"Ralf dichtbij contract met Toyota"

Ralf Schumacher is dichtbij een contract met Toyota. Dat schijft het Britse blad The Sun.

Volgens het blad zou de Duitser, die in zijn carrière zes Grand Prix' heeft gewonnen, een vijfjarig contract tekenen ter waarde van 110 miljoen dollar, met daarin een prestatieclausule voor extra geld.

Het huidige contract bij Williams loopt eind dit seizoen af. Schumacher en Williams lieten in januari nog weten dat gesprekken over een contract tot later dit seizoen waren uitgesteld, maar beide partijen bleven verhalen in de media gooien. Zo zei de manager van Schumacher dat de Duitser dichtbij een contract met Renault stond, maar het Franse team ontkende dit meteen. Frank Williams stelde vervolgens dat de enige optie voor Schumacher een contract bij Williams of bij Toyota was.

Volgens de bron is een overgang vrijwel zeker, omdat Williams naar verwachting niet zal proberen hun coureur te behouden. Volgens hem zou Ralf daarbij ook net als zijn broer Michael een team sterker willen maken. "Hij heeft gezien hoeveel krediet Michael heeft vediend door Ferrari groot te maken en zou graag proberen hetzelfde bij Toyota te doen."

Bij Williams wordt nu de naam van Mark Webber genoemd als coureur, maar ook Jenson Button zou een kans maken. Ook de vooruitzichten van IRL-kampioen Scott Dixon op een stoeltje zijn groter geworden na de goede prestaties bij de tests van afgelopen week.