Uitslag Nederland-Frankrijk

Otto (okee6)
Het Nederlands elftal speelde vanavond een oefeninterland tegen Frankrijk. In een met 47000 toeschouwers druk bezette Kuip werd het een 0-0 gelijkspel.

Met gedevalueerde elftallen -tal van spelers ontbraken- wisten de teams er amper een boeiende wedstrijd van te maken. Nederland mocht zich uiteindelijk de kansrijkste ploeg rekenen.

Van der Vaart en Cocu kopten beiden eenmaal op doel. In de eerste helft had Lizarazu echter de beste kans, die niet aan hem was besteed. In de tweede helft werden er diverse spelers gewisseld. Van Hooijdonk liet zien de vrije trap nog altijd te beheersen. Een goal leverde het echter niet op. Heitinga leek op de valreep voor een moment de zege te stelen, maar zijn vrije trap verdween net naast het Franse doel.

Cocu was te spreken over het gelijke spel: "Verdedigend stonden we goed. Frankrijk heeft geen echte kans gehad. Dat zegt wel wat als je kijkt wat voor spitsen ze hebben." Oranje is met het gelijke spel nu 22 duels achtereen ongeslagen.


Nederland - Frankrijk (0-0)

Nederland: Van der Sar, Melchiot, Heitinga, Cocu, Zenden, Van der Meyde (Bosvelt/90), Davids, Van Bommel (Sneijder/45), Overmars, van der Vaart (De Jong/68), Makaay (Van Hooijdonk/68)

Frankrijk: Barthez, Sagnol, Lizarazu (Silvestre/57), Thuram (Gallas/68), Desailly, Giuly (Cheyrou/45), Micoud, Makelele (Pedretti/57), Govou (Henry/45), Trezeguet (Luyindula/68)