afkomstig van Verkade. Iets wat niet uitzonderlijk is aangezien de AH-melk wordt geleverd door Campina en de huismerksalade uit de Johma-fabrieken vandaan komt.

Postma weigert aanbod Villa

Stefan Postma heeft een verbeterde aanbieding van zijn club Aston Villa geweigerd. De doelman wil aan spelen toekomen en wil daarom vertrekken.

Postma is sinds zijn komst drie jaar geleden naar Birmingham nooit op veel speelminuten rekenen. In totaal kwam Postma in de afgelopen drie jaar tot 10 duels voor Aston Villa. Momenteel is Postma tweede keeper achter Thomas Sørensen. Villa heeft Postma meer geld geboden om de positie als tweede doelman te blijven bekleden, maar Postma heeft dit aanbod naast zich neergelegd.

Volgens de zaakwaarnemer van Stefan Postma hebben enkele clubs uit Nederland en Engeland al interesse getoond in de doelman. Postma heeft bij Villa nog een contract voor één jaar, waardoor de keeper voor Nederlandse clubs waarschijnlijk niet te betalen is.

Pedo wil geld van slachtoffer

Beasjtie, coach4all en Scuderia_Mark hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In België wordt van een slachtoffer van pedofilie twintig jaar na dato door de dader een schadevergoeding van 10.000 euro geëist. De nu 32-jarige Jef Marynissen werd als kind ontelbare keren verkracht door een pedofiel. In zijn autobiografisch boek schrijft Marynissen over de dader die daar bij naam wordt genoemd. De pedo is woest en wil nu geld zien.

De dader heeft naar eigen zeggen schade geleden ten gevolge van deze vermelding. Zo raakte hij zijn baan kwijt. Marynissen op zijn beurt noemt het surrealistisch. "Hij heeft al mijn leven verwoest en wil nu nog eens van mij profiteren."

Tussen zijn derde en twaalfde levensjaar werd Jef Marynissen "wel duizend keer verkracht" door Fernand I., een vrijwilliger in het opvangtehuis waar Jef met zijn zusje verbleef. De verkrachting gebeurde "anaal, oraal, alles wat je je kan voorstellen." Twintig jaar later probeert het diep gekwetste pedofilieslachtoffer met deze stap de richting van een normaal leven in te slaan door het schrijven van dit niets ontziende boek.

Op de leeftijd van drie werden Marynissen en zijn zusje in het opvangtehuis geplaatst. Zijn vader heeft hij nooit gekend en zijn moeder had geestelijke problemen. Gedurende hun verblijf van tien jaar werden ze misbruikt door Fernand, een twintiger die meehielp spelen te organiseren.

Het slachtoffer vertelt: "Om het andere weekend brachten we bij hem thuis door en daarnaast ook de hele zomervakantie. Ieder weekend begon met hetzelfde ritueel in zijn wagen. Muziek van Kinderen voor Kinderen. Nog voor we de Kennedytunnel door waren had hij mijn hoofd tussen zijn benen geduwd. Naast de versnellingspook lag het zakje Mentos om de vieze smaak nadien weg te krijgen.

Dan bij hem thuis de ijzeren trap op, met zijn drieën het bad in en dan samen met opengeslagen kamerjas op de zetel voor de tekenfilm die ik nauwelijks kon zien omdat hij overal aan me zat. Daarna in het grote bed de verkrachting terwijl mijn zus of ik in het veldbedje ernaast moesten liggen. Het is een beeld en een gevoel dat ik niet meer uit mijn hoofd krijg. Het volle gewicht van Fernand op mij, zijn gehijg en zijn woorden: ,,Morgen gaan we naar Walibi. Of wil je naar Bobbejaanland?
"

Hel van de pedo duurt bijna tien jaar
Jef en zijn zusje hebben tien jaar onder de seksterreur van Fernand I. moeten leven. Omdat ze zo jong waren, hadden ze geen enkel benul van wat hen werd aangedaan. Jef: "Thuis was het armoe troef, met een zieke moeder. Bij Fernand stond er altijd wel een fiets of een ander cadeau klaar. We werden simpelweg gekocht. De pijn namen we erbij. Als kind wisten we niet beter. Toen ik op mijn twaalfde mijn eerste seksboekje in handen kreeg, was ik geschokt toen ik daar mannen bezig zag met vrouwen. Voor mij was het normaal dat volwassen mannen zoiets deden met jonge kinderen."

Het leven van Jef neemt nog meer wendingen (zie hier voor een compleet verhaal). Daarover besloot hij een boek te schrijven. Nu wil de pedo geld van hem zien. Jef: "Advocaat Toon De Schepper, die getroffen was door mijn boek heeft belangeloos aangeboden een schadevergoeding van 17.000 euro voor mij en mijn zus te vragen aan Fernand. Maar diens reactie deed mij achterover vallen: Fernand eist op zijn beurt 10.000 euro van mij omdat ik hem vernoem in mijn boek en hij daardoor zijn werk verloren zou hebben. Dat is toch de omgekeerde wereld. Ik had gehoopt op een sprankeltje spijt maar hij doet alsof hij het slachtoffer is."
_
De zaak begint vandaag voor de rechtbank in Mechelen. Zie hier voor meer achtergronden.

Romario krijgt afscheidswedstrijd

Romario is door de Braziliaanse bondscoach Parreira opgeroepen voor de vriendschappelijke interland tussen Brazilië en Guatemala, die later deze maand wordt gespeeld. De 39-jarige Romario krijgt zo een passend afscheid van het nationale elftal.

"Hij zal zeker de eerste minuten spelen", aldus Parreira dinsdag. "Het is een eerbetoon aan een van de beste voetballers die Brazilië heeft voortgebracht."

Romario speelde zijn laatste interland in 2001 tegen Uruguay. In 1994 was hij een van de uitblinkers tijdens het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten, Brazilië veroverde de wereldtitel en Romario wist vijf maal te scoren.

Naast Romario riep Parreira ook dertien debutanten op voor de wedstrijd tegen Guatemala. Het duel valt buiten de officiële kalender, waardoor de Brazilianen die in Europa spelen niet beschikbaar zijn voor het nationale team.

[Upd]De Ceulaer op huurbasis naar RKC

Benjamin De Ceulaer zal aankomend seizoen op huurbasis voor RKC Waalwijk uitkomen. Feyenoord nam de Belg onlangs over van het Belgische Sint-Truiden, maar willen hem in de Eredivisie ervaring op laten doen.

In principe zal de Ceulaer voor een jaar naar Waalwijk verhuizen, maar de Rotterdammers kunnen hem in de winterstop weer terughalen als ze dat willen.

De Ceulaer stond ook in de belangstelling van NAC Breda, maar koos voor Feyenoord. De Rotterdamse club bood de Bredaase club nog wel de mogelijkheid om de aanvaller te huren, maar daar zag NAC vanaf.

Update 14:45 :

RKC Waalwijk meldt op zijn officiële website dat de komst van Benjamin de Ceulaer nog niet volledig rond is. De Waalwijkse club hoopt in de loop van de week tot een akkoord te komen met de Belgische aanvaller.

Wendy's lijdt verlies door vingerverhaal

Hamburgerketen Wendy's heeft met een flinke omzetdaling te maken sinds een Amerikaanse vrouw claimde dat zij een vinger in haar eten aantrof. Anna Ayala (39) zei dat ze in haar bord chili een vinger met een gelakte nagel aantrof, maar de politie denkt dat zij het lichaamsdeel zelf erin stopte om zo schadevergoeding binnen te kunnen halen.

Wendy's zit in ieder geval met de gebakken peren. "De reputatie van ons merk is nationaal aangetast. In onze vestigingen in het noorden van Californië zijn er al mensen ontslagen wegens een drastische omzetdaling. We vrezen dat we enkele filialen zullen moeten sluiten", aldus woordvoerder Tom Mueller.

De politie heeft inmiddels een huiszoeking bij Ayala uitgevoerd omdat de vrouw in het verleden al vaker schadevergoedingen heeft geëist. Wendy's heeft daarnaast nog een privé-detective op de zaak gezet.

Still Life uitgesteld

Slecht nieuws voor adventurefans, want Still Life, de nieuwste adventure van developer Microïds, is uitgesteld. De game stond aanvankelijk gepland voor eind april/begin mei en de game zal nu rond 17 juni uitkomen. Of het uitstel iets te maken heeft met de overname van Microïds door Ubisoft is niet bekend. Meer weten over deze game? Lees dan ook onze preview.

Update: Atari meldt ons dat de reden voor het uitstel een vertraging in de productie is.

Met dank aan LeisureSuitLarry voor het melden van dit nieuws.

Aberdeen wil Jamie Smith

De Schotse krant The Herald meldt dat Aberdeen belangstelling heeft voor Jamie Smith van ADO Den Haag. Het contract van Smith loopt eind van dit seizoen af, dus kan de middenvelder transfervrij vertrekken.

Bij Aberdeen is Jimmy Calderwood manager. Hij trachtte Smith al diverse keren terug te halen naar zijn geboorteland Schotland.

Dit seizoen speelde Smith 25 wedstrijden voor de Haagse club. Afgelopen zomer nam die club hem over van Celtic, bij die club was er voor de 24-jarige speler alleen een plek als invaller.

Gorré stopt met voetballen


Voetballer Dean Gorré heeft een punt gezet achter zijn carrière. De 34-jarige middenvelder zal officieel afscheid nemen in mei, tijdens een wedstrijd van de Suriprofs tegen de kampioen van de Gouden Gids Divisie in Amsterdam.

Gorré maakte zijn debuut in het betaalde voetbal in 1987. Hij speelde in zijn loopbaan voor achtereenvolgens SVV, Feyenoord, FC Groningen en Ajax. De laatste jaren speelde de Nederlander in Engeland, waar hij uitkwam voor Huddersfield, Barnsley en Blackpool.

Nieuwe windtunnel Jordan

De Midland Group, eigenaars van Jordan Grand Prix, heeft de windtunnel in Brackley in Northamptonshire, Engeland gekocht. De windtunnel zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van de wagen voor 2006.

De Brackley-windtunnel is momenteel gebouwd voor schaalmodellen op 40% van de ware grootte. Verwacht wordt dat de Midland Group zwaar zal investeren in de windtunnel en er een 50%-windtunnel van zal maken, dus voor modellen in de schaal 1:2.

Colin Kolles, managing director van Jordan: "De aankoop van de windtunnel is een grote stap voorwaarts voor het team. Verder zullen we ook doorgaan met onze samenwerking met Dallara om een betere auto voor 2006 te bouwen."

Bezoeker AZC Doetinchem vermoord

Icoon Binnenlands nieuws Bij een 'gewelddadig incident' is maandagavond een bezoeker van een asielzoekerscentrum in Doetinchem omgekomen. Dat heeft de politie dinsdag laten weten. De politie heeft een verdachte aangehouden, die ook een bezoeker van het centrum was.

De politie reageerde rond 23.30 uur op een melding van een zwaargewond persoon. Het slachtoffer was echter al overleden toen de ambulance arriveerde. Er is direct een uitgebreid onderzoek ingesteld, maar de politie heeft nog geen mededelingen gedaan over de identiteit van het slachtoffer of de verdachte. Over de aanleiding is ook nog niets bekend.

Brommergeluid meest irritant

Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat Nederlanders zich qua geluidsoverlast het meest storen aan knetterende brommers. In het algemeen ergeren ''we'' ons het meest aan het geluid van verkeer en dat neemt bovendien alleen maar toe.

Het RIVM onderzoekt eens in de vijf jaar aan welk geluid de Nederlanders zich gevoelsmatig het meeste storen. De meest recente peiling geeft aan dat 3,7 miljoen mensen zich aan het verkeer op de wegen stoort. Sinds de vorige peiling is ook de ergernis over het treinverkeer toegenomen. Overlast door vliegtuiglawaai werd juist iets minder.


Irriterend geluid

Delta Force: Xtreme krijgt gouden laagje

Novalogic heeft gisteren aangekondigd dat Delta Force: Xtreme af is en op 21 april in de winkels ligt in de Verenigde Staten voor maar 20 dollar. Dit spel bevat een selectie van de beste single- en multiplayermissies van de eerste Delta Force, maar ook nieuwe missies, een nieuw grafisch jasje, voertuigen om in te rijden en nieuwe online features. Online kun je met andere mensen meer dan 20 Co-Op missie spelen en je statistieken bekijken. Tenslotte voegt Novalogic ook een nieuw anti-cheat systeem toe. Of de game in Europa ook zo goedkoop wordt is nog niet bekend.



'Verplicht school tot bezoek zwarte school'

Drie Kamerleden zijn bezig met het voorbereiden van een initiatiefwetsvoorstel dat er voor moet zorgen dat scholen hun leerlingen in contact brengen met allochtone leeftijdsgenoten. Dat is goed voor integratie van de verschillende culturen die in Nederland leven, zo menen de Kamerleden Mariëtte Hamer en Jeroen Dijsselbloem (beiden PvdA) en Margot Kraneveldt (LPF). De wet moet scholen verplichten dergelijke ontmoetingen te organiseren. Morgen presenteren en verdedigen de drie hun wet in de Kamer.

CDA-kamerlid Jan De Vries heeft inmiddels al laten weten een principieel en een praktisch bezwaar tegen het initiatiefwetsvoorstel te hebben. Het principiële bezwaar bestaat eruit dat scholen vrijheid van inrichting van het onderwijs hebben, dus niet opgelegd mag worden hóé ze iets moeten doen. Als praktisch bezwaar ziet hij scholen op het platteland, waar hoegenaamd geen leerlingen uit andere culturen zijn. Die zouden in plaats van een schoolreisje naar de Efteling nu een schoolreisje naar een zwarte school in een grote stad moeten organiseren.

Initiatiefnemer Hamer vindt de bezwaren van De Vries onzin: ''Wij zeggen alleen dát scholen ontmoetingen moeten realiseren tussen culturen, hóé ze het doen, moeten ze echt zelf weten. We laten scholen daarin vrij. En als de school kiest voor de Rotterdamse dierentuin Blijdorp, kunnen leerlingen na afloop een school met veel allochtonen bezoeken. Die staat er pal naast. Maar van mij hoeft het helemaal niet op die manier.'' Volgens Hamer heeft verzet van De Vries tegen haar initiatief alles te maken heeft met een wetsvoorstel dat CDA-minister Van der Hoeven van Onderwijs onlangs heeft ingediend en dat stelt dat scholen 'iets' moeten doen aan sociale integratie.

Feyenoord wil Schreuder opnieuw verhuren

Ook aankomend seizoen is er voor Alfred Schreuder geen plek in de selectie van Feyenoord. Schreuder, die dit seizoen verhuurd is aan RKC Waalwijk, heeft van de Rotterdamse club te horen gekregen, dat hij ook in het nieuwe seizoen zal worden uitgeleend aan een andere club.

Volgens de Feyenoordkrant wil RKC Waalwijk graag nog een jaar door met de routinier. Schreuder zelf gaat zich nog beraden over zijn toekomst. NAC Breda zou zich hebben gemeld. Schreuder heeft bij Feyenoord nog een contract tot de zomer van 2006.

Vader sneed kinderen de keel door

Meedogenloos was hij tijdens zijn uitzinnige daad, de 40-jarige Cabbar K. van Turkse komaf. Met een stanleymes stak hij drie van zijn kinderen (in de leeftijd van één, twee en twaalf jaar) neer en doodde hij zijn ex-vriendin Annemieke (37). Annemieke overleed, de kinderen overleefden het na lang in kritieke toestand te hebben gelegen. Een dertienjarige dochter wist aan het drama te ontsnappen, omdat zij naar school was.

K. was compleet buiten zinnen toen hij hoorde dat zijn ex-vriendin een relatie met een andere man had. Dat bleek ook tijdens zijn arrestatie. "Het is een hoer. Ze neukt met een ander, daarom heb ik dit gedaan", hoorden de agenten hem niet veel later bekennen.

Voor de rechtbank toonde K. geen berouw. Volgens hem was Annemieke een eerloze. Hij kreeg met haar een relatie na een eerder stukgelopen huwelijk. Net als zijn vorige vrouw werd Annemiek vanaf het begin structureel mishandeld. In de gevangenis ontving hij een brief van Annemieke: "Ik word door jou slechter behandeld dan een hond. Dat is de reden dat ik nooit, nooit, nooit meer bij jou terug wil."

Daad was 'barbaars'
Na het lezen van dit briefje sloegen bij K. de stoppen door. Helemaal nadat hij erachter kwam dat Annemieke een ander had. Op de bewuste oktoberochtend reed hij vanuit Den Haag naar de flat in de Händellaan, bewapend met een tas vol messen en knuppels. Even later voltrok het drama zich in Naaldwijk.

Cabbar K. is uit onderzoek van het Pieter Baan Centrum naar voren gekomen als een vat vol afwijkingen. Zo moet hij verminderd toerekeningsvatbaar worden verklaard, omdat hij licht dementerende is.

De vader van Annemieke maakte tijdens de zitting gebruik van het spreekrecht, waarin hij de daad van K. omschreef als 'barbaars'. Het op een na jongste kind zou nog geregeld 'papa stout, mama beetje dood' stamelen. Dit maakte geen indruk op de Turk. "Als die eerloze ouders zich eerder hadden bekommerd om hun dochter, was dit misschien niet gebeurd."

De rechtszaak gaat morgen verder.

Weer zwarte rook uit schoorsteen Sixtijnse kapel

TARAraboemdijee had ons via de nieuws-submit te melden:

Na maandag is ook vandaag uit de schoorsteen van de Sixtijnse Kapel zwarte rook gekomen. De rook kwam omstreeks 11.55 uur uit de schoorsteen.

Dit gegeven betekent dat de kardinalen ook vanochtend geen nieuwe paus hebben gekozen. Vanochtend vond zowel de tweede als de derde stemronde plaats. Geen van de kardinalen heeft een tweederde meerderheid van 77 stemmen gekregen.

Toen de rook voor de tweede keer opsteeg uit de schoorsteen was er wat verwarring, omdat in het begin niet duidelijk was welke kleur de rook was en ook omdat de klokken gingen luiden. Aangezien er aangekondigd was dat als er witte rook uit zou komen en er dus een nieuwe paus zou zijn gekozen, deze witte rook gepaard zou gaan met het luiden van de klokken van de Sint Pietersbasiliek. Er ontstond door het luiden van de klokken een vreugdestemming op het plein dat vol stond met Roomse mensen. Echter bleek de rook alweer zwart te zijn en het klokgelui afkomstig te zijn van het feit dat het 12 uur was.

Op het Sint Pietersplein hebben zich maandagavond ruim 10.000 gelovigen en belangstellenden verzameld in afwachting van de verkiezing van een opvolger voor de op 2 april overleden paus Johannes Paulus II.

Zwarte rook

Microsoft start grote reclamecampagne voor XP

Microsoft gaat een grote reclamecampagne starten om het gebruik van Windows XP te promoten. Met de slogan 'Start Something' is Nederland een van de elf landen waar het besturingssysteem onder de aandacht zal worden gebracht. De campagne duurt vijftien maanden.

"De 'Start Something' campagne laat zien hoe mensen hun dromen met XP kunnen volgen en kunnen doen wat ze leuk vinden, zoals het maken van een muziekstuk of het delen van foto's met familie en vrienden", aldus een woordvoerder van de softwaregigant.

Het wordt een van de grootste en langstlopende campagnes die Microsoft ooit heeft gehad. In de advertenties worden teksten gebruikt als Start something curious of Start feeding your brain. Ondanks dat XP al drie jaar op de markt is, staan er wereldwijd in totaal 39 printadvertenties, 51 televisiespotjes en 250 online advertenties gepland.


Automobiliste en passagier gepakt met drank op

De politie heeft zowel een bestuurster van een auto als de passagier die met haar meereed kort na elkaar aangehouden voor rijden onder de invloed. Eerst kreeg de 24-jarige automobiliste tijdens een alcoholcontrole een proces-verbaal voor rijden met te veel drank op. Ook werd haar rijbewijs ingevorderd.

Bij de bestuurster in de auto zat een 29-jarige man uit Berlicum. Aangezien deze ook had gedronken, mocht ook hij de auto niet besturen. De man verklaarde echter de auto de volgende ochtend nodig te hebben, en kreeg van de politie de sleutels. Wel moest hij beloven niet te gaan rijden tot de volgende ochtend.

Niet veel later zagen agenten de man toch met de auto rijden. De man werd staande gehouden en na controle bleek hij bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Ook hij kreeg een proces-verbaal en kon fluiten naar zijn rijbewijs.

Jules Winnfield

Een van zijn beste films vond ik Pulp Fiction.
Jules Winnfield aka Samuel L. Jackson houdt zich voortaan bezig
met de sport ijshockey.
Hij is de trainer van een ijshockey elftal en hij doet goed zijn best.
Je kunt merken dat hij graag de woorden F*ck en Motherf*ck gebruikt.
Hij is een strenge coach en als hij een vrijwilliger vraagt zodat hij kan laten zien wat hij bedoelt, zou ik persoonlijk nee zeggen.
Bekijk het filmpje van onze Jules als Hockey Coach.

Vrouw bekent veroorzaken hotelbrand Parijs

Een vrouw heeft tegenover de politie toegegeven dat ze per ongeluk een hotelbrand in Parijs heeft veroorzaakt. Bij de bewuste brand kwamen 22 mensen om. De vrouw is na haar bekentenis aangehouden, zij is de vriendin van de nachtportier.

De politie wilde niet zeggen hoe de vrouw de brand heeft veroorzaakt. De brand woedde in het eenvoudige hotel Paris-Opéra in het centrum van Parijs, waar op dat moment minimaal 76 mensen verbleven. Officieel bood het hotel plaats aan 61 gasten, maar de sociale dienst van Parijs had het hotel grotendeels afgehuurd om er daklozen van vooral Afrikaanse afkomst onder te brengen.

Interesse HSV voor Michael Jansen

Naast Ajax is ook het Duitse Hamburger HSV geïnteresseerd in Vitesse-speler Michael Jansen. De club uit de Bundesliga bekeek de verdediger van de Arnhemse club inmiddels drie maal, trainer Thomas Doll en sportdirecteur Dietmar Beiersdorfer waren aanwezig bij de wedstrijden van Vitesse tegen Roda JC, NEC en afgelopen zaterdag tegen FC Twente.

De Duitse club zoekt voor het nieuwe seizoen naar een linkerverdediger, en Jansen is een van de spelers die voor die positie wordt gevolgd. Jansen heeft nog een contract in Arnhem tot medio 2006, en Vitesse heeft al eerder gezegd dat ze het contract met de 20-jarige voetballer graag willen verlengen.

"Ik vind het altijd mooi als zulke ploegen voor me op de tribune zitten. Het streelt me. Ik heb niets tegen Duitsland. Het Duitse voetbal zit altijd vol strijd, het lijkt op het voetbal in Engeland. Dat ligt me wel. Binnenkort heb ik een gesprek met mijn zaakwaarnemer. Dan hoor ik wel wat de gesprekken tussen hem en Vitesse tot dusver hebben opgeleverd. Mijn eerste insteek is nog altijd dat ik hoop dat we er met Vitesse uit zullen komen," aldus Jansen, die zowel inzetbaar is als linker centrale verdediger en linksback.

'Waar blijft de Amstel Gold Race?'

De NOS is afgelopen zondag platgebeld met de vraag waar de live-uitzending van de Amstel Gold Race bleef. De wielerronde kon niet live op tv worden gebracht door dikke mist die over Limburg hing. Hierdoor konden de drie helikopters die nodig zijn voor het doorstralen van de beelden vanaf de motoren, niet opstijgen. Dat werd verboden door de luchtverkeersleiding.

"Het is overmacht", zo zegt Regisseur Martijn Lindenberg van Studio Sport. "De studio werd platgebeld. 'We schakelen wel over naar de Belg', kregen we vaak te horen. Doet u dat vooral, maar daar zult u weinig anders zien. De NOS maakt immers de beelden die ook door buitenlandse omroepen worden overgenomen."

Volgens Lindenberg is de koers anders verlopen door het ontbreken van de camera's. "Als er een live-uitzending was geweest, was het een heel andere koers geworden. Renners reageren altijd anders met camera's in de buurt, dan is er veel meer commotie. Nu was het een uiterst saaie wedstrijd."

Zie voor veel meer wielernieuws de FOK!wielersite!

Oddworld Inhabitants stopt met ontwikkelen games

Ontwikkelaar Oddworld Inhabitants stopt met het maken van videogames en gaat zich richten op film en televisie. Dit maakte Lorne Lanning, president van het bedrijf, onlangs bekend.

In een recent interview met the Hollywood Reporter bevestigde Lanning dat zijn studio, die onlangs nog Oddworld: Stranger's Wrath uitbracht, op het moment gesloten is en verkast naar een ander gebied om zich te richten op andere mediums. Het bedrijf wil zich volledig gaan richten op film en televisie, waar ze zich willen specialiseren op het gebied van computer animated graphics.

De bedrijfsleider hekelde de gamesindustrie en noemde zelfs de term 'sequel-itis', waarmee hij bedoelt dat er geen originele games meer gemaakt worden. Ook bekritiseert Lanning Electronic Arts, omdat er volgens hem totaal geen marketingsgeld beschikbaar werd gesteld voor Oddworld: Stranger's Wrath terwijl de game origineel en innovatief was.

Lanning wil de gamesindustrie niet totaal negeren en zou nog wel actief willen zijn met een extern productiebedrijf, maar de vraag of Oddworld Inhabitants nog games gaat maken is vrijwel uitgesloten. Lorne Lanning stampte samen met mede-oprichter Sherry McKenna in 1994 de Oddworld studio uit de grond.

Met dank aan Sharkdoggie voor het melden van dit nieuws

NS overweegt vervoersstop Ajax-fans

Icoon Binnenlands nieuws De Nederlandse Spoorwegen (NS) denken er over om te stoppen met het vervoer van Ajax-supporters. Het idee is ontstaan na de rellen van afgelopen zondag, toen Ajax en Feyenoord supporters massaal slaags raakten en er enkele treinen werden vernield. Dat heeft een woordvoerder van de NS dinsdag bekendgemaakt.

De maatregel is mogelijk omdat de NS in 2002 met de KNVB en de gemeenten afsprak fans die zich misdragen een 'gele kaart' te geven. Volgens de afspraak betekende twee keer geel net als in een voetbalwedstrijd rood. "Misschien geven wij de Ajax-aanhang nu direct een rode kaart, want de vernielingen van het aflopen weekend waren zeer extreem", aldus NS-woordvoerder Michiel Jonker.

Volgens Jonker loopt de schade van de vernielingen aan het materiaal van de NS zeker in de tonnen, en mogelijk zelfs in de miljoenen. "Als wij inderdaad besluiten geen Ajax-supporters meer te vervoeren, zou het wel gaan om een tijdelijke maatregel."

Codemasters op jacht tijdens E3

Codemasters heeft vandaag aangekondigd dat bestuursvoorzitter en tevens directeur David Darling een 'oorlogsschatkist' van meerdere miljoenen dollars tot haar beschikking heeft voor de acquisitie en de financiering van nieuwe projecten op de E3 in Los Angeles. De aankondiging volgt op het nieuws dat Codemasters recentelijk een grote kapitaalinjectie gekregen heeft van Benchmark Capital Europe, een verstrekker van kapitaal. Codemasters is van plan om nieuwe titels voor de huidige en de nieuwe generatie consoles aan te kopen. Daarnaast zal het (online) PC-projecten aan gaan kopen.
"[...]
"If you're developing an unsigned title or not receiving satisfaction or support from your current publishing arrangements, we want to talk to you," says Zetterberg. "Get in touch, we'll meet at E3 and discuss the international publishing and distribution that Codemasters delivers."
[...]"


Ben jij toevallig een developer met potentie en een briljant idee en ben je dit jaar ook aanwezig op de E3 voor zaken? Neem dan contact op met Peter Zetterberg en zijn team via acquisitions@codemasters.com.

"Nieuwe regels nekken Ferrari"

Bij Ferrari denken ze dat de nieuwe regels voor de problemen binnen het team hebben gezorgd. Volgens Ross Brawn waren met name de banden een probleem.

Vorig jaar was Ferrari nog oppermachtig in de Formule 1, maar dit jaar kon het team zich in de eerste drie races niet met de top bemoeien. Nu lijkt Renault oppermachtig geworden en Ferrari een plek op het tweede plan te hebben gekregen. Bij Ferrari wijten ze die plotselinge omslag aan de nieuwe regels.

Technisch directeur Ross Brawn denkt dat vooral de veranderde bandenregels voor problemen zorgen: "Het zijn de nieuwe reglementen. Het hoofdprobleem voor Ferrari is dat tijdens de kwalificaties en de race we nog maar één set banden mogen gebruiken. Gedurende de tests hebben we dit minder goed onder controle weten te krijgen dan onze concurrenten. Dit weerlegt trouwens het idee dat alle regelwijzigingen van de FIA in het voordeel van Ferrari zijn."

Daarnaast denkt Brawn dat men te laat aan de nieuwe auto is begonnen: "Misschien ligt het ook aan onze andere uitgangspositie, die we in vergelijking met de concurrentie hadden. We moesten ons in 2004 tot het einde van het seizoen op de winst in het wereldkampioenschap concentreren, ongeacht hoe dominant we waren. Daarom hebben we pas aan het einde van het seizoen onze prioriteiten bij de nieuwe auto kunnen leggen. Bij andere teams kon men zich veel eerder op het nieuwe seizoen gaan voorbereiden."

Chef motoren Paolo Martinelli heeft nog een andere verklaring voor de slechte resultaten: "Het doel met de auto was altijd om deze van de start af iedere ronde zo snel mogelijk te laten gaan. Daarop heeft het team zich jarenlang geconcentreerd en zo dachten we. Ferrari wilde altijd een auto bouwen die vanaf de start van de race vol gas kon rijden en wilde daarvoor ook de coureurs hebben. Deze filosofie heeft men ons door de nieuwe reglementen ontnomen. Ferrari moet zich veranderen."

Kerk vlagt niet met koninginnedag

De Sint Servaasbasiliek in Maastricht zal op koninginnedag geen Nederlandse driekleur uithangen, maar de pauselijke vlag. De katholieke kerk doet dit uit protest tegen het feit dat koningin Beatrix niet aanwezig was bij de begrafenis van paus Johannes Paulus II.

Normaal gesproken wapperen op 30 april acht vlaggen uit de torens van de basiliek. Dit jaar zullen alleen bij de ingang vlaggen gehesen worden, waaronder de pauselijke. "Als Beatrix het niet belangrijk vindt om bij de uitvaart te zijn, dan vinden wij het ook niet belangrijk om haar vlag op koninginnedag uit te hangen", aldus koster P. Wolters.

Star Wars Galaxies: The Total Experience aangekondigd

Lucasarts heeft een Star Wars Galaxies bundel aangekondigd met de naam The Total Experience. In deze bundel is het spel Star Wars Galaxies: An Empire Divided te vinden en ook de expansions "Jump to Lightspeed" en "Rage of the Wookiees". Mensen die via dit pakket Star Wars Galaxies gaan spelen kunnen gebruik maken van de exclusieve BARC Speeder, die als bonus bij dit pakket zit.

Het Total Experience pakket wordt op 26 mei in de winkels verwacht en de uitbreiding Rage of the Wookiees komt een aantal weken eerder op 5 mei. De digitale download van de laatste uitbreiding bevat een exclusieve mount de Varactyl.

Hamilton voor twee jaar geschorst

Het Amerikaanse antidopingagentschap USADA heeft wielrenner Tyler Hamilton wegens bloeddoping voor twee jaar geschorst.

De Amerikaan, die in 2004 nog goud won tijdens de Spelen op de individuele tijdrit, werd na zijn tijdritzege in de Ronde van Spanje op 11 september, betrapt. Nadat het resultaat van de contra-expertise uitwijs dat hij een verboden bloedtransfusie had ondergaan, zette zijn werkgever Phonak hem direct op non-actief. Eind 2004 werd hij door de Zwitsere wielerploeg ontslagen.

Na zijn Olympische Gouden race testte de Amerikaan ook al positief, maar toen bleef een straf uit omdat er fouten waren gemaakt bij de contra-expertise. De UCI besloot toen dat Hamilton zijn gouden medaille mocht houden.

Eerste scans en info Gothic III

Het Duitse tijdschrift PC Action heeft enkele screenshots en wat informatie over Gothic III gepubliceerd. Het spel moet tussen Q4 2005 en Q1 2006 klaar zijn en uiteraard wordt er op de komende E3 nog veel meer vrijgegeven.

Vergeleken met de spelwereld in Gothic III is Khoronis belachelijk klein; het continent zal zeker drie keer zo groot zijn als het eiland. In de wereld zijn verschillende klimaten terug te vinden waaronder woestijn, sneeuwgebieden en uitgestrekte bossen; elk met zijn eigen monsters. De roofdieren zullen volgens hun eigen ritme leven en bijvoorbeeld roedels vormen om op een prooi te jagen. Ook zullen er een stuk of twintig steden te vinden zijn in het spel. Een aantal daarvan zijn in handen van de Orcs. Valt de speler de Orcs aan, dan zullen de onderdrukte (menselijke) burgers de speler volgen en hem helpen.

Een aantal oude bekenden, waaronder Diego, maken hun opwachting in het spel. Er is geen vaste Party maar de speler kan in theorie iedere willekeurige inwoner uitkiezen om deel te laten worden van de groep. Het kan dan wel gebeuren dat ze op een gegeven moment te ver van huis zijn en de groep verlaten. Er zijn zes verschillende beroepsgroepen zoals smid en gladiator. Omdat de magie verdwenen uit de wereld is kan je niet met een karakter uit een eerder spel beginnen. In de loop van het verhaal wordt er wel weer magie geïntroduceerd.

De scans:



Tiener leert parkeren en overrijdt moeder

Een vrouw uit New Jersey heeft de rijlessen aan haar dochter moeten bekopen met de dood. Terwijl zij haar 16-jarige dochter instructies gaf over het parallel parkeren, overreed de tiener per ongeluk haar moeder. De vrouw overleed ter plekke.

De politie onderzoekt hoe het tragische ongeluk precies kon gebeuren. Buren die het meisje zagen rijden, zeiden dat ze het gaspedaal per ongeluk indrukte en de auto naar voren sprong, de stoep op en daar haar moeder ramde.

In de meeste Amerikaanse staten mogen tieners van 16, anders dan in Nederland, al hun rijbewijs halen. Veelal worden de lessen door de ouders gegeven.

Seizoen Van der Meyde mogelijk voorbij

Andy van der Meyde zal dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie kunnen komen voor zijn club Internazionale. Aan de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Cagliari (2-0 winst) hield de aanvaller een beschadigde lange adductiespier in zijn linker dijbeen op.

Op 29 mei speelt de Italiaanse club zijn laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Reggina. De kans is aanwezig dat van der Meyde wel weer fit is als Inter zich weet te plaatsen voor de finale van de Coppa Italia, die twee wedstrijden worden gespeeld op 12 en 15 juni. Inter zal dan eerst in de halve finale, die op 12 en 18 mei worden gespeeld, moeten winnen van Cagliari.

Blijven liggen...

Hier dan even 4 filmpjes van mensen die beter in bed hadden kunnen blijven liggen...

Bijvoorbeeld deze overvaller die beter op zoek kan gaan naar een andere "baan".

Of weer een andere overvaller die waarschijnlijk nóóit meer op zoek hoeft naar een baan...

Deze strijd tussen enkele Elite commando's en drijfzand was natuurlijk ook al bij voorbaat beslist.

En tja, als je als rally publiek komt voor een racewedstrijd maar het eindigt met een potje bowlen, dan zou je achteraf toch ook willen dat je in bed was blijven liggen..

Opslaan als...

Jongetje schiet moeder en zichzelf dood

Juusjuh en bloempjuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de Amerikaanse staat North Carolina heeft een 9-jarig Amerikaans jongetje zichzelf en zijn 38-jarige moeder doodgeschoten. Dat meldden de autoriteiten van de staat afgelopen dinsdag.

In een afscheidsbriefje vraagt het jongetje om vergeving voor zijn daden maar wat zijn exacte reden is voor de moord op zijn moeder en zijn zelfdoding is de politie een raadsel. Volgens een lokale overheidsfunctionaris ging het om een op het oog normaal gezin, dat nooit problemen veroorzaakte.

Politie was Samir A. dagenlang kwijt

De mogelijke terreurverdachte Samir A. die op 6 april werd vrijgesproken van betrokkenheid bij mogelijke terreurvoorbereidingen, heeft zich een week lang aan het oog van de politie weten te onttrekken. Justitie kwalificeert Samir A. als een levensgevaarlijke terrorist die zeer actief is met het voorbereiden van aanslagen in Nederland. Meteen na zijn vrijlating tekende het OM dan ook hoger beroep aan.

Dit noodzaakte de overheid om A. na zijn vrijspraak goed in de gaten te houden. Toch verloor de politie hem een weeklang uit het oog. Zelfs veiligheidsdienst de AIVD kon niet zeggen waar hij verbleef zo blijkt uit gesprekken die NOVA met bronnen bij politie en justitie voerde.

Het openbaar ministerie beschuldigt Samir A. ervan aanslagen te (willen) plannen op de Tweede Kamer, de kerncentrale van Borssele en Schiphol. In het huis van de 18-jarige jongen werden plattegronden aangetroffen en patroonhouders, een geluiddemper, munitie, een kogelvrij vest en een nachtkijker. A. wordt mogelijk gedreven door een bovengemiddelde interesse voor 'religieus extremistsch geweld'.

Man gepakt met 280 euro aan tandpasta

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vijftigjarige Alkmaarder is zondagmiddag gesnapt bij Albert Heijn in Callantsoog toen hij probeerde voor 280 euro aan tandpasta te stelen. De man werd in de kraag gegrepen omdat duidelijk op de beveiligingscamera te zien was hoe de man tubes tandpasta in zijn zakken aan het laden was.

Toen de man de kassa's passeerde wilde personeel hem aanhouden. De man reageerde hier zeer agressief op en bedreigde enkele medewerkers. Het personeel van de supermarkt kon met de hulp van winkelend publiek de man toch tegenhouden en overdragen aan de politie. De politie verklaarde dat de dief een bekende van hen is. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht. Het Openbaar Ministerie moet nu bepalen wat er met de tandpastadief gaat gebeuren.

Volgens de eigenaar van de Albert Heijn in Callantsoog blijkt uit deze poging dat Koninginnedag zijn schaduwen vooruit werpt. Dergelijke grote hoeveelheden tandpasta worden wel vaker gestolen voor verkoop op vrijmarkten.

Pirates of the Caribbean aangekondigd voor next-gen

Buena Vista Games heeft onlangs Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest voor de Nintendo DS en Sony's PSP aangekondigd. De game zal gebaseerd zijn op de film en moet ook rond de release van de film uitkomen: in de zomer van 2006.

Naast de handheld games komt Buena Vista ook met het nieuws dat het de Engelse ontwikkelaar Eurocom heeft gecontracteerd om Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest voor de volgende generatie consoles te ontwikkelen. Eurocom is bekend geworden door het ontwikkelen van James Bond, Harry Potter en Crash Bandicoot games.

Vice-president van Buena Vista Games, Graham Hopper, zegt dat de franchise in de komende jaren één van de belangrijkste franchises wordt van Buena Vista. 'Onze aankomende games zullen de piratenwereld vergroten en fans kunnen spelen met een paar van de leukste characters ooit', aldus Graham.

In Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest speel je met kapitein Jack Sparrow, Will Turner en Elizabeth Swann en zul je spannende en enerverende avonturen beleven terwijl je op zoek bent naar de Dead Man's Chest.

Ingenieuze manier van smokkelen ontdekt

De autoriteiten van Curaçao hebben een organisatie opgerold die een nieuwe smokkelmanier had ontdekt. Door de 100 procentscontrole op Schiphol is het voor de smokkelaars niet meer lucratief om bolletjes te slikken, dus gooien ze het over een andere boeg.

Vorige week werden drie smokkelverdachten gearresteerd. Tesamen met deze arrestatie werd een complete werkplaats ontdekt waar handvatten en wieltjes van koffers zo werden nagemaakt dat er cocaïne in paste. Op deze manier kon per koffer maximaal 800 gram drugs worden vervoerd. Drugshonden kunnen gesmokkelde drugs zo niet ruiken, en dus konden de smokkelaars de douane ongehinderd passeren.

De autoriteiten waren deze bende al een tijdje op het spoor, en aan de aanhoudingen ging maandenlang onderzoek vooraf door de politie, het Openbaar Ministerie, de Koninklijke Marechaussee, het Recherche Samenwerkingsteam en de douanerecherche. Bij huiszoekingen op Curaçao werden onder meer koffers, drugs, mobiele telefoons, dure auto's, een motorfiets, een speedboot en computers in beslag genomen.

Behalve de arrestaties op Curaçao, werden er ook in Nederland twee verdachten aangehouden. Beide zijn van Antilliaanse afkomst. Volgens het Openbaar Ministerie in Willemstad worden zij nog deze week voor berechting naar Curaçao overgevlogen.

Launch PSP "degelijk"

De eerste Amerikaanse consoleverkoopcijfers van maart druppelen binnen, waarbij bekend is geworden dat van de PlayStation Portable in haar lanceringsmaand 620.000 eenheden verkocht zijn. Deze aantallen rechtvaardigen de voorlopige conclusie van analisten dat Sony's lancering "degelijk, maar niet spectaculair" is verlopen, aangezien Sony één miljoen eenheden uitgeleverd had aan de detailhandel.

Op het gebied van software zijn er 1,1 miljoen eenheden verkocht. Normaal gesproken is de 'attach rate' van een console veel meer dan 2 games op één console. Online berichten melden dat Sony's Twisted Metal: Head On het meest verkocht is met ongeveer 120.000 stuks, alhoewel EA's Need For Speed Underground: Rivals meer heeft opgebracht en daarbij nét iets minder verkocht heeft vanwege een hogere prijs. Untold Legends heeft rond de 100.000 eenheden verkocht en ook puzzelaar Lumines deed het goed, aangezien het Ridge Racer (veel te weinig voorraad) en Tony Hawk' Underground 2: Remix voor bleef.

De PS2 was in maart de op één na meest-verkopende console met een gezonde 495.000 units die verkocht zijn in maart. Daarmee lijkt Sony de voorraadcrisis van kerstmis helemaal boven te zijn gekomen. De voorraadsituatie van de Xbox lijkt verergerd te zijn, met slechts 227.000 verkochte units in maart, zonder enige aanwijzing dat de situatie zal verbeteren op tijd voor de aankomende lancering van de opvolger van de Xbox die aan het einde van dit jaar gepland staat.

De verkopen van de GameCube stonden in de maand maart op 94.000 eenheden en het formaat lijkt alle momentum verloren te zijn in de VS. Gegevens voor de Nintendo DS waren minder gedetailleerd, waar alleen het cijfer 428.000 beschikbaar was voor de totale verkopen tussen januari en maart. Het lijkt er echter op dat de Nintendo DS op het moment goed genoeg in de markt ligt om te groeien.

Makers Postal vinden geweld in videogames saai

In de eerste Postal game speel je een waanzinnige gek die onschuldige omstanders mishandelt, alleen maar omdat je een slechte dag hebt. In het tweede deel val je onder andere een Arabische winkeleigenaar aan en vermink je homoseksuele dansers in een homotent. In het aankomende laatste deel laat je per ongeluk een atoombom ontploffen die een hele stad uitmoordt. En toch vinden de makers van Postal, Running With Scissors, geweld in games saai.

Geweld scoort in games en als games scoren dan komt er veel geld binnen. Nu stellen sommige ontwikkelaars zich de vraag: is het wel verstandig het geweld zo ziek door te voeren?

Steve Wik is 39 jaar en werkt bij Running With Scissors als lead creative director. Hij vindt dat te veel games afhankelijk zijn van geweld om te scoren bij het publiek en dat maakt geweld saai. Zijn 54-jarige collega Bill Kunkel beweert dat sommige games zelfs zo ziek en gewelddadig zijn dat hij ze niet eens aanraakt. De 23-jarige Mike Jaret vult hen aan door te zeggen dat veel websites die games reviewen het eens zijn met de fans: er is te veel geweld in sommige games. 'Natuurlijk, je hebt een pistool en ja, daar kun je iemand mee doodschieten, maar dat moet het hoofddoel niet zijn van een game', aldus de 51-jarige Vince Desiderio, mede-oprichter van Running With Scissors.

Het spel Postal, dat in 1997 zijn debuut maakte, was een van de eerste games waarin je de slechterik speelde. Sommige reviewers stempelden de game af als 'moord simulator' en Postal werd in minstens 14 landen verboden. In de Verenigde Staten worden dit soort games niet zomaar verboden, want vaak beslissen de staten zelf hoe ze zoiets aanpakken. Californië, Georgia, Illinois, Missouri, Pennsylvania en Michigan hebben boetes opgesteld aan verkopers wanneer dit soort games verkocht worden aan mensen onder de 18 jaar.

De verkoopcijfers van videogames zijn het laatste jaar gestegen naar een recordomzet van 7.3 miljard dollar. Dik 16% hiervan zijn games voor mensen vanaf 18 jaar. In 2003 was dit 12% en in 2002 ongeveer 13%. Dit heeft onderzoeksbureau NPD Group onderzocht. 'Hoe meer uitermate gewelddadige games gespeeld worden, hoe meer emotie we verliezen en zullen we steeds verder moeten gaan om het schokeffect van geweld teweeg te brengen', aldus Douglas Gentile, directeur onderzoek bij The National Institute on Media and the Family in Minneapolis.

Ninja Gaiden Black in september?

Onze collega's van Xboxworld.nl zeggen dat er in september een uitbreiding (of misschien zelfs een nieuw deel) voor Ninja Gaiden verschijnt, genaamd Ninja Gaiden Black. De verwachting is dat Microsoft hierover meer bekend zal maken op de E3 in mei.

Wat er precies verwacht moet worden van Ninja Gaiden Black is nog niet bekend. Het kan zijn dat het gaat om een arcade-versie van de allereerste Ninja Gaiden op de Nintendo, maar Tecmo brengt binnenkort ook al een Tecmo Classic Arcade titel uit, dus dit zal niet zo waarschijnlijk zijn. Een uitbreiding behoort ook tot de mogelijkheden, maar het zou logisch zijn als Tecmo de derde uitbreiding ook de naam Hurricane Pack X meegeeft. Een geheel nieuwe game behoort dus ook zeker tot de mogelijkheden.

Het is nog lang wachten tot de E3, maar hopelijk komt er dan duidelijkheid over Ninja Gaiden Black.

Kingdom Hearts 2 scans en info

Na enkele maanden geen nieuws te hebben gehoord van Kingdom Hearts 2 komt het Japanse magazine Shonen Jump met scans van de game die dit jaar nog in Japan moet verschijnen. In Kingdom Hearts 2 speel je, net als in het vorige deel, met figuren uit de Final Fantasy en de Disney wereld. Het spel heeft zowel actie- als RPG-elementen om de gameplay afwisselend te houden. Volgens de leider van het team dat de game op dit moment maakt zal Kingdom Hearts 2 veel 'donkerder' worden dan zijn voorganger. Ook zal dit vervolg veel vragen van het vorige deel beantwoorden. Er is tenslotte ook aan de camera gewerkt, een nieuw combat-systeem ingevoerd en zijn meerdere moeilijkheidsgraden toegevoegd.

Dit zijn de scans:




Final Fantasy XI-server wordt aangevallen

Square-Enix heeft bekend gemaakt dat de Final Fantasy XI-server de laatste tijd het slachtoffer is geweest van zogenaamde DDos-aanvallen, wat ertoe heeft geleid dat duizenden spelers problemen ondervinden met spelen.
"[...]
"It has come to our attention that recent technical difficulties with our PlayOnline server are due to a DDoS from anonymous third parties. We have determined that this activity was undertaken with malicious intent. Our technicians are taking every measure possible to prevent further attacks. However, attack methods have varied, which has caused a more time-consuming review of our network protection."
[...]"


Square-Enix heeft bovendien laten weten dat het tot nu toe nog niet in staat is geweest om de daders te vinden, maar het werkt samen met internetproviders uit Japan, de VS en Europa om ze te achterhalen. Ondanks dat de problemen al een tijdje aan de gang zijn, stelt Square-Enix dat het de achterliggende redenen van die redenen niet kon melden vanwege een ongewenst effect op het lopende justitionele onderzoek. Daar er de laatste tijd steeds meer problemen voor de gebruikers van de server optraden, besloot Suqare-Enix toch dat het tijd was om meer informatie aan de gebruikers te geven.

Eén theorie die een verklaring voor de aanvallen geeft, luidt dat Chinese hackers de server aanvallen als politiek protest tegen Japan. De diplomatieke relaties tussen beide landen zijn de laatste tijd verslechterd vanwege de goedkeuring van de Japanse regering van een geschiedenisboek dat gebruikt wordt in Japanse scholen. De Chinese demonstranten stellen dat het geschiedenisboek Japanse gruweldaden uit de Tweede Wereldoorlog vergoeilijkt. Zo wordt het bloedbad in Nanjing, waar tussen de 50.000 en 300.000 slachtoffers vielen, een incident genoemd. De Japanse regering stelt dat het niet verantwoordelijk gesteld kan worden voor het boek, aangezien het gedrukt en samengesteld wordt door privé-ondernemingen.

Square-Enix heeft geen commentaar gegeven op de theorie dat de ruzie over het boek de reden is voor de aanvallen op de server.

Dragon Ball Z: Sparking aangekondigd + screens

Bandai heeft officieel Dragon Ball Z: Sparking aangekondigd voor de PlayStation 2. Deze game zal een mix worden van action en beat 'em up elementen waarin je met meer dan 40 personages kunt spelen, waaronder Goku, Vegeta en Janemba. Het spel zal meer vrijheid kennen dan de eerdere Budokai-reeks. Het spel komt rond de herfst in Japan uit.

Hieronder kun je artwork en screenshots bekijken:






Square Enix werkt aan The World of Mana

Square Enix heeft onlangs het patent aangevraagd op de naam The World of Mana. Het ziet er naar uit dat deze game een nieuw deel wordt in de Seiken Densetsu-reeks. Op dit moment is er nog geen verdere informatie beschikbaar over het spel en ook niet op welk platform de game zal verschijnen.

Vorig jaar in juli was Square Enix al bezig met het werven van mensen voor de ontwikkeling van het spel. Het bedrijf zocht toen onder meer programmeurs, character modellers, background model designers en map planners.

Halo 2 update sinds gisteren beschikbaar

Gisteren heeft Bungie de auto-update vrijgegeven voor Halo 2. In deze update zullen verschillende bugs en glitches aangepakt worden en ook zullen de wapens ook lichtelijk aangepast worden. Wanneer je inlogt met Halo 2 op Xbox live dan zul je een berichtje krijgen dat de auto-update geinstalleerd wordt.

Bungie heeft de update ook aangegrepen om de wapens wat meer in balans te brengen in de multiplayer:

- De melee-attack is sterker geworden. Een jumping-strike zorgt nu gelijk voor een kill en ook de melee-attack met de brute-shot is sterker dan met de andere wapens.

- De granaten zijn sterker geworden en de lont van de frag- en plasmagranaat zijn korter geworden. Een goed gemikte granaat zal nu veel dodelijker zijn.

- De kracht van de Magnum-kogels is omlaag gebracht, zo ook de auto-aim functie tijdens het dual-wielden van de Magnum. Dit om de head-shots nog belangrijker te maken met de Magnum.

- De SMG-combo en Plasma Rifle gun-combo zijn iets minder sterk geworden om meer in lijn te komen met de andere combo's.

Killer 7

De releasedate komt steeds dichterbij en Killer 7 blijft mysterie gehuld. Wat wel duidelijk lijkt is dat dit een heel aparte game gaat worden. Over de gameplay is niks bekend en ieder nieuw filmpje dat uitkomt toont weer nieuwe vreemde graphics, gore gebeurtenissen en vooral: heel veel geweld. Geen game voor kinderen, ouders en Balkenende dus. Maar streeft Capcom in zijn drang naar vernieuwing en onderscheiding niet haar doel voorbij? Voldoet deze game aan het belangrijkste criterium: is het nog een beetje leuk om te spelen?



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.