And the winner is...

Alex (Lexie)
Gisteravond werden voor de tweede keer de BAFTA Games Awards uitgereikt. De uitreiking vond plaats in het Londense Café Royal.

Grote winnaar was Half-Life 2, dat maar liefst zes belangrijke prijzen binnensleepte en won in de categorieën: beste game, actie adventure, online & multiplayer, PC-game, art direction en animatie.

Burnout 3 scoorde ook goed en wist drie prijzen te winnen: beste race game, technical direction en beste PS2 game. Halo 2 won de titel van beste Xbox game, voor de GameCube was dit Prince of Persia: Warrior Within.

De BAFTA Special Award, een soort lifetime achievement of oeuvreprijs werd uitgereikt aan Sam Houser en Leslie Benzies van Rockstar Games voor hun bijdrage aan de games industrie.

De originaliteitsprijs ging naar Singstar/Singstar Party en in de categorie kindergames won Donkey Konga. Pro Evolution Soccer 4 haalde de beste sport game award binnen.

De handheld award was bestemd voor Colin McRae Rally 2005, in de mobiele categorie won Blue Tooth BiPlanes, de audio award ging naar Call of Duty: Finest Hour en Hitman: Contracts won de BAFTA voor de beste muziek.