Ingenieuze manier van smokkelen ontdekt

De autoriteiten van Curaçao hebben een organisatie opgerold die een nieuwe smokkelmanier had ontdekt. Door de 100 procentscontrole op Schiphol is het voor de smokkelaars niet meer lucratief om bolletjes te slikken, dus gooien ze het over een andere boeg.

Vorige week werden drie smokkelverdachten gearresteerd. Tesamen met deze arrestatie werd een complete werkplaats ontdekt waar handvatten en wieltjes van koffers zo werden nagemaakt dat er cocaïne in paste. Op deze manier kon per koffer maximaal 800 gram drugs worden vervoerd. Drugshonden kunnen gesmokkelde drugs zo niet ruiken, en dus konden de smokkelaars de douane ongehinderd passeren.

De autoriteiten waren deze bende al een tijdje op het spoor, en aan de aanhoudingen ging maandenlang onderzoek vooraf door de politie, het Openbaar Ministerie, de Koninklijke Marechaussee, het Recherche Samenwerkingsteam en de douanerecherche. Bij huiszoekingen op Curaçao werden onder meer koffers, drugs, mobiele telefoons, dure auto's, een motorfiets, een speedboot en computers in beslag genomen.

Behalve de arrestaties op Curaçao, werden er ook in Nederland twee verdachten aangehouden. Beide zijn van Antilliaanse afkomst. Volgens het Openbaar Ministerie in Willemstad worden zij nog deze week voor berechting naar Curaçao overgevlogen.