Oddworld Inhabitants stopt met ontwikkelen games

Steven (Steeven)
Ontwikkelaar Oddworld Inhabitants stopt met het maken van videogames en gaat zich richten op film en televisie. Dit maakte Lorne Lanning, president van het bedrijf, onlangs bekend.

In een recent interview met the Hollywood Reporter bevestigde Lanning dat zijn studio, die onlangs nog Oddworld: Stranger's Wrath uitbracht, op het moment gesloten is en verkast naar een ander gebied om zich te richten op andere mediums. Het bedrijf wil zich volledig gaan richten op film en televisie, waar ze zich willen specialiseren op het gebied van computer animated graphics.

De bedrijfsleider hekelde de gamesindustrie en noemde zelfs de term 'sequel-itis', waarmee hij bedoelt dat er geen originele games meer gemaakt worden. Ook bekritiseert Lanning Electronic Arts, omdat er volgens hem totaal geen marketingsgeld beschikbaar werd gesteld voor Oddworld: Stranger's Wrath terwijl de game origineel en innovatief was.

Lanning wil de gamesindustrie niet totaal negeren en zou nog wel actief willen zijn met een extern productiebedrijf, maar de vraag of Oddworld Inhabitants nog games gaat maken is vrijwel uitgesloten. Lorne Lanning stampte samen met mede-oprichter Sherry McKenna in 1994 de Oddworld studio uit de grond.

Met dank aan Sharkdoggie voor het melden van dit nieuws