FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 december 1999

FOK!Primeur: Dweilorkesten tijdens laatste uitzending

Fok! heeft weer een primeur binnen. Het is namelijk zojuist bekend geworden dat verschillende dweilorkesten voor veel gezelligheid zullen gaan zorgen tijdens de laatste uitzending van Big Brother, op 30 december.

Tijdens een uitzending deze week liet Ruud doorschemeren dat hij het leuk zou vinden als er een dweilorkest zou zijn bij het verlaten van het BB-huis. De overige bewoners waren het hier unamiem mee eens. Dweilorkesten Net gaat deze wens voor ze vervullen: tijdens het verlaten van het Big Brother-huis zullen diverse dweilorkesten de, inmiddels ex-, bewoners toespelen met bekende meezingers en het publiek zal tijdens het (lange) wachten vermaakt worden door de muzikanten. De winnaar wordt om 24:00 uur bekend gemaakt en de bewoners komen iets na middernacht het huis uit. Deze actie is een initiatief van Dweilorkest 'De Hoetetoeters' uit IJsselstein (Utrecht) en Dweilorkesten Net.

UPDATE! UPDATE!
Door verschillende omstandigheden zullen de dweilorkesten niet op donderdag, maar op maandag gaan spelen voor de bewoners. Ze hebben me wel verzekerd er een groot feest van te gaan maken!!

Nu officieël: Karin eruit

Het is net officieël bekend gemaakt, Karin mag de kerst thuis vieren. Zij moet namelijk vanavond in de late uitzending het huis verlaten. Ze werd door het Nederlandse publiek weggestemd met het volgende percentage:

Karin 56,1%
Ruud 25,6%
Bart 18,3%

De percentages op Voorspel.nu klopten zeer goed met de echte percentages, het blijkt dus dat het internettend publiek een goede afspiegeling is. Op Voorspel.nu werd het volgende gestemd:

Karin 62,0%
Ruud 25,3%
Bart 12,7%

Maar ook onze eigen uitslag van de "Wie mag het huis verlaten"-poll kwam dicht in de buurt van de uiteindelijke uitslag:

Karin 56,5%
Ruud 29,1%
Bart 14,4%

Voor het eerst was Bart een beetje zenuwachtig. Ook Ruud voelde, zo zei hij zelf, z'n hart bonken in z'n keel. Karin pakte het verlies nuchter op, maar liet haar tranen wel even de vrije loop. Door de zenuwen kon ze niet verder met nagellakken, dus dat nam Bart maar even over. Willem is altijd een beetje stil na 'het moment' en zo ook nu. Hij ging verder met eten koken. Ruud's opmerking "Lekker thuis met Kerst en met oud & nieuw" benadrukte nog even dat de bewoners nog steeds in de schijn leven dat ze er pas op 01-01-2000 uit komen, wat dus een dag later is dan werkelijk. Karin was benieuwd wie er vanavond allemaal zouden zijn. Waarschijnlijk krijgen de heren het er nog moeilijk mee dat de laatste dame van het gezelschap er tijdens de laatste uurtjes niet meer bij is...
We wachten af.

Hallo 2000 met veel optredens!

Hallo 2000 is het NOS millenniumprogramma dat 31 december om
11.15 uur begint en 24 uur later eindigt. Het wordt de langste live uitzending die ooit in Nederland is gemaakt. Ze zenden naast de plaatselijke feestelijkheden rond de millenniumwisseling, ook een aantal optredens van bekende buitenlandse artiesten uit. Vanuit Greenwich is Paul McCartney te zien en Björk is te volgen tijdens een optreden in IJsland. Vanuit Zuid-Afrika is onder andere Stevie Wonder te zien. Bovendien zijn er tijdens de marathon-uitzending ook van optredens van Europe, Elton John, Tina Turner, Annie Lennox, Billy Joël en Neil Diamond te zien.

De presentatie van het etmaal-durende programma ligt in handen van: Philip Freriks (die van het Groot Nederlands dictee), Aldith Hunkar (van het Jeugdjournaal), Mart Smeets (Studio Sport) en Maartje van Weegen (NOVA). Zij nemen de kijker van uur tot uur mee door alle tijdzones van de wereld, te beginnen in Nieuw-Zeeland en eindigend in Hawaï.

Liefst zoenen met Pitt en Love Hewitt

In een Amerikaanse poll over wie men het liefste zou kussen zijn Brad Pitt en Jennifer Love Hewitt er als nummers 1 uitgekomen. De 20-jarige Jennifer Love Hewitt, bekend van de thriller 'I Know What You Did Last Summer' en de serie 'Party Of Five', kreeg 22% van de stemmen. Ze werd op de voet gevolgd door zangeres/actrice Jennifer Lopez, die 21% van de stemmen kreeg. Derde werd actrice Cameron Diaz, die tegenwoordig overigens geen blond, maar bruin haar heeft.

Bij de mannen was de overmacht van Brad Pitt groot, hij kreeg 33% van de stemmen. Hij werd gevolgd door Bruce Willis met 19% en Cuba Gooding Jr., van de film Jerry Maguire, met 10%.

Op de vraag welke acteur of actrice men het liefste zou bellen met nieuwjaar kwam Runaway Bride actrice Julia Roberts er als favoriet uit, gevolgd door Tom Hanks. Toen de vraag werd gesteld van wie men het liefste een Kerstliedje zou ontvangen antwoordde de meeste mensen Shania Twain, Latino-zanger Ricky Martin werd tweede.

Brad Pitt (in Fight Club) en Jennifer Love Hewitt, favo kus(-)ster.

Fl 80.000 boete dreigt voor BB

Het Commissariaat voor de Media dreigt Veronica met een boete van 80.000 gulden wegens sluikreclame tijdens het programma Big Brother. Het commissariaat zegt dat diverse keren producten als bier, hamburgers, boeken en pizza's duidelijk in beeld zijn geweest en aangeprezen. En dat is volgens de Mediawet verboden.

De zaak dient op 13 januari, en daar mag Veronica zich komen verdedigen. Daarna wordt een definitief besluit genomen, er is dus al gedreigd met een boete van maar liefst 80.000 piek. "Veronica mag producten in een normale context tonen maar in Big Brother bepalen producten van de sponsors inmiddels wat er gebeurt en wat er getoond wordt. Dat doet Veronica met het oogmerk reclame te maken", aldus een van de toezichtshouders van de CvdM. Volgens het Commissariaat hadden de overtredingen door andere cameravoering makkelijk voorkomen kunnen worden.

Overigens heeft het Commissariaat 'The Young One' meteen gewaarschuwd: als er in de resterende uitzendingen nog meer sluikreclame wordt gemaakt zal de boete hoger uitvallen.

Wordt vervolgd...

Blote turnster zet Roemenië op z'n kop

De publicatie van blootfoto's in de Playboy van de Roemeense topturnster Corina Ungureanu, heeft heel Roemenië in rep en roer gezet. Zelfs een minister ging zich er mee bemoeien. Wat was er namelijk aan de hand?

De voorzitter van de Roemeense turnbond, Nicolae Vieru, hield de WK-premie van de 20-jarige Ungureanu in want: "Ze wordt immers al rijkelijk beloond door Playboy", zo zei hij. De actie zorgde voor een golf van verontwaardiging in Roemenië, want madame Ungureanu is nogal populair daar. Dus ging de minister van Sport, Antonescu, zich er mee bemoeien. De minister is zelf ook een groot fan van de turn-brunette, en dus ontsloeg hij voorzitter Vieru.
"De beslissing van die puritein binnen de bond was ongehoord", zo meende Antonescu.

Hacker veroordeeld tot PC-verbod

Een 19-jarige hacker uit Amerika is door de rechter veroordeeld tot een celstraf en vijf jaar zonder computer. De jongen had ingebroken in computers van America Online (AOL). Door deze computerkraak had hij de proeftijd geschonden, die hij had voor een eerder vergrijp. Hij was namelijk al eens veroordeeld voor betaling van over Internet bestelde computerapparatuur met vervalste geldwissels. America Online wilde overigens niet vertellen hoe en waar de jongen had ingebroken in hun systemen.

Dennis Rodman weer gearresteerd

Voormalig ster-basketballer en 'enfant terrible' Dennis Rodman is weer eens gearresteerd. Dit keer werd hij ingerekend voor het rijden onder invloed. Voor de werkloze basketballer is het al de 3e keer sinds zijn ontslag bij LA Lakers, vier maanden geleden, dat hij met de politie in aanraking komt. De politie hield hem dit keer oorpronkelijk aan omdat zijn bijrijder geen riem om had. Daar Rodman een kwartier daarvoor nog in een café was gesignaleerd, moest hij ook een blaastest doen. Hij werd opgepakt en hij kon weer vertrekken na het voldoen van een borgsom van 5000 piek. Hij gaf toe een paar biertjes te hebben gedronken.

135 miljoen voor Rivaldo

Vorige week won Rivaldo de Gouden Bal als beste voetballer van Europa, kort daarop werd hij de Barça-selectie uitgeknikkerd door 'El Louis' (van Gaal) wegens gebrek aan discipline en nu wordt er een record bedrag van maar liefst 125 miljoen gulden voor hem geboden door de Italiaanse clubs Lazio Roma en Juventus. Hij zou daarmee de duurste speler ter wereld worden. Lazio-manager Cragnotti verklaarde: "Ik wil per se Rivaldo". (Doet me denken aan zo'n zeikerig kind dat om een ijsje jengelt )
Rivaldo heeft nog een contract tot medio 2002 en hij heeft gezegd nog niet te willen vertrekken. Overigens zou, als Rivaldo inderdaad naar Lazio zou gaan, moet Marcelo Salas voor zo'n 60 miljoen aan Juve worden verkocht.

Geen geldzorgen voor Bart

Als alle peilingen op internet kloppen moet Bart er volgende week van door gaan met maar liefst tweeëneenhalve ton. Mocht de recalcitrante ex-militair er ook in real life vandoor gaan met Sabine, dan hoeft het kersverse stelletje zich in ieder geval nooit meer zorgen te maken over geld. Niet alleen die 250.000 piek zijn leuk, Sabine's ouders zijn dik miljonair en Sabine verschijnt half januari in de Playboy en daar verdient ze ook enkele tienduizenden guldens mee.

Anyway, of Bart nou met later met Sabine krijgt of niet, hij kan zich zijn droomwens om drie maanden naar Zimbabwe op vakantie te gaan, ruimschoots veroorloven... Laten we het hopen voor hem! (En natuurlijk volgende week bellen! )

Rolf Wouters schrijft Willem af

In de Telegraaf van vandaag staat een interview met Rolf X. Wouters. Volgens hem hebben 3 personen kans op de hoofdprijs, Karin, Ruud en Bart. Willem niet, want "die laat de laatste weken ook een andere kant van zichzelf zien", zo zegt hij diplomatiek, doelend op de roddel-gesprekken van de Friese kok. Daar Karin er vanavond vrijwel zeker uitvliegt, blijven dan alleen Ruud en Bart nog over als kanshebbers.

Rolf vertelt nog meer leuke dingen in het interview. Zo zegt hij dat hij het programma meer voor Veronica doet, dan voor zichzelf. Zoals reeds bekend was, vind Rolf het maken van een eigen show (zoals de Tandeborstel-show etc.) veel leuker dan Big Brother. Rolf zegt dat hij bijna alle afleveringen vol belangstelling heeft gezien. "Dat is ook wel nodig om mijn werk goed te kunnen doen", zo zegt hij. Over 'de opvolger' van Big Brother, De Gouden Kooi van SBS6, zegt Rolf Wouters het volgende: "Ik verwacht niet dat het zo'n enorm succes wordt, maar na Big Brother durf ik eigenlijk niets meer te voorspellen".

Overigens verwacht ik persoonlijk ook niet echt dat "De Gouden Kooi" een hit wordt. Het is toch een beetje surrogaat-BB. SBS6 heeft de boot gemist door Big Brother af te wijzen, dan moeten ze niet achteraf toch nog iets proberen. Toch?

Jongen (17) bekend 80 aanrandingen

Een 17-jarige jongen uit Dordrecht heeft bekend in het afgelopen jaar 80 meisjes en jonge vrouwen te hebben aangerand. Slechts bij 10 daarvan was aangifte bij de politie gedaan. Rechercheurs van de afdeling jeugd- en zedenzaken van de politie konden de jongen naar aanleiding van een compositietekening arresteren. Het onderzoek naar de aanrander heeft acht maanden geduurd. De jongen pleegde de aanrandingen in de nabije buurt van Dordrecht. De werkwijze was telkens dezelfde; hij fietste een meisje voorbij en ging haar dan al fietstend knijpen en betasten. Er is proces-verbaal opgemaakt en de jongen krijgt professionele hulp.

Gisteren werd ook een 13-jarig meisje uit het Groningse Loppersum verkracht door een man in een kleine witte auto. Ze was met de fiets op weg naar een bus-halte, toen ze onderweg werd klemgereden door een automobilist, en vervolgens werd verkracht. De man, die tussen de 20 en 30 jaar oud is, is nog voortvluchtig.

Baby Spice doet vuurwerkcampagne

Baby Spice Emma Bunton heeft in Engeland de vuurwerkcampagne gelanceerd. Ze speelt zelf een rol in de filmpjes, waarin ze drinkers waarschuwt vooral op te passen met vuurwerk. "Alcohol beïnvloedt je beoordelingsvermogen, coordinatie, en het zet je aan tot het nemen van meer risico's", aldus de 23-jarige zangeres van de Spice Girls."Zorg er gewoon voor dat iemand anders het vuurwerk regelt en ga zelf lekker feesten", zo luidde haar advies.


Overigens is er over de Nederlandse vuurwerkcampagne van SIRE nogal wat te doen geweest, maar hij mag gewoon uitgezonden worden, zo werd van de week bekend.


De Engelse Campagneposter

Broodje eetbaar plastic

Een bedrijf uit Quebec in Canada heeft een verpakkingsmateriaal ontwikkelt dat kan worden opgegeten. Het vloeibare bio-plastic kan in plaats van normaal plastic over het etenswaar worden heengespoten. Het zou zelfs beter zijn ook; het eten blijft 2 x langer goed. Het bio-plastic heeft dezelfde eigenschappen als normaal plastic (taaiheid, bestemd tegen dezelfde temperaturen) en het is gemaakt van een basis met eiwitten. Testen hebben uitgewezen dat sommige mensen pizza's MET een laag plastic lekkerder vonden dan gewone . Voor de fijnproevers is het zelfs mogelijk om een smaakje van groenten, fruit of vlees aan het plastic toe te voegen.

Geile nederlandse priesters

Maar liefst tweederde van de priester is voor afschaffing van het celibaat en 56 procent is bereid homoseksualiteit te aanvaarden. Abortus is, onder voorwaarden, voor 67 procent van de priesters aanvaardbaar. Deze opvattingen wijken volledig af van de officiële leer van de rooms-katholieke kerk.

Ik vraag me af hoeveel procent van deze liberale priesters zelf al eens de fout is ingegaan wat betreft de strakke leer van het Vaticaan

lees hier verder.

Ribéry niet bezorgd over toekomst

Hoewel Franck Ribéry zich op dit moment niet in een bepaald gunstige situatie bevindt, maakt de voetballer van Bayern München zich geen zorgen over zijn toekomst.

"Er zijn momenten in het leven die stressvol zijn en deprimerend. Dit is zeker zo'n moment. Maar ik maak mij niet druk over mijn toekomst of over mijn loopbaan. Ik ben ervan overtuigd dat ik het vertrouwen kan heroveren van de mensen die nu aan mij twijfelen", aldus de Franse voetballer in de Duitse krant Bild.

Ribéry wordt ervan verdacht samen met zijn landgenoot Karim Benzema een minderjarige prostituee te hebben aangezet tot seksuele handelingen. De politie onderzoekt de zaak. De Fransman moet tot die tijd afwachten. "Dat is moeilijk. Ik hoop dat dit snel achter de rug is en dat ik me weer volledig op het voetbal kan richten. Dat is het meest belangrijke voor mij."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1276
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
©FOK.nl e.a.