Jong Oranje speelt gelijk

Maurice (mbn)
Gisteren speelde Jong Oranje, net als de grote broer vandaag zal doen, tegen Frankrijk. Er werd tegen Jong Frankrijk een verdienstelijk gelijkspel uitgesleept.

In een slecht gevuld Willem II-stadion speelde Jong Oranje met 1-1 gelijk. Nederland kwam door een doelpunt van Nicky Hofs nog voor, maar Jeremie Aliadière tekende vijf minuten later alweer de gelijkmaker aan voor Frankrijk. Frankrijk kwam met een sterk elftal op het veld, met maar liefst negen spelers die bij hun club in de hoogste Franse divisie in de basis spelen en ook met Clichy die afgelopen weekend nog een basisplaats bij Arsenal had.

Bij Nederland werd een opvallende rol vervuld door Robin van Persie. Van Persie, die bij Feyenoord geen basisplaats meer heeft, had de aanvoerdersband gekregen. Hij speelde met zijn gebruikelijke flair en liet als aanvoerder zien, zijn medespelers goed te kunnen coachen.

KNVB-coach Cor Pot was tevreden over het optreden van Jong Oranje: "Wij willen altijd vooruit voetballen, maar soms mag je ook best op resultaat spelen. Dat hebben we prima gedaan." Over de aanvoerdersband voor Van Persie vertelde hij: "Ook hem te stimuleren en een gevoel van eigenwaarde te geven. Hij heeft heel hard gewerkt en was een positief voorbeeld voor de rest van de groep."