FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 2 maart 2005

Winnen schrijft toneelstuk over L'Alpe d'Huez

Peter Winnen is momenteel druk bezig met een theaterstuk over de beklimming van de 'Nederlandse' berg. Het stuk zal de naam 'Fiets' gaan dragen. De voorpremiere staat gepland voor 9 december.

Winnen heeft 'n speciale band met de Franse Col. Op L'Alpe d'Huez kwam de ex-klimmer immers twee keer als eerste over de meet. In 1981 won hij als 'broekie', hij had pas één jaar een profcontract, al de koninginnerit naar L'Alpe d'Huez. Twee jaar later, in 1983, zou hij dat nog eenmaal klaarspelen.

Streekvervoer grotendeels plat door sneeuw

Mr_Rammstein en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De hevige sneeuwval die ons land momenteel teistert, heeft er voor gezorgd dat in grote delen van het land geen streekvervoer meer rijdt. Na busmaatschappij Arriva hebben ook Connexxion, het Amsterdamse GVB, het Haagse HTM en Stadsvervoerder Nederland (SVN) bussen en trams binnen gehaald. Het winterweer is voorlopig ook nog niet afgelopen, en wordt mogelijk zelfs nog extremer.

Aan het begin van de dag liet Arriva al weten alle bussen in Groningen, Friesland en Drenthe binnen te houden. Volgens de maatschappij was het te gevaarlijk om met de bussen de weg op te gaan. Woensdagavond hebben maatschappijen uit het hele land dit voorbeeld gevolgd. Bussen en trams reden vanavond nog éénmaal door tot het eindpunt, waarna ze massaal van de weg werden gehaald.

Het GVB heeft in Amsterdam rond 19.00 uur alle bussen en de meeste trams stilgezet. Alleen trams 1, 4, 9 en 13 reden nog. De bussen van het nachtnet zullen ook niet rijden. "Het is hartstikke glad op de weg, je ziet auto's die de bocht niet halen of de bruggetjes in de stad niet meer opkomen. We willen onze passagiers niet in gevaar brengen", aldus een woordvoerster. De metro reed overigens wel gewoon door.

Ook streekvervoerder Connexxion haalde een deel van de bussen van de weg. Alleen in de regio's Twente, Zeeland, Goeree-Overflakkee, een gedeelte van Utrecht en in de kop van Noord-Holland werd normaal doorgereden. In Den Haag haalde de stadsvervoerder HTM alle bussen naar binnen, wat Stadsvervoerder Nederland (SVN) in Utrecht ook deed.

Volgens een woordvoerder van de Connexxion is het nog niet duidelijk of de bussen morgen in de ochtendspits weer normaal kunnen rijden.

Verkeerssituatie
De verkeerssituatie is woensdagavond vooral in de omgeving van Amsterdam 'beroerd', zo meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). Omdat er te veel sneeuw valt, lukt het Rijkswaterstaat niet de wegen in de regio sneeuwvrij te houden.

De avondspits viel woensdag nog erg mee, omdat de meeste wegen toen wel sneeuwvrij waren. Bovendien hielden mensen massaal rekening met de gladheid, door voor de avondspits van hun werk te vertrekken of door thuis te blijven.

Ferrari verbreekt test overeenkomst

Ferrari heeft vandaag een Formule 1 testovereenkomst verbroken. De afspraak was om niet meer dan 50 km te testen in de week voor een grand prix. Luca Badoer heeft echter 317 km afgelegd met de nieuwe F2005 bolide.

De test vond plaats op het Ferrari circuit Mugello in Italië. "De spanning was snel weg toen de test zeer goed verliep," zo liet Badoer de pers weten. Ferrari's persdienst heeft aangegeven dat Badoer morgen zijn testwerk zal vervolgen op het circuit.

Wat het verbreken van de overeenkomst voor gevolgen heeft is voorlopig nog onduidelijk.

Armstrong overweegt ploegentijdrit in Eindhoven

Lance Armstrong overweegt om op zondag 19 juni in Eindhoven met zijn ploeg Discovery Channel deel te nemen aan de ploegentijdrit van de Pro Tour. De zesvoudig Tourwinnaar ziet de tijdrit als ideale voorbereiding op het 'echte werk' in de Ronde van Frankrijk.

"Als aanloop naar de ploegentijdrit in de Tour lijkt ons dit een ideale kans om renners en materiaal aan een laatste test te onderwerpen", aldus Dirk Demol, een van de ploegleiders van Discovery. En volgens Demol had "de specialist" Amstrong hier ook wel oren naar.

Na het voorseizoen zal de ploegleiding, in overleg met de Amerikaan, definitief de knoop doorhakken over een eventuele komst van de Texaan naar Nederland. Dit voorjaar is Amstrong te zien in de Ronde van Vlaanderen en enkele andere koersen.

Kamermeerderheid wil actieve orgaandonatie

Icoon Binnenlands nieuws Als het aan een meerderheid in de Tweede Kamer ligt, worden Nederlanders voortaan automatisch orgaandonor. Zij die dat niet willen, moeten dat dan zelf officieel laten vastleggen. Het Tweede-Kamerlid Kant van de SP zal donderdag een motie voor de invoering van het zogenaamde Actief Donor Registratiesysteem (ADR) indienen.

Kant doet dit uit naam van de fracties van de SP, PvdA, D66, LPF, GroenLinks, Lijst Lazrak en de ChristenUnie. Daarmee heeft het voorstel een krappe meerderheid van 76 zetels in de Tweede Kamer.

Vorige maand werd nog bekendgemaakt dat er in Nederland jaarlijks 200 doden vallen door een gebrek aan donororganen. In het huidige systeem moeten mensen zelf reageren of ze wel of geen donor willen roepen, maar 65 procent van de bevolking heeft zijn keuze niet eens aangegeven. Daarom pleitten belangenorganisaties al langer voor de invoering van een minder vrijblijvend systeem.

Uitslagen Amstel Cup (02/03/05)

Vanavond werden twee kwartfinales in de Amstel Cup gespeeld. Hierbij de uitslagen.

Willem II - FC Den Bosch (3-0)
11' Redan 1-0
23' Van der Haar 2-0
81' Denissen 3-0

Geel: Ceesay (Wil), Mourad (FDB), Van der Ouweland (FDB)

ADO Den Haag - Ajax (0-2)
54' Sneijder 0-1
90' Rosales 0-2

Geel: Grujic, Swerts, Van der Leegte, El Akchaoui (allen ADO), Trabelsi (Aja)
Bijzonderheid: het veld van het Zuiderpark was ondanks inzet van vele vrijwilligers flink besneeuwd

Morgen:
PSV - TOP/Oss
Feyenoord - NAC Breda

Eerste screens Call of Duty 2

We meldden onlangs al dat er een vervolg aan zat te komen voor Call of Duty op de PC en de eerste screenshots hiervan zijn eindelijk binnen. Het zijn helaas lage kwaliteit scans, maar ze geven een goede indicatie van wat we kunnen verwachten, alhoewel nog niet op te maken is of de screens in-game footage zijn of prerendered. De game zal zich - net als het eerste deel - afspelen gedurende de Tweede Wereldoorlog en de speler zal onder meer de oorlogstheaters Frankrijk en Noord Afrika kunnen bezoeken.



Publisher Activision heeft aangekondigd dat de game in het fiscale jaar 2006 zal verschijnen, wat betekent dat we de titel vóór april 2006 zullen kunnen gaan spelen.

Froukje de Both terug op de radio

Froukje de Both krijgt een nieuw programma op Radio 538. Naast het vrijdagavondprogramma dat ze samen met Niels Hoogland maakt, is ze vanaf aankomende zondag ook zondagmorgen te horen. 'D'r uit met Froukje en Jens' zal het programma gaan heten waar ook Jens Timmermans aan meewerkt. Hiermee is het contract van Froukje de Both verlengd met drie jaar.

Het afgelopen half jaar was Froukje niet te horen op de radiozender omdat ze mee deed aan de musical 'Love me just a little bit more'. "Het lijkt me heel leuk om samen met Jens de zondagochtend wat meer op te spicen. Let maar op, we gaan het de luisteraars nog moeilijk maken om lang uit te slapen op zondag!", aldus Froukje over haar nieuwe programma.


Minister De Graaf weigert interview met 3FM

Thom de GraafMinister Thom de Graaf heeft vanmiddag op het laatste moment een interview met radio-dj Claudia de Breij afgezegd. De D66'er was in het kader van een bustour door Nederland om de gekozen burgemeester te promoten op het Mediapark in Hilversum. Hij zou onder andere vijf minuten live in gesprek gaan met De Breij.

Vlak voor het begin van de uitzending belde de organisatie van de bustour naar de studio om te weten te komen of een vraag van schrijver Ronald Giphart aan bod zou komen. Deze had dinsdag aan De Breij verzocht te vragen waarom zanger en politicus Henk Westbroek ondanks een eerdere uitnodiging plotseling niet welkom was bij de promotiecampagne. Toen een redacteur liet weten dat dat het geval zou zijn, kondigde de organisatie aan dat De Graaf afzag van het interview.

De minister had geen zin om over 'randverschijnselen' te praten, verklaarde zijn woordvoerder later. De Graaf was vervolgens wel bij het discussieprogramma Stand.nl op Radio 1. Op de stelling 'Er moet een gekozen burgemeester komen' antwoordde zestig procent van de luisteraars van het programma 'oneens'. "Inbellers en inloggers zijn gewoon eerder tegen als ze daarmee een politicus kunnen treiteren of lastig vallen. Dit omdat ze weten dat hij te gast is", schreven busgasten Eddy Terstall en Ellen ten Damme later op de weblog van de site gekozenburgemeester.com.

Website Stranger's Wrath online

Oddworld: Stranger's Wrath is morgen al te koop in de winkel, maar voor de gamers die nog niet zeker weten of ze dit spel gaan kopen, is er een website gemaakt.

Op deze website kun je alles vinden over het spel zelf natuurlijk, waaronder de gebruikelijke dingen zoals screenshots en filmpjes. Er is ook een uitgebreide beschrijving te vinden van alle soorten ammunitie waarmee in Oddworld geschoten kan worden, zoals Chippunks, Fuzzles en Boombats. Je kan ook nog de soundtrack van het spel terug vinden op de site als MP3 bestanden.

Oddworld: Stranger's Wrath verschijnt enkel voor de Xbox

Bezoek de site

Mortal Kombat inspireert tot moord

De discussies over geweld in games zullen wel weer flink oplaaien naar aanleiding van het volgende nieuwsbericht uit Letland. Een veertienjarige jongen, Marcis, is daar door zijn vriendjes vermoord. Zij beweren geïnspireerd te zijn door het spel Mortal Kombat, volgens politiewoordvoerster Kristine Mezaraupa in Riga.

De vijf jongens variëren in leeftijd tussen 13 en 16. Zij werden zondag gearresteerd op verdenking van de moord. De jongens legden uit dat ze technieken uit Mortal Kombat hadden gebruikt om hun slachtoffer om te brengen. Vervolgens beschreven ze in detail hoe ze hem geslagen hadden en vervolgens zijn lichaam in een nabijgelegen rivier hadden gegooid. Ze wisten niet of hij toen al dood was. Het lichaam is nog niet gevonden.

"De aanvallers probeerden enkele vechttechnieken uit games te imiteren. Zo probeerden ze met hun benen een schaarbeweging te maken om de nek van de tegenstander te breken," volgens het hoofd van de onderzoeksafdeling van de politie in Valmiere, Salvis Stamers.

De drie oudste jongens zitten nog vast, de twee dertienjarige daders zijn vrijgelaten omdat ze volgens de Letse wet niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor hun daden. Als bewezen kan worden dat de jongens schuldig zijn, kan hen een levenslange celstraf boven het hoofd hangen.

Een kijkje achter de frontpage-schermen

Om jullie ook eens een kijkje in de keuken van diverse afdelingen op FOK! te geven is vanaf de reviewkant het initiatief genomen om van de verschillende onderdelen een impressie te geven. Zo is er ook een review van de Frontpage, waar je kunt zien hoe het er achter de schermen op de FP aan toe gaat.

Je kunt onder andere zien hoe het er achter de schermen uitziet en er komen verschillende medewerkers aan het woord. Ook is er een stukje van de eindredactieleden, die hun visie geven op de taken die zij uitvoeren binnen de crew. Je kunt de review vinden op de volgende locatie: Kijkje achter de schermen bij frontpage.fok

Ook van de weblog, de managers, FOK!games en het forum zijn reviews te vinden:
Een kijkje achter de schermen bij Weblog.fok
Een kijkje achter de schermen bij sport.fok
Een kijkje achter de schermen bij FOK!Games
Een kijkje achter de schermen bij forum.fok

Elizabeth maakt ridder van Bill Gates

Icoon opmerkelijk nieuwsBill Gates is woensdag door de Britse koningin Elizabeth II tot ridder geslagen. De rijkste man ter wereld en oprichter van Microsoft kreeg de onderscheiding voor zijn bijdrage aan de Britse economie en zijn activiteiten om de armoede in de wereld te bestrijden.

Gates mag zich nu officieel 'Knight Commander of the Order of the British Empire' noemen. De Amerikaan treedt hiermee in de voetsporen van landgenoten als oud-president George Bush senior, voormalig burgemeester van New York Rudolph Giuliani en filmregisseur Steven Spielberg. Vanwege zijn nationaliteit mag Gates zich niet Sir Bill noemen. Hij kan zich voortaan wel tooien met de letters KBE achter zijn naam.

Limburgers klagen over mysterieuze bromtoon

Icoon opmerkelijk nieuwsEen geheimzinnige bromtoon houdt de gemoederen bezig in een gebied dat loopt van Zuid-Limburg tot Roermond. Enkele honderden mensen hebben de afgelopen maanden geklaagd over de lage toon, niemand weet echter waar deze vandaan komt. De meeste brommeldingen komen uit Heerlen en omgeving.

De provincie Limburg heeft inmiddels aangekondigd onderzoek te willen doen naar de mysterieuze toon. Overigens zouden vooral 50-plussers gevoelig zijn voor de lage toonhoogte. Een inwoner van Bocholtz was eind vorig jaar de eerste die meldde last te hebben. Bij het Meldpuntennetwerk Gezondheid en Milieu zijn vervolgens nog driehonderd gelijksoortige meldingen binnengekomen.

Een kijkje achter de schermen bij FOK!sport

Om jullie ook eens een kijkje in de keuken van diverse afdelingen op FOK! te geven is vanaf de reviewkant het initiatief gekomen om de verschillende onderdelen eens in het licht te zetten. Zo is er ook een review van FOK!sport waar je een impressie kan krijgen hoe het er bij ons aan toe gaat.

Je kan onder andere zien hoe het er achter de schermen uitziet en er komen verschillende medewerkers aan het woord, ook is er een stukje van coördinator mbn die zijn visie geeft over de taken die hij uitvoert binnen de crew. Je kan de review vinden op de volgende locatie:

Een kijkje achter de schermen bij sport.fok.nl

Ook van de weblog, de frontpage, games en het forum zijn reviews te vinden:

Een kijkje achter de schermen bij weblog.fok.nl
Een kijkje achter de schermen bij frontpage.fok.nl
Een kijkje achter de schermen bij games.fok.nl
Een kijkje achter de schermen bij forum.fok.nl

Bandai verhuist naar de VS

Het Japanse bedrijf Bandai gaat zijn game belangen in de Verenigde-Staten beter vertegenwoordigen door er een nieuw kantoor te openen. Zo is Bandai Games Inc. opgericht, een dochteronderneming van Bandai Amerika inc. die de taken van Bandai Games in Japan over gaat nemen.


Het doel is om dicht op de marktontwikkeling van de VS te zitten zodat er verbetering kan komen in de toekomstige line-up. Volgens Bandai komt er een spannend jaar aan omdat er games uit zouden komen voor een breed publiek. Bandai opereert vanuit het zonnige Cypress California, en heeft de slogan: "Playing is Believing".

De Clerq vier jaar schorsing

In België heeft de tuchtcommissie veldrijder Mario de Clerq 4 jaar schorsing opgelegd, waarvan twee jaar effectief. Hij heeft de schorsing gekregen vanwege zijn rol in de dopingzaak rondom de veearts José Landuyt.

De wielrenner is inmiddels al gestopt met zijn actieve carriére. De schorsing zorgt echter nog steeds voor een probleem voor super mario, zijn baan bij de wielerschool van Ronse komt hier namelijk door in gevaar. Verder kreeg de Belg ook nog een boete van 15.000 opgelegd. De drievoudig kampioen veldrijden is de laatste renner die een schorsing krijgt als gevolg van de zaak-Landuyt. Johan Museeuw, Jo Planckaert en Chris Peers kregen eerder al allemaal een schorsing van 4 jaar voor hun deel in de zaak.

De Clerq is veroordeeld op basis van een schriftje wat tijdens een huiszoeking werd gevonden. In dit schriftje stonden dopingmiddelen die Landuyt kon verstrekken. Volgens de Clerq was het schriftje bedoeld als studiemiddel om inspiratie op te doen voor een roman.

Ben Berden
Er was nog een veldrijder die een schorsing aan zijn broek kreeg. Ben Berden kreeg een schorsing van vijftien maanden nadat hij in januari toe had gegeven doping te hebben gebruikt. Hij won de bronzen medaille tijdens het Belgisch kampioenschap, deze zal hij nu weer in moeten leveren.

Er was een schorsing van vier jaar geeist. De disciplinaire commissie oordeelde echter dat een lagere straf kon worden gegeven. Dit kwam doordat de renner meteen toegaf te hebben gebruikt en omdat het pas zijn eerste vergrijp was.

Ubisoft bindt met Microïds

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat het de development-group van Microïds Canada overneemt. Microïds is bekend van de spellen Syberia en Still Life. Het plan is om de 50-man sterke groep die nu voor Microïds werkt over te laten plaatsen naar Ubisoft Montreal. De huidige line-up van Microïds komt niet in gevaar volgens de uitgevers. Verdere voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekend.

Van Inkel beboet na presenteren vanuit auto

Icoon Media nieuwsDj Jeroen van Inkel werd vanochtend beboet nadat hij vanuit zijn auto zijn radioprogramma presenteerde. Omdat handsfree bellen te veel ruis zou opleveren moest hij wel met de telefoon in zijn hand rijden, liet woordvoerder Ralph Heijnneman van Radio Veronica later weten. Van Inkel kon door de hevige sneeuwval niet op tijd in de studio zijn.

De radiomaker besloot van de nood een deugd te maken door zijn ochtendprogramma vanuit de file te presenteren. Midden in de uitzending werd hij echter aangehouden door een motoragent. Even later kon Van Inkel live melden dat hij zojuist een boete van 140 euro had opgelopen. Hij kwam uiteindelijk ruim een uur te laat, om 7.15 uur, bij de studio aan.

Hondo winnaar eerste etappe ronde van Murcia

Danilo Hondo heeft de eerste etappe van de Ronde van Murcia gewonnen. De Duitser in dienst van Gerolsteiner was in de sprint het snelste over een etappe van 162 km die van Murcia naar Molina de Segura ging. De Australiër Davis en zijn landgenoot Baumann werden tweede en derde.

De etappe kende een lange ontsnapping van de Belg Wuyts en de Italiaan Tafi. Na 80 km. reden ze weg van het peloton, deze gaf de ontsnappers een maximale voorsprong van vier minuten. Twaalf kilometer voor de eindstreep werden de twee echter weer ingelopen.

Uitslag eerste etappe:

plaatsnaamlandploeg
1Danilo HondoGERGerolsteiner
2Allan DavisAUSLiberty Seguros
3Eric BaumannGERT-Mobile Team
4Wesley van der LindenBelChocolade Jacques

Bar winterweer NL mogelijk nog extremer

Icoon Binnenlands nieuws Veel sneeuwpret vandaag met plaatselijk een laag van ruim vijftig centimeter. In het noorden van het land is het reeds droog, maar de actieve sneeuwzone trekt nu langzaam zuidwaarts. Plaatselijk kan nog tien centimeter vallen. Het dikke pak sneeuw is te danken aan een actieve depressie die boven ons land nagenoeg stil kwam te liggen.

Hoewel het meteorologisch gezien al officieel lente is, lijkt daar in de verste verte nog geen sprake van. Morgennacht zou zelfs het kouderecord verbroken kunnen gaan worden, aldus Meteo Consult. Dit zou een temperatuur van beneden de -15 graden betekenen. Wanneer het opklaart boven een dik sneeuwdek en de wind wegvalt, is dit mogelijk volgens Helga van de Leur, eerder op de radio van vandaag.

Sneeuwval van deze omvang is hoogst uitzonderlijk. Het KNMI meldt dat er op sommige plaatsen in Noord-Holland de tot stand gekomen sneeuwlaag gemiddeld eenmaal per eeuw voor komt. Vrijdag volgt nieuwe sneeuwval, morgen wordt het overal droger.

Heel Nederland heeft de unieke beelden op de (digitale) plaat vastgelegd. Zo ook op het FOK!forum. Talloze users hebben in een aantal topics honderden foto's gepost. Voor de liefhebbers een overzicht van de draadjes:

Sneeuwfoto's deel 2
Sneeuwfoto's deel 3
Sneeuwfoto's deel 4
Sneeuwfoto's deel 5
Carboarden!!
Weerfanaten komen hier samen.

Sneeuw

Er zijn van die mensen die bij het zien van sneeuw net als Rudi met hun handen in de lucht naar buiten gaan rennen, maar er zijn er ook die niet kunnen wachten tot de thermometer weer een temperatuur van minstens 15 graden aangeeft.

Zo kon je op het nieuws beelden zien van slippende en niet vooruitkomende auto's. Die mensen kunnen beter doorsparen voor een Audi Quattro. Dit exemplaar preseert het om tegen een met sneeuw bedekte ski-schans op te rijden.

Met dank aan Matthey en voor de submit.

Woosnam captain Europese Ryder Cup-team

De 47-jarige Woosnam zal volgend jaar de captain van het Europese team zijn tijdens de tweejaarlijkse Ryder Cup. De Ryder Cup is een golf wedstrijd tussen een Europees team en een Amerikaans team.

Ian Woosnam neemt het stokje over van Bernhard Langer, deze was vorig jaar de captain en leidde het Europese team naar een monsterzege over het Amerikaanse team. Voor 2008 is Nick Faldo aan de beurt om captain te zijn voor de ploeg.

Het Amerikaanse team zal volgend jaar Tom Lehman als captain hebben. Paul Azinger wordt als belangrijkste kanshebber gezien om het captainschap in 2008 op zich te nemen.

De Ryder Cup zal volgend jaar worden gespeeld op de K Club baan in Dublin.

Spaanse bondscoach bestraft vanwege racisme

De Spaanse bondscoach Luis Aragonés is door de nationale voetbalbond van Spanje bestraft met een boete van 3000 Euro vanwege racistische opmerkingen over Thierry Henry.

Aragonés maakte de opmerkingen vorig jaar oktober tijdens de voorbereiding op het vriendschappelijke duel Spanje-Engeland. Tijdens een training probeerde de coach Antonio José Reyes te prikkelen en duidelijk te maken dat hij hem beter vond dan de Franse aanvaller van Arsenal. Dat deed hij door Henry onder andere een ‘schijtneger’ te noemen.

De wedstrijd zelf (1-0 winst Spanje) ging overigens ook gebukt onder racistische spreekkoren, wat zelfs leidde tot een diplomatieke rel tussen Engeland en Spanje.

'Ferrari met derde wagen in Australië'

Omdat Ferrari geen toestemming wenst te geven aan Minardi om met de aangepaste 2004-bolide te rijden in de Grand Prix van Australië moet zij mogelijk een derde auto inzetten. Door het Concorde-akkoord is er een verplichting tot het starten met 20 bolides per Grand Prix.

De twintigste auto zou dan van een ander team moeten komen. Voor de hand ligt dat dit BAR zal zijn gezien zij vorig seizoen tweede werden in de strijd om het wereldkampioenschap.

Er wordt al druk gespeculeerd dat Ferrari garen spint bij deze opstelling, omdat een derde auto weliswaar niet meetelt voor de punten, maar wel de twee eerste coureurs Michael Schumacher en Rubens Barrichello kan ondersteunen door concurrenten dwars te zitten.

Belgische moslima zwicht voor bedreigingen

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen Belgische moslima van Marokkaanse komaf heeft ontslag genomen nadat haar werkgever maandenlang werd bedreigd. Een anonieme briefschrijver dreigde werkgever Van Nieuwenhuyse te vermoorden indien hij de 31-jarige Naïma Amzil niet zou ontslaan. Brieven die vandaag binnenkwamen bij het bedrijf Remmery en de krant De Standaard waren voor de vrouw de druppel.

De eerste dreigbrief kwam op 24 november binnen bij het Ledegemse delicatessenbedrijf Remmery. De schrijver eiste toen dat Amzil haar hoofddoek thuis zou laten. Toen de vrouw daar gehoor aan gaf eiste de briefschrijver in nieuwe brieven haar ontslag. Een man uit Kortrijk die in verband met deze zaak werd aangehouden werd enkele dagen later weer vrijgelaten.

Het is niet duidelijk waarom juist Amzil tot mikpunt werd gekozen. In de brieven, ondertekend met N.V.V. (Nieuw Vrij Vlaanderen) en J.R. (Jack Ruby), werden ook andere ondernemers die moslims tewerk stellen gewaarschuwd. De zaak leidde tot veel beroering in België. Amzil en haar werkgever werden zelfs ontvangen door koning Albert.

Belgische moslima zwicht voor bedreigingen
Naïma Amzil en haar werkgever

Landmeters ontdekken bij toeval auto in water

Icoon opmerkelijk nieuwsTwee landmeetkundigen van de Geomeetdienst Meppel deden een bizarre ontdekking toen ze bezig waren met peilingen. Boven een wateroppervlakte in de buurt van Deventer stak tot hun verbazing een auto-antenne uit. De bijbehorende auto zat grotendeels onder de drab in het water verborgen.

Na de melding rukte de politie met groot alarm uit. Het bleek echter om een in december gestolen Peugeot te gaan, zonder passagiers. "We hebben al eens een lege bankkluis gevonden en twee schoenen, maar dit stond nog niet op het lijstje", stelde één van de landmeters later.

Man steekt in op sneeuwbalgooier, beiden aangehouden

iScripters en woutabest hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De politie heeft dinsdagmiddag een 64-jarige man uit Bodegraven en een groepje van zes jongens aangehouden. De man werd aangehouden omdat hij op één van de sneeuwbalgooiende jongens instak, en de jongens werden aangehouden voor 'openlijke geweldpleging'. Dat heeft een politiewoordvoerder woensdag gemeld.

De zes jongens, in de leeftijd van 15 tot 19 jaar, waren sneeuwballen aan het gooien naar de woning van de 64-jarige man. Die werd op een gegeven moment zo kwaad dat hij met een steekwapen, waarschijnlijk een mes of een schroevendraaier, op een 17-jarige jongen uit de groep instak. Die raakte daarbij niet gewond, maar wel liep zijn bodywarmer een gat op.

De politie hield in de eerste instantie alleen de 64-jarige man aan op verdenking van poging tot zware mishandeling en vernieling. Na overleg met de officier van justitie heeft de politie echter ook het groepje jongens aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Alle verdachten moeten zich verantwoorden voor de strafrechter, en mochten vandaag weer naar huis na het ontvangen van hun dagvaarding.

[upd] Twee nieuwe gevallen open tbc

Icoon Binnenlands nieuws Voor de derde keer in korte tijd is er in Nederland een geval van open tuberculose ontdekt. Een inwoner van Vlaardingen blijkt de ziekte sinds januari te hebben, zo blijkt woensdag uit een verklaring van de gemeente. De lokale GGD wil geen gegevens over de man vrijgeven.

De naaste omgeving van de man is opgeroepen mee te doen aan een onderzoek, net als bezoekers van een café en van een coffeeshop waar de man vaak naar toe ging. Volgens de GGD is de kans 'aannemelijk' dat er ook andere bezoekers van die horecagelegenheden zijn besmet.

Het gaat om het derde geval van open tbc in korte tijd. In december bleek een supermarktmedewerker in Zeist met de aandoening rond te lopen, wat leidde tot een grootschalig onderzoek onder bezoekers van de supermarkt. Vorige maand werd er open tbc geconstateerd bij een conducteur, wat leidde tot meer dan 500 telefoontjes van verontruste reizigers in één weekend.

Niet iedereen wordt ziek
Tuberculose is een ziekte die ontstaat door een bacteriële infectie. Besmette mensen kunnen last krijgen van veel niezen en hoesten, vermoeidheid, koorts en een verminderde eetlust. Meestal wordt een patiënt in de longen besmet, maar besmettingen op andere plekken in het lichaam is ook mogelijk. Alleen patiënten met de open variant van longtuberculose zijn voor anderen besmettelijk.

Niet iedereen wordt ziek na contact met iemand met open tbc. Voor mensen met een normale weerstand die geïnfecteerd raken, is de kans op de ziekte ongeveer 10 procent. In Nederland raken per jaar ongeveer 1400 mensen besmet met tbc, maar hierbij gaat het zelden om de open variant. De meeste besmettingen worden dan ook in het buitenland opgelopen.

Wereldwijd is de ziekte een veel groter probleem. In andere werelddelen en in Oost-Europa kost de ziekte ongeveer iedere 15 seconden aan iemand het leven.


Update 17.49 uur
Er is ook open tbc geconstateerd bij een vrouw uit Enschede. Ongeveer zeventig mensen uit haar omgeving en de kinderen op het kinderdagverblijf van haar dochtertje zullen een preventief onderzoek krijgen. Vanwege de incubatietijd van tbc kan dat onderzoek echter pas in april plaatsvinden. Dat heeft de plaatselijke GGD woensdag verklaard.

Start Grodum twijfelachtig

Het is niet zeker of de Noor Oystein Grodum donderdag zal starten op de 5000 meter tijdens de openingsdag van de WK afstanden in Inzell.

Grodum, die favoriet is voor goud op de 5000 en 10.000 meter, is ziek. Woensdag lag de Noor nog met 39 graden koorts op bed. Grodum is van plan zich enkele uren voor de wedstrijd donderdag aan een test te onderwerpen, om te kijken of het zinvol is om mee te doen aan de vijf kilometer.

Villeneuve blij dat Richards weg is

Volgens de kampioen van 1997, Jacques Villeneuve, is de paddock weer een stuk gezelliger nadat David Richards als teambaas bij BAR is vervangen door Nick Fry.

Deze twee hadden in 2003 een conflict met elkaar toen Villeneuve de voormalige teambaas van BAR verweet, dat hij via de media het imago en de werk ethiek van de coureur zwart maakte.

De Canadees vertelde The Guardian: "Nu dat hij weg is, is alles in de F1 een stuk positiever tegen me, maar ik ben er van overtuigd dat dat in vijf minuten weer kan veranderen."

Volgens de coureur, die dit jaar voor Sauber gaat rijden, komt dat omdat er in de F1 maar weinig ruimte is voor iemand die de waarheid spreekt.

Mourinho niet bestraft

Jose Mourinho zal niet worden gestraft voor zijn gedrag tijdens de finale van de League Cup. De Portugees werd in die wedstrijd op last van de politie naar de tribune gestuurd.

Mourinho provoceerde tijdens de finale de supporters van tegenstander Liverpool. Vanaf de tribune zag hij vervolgens hoe Chelsea in de verlenging alsnog de winst naar zich toetrok. Mourinho liet weten dat het gebaar, hij hield een vinger voor zijn mond, bedoeld was voor de pers, en niet voor de fans van Liverpool.

JPM blij met McLaren

Montoya is blij dat hij niet meer voor zijn oude werkgever Williams hoeft te rijden. Vooral het feit dat hij bij Williams werd verweten dat hij te dik was voor de F1 werd niet gewaardeerd door JPM.

Montoya over het rijden bij Williams: "Ik wist niet wat ze nou wilden. Ik won races voor ze, ik pushte de auto tot de limiet, en het enigste waar Frank Williams over klaagde was dat ik te zwaar was en daardoor niet geschikt voor F1 races. Iedereen klaagde daar over toen ik naar de F1 kwam maar hij bleef er maar over doorzeuren. Dat werkt erg demotiverend, ik dacht dat ik hard mijn best deed, en dan zeggen mensen zoiets tegen je."

Ook verklaarde de Colombiaan dat hij aan het begin van vorig seizoen bang was dat hij niet voor het goede team had gekozen omdat McLaren zo langzaam was. Montoya: "Aan het begin van het seizoen was Williams erg snel, vooral de eerste paar races waren wij het snelste en McLaren had veel problemen. Iedereen zei tegen me dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Aan het einde van het seizoen feliciteerde iedereen me echter, omdat toen bleek dat ik de juiste keuze had gemaakt."

Adelaide weer terug door GPWC

Als het GPWC doorgaat dan is er een grote kans dat Melbourne de GP van Australië verliest aan oude rivaal Adelaide.

Adelaide was organisator van de GP van Australië van 1985 tot 1995. Nu is het circuit weer opnieuw benaderd om een GP te organiseren voor het GPWC.

Het krappe circuit van Adelaide wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt voor races met V8 Supercars.

Melbourne heeft nog een contract met Ecclestone tot 2010. Maar wanneer de teams doorzetten met het GPWC dan heeft het circuit hier weinig aan.

Enorme drukte bij F1-parade Melbourne

Naar schatting 150.000 mensen hebben in Melbourne een F1-parade bijgewoond. Drie F1-wagens en twee Australische V8 Supercars reden rondjes op een route rond de beroemdste stukjes van de stad.

Plaatselijke held Mark Webber reed de route in een open BMW en zwaaide naar de enorme mensenmassa, van wie velen dit weekend voor hem naar het echte circuit zullen gaan. "Het was fantastisch om iedereen van zo dichtbij te zien te zien genieten van de Formule 1," aldus de 28-jarige Australiër.

Minardi F1-eigenaar Paul Stoddart reed in één van zijn eigen wagens mee en ook Christijan Albers was van de partij. "Ik denk dat iedereen fantastische herinneringen zal hebben aan een spectaculair gebeuren," aldus Stoddart. "Ik was onder de indruk van de menigte. Ze steunden ons echt en zouden erg trots moeten zijn op de stad. Melbourne is zonder twijfel de beste Grand Prix ter wereld."

Minardi mist mogelijk GP Australië

Ali Salami had ons via de nieuws-submit geheel herschreven (!) te melden:

Minardi Minardi komt mogelijk tijdens de eerste Grand Prix van dit seizoen niet in actie. Het team moet hiervoor namelijk de nieuwe technische regels ontduiken, maar alleen Ferrari weigert hiermee in te stemmen.

Minardi, het kleinste team in de Formule 1, kon nog niet voldoen aan bepaalde aanpassingen met betrekking tot het verlagen van de snelheid. Het team vroeg daarop uitstel aan de negen andere teams. Acht hiervan steunen het team, maar Ferrari is tegen.

"Zoals het nu, woensdagavond, staat zal Minardi zondag niet kunnen deelnemen aan de race omdat Todt heeft geweigerd met ons verzoek in te stemmen", aldus Paul Stoddart. Volgens de teameigenaar van Minardi beweert Todt dat het een kwestie voor de FIA is. "Maar dat is het niet, en dat weet hij. De FIA moet constateren dat de wagens veilig zijn en de negen teams moeten ermee instemmen dat we buiten de technische regels om kunnen deelnemen. Dat zijn totaal verschillende onderwerpen met totaal verschillende procedures."

Stoddart denkt dat Ferrari zich geen dienst bewijst door als enige Minardi niet te steunen. "Het is acht teams voor en één tegen. Ik kan me persoonlijk geen grotere pr-ramp voorstellen dan het uitsluiten van de underdog van wat eigenlijk onze thuisrace is."

Als Ferrari blijft weigeren, dan zal Minardi niet deelnemen. Een rechtzaak ziet het team namelijk niet zitten. "Ons advies zegt dat we een zaak hebben, maar dat zou betekenen dat we de tiende verjaardag van de Grand Prix in de war schoppen en ik weiger om dat te doen. Maar ik sluit een latere rechtzaak niet uit", aldus Stoddart.

-
Meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager. Doe jij alweer mee?

Klien verliest misschien stoeltje

Tweede coureur van Red Bull Racing, Christian Klien verliest misschien zijn racestoeltje na de GP van Bahrein.

Eigenaar van het team Mateschitz zei dat hij, voordat de F1 weer naar Europa gaat, nog een keer na zou denken over wie er naast David Coulthard gaat rijden.

De andere kandidaat voor het stoeltje is de F3000 kampioen Vitantonio Liuzzi. Deze zal nu al de derde Red Bull wagen in Melbourne besturen.

Verder vertelde Mateschitz tegen Die Welt dat het doel van Red Bull is om "tenminste net zo goed te zijn als Jaguar".

Dat winnen, is dat niet saai?

Is het nou nog leuk, een race winnen? Dat is één van die vragen die wel aan Michael Schumacher gesteld zouden kunnen worden. Een journalist was ook benieuwd, en vroeg het vanochtend tijdens een persconferentie.

"Vind je het nu niet saai elke keer te winnen?" aldus de journalist. Zevenvoudig wereldkampioen Schumacher was echter niet van zijn stuk te brengen. "Om eerlijk te zijn: ik heb van elke race die ik heb gewonnen genoten omdat iedere race anders is." aldus de Duitser. "En na het testen tijdens de wintermaanden en alle uitdagingen die erbij komen kijken zou het mooi zijn om hier te winnen."

NEC wil verder met Wisgerhof

NEC heeft Peter Wisgerhof een nieuwe aanbieding gedaan. Het contract van de verdediger loopt na dit seizoen af. Wisgerhof heeft de aanbieding nog in beraad.

Naast het contract van Wisgerhof lopen er deze zomer nog zeven verbintenissen ten einde. Van deze zeven spelers keren er drie na de zomer zeker weten niet terug in Nijmegen. Doelman Dennis Gentenaar heeft aangegeven toe te zijn aan een andere club, tweede keeper Albert van der Sleen zet een punt achter zijn carrière en voor aanvaller Thijs Hendriks heeft trainer Cees Lok geen plek meer in de selectie.

NOS haalt UEFA rechten binnen

De NOS heeft de televisierechten bemachtigd voor de finales van de UEFA Cup en de Europese Supercup.

Het gaat om de finales van 2005 en 2006. De finale van de UEFA Cup vindt dit jaar plaats in Lissabon. In Monaco wordt zoals traditie gespeeld om de Europese Supercup (winnaar Champions League tegen winnaar UEFA Cup).

Met het binnenhalen van de rechten zendt de NOS de aankomende jaren toch nog voetbal uit. Eind 2004 gingen de eredivisierechten naar de nieuwe zender Talpa en ook de Champions League rechten dreigen verloren te gaan. Talpa, SBS en RTL zijn namelijk net zoals de NOS in de race voor de nieuwe rechten. Daarnaast worden de wedstrijden van het Nederlands elftal tot 2010 uitgezonden door SBS.

Avondspits heeft geen last meer van sneeuw

Mocht je nog naar huis moeten rijden, dan zal je als het goed is geen last meer hebben van de sneeuwval. De snelwegen in Nederland zijn weer sneeuwvrij. Dat heeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat in Utrecht gezegd. In Friesland en Groningen, waar de meeste sneeuw viel, zijn ook de provinciale wegen nagenoeg sneeuwvrij, zo lieten woordvoerders weten.

Op Schiphol zijn nog wel veel vertragingen. Aan het einde van de middag vertrokken vliegtuigen uit Amsterdam met vertragingen van soms drie uur. Waar de luchthaven op een normale middag zestig vliegtuigen per uur verwerkt, waren dat er woensdagmiddag tien tot twintig, aldus een woordvoerster van de luchtverkeersleiding.

Volgens haar hebben de oplopende vertragingen drie oorzaken. Vanuit de verkeersleidingstoren is het zicht erg slecht door de laag hangende wolken. Verder duurt het lang voordat vertrekkende vliegtuigen vrij zijn van sneeuw. Ook neemt het sneeuwvrij maken van de banen zo veel tijd en mankracht in beslag, dat slechts één start- en één landingsbaan gebruikt kunnen worden. "De vertragingen begonnen vanochtend vroeg, en als je eenmaal vertraging hebt blijft dat de hele dag doorlopen", aldus de woordvoerster.

'KLM heeft enorm geblunderd bij diamantroof'

Icoon Binnenlands nieuws De KLM heeft enorm geblunderd bij de beveiliging van de lading diamanten die afgelopen vrijdag van het zwaarbewaakte laadplatform van Schiphol werd gestolen. De KLM zou nu proberen de schuld voor de overval af te schuiven, zo hebben ingewijde bronnen binnen de KLM en Schiphol in de Volkskrant gezegd. Bij de overval werd vermoedelijk voor zo'n 76 miljoen euro aan sieraden en diamanten buitgemaakt.

Volgens de bronnen zou de KLM bewust bezig zijn met het schetsen van een onjuist beeld over de overval. Zo verklaarde de KLM gisteren dat het busje niet op afstand gestopt was, omdat de luchtvaartmaatschappij bang was voor een gijzeling. In het geval van een gijzeling zouden de regels voorschrijven dat er niet ingegrepen mag worden. Dit wordt door de bronnen van de krant echter afgedaan als een 'smoes'. Het zou bij de KLM al bekend zijn geweest dat het niet om een gijzeling ging op het moment dat de melding van de overval binnenkwam.

Het is inmiddels ook duidelijk dat het transportbusje niet gepantserd was, zoals de KLM eerder heeft verklaard. In tegenstelling tot de verklaringen van de KLM zou er ook geen 'fuel-stop' in het busje hebben gezeten, of zou die niet hebben gewerkt. Met een fuel-stop had het busje op afstand stilgezet kunnen worden.

Volgens de bronnen waren de diamanten ook niet verpakt in een speciale verpakking, die ze onaantrekkelijk maakt om te stelen. Het beveiligingspersoneel dat het busje bestuurde zou zelfs ongetraind zijn geweest.

Daarnaast zouden ook een aantal delen van het verloop van de overval niet kloppen. Het busje zou namelijk niet zijn klemgereden, zoals de KLM eerder berichtte, maar de overvallers zouden pas in actie zijn gekomen op het moment dat het busje klaarstond om de diamanten uit te laden.

Auto van de overvallers was van de KLM
De auto waarin de overvallers op het waardetransport wachtten, blijkt een gestolen KLM-wagen te zijn. Die werd ongeveer een uur voor de overval gestolen van een afgeschermd gedeelte van Schiphol. De sleuteltjes zaten nog in de onbeheerde wagen, wat daar gewoonte zou zijn omdat er geen diefstal verwacht wordt.

Inmiddels is ook duidelijk hoe de daders van het platform af zijn gekomen. Ze reden namelijk gewoon achter een vrachtwagen aan waarvoor de slagboom omhoog ging.

Krol gelooft nog in de titel

In de ogen van interim trainer Ruud Krol doet Ajax nog mee voor twee prijzen dit seizoen. Vanavond speelt Ajax de kwartfinale van de Amstel Cup tegen ADO Den Haag en Krol ziet voor Ajax ook nog kansen de landstitel te prolongeren.

In een interview met De Telegraaf probeert Krol de druk een beetje van de schouders van zijn spelers te halen. "Natuurlijk willen we graag de Amstel Cup winnen. Daar zetten we vol op in. Maar we voelen ons ook nog niet uitgeschakeld voor het kampioenschap. Ik geloof nog in twee prijzen. Daar gaan we in ieder geval wel voor.", aldus Krol.

Ajax kan vanavond in ieder geval niet beschikken over de Braziliaan Filipe. De linksback brak bij een huishoudelijk ongeval zijn bovenarm. Ook Nigel de Jong is niet fit genoeg. De Jong heeft een kwetsuur aan zijn scheenbeen. Naast deze twee spelers kan Krol ook geen beroep doen op de al langer geblesseerden Tomas Galasek, Hans Vonk, Steven Pienaar en Zdenek Grygera.

Minardi mist mogelijk GP Australië

Minardi F1 komt mogelijk tijdens de eerste Grand Prix van dit seizoen niet in actie. Het team moet hiervoor namelijk de nieuwe technische regels ontduiken, maar alleen Ferrari weigert hiermee in te stemmen.

Minardi, het kleinste team in de Formule 1, kon nog niet voldoen aan bepaalde aanpassingen met betrekking tot het verlagen van de snelheid. Het team vroeg daarop uitstel aan de negen andere teams. Acht hiervan steunen het team, maar Ferrari is tegen.

"Zoals het nu, woensdagavond, staat zal Minardi zondag niet kunnen deelnemen aan de race omdat Todt heeft geweigerd met ons verzoek in te stemmen," aldus Paul Stoddart. Volgens de teameigenaar van Minardi beweert Todt dat het een kwestie voor de FIA is. "Maar dat is het niet, en dat weet hij. De FIA moet constateren dat de wagens veilig zijn en de negen teams moeten ermee instemmen dat we buiten de technische regels om kunnen deelnemen. Dat zijn totaal verschillende onderwerpen met totaal verschillende procedures."

Stoddart denkt dat Ferrari zich geen dienst bewijst door als enige Minardi niet te steunen. "Het is acht teams voor en één tegen. Ik kan me persoonlijk geen grotere pr-ramp voorstellen dan het uitsluiten van de underdog van wat eigenlijk onze thuisrace is."

Als Ferrari blijft weigeren, dan zal Minardi niet deelnemen. Een rechtzaak ziet het team namelijk niet zitten. "Ons advies zegt dat we een zaak hebben, maar dat zou betekenen dat we de tiende verjaardag van de Grand Prix in de war schoppen en ik weiger om dat te doen. Maar ik sluit een latere rechtzaak niet uit," aldus Stoddart.

Minder stroomstoringen in 2004

Icoon Binnenlands nieuws Er werden vorig jaar in totaal 16.436 stroomstoringen geregistreerd, wat 1,8 procent minder is dan in 2003. Gemiddeld had iedere klant van de energiebedrijven 24 minuten in het jaar geen stroom, wat in 2003 nog een half uur was. Dat blijkt uit cijfers van EnergieNed. Energiebedrijven zijn sinds 2000 verplicht de cijfers bij te houden en te publiceren.

Het grootste gedeelte van de stroomstoringen werd veroorzaakt door graafwerkzaamheden, ondanks dat de bedrijven die deze werkzaamheden uitvoeren gewoon kunnen opvragen of er met elektriciteitskabels rekening moet worden gehouden. Dit gebeurt echter lang niet altijd.

'Collina stopt met fluiten'

Internationaal topscheidsrechter Pierluigi Collina stopt na dit seizoen met fluiten. Dat meldt de Italiaanse krant La Gazetta Dello Sport.

De 45-jarige Collina zou volgens de leeftijdsgrens nog één jaar door mogen fluiten, maar de naam van de alom als beste scheidsrechter ter wereld beschouwde Collina wordt nadrukkelijk in verband gebracht met het voorzittersschap van de Italiaanse scheidsrechterscommissie. Daar zou Collina de opvolger moeten worden van Paolo Bergamo en Pierluigi Pairetto.

De FIFA wil echter dat Collina nog een jaar doorgaat met fluiten. Voorzitter Sepp Blatter ziet Collina graag als actief scheidsrechter deelnemen aan het WK 2006 in Duitsland.

Chivu fit voor interland met Nederland

Christian Chivu zal naar eigen zeggen deel uitmaken van de nationale ploeg van Roemenië bij de interland tegen Nederland op 26 maart aanstaande.

De speler van AS Roma kwam dit seizoen nog niet in actie voor zijn club in de competitie nadat hij in de voorbereiding zijn middenvoetsbeentje had gebroken. Op 3 november van het vorige jaar maakte Chivu als invaller zijn rentree in de Champions League wedstrijd tegen Bayern Leverkusen, maar na 28 minuten bleek dat zijn voet nog niet voldoende hersteld was waardoor een nieuwe operatie noodzakelijk bleek. Inmiddels traint de ex-Ajacied weer mee met de selectie van AS Roma. Chivu: "Ik ben er helemaal van hersteld. Ik hoef alleen nog maar wedstrijdritme op te doen en ervoor te zorgen dat ik op mijn best ben tegen Nederland."

Nederland en Roemenië maken deel uit van Groep 1 van de kwalificatierondes voor het WK in Duitsland in 2006. Beide landen hebben 10 punten, Nederland met een wedstrijd minder.

Man verdacht van ontucht met pasgeboren dochter

Icoon Binnenlands nieuws Justitie verdenkt de 46-jarige R. F. uit Krimpen aan den IJssel er van zijn dochter negen jaar lang te hebben misbruikt. Het seksueel misbruik van de man zou al enkele dagen na de geboorte van zijn dochter zijn begonnen. Dat blijkt uit de dagvaarding voor de rechtszaak die op 18 maart van start zal gaan. De man wordt ook verdacht van het plegen van ontucht met drie minderjarige nichtjes.

Zijn dochter werd op 8 november 1995 geboren, waarna de man op 11 november het kind al voor het eerst misbruikt zou hebben. Het misbruik ging door tot het meisje 9 jaar oud was in december 2004. De man zou regelmatig haar genitaliën hebben gelikt, zijn vingers en geslachtsdeel in haar vagina en mond hebben gestoken, en op het lichaam van zijn dochter klaargekomen zijn.

De man werd in december 2004 aangehouden. De vormen van misbruik die de man pleegde, kwamen naar voren in een verklaring na zijn aanhouding. "Elke incestzaak is vreselijk, maar dat het vanaf een zo'n jonge leeftijd gebeurt, dat hebben we niet vaak meegemaakt", aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

Telegraaf vandaag gratis online te lezen

Veel mensen hebben vanochtend vanwege de hevige sneeuwval geen krant gekregen. Toch wil Dagblad De Telegraaf haar lezers tegemoet komen. Daarom kan iedereen vandaag via internet de krant toch gratis lezen. Mensen hoeven zich niet te registreren.

Wegens de sneeuw kon volgens de directie van De Telegraaf de papieren editie niet overal in het land worden bezorgd. De internetversie is identiek aan het dagblad.

Klik dus hier om de complete Telegraaf gratis te lezen.

50 Cent krijgt eigen game

Rapper 50 Cent heeft eerder al eens gezegd dat hij zijn eigen videogame wilde en dat lijkt nu bevestigd te worden. Op MTV.com is namelijk nieuws verschenen over de game 50 Cent: Bulletproof. Deze titel is gebaseerd op een schietincident in 2000 waar 9 kogels 50 Cent raakten, maar hij het toch overleefde.
50 Cent kreeg al een voice-acting rol aangeboden voor GTA: San Andreas, maar deze heeft hij afgeslagen. Nu zegt hij het volgende:
"[...]
I'm out to destroy the competition and my video game is no different. I plan to shake up the video game world like I did the rap world.
[...]"


In de game kruipt de speler in de huid van "fifty" en moet je een internationaal complot ontrafelen. De muziek zal natuurlijk verzorgd worden door de rapper zelf. Bovendien zul je zelf muziek kunnen mixen in een 'music lab'. De stemmen in de game zullen onder andere worden ingesproken door Dr. Dre en andere leden van G-Unit.
Hier kan je een gecensureerde trailer van de game vinden.

Op welke platforms de game zal verschijnen en wanneer is nog niet bekend.
Er is officieel ook nog niks bekend over de publisher van de game, maar de videostream staat onder copyrigt van Vivendi Universal...

Opening 2006 niet in Australië

De opening van het Formule 1 seizoen in 2006 zal niet in Australië plaatsvinden dit omdat het anders gelijk zou vallen met de Gemenebest spelen.

Vanaf 2007 tot en met 2010 hebben de Australiërs wel de garantie voor de eerste wedstrijd van het seizoen met na 2010 een optie tot verlenging van vijf jaar.

Het is dit jaar de tiende keer dat de openingsgrandprix in Melbourne verreden word.

[Upd]IJsvrij voor voetballers

Trainer Ron Jans van FC Groningen heeft zijn spelers twee dagen ijsvrij gegeven omdat de trainingsvelden bij het Oosterpark Stadion niet bespeelbaar zijn door de sneeuw.

Of er vrijdag en zaterdag wel getraind kan worden is nog onduidelijk en hangt van het weer af, hetzelfde geldt voor de wedstrijd van zondag tegen PSV.

Update
Ook de spelers van Cambuur hebben woensdag ijsvrij gekregen en hoeven waarschijnlijk donderdag ook niet aan de gang. Bij SC Heerenveen werd er wel getraind maar dan wel in de zaal.

Bouchiba twee wedstrijden geschorst

Elbekay Bouchiba heeft in hoger beroep een schorsing ontvangen van vier wedstrijden waarvan twee voorwaardelijk.

In eerste instantie had de tuchtcomissie hem vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk geschorst maar de commissie van beroep oordeelde dus anders. De tuchtcomissie vond dat Bouchiba een elleboogstoot had uitgedeeld in de wedstrijd tegen FC Twente maar de comissie van beroep was het daar niet mee eens en veroordeelde de speler van FC Twente voor het slaan van zijn tegenstander waar een lichtere straf voor staat.

Volgend seizoen mogelijk elf Engelse teams Europa

Als alles meezit zullen er volgend seizoen het record van elf Engelse clubs in de Europese bekertoernooien kunnen meespelen. Deze week kreeg Engeland namelijk twee intertoto-plaatsen toegewezen.

Via de Intertoto kunnen clubs zich plaatsen voor de UEFA Cup. Als dat twee Engelse clubs zou lukken, zou het aantal Engelse teams in Champions League en UEFA Cup al op negen komen. Engeland heeft immers recht op vier CL-plaatsen, waarvan twee plaatsen in de voorronde, en drie in de UEFA Cup.

Daarnaast zou er nog een toewijzing kunnen komen op basis van het UEFA Fair Play-klassement, hetgeen Engeland al vaker is overkomen, en waarmee de teller op 10 clubs zou staan. En tenslotte is het mogelijk dat Newcastle United of Middlesbrough de UEFA Cup wint en zich niet via beker of competitie voor een van de Europese bekertoernooien plaatst. Als titelverdediger mag het dan alsnog aan de UEFA Cup meedoen, waardoor het Engelse totaal op elf zou uitkomen.

Microsoft neemt nog meer mensen in Japan aan

Nadat vorige week al bekend werd dat Microsoft Hironobu Sakaguchi, geestelijk vader van de Final Fantasy serie, had aangenomen om games te gaan ontwikkelen voor de Xbox 2 werden daar vandaag nog twee namen aan toegevoegd.
Het gaat om Yoshiki Okamoto en Tetsuya Mizuguchi die zich zullen gaan inzetten voor de Xbox 2.
Okamoto is vooral bekend van series als Street Fighter en Resident Evil.
"[...]
My goal in creating these games is to make completely fresh and riveting experiences that gamers have never had before," said Okamoto. "With the next-generation Xbox platform, I can turn this vision into a reality.
[...]"


Mizuguchi is verantwoordelijk voor games als SEGA Rally Championship, Rez and Space Channel 5.
"[...]
By combining various factors, including exciting storylines, action, graphics and music, I’ve created video games that have brought gamers the ultimate fun in gaming," said Mizuguchi. "Now, I hope to create games that will give gamers the most emotional and thrilling gaming experience possible - joy, thrills, sympathy and speed. The power and advanced technologies of the next-generation Xbox platform will enable winning games with powerful emotions, high-quality graphics and sound.
[...]"


IJsklomp doorboort voorruit auto op A18

Icoon Binnenlands nieuws Op de A18 is vanochtend een auto geraakt door een ijsklomp. De ijsklomp viel van een vrachtwagen, en doorboorde de voorruit van de auto. De twee inzittenden raakten niet gewond. Dat heeft de politie gemeld. Hevige sneeuwval veroorzaakt al de hele dag veel problemen in grote delen van het land.

Het ongeval vond rond 07.45 uur ter hoogte van het Gelderse Wehl plaats. De 27-jarige bestuurster van de auto was bezig een vrachtwagen in te halen, toen daar een ijsklomp van losbrak die de voorruit doorboorde. De ijsklomp miste de bestuurster en haar bijrijdster, en kwam terecht op de hoedenplank van de auto.

Wanda and the Colossus verandert van naam

Sony heeft bevestigd dat het vervolg op de game ICO, momenteel bekend als Wanda and the Colossus in ontwikkeling is en in 2005 gereleased zal worden. Sony heeft verder bekend gemaakt dat het spel in Europa voortaan bekend zal zijn onder de naam Shadow of the Colossus.

In het spel wordt het lichaam van een jong meisje op een altaar gelegd. Achter het altaar ligt een grote wereld waarin kolossale wezens leven. Als al deze wezens zijn gedood dan zal het meisje weer tot leven komen. Shadow of the Colossus zal enkel voor de PlayStation 2 verschijnen.


NS: Rookverbod op perrons verwarrend

Icoon Binnenlands nieuws Volgens de Nederlandse Spoorwegen (NS) werkt het rookverbod op de perrons erg verwarrend voor de reizigers. Die weten vaak niet waar het precies toegestaan is om te roken, ondanks de invoering van speciale rookzuilen. Daarom zal de NS de rookzones beter gaan aangeven. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld.

De speciale rookzuilen zorgen nu voor veel verwarring bij de rokers, omdat het vaak niet duidelijk is hoe ver ze van die palen mogen staan. Hoewel de omroepberichten over het rookverbod, dat sinds 1 januari vorig jaar geldt, nog altijd regelmatig langskomen, begrijpen veel mensen bijvoorbeeld niet waarom ze op een overdekt perron niet mogen roken.

De NS zal nu verschillende maatregelen nemen, zoals het plaatsen van bordjes, om de zichtbaarheid van de rookzuilen te verbeteren. Bovendien zullen een groot deel van de rookzuilen moeten worden aangepast omdat ze te veel walmen. Het walmen ontstaat doordat veel mensen ook papier of lege sigarettenpakjes in de zuilen proppen.

ADO ruimt sneeuw in Zuiderpark

ADO Den Haag rekent erop dat de wedstrijd om de Amstel Cup tegen Ajax ondanks de hevige sneeuw in de regio woensdagavond gewoon kan doorgaan.

De regionale consul heeft woensdagochtend de situatie in het Zuiderpark bekeken. Als de zeilen op het veld sneeuwvrij kunnen worden gemaakt, zou er volgens de consul gewoon kunnen worden gespeeld.

"We werken vanaf half acht vanochtend met man en macht om de zeilen schoon te krijgen", aldus de woordvoerder van de club. "We doen er alles aan om de wedstrijd door te laten gaan. Het is alleen een beetje lastig in te schatten wanneer we de zeilen van het veld kunnen halen. Daar willen we zolang mogelijk mee wachten."

Bedrijven doneren 3 miljoen aan Star Trek reddingsactie

Sorcerer had ons via de nieuws-submit geheel herschreven (!) te melden:

Icoon Showbiz nieuws Drie gulle 'anonieme weldoeners' hebben samen 3 miljoen dollar gedoneerd aan TrekUnited, de organisatie die is opgericht om de serie Star Trek Enterprise te redden.

Star Trek Enterprise, dat nu aan z'n vierde seizoen bezig is, is de nieuwste reïncarnatie van Star Trek. Star Trek was in zijn eerste vorm in 1966 voor het eerst op de buis te zien. Enterprise speelt zich af in de tijdperiode vóór de andere series. Kijkcijfers van de serie vielen echter tegen waarop UPN, de televisiezender van Paramount Pictures, vorige maand besloot de serie te stoppen na het huidige seizoen.

Na het bekend worden van dit nieuws zijn er meerdere organisaties opgestart om de serie te redden, zijn er tienduizenden dollars gedoneerd en zijn er demonstraties gehouden bij de Paramount Studios in Los Angeles, waarvoor zelfs mensen uit Engeland en Nieuw Zeeland overvlogen om mee te kunnen demonstreren.

De 'anonieme weldoeners' gaven als reden dat Star Trek een belangrijke bron van inspiratie voor ze is. Het zou gaan om bedrijven uit de commerciële ruimtevaartsector. "Eén op de twee ondernemers in de ruimtevaart doet z'n inspiratie op bij Star Trek. En we zijn niet alleen goed in sci-fi kijken op tv, maar ook in het schrijven van cheques... grote cheques! De mensen die dit soort televisieprogramma's uitzenden hebben een verantwoordelijkheid: inspiratie", zo valt in een verklaring te lezen. "Om de serie zomaar te stoppen, alleen vanwege de kijkcijfers, zegt ons heel veel over de manier waarop men bij Paramount denkt."

Het geld zal worden gebruikt om de kansen voor een vijfde seizoen van Enterprise te vergroten. Waaraan het zal worden uitgegeven is nog onduidelijk. Vooralsnog lijkt het vooral te laten zien hoeveel de fans over hebben voor hun serie. De productiekosten van één aflevering van Enterprise bedragen ruim 1 miljoen dollar.


Kunnen Captain Archer en zijn crew ook volgend jaar nog missies uitvoeren?

Carter, Nowitzki spelers van de maand

New Jersey Nets' Vince Carter en Dallas Mavericks' Dirk Nowitzki zijn uitgeroepen tot spelers van de maand voor de Eastern en Western Conference.

Over de maand februari genomen scoorde Carter, op Allen Iverson na, de meeste punten per wedstrijd. Gemiddeld maakte hij 30.2 punten met een schotpercentage van 44.4%, 6.3 rebounds en 3.8 assists. In zes wedstrijden scoorde Carter meer dan 30 punten en hij was in elf van de dertien wedstrijden topscorer bij de Nets. Zijn beste wedstrijd had Carter tegen de 76ers waarin hij tot 43 punten en 14 rebounds kwam. De Nets wonnen zeven van hun dertien wedstrijden in februari.

Nowitzki en de Mavericks wonnen tien van hun dertien wedstrijden. Hierin kwam Nowitzki gemiddeld tot 27.2 punten (46.4%), 10.2 rebounds en 3.8 assists. Hij liet acht double-doubles noteren in de laatste tien wedstrijden en in vijf wedstrijden scoorde hij 30 punten of meer. Over de maand februari was Nowitzki de topscorer in de Western Conference, en vierde in de gehele league.

Julia Roberts heeft te grote borsten

Icoon Showbiz nieuwsActrice Julia Roberts vindt dat ze door haar zwangerschap te grote borsten heeft gekregen. De 37-jarige filmster beviel eind november van de tweeling Phinnaeus en Hazel. Roberts verscheen zondag bij de uitreiking van de Oscars voor het eerst sinds de bevalling weer in het openbaar.

"De jurk die ik bij de Oscars aanhad, is de enige waar mijn borsten in passen. Leuk is anders", grapte Roberts daags na de uitreiking in de Oprah Winfrey Show. Haar borstomvang zou tweemaal zo groot zijn geworden. De actrice, die vroeger haar brede glimlach tot handelsmerk had, won in 2000 zelf een Oscar toen ze de rondborstige hoofdpersoon in de film Erin Brockovich speelde. Destijds moest ze om dat effect te bereiken een opgevulde beha gebruiken.

Roberts wilde graag bij het belangrijkste filmgala zijn, om mensen te herinneren dat ze niet dood is, maar 'slechts' kinderen heeft gebaard. Ze overhandigde de prijs voor de beste regisseur aan Clint Eastwood, die zijn Oscar binnensleepte voor de film 'Million Dollar Baby'.

Julia Roberts vindt dat ze te grote borsten heeft
Julia Roberts met de enige jurk die haar nog paste

And the winner is...

Gisteravond werden voor de tweede keer de BAFTA Games Awards uitgereikt. De uitreiking vond plaats in het Londense Café Royal.

Grote winnaar was Half-Life 2, dat maar liefst zes belangrijke prijzen binnensleepte en won in de categorieën: beste game, actie adventure, online & multiplayer, PC-game, art direction en animatie.

Burnout 3 scoorde ook goed en wist drie prijzen te winnen: beste race game, technical direction en beste PS2 game. Halo 2 won de titel van beste Xbox game, voor de GameCube was dit Prince of Persia: Warrior Within.

De BAFTA Special Award, een soort lifetime achievement of oeuvreprijs werd uitgereikt aan Sam Houser en Leslie Benzies van Rockstar Games voor hun bijdrage aan de games industrie.

De originaliteitsprijs ging naar Singstar/Singstar Party en in de categorie kindergames won Donkey Konga. Pro Evolution Soccer 4 haalde de beste sport game award binnen.

De handheld award was bestemd voor Colin McRae Rally 2005, in de mobiele categorie won Blue Tooth BiPlanes, de audio award ging naar Call of Duty: Finest Hour en Hitman: Contracts won de BAFTA voor de beste muziek.

Iraanse wil van stinkende echtgenoot af

Guuzz, thomas26 en neegij hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen vrouw in Iran wil scheiden van haar echtgenoot, omdat deze zich al drie jaar niet meer gedoucht heeft. Zo meldden de Iraanse staatsmedia. De man heeft een fobie voor water. Hij zou dusdanig stinken dat zelfs zijn kinderen niet bij hem in de buurt willen komen. De vrouw wil een proefproces afdwingen om de mogelijkheden voor echtscheiding te verruimen.

Het is voor Iraanse vrouwen slechts in enkele gevallen mogelijk om een scheiding af te dwingen. Mishandeling, drugsverslaving of een gevangenisstraf zijn mogelijkheden om een huwelijk te ontbinden. Volgens juristen maakt de vrouw een kans als ze gaat aanvoeren dat ze haar echtgenoot zo is gaan haten dat zij niet langer met hem kan samenleven. Stinken op zich is geen grond voor een echtscheiding.

Overigens heeft de man in kwestie niet altijd een fobie voor water gehad. Tot drie jaar geleden had hij juist een obsessieve aandrang zich te wassen, en douchte hij drie keer per dag.

VS schaft doodstraf minderjarigen af

Icoon politiek buitenland nieuwsHet Amerikaanse Hooggerechtshof heeft bepaald dat de doodstraf voor 16- en 17-jarigen moet worden afgeschaft. In 1989 schafte het Hof al de doodstraf voor jongeren onder de zestien jaar af, in 2002 die voor zwakbegaafden. In totaal zitten er momenteel 72 personen in een dodencel, voor een misdaad die ze pleegden als minderjarige.

Vijf van de negen opperrechters meenden dat het opleggen van de doodstraf aan minderjarigen in strijd is met de Grondwet, die het opleggen van 'wrede en ongebruikelijke' straffen verbiedt. Zij stelden dat de Amerikaanse maatstaven dusdanig zijn veranderd, dat minderjarige als minder strafbaar worden gezien dan de gemiddelde misdadiger. De internationale opinie speelde ook een rol in het besluit. Het executeren van minderjarigen plaatste de VS in het selecte gezelschap van landen als Saoedi-Arabië, Iran en China. Sinds 1976 heeft Amerika 22 jongeren terechtgesteld. Hiervan kregen 13 hun straf in de staat Texas.

De opperrechters die tegenstemden vonden het bedenkelijk dat het Hof uitmaakt wat 'gepast' is. Ook hekelden ze de invloed van 'buitenlandse hoven en wetgevers'.

'VVD durfde niet aan monarchie te komen'

Icoon politiek binnenland nieuwsDe VVD-commissie die het Liberaal Manifest schreef durfde het niet aan de politieke rol van de koningin aan de orde te stellen. Overwogen werd om te pleiten voor een staatshoofd met louter ceremoniele taken. Om te voorkomen dat de media zich op dat punt zou concentreren en geen aandacht zou schenken aan de rest van het manifest werd dit punt geschrapt.

Overigens werd met het voorstel om te komen tot een gekozen formateur wel indirect gepleit voor verkleining van de invloed van de vorst. In het voorstel wijzen kiezers een formateur aan die een kabinet vormt en in de regel zelf aan de slag gaat als minister-president. Nu is het nog zo dat de koningin de formateur van een kabinet benoemd, meestal na advies te hebben ingewonnen bij de fractieleiders van de verschillende politieke partijen.

"Ze hebben het niet aangedurfd aan de monarchie te komen. Over God, de koningin en de hypotheekrente-aftrek praat je niet als politicus", stelt een vooraanstaand lid van de Tweede-Kamerfractie van de liberalen. Volgens Geert Dales, voorzitter van de commissie die het Liberaal Manifest schreef, is er vanuit de VVD-top geen druk uitgeoefend op zijn commissie. "We hebben ze van tijd tot tijd geïnformeerd, maar kregen volledig de vrije hand", reageert Dales.

Barça lijkt toch te vroeg voor Robben

De geblesseerde Arjen Robben speelt waarschijnlijk toch niet mee met Chelsea in de UEFA Champions League-topper tegen FC Barcelona op 8 maart in Londen.

"Het is niet onmogelijk dat ik het haal, maar ik schat de kans in op tien procent", zei Robben in de Daily Star. Eerder werd er nog gespeculeerd dat die kans veel groter was.

Een maand geleden liep de 21-jarige Robben twee breuken op in zijn voet. "Mijn herstel gaat wel veel sneller dan verwacht. Ik ga echter geen onnodige risico's nemen."

Robben zal op 26 maart waarschijnlijk wel weer beschikbaar zijn voor Oranje, als die dan in Boekarest tegen Roemenië moet spelen.

Nintendo helemaal klaar voor release Nintendo DS

Nintendo is helemaal klaar voor de release van hun DS in Europa. Zoals de meeste van jullie wel weten staat de release gepland op 11 maart en Nintendo is daarom nu al begonnen met het bevoorraden van meer dan 30.0000 winkels met in totaal 650.000 DS'jes en 2,5 miljoen stuks software. De bevoorrading vindt plaats met 100 vrachtwagens die naar meer 20 landen trekken. Dus mocht je nog een verdachte vrachtwagen zien, dan weet je wat erin zit...

Om aan de vraag te kunnen voldoen heeft Nintendo ook een compleet nieuwe productielijn opgezet waar men 144.000 stuks software per dag kan produceren.



Here they come!

NCRV'ers woedend over verplichte kerkcursus

Icoon Media nieuwsMedewerkers van de NCRV hebben boos en verontrust gereageerd op de aankondiging van voorzitter Kees Klop dat alle werknemers een cursus protestantisme dienen te volgen. De omroep wil hiermee haar protestants-christelijke identiteit versterken, zo zei Klop gisteren in het Nederlands Dagblad.

NCRV-coryfee Sjors Fröhlich, onder meer presentator van het radioprogramma Stand.nl, reageerde woedend. "Ik vind het schandalig, een belediging voor het personeel. De enige die een cursus nodig heeft is Klop zelf, een cursus communicatie", stelde Fröhlich. Ook de suggestie van Klop dat de omroep bij het aantrekken van nieuw personeel moet selecteren op verbondenheid met het geloof viel niet in goede aarde. "Het is niet de bedoeling dat bij de NCRV alleen nog mensen met een 'actieve protestantse levensovertuiging' mogen werken", stelde algemeen directeur Cees Abbenhuis in een reactie.

Het is niet de eerste keer dat Klop voor onrust zorgt binnen de eigen gelederen. Vorige maand joeg hij de redactie van Netwerk op de kast door in de pers te roepen dat het actualiteitenprogramma zich te veel als de 'linkse Volkskrant' uit.

Sneeuw zorgt voor veel overlast

De zware sneeuwval die Nederland momenteel teistert, zorgt met name in Friesland voor enorme overlast. De politie roept daar de mensen op om thuis te blijven. Wegen zijn namelijk niet of nauwelijks begaanbaar. Kranten worden vaak al niet bezorgd en veel scholen zijn dicht. In Friesland, Groningen en Drenthe ligt het volledige streekvervoer plat. Het is te gevaarlijk om met bussen de weg op te gaan.

In Noord-Holland is er ook veel overlast. Op Schiphol kan maar één landingsbaan worden gebruikt waardoor veel vluchten zijn vertraagd. De vertragingen lopen op tot meer dan twee uur. Vooral boven het Noordzeekanaal is veel sneeuw gevallen. Op de snelwegen staan richting Amsterdam lange files. In de kop van Noord-Holland zijn net als in Friesland sommige wegen nauwelijks begaanbaar. Het openbaarvervoer in Noord-Holland rijdt echter wel maar met vertraging. Op de A9 bij Alkmaar werd het verkeer vanochtend enige tijd stil gezet om een colonne strooi- en veegwagens de snelweg schoon te laten maken tot aan de Velsertunnel.

In delen van Friesland en Drenthe is het afgelopen etmaal 20 tot 30 centimeter sneeuw gevallen, hetgeen zelden voorkomt. Een hoeveelheid van 35 cm of meer komt gemiddeld maar eens in de 50 jaar voor. Aan de kust is dat nog zeldzamer. De huidige sneeuwsituatie in Nederland is nog unieker omdat niet een enkele plaats maar een groot gebied te maken heeft met zulke grote hoeveelheden.

Een band met sneeuwbuien trekt momenteel van het noorden over het zuiden. Het KNMI verwacht 5 tot 10 centimeter op sommige plaatsen. In sommige delen van zuid Nederland is overigens nog weinig tot geen sneeuw gevallen.


De situatie vanochtend in de tuin bij FOK!ker Zapprrr te Assen.

Paul wil gelijkwaardige schaatsploegen


De overstap van Sven Kramer naar de schaatsformatie van TVM is niet in de gehele schaatswereld met gejuich ontvangen. Ingrid Paul, coach van Telfort, ziet er een bedreiging in. "Als er één ploeg gaat overheersen, is dat slecht voor deze sport."
[/i]

Aan de vooravond van het wereldkampioenschap afstanden in Inzell zou de trainster liever willen dat het anders gaat. "In de NBA (Amerikaanse basketbal) heeft de ploeg die een talent het hardst nodig heeft de eerste keus op de markt. En er is een salary cap. Mede daardoor floreert die competitie als geen ander. De sponsoren staan er voor in de rij. Met maar één goed team was het allemaal doodgebloed."

Nederland kent drie commerciele ploegen bij het schaatsen. "Daarvoor is ook ruimte. Nu echter dreigt een situatie dat er één is die weinig overlaat voor de twee anderen. Op een gegeven moment gaan de overige sponsoren zich afvragen of het nog wel zin heeft. Terwijl er genoeg schaatsers zijn voor drie gelijkwaardige ploegen."

Paul denkt wel dat dit moeilijk zal zijn om te veranderen. "Een kwestie van normen en waarden. Dat werkt alleen als iedereen het beste met het schaatsen voor heeft en niet de indruk wekt alleen op de wereld te zijn. De naam van de coach Peter Kolder wordt nu al genoemd bij TVM. Dat is tegen alle principes in. Hij is nog een jaar trainer bij Jong Oranje en zou zijn pupillen kunnen beïnvloeden bij het bepalen van hun keus."

TVM heeft in een reactie laten weten mee te willen werken aan een discussie over meer gelijkwaardige teams, die binnenkort plaatsvindt tussen merkenteams en KNSB. "Twee jaar geleden hebben Ab Krook en Relus ter Beek al eens een voorstel in die richting gedaan, dat moet nu een vervolg gaan krijgen", aldus een woordvoerder van de schaatsploeg. "Wat normen en waarden betreft; Kramer heeft laten weten dat hij naar ons wilde. Dat was gewoon zijn persoonlijke voorkeur."

Buitenverblijf Hitler wordt ski-resort

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Waar ooit Hitlers Adelaarsnest lag, zijn luxe buitenverblijf in Beieren, is 60 jaar na het einde van de oorlog het meest luxueuze ski-resort van Europa verrezen: 'Intercontinental Resort Berchtesgaden'. De locatie van het hotel in het Duitse stadje Berchtesgaden is in binnen- en buitenland zeer omstreden. Zo kopt de New York Times: Een whirlpool kan de geest van Hitler niet verdrijven".

Onder de grond van het 50 miljoen euro kostende hotel bevinden zich nog steeds de kilometerslange gangen van Hitlers bunker. Verder ligt er nog steeds de verzegelde bunker van Bormann. In de buurt van het Adelaarsnest is enkele jaren terug een documentatiecentrum verschenen over de verschrikkingen van het nazi-regime.

In Duitsland wordt door zowel omwonenden als de overheid gevreesd voor een nieuwe bedevaartplaats voor neonazi’s. Hoteldirecteur Jorg Böckeler zegt er alles aan te doen om dat te voorkomen. Hij vertrouwt erop dat de luxe van het hotel en de relatief stevige prijzen niet veel neonazi’s zullen aantrekken.

Het grootste deel van Hitlers bovengrondse onderkomens in Berchtesgaden werd op 25 april 1945 met een zwaar bombardement weggevaagd. Om een stroom van Hitleraanbidders te voorkomen, werden de laatste bovengrondse muren begin jaren negentig opgeblazen. Toch zijn de ruïnes en het documentatiecentrum de afgelopen vijf jaar al door zo'n 630.000 mensen bezocht.

-
Klik hier voor de uitzending van TweeVandaag over het Adelaarsnest

Canada zet Duitse neonazi land uit

Icoon Buitenlands nieuwsDe Canadese regering heeft een Duitse neonazi die openlijk de Holocaust ontkent op het vliegtuig naar zijn geboorteland gezet. De 65-jarige Ernst Zündel was eind jaren vijftig naar Canada geëmigreerd. De uitzetting volgt op een jarenlang juridisch gevecht tussen Zündel en de Canadese justitie.

De Duitser beheerde sinds 1995 een website waarop hij de Holocaust ontkende. Eind jaren zeventig was hij de oprichter van Samisdat Publishers, een internationale uitgeverij van Nazi-lectuur en -memorabilia. Zündel geniet internationaal grote bekendheid onder neonazi's. Ooit omschreef hij Adolf Hitler als 'een uiterst fatsoenlijk en zeer vredelievend man'. Hij kwam in het verleden in de problemen door de verspreiding van antisemitische lectuur.

Een Canadese rechter oordeelde vorige week dat het lidmaatschap van een extreemrechtse beweging voldoende grond is om Zündel het land uit te zetten. Door de uitzetting naar zijn geboorteland kan de Duitser daar worden vervolgd voor het ontkennen van de Holocaust, iets dat in Canada geen strafbaar feit is. De advocaat van de neonazi reageerde woedend, omdat zijn cliënt nu vervolgd kan worden voor iets dat in Canada zelf geen misdrijf is. Ook zegt hij dat het proces oneerlijk is verlopen.

Ernst Zundel en twee van zijn medewerkers
Ernst Zündel en twee van zijn medewerkers

-
Wikipedia over Ernst Zündel.

Drie verschillende Nintendogs versies

Het 'voedt-een-puppy-op' spelleke van Nintendo voor de DS, Nintendogs, zal er in drie versies komen. Elke versie heeft zijn eigen beschikbare honden en bijbehorende boxart.

Dachshund and Friends Version:
* Mini Dachshund
* Mini Schnauzer
* Pug
* Yorkshire Terrier
* German Shepherd

Chihuahua and Friends Version:
* Chihuahua
* Cocker Spaniel
* Labrador Retriever
* Beagle
* Shihtzu

Shiba and Friends Version:
* Shiba
* Mini Pinscher
* Welsh Corgie Puppy
* Shetland Sheepdog
* Toy Poodle

Arrestatie voor opruiing fans via internet

Een 29-jarige Amsterdammer is opgepakt wegens opruiing via internet. De man probeerde via de website van ADO Den Haag rellen op gang te brengen. Hij deed dat door opruiende taal te plaatsen op het forum. De teksten werden door ADO Den Haag al direct van de website verwijderd, voordat er gereageerd kon worden op zijn berichten.

De gearresteerde Amsterdammer probeerde Ajax en ADO-fans aan te zetten tot rellen. Beide clubs spelen vanavond de kwartfinalewedstrijd om de Amstel Cup in Den Haag. De politie wil overigens niet zeggen of de man een Ajax-supporter is.

Om de wedstrijd vanavond in goede banen te leiden werken Ajax en ADO vanavond nauw samen en organiseren enkele ludieke acties.

-
Zie voor voetbalnieuws Voetbal.FOK!.

Wat is dit - seizoen 3 - Laatste deel (15)

Het laatste deel van "WAT IS DIT"!!! Deel 15

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Tweede plaatje (dinsdag)

Derde plaatje (woensdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Moslimleerlingen starten met christelijk gebed

IcoonDe leerlingen van de protestants-christelijke school De Heemde II in Almelo beginnen de dag met een christelijk gebed en het zingen van christelijke liederen. Op zich niet vreemd, ware het niet dat de school sinds enige jaren geen enkele autochtone leerling meer bevat en slechts bevolkt wordt door islamitische leerlingen.

Volgens schooldirecteur Theo Plezier bestond de school vroeger enkel uit protestantschristelijke leerlingen. Hij zegt dat de moslimleerlingen, allen van Turks-islamitische komaf, er geen probleem mee hebben om de dag volgens protestants-christelijke leer te beginnen met liedgezang en voorlezen uit de bijbel. Plezier wijst er bovendien op dat wanneer ouders hun kinderen aanmelden, ook nadrukkelijk verteld wordt dat men de dag protestants-christelijk begint.

Robert debuteert tegen Top

PSV's nieuwste aanwinst Robert de Pinho de Souza zal hoogstwaarschijnlijk komende donderdag zijn debuut maken in de bekerwedstrijd tegen Top Oss.

De Braziliaan is net teruggekeerd uit zijn vaderland waar hij nog enkele formaliteiten af moest wikkelen. Na zijn terugkomst op De Herdgang werkte de 23-jarige speler een individuele training af. Tot nu toe heeft hij alleen nog maar op de bank plaats hoeven nemen maar hopelijk kan hij dus tegen Top Oss zijn opwachting maken.

Arsenal moeizaam verder in FA cup

Arsenal heeft dinsdag met moeite de kwartfinales van de FA cup bereikt.

Na verlening stond het tegen Sheffield United, uitkomend in de eerste divisie, nog altijd 0-0. De club uit Londen was vervolgens beter in het nemen van penalty`s : 4-2. Opvallend in de wedstrijd was dat de Nederlander Quincy Owusu-Abeyie na rust inviel, hij kreeg enkele kansen maar wist er geen te verzilveren.

Ook Blackburn Rovers en Southampton bereikten de kwartfinales. Blackburn was met 2-1 te sterk voor Burnley (eerste divisie) en Southampton was Brentford (tweede divisie) de baas met 3-1. Woensdagavond treed het Tottenham Hotspur van trainer Martin Jol aan tegen Nottingham Forest.

'Hekel aan kool en spinazie is erfelijk'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De afkeer die veel mensen hebben van de smaak van groentes als spinazie en kool kan genetisch bepaald zijn. Uit onderzoek blijkt dat vooral mensen die door een bepaald gen bittere stoffen goed kunnen waarnemen, dergelijke groenten niet lusten.

Wetenschappers van het Duitse instituut voor voedingsonderzoek in Potsdam deden onderzoek naar de smaakbeleving van mensen. Zo kwamen zij er ook achter dat mensen die bittere stoffen niet waarnemen, volgens de onderzoekers de neiging hebben om meer vet te eten. Zij concludeerden uit het onderzoek dat de variant van één enkel gen het eetgedrag van de mens bepaalt. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het vakblad Current Biology en zijn ook online te bekijken.

Zakkenrollers slaan toe in toiletten

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Duitse politie in de regio Aken is alert gemaakt op zakkenrollers die zich van een nieuwe tactiek bedienen. De dieven bestelen hun slachtoffers bij voorkeur in openbare toiletten, op het moment dat het slachtoffer geen kant op kan.

Een 32-jarige man uit Aken kan daar over meepraten. Terwijl hij op het toilet zat, stak een -vermoedelijk vrouwelijke- dief haar hand onder de toiletdeur en griste zo zijn portefeuille uit zijn broekzak mee. De man zag alles onder zich gebeuren, maar hij kon, gezien het feit dat hij nog met zijn broek op de enkels zat, moeilijk de achtervolging inzetten. De dader is tot op heden nog steeds spoorloos.

Belgische Lotto verrast 'verkeerde' winnaar

God_de_Vader had ons via de nieuws-submit te melden:

"Sorry, u heeft toch geen 50.000 euro gewonnen". Met deze woorden werd de 33-jarige Ria Martinet onaangenaam verrast. Drie dagen eerder kreeg de vrouw nog te horen dat ze 50.000 euro had gewonnen met de lotto. Een medewerkster van de Nationale Loterij in België had dit verheugende bericht toen namelijk achtergelaten op haar antwoordapparaat. Na het weekeinde bleek alles echter op een groot misverstand te berusten. De Nationale Loterij had simpelweg het verkeerde nummer gedraaid.

Ria Martinet kan er deze actie echter allerminst waarderen: "Gelukkig heb ik geen grote uitgaven gedaan en ook geen feest gevierd. Ik vind dat ze niet zomaar een antwoordapparaat moet inspreken als ze niet zeker weet of die wel van de juiste persoon is." De Nationale Loterij zegt het incident te betreuren, maar stelt ook dat er niets meer aan te doen is: "Zonder winnend biljet kunnen we niets voor haar doen."

Gewonden bij ontploffing in woonwagenkamp

Icoon Binnenlands nieuws Bij een ontploffing in een woonwagenkamp in Valkenburg zijn dinsdagavond twee mensen zwaargewond geraakt. De gewonden hebben tweede- en derdegraads brandwonden opgelopen, en zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Maastricht. Dat heeft de politie dinsdagavond gemeld.

De ontploffing in het kamp aan de Heekerbeekweg had rond 22.00 uur plaats. Over zowel de identiteit van de slachtoffers als de oorzaak was nog niets bekend. De politie is direct met een onderzoek gestart naar de toedracht van de explosie.

Zware sneeuwval teistert Nederland

Icoon Binnenlands nieuws De winter is nog lang Nederland niet uit. Met name in het noorden heeft men al langere tijd te maken met flinke sneeuwval. Plaatselijk ligt er al dertig centimeter sneeuw en er komt nog veel meer aan. De problemen voor de ochtendspits zullen flink zijn.

Zo heeft Rijkswaterstaat al aangegeven niet alle snelwegen sneeuwvrij te kunnen maken, in verband met capaciteitsproblemen. Hierdoor zullen zeker alle provinciale wegen bedolven zijn onder een dikke laag sneeuw, sommige snelwegen ook (zoals momenteel de A7 van Hoorn naar Zaandam).

De sneeuwval bevindt zich momenteel boven de lijn Hoek van Holland - Coevorden en breidt zich langzaam uit richting het zuiden. In de loop van de dag sneeuwt het dan ook in het hele land. Mogelijk klaart het later in de avond wat op in het noorden. De intensieve neerslagzone zal pas morgen in de loop van de dag het zuiden van Nederland verlaten.

In de nacht van donderdag op vrijdag zal het, als gevolg van uitstraling, bitterkoud worden. Het weerbureau Weathernews voorspelt minima van -8 graden aan de kust tot rond de -15 in het binnenland.

Maar voor de komende 36 uur, goed oppassen in het verkeer!

1 miljoen PSP's voor US Launch

Sony verwacht veel van de Amerikaanse launch van hun nieuwe handheld, de PSP. Er zullen tijdens de launch namelijk één miljoen units beschikbaar zijn voor de gamers.
"[...]
Moving into this new year we knew that PSP has the potential to become the consumer 'must-have' product of 2005 and beyond. Having one million units available on day one demonstrates our commitment to getting a PSP in the hands of as many consumers as possible right out of the gate.
[...]"


Aldus Jack Tretton, executive vice president, Sony Computer Entertainment America. De PSP zal op 24 maart in de Amerikaanse winkels liggen en er zullen 24 titels beschikbaar zijn.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.