FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 29 januari 2001

Vierjarigen in de boksring

Mike C had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee vierjarige meisjes hebben afgelopen weekend in de ring tegen elkaar gevochten tijdens een bokstoernooi voor vrouwen in Turkije. De meisjes droegen veiligheidshelmen en sloegen elkaar herhaaldelijk tegen de vlakte. Dit meldt CNN.
Een kinderpsycholoog vertelde CNN dat boksen de ontwikkeling van vierjarigen kan verstoren ‘Het is gevaarlijk om kinderen te confronteren met dergelijk geweld, als hun hersenen zich nog aan het ontwikkelen zijn’, aldus de kinderpsycholoog.

De trainer van het Turkse nationale vrouwenboksteam verklaarde dat de match alleen bedoeld was voor de show en niet als echt gevecht. ‘Dit is een Olympische sport die jonge kinderen discipline bijbrengt. Het is niet gevaarlijk.’

Omstreden nummer Jelle mag toch op cd

Het omstreden nummer "Jelle" van Slimme Schemer en Tido, over een geobsedeerde fan van De Kast (met cavia!) mag van de rechter toch op cd uitkomen.

President W. Duitemeijer van de rechtbank in Groningen heeft dit vanmiddag besloten.

Het lied verhaalt over een wanhopige Kast-fan die tevergeefs probeert zanger Syb van der Ploeg te bereiken. Als hij gefrustreerd het Tjeukemeer inrijdt, komt de zwangere cavia Sybje jammerlijk om het leven. De Kast wilde de uitgifte van het nummer voorkomen omdat Syb afgeschilderd werd "als een botte artiest die fans aan hun lot overlaat, met voor hen noodlottige gevolgen."

Het duo, bestaande uit Arjen Lubach en Janine Abbring, was zeer verheugd over het goede nieuws van de rechtbank. Zij hopen dat ze het nummer morgen in de winkel kunnen krijgen.

Betalen voor Napster?

JU had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens DFT.nl wordt het voor de Napster gebruikers dadelijk betalen om muziek te downloaden. De nieuwe eigenaar van het programma, het Duitse Bertelsmann, wil vanaf juni/juli abonnementsgeld gaan vragen voor het ophalen van de muziekbestanden. Met de nieuwe dienst hoop Bertelsmann ruim 100 mln abonnees te trekken, tegen de huidige 56 mln gebruikers van de gratis dienst.

Het mediabedrijf Bertelsmann was onlangs verantwoordelijk voor de spraakmakende overname van het bedrijf Napster. Vele Napster-fans reageerden destijds furieus en noemde de maker van Napster een verrader omdat hij hij het produkt had verkocht aan de 'vijand'.

Nee tuurlijk, als je er voor moet betalen dan wil iedereen natuurlijk abonnee worden

Ruzie over recept voor gebakken kip

Patman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een van de best bewaarde geheimen van culinair Amerika dreigt verloren te gaan. In Kentucky claimt een echtpaar het recept voor Kentucky Fried Chicken te hebben gevonden in hun huis.

Dat huis was ooit van kolonel Sanders, de grondlegger van de eetketen met meer dan 10.000 eetgelegenheden over de hele wereld. Slechts een handvol medewerkers kent het zorgvuldig geheimgehouden kiprecept, dus dat was even schrikken.

De vinders vroegen aan Kentucky Fried Chicken (KFC) of het echt het geheime recept was. KFC reageerde door het paar voor de rechter te slepen. De kipbakkers eisen hun eigen geheime recept terug.

Camera in fles shampoo

Een ziekenhuisarts in Brighton blijkt badende verpleegsters te hebben bespied via een videocameraatje in een grote fles Head and Shoulders-shampoo.

Dokter Shiew had de flacon op de rand van het bad gezet. Via een zender kon hij verderop in het gebouw live 'genieten'. Toen de Amerikaanse vriend van een van de zusters de gratis shampoo wel eens wilde gebruiken, viel de camera eruit. Shiew moet een behoorlijk tijdje ongestoord gefilmd hebben, want de politie vond een tas vol videocassettes.

Boete: 2000 gulden en 5 uur rijverbod

De politie heeft gistermorgen in Veghel een 48-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur aangehouden. De man reed op de weg van Helmond naar Den Bosch op de linker weghelft en had te veel gedronken, aldus een woordvoerster van de politie.

De weg loopt pal naast de Zuid-Willemsvaart. De Bulgaar verklaarde dat hij op zoek was naar een adres en daarom links reed. In overleg met justitie is de man een boete van 2.000 gulden en een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Becker doet geheime DNA-test

Boris Becker heeft volgens de Britse roddelkrant 'Daily Mail' in het geheim een DNA-test ondergaan in een Londense kliniek. De voormalige tenniskampioen meldde zich vrijdagmiddag in de Medical Express Clinic in Harley Street, waar mensen zonder afspraak kunnen binnen lopen om een DNA-test te laten doen. Een DNA-test kan de identiteit van een eventueel ouderschap uitwijzen.

Een 33-jarige Russin maakte namelijk onlangs bekend dat Becker de vader van haar kind zou zijn en eist miljoenen van hem. De Duitser zei er ingeluisd te zijn. Becker ligt momenteel ook nog eens in scheiding met zijn vrouw Barbara.

Ik heb de foto's gezien van dat kind, en ik moet zeggen dat hij wel heel erg veel op Boris leek... Daar gaat z'n prijzengeld.

Paniek om lege tas

Een verdacht pakketje in de buurt van het Grenswisselkantoor op station Leiden Centraal heeft zaterdagavond even voor opschudding gezorgd.

Het treinverkeer tussen Leiden Centraal en Leiden-Lammenschans werd stilgelegd. Ook werden drie perrons en de stationsrestauratie ontruimd. Een bomverkenner van de politie onderzocht het pakketje en stelde vast dat het om een lege tas ging. De politie gaf de sporen daarop weer vrij. Al met al duurde de stremming een half uur.

De afgelopen weken werden verscheidene stations in Nederland tijdelijk ontruimd na een bommelding. De Molukse splintergroepering Maluku Warchild eiste de verantwoordelijkheid voor enkele bommeldingen en andere acties op.

Billenkoek voor italiaanse politici

De vrouwelijke ministers en staatssecretarissen van het paarse kabinet gaan hun mannelijke Italiaanse collega's de komende weken tijdens de vergaderingen in Brussel een vriendelijke tik op de billen geven.

"Dit hebben we afgelopen vrijdag na afloop van de ministerraad met elkaar afgesproken", aldus staatssecretaris Vliegenthart (Volksgezondheid).

Met hun actie willen de vrouwelijke bewindslieden op een ludieke wijze protesteren tegen een voor veel commotie zorgende recente uitspraak van een Italiaanse rechter.

Deze sprak vorige week een van ongewenste intimiteiten beschuldigde man vrij en bepaalde daarbij dat mannen hun vrouwelijke collega's een korte collegiale tik op de billen mogen geven zonder dat sprake is van obsceen gedrag.

Politieagent schiet man in arm en been

Een agent heeft gisterochtend twee keer geschoten op een verwarde man in Rotterdam. De 33-jarige man ging volgens de politie 'psychisch door het lint' en gooide zijn huisraad naar buiten. Toen agenten de woning binnengingen, stak de bewoner de politiehond twee keer met een mes, waarna een agent de man in arm en been schoot. De rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het incident

Diplomaat rijdt Canadese dood op de stoep

Canada heeft zondag gezegd dat het Rusland gevraagd heeft de diplomatieke onschendbaarheid van twee diplomaten op te heffen. De twee attachés zouden betrokken zijn geweest bij verkeersongelukken in Ottawa, één waarbij een voetganger om het leven kwam en allebei waarschijnlijk veroorzaakt door rijden onder invloed.

De minister van buitenlandse zaken, John Manley, vertelde verslaggevers dat de Canadese overheid zich de ongelukken officieel aantrekt, maar het weinig kon doen als Moskou weigert de diplomatieke onschendbaarheid op te heffen. "We hebben duidelijk gemaakt dat dit een zeer ernstige zaak is," zei Manley.

De politie van Ottawa meldde, dat een 45 jarige Russische diplomaat zich na het eerste ongeval, welke één voetganger het leven kostte en een ander verwondde, had beroepen op zijn diplomatieke onschendbaarheid.

Als Rusland de onschendbaarheid zou opheffen, wordt de diplomaat aangeklaagd voor vijf verkeersovertredingen, waaronder grove nalatigheid en het weigeren een bloedtest af te leggen. Het tweede ongeluk had ook plaats in Ottawa, maar daarbij raakte niemand gewond.

Werknemers lijden onder cafeïne

Een onderzoek heeft uitgewezen dat werknemers die veel cafeïne binnen krijgen, zich slechter kunnen concentreren en vaker last hebben van stress.

Het drinken van 350 miligram cafeïne per dag, gelijk aan ongeveer drie koppen koffie en een kop thee, verhoogt stress en verlaagt het concentratievermogen, concludeerden wetenschappers in een onderzoek opgezet door Volvic, een merk mineraalwater.

Voor het onderzoek werden duizend mensen met een kantoorbaan ondervraagd. Van de onderzochten, dronk ruim driekwart meer dan drie bekers koffie, thee of cola per dag. Eén op de twintig proefpersonen dronk meer dan tien koppen per dag.

Stress-specialist David Lewis, die het onderzoek van Volvic analyseerde, trekt uit de studie de conclusie dat door het drinkgedrag van de gemiddelde werknemer, de traditionele ochtend- en middagpauzes moeten woren geschrapt.

Lewis: "Ons onderzoek toont aan dat mensen die veel cafeïne tot zich nemen, vaker naar het toilet moeten, wat ook weer kan leiden tot wisselende werkprestaties en uitdroging. Gecombineerd met de stimulerende werking van cafeïne is het resultaat verhoogde stress en gebrek aan concentratie."

Het onderzoek toont aan dat 93 procent van alle werknemers tenminste één cafeïne-houdende drank per dag tot zich neemt. Meer dan de helft van de ondervraagden die meer dan drie koppen koffie, thee of cola per dag drinken, klaagt over stress.

Bon voor fietsen zonder licht overdag

Een 21-jarig student uit Halsteren is door een politieagente op de bon geslingerd voor het rijden zonder licht terwijl het al volop dag was.

De jongeman reed om half negen met zijn fiets naar het station. Geen enkele automobilist reed nog met licht op. De jongen had wel een reflector aan zijn arm hangen.

Volgens de agente die hem aanhield moet een fietser licht aan hebben tot een half uur na zonsopgang. Hij kreeg een bon van vijftig gulden. Politiewoordvoerder Stefan Worm zegt dat de agente "in principe gelijk had, maar aan de andere kant moeten we ook flexibel kunnen zijn".

Digitaal bidprentje

Burgemeester Rutten van Breda heeft zondag het digitale alternatief voor het gedachteniskaartje, ook wel bidprentje genoemd, gepresenteerd. Rutten deed dat tijdens een uitvaartbeurs in Breda.

De noviteit op uitvaartgebied is ontwikkeld door Uitvaartverzorging Van der Stappen uit Geldrop. Het gaat om een gedachteniskaartje waarin een kleine cd-rom is geschoven. Nabestaanden kunnen op die manier de levensloop van de overledene bekijken aan de hand van bijvorbeeld foto's en gesproken woord die op het schijfje zijn opgeslagen.

Het nieuwe gedachteniskaartje zit vanaf maandag in het uitvaartpakket dat de tien bij Van der Stappen aangesloten uitvaartverzorgers aanbieden. De onderneming kan het digitale product binnen enkele dagen realiseren. Goedkoop is dit gedachteniskaartje niet, want het kost vooralsnog 950 gulden. Woordvoerder H. Raaijmakers van het uitvaartbedrijf verwacht echter dat die prijs snel zal dalen.

Het is niet de eerste keer dat de Brabantse uitvaarverzorger een nieuwigheidje op de uitvaartmarkt brengt. In november 1999 kwam het bedrijf met de mogelijkheid om natuurgetrouwe afgietsels van de handen van overledenen te maken. Later zijn daar gelaatsmaskers aan toegevoegd. Nabestaanden bestelden tot nu toe ongeveer honderd keer afgietsels.

Ravens winnen Super Bowl XXXV

Afgelopen nacht hebben de Baltimore Ravens de winst van de Super Bowl op hun naam gezet. Met 34-7 versloeg het team de New York Giants in de 35e editie van de NFL-finale.

De wedstrijd begon goed voor de Ravens. Al in de 7e minuut werd de bal in de enzone gedragen, gevolgd door nog een field goal in het tweede kwartier. Pas in het derde kwartier wisten ook de Giants punten binnen te slepen: met een lange run werd een touchdown gescoord, bijna direct weer gevolgd door een touchdown van de Ravens. Veel verbetering volgde er niet voor de Giants; na deze touchdown volgde er nog één, en met nog een paar minuten op de klok schoten de Ravens er nog een field goal in.

De Super Bowl is het grootste eendaagse sportevenement ter wereld. In dit evenement gaat het om het grote geld: kaarten voor de wedstrijd kosten op de zwarte markt tussen de 5 en 6000 dollar, en een commercial van 30 sec doet $ 1,9 miljoen van eigenaar wisselen.

Nog even wat feitjes: in de wedstrijd werden 3 touchdowns achter elkaar in 36 seconden gescoord, waarvan er twee uit een zgn. kick-off return afkomstig waren. Most Valuable Player was Ray Lewis van de Ravens' defense. Hij maakte 7 tackles in de wedstrijd. Wereldwijd hebben 850 miljoen mensen de wedstrijd kunnen zien.

De Super Bowl is het slot van de Amerikaanse competitie. De Europese competitie NFL Europe kent zijn eigen finale: de World Bowl. Deze wordt op zaterdag 30 juni gespeeld in de Amsterdam ArenA.

Bill Clinton onderbetaald

Amerikaanse bureaucraten zijn in verlegenheid gebracht toen ze moesten toegeven dat ze Bill Clinton te weinig hebben uitbetaald... maar liefst 4 pond (ongeveer 14 gulden). Ambtenaren op het kantoor voor sociale voorzieningen hebben de laatste week het betreffende formulier tevergeefs gezocht.

Ze moeten het vermiste W-2 forumulier vinden voordat ze de 14 gulden kunnen bijschrijven bij z'n salaris van 490.000 gulden. Inspecteur Robert Bird zei:"Arme, oude meneer Clinton heeft al genoeg onderzoeken tegen zich gehad. In dit geval moet de staat Clinton geld geven en niet andersom."

Vertegenwoordigers van het Wilkes-Barre Data Operations Centre, die de desbetreffende W-2 formulieren afhandelen, weigerden in te gaan op de zoekactie, maar 2 werkers hebben verklaard dat werknemers overuren maken om het formulier boven water te krijgen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1272
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
special
Random Pics van de Dag #1271
review
Kingdom of the Planet of the Apes laat zien dat de franchise springlevend is
©FOK.nl e.a.