JPM blij met McLaren

Montoya is blij dat hij niet meer voor zijn oude werkgever Williams hoeft te rijden. Vooral het feit dat hij bij Williams werd verweten dat hij te dik was voor de F1 werd niet gewaardeerd door JPM.

Montoya over het rijden bij Williams: "Ik wist niet wat ze nou wilden. Ik won races voor ze, ik pushte de auto tot de limiet, en het enigste waar Frank Williams over klaagde was dat ik te zwaar was en daardoor niet geschikt voor F1 races. Iedereen klaagde daar over toen ik naar de F1 kwam maar hij bleef er maar over doorzeuren. Dat werkt erg demotiverend, ik dacht dat ik hard mijn best deed, en dan zeggen mensen zoiets tegen je."

Ook verklaarde de Colombiaan dat hij aan het begin van vorig seizoen bang was dat hij niet voor het goede team had gekozen omdat McLaren zo langzaam was. Montoya: "Aan het begin van het seizoen was Williams erg snel, vooral de eerste paar races waren wij het snelste en McLaren had veel problemen. Iedereen zei tegen me dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Aan het einde van het seizoen feliciteerde iedereen me echter, omdat toen bleek dat ik de juiste keuze had gemaakt."