FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 31 maart 2004

Samenwerking Feyenoord en Sparta

Feyenoord gaat een samenwerkingsverband aan met stadsgenoot Sparta.

Beide clubs zijn tot een principeakkoord gekomen om op technisch en commercieel gebied samen te werken. Feyenoord heeft al een dergelijke samenwerking met de derde Rotterdamse club, Excelsior.

De komende maanden staan met name in het teken van de technische samenwerking. Zo zullen onder andere de trainers van de jeugdteams ervaringen uitwisselen. Verder is het denkbaar dat Feyenoord enkele van haar talenten zal onderbrengen op Het Kasteel. In de nabije toekomst zullen de clubs met meer details in de pers treden.

1 april 20:30 uur
Zoals jullie ondertussen ook hebben ontdekt was dit dus een 1 april grap. Sparta zou liever failliet gaan dan met Feyenoord samenwerken, dus het kon ook eigenlijk niet waar zijn. Felicitaties aan MSNMGH die het als eerste door had.

Uitslag Nederland-Frankrijk

Het Nederlands elftal speelde vanavond een oefeninterland tegen Frankrijk. In een met 47000 toeschouwers druk bezette Kuip werd het een 0-0 gelijkspel.

Met gedevalueerde elftallen -tal van spelers ontbraken- wisten de teams er amper een boeiende wedstrijd van te maken. Nederland mocht zich uiteindelijk de kansrijkste ploeg rekenen.

Van der Vaart en Cocu kopten beiden eenmaal op doel. In de eerste helft had Lizarazu echter de beste kans, die niet aan hem was besteed. In de tweede helft werden er diverse spelers gewisseld. Van Hooijdonk liet zien de vrije trap nog altijd te beheersen. Een goal leverde het echter niet op. Heitinga leek op de valreep voor een moment de zege te stelen, maar zijn vrije trap verdween net naast het Franse doel.

Cocu was te spreken over het gelijke spel: "Verdedigend stonden we goed. Frankrijk heeft geen echte kans gehad. Dat zegt wel wat als je kijkt wat voor spitsen ze hebben." Oranje is met het gelijke spel nu 22 duels achtereen ongeslagen.


Nederland - Frankrijk (0-0)

Nederland: Van der Sar, Melchiot, Heitinga, Cocu, Zenden, Van der Meyde (Bosvelt/90), Davids, Van Bommel (Sneijder/45), Overmars, van der Vaart (De Jong/68), Makaay (Van Hooijdonk/68)

Frankrijk: Barthez, Sagnol, Lizarazu (Silvestre/57), Thuram (Gallas/68), Desailly, Giuly (Cheyrou/45), Micoud, Makelele (Pedretti/57), Govou (Henry/45), Trezeguet (Luyindula/68)

Voetbal: Uitslag Nederland-Frankrijk

KNVBHet Nederlands elftal speelde vanavond in de Rotterdamse Kuip een oefeninterland tegen Frankrijk. Het bleef bij een doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Zonder Ruud van Nistelrooij en Wilfred Bouma trad Nederland de regerend Europees kampioen tegemoet. Ook de Fransen misten enkele spelers van formaat, onder meer Zinedine Zidane.

In de eerste helft leek Marc Overmars alleen op weg naar het Franse doel, maar hij werd teruggefloten voor buitenspel. In de tweede helft kwam er iets meer leven in de wedstrijd, maar doelpunten -ondanks vele wissels- vielen er niet. Invaller Pierre van Hooijdonk schoot een vrije trap net over de lat. Ook Johnny Heitinga was vlak voor tijd uit de vrije trap nog dichtbij een doelpunt.

Oranje is na het gelijke spel van vanavond nu 22 oefenduels achtereen ongeslagen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Chinese heeft vier borsten na operatie

Voor een 24-jarige vrouw uit China had haar borstvergrotingsoperatie wel erg grote consequenties. Niet alleen werden de borsten van de vrouw vergroot, een jaar na de operatie groeide er een extra paar borsten ten hoogte van haar maag uit haar lichaam. Aangezien de borsten maar bleven groeien, zag de vrouw zich genoodzaakt ze operatief te laten verwijderen.

De schoonheidssalon die de operatie had uitgevoerd bleek hier achteraf geen vergunning voor te hebben. Borstvergrotingsoperatie zijn de afgelopen jaren erg populair geworden in China, waardoor misbruik steeds vaker voorkomt.

O'Brien overweegt voorstel Ajax

John O'Brien wil graag nog even nadenken over de aanbieding van Ajax om zijn contract te verlengen.

De door blessures geplaagde verdediger heeft het aanbod gekregen om een jaar langer in Amsterdam te blijven, maar wil niet direct ja of nee zeggen. Het jaarcontract zou een "prestatiecontract" worden, zoals ook Jari Litmanen dit seizoen heeft.

Het betekent dat er een basissalaris wordt afgesproken en dat verdere beloning gebeurt aan de hand van het aantal gespeelde wedstrijden. De 26-jarige O'Brien heeft om twee weken bedenktijd gevraagd.

Kinderen komen slaap tekort door computers

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit onderzoek van de Britse Oxford University is gebleken dat kinderen jaarlijks bijna een maand slaap verliezen doordat er in hun slaapkamer televisies of (spel)computers staan. Het aantal uren dat kinderen van vier tot tien jaar slapend doorbrengen is tot vijf uur per nacht minder dan hun ouders op dezelfde leeftijd deden.

Televisies en computers blijken hiervan de grootste oorzaak te zijn, zij leiden de kinderen voor het slapen gaan behoorlijk af. Onderzoeker Luci Wiggs: " De korte nachten komen doordat de actitiviteiten die kinderen doen voordat ze naar bed gaan, ongestructureerd zijn. Ze doen van alles en hebben geen vaste bedtijden meer."

Dit is de eerste keer dat bij kinderen duidelijk een ander slaappatroon is vastgesteld. Of dit in de toekomst mogelijk fysieke of mentale gevolgen heeft, kan vooralsnog niet bepaald worden.

Het Italiaanse voetbal beeft

De Italiaanse regering zit in een lastig parket. Het nooddecreet waarmee zij de noodlijdende clubs dacht te kunnen redden is van tafel gestemd.

Nadat premier Silvio Berlusconi eerder zijn plan 'Redt het voetbal' door de Europese commissie zag gedwarsboomd, ging nu een werkbaar voorstel van tafel. In het plan werd voorgesteld om de schulden van clubs over vijf jaar uit te laten smeren en ze daarin te saneren. In ruil zouden clubs fors in de salarissen moeten snijden en hun selectie moeten beperken tot 25 spelers. Nu telt een Serie A club gemiddeld nog 41 contractspelers.

Het nieuwe plan zorgde voor veel ophef in de politieke arena. De coalitiepartij Lega Nord was vooral de in haar ogen 'bevoordeling' van beide Romeinse clubs (Lazio en AS Roma) een doorn in het oog. Ze weigerde daarbij om in te stemmen met het plan en mocht Berlusconi doorzetten zelfs uit de regeringscoalitie te stappen. De partij voelt zich bovendien gesterkt met de uitkomst van een opiniepeiling, waarin liefst 84% van de ondervraagde Italianen aangaf het plan niet te steunen.

Berlusconi heeft nu de niet benijdbare taak om alsnog een oplossing te vinden. Ook de voetbalautoriteiten bieden hem geen helpende hand. Een salarisplafond is voor hen onbespreekbaar. De voetbalfederatie kan aan het eind van het jaar wel zes clubs uit de Serie A laten degraderen vanwege hun schulden. De premier van het voetbalgekke Italië kan zich dat echter niet veroorloven.

Afgelopen weekend zag Berlusconi nog 'zijn' AC Milan in de zevende minuut van de blessuretijd de 2-2 maken tegen Chievo. Opgeven is er (ook) voor hem niet bij.

Wasmachine stuurt mail als was klaar is

1034247 had ons via de nieuws-submit te melden:

Nooit meer vergeten de was uit de machine te halen als deze klaar is, op de Amerikaanse Carnegie Mellon universiteit in Pittsburgh is dit voortaan mogelijk. Studenten kunnen namelijk een e-mailtje krijgen als hun wasje gedraaid is.

Binnen het systeem 'eSuds' zijn de wasmachines aangesloten op het universiteitsnetwerk en kunnen zo signalen doorgeven. USA Technologies, de maker van het wassyssteem, ziet behalve de wasmailtjes nog andere voordelen zoals online betalen en de mogelijkheid om te status van de wasmachine na te gaan.

"Het hele idee is om het de studenten makkelijk te maken", aldus een universiteitswoordvoerder. Studenten hebben volgens hem altijd haast. "De reacties zijn werkelijk ongelooflijk." Diverse studenten vinden het handig dat er niet meer op de was gewacht hoeft te worden, maar anderen geven aan gewoon hun horloge te gebruiken.

De proef draait nog tot 15 mei, dan wordt bekeken of eSuds permanent wordt ingevoerd op de universiteit.

Meer schorsingen na geweld op scholen

Het aantal leerlingen dat na geweld op school wordt geschorst is explosief toegenomen. Tot deze conclusie komt het RTL-programma Editie NL uit cijfers van de Onderwijsinspectie.

Het aantal leerlingen dat voor geweld werden geschorst is toegenomen van 337 in 2002, naar een aantal van 524 in 2003, een toename van 55%. Het aantal gevallen van geweld is mogelijkerwijs nog veel groter, veel scholen vermelden de redenen van een schorsing niet altijd even eerlijk, dit uit angst om een slecht imago te krijgen.

Er werd geschrokken gereageerd op de cijfers in de Tweede Kamer, die wil dat Onderwijsminister Van der Hoeven snel actie onderneemt.

Chaiat weg bij FC Utrecht

Abdelhali Chaiat krijgt geen nieuw contract bij FC Utrecht.

De 20-jarige Marokkaan kwam als talent uit de eigen opleiding, maar kon sinds hij bij de selectie kwam geen basisplaats afdwingen. FC Utrecht had een optie om de aflopende verbintenis van de aanvaller met twee jaar te verlengen, maar ziet daarvan af.

"..Uiteindelijk bood zijn sportieve ontwikkeling te weinig perspectief om het lichten van de optie te rechtvaardigen", legt Utrecht trainer en technisch directeur Foeke Booy uit.

Baden Cooke nieuwe leider in de Panne

Baden Cooke van Fdjeux.com heeft de 2e rit in de 3-daagse van de Panne gewonnen in de eindsprint. Hij neemt ook de leiderstrui over van Danilo Hondo

Baden Cooke heeft de 2e rit in de 3-daagse van de Panne gewonnen. De coureur van de Fdjeux.com formatie versloeg na 237 km Giosue Bonomi en Steven de Jongh in de eindsprint.

De rit werd gekenmerkt door een lange vlucht van 3 nederlanders (eigenlijk 2,5). De 3 waren Stefan van Dijk (Lotto-Domo), Bart Voskamp (Chocolade-Jacques) en Matthew Hayman (Rabobank). De maximale voorsprong was goed 7.00.

Toen het peloton ging rijden slonk de voorsprong snel en op goed 30 km van het einde was de vlucht gedaan. Er waren erna nog wat aanvalletjes van de mannen van Relax-Bodysol maar dat leverde niks op.

Baden Cooke neemt door de winst ook de leiderstrui over van Danilo Hondo. Morgen volgt er nog een korte ochtendetappe en in de namiddag de afsluitende tijdrit.

Uitslag Rit 2:

1 Baden Cooke (Aus) FDJeux.com 5.20.02
2 Giosuè Bonomi (Ita) Saeco
3 Steven De Jongh (Ned) Rabobank 0.04
4 Alexandre Usov (Blr) Phonak Hearing Systems
5 Danilo Hondo (Ger) Gerolsteiner
6 Jans Koerts (Ned) Chocolade Jacques
7 Tom Boonen (Bel) Quick.Step-Davitamon
8 Aart Vierhouten (Ned) Lotto-Domo
9 Andreas Klier (Ger) T-Mobile Team
10 Marco Zanotti (Ita) Vini Caldirola

Stand na rit 2:

1 Baden Cooke (Aus) FDJeux.com 10.36.06
2 Danilo Hondo (Ger) Gerolsteiner 0.06
3 George Hincapie (USA) US Postal Service 0.12
4 Juan Flecha (Spa) Fassa Bortolo 0.16
5 Gerben Löwik (Ned) Chocolade Jacques
6 Leon Van Bon (Ned) Lotto-Domo
7 Ryder Hesjedal (Can) US Postal Service
8 Xavier Florencio Cabre (Spa) Relax-Bodysol
9 David Clinger (USA) Domina Vacanze
10 Bert Grabsch (Ger) Phonak Hearing Systems

Aanslagen op Amerikanen in Irak

nlboy, Jintram, djv en Sheepie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Irak: icoontjeDe lijken van enkele Amerikaanse militairen die vandaag bij een aanslag om het leven kwamen, zijn door een groep Irakezen door de straten van de stad Fallujah gesleept. De lichamen behoorden toe aan Amerikaanse medewerkers van de buitenlandse bezettingsmacht.

De vier mannen reden in twee terreinwagens door de stad toen ze door Irakezen tot stoppen werden gedwongen. De chauffeurs werden doodgeschoten en hun auto's in brand gestoken. Hun lijken werden daarna niet alleen door de straten gesleept, maar ook met ijzeren staven bewerkt en vertrapt. Zeker twee lichamen werden aan een brug opgehangen. De menigte Iraki's reageerde uitzinnig. "Dit is het lot van alle Amerikanen die naar Fallujah komen", aldus één van hen. Deze aanslag geldt als de bloedigste sinds weken. De beelden zijn niet door Amerikaanse televisiestations uitgezonden. Wel zijn ze te zien op de website van Washington Post.

Ook net buiten Fallujah kwamen vandaag Amerikanen om het leven. Een militair konvooi reed langs toen in de buurt van hun auto's een bom ontplofte en vijf militairen de dood vonden.

Michael Skelde loopt hersentrauma op

Michael Skelde van Alessio - Bianchi heeft bij een val in de 3 daagse van de panne een schedelbreuk en een hersentrauma opgelopen. De helm redde de renner van zijn dood.

De Deense renner Michael Skelde is zwaar ten val gekomen in de eerste rit van de Driedaagse van de Panne. De renner van Alessio viel keihard op zijn hoofd en verloor meteen het bewustzijn. Hij kon snel gereanimeerd worden en werd met een zware hoofdwonde afgevoerd naar het ziekenhuis, waar de artsen een schedelbreuk vaststelden. Skelde werd wellicht van een gewisse dood gered door zijn helm.

Zijn toestand blijkt nu gestabiliseerd te zijn en hij is bij bewustzijn gekomen gisteren avond.

Er waren nog heel wat valpartijen in de rit naar Zottegem. De Sloveen Martin Hvastija (ook van Alessio-Bianchi) viel na 110 kilometer koers ook zwaar samen met de Let Andris Nauduzs (Domina Vacanze).

Zuid-Korea blundert bij Maldiven

Zuid-Korea heeft in een interland tegen de Maldiven niet weten te scoren (0-0). Twee jaar eerder werd het nog 17-0.

Zuid-Korea, dat de volle 90 minuten met onder meer Chong-Gug Song (Fey) en Young-Pyo Lee (PSV) speelde, kreeg de bal er niet in op de warme speellocatie (30 graden).

Het gelijke spel heeft echter (nog) geen vervelende consequenties. Zuid-Korea blijft met vier punten koploper in de Aziatische groep 7, één punt voor Vietnam en Libanon. Maldiven sluit de poule met één punt.

Mogelijke EK boycot door luchtvaartmaatschappijen

De International Air Carrier Association (IACA), een belangengroepering van Europese luchtvaartmaatschappijen, dreigt het Europees kampioenschap voetbal in Portugal te boycotten. Dit vanwege het voorgenomen veiligheidsbeleid van de Portugese luchtvaartautoriteiten.

De luchtvaartautoriteiten hebben de maatschappijen die op Portugal vliegen gevraagd volledige lijsten met gegevens van alle passagiers te verstrekken. Dergelijke lijsten zouden minimaal 48 uur voordat de toestellen in Portugal landen, moeten zijn ingeleverd, aldus de IACA op haar website.

Functionarissen van de Portugese luchtvaartautoriteiten hebben echter gezegd dat zij niet van plan zijn maatschappijen te verplichten dergelijke passagierslijsten in te leveren. De veiligheid is daarmee afhankelijk van (geldkostende) goodwill bij de maatschappijen.

IACA, die 37 maatschappijen waaronder Martinair en Transavia vertegenwoordigt, zegt ook bezorgd te zijn over de plannen drie militaire luchthavens open te stellen om de verwachte toename van het aantal vluchten op te vangen. Portugal verwacht tussen 12 juni en 4 juli 500.000 extra bezoekers voor het voetbalkampioenschap.

Strijd om domeinnamen met umlaut

Nadat in Duitsland ruim een jaar geleden de domeinnamen met umlaut geïntroduceerd werden, was het vandaag de beurt aan Oostenrijk. Om twaalf uur 's middags ging de registratie van start, wat leidde tot een ware run op de nieuwe domeinnamen. De eerste twee uur kwamen 90.000 aanmeldingen binnen.

De eerste URL die vergeven werd was http://www.börse.at. Vrijwel tegelijkertijd kon de populaire domeinnaam http://www.österreich.at geregistreerd worden. Deze viel in handen van een 21-jarige jongeman uit Wenen die onder dit adres een site over Oostenrijk, toerisme en de bevolking wil opzetten.

De domeinnamen met de dubbele punt op de klinkers zijn met veel browserversies echter niet zomaar te bezoeken. Benodigd is een speciale plug-in die onder andere hier gratis gedownload kan worden.

IJzeren pijp van viaduct op snelweg gegooid

Vandaag is op de autosnelweg A2 ter hoogte van Weert een ijzeren pijp vanaf een viaduct op een auto gegooid. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Het Korps Landelijke Politie Diensten is bezig met een onderzoek naar het voorval. De ijzeren pijp die naar beneden werd gegooid, is negentig centimeter lang en elf kilo zwaar. De auto is zwaar beschadigd weggesleept.

Antisemitisme rukt op in Europa

In het noordwesten van de Europese Unie is in 2002 en 2003 het aantal tegen joden gerichte incidenten toegenomen. Dat blijkt uit een vandaag geopenbaard rapport van het 'Europese Monitoring Centrum voor Racisme en Xenofobie' (EMCRX) over antisemitisme in Europa.

Een toename van anti-semitisme is gemeld in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Andere landen houden geen - of onvoldoende - gegevens bij voor een betrouwbare rapportage. De incidenten variëren van hate-mail tot brandstichtingen.

De daders blijken voornamelijk extreemrechtse blanke Europeanen. In sommige landen, waaronder Nederland, zijn incidenten óók veroorzaakt door jonge moslims uit Noord-Afrikaanse of Aziatische landen. Het centrum vermoedt dat de toename van het anti-semitisme mede samenhangt met de spanningen in het Midden-Oosten.

Wat Nederland betreft bestaan de incidenten onder meer uit spreekkoren in voetbalstadions, hatelijke websites en bedreigingen. In 2002 deed de meeste jodenhaat zich voor, met name in Amsterdam. Daar wonen de meesten van de 30.000 Nederlandse joden.

Het Europese joods congres zegt niet verrast te zijn over de cijfers: ''Het rapport bevestigt wat wij al merkten: het monster is terug. De 1,2 miljoen joden in de Europese Unie kunnen geen normaal leven leiden. Dat is onaanvaardbaar."

Scheldwoorden op chocoladereep

Op levensmiddelenverpakkingen staat normaal gesproken een houdbaarheidsdatum. Maar op een partij Aero-repen, de Britse variant van Bros, van de Zwitserse fabrikant Nestlé stond onlangs wel een heel vreemde datum. De repen waren namelijk tot 's**t bar' houdbaar, waarbij 's**t' duidelijk voor shit stond.

De vreemde tekst stond op duizenden repen die werden gemaakt in het Britse York. Een verklaring voor de woorden zou zijn dat Nestlé had gedreigd het personeel dat verantwoordelijk was voor de bewuste paletten collectief te ontslaan. De woordvoerster van het bedrijf, die de woorden niet wilde uitspreken, ontkende dit echter.

Fuck It!

"[...]
EAMON

Fuck It

Whoa oh oh
Ooh hooh
No No No

[Verse 1:]
See i dont, know why, i liked you so much
I gave you all, of my trust
I told you, i loved you, now thats all down the drain
Ya put me through pain, i wanna let u know that i feel

[chorus:]
Fuck what i said it dont mean shit now
Fuck the presents might as well throw em out
Fuck all those kisses, it didnt mean jack
Fuck you, you hoe, i dont want you back

Fuck what i said it dont mean shit now
Fuck the presents might as well throw em out
Fuck all those kisses it didnt mean jack
Fuck you, you hoe, i dont want you back

[verse 2:]
You thought, you could
Keep this shit from me, yeah
Ya burnt bitch, i heard the story
Ya played me, ya even gave him head
Now ya askin for me back
Ya just another hag, look elsewhere
Cuz ya done with me

Fuck what i said it dont mean shit now
Fuck the presents might as well throw em out
Fuck all those kisses it didnt mean jack
Fuck you, you hoe, i dont want you back

Fuck what i said it dont mean shit now
Fuck the presents might as well throw em out
Fuck all those kisses it didnt mean jack
Fuck you, you hoe, i dont want you back

Oh oh Oh oh
Uh hun yeah
Oh oh Oh oh
Uh hun yeah
Oh oh Oh oh
Uh hun yeah
Oh oh Oh oh
Uh hun yeah

Ya questioned, did i care
You could ask anyone, i even said
Ya were my great one
Now its, over, but i truly mean im sad
It hurt real bad, i cant sweat that, cuz i loved a hoe

Fuck what i said it dont mean shit now
Fuck the presents might as well throw em out
Fuck all those kisses it didnt mean jack
Fuck you, you hoe, i dont want you back

Oh oh Oh oh
Uh hun yeah
Oh oh Oh oh
Uh hun yeah
Oh oh Oh oh
Uh hun yeah
Oh oh Oh oh
Uh hun yeah
[Until the end]
[...]"

Hij is net nieuw in Nederland en 2Mini heeft em voor jullie opgespoord...

Bekijk de clip "Fuck It"
hier voor Quicktime
en op zijn site voor de windows versie.
Als je dan toch eenmaal op z'n site bent... druk dan meteen op Peep It... ook wel leuk
Eamon Doyle

Docent hangt leerling aan kapstok

Een muziekleraar uit New York is gearresteerd nadat hij voor straf één van zijn leerlingen met zijn riem aan de kapstok had gehangen. Bovendien sloot de 24-jarige leraar de jongen daarna in de kast op.

De vijfjarige knul heeft geen lichamelijke verwondingen aan het voorval overgehouden, maar zijn vader beweert dat zijn zoon psychisch wel degelijk schade opgelopen heeft. De jongen "was een levendig kind, maar sinds het voorval is hij niet meer hetzelfde." De familie wil nu een klacht indienen tegen de leraar en vraagt omgerekend vijf miljoen euro schadevergoeding.

Volgens de vader van de jongen, die zelf leraar is, zou zijn zoon er door de muziekleraar uitgepikt zijn vanwege zijn goede gedrag.

Belgische rel over BBC-documentaire ex-koning

1034247 had ons via de nieuws-submit te melden:

De BBC-documentaire 'Blanke koning, rood rubber, zwarte dood' over de vroegere Belgische vorst Leopold II heeft in België tot grote opschudding geleid. Na minister van Buitenlandse Zaken Michel heeft nu ook het koninghuis de Vlaamse zender VRT indirect gevraagd de documentaire niet uit te zenden.

VRT wil de documentaire morgen en volgende week uitzenden op haar tweede net Canvas. Het programma gaat in op het regime van Leopald II in Congo. Dat land was van 1885 tot 1904 privé-bezit van de koning, die daar volgens de BBC ware rooftochten zou hebben gehouden. De objectiviteit van het programma wordt echter aan de kaak gesteld door franstalige Belgische media die meldden dat de BBC eigenlijk alleen maar Vlaamse criticeurs van Leopold II aan het woord liet.

Minister Michel drong er daarom maandag op aan de documentaire niet uit te zenden. Het koningshuis heeft nu aan de zender laten weten "bekommerd" te zijn. Dergelijke bewoordingen werden in het verleden ook al gebruikt om programma's niet uit te laten zenden. De VRT wil echter meer weten over deze bekommernis. "Voor we officieel reageren, willen we graag weten wat nu precies het probleem is", aldus de woordvoerster.

Directeur gewond bij brand in sprookjespark

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een brand in Sprookjeswonderland in Enkhuizen is de directeur van het park vanmiddag gewond geraakt. De man moest met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis vervoerd worden.

De brand onstond in de toren van het zogeheten 'Kasteel van Violinde'. In een kantoorruimte ontdekte een medewerker dat de stopcontacten brandden, vermoedelijk door kortsluiting. De ontdekker sloot direct de deuren waardoor de brand gesmoord kon worden. Iedereen kon de ruimte verlaten, maar de directeur moest desondanks naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Het vuur kon door de brandweer snel onder controle worden gebracht. De kasteeltoren liep echter veel roet- en rookschade op.

Peuter wurgt zichzelf op glijbaan

MelvinB en mark17 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Triest nieuws uit Goes. Daar is gisteren een peuter van twee jaar om het leven gekomen door een tragisch ongeval in een peuterspeelzaal. Het meisje blijkt zich verhangen te hebben op een glijbaan.

Waarschijnlijk is het meisje met zogenaamde loopblokken de glijbaan opgegaan. Aan die loopblokken zitten touwen bevestigd die een kind normaal gesproken vastheeft als het op die blokken loopt. Bij het van de glijbaan glijden is een blok blijven haken en raakte het touw om haar nek verstrikt, waarna ze zichzelf wurgde.

Het kind werd pas na enige tijd bewusteloos aangetroffen - de glijbaan heeft een hoge zijkant en het meisje lag in de baan - waarna personeel van de peuterspeelzaal en later ambulancemedewerkers het kind probeerden te reanimeren. Het meisje overleed uiteindelijk in een ziekenhuis.

Morgen wordt sectie verricht op het lichaampje. Justitie gaat onderzoeken of de twee leidsters dood door schuld ten laste gelegd kan worden.

GroenLinks bezorgd om vrije meningsuiting

Fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks wil dat premier Balkenende namens de regering een ,,duidelijk moreel oordeel'' uitspreekt over de bedreiging van de vrije meningsuiting in ons land. Dat moet gebeuren in een brief aan de Tweede Kamer.

Halsema maakt zich zorgen over de vrijheid van meningsuiting na de doodsbedreigingen aan het adres van Bart Jan Spruyt, de directeur van de conservatieve Edmund Burke Stichting. Mede naar aanleiding van die bedreigingen legde columnist Paul Cliteur zichzelf censuur op. Hij levert geen kritiek meer op issues als de islam en de integratie van allochtonen.

De LPF stelde naar aanleiding van de zelfcensuur van Cliteur eerder al schriftelijke vragen aan de regering. Net als GroenLinks vindt die partij dat de regering de taak heeft om de vrijheid van meningsuiting te allen tijde te beschermen.

Ook de VVD en SGP steunen het verzoek van Halsema om een brief.

Groningen: Vrede moet vertrekken

Het bestuur van FC Groningen heeft de arbitragecommissie van de KNVB gevraagd het contract van Regillio Vrede te laten ontbinden.

De ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Naar aanleiding van een escalerend meningsverschil tussen Paul Matthijs en Regillio Vrede over naar wie een vrije trap gespeeld werd (!), werd de laatstgenoemde geschorst. Vervolgens eiste Vrede via een advocaat dat de schorsing werd ingetrokken.

FC Groningen heeft zich daarna op de positie gesteld dat zij niet verder wil met Regillio Vrede. De club heeft aan de zaakwaarnemer voorgesteld het contract van Vrede, dat in principe tot medio 2005 doorloopt, per juli van dit jaar te ontbinden. Het voorstel werd niet geaccepteerd, wat resulteerde in een gang naar de arbitragecommissie.

Paul Matthijs werd zondag naar verluid bedreigd door zijn medespeler Regillio Vrede en trainde vandaag nog apart. Hij heeft al gesproken met de clubleiding, maar zal later deze week verdere besprekingen voeren.

Regering komt met anti-terreurmaatregelen

De Nederlandse regering komt met extra maatregelen tegen terreuraanslagen; dit naar aanleiding van de aanslagen in Madrid. De inlichtingen- en veiligheidsdiensten zullen worden uitgebreid. De AIVD kreeg er na de aanslagen in de VS van 11 september 2001 al 150 mensen bij; daar komt nog eens een nieuwe uitbreiding overheen.

Ook zullen de juridische mogelijkheden worden uitgebreid: bewijsmateriaal van de AIVD mag in de toekomst worden gebruikt in strafzaken, en het werven van terroristen of strijders voor de jihad wordt strafbaar.

Verder komt een waarschuwingssysteem naar Amerikaans voorbeeld, met rode, oranje en groene alarmfases.

[update] Bommelding Utrecht Centraal

atomicbster had ons via de nieuws-submit te melden:

Het busstation en een deel van het treinstation Utrecht Centraal is woensdagmiddag ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje in een stadsbus. De doos met daarop de tekst Verdacht Pakket!, is door de chauffeur die hem vond buiten de bus gelegd, vlakbij spoor 1 van het Centraal Station.

De politie neemt volgens een woordvoerder het zekere voor het onzekere en wacht de komst af van het Explosieven Opruimings Commando (EOC). Ook het taxiplateau boven het busstation is ontruimd. Door de ontruiming van de sporen 1 tot en met 4 lopen treinreizigers tussen Utrecht en Amersfoort en Utrecht en Baarn vertraging op.

Het busverkeer rond Utrecht Centraal is ook stilgelegd. De wegen zijn afgezet met linten en verkeer wordt door de politie teruggestuurd.

Update 16:35
Iets over half 5 is het station weer vrijgegeven. De bussen en trams rijden weer en ook het treinverkeer zal langzaam op gang komen.
Afzettingslinten worden verwijderd door de politie. Of het gaat om een bom is nog niet bekend.

Update 17:08
Het blijkt te gaan om loos alarm. De doos bevatte een aantal boeken. Wie er achter de melding zit, is niet bekend.

Bier in plastic flessen

Aankomende zomer krijgt Nederland te maken met bier in plastic flessen. Woensdag maakte de bierbrouwer Interbrew bekend dat het biermerk Dommelsch in plastic flessen van een halve liter op de markt zal gaan komen. Naar verwachting zullen ook andere bierbrouwers volgen.

Interbrew begon eerder in Oost-Europa met plastic flessen. Nu is ook West-Europa aan de beurt. Volgens de supermarktdeskundige, G. Rutte, heeft dit initiatief potentie. "Er zit geen statiegeld op de fles. Het is makkelijk op het strand en bij festivals. Bovendien is het een mooie nieuwe ontwikkeling in de kwakkelende biermarkt”, aldus Rutte.

Rutte hoopt dat dit door de consument wordt geaccepteerd. "Bij de introductie van de frisdrank in petflessen dacht iedereen in de supermarktbranche dat het niets zou worden. Maar het blijkt een enorm succes. Voor supermarkten is het ook handig. Ze kunnen de flessen gewoon doorschuiven."

Volgens Interbrew maakt de baanbrekende technologie het mogelijk om in een kunststoflaag diverse beschermende elementen te verwerken. De kwaliteit en de smaak kan daardoor worden verzekerd. Bovendien is de fles ook hersluitbaar.

Vier meisjes aangereden op zebrapad

In Rotterdam heeft vanmiddag op de Statenweg een aanrijding plaatsgevonden. Daarbij zijn vier jonge meisjes gewond geraakt. De meisjes, allen tussen de vijf en acht jaar, wilden een zebrapad oversteken toen zij werden geschept door een automobilist. Eén van de vier meisjes liep ernstig hoofdletsel op.

Twee andere meisjes liepen botbreuken op, en één meisje kwam er met lichtere verwondingen van af. Alle vier de meisjes zijn overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Inmiddels is de automobilist aangehouden.

Onder de ouders en familieleden van de meisjes liepen de emoties hoog op. Zij zijn naar het politiebureau gebracht om daar te kalmeren. Momenteel is de Statenweg afgesloten.

Bubbelende fruitmix voor winnaar

De organisatoren van de Grand Prix in Bahrein hebben een manier gevonden waarmee de top drie van de race zondag niet hoeft te breken met een traditie, maar tegelijkertijd de inwoners van Bahrein respecteert.

Eerder werd al aangekondigd dat er door de mensen op het podium niet met champagne zou mogen worden gespoten, omdat dit tegen de cultuur in het staatje ingaat. De organisatoren komen daarom nu met een drank die geen alcohol bevat, maar waarmee de winnaar de anderen wel nat kan spuiten. Het brouwsel 'Warrd' bevat een unieke mix van fruit, die 'de smaak en aroma van het eiland weergeeft'.

"De huldigingsceremonie in Bahrein zal daarom een unieke gebeurtenis zijn in het Wereldkampioenschap en zal daardoor een herinnering zijn aan de tradities die het koninkrijk een gedenkwaardige plaats voor een Grand Prix maken," aldus de voorzitter van het Sakhir-circuit.

Steekwapen school afkomstig uit lokaal

hit_me had ons via de nieuws-submit te melden:

Het mes waarmee een 17-jarige leerling van 'De Compagnie' in Heerenveen gisteren werd neergestoken door een medescholier blijkt afkomstig te zijn uit een praktijklokaal.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffer en de 14-jarige dader ruzie kregen, waarna de dader naar het klaslokaal liep. Daar pakte hij een aardappelschilmesje, ging terug naar het schoolplein en stak de jongen neer. Het slachtoffer raakte bij de steekpartij zwaargewond, maar maakt het naar omstandigheden goed.

Op de school voor praktijkonderwijs waren vanwege het incident vandaag nog geen lessen.

Tbs-kliniek betaalt slachtoffer verkrachting

clearice en deliberator hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een Nijmeegse tbs-kliniek betaalt 10.000 euro aan een 22-jarige vrouw die op 27 september 2002 door een tbs-patiënt buiten de betreffende kliniek werd verkracht. De man was in de Pompekliniek opgenomen wegens pogingen tot verkrachting.

In april vorig jaar werd de dader door de rechtbank van Arnhem wegens een gewelddaad tegen de vrouw tot een celstraf van drie jaar en tbs veroordeeld. De vrouw en haar advocaat waren echter van mening dat het misdrijf geen plaats zou hebben gevonden, als de kliniek voldoende toezicht op de man had gehouden en spanden een kort geding tegen de Pompekliniek aan. De zaak zou vandaag dienen, maar de instelling verklaarde zich plotseling bereid een schadevergoeding te betalen. De kliniek ontkent echter aansprakelijk te zijn.

3,2 miljoen mensen zien bijzetting Juliana

De uitzending op Nederland 2 van de bijzetting van Koningin Juliana in het familiegraf in Delft is gisteren bekeken door ruim 3,2 miljoen mensen. Naar de rouwstoet tussen Den Haag en Delft keken ongeveer 2,2 miljoen mensen. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde kijkcijfers.

De extra nieuwsflitsen van SBS6 trokken gemiddeld maar 20.000 kijkers. Circa 1 miljoen kijkers stemden af op de samenvatting die de NOS 's avonds uitzond.

Pluriformiteit leidt bij SP tot zorgen

De mogelijke op komst zijnde ovename van het dagbladconcern PCM (in bezit van onder meer de dagbladen Algemeen Dagblad, Trouw, NRC en De Volkskrant) door een buitenlands bedrijf wekt de Socialistische Partij (SP) zorgen op. Volgens Kamerlid Fenna Vergeer zou door de mogelijke overname de verscheidenheid van de Nederlandse dagbladsector in het geding komen. Middels een brief heeft ze staatssecretaris van Cultuur, Medy van der Laan,gevraagd om zich "krachtiger in te zetten om de pluriformiteit van de dagbladsector te waarborgen."

Met de brief hoop Vergeer de regelgeving rondom mediaconcentratie meer onder druk te zetten. In februari werden door de D66-leden Boris Dittrich en Bert Bakker al kamervragen gesteld over deze kwestie. Van der Laan heeft inmiddels laten weten dat "het kabinet zo spoedig mogelijk een standpunt over mediaconcentratie aan de Tweede Kamer zal sturen."

Vergeer is van mening dat het niet moet kunnen dat "concerns als De Telegraaf of Wegener veel te groot kunnen worden door via het buitenland PCM weer op te kopen. Buitenlandse concerns hebben minder belangstelling voor de waarde die bepaalde kranten hebben voor ons aanbod, zij zullen alleen maar met een commerciële bril kijken. Minder winstgevende kranten kunnen daardoor verdwijnen", zo sprak Vergeer in een reactie.

Zangeres Do met bier bekogeld

Zangeres Dominique van Hulst, beter bekend als Do, is dit weekend tijdens een optreden in Brabant overgoten met bier.

Dominique van HulstTijdens een optreden voor de Katholieke Plattelandsjongeren (KPJ) in het zuidelijke Udenhout begon het publiek de zangeres te bekogelen met bier. Volgens de KPJ is het normaal dat er tijdens een optreden glaasjes bier op het podium worden gegooid. Do is het daar echter niet zo mee eens.

Al na het eerste nummer vloog er een plas gerstenat richting de zangeres, die daar duidelijk niet van gediend was. Na enkele glazen werd Do het zat en waarschuwde haar publiek dat het volgende glas haar vertrek zou betekenen. Toen dat enthousiast met nog een geworpen pilsje werd beantwoord, verliet Do nat en boos het podium.

"Zeer vervelend", vindt haar moeder én manager, Astrid Strobbe. "Do is zoiets niet gewend", verklaarde ze tegenover de Telegraaf. "En het werd ook nog eens levensgevaarlijk voor de dansers ook. Het podium werd spekglad".

KPJ-organisator Bart Heuvelmans is niet van plan excuses aan te bieden. Hij gaf aan dat Do nooit meer voor een optreden zal worden uitgenodigd. "Wij gooien altijd met bier. Dat kan je bij ons verwachten. Misschien voelt zij zich nu te goed nou ze met Marco Borsato zingt. Dat was eerder wel anders", zegt Heuvelmans.

Da hopman submitte dit bericht, waarvoor dank!

Nep-agent regelde verkeer in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft dinsdag een 36-jarige man uit Vlaardingen moeten aanhouden, omdat deze zich voordeed als politieagent. De nep-agent was bezig op het kruispunt Matlingeweg-Vlaardingweg het verkeer te regelen, maar dit verliep niet van een leien dakje.

De Vlaardinger was als agent verkleed met een uniform en handboeien. Daarnaast toonde hij vluchtig een legitimatiebewijs. Hij probeerde de echte politieagenten wijs te maken dat bij van het Korps Landelijke Politiediensten, de KLPD, was.

Omdat de man het verkeer echter nogal chaotisch regelde en automobilisten opdracht gaf het rode licht te negeren, kregen de agenten argwaan. Ze hielden de nepagent aan en ontdekten dat het legitimatiebewijs een keycard was die hij als beveiliger bij het KLPD gebruikte. De man verklaarde dat hij politieagent had willen worden, maar dat zijn moeder het daar niet mee eens was.

De Vlaardinger kreeg een proces-verbaal. Ook zijn zijn uniform, handboeien en keycard zijn in beslag genomen.

Dit bericht werd gesubmit door xgratiz, zwaaibaai en CybPraetorian, waarvoor dank.

Button was ziek op podium GP Maleisië

Jenson Button voelde zich ziek toen hij het podium opstapte na de derde plaats in de Grand Prix van Maleisië.

De BAR-coureur was uitgeput en uitgedroogd, maar merkte dat pas toen de adrenaline na de race niet meer zo hard werd rondgepompt. "Het zou de voorpagina's hebben gehaald," aldus een lachende Button ".. als ik over Schumacher heen had gebraakt."

De 24-jarige coureur pakte in Maleisië zijn eerste podiumplaats.

Vrede schakelt een advocaat in

FC Groningen speler Regillio Vrede heeft een advocaat ingeschakeld in de kwestie rond zijn schorsing.

De schorsing, die het resultaat is van een ruzie met medespeler Paul Matthijs, is niet terecht volgens Vrede. De 31-jarige verdediger traint nu op eigen gelegenheid en laat via zijn advocaat weten zondag tegen Ajax gewoon te rekenen op een basisplaats.

"Regillio Vrede vindt dat er niets is gebeurd dat de non-actief stelling rechtvaardigt. Het sportieve belang om FC Groningen uit de degradatie te houden, vindt hij vooralsnog prioriteit hebben boven alles", luidt de persverklaring van de raadsheer.

"EU zou antirookfoto's moeten verplichten"

De waarschuwende foto's op pakjes sigaretten, waarop onder meer wegrottende longen te zien zijn, zijn zo effectief, dat de Europese Unie zou moeten overwegen deze verplicht te stellen. Dat vindt de commissie milieu en volksgezondheid van het Europees Parlement.

De kleurenfoto's, met daarop onder andere rottende tanden en de zichtbare gevolgen van hartziekten, blijken in Canada 44% van de rokers te overtuigen te stoppen met de ongezonde gewoonte. Landen van de Europese Unie zijn nu nog niet verplicht de plaatjes op tabaksverpakkingen te laten afdrukken.

soccorritore bedankt voor het doorgeven.

Van der Meyde in beeld bij PSV

PSV heeft zijn oog laten vallen op Andy van der Meyde (24). Die gaf deze week aan koste wat kost een einde te willen maken aan zijn verblijf bij Inter.

Van der Meyde weigerde van het weekend af te reizen voor het competitieduel met Reggina. De international gaf vliegangst als reden op, om vervolgens een dag later wel het vliegtuig te pakken, naar Nederland. De Italiaanse club reageerde gelaten op de onvrede van Van der Meyde, "Wat hij in Nederland heeft gezegd is niet erg belangrijk."

De aanvaller wacht geen disciplinaire maatregelen bij een terugkeer bij Internazionale. "Het is een vreemd jaar, ook voor hem. Als club zijn we op de hoogte van zijn situatie, maar ook van zijn kwaliteiten. We rekenen in de toekomst op Van der Meyde. Dus wat hij in Nederland heeft gezegd is niet erg belangrijk," aldus Inters technisch directeur Marco Branca.

Van der Meyde wijst de belangstelling uit Eindhoven niet op voorhand af. "Interesse van PSV zal hij serieus nemen", zegt zaakwaarnemer Chiel Dekker in het Eindhovens Dagblad. Internazionale wil Van der Meyde echter (vooralsnog) niet laten vertrekken.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Geen F1 in gesprekken Schumachers

Ralf Schumacher praat niet meer met zijn broer Michael, de zesvoudig wereldkampioen, over Formule 1, omdat hij de titel zelf zo graag wil winnen. Dat heeft hij in een interview gezegd.

"We praten nog steeds met elkaar zoals in het verleden, maar het onderwerp Formule 1 is een taboe omdat we professioneel zulke rivalen zijn geworden," aldus de Williams-coureur. Hijzelf werd in Australië vierde en finishte in Maleisië niet. Zijn broer won beide wedstrijden.

Ralf Schumacher werd vorig jaar vijfde in het wereldkampioenschap. Zijn broer pakte toen de titel.

Saeijs, El-Akchaoui tekenen bij

Jan-Paul Saeijs en Youssef El-Akchaoui tekenen voor twee jaar bij bij ADO Den Haag.

De 25-jarige Saeijs en de 23-jarige El-Akchaoui vormen samen de linkerhelft van de Haagse verdediging. Centrale verdediger Saeijs had interesse van andere clubs, maar blijft trouw aan de club waar hij al zes seizoenen speelt.

Linksback Youssef El-Akchaoui kwam deze zomer over van Excelsior. De Dordtenaar wist zich snel in de basis te spelen en verdiende daarmee een contractsverlenging. "Met het verlengen van mijn contract spreekt de club waardering uit voor mijn prestaties en dat doet mij bijzonder goed", laat El-Akchaoui weten.

Van der Meyde in beeld bij PSV

PSV heeft een oog laten vallen op Andy van der Meyde (24). Die gaf deze week aan koste wat kost een einde te willen maken aan zijn verblijf bij Inter.

Van der Meyde weigerde van het weekend af te reizen voor het competitieduel met Reggina. De international gaf vliegangst als reden op, om vervolgens een dag later wel het vliegtuig te pakken, naar Nederland. De Italiaanse club reageerde gelaten op de onvrede van Van der Meyde, "Wat hij in Nederland heeft gezegd is niet erg belangrijk."

De aanvaller wacht geen disciplinaire maatregelen bij een terugkeer bij Internazionale. "Het is een vreemd jaar, ook voor hem. Als club zijn we op de hoogte van zijn situatie, maar ook van zijn kwaliteiten. We rekenen in de toekomst op Van der Meyde. Dus wat hij in Nederland heeft gezegd is niet erg belangrijk," aldus Inters technisch directeur Marco Branca.

Van der Meyde wijst de belangstelling uit Eindhoven niet op voorhand af. "Interesse van PSV zal hij serieus nemen", zegt zaakwaarnemer Chiel Dekker in het Eindhovens Dagblad. Internazionale wil Van der Meyde echter (vooralsnog) niet laten vertrekken.

Meer druk voor Pantano

De druk op Giorgio Pantano wordt langzaam opgebouwd. Bij Jordan hopen ze op betere prestaties van de Italiaan.

Het team concentreert zich voorlopig op de betrouwbaarheid van de auto en bij Jordan hopen ze komend weekend met twee auto's te kunnen finishen. Ondertussen worden wel kleine opmerkingen richting Pantano geplaatst.

James Robinson, hoofd race en test engineering, vertelde: "Giorgio is nog steeds aan het leren in de auto en in de Formule 1. Hopelijk kan hij steeds dichter bij het niveau van Heidfeld komen in de loop van het seizoen."

Pantano blijft voorlopig gewoon optimistisch: "Ik denk niet dat we het tot nog toe slecht hebben gedaan. Ik voel me steeds zelfverzekerder in deze omgeving en de puzzelstukjes vallen hier (in het team, red.) steeds meer op hun plaats. Nu kunnen we onze resultaten gaan verbeteren."

Succesvol voorseizoen voor Rabo

Gemeten tot 21 maart, heeft de Rabobank-ploeg het meest succesvolle voorseizoen sinds de oprichting in 1996.

Met twaalf overwinningen is het wielerseizoen goed begonnen voor de Rabobank. In 2003 en 2001 werd er al tot elf overwinningen gekomen, maar ook het sterke rijden van de ploeg is nu bevredigend. De veranderingen in de ploegleiding en het management worden nu geroemd. Ook het sterke rijden van de jongeren, met name Thomas Dekker en Joost Posthuma, in de kleinere profkoersen leidt tot enthousiasme.

Bij de sponsor Rabobank reageren ze echter voorzichtig op de cijfers. Over verlenging van het sponsorcontract tot 2008 wil men geen uitspraken doen. Vincent Pijpers, hoofd sponsoring bij de Rabobank vertelde: "Deze successen zullen dat besluit psychologisch niet tegenwerken. Maar zakelijk is de invloed nul. En de beslissing zal vooral op zakelijke gronden worden genomen. Die staat los van de waan van de dag.

Saha bekritiseert Van Nistelrooy

Louis Saha, sinds de winterstop spelend bij Manchester United, heeft kritiek geuit op Ruud van Nistelrooy. Daarentegen looft hij Thierry Henry.

In een interview met de BBC liet Saha blijken niet onder de indruk te zijn van het spel van teamgenoot en collega-spits Van Nistelrooy. Hij vertelde: "Ruud mist ervaring in topduels. Hij heeft nooit in grote finales gestaan en moet ervaring opdoen op het hoogste niveau. Thierry heeft dat wel en weet hoe hij dergelijke wedstrijden moet spelen."

Volgens Saha levert Van Nistelrooy niet echt een bijdrage aan het spel van Manchester United: "Ruud scoort nooit van buiten de zestienmeter en neemt nooit een vrije trap. Hij neemt nauwelijks deel aan het collectieve spel van de ploeg. Het gaat bij hem puur op het afmaken."

9 jaar voor moord in Alkmaarse pizzeria

De Alkmaarse pizzeria-eigenaar Giuseppe C. (53) is gisteren door de rechtbank tot 9 jaar cel veroordeeld voor het vermoorden van een personeelslid. C. schoot het slachtoffer, de 40-jarige George Sneeboer, in oktober 2003 in zijn zaak aan het Zevenhuizen door het hoofd. De rechtbank achtte moord met voorbedachte rade bewezen.

De twee hadden eerder op de avond ruzie gemaakt. Daarop pakte C. een wapen, laadde het door en hield dat 30 minuten in zijn zak voordat hij zijn werknemer doodde.

Na aftrek van voorarrest zal de restauranthouder nog 5,5 jaar in de cel moeten vertoeven.

Twee jaar eis voor inrijden op Molukkers

Tegen twee inwoners van Zaanstad is gisteren voor de Haagse rechtbank 2 jaar cel geëist, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Het duo, twee broers uit Zaandam, wordt beschuldigd van het inrijden op een groep Molukkers op 25 april van het vorige jaar. Bij het incident raakten vier Molukkers zwaar gewond. Na het ongeval ontstonden ook rellen waarbij de politie twee waarschuwingsschoten loste.

Volgens het OM hebben de mannen bewust met hun auto's ingereden op een groep demonstrerende Molukkers in Den Haag. Daarbij hadden de verdachten nog het geluk dat niemand om het leven kwam. Diverse getuigen en de slachtoffers verklaarden dat de automobilisten met een flinke vaart de menigte in stoven.

De twee broers werden indertijd na het incident vastgezet maar al snel weer vrijgelaten, omdat het OM toen meende dat de twee in een paniekreactie zouden hebben gehandeld.

Nederlanders bang voor cultuurverlies

Een groot deel van de Nederlanders is bang dat Nederland zijn eigen cultuur aan het verliezen is. Dit blijkt uit een enquête van TNS Nipo die vanavond in het programma KRO Reporter wordt gepresenteerd.

Ruim 75% van alle Nederlanders vindt dat Nederland een eigen cultuur heeft; 64% van hen is bang dat deze verdwijnt. Als voornaamste bedreigingen voor de Nederlandse cultuur noemen de ondervraagden de toestroom van migranten, de invloed van de EU en de falende integratie.

Een meerderheid (60%) van de Nederlanders vindt dat onze cultuur dwingend aan nieuwkomers moet worden opgelegd. Bijna 50% wil de grenzen helemaal sluiten voor immigranten, 30% staat achter het huidige vreemdelingenbeleid en slechts 6% is voor een ruimhartiger beleid.

'Passion of the Christ' leidt tot bekentenis

Een 41-jarige man uit Noorwegen heeft afgelopen weekeinde een bekentenis afgelegd na het zien van de film 'The Passion of the Christ'. De man bekende tegenover de politie van Oslo dat hij in 1994 en 1995 aanslagen had gepleegd op 'Blitz House', een clubhuis van een linkse jongerenbeweging in de Noorse hoofdstad. Bij deze aanslagen raakte niemand gewond.

Johnny Olsen, een neo-nazi die als tiener een moord pleegde en daar twaalf jaar voor heeft gezeten, verklaarde dat de film van Mel Gibson hem er toe had bewogen de aanslagen toe te geven. Bij zijn voorgeleiding zei hij met verstikte stem "Jezus leeft" en "Ik wend me af van mijn verleden en het neonazidom."

Olsen is niet de enige die na het zien van de film een bekentenis aflegde. De 21-jarige Dan Leach uit Texas bekende onlangs in januari zijn vriendin te hebben vermoord. De politie ging ervan uit dat de vrouw zelfmoord had gepleegd.

Interview: Lostprophets

Elke keer weer vinden Engels sprekende bands of artiesten het fantastisch wanneer ze horen dat ze geïnterviewd worden door een site die FOK! heet. "Maar het is met F-O-K", probeer ik ook Mike Chiplin (drummer) en Jamie Oliver (DJ/keyboard/backing vocals) van de Lostprophets nog duidelijk te maken. Het resulteert in een wedstrijdje 'wie kan het hardst FOOOOK roepen met zoveel mogelijk nadruk op de O' tussen de twee...

14-jarige komt om bij maffiagevecht

Bij een gevecht tussen bendeleden van de Napolitaanse maffia, de camorra, is zondagavond een 14-jarig meisje om het leven gekomen. Gisteren werd de Italiaanse tiener, die duidelijk op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats was, begraven.

Annalisa Durante had de avond met vriendinnen doorgebracht, toen ze vlak voor middernacht voor haar ouderlijke woning in een vuurgevecht belandde. Een 20-jarige mafioso werd door twee leden van een rivaliserende groep onder vuur genomen en verstopte zich achter de meisjes. Twee van hen wisten het huis in te vluchten, Annalisa werd echter getroffen door een kogel. Volgens enkele getuigen had de mafioso haar duidelijk als menselijk schild gebruikt. Het meisje overleed op weg naar het ziekenhuis.

De camorra bestaat uit rivaliserende groeperingen die elkaar het leven zuur maken. Hierbij vinden niet alleen gangsters de dood, maar ook onschuldige burgers. Zo werd in 2002 een tweejarig meisje dodelijk getroffen door een kogel. Vele inwoners van Napels zijn van mening dat de staat niets aan het geweld doet.

Michael Jackson is gekste Amerikaan

Michael JacksonPopster Michael Jackson en zijn zusje Janet zijn wederom de 'gekste Amerikanen van 2004'. In een telefonische enquete onder ruim duizend Amerikanen vond 77 procent hen best wel gek.

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd ter gelegenheid van 1 april, 'April Fools Day'. Vorig jaar won Michael Jackson ook al. Toen door voor fotografen zijn zoontje uit het raam van een hotel in Berlijn te laten bungelen.

Janet Jackson kwam dit jaar in het nieuws door in in februari miljoenen televisiekijkers haar ontblote borst te laten zien. 70 procent van de ondervraagden vond haar daardoor gek.

In de lijst staat ook de Amerikaanse president George Bush. 50 procent van de ondervraagden vond hem 'iets geks' hebben. Hij kreeg een tiende plaats in de lijst.

Man ligt 36 uur in middenberm snelweg

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Na een auto-ongeluk gehad te hebben, heeft een gewonde Amerikaan 36 uur lang in de middenberm van een snelweg in de staat Texas gelegen. De man lag uit het zicht van voorbijgaande auto's en was verlamd door een gebroken nek.

De 46-jarige Amerikaan was in de middenberm ingestort nadat hij verzekeringsgegevens had uitgewisseld met de bestuurder van de auto waarmee hij in botsing was gekomen. Door de betonnen barricades langs de middenberm werd de man niet opgemerkt door de bestuurder van de sleepwagen die zijn auto weghaalde en ging de politie ervan uit dat hij weggelopen was. Uiteindelijk zag iemand hem vanuit het achterdeel van een pick-up truck liggen en werd de politie erbij gehaald. "De agent dacht dat hij een lijk was en begon met zijn wapenstok in hem te prikken", aldus de vrouw van de gewonde.

Of de verlamming blijvend is kunnen de artsen nog niet zeggen.

McDonald's meldt voedingswaarde op kaart

McDonald's gaat vanaf april in de Australische filialen de voedingswaarde van zijn producten op de menukaart vermelden. Dit maakte directeur Guy Russo vandaag bekend.

Op de menukaart zullen onder andere de hoeveelheden vet, suiker, zout en calorieën van elk product komen te staan. "Hiermee zijn we niet alleen de eerste McDonald's in de wereld, maar ook de eerste in onze branche in Australië", aldus de directeur.

De Amerikaanse fastfoodketen is de laatste tijd veel bezig met de gezondheid van zijn klanten. Eerder al deze maand kondigde het concern aan de extra grote porties frites en reuzenbekers frisdrank van het menu te schrappen. Ook is de keten begonnen met het serveren van sla, fruit en yoghurt.

Rit 1 Driedaagse van De Panne

Danilo Hondo heeft gisteren de eerste rit in de Driedaagse van De Panne gewonnen. De rit eindigde in een sprint van 20 renners.

De eerste rit ging van Middelkerke naar Zottegem. Al op kilometer 20 sprong Frederik Willems van Vlaanderen - T Interim weg uit het peleton en hij wist dit tot 30 kilometer voor het eind vol te houden.

In de laatste omloop ging een groep van 20 man weg. Sterke mannen daarin waren Stijn Devolder en David Clinger. In de laatste twee kilomter waren er nog uitvallen uit de groep van Ryder Hesjedal en Steffen Wesemann, maar beiden werden teruggepakt. In de sprint van de 20 man was Danilo Hondo Baden Cooke te slim af en wist zodoende te winnen.

Etappeuitslag:
1 Danilo Hondo (Dui) 5.16.20
2 Baden Cooke (Aus)
3 George Hincapie (VS)
4 Luca Paolini (Ita)
5 Leon Van Bon (Ned)

Klassement:
1 Danilo Hondo (Ger) 5:16.10
2 Baden Cooke (Aus) +0.04
3 George Hincapie (VS) +0.06
4 Luca Paolini (Ita) +0.10
5 Leon Van Bon (Ned) z.t.

F1: Gewapende bewaking bij Jaguar

De bewaking van de coureurs van Jaguar zal rond de Grand Prix in Bahrein behoorlijk stevig zijn.

De coureurs zullen beschermd worden door gewapende bewakers. Daarnaast zullen speciale mensen de wagen van Mark Webber elke dag op bommen controleren en is aan hem en medecoureur Christian Klien gevraagd telkens een andere route naar het circuit te nemen en uit de hoofdstad Manama te blijven. Hun hotel zal voortdurend worden bewaakt.

Andere teambazen, waaronder David Richards van BAR, verwachten dat de Grand Prix zonder problemen zal verlopen. Ook Renault denkt niet dat het onveilig is om naar het land, dat in het Midden Oosten ligt, te reizen.

De nationale garde van Bahrein is overigens wel aangesteld om de veiligheid te bewaken.

Meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager

PSV biedt Van Persie clausule

Als Robin van Persie de overstap naar PSV wil maken, hebben ze daar al een contract klaarliggen. Daarin een speciale clausule voor hem.

PSV is bereid Van Persie een contract aan te bieden met een voor hem zeer gunstige clausule. Voor een gelimiteerd bedrag zou hij altijd naar een Europese topclub kunnen vertrekken. In de onderhandelingen met Feyenoord over verlenging van zijn contract liep het daar nog op vast.

Of Van Persie wel naar PSV wil en of Feyenoord wel bereid is Van Persie naar PSV te laten vertrekken, blijft voorlopig onduidelijk. PSV ziet de vleugelaanvaller echter graag komen als opvolger van Robben.

"Ralf dichtbij contract met Toyota"

Ralf Schumacher is dichtbij een contract met Toyota. Dat schijft het Britse blad The Sun.

Volgens het blad zou de Duitser, die in zijn carrière zes Grand Prix' heeft gewonnen, een vijfjarig contract tekenen ter waarde van 110 miljoen dollar, met daarin een prestatieclausule voor extra geld.

Het huidige contract bij Williams loopt eind dit seizoen af. Schumacher en Williams lieten in januari nog weten dat gesprekken over een contract tot later dit seizoen waren uitgesteld, maar beide partijen bleven verhalen in de media gooien. Zo zei de manager van Schumacher dat de Duitser dichtbij een contract met Renault stond, maar het Franse team ontkende dit meteen. Frank Williams stelde vervolgens dat de enige optie voor Schumacher een contract bij Williams of bij Toyota was.

Volgens de bron is een overgang vrijwel zeker, omdat Williams naar verwachting niet zal proberen hun coureur te behouden. Volgens hem zou Ralf daarbij ook net als zijn broer Michael een team sterker willen maken. "Hij heeft gezien hoeveel krediet Michael heeft vediend door Ferrari groot te maken en zou graag proberen hetzelfde bij Toyota te doen."

Bij Williams wordt nu de naam van Mark Webber genoemd als coureur, maar ook Jenson Button zou een kans maken. Ook de vooruitzichten van IRL-kampioen Scott Dixon op een stoeltje zijn groter geworden na de goede prestaties bij de tests van afgelopen week.

15-jarig meisje aangehouden om kinderporno

Hrun had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 15-jarig meisje uit Pittsburg (Verenigde Staten) is beschuldigd van het seksueel misbruik van kinderen en het bezit en de verspreiding van kinderporno. De tiener maakte naaktfoto's van zichzelf en plaatste deze op internet.

De politie heeft tientallen naaktfoto's van het meisje aangetroffen. Op sommige foto's is zij naakt te zien in diverse poses. Op andere foto's verricht het meisje seksuele handelingen met zichzelf. De 15-jarige verstuurde de foto's naar mensen die zij in chatrooms leerde kennen. De politie probeert alle mensen die de foto's van het meisje hebben ontvangen, te achterhalen.

Jong Oranje speelt gelijk

Gisteren speelde Jong Oranje, net als de grote broer vandaag zal doen, tegen Frankrijk. Er werd tegen Jong Frankrijk een verdienstelijk gelijkspel uitgesleept.

In een slecht gevuld Willem II-stadion speelde Jong Oranje met 1-1 gelijk. Nederland kwam door een doelpunt van Nicky Hofs nog voor, maar Jeremie Aliadière tekende vijf minuten later alweer de gelijkmaker aan voor Frankrijk. Frankrijk kwam met een sterk elftal op het veld, met maar liefst negen spelers die bij hun club in de hoogste Franse divisie in de basis spelen en ook met Clichy die afgelopen weekend nog een basisplaats bij Arsenal had.

Bij Nederland werd een opvallende rol vervuld door Robin van Persie. Van Persie, die bij Feyenoord geen basisplaats meer heeft, had de aanvoerdersband gekregen. Hij speelde met zijn gebruikelijke flair en liet als aanvoerder zien, zijn medespelers goed te kunnen coachen.

KNVB-coach Cor Pot was tevreden over het optreden van Jong Oranje: "Wij willen altijd vooruit voetballen, maar soms mag je ook best op resultaat spelen. Dat hebben we prima gedaan." Over de aanvoerdersband voor Van Persie vertelde hij: "Ook hem te stimuleren en een gevoel van eigenwaarde te geven. Hij heeft heel hard gewerkt en was een positief voorbeeld voor de rest van de groep."

Heidfeld hoopt op geblokte vlag

Nick Heidfeld hoopt tijdens de race in Bahrein eindelijk weer eens de geblokte vlag te zien.

De coureur heeft sinds zijn overgang naar Jordan niet meer de finish gehaald door problemen met zijn wagen. Wel liet hij tijdens de Grand Prix van Maleisië, toen hij nog reed, goede dingen zien.

"Ik ben een beetje teleurgesteld dat ik in de race niet ben gefinished, maar aan de positieve kant heb ik goede starts gemaakt en mijn snelheid was behoorlijk bemoedigend," aldus Heidfeld. "Ik hield een paar wagens achter me tijdens de Grand Prix van Maleisië en ons tempo was behoorlijk goed."

"Ik weet dat het team heel hard heeft gewerkt om de technische problemen die ik heb ondervonden op te lossen en mijn doel voor deze race is te finishen, en het tempo te behouden dat ik tot nu toe heb gereden," vervolgde Heidfeld. Hij liet verder weten uit te kijken naar de volledig nieuwe Grand Prix.

Bijzondere cake in Bahrein

Dinsdag zijn koks in het Al Safir Hotel in Bahrein begonnen aan een bijzondere cake, een cadeau voor de Formule 1-fans die het land komend weekend bezoeken.

Het lekkernij zal 3.000 kilo gaan wegen, 60 meter lang en 1,2 meter breed zijn. Eén miljoen dadels (750 kilo), 316 kilo suiker, 316 kilo meel, 347,6 kilo boter, 6.160 eieren, 9,24 kilo bakpoeder en 84,7 kilo walnoten zullen er voor de cake worden gebruikt.

Als de cake vrijdag klaar is zal hij voor het hotel te zien zijn. Bezoekers kunnen vanaf dan gratis een stukje krijgen. Alles wat niet wordt gegeten zal aan een goed doel worden gegeven.

Gewapende bewaking bij Jaguar

De bewaking van de coureurs van Jaguar zal rond de Grand Prix in Bahrein behoorlijk stevig zijn.

De coureurs zullen beschermd worden door gewapende bewakers. Daarnaast zullen speciale mensen de wagen van Mark Webber elke dag op bommen controleren en is aan hem en medecoureur Christian Klien gevraagd telkens een andere route naar het circuit te nemen en uit de hoofdstad Manama te blijven. Hun hotel zal voortdurend worden bewaakt.

Andere teambazen, waaronder David Richards van BAR, verwachten dat de Grand Prix zonder problemen zal verlopen. Ook Renault denkt niet dat het onveilig is om naar het land te reizen.

De nationale garde van Bahrein is overigens wel aangesteld om de veiligheid te bewaken.

Kabinet moet broekriem nog verder aanhalen

steen had ons via de nieuws-submit te melden:

Het kabinet moet nog meer snoeien op de uitgaven. De bezuinigingsplannen in het omstreden regeringsakkoord waren laatst al verhoogd van dertien naar zestien miljard. Nu komt hier nog eens 750 miljoen bij. Hierdoor komt het financieringstekort wat eerder geschat werd op drie procent uit op 3,4 procent, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Door de tegenvallende cijfers zal ook het tekort van 2004 hoger uitvallen dan de eerder geschatte 3,3 procent. Dit houdt in dat het kabinet dit jaar nog meer moet bezuinigen om onder de Europese grens van drie procent te blijven. Niet alleen voor dit jaar ziet er het slecht uit, ook voor volgend jaar dreigen er problemen.

OM eist 5 jaar cel voor 50 jaar verkrachtingen

De 86-jarige Leonard B. uit Sittard-Geleen hoorde vandaag 5 jaar cel tegen zich eisen omdat hij verdacht wordt van verkrachting van zijn dochters én kleindochter over een periode van vijftig jaar.

De verdachte gaf tijdens de zitting toe dat hij seks met zijn dochters had, maar volgens hem deden ze dat uit vrije wil "Zij kwamen naar mij en wilden seks, zodat ik ze geld gaf en hun schulden betaalde. Toen ik dat niet meer deed omdat ik het geld zelf nodig had, vertelden ze opeens verhalen over verkrachtingen en bedreigingen. Dat is gelogen."

Ook zou B. in 1979 zijn toen nog 2-jarige kleindochter voor het eerst hebben verkracht. Vanaf haar zestiende zouden die verkrachtingen samen zijn gegaan met bedreigingen en geweld.

De officier van justitie schilderde de verdachte dan ook af als "een sluwe en agressieve tiran die onder invloed van alcohol het leven van zijn dochters en kleindochter kapot heeft gemaakt. Hij wist terdege dat hij fout was. Door zijn slachtoffers te bedreigen, hoopte hij dat ze hun mond zouden houden." Ook de houding van de bejaarde man stootte de officier van justitie tegen de borst. De man bagatelliseerde de beschuldigingen en ontkende dat hij zijn kleindochter had verkracht.

De verkrachtingen zijn volgens het OM begonnen toen de dochters van de verdachte achttien jaar waren en het internaat uitgingen om op hun zelf te wonen. De verkrachtingen gingen ook door toen de vrouwen zelf getrouwd waren. Eén van de dochters van de man zou zelfs zwanger zijn geworden van haar vader. Die baby stierf na 10 maanden.

De rechtbank doet uitspraak op 13 april.

calvobbes bedankt voor het herschrijven en submitten.

Man raapt 200 kievitseieren

Dinsdagavond is een 45-jarige man uit Putten aangehouden wegens het bezitten van 41 kievitseieren. Bij een huiszoeking werden nog eens 159 eieren van dezelfde soort gevonden. Het rapen van kievitseieren is strafbaar.

Op het politiebureau meldde de man alle eieren de afgelopen dagen in weilanden rond Putten te hebben gevonden. Het rapen is overal in Nederland, op Friesland na, verboden. De kievitseieren zijn door de politie in beslag genomen, en de aangehoudene is na het maken van een proces-verbaal weer vrijgelaten. Het is aan de officier van justitie wat er met de eieren gaat gebeuren.

iPod Mini slachtoffer van eigen succes

Doordat de vraag naar de iPod Mini in de Verenigde Staten zo overweldigend groot is, heeft Apple de Europese lancering van de kleine telg uit de iPod familie uitgesteld. De fabrikant van de 4GB harde schijfjes, Hitachi, die in de iPod Mini zitten kan de vraag niet aan. Verwacht wordt dat Hitachi vanaf juli de vraag weer aan kan. Daarna wordt de iPod Mini in Europa en andere landen gelanceerd.

De iPod mini in verschillende kleuren

De iPod Mini is een kleine MP3 speler met een harddisk van 4GB, goed voor een muziekcollectie van ongeveer 1000 nummers. Voor de Mini moet in de VS 249 dollar worden neergeteld.

-
Zie voor meer informatie over Apple het Apple Dossier.

Agressie om mobiele telefoon

In Hong Kong heeft de politie afgelopen zaterdag de moeder van een 14-jarig meisje veilig moeten stellen toen haar dochter haar bedreigde.

De moeder had de mobiele telefoon van haar dochter afgenomen, maar daar was het meisje niet blij mee. Ze pakte een mes en rende schreeuwend haar moeder achterna. Nadat de vrouw zich opsloot, belde ze de politie, die het meisje met pepperspray heeft moeten bedwelmen.

ChiefHK, bedankt voor de submit.

Bloempotbelasting Vlieland afgeschaft

Goed nieuws voor de bewoners van Vlieland, de bloempotbelasting wordt waarschijnlijk afgeschaft. Bewoners van het eiland die een bloempot of bankje voor hun huis willen zetten moeten daar belasting voor betalen.

Het College van B&W wil de belasting gaan schrappen omdat de zes tot negen euro die mensen moeten betalen voor een bloempot of bankje waarschijnlijk niet eens de kosten dekken van de ambtenaar die de heffingen moet berekenen. De jaarlijkse opbrengst zou zo'n driehonderd euro zijn.

Aan de gemeenteraad zal worden gevraagd de belastingaanslag op bloempotten en bankjes voor particulieren te schrappen. De gemeente zou ook baat hebben bij een 'gezellig' uitziende dorpsstraat. Horecaondernemingen zullen echter nog wel de zogenaamde precariobelasting moeten blijven betalen.

Het Parool verder als tabloid

Het Amsterdamse daglad Het Parool verschijnt vandaag in tabloidformaat. Hiermee is het de eerste Nederlandse krant die niet meer van het grote, vaak onhandig gevonden, A2-formaat gebruik maakt.

Het doel van de omschakeling is het bereiken van oplagestijgingen zoals Britse kwaliteitskranten die boekten sinds zij overstapten op een kleiner formaat, zo meldt het dagblad op de eigen site.

In Europa is het tabloidformaat, wat de helft kleiner is dan het formaat dat we in Nederland van kranten gewend zijn, aan een opmars bezig. De Britse kwaliteitskranten The Times en The Independent gingen eerder al over op dit formaat, en in Nederland kennen we de gratis kranten Metro en Sp!ts, en de sportbijlage van het Algemeen Dagblad die in een klein, handzaam formaat verschijnen.

Oliseh mogelijk vervolgd


Ex Ajax speler Sunday Oliseh wordt waarschijnlijk door de Duitse justitie aangeklaagd voor mishandeling.

Oliseh kreeg een maand geleden ruzie op de training van VFL Bochum met clubtopscorer Vahid Hashemian . Tijdens de vechtpartij die volgde, brak Vahid Hashemian zijn neus. Dit was aanleiding voor zowel VFL Bochum als Borussia Dortmund om de Nigeriaan te ontslaan. Vahid Hashemian deed geen aangifte, maar het Duitse OM besloot toch om Oliseh te vervolgen.

Verdachte in moordzaak alsnog in hoger beroep

Tijdens de zitting had de verdachte van de moord op het zogenaamde ‘wandelvrouwtje’ nog gezegd niet in hoger beroep te gaan en elke straf te accepteren. Maar op het laatste moment ging de 30 jarige E.W. uit Emmen, zonder medeweten van zijn advocaat, alsnog in hoger beroep tegen het vonnis.

De man is twee weken terug veroordeeld voor de driedubbele verkrachting en moord op een 79-jarige vrouw uit Emmen. De rechtbank achtte E.W. schuldig en veroordeelde de man tot 10 jaar cel en TBS, het OM had 15 jaar en TBS geëist.

Toen het OM van het beroep hoorde besloten zij ook in hoger beroep te gaan alhoewel ze dat in eerste instantie niet van plan waren. ,,Als de veroordeelde zich bij het vonnis zou neerleggen, hadden wij dat ook gedaan.'' Daarmee wil het OM het verschil in eis en opgelegde straf ter discussie stellen.

De advocaat van de verdachte is verrast door het hoger beroep van zijn cliënt. Hij heeft E.W. nog niet kunnen bereiken over zijn motivatie om alsnog in hoger beroep te gaan.

Met dank aan calvobbes die dit voor ons herschreef en submitte.

Showhost Jay Leno voor 100 miljoen bij NBC

Jay LenoLate Night Show-host Jay Leno heeft voor een recordbedrag van 100 miljoen euro zijn contract bij de zender NBC tot en met 2009 verlengd. Het contract geldt voor de periode 2006-2009. Jaarlijks zal Leno een salaris van 25 tot 27 miljoen dollar gaan verdienen.

De Amerikaan presenteert de 'Tonight Show'. Deze trekt per uitzending ongeveer 6,2 miljoen kijkers. Zijn belangrijkste concurrent David Letterman trekt er bij concurrent CBS circa 4,4 miljoen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.