Häkkinen wil weer racen

Roel (jozef444)
Voormalig wereldkampioen Formule 1 Mika Häkkinen is zich aan het voorbereiden op zijn eerste seizoen in het DTM kampioenschap. De Fin is in deze klasse meteen de oudste coureur met zijn 36 jaar, dit seizoen zal ook het eerste zijn waarin hij als full-time coureur zal gaan rijden sinds zijn afscheid uit de F1 in 2001.

In de tussentijd heeft hij wel meegereden in een aantal rally’s, dit kwam vooral omdat hij niet zonder de lol van het racen kon. “ Toen ik ophield met de F1 kwam ik er al snel achter dat ik nog niet definitief met racen kon stoppen.” Nadat er was nagedacht over een comeback in de Formule 1 maakte Häkkinen een testrit met een Mercedes-Benz DTM wagen, en de Fin genoot van deze nieuwe ervaring.

Hierop besloot hij zijn carrière een nieuwe impuls te geven door een contract voor 2005 te tekenen waarbij hij in de DTM uitkomt voor Mercedes-Benz. Häkkinen over zijn verwachtingen: “Ik zal me aan moeten passen aan een DTM auto voordat ik een kans heb om voor de beste posities te strijden. Maar de AMG-Mercedes C-klasse is een geweldige auto om mee te rijden, en ik ben gebrand om zeer snel competitief te zijn met deze wagen.”

Dit vertrouwen groeit alleen maar nadat hij de auto nog een keer had getest. “Hoe meer kilometers ik maak, des te meer leer ik. Ik ben al vertrouwd met de oude auto en ik denk dat ik mezelf verder kan verbeteren met de nieuwe 2005 C-klasse. De samenwerking binnen het HWA team is geweldig en ik kijk uit naar een spannend seizoen.”