Reebok valt trimmende student aan

Saint_One had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 21-jarige student uit Achterste Erm is deze week gewond geraakt bij een gevecht met een reebok. De jongeman was aan het trimmen toen het dier zijn pad kruiste en op hem af sprong. Nadat de student per mobiele telefoon zijn ouders, die in de buurt wonen, wist te bereiken, kon het dier overmeesterd worden.

"Hij spróng letterlijk op mij af", aldus Niels Alberts. "Ik moest alle mogelijke moeite doen om hem van me af te werpen. Maar hij bleef maar komen. Tenslotte probeerde ik hem bij z'n gewei te pakken. Daarbij werd ik door één van de stangen in de hand geraakt. En flink ook; de wond bloedde behoorlijk." Maar ook nadat Alberts gewond geraakte, bleef het dier maar aanvallen. Uiteindelijk kon de jongeman met zijn gsm zijn ouders bereiken, waarna zijn vader hem te hulp schoot.

De vader lukte het om de reebok met een stuk touw vast te binden, waarna het dier werd overgedragen aan de plaatselijke jagers. Zij hebben de bok vervoerd en op een andere plaats losgelaten. Volgens Reinder Horst uit Eelde, een ervaren reewildjager, was het dier mogelijk gefrustreerd door zijn al dan niet mislukte jacht op geiten en zag hij Alberts als een indringer in zijn territorium.