Vooruitblik ATP toernooien in week 6

Raymond (RayMania)
Deze week gaat de derde ‘ATP week’ van start met toernooien in San Jose, Buenos Aires en Marseille. Wie spelen er en waar zijn de Nederlanders te bewonderen? Bekijk hieronder het overzicht.

SAP Open:
Na de Australian Open hielden de echte toppers als Andy Roddick en André Agassi een weekje rust, maar morgen verschijnen zij ook aan de start bij een nieuw toernooi. In San Jose wordt het SAP Open gespeeld. Titelverdediger is Roddick die vorig jaar zijn vriend Mardy Fish versloeg. Hij is dit jaar weer één van de kanshebbers, naast Agassi, Mirnyi en Haas. Voor Nederland verschijnt alleen Peter Wessels aan de start. Raemon Sluiter moest afhaken door een blessure die hij opliep tijdens de Australian Open.

Plaats: San Jose, Californië, USA.
Datum: 7 – 13 Februari 2005.
Deelnemers: 32.
Ondergrond: Indoor Hard.
Prijzengeld: $ 380,000.
Officiële site.

ATP Buenos Aires:
Het tweede graveltoernooi van dit jaar vind plaats in de hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires. Het deelnemersveld bestaat uit echte gravelbijters zoals Cañas, Corretja, Costa, Gaudio, González en Mantilla. De kans is zeer groot dat één van deze spelers er met de titel vandoor gaat, maar laten we hopen op een verrassing van een outsider.

Plaats: Buenos Aires, Argentinië.
Datum: 7 – 13 Februari 2005.
Deelnemers: 32.
Ondergrond: Gravel.
Prijzengeld: $ 380,000.
Officiële site.

Open 13:
Het tweede Europese toernooi op de ATP Tour wordt gespeeld in Marseille. Dit toernooi is qua bezetting het beste toernooi van deze week. Spelers als Davydenko, Dent, Hrbaty, Kiefer, Ljubicic, Johansson, Ferrero, Coria, Nalbandian en Schuettler maken hier hun opwachting. Voor Nederland doet enkel Sjeng Schalken mee. Hij speelt morgen tegen Davydenko en zal het daar erg lastig mee krijgen.

Plaats: Marseille, Frankrijk.
Datum: 7 – 13 Februari 2005.
Deelnemers: 32.
Ondergrond: Indoor Hard.
Prijzengeld: ¤ 510,250.
Officiële site.