Schumi heeft niets te verliezen

Wouter (ziggyziggyziggy)
Michael Schumacher zegt in een positie te verkeren om risico's te nemen. Door zijn achterstand op Fernando Alonso heeft hij niets te verliezen, maar hij denkt dat de huidige kampioenschapsleider af en toe gas terug moet nemen om aan kop te kunnen blijven.

Michael Schumacher staat op dit moment op een gedeelde dertiende plaats in het kampioenschap, 24 punten achter leider Fernando Alonso. Hij vindt echter dat dit geen achterstand is die onmogelijk kan worden ingelopen. "Vergeet niet dat de omstandigheden tot nu toe in het voordeel van Fernando werkten, maar zo zal het niet blijven gaan. Hij moet nu aan de titel denken en soms wat voorzichtiger aan doen om punten te kunnen pakken."

In tegenstelling tot de Renaultcoureur, hoeft Schumacher niet in te houden. "Ik heb niets te verliezen. Ik kan aanvallen en op de limiet rijden. Alle andere coureurs kunnen meer risico's nemen dan Alonso." De race in Bahrein heeft Schumi vertrouwen gegeven en hij denkt dat hij ook in Australië punten had kunnen pakken, als de weersomstandigheden wat beter waren geweest. "Ons doel is om races te gaan winnen en ik schat onze kansen positief in."