De Clerq vier jaar schorsing

Roel (jozef444)
In België heeft de tuchtcommissie veldrijder Mario de Clerq 4 jaar schorsing opgelegd, waarvan twee jaar effectief. Hij heeft de schorsing gekregen vanwege zijn rol in de dopingzaak rondom de veearts José Landuyt.

De wielrenner is inmiddels al gestopt met zijn actieve carriére. De schorsing zorgt echter nog steeds voor een probleem voor super mario, zijn baan bij de wielerschool van Ronse komt hier namelijk door in gevaar. Verder kreeg de Belg ook nog een boete van 15.000 opgelegd. De drievoudig kampioen veldrijden is de laatste renner die een schorsing krijgt als gevolg van de zaak-Landuyt. Johan Museeuw, Jo Planckaert en Chris Peers kregen eerder al allemaal een schorsing van 4 jaar voor hun deel in de zaak.

De Clerq is veroordeeld op basis van een schriftje wat tijdens een huiszoeking werd gevonden. In dit schriftje stonden dopingmiddelen die Landuyt kon verstrekken. Volgens de Clerq was het schriftje bedoeld als studiemiddel om inspiratie op te doen voor een roman.

Ben Berden
Er was nog een veldrijder die een schorsing aan zijn broek kreeg. Ben Berden kreeg een schorsing van vijftien maanden nadat hij in januari toe had gegeven doping te hebben gebruikt. Hij won de bronzen medaille tijdens het Belgisch kampioenschap, deze zal hij nu weer in moeten leveren.

Er was een schorsing van vier jaar geeist. De disciplinaire commissie oordeelde echter dat een lagere straf kon worden gegeven. Dit kwam doordat de renner meteen toegaf te hebben gebruikt en omdat het pas zijn eerste vergrijp was.