FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 23 juli 2010

Williams goed van start op vrijdag in Hockenheim

Williams lijkt de goede vorm te pakken te hebben. Nadat de afgelopen grands prix al goed verliepen voor het Britse team, zijn Rubens Barrichello en Nico Hülkenberg ook goed van start gegaan in de vrije trainingen op de vrijdag in Hockenheim. Beide coureurs eindigden de dag in de top tien.

Barrichello was er tevreden over: "Het was een goede dag. Ik ben erg blij dat we ook hier een competitieve auto hebben. We hebben ook wat kilometers in wisselende omstandigheden kunnen maken en die verliepen goed! We moeten nog wel het een en ander verbeteren aan de auto om ook morgen weer in de top tien te kunnen staan."

McLaren gebruikt nieuwe diffuser hele weekend

Het Formule 1-team van McLaren gaat risico nemen voor de grand prix van Duitsland komend weekend. Het Britse team kon vandaag op de Hockenheimring mede dankzij het weer de geblazen diffuser niet goed testen, maar heeft besloten het onderdeel toch op de bolides te laten zitten.

Tijdens de grand prix van Groot-Brittannië kwamen er verschillende mankementen aan het nieuwe systeem aan het licht, maar met enkele aanpassingen aan de uitlaten en wat meer hitteschilden zou het systeem beter moeten werken. Door de regenval en de crash van Lewis Hamilton in de ochtendtraining kon de geblazen diffuser niet optimaal getest worden.

"We gaan er ons baserend op de data mee rijden," zei McLaren-teambaas Martin Whitmarsh. "Door de beperkte tijd op de baan was het lastig voor de rijders om naar buiten te gaan en te zeggen: deze richting gaan we op. Dus baseren we ons op data. De data die ik van de eerste training gezien heb toonde aan dat de maximale luchtstromen, de gasstromen van de uitlaat, temperaturen, prestaties en de druk op de belangrijke punten precies waren wat we verwachtten."

[Tour] Contador rijdt op 'fanfiets'

Alberto Contador reed vandaag, tijdens de achttiende etappe van de Tour de France, op een fiets waar de namen van 250 fans op stonden.

Fietsenfabrikant Specialized had een actie opgezet waarbij fans van de Spanjaard kans maakten om met hun naam op de fiets van Contador te verschijnen. De actie was een groot succes want duizenden fans meldden zich aan.

De fiets zal overigens worden geveild voor een goed doel.

Nederlandse getuigen opgeroepen om Decembermoorden

De voormalige Nederlandse ambassadeur in Suriname Max Vegelin van Claerbergen wordt opgeroepen om te getuigen in het strafproces rondom de Decembermoorden. Dat heeft de Krijgsraad van het strafproces besloten, meldt de Wereldomroep. De maandag tot nieuwe president van Suriname benoemde Desi Bouterse is hoofdverdachte in de zaak.

In het televisieprogramma Andere Tijden bevestigde Vegelin van Claerbergen, die ten tijde van de moorden ambassadeur was, eerder dat het hoofd van de Nederlandse militaire missie in Suriname Hans Valk de coup van Desi Bouterse heeft geregisseerd. Ook Hans Valk mag van de Krijgsraad worden opgeroepen, evenals Koen Koenders van de Militaire Inlichtingendienst en Peter van Haperen worden opgeroepen.

Van Haperen beweert informatie te hebben over de Nederlandse betrokkenheid bij de couppoging, Koenders schreef er eerder een rapport over. Of de Nederlandse getuigen ook echt in Suriname zullen verschijnen, is nog de vraag.

Kerk boos op artikel over homopriesters

Homoseksuele priesters moeten geen 'dubbelleven' leiden. Dat heeft de Italiaanse katholieke kerk vrijdag gezegd na het verschijnen van een artikel in het tijdschrift Panorama over priesters die in Rome homoclubs bezoeken.

Niemand dwingt de homoseksuele geestelijken om aan te blijven als priesters, aldus het bisdom in Rome. "We willen hen niet schaden", zegt de kerk, maar hun gedrag 'besmeurt de reputatie van anderen'. Volgens het bisdom is het de bedoeling van het artikel om de kerk in een kwaad daglicht te stellen.

Panorama interviewde diverse homoseksuele priesters in Rome en begeleidde hen naar homoclubs in de Italiaanse hoofdstad. Een van de priesters zegt in het artikel dat 98 procent van de priesters die hij kende homoseksueel is.

Stroomstoring op Goeree-Overflakkee

Geheel Goeree-Overflakkee heeft vanmiddag ongeveer twee uur zonder stroom gezeten. De stroomstoring werd veroorzaakt doordat een landbouwvoertuig in Stad aan 't Haringvliet tegen een hoogspanningsmast reed. Hierbij zijn meerdere kabels beschadigd geraakt, meldt een woordvoerder van netbeheerder Stedin.

Het ongeval vond omstreeks 15.00 uur plaats. Rond 17.00 uur hadden alle dertigduizend huishoudens op het eiland, uitgezonderd de huishoudens in Goedereede, weer spanning. De verwachting is dat Goedereede binnen niet al te lange tijd ook weer stroom heeft, zegt de woordvoerder.

Europese beurzen sluiten met winst

De Europese aandelenmarkten zijn vandaag hoger gesloten, nadat verschillende mediaberichten duidelijk maakten dat de meeste Europese banken voor de stresstests slagen.

De EuroStoxx 50 sloot vrijdag 0,2% hoger op 2.719,13. De DAX-30 steeg 0,4% tot 6.166,34, de CAC-40 sloot 0,2% hoger op 3.607,05 en de FTSE-100 sloot vlak op 5.312,62.

Beleggers keken vrijdag uit naar de publicatie van de resultaten van de stresstests voor banken. Investeerders hoopten dat de uitslagen zekerheid zullen geven over de gezondheid van de balans en daarmee de zorgen over het financiële stelsel zullen wegnemen.

Vrijdag sloten banken verdeeld. Commerzbank won 2%, maar Credit Agricole moest 1,9% laten gaan. In Amsterdam sloot ING 0,7% in de min.

Verder was er vrijdag opnieuw positief economisch nieuws. Zo steeg de Ifo-index, die het Duitse ondernemersvertrouwen meet, tot 106,2 in juli, van 101,8 in juni. Economen vooraf geraadpleegd door Dow Jones gingen uit van een daling van de index tot 101,5.

Daarnaast werd bekend dat de Britse economie in het tweede kwartaal zowel op kwartaal- als op jaarbasis boven verwachting is gegroeid. Uit een voorlopige raming bleek dat het bruto binnenlands product 1,1% steeg in vergelijking met het eerste kwartaal en 1,6% in vergelijking met het tweede kwartaal van 2009.

Vooral mijnbouwers profiteerden van de verbeterde stemming ten aanzien van de economische verwachtingen. Zo steeg Xstrata 1,9%.

Verder werd bekend dat Ericsson in het tweede kwartaal weliswaar een hogere winst heeft geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar, maar niet aan de verwachtingen van analisten kon voldoen. Het aandeel verloor 7,1%.

In Amsterdam ging de aandacht uit naar AkzoNobel. Het concern heeft in het tweede kwartaal hoger dan verwachte resultaten geboekt dankzij de effecten van herstructureringen, aantrekkende volumes in hoge groeisegmenten en positieve valuta-effecten. Het aandeel steeg 2,6%.

Aandelen Adidas liepen 2,2% op. De Duitse producent van sportkleding gaf voorlopige halfjaarcijfers vrij die de markt in positieve zin verrasten. De omzet steeg 19% tot EUR2,9 miljard en de winst steeg tot EUR26 miljoen, van EUR9 miljoen vorig jaar.

Uitslagen oefenduels 23 juli

Alle profclubs zijn volop bezig met de voorbereiding. Ook oefenduels horen daarbij. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

 

Thuis Uit Uitslag
Ajax
De Jong, Suk, eigen doelpunt (Bruma)
Chelsea (Eng)
Sturridge
3-1
FC Twente
De Jong
Deportivo La C. (Spa) 1-1*
RBC Roosendaal
Van der Sloot
Heracles Almelo
Everton, Armenteros, Overtoom
1-3
Helmond Sport
Höcher
RKC Waalwijk
Benson
1-1
VV Eijsden MVV 0-0
Duinrand S Telstar
Dam (4), De Vogel (4), Brands (2), Holwijn (2), Fafiani (2), Thoele (2), Haddad, Parris, Huizen, Gyasi
0-20
DVO Fortuna Sittard
1-12

* FC Twente wint na strafschoppen, 5-4

In zee getrokken meisje overleden

Een 17-jarig Duits meisje is deze avond overleden, nadat zij eerder op de dag in de zee bij Zandvoort door sterke stroming in de problemen was geraakt. Dat meldt de politie.

Omstanders haalden het meisje uit het water. Medewerkers van de Reddingsbrigade hebben haar vervolgens samen met omstanders gereanimeerd, waarna ze met spoed met een ambulance naar een ziekenhuis is gebracht. Daar overleed zij enkele uren later.

Naast het meisje raakten nog drie andere Duitsers in de problemen in de zee bij Zandvoort door de sterke onderstroom, die ze steeds verder de zee in trok. Ook zij werden uit het water gehaald. Behalve het Duitse meisje werd nog een van de Duitsers naar een ziekenhuis gebracht. De twee anderen werden opgevangen door hulpverleners. Het incident vond rond 13.15 uur plaats.

Politie onderzoekt dood bejaarde

De politie onderzoekt de dood van een 83-jarige vrouw die gistermiddag in haar woning in Voorburg werd gevonden. De bejaarde vrouw werd onder verdachte omstandigheden aangetroffen door haar familie. Welke aanwijzingen er zijn dat het mogelijk om een misdrijf gaat, wil de politie niet zeggen.

De vrouw werd rond 16.00 uur gevonden in haar woning aan de Kersengaarde. Een team grootschalig opsporen van de recherche gaat zich met de zaak bezighouden. Vrijdagmiddag wordt door het Nederlands Forensisch Instituut sectie verricht op het lichaam van de vrouw.

Teheran: Rusland keert zich tegen Iran

Rusland heeft zich tegen Teheran gekeerd en zich aangesloten bij de Verenigde Staten bij het verspreiden van leugens over het Iraanse atoomprogramma. Dat heeft de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad gezegd.

Volgens Ahmadinejad schaarde de Russische president Dmitri Medvedev zich vorige week achter het 'propagandadrama' van Washington door te zeggen dat Iran steeds dichterbij het vervaardigen van een kernwapen komt.

Rusland staat op een lastige tweesprong wat betreft het Iraanse atoomprogramma. Aan de ene kant wil Moskou de politieke en economische banden met Iran niet op het spel zetten, aan de andere kant raakt Rusland steeds gefrustreerder over Iran. Vorige maand steunde Moskou een nieuwe ronde sancties tegen het regime in Teheran.

Cornet, Görges naar halve finale Bad Gaastein

Bij het WTA-toernooi in Bad Gaastein schakelde Alizé Cornet thuisfavoriete Patricia Mayr uit. De Oostenrijkse won een set: 6-2, 6-7 (5), 6-1. Cornet neemt het in de halve eindstrijd op tegen Julia Görges uit Duitsland. Zij klopte Anasatasia Pivovarova met 6-4, 6-7 (4), 6-4.

De Zwitserse Timea Bacsinszky bereikte de laatste vier door Sandra Zahlavova met 6-0, 6-4 te verslaan. Zij neemt het op tegen de winnaar van de partij tussen Anastasija Sevastova en Yvonne Meusburger.

Video inFamous 2 toont New Malais en oude Cole

Gisteren hadden we nog een video voor jullie waarin het team achter inFamous vertelde over de invloeden van stripboeken op de ontwikkeling van de game. Vandaag komt daar een korte video bij die terug zal komen in de game.

De video vertelt het verhaal van Cole's bezoek aan New Marais, een stad die is overstroomd en een moerasachtig klimaat kent. Hier kwam hij enkele jaren terug om te leren klimmen en hem te maken tot de man die hij in de eerste inFamous was. In inFamous 2 zal hij hier terugkeren om de straten schoon te vegen en zijn missie te volbrengen. Bekijk je liever de HD-beelden, klik dan hier. Het opvallendste is wellicht dat Cole zijn oude uiterlijk weer terugheeft. Sucker Punch heeft deze beslissing onlangs gemaakt.

InFamous 2 zal begin 2011 verschijnen voor de PlayStation 3.

Haase in kwartfinale onderuit

Robin Haase is in de kwartfinale van het challengertoernooi in Orbetello gesneuveld. De Hagenaar was vandaag in de kwartfinale een maatje te klein voor Evgeny Donskoy uit Rusland en verloor met 3-6, 7-5, 6-3.

Haase maakte eind vorig jaar zijn rentree na ruim een jaar blessureleed. Inmiddels is hij weer gestegen tot de 143e plaats op de wereldranglijst.

Eerder dit jaar won hij al challengertoernooien in het Italiaanse Caltanissetta en het Duitse Fürth. Op Wimbledon maakte hij indruk door in de tweede ronde de latere winnaar Rafael Nadal tot het spelen van een vijfsetter te dwingen.

Riera verlaat Liverpool voor Olympiakos

Albert Riera vertrekt bij Liverpool en heeft een contract bij Olympiakos Piraeus getekend. De buitenspeler tekent voor vier seizoenen bij de Griekse club en levert zijn oude ploeg 3,3 miljoen pond op. Dat bedrag kan nog oplopen naar 4,6 miljoen pond.

Riera voegde zich in 2008 bij Liverpool, dat hem van Espanyol overnam, maar moest het in Engeland vooral van invalbeurten hebben. In totaal wist hij vijfmaal te scoren in 56 wedstrijden. In Griekenland hoopt Riera iets te behalen wat hem bij Liverpool niet lukte, namelijk prijzen behalen.

36.504 Wandelaars lopen Vierdaagse uit

In totaal 36.504 deelnemers hebben vrijdag de finish gehaald op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Uiteindelijk haalden de afgelopen vier dagen 3429 wandelaars de eindstreep niet. De laatste dag telde 198 uitvallers, erg weinig voor de vierde dag, meldt een woordvoerder van de organisatie.

De zegsman denkt dat het lage aantal uitvallers op de vierde dag komt door het goede weer. "Het was heerlijk wandelweer met goede temperaturen en geen regen." Het totaal aantal uitvallers tijdens de gehele Vierdaagse komt overeen met voorgaande jaren. "Toen viel een even groot percentage uit."

De eerste dag van de Vierdaagse telde 1154 uitvallers, veel meer dan normaal. De eerste dag was het extreem warm. Van tevoren werd daarom besloten een tot anderhalf uur eerder te starten. Toch moesten vanwege de hitte de eerste dag vier mensen naar een ziekenhuis. De dagen erna daalde het kwik en kon op de normale tijden worden gestart. De Vierdaagse kende volgens de organisatie weinig incidenten.

Ook de Vierdaagsefeesten rondom het evenement konden weer rekenen op veel belangstelling. De teller van het aantal bezoekers stond na donderdag op bijna 1,2 miljoen. De feesten begonnen zaterdag al.

Enkele jaren geleden werd een keer het recordaantal van 1,4 miljoen feestende bezoekers behaald. Of dat record er dit jaar aan gaat, kan een woordvoerder van de Vierdaagsefeesten vrijdagavond nog niet zeggen. "Er komen nu nog veel mensen naar de stad", vertelt hij.

[Tour] Petacchi: "Ik dacht niet aan de dagzege"

Alessandro Petacchi slaagde er vandaag niet in om de dagzege te pakken. De Italiaan van Lampre kwam als nummer drie over de finish, maar heroverde wel de groene trui op Thor Hushovd.

Na afloop zei de Italiaan dat hij zo bezig was met de groene trui dat hij niet aan de dagzege dacht. "Ik was in de sprint alleen maar in de punten geïnteresseerd. Daarom ben ik ook al vroeg aangegaan. Dat was riskant, maar wel de beste tactiek om zo ver mogelijk voor Hushovd te eindigen."

Tour 21: En nu aan de wijn

Het was te verwachten en het gebeurde. Een saaie etappe met een kopgroepje en een peloton dat rustig aan deed, maar niet rustig genoeg om de kopgroep te laten wegrijden.
De eerste poging van zeven renners ging niet door, maar vier man kregen wel de zegen van het peloton. Vaugrenard, Breschel, Pineau en Oss zijn wel hardrijders, maar niet opgewassen tegen Colombia en Lampre als die niet willen dat je wegblijft.

LittleBigPlanet 2 Collector's Edition voorgesteld

Sony Computer Entertainment van Amerika heeft net bekendgemaakt dat LittleBigPlanet 2 in de USA op 16 november in de winkelrekken ligt, maar ook dat er een Collector's Edition zal verschijnen.

Deze Speciale versie bevat:

*LittleBigPlanet 2

* 18cm grote Sackboy plushie
* 2 gamesteunen, uiteraard helemaal in LittleBigPlanet-stijl
* Gigantisch veel DLC:
Toy Story 3 Aliens costume
Tron: Legacy Clu costume
Muppets Great Gonzo costume
Ratchet costume
Clank costume
 Crocodile, Vulture, Cobra, Mandrill costume
* En twee personages exclusief aan de CE:
Jak costume
Daxter costume
* Vijf LBP2 avatars voor op het PSN

Dit alles zal je niet meer dan $80 (en dus waarschijnlijk €80) kosten.

Hoe dit er allemaal uitziet, vind je hieronder.

LBP 2 Collector's Edition

Dagzege Sutton in Brixia Tour

De derde etappe in de Brixia Tour is gewonnen door Christopher Sutton. De Australische renner van Team Sky was na 154 kilometer koersen, met start en finish in Pisogne, de snelste in de massasprint. Domenic Pozzovivo blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

De Italiaan Roberto Ferrari kwam als tweede over de meet voor de Colombiaan Miguel Angel Chavez. Beste Nederlander was Bobby Traksel die 72e werd op 57 seconden van Sutton.

Melzer en Seppi door in Hamburg

Jürgen Melzer en Andreas Seppi staan in de halve finale van het ATP-toernooi in Hamburg. De als derde geplaatste Melzer versloeg in de kwartfinale de Italiaan Potito Starace met 6-4, 6-0. In de halve eindstrijd treft hij in Seppi weer een Italiaanse opponent. Seppi klopte Thomaz Bellucci uit Brazilië om de laatste vier te bereiken: 7-6 (0), 5-7, 7-5.

De andere twee kwartfinales gaan tussen Andrey Golubev en Denis Istomin en Florian Mayer en Juan Carlos Ferrero. Golubev baarde donderdag opzien door de als eerste geplaatste Nikolay Davydenko uit te schakelen.

Chinees verslaafd aan gloeilampen

Sommige mensen hebben rare trekjes, zo ook een Chinese man die het normaal vindt om lampen te eten. Het begon op zijn twaalfde en hij doet het nu hij 52 is nog steeds. Dit tot verbazing van doktoren.

Het begon allemaal toen hij werd uitgedaagd door vriendjes, nu is het zelfs zover dat hij zich slecht voelt zonder. "Als ik er een aantal dagen geen eet, word ik erg nerveus'' aldus Wang Jun. Hij heeft er niet alleen een verslaving aan overgehouden, maar ook een heuse circusact. Dit tot afkeuring van zijn ex, die haar biezen heeft gepakt nadat ze Wang Jun met een lamp in z'n mond zag.

Gek genoeg zeggen de dokters geen schade te kunnen vinden in het lichaam van de Chinees. Wel kan deze rare gewoonte in een later stadium problemen opleveren.

Kat onthoofd in Helmond

Een inwoonster van de Helmondse wijk Rijpelberg heeft een lugubere vondst gedaan. In haar wijk heeft een persoon de spotnaam voor Helmonders, kattenmeppers, namelijk wel erg letterlijk genomen. De vrouw vond tijdens het uitlaten van haar hond namelijk een afgesneden kattenkopje op straat.

Volgens de Dierenambulance is duidelijk te zien dat het hoofdje van het dier is afgehakt of afgesneden. Het dier is nog geen zeven weken oud. Medewerkers van de organisatie hebben aangifte gedaan bij de politie.

Bij Omroep Brabant vind je een foto van het kattenkopje.

[Tour] Uitslag en standen na achttiende etappe

Vandaag werd de achttiende etappe verreden in de Tour de France. Elke avond na de etappe om 20:30 uur de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

 


Uitslag achttiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Mark Cavendish (GB)
HTC Columbia 4.37,09
2 Julian Dean (NZl) Garmin z.t.
3 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre z.t.
4 Robbie McEwen (Aus) Katusha z.t.
5 Oscar Freire (Spa) Rabobank z.t.
6 Ed. Boasson Hagen (Noo) Sky z.t.
7 Jurgen Roelandts (Bel)
Omega Pharma-Lotto z.t.
8 Jose Joaq. Rojas (Spa) Caisse d'Epargne z.t.
9 Grega Bole (Slo) Lampre z.t.
10 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas + 2,14
17 Martijn Maaskant Garmin z.t.

Klassement na de achttiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Alberto Contador (Spa) Astana 88.09,48
2 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank + 0,08
3 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 3,32
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 3,53
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 5,27
6 Robert Gesink
Rabobank + 6,41
7 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 7,03
8 Ryder Hesjedal (Can) Garmin + 9,18
9 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas + 10,12
10 Chris Horner (VS) RadioShack + 10,37
54 Koos Moerenhout Rabobank + 1:43,25

Klassement Groene trui

# Renner Ploeg Punten
1 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre 213
2 Thor Hushovd (Noo) Cervélo 203
3 Mark Cavendish (GB) HTC Columbia 197
4 Jose Joaq. Rojas (Spa) Caisse d'Epargne 167
5 Robbie McEwen (Aus)
Katusha 162


Klassement Bolletjestrui

# Renner Ploeg Punten
1 Anthony Charteau (Fra)
Bouygues 143
2 Christophe Moreau (Fra) Caisse d'Epargne 128
3 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank 116
4 Alberto Contador (Spa) Astana 112
5 Damiano Cunego (Ita) Lampre 99


Klassement Witte trui

# Renner Ploeg Tijd
1 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank 88.09,56
2 Robert Gesink Rabobank + 6,33
3 Roman Kreuziger (Tsj)
Liquigas + 10,04
4 Julien el Fares (Fra) Cofidis + 48,48
5 Cyril Gautier (Fra) Bouygues + 1:21,28


Ploegenklassement

# Ploeg Tijd
1 RadioShack 264:36,07
2 Caisse d'Epargne + 8,30
3 Rabobank + 33,39
4 AG2R + 37,58
5 Omega Pharma-Lotto + 50,16
6 Astana + 54,40

EK-duel honkballers vanwege regen gestaakt

Het eerste duel van de Nederlandse honkballers op het Europees kampioenschap in Duitsland is wegens regenval gestaakt. Oranje leidde in de eerste inning tegen Tsjechië al met 2-0, waarna verder spelen onmogelijk werd.

Er werd nog wel een half uur gewacht om te kijken of er verder gespeeld kon worden, maar de scheidsrechters besloten tot een algehele afgelasting. Wanneer de wedstrijd ingehaald wordt is nog niet bekend. Het Nederland van coach Jim Stoeckel speelt morgen in Neuenburg am Rhein tegen Frankrijk. Rob Cordemans zal dan de startende werper zijn.

Win de 2dvd Oranje - Alle hoogtepunten van het WK 2010

Strengholt MultiMedia en NOS Studio Sport brengen de officiële Oranje 2DVD box binnen een week na de huldiging van het team uit op de Nederlandse markt. Alle hoogtepunten van het WK 2010 komen voorbij op de circa vier uur durende DVD; samenvatting van alle wedstrijden, de goals met NOS radio commentaar van Jack van Gelder, NOS WK-Journaals, unieke momenten uit NOS Studio Sportzomer, de Big Five, de festiviteiten en uiteraard de finale wedstrijd met de huldiging. Een unieke DVD voor iedereen die Oranje een warm hart toedraagt.

Inhoud DVD 1: Oranje WK finale 2010
Samenvattingen van alle WK wedstrijden van het Nederlands Elftal
- Documentaire WK 2010 South Africa
- Hoogtepunten NOS WK-Journaals
- Hoogtepunten NOS Studio Sportzomer
- Goals van Oranje met NOS radio commentaar van Jack van Gelder
- Sfeerbeelden volksfeesten

Inhoud DVD 2: Finale wedstrijd & samenvatting
Samenvatting: Finale Nederlands Elftal WK 2010
De complete wedstrijd: Finale Worldcup 2010
(met de keuze uit NOS TV commentaar of NOS radio commentaar)
- De Big Five: De mooiste en meest opmerkelijke fragmenten van het WK.
- Aankomst Nederlands Elftal in Nederland
- De huldiging

De circa 4 uur durende 2DVD is vanaf 22 juli verkrijgbaar en de Blu-ray editie vanaf 30 juli.

FOK! mag in samenwerking met Strengholt MultiMedia drie 2dvd's weggegeven. Het enige wat je hoeft te doen is de volgende vraag te beantwoorden: Welke Oranjespeler werd medetopscorer op het afgelopen WK in Zuid-Afrika?

Je kunt het antwoord hier invullen. Meedoen kan tot vrijdag 30 juli 20:00 uur.

Litteken voor Angelina Jolie na 'Salt'

Angelina Jolie is niet zonder kleerscheuren van de set van 'Salt' afgekomen. De actrice deed al haar stunts zelf en dat bracht de nodige risico's met zich mee. Jolie onthult dat ze een litteken in haar gezicht aan de opnames overhield.

"Ik raakte gehavend bij de meest simpele stunts", lachte Jolie donderdag op het Amerikaanse film- en stripevenement Comic-Con. "Ik moest bijvoorbeeld door een deur springen, schieten en dan over de grond rollen. Daarbij raakte ik een bureau, waardoor ik een gat in m'n hoofd opliep. Het bloedde heel erg en nu heb ik een litteken hier", zegt de actrice wijzend boven haar neus.

Even vreesde de 35-jarige Jolie voor het ergste. "Ik dacht dat het mis was, omdat ik mensen niet goed kon horen", legt ze uit. "Ik dacht dat ik in shock was, maar ik was vergeten dat ik mijn oordoppen nog in had." Het resultaat van Jolies gestunt is op 5 augustus in de bioscoop te zien.

Litteken voor Angelina Jolie na 'Salt'
Litteken voor Angelina Jolie na 'Salt' (Foto: Novum)

Zeven banken doorstaan stresstest niet

Zeven van de 91 Europese banken die zijn onderworpen aan de stresstesten hebben die niet doorstaan. Dat meldde de Europese toezichthouder CEBS vrijdag na het sluiten van de Europese beurzen.

Het betreft vijf Spaanse, een Griekse en een Duitse bank. De Spaanse banken zijn Diada, Espiga, Bianca Civica, Unnim en Cajasur. De Griekse bank is ATEBank en de Duitse bank die niet door de stresstest kwam is Hypo Real Estate.

De zeven banken kwamen gezamenlijk 3,5 miljard euro kapitaal tekort. De tests moesten uitwijzen of de banken bestand zijn tegen een stevige economische terugval.

Lees hier het rapport (pdf).

Braafheid mag vertrekken bij Bayern München

Edson Braafheid mag van Bayern München uitkijken naar een andere club. Dat liet voorzitter Karl-Heinz Rummenigge vandaag weten. Bayern nam Braafheid vorig jaar over van FC Twente, maar vanwege een gebrek aan speeltijd werd de linksback tijdens de tweede seizoenshelft verhuurd aan Celtic.

De kampioen van Duitsland heeft ondertussen de zoektocht naar een nieuwe back gestaakt. Bayern had concrete interesse in Gregoy van der Wiel (Ajax) en Fabio Coentrao (Benfica), maar op aandringen van trainer Louis van Gaal zag de clubleiding af van een transfer. "We hadden twee spelers waarmee we een contract konden afsluiten, maar de trainer zag de noodzaak daar niet van in", aldus Rummenigge. Van Gaal heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Diego Contento, die komend seizoen de kans krijgt op de linksbackpositie.

Net als Braafheid mogen ook José Sosa en Andreas Ottl vertrekken uit München. "We hebben deze spelers meegedeeld dat ze mogen vertrekken. We hebben nog tot 31 augustus de tijd ze te verkopen. Vooral voor Sosa en Braafheid is de kans heel klein dat ze dit seizoen bij Bayern aan spelen toekomen", zo was de duidelijke boodschap van Rummenigge.

FC Oss opent Topklasse

Het uit de Jupiler League gedegradeerde FC Oss mag straks nog een primeur achter de naam zetten. Nadat de Brabanders als eerste BVO degradeerden naar het amateurvoetbal, zijn zij straks één van de twee eerste ploegen ooit die een wedstrijd in de nieuwe Topklasse spelen.

Tegenstander De Treffers uit Groesbeek, de succesvolste zondagamateurclub aller tijden, heeft namelijk geen bezwaar tegen het spelen op vrijdagavond. Dat betekent dat de wedstrijd FC Oss - De Treffers in plaats van op zondag 22 augustus nu op vrijdag 20 augustus gespeeld zal worden.

AGOVV test Chaiat en Burgzorg

Abdelhali Chaiat en Mitchell Burgzorg krijgen de kans een contract af te dwingen bij AGOVV Apeldoorn. Het clubloze duo moet de nieuwe trainer Hans de Koning zien te overtuigen.

Chaiat meldde zich onlangs te zwaar bij zijn club De Graafschap, waarop de Superboeren zijn contract lieten ontbinden. De 26-jarige Marokkaan speelde sinds de zomer van 2008 in Doetinchem, maar kwam door blessureleed nooit in actie in het eerste elftal. Eerder speelde Chaiat namens FC Utrecht en FC Volendam 117 competitieduels als prof. De aanvaller scoorde daarin 25 keer.

Burgzorg brak afgelopen seizoen door bij NEC en was regelmatig basisspeler. Toch kreeg de Zaandammer geen nieuw contract in Nijmegen. De bij Ajax opgeleide rechtsback kwam eerder uit voor Haarlem. Tot dusverre speelde hij 61 competitieduels in het betaald voetbal. Buiten het voetbalveld timmert Burgzorg aan de weg als rapper. Onder de naam Priester nam hij al diverse nummers op.

[Tour] Cavendish: "Ik was vier dagen ziek"

Mark Cavendish won de massasprint in de straten van Bordeaux met overmacht. Zo sterk als hij eruitzag, was hij echter niet.

"Ik ben al vier dagen ziek", deed Cavendish na zijn vierde etappezege van deze Tour zijn verhaal. "Ik heb bronchitis en wist tot vanmorgen niet of ik vandaag nog op zou stappen. Ik heb de hele nacht koorts gehad."

Voor Cavendish was het zijn veertiende ritzege in vier Tours. Daarmee passerde de Manx Express deze Ronde van Frankrijk zijn leermeester Erik Zabel ruimschoots. De Duitser won twaalf ritten, maar had daar wel acht Tours voor nodig. Wel won Zabel zes keer de groene trui. Dat heeft Cavendish nog nooit bereikt.

Poes bevallen van puppy

De poes van een vrouw uit Georgië heeft de wetenschap doen verbazen. Het huisdier van de vrouw is bevallen van een puppy. Het kleine hondje werd na een bevalling van maar liefst twee dagen geboren.

Het trotse bazinnetje meldt dat de kathond de staart en de oren van de moeder heeft. De rest is gewoon hond.

Wetenschappers sluiten de mogelijkheid niet uit dat straling de oorzaak is van de bijzondere mengelmoes. Toch hebben dergelijke kruisingen tot nu toe nog immer een onwaarschijnlijke oorzaak gehad.


Een filmpje van het beest

'Zus van Gibsons ex-vriendin lekte tapes'

De zus van Oksana Grigorieva wordt verdacht van het lekken van de Gibson-tapes. Bronnen beweren dat de ex-schoonzus van Mel Gibson ervoor zorgde dat de geluidsopnames van de ruzie tussen de acteur en de zangeres bij entertainmentwebsite Radar Online terechtkwamen.

"Als de autoriteiten op zoek gaan bij Oksana's jongere zusje Natalie vinden ze een link met de website", vertelt een bron aan het Amerikaanse filmtijdschrift The Hollywood Reporter. "Zij en Oksana zijn heel hecht." Andere media zouden hebben bedankt voor de tapes, omdat Natalie geld vroeg voordat de geïnteresseerden de inhoud mochten beluisteren.

Op de geluidsopnames is te horen hoe Gibson zijn toenmalige vriendin onder meer uitscheldt voor 'tochtige zeug' en haar toewenst te worden 'verkracht door een groep negers'. Als Natalie daadwerkelijk schuldig wordt bevonden van het lekken van de opnames, is Oksana niet automatisch gevrijwaard van schuld aan afpersing.

De Russische zangeres probeerde naar verluidt op haar beurt Gibson te chanteren met sms'jes en e-mails die ze aan haar ex-vriend stuurde. Grigorieva beweert ook lichamelijk te zijn mishandeld door hem. Grigorieva en Gibson ruziën over de voogdij over hun acht maanden oude dochter Lucia.

'Zus van Gibsons ex-vriendin lekte tapes'
'Zus van Gibsons ex-vriendin lekte tapes' (Foto: Novum)

Hulp voor verstuurder poederbrieven Velden

De man die in maart verschillende mensen uit het Limburgse Velden poederbrieven stuurde, moet verplicht deelnemen aan een hulpverleningstraject. Het onderzoek naar de poederbrieven is afgerond. De man blijkt achter alle bezorgde brieven te zitten, meldt de politie vrijdag.

Het hulpverleningstraject is inmiddels in gang gezet. De betrokken bewoners zijn door de politie op de hoogte gesteld. De politie wil verder niets meer bekendmaken over de zaak.

Eind maart ontvingen twee buren uit Velden een paar dagen na elkaar poederbrieven. De gezinnen hadden de brieven thuis geopend. Toen de betrokkenen aangifte kwamen doen bij een politiebureau in Venlo, werden zij en de aanwezige agenten in quarantaine gezet. Ook werd een school in Velden in quarantaine gezet. De vijf kinderen van de gezinnen zaten op deze scholen. Het poeder in de brieven bleek uiteindelijk onschadelijk te zijn.

De poederbrieven gingen overigens vergezeld van een dreigbrief.

Tweehonderd kippen gered bij schuurbrand

Bij het uitbreken van een hooibrand in een schuur in het Zuid-Hollandse Nieuwland vrijdagochtend zijn alle tweehonderd kippen die daar verbleven gered. Nadat alle kippen zich buiten de schuur bevonden, brak de brandweer het dak deels open om het smeulende hooi te blussen. Het blussen is inmiddels voltooid.

De oorzaak van de brand en de hoogte van de materiële schade zijn nog onduidelijk, zegt een woordvoerder van de politie.

Bond eist uitleg Totti over beschuldigingen

Francesco Totti moet zich voor de disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond verantwoorden voor zijn beschuldigingen aan het adres van de scheidsrechters in de Serie A. Volgens de vedette van AS Roma wordt concurrent Internazionale voorgetrokken door de arbitrage. "We zijn daardoor van twee titels beroofd", riep Totti deze week in Italiaanse media.

Het clubicoon van de Romeinen beweerde dat er in Italië niets is veranderd sinds het grote omkoopschandaal van begin deze eeuw. "Het probleem is dat Inter niet alleen beter is, maar ook wordt beschermd. Er worden altijd fouten gemaakt en je probeert altijd te denken dat beslissingen met een schoon geweten worden genomen. Maar we hebben camera's nodig, hier moet iets aan gebeuren. Dat gaat echter dingen veranderen in de titelrace en daarom zullen ze daar niet aan beginnen."

De nationale bond FIGC kon de uitlatingen van de oud-international niet waarderen. "Hij heeft beschuldigingen geuit die de reputatie en waardigheid van de arbiters, de bond en de club Internazionale aantasten", aldus een verklaring vandaag van de FIGC.

Senna: "Ik hoop op een goed resultaat"

Bruno Senna (HRT) eindigde de eerste vrije training voor de grand prix van Duitsland in de grindbak bij de laatste bocht. Senna is ondanks dat moment vol vertrouwen dat hij zondag een goed resultaat kan scoren op de Hockenheimring.

Senna had het volgende te vertellen: "Ik heb best genoten van het rijden in de regen. Aan het einde van de eerste sessie pushte ik iets te hard, waardoor ik in de grindbak eindigde. Het was verder een goede productieve dag. We hebben wat zaken kunnen testen en hebben een goed idee welke kant we op moeten met de auto. Nu gaan we ons focussen op de kwalificatie en de race. Ik hoop op een goed resultaat."

Teamgenoot Sakon Yamamoto, invaller voor Karun Chandhok, was de langzaamste coureur in beide trainingen.

Barrichello: "Podiumplek spoedig binnen handbereik"

Rubens Barrichello hoopt dat zijn team Williams de stijgende lijn van de afgelopen races in de tweede helft van het seizoen doortrekt. In dat geval zou een podiumplek tot de mogelijkheden behoren.

Barrichello had het volgende te vertellen: "Hopelijk houden we de opwaartse spiraal vast, vele kleine aanpassingen aan de auto maken nu het verschil. De moraal binnen het team is uitstekend en het gaat lekker sinds we enkele aerodynamische karakteristieken gewijzigd hebben. De upgrades maken ons nu echt beter. Q3 halen en een leuk aantal punten pakken blijven de doelen, maar natuurlijk willen we dit jaar ook een keer een podiumplek bemachtigen."

Meer vredesmilitairen naar Somalië

Ook Djibouti en Guinee sturen vredesmilitairen naar Somalië. Dat heeft het hoofd van de Afrikaanse Unie, Jean Ping, vrijdag gezegd. De troepen moeten de Somalische regering beschermen tegen opstandelingen van Al-Shabab, een met Al-Qaida verbonden terreurnetwerk.

De AU heeft momenteel zesduizend militairen uit Uganda en Burundi in Somalië. Het was niet direct duidelijk hoeveel troepen er door beide andere landen gestuurd zullen worden. De vredesmissie mag tot achtduizend soldaten sturen, maar Ping zei dat het aantal uiteindelijk op kan lopen tot meer dan tienduizend.

Mensenrechtenorganisaties hebben het Guinese leger van ernstige misdrijven beschuldigd, waaronder de afslachting van honderdvijftig aanhangers van de oppositie en verschillende groepsverkrachtingen.

De Europese Unie en de Verenigde Staten geven momenteel miljoenen euro's uit aan de training van tweeduizend Somalische soldaten op militaire bases in Uganda.

'Frontsoldaat' strandrellen snel weer vrij

Een van de 'frontsoldaten' van de rellen op het strand van Hoek van Holland in augustus vorig jaar komt binnenkort weer op vrije voeten. De man werd vrijdag veroordeeld tot vijf maanden cel. Aangezien hij in maart werd opgepakt, betekent dit dat hij van die straf niet veel meer hoeft uit te zitten.

De rechtbank in Rotterdam legde de man ook tot 1 januari 2012 een evenementenverbod op. Tegen de verdachte was tien maanden cel en een evenementenverbod geëist. Dat de rechtbank tot een lagere straf kwam, was vooral omdat de man tijdens de ongeregeldheden drie keer werd geraakt door politiekogels. Agenten die in het nauw waren gedreven hadden die afgevuurd.

De man heeft volgens de rechter onder meer een aluminium bak, glazen, bekers, met zand gevulde flessen en lampjes naar agenten gegooid tijdens de ongeregeldheden. De officier van justitie betitelde de man twee weken geleden tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak als een van de frontsoldaten van de rellen. "Hij is dan ook drie keer geraakt door politiekogels. Dan moet je wel vooraan hebben gestaan", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Bij de rellen tijdens het feest Sunset Grooves in de avond van 22 augustus losten in het nauw gedreven politieagenten tientallen schoten. Een 19-jarige Rotterdammer kwam daarbij om het leven, meerdere mensen raakten gewond.

Het OM overweegt nog of het in beroep gaat.

Vier Duitsers bijna verdronken bij Zandvoort

Vier Duitsers zijn vrijdagmiddag in de zee bij Zandvoort in een sterke onderstroom terechtgekomen en bijna verdronken. De reddingsbrigade kon de zwemmers uit het water halen. Twee slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis waar een van hen moest worden gereanimeerd. De twee anderen zijn opgevangen door hulpverleners.

De zwemmers kwamen rond 13.00 uur in de problemen in de zogenoemde muistroom. Deze onderstroom trok hen steeds verder de zee in.

Hoe het nu met de slachtoffers gaat, kon een woordvoerder niet zeggen.

[Tour de France] Uitslag achttiende etappe

De achttiende etappe in de Tour de France, over 198 kilometer van Salies-de-Béarn naar Bordeaux, is gewonnen door Mark Cavendish. De sprinter van Team Columbia bleef Julian Dean en Alessandro Petacchi in de massasprint voor.

Breschel, Vaugrenard, Pineau en Oss ontsnapten al vroeg uit het peloton. Na 53 kilometer koersen was hun voorsprong al ruim drie minuten. Onder aanvoering van Lampre en Columbia werd het verschil tussen de koplopers en het peloton daarna steeds iets kleiner. Op veertig kilometer van de finish was het verschil nog twee minuten.

De koplopers leken het niet te gaan redden. Het peloton trok hard door en met nog dertig kilometer te gaan was het verschil teruggelopen tot anderhalve minuut. Op veertien kilometer van de streep demarreerde Daniel Oss uit de kopgroep. Zijn drie medevluchters werden door het peloton teruggepakt. Team Columbia en Lampre werkten goed samen op kop van het peloton. Oss had vijf kilometer voor de streep nog dertien tellen voorsprong. Hij wist niet voorop te blijven en werd zo'n drie kilometer voor de finish teruggepakt door het peloton.

Het werd een massasprint en Petacchi ging de sprint aan. Cavendish ging er echter overheen en pakte eenvoudig zijn vierde ritzege deze Tour.

[Tour] Cavendish pakt wederom dagzege

De achttiende etappe in de Tour de France, over 198 kilometer van Salies-de-Béarn naar Bordeaux, is gewonnen door Mark Cavendish. De sprinter van Team Columbia bleef Julian Dean en Alessandro Petacchi in de massasprint voor.

Breschel, Vaugrenard, Pineau en Oss ontsnapten al vroeg uit het peloton. Na 53 kilometer koersen was hun voorsprong al ruim drie minuten. Onder aanvoering van Lampre en Columbia werd het verschil tussen de koplopers en het peloton daarna steeds iets kleiner. Op veertig kilometer van de finish was het verschil nog twee minuten.

De koplopers leken het niet te gaan redden. Het peloton trok hard door en met nog dertig kilometer te gaan was het verschil teruggelopen tot anderhalve minuut. Op veertien kilometer van de streep demarreerde Daniel Oss uit de kopgroep. Zijn drie medevluchters werden door het peloton teruggepakt. Team Columbia en Lampre werkten goed samen op kop van het peloton. Oss had vijf kilometer voor de streep nog dertien tellen voorsprong. Hij wist niet voorop te blijven en werd zo'n drie kilometer voor de finish teruggepakt door het peloton.

Het werd een massasprint en Petacchi ging de sprint aan. Cavendish ging er echter overheen en pakte eenvoudig zijn vierde ritzege deze Tour.

Franse WK-selectie geschorst door Franse bond

De volledige Franse selectie voor het WK is geschorst door de Franse voetbalbond FFF. De bond steunt daarmee een voorstel van de nieuwe bondscoach Laurent Blanc die geen beroep wenste te doen op de 23 WK-gangers. In de oefenwedstrijd tegen Noorwegen zal hij een compleet nieuw team op moeten stellen.

Door de schorsing worden de spelers gestraft voor de wanprestatie op het WK. In Zuid-Afrika gingen zij roemloos ten onder met slechts één punt uit drie wedstrijden. Daarnaast besloten de spelers na het wegsturen van spits Nicolas Anelka de dag erop te gaan staken en niet te gaan trainen.

Naar de wanprestaties op het WK loopt inmiddels een onderzoek van de FFF. Verder was er bemoeienis van de Franse politiek waarbij President Nicolas Sarkozy Thierry Henry ontbood en de Minister van Sport het vertrek van bondsvoorzitter Jean-Pierre Escalettes eiste.

Geheugensteuntje FOK! F1-manager: Duitsland

De helft van de Formule 1-kalender 2010 zit er alweer op, de raceklasse gaat haar elfde ronde in, en dat geldt ook voor de FOK! Formule 1-manager. Op het circuit van Hockenheim is aanstaande zaterdag om 14:00 uur de kwalificatie en de Grand Prix van Duitsland wordt op zondag ook vanaf 14:00 uur verreden. Beide evenementen worden uitgezonden op RTL 7 en BBC One.

Uiteraard doet FOK!sport verslag van zowel de vrije trainingen, kwalificatie, als de race. Dit weekend wordt er live meegeschreven met de race en het laatste nieuws geplaatst, dus kijk vooral eens tijdens de de race op FOK!sport en praat mee met andere users in de reacties!

De FOK! Formule 1-manager is altijd een extra belevenis als je tv zit te kijken om jouw 'team' aan te moedigen. Vrijdag 23 juli 2010 om 23:59 uur zal de F1-manager weer op slot gaan, dus zorg dat je voor die tijd je (gewijzigde) team opgeslagen hebt!

Denk ook alvast even aan het volgende. De twaalfde race is al een week later, dus let erop dat je maar een weekje hebt om je team te veranderen, want op vrijdag 30 juli om 23:59 uur sluit de F1-manager opnieuw, voor de Grand Prix van Hongarije.

Als je een kijkje gaat nemen op de site van de FOK! Formule 1-manager, vallen je wellicht als eerste de uiterlijke veranderingen op. Maar ook in de werking is heel wat veranderd. Lees hier meer over alle nieuwe lay-outupdates en de nieuwe features die ingebouwd zijn, zoals de individuele scores van de subleaguedeelnemers, en het sorteren in het klassement op alle kolommen.

Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier. Voor meer uitleg over de FOK! Formule 1-manager lees je [Upd] FOK! Formule 1-manager 2010 gelanceerd of de Speluitleg in de manager. Wil je weten welke prachtige prijzen FOK! heeft geregeld? Lees dan dit bericht even!

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan eerst. Veel succes en vooral plezier gewenst met de FOK! Formule 1-manager!

SGP: nog geen gedoogsteun

Een rechts kabinet van VVD, PVV en CDA kan voorlopig niet rekenen op gedoogsteun van de SGP. Dat is nog niet aan de orde, zei plaatsvervangend fractievoorzitter Elbert Dijkgraaf na zijn gesprek met informateur Ruud Lubbers.

Gedoogsteun van de SGP -twee zetels in de Kamer- zou ervoor zorgen dat een rechts kabinet iets steviger in het zadel zit. De combinatie van VVD, PVV en CDA heeft een nipte meerderheid van 76 zetels in de Tweede Kamer. Eerder liet fractievoorzitter Kees van der Staaij nog weten dat hij eventueel bereid zou zijn tot gedoogsteun. De SGP pleit al sinds de verkiezingen voor een rechts kabinet.

Dijkgraaf zei slechts dat zijn partij een rechts kabinet in beginsel positief tegemoet zal treden, maar dat doet de orthodox-christelijke partij met elk kabinet. Mocht het alsnog komen tot gedoogsteun, dan heeft de SGP wel twee eisen. Het rechtse kabinet moet op het gebied van ethische kwesties -koopzondagen, euthanasie en abortus- de SGP tegemoetkomen en ook is een 'waardige stijl' van regeren belangrijk, aldus de waarnemend fractievoorzitter.

Voordat Lubbers met alle partijen had gesproken, liet hij vrijdag al weten dat VVD, PVV en CDA met elkaar moeten gaan praten. André Rouvoet (ChristenUnie) sprak hierover eerder zijn verwondering uit. Het had 'sjieker' gekund, meent ook Dijkgraaf.

Ontsnapte verstopt zich in tv-kastje

Agenten hebben in het Limburgse Sittard-Geleen een man opgepakt die in 2009 was ontsnapt tijdens zijn weekendverlof. De man had zich in een huis verstopt in een tv-kast waar hij opgevouwen inzat.

De 38-jarige Limburger moet in totaal nog 254 dagen in de bak zitten. De man kreeg een gevangenisstraf vanwege een zware geweldpleging. De politie kwam de voortvluchtige op het spoor na een anonieme tip. De Limburger is teruggebracht naar de gevangenis.

[Tour] Millar smacht naar einde

Voor David Millar kan het einde van de Tour de France in Parijs niet snel genoeg zijn. De Brit begon de ronde bij Garmin als superknecht van kopman Christian Vande Velde, maar zag de Amerikaan al in de tweede etappe uitvallen. Zelf kreeg hij ook met veel problemen te maken, waardoor zelfs de tijdrit van morgen hem niets meer kan schelen.

"Ik heb nog nooit een grote ronde gereden die in de buurt komt van deze. Blessures en valpartijen in de eerste week, ziek geworden, later nog een keer ziek. Dit is een dramatische Tour geweest," zei Millar die in de tiende etappe bijna afgestapt was. Slechts de toeschouwers hielden hem die dag in de Alpenrit waarin hij alleen achteraan reed op de been.

"Ik heb het maximum dat een renner kan hebben wel bereikt. Ik moest zelfs de laatste groep vaak laten lopen. Ik ben puur aan het overleven, probeer de eindstreep in Parijs te halen," ging de nummer 161 van het klassement verder. In de 52 kilometer lange rit tegen de klok van morgen gaat hij niet op zoek naar eerherstel. "Ik geef geen bal meer om die tijdrit."

Zanger Al Jarreau in kritieke toestand

Jazzzanger Al Jarreau ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat is bekendgemaakt door het ziekenhuis van Gap in de Franse Alpen. De Amerikaanse zanger werd daar gisteren opgenomen na ademhalingsproblemen vlak voor een optreden.

De artsen zijn erg bezorgd over de 70-jarige zanger. ''Hem wordt een passende behandeling gegeven en we hopen de komende uren een verbetering te zien", aldus het ziekenuis.

Al Jarreau zou optreden op een festival in Barcelonette, niet ver van Gap. Hij was bezig met een Europese tour.

Firma schenkt bier uit opgezette dieren

In Groot-Brittannië is ophef ontstaan over de Schotse firma 'BrewDog' die bier schenkt uit flessen die gemaakt zijn van opgezette dieren. Dierenrechtenorganisaties spreken van een ordinaire marketingstunt. De twaalf flessen zijn geplaatst in zeven dode wezels, vier eekhoorns en een haas. 

Het bier heeft een alcoholpercentage van maar liefst 55 procent. Volgens de firma is het pilsje het sterkste bier ter wereld. Een preparateur laat weten dat de dieren niet speciaal voor dit doel zijn gedood, maar dat de beesten zijn omgekomen op de weg. Hiet bier dat 'The End of History' is gedoopt zou sterker zijn dan whisky en wodka. De brouwer serveert het bier in een whiskyglas.

James Watt van bierbrouwerij Fraserburgh: "De flessen zijn zijn zowel prachtig als griezelig. Ze doorbreken taboes, net als het bier in de flessen." Ross Minett van Advocates for Animals kan er niet om lachen. "Deze shocktechnieken gebruiken om aandacht te krijgen is verschrikkelijk, vooral wanneer het gaat om het uitbuiten en vernederen van dieren." Ook Barbara O'Donnell van de Alcohol Focus Scotland is 'not amused': "Het bedrijf zoekt de grenzen op van wat acceptabel is en dat uit zich in goedkope marketingtrucs."

'VVD-leider Rutte heeft het verknald'

De VVD heeft het formeren van een nieuw kabinet met daarin de VVD verknald. Dit zegt de Nederlandse cultuurhistoricus Thomas von der Dunk. Volgens hem dreigt de recente verkiezingswinst, waarbij de liberalen voor het eerst de grootste partij werden, een Pyrrhusoverwinning te worden.

Met het mislukken van de Paarsplus-formatie lijken vrijwel alle combinaties volgens de historicus onwerkbaar. De PvdA heeft geen zin in een middenkabinet met de VVD en het CDA; en het CDA ziet op zijn beurt de PVV nauwelijks zitten.

Het aanwijzen van oud-premier Ruud Lubbers (CDA) als nieuwe informateur laat volgens Von der Dunk zien dat de VVD de zaak verknald heeft en het initiatief bij de christendemocraten ligt, die de afgelopen verkiezingen juist halveerden.

Volgens de historicus ontbeert het VVD-leider Mark Rutte de ruggengraat en de morele overtuigingskracht om zijn materialistische achterban te trotseren: "Dat door de crisis de hypotheekbomen vanzelfsprekend niet meer tot in de miljonairshemel kunnen groeien, en gratis autorijden op alle uren van de dag voor een duurzaam verkeersinfarct zorgt. Onverkorte handhaving van de huidige villasubsidie, de hypotheekrenteaftrek, zou tot zulke immense bezuinigingen op essentiële voorzieningen als onderwijs leiden dat Nederland zijn eigen toekomstperspectieven reduceert."

Door het taboe rondom de hypotheekrenteaftrek en het rekeningrijden maakt de VVD het regeren met Paarsplus onmogelijk. Von der Dunk vreest dan ook dat de huidige premier Jan Peter Balkenende met zijn langstzittende kabinet bezig is.


Historicus: VVD-leider Mark Rutte heeft het verknald

Semenya loopt in Berlijn en Milaan

Caster Semenya maakt eind augustus in Berlijn haar rentree in de topatletiek. Dat doet de Zuid-Afrikaanse tijdens een World Challenge-wedstrijd. Dat is een niveau onder de Diamond League. In Berlijn werd Semenya vorig jaar wereldkampioene op de 800 meter. Begin september doet de controversiële loopster ook aan een wedstrijd in Milaan mee.

Caster werd na haar wereldtitel onderworpen aan een reeks testen om haar sekse te controleren. Daardoor kon ze elf maanden niet aan wedstrijden meedoen. Begin juli mocht ze van de internationale atletiekfederatie IAAF weer meedoen aan wedstrijden. Tot nu toe kwam ze alleen in twee kleine wedstrijden in Finland in actie. Die won ze allebei.

[Upd] Dode en gewonden treinongeluk Zwitserland

Bij een treinongeluk in Zwitserland zijn zeker vijftien mensen gewond geraakt. Enkelen van hen zijn zwaargewond.

Het ongeluk gebeurde tussen de plaatsjes Lax en Fiesch. De trein, genaamd Glacier Express, vertrok om 11.57 uur uit Fiesch en ging richting Brig. Er zouden drie wagons zijn gekanteld, volgens ooggtuigen de achterste wagons. De trein had toen net een ravijn gepasseerd. Het traject tussen Lax en Fiesch is afgesloten.

Volgens ooggetuigen zijn er veel hulpdiensten aanwezig. Er zijn zeker vijf traumahelikopters en tientallen brandweerlieden ter plaatse. De evacuatie is nog volop bezig.

Update 16.35 uur:

Inmiddels is bekend dat er een dode is gevallen. Verder zijn er nog 28 gewonden, waarvan er zes zwaargewond zijn. Aan boord van de trein waren vooral Aziatische toeristen. Dat werd bekendgemaakt in een persconferentie. Over de mogelijke oorzaak van het ongeluk is nog niks bekend.

Uit de persconferentie werd ook duidelijk dat er een telefoonnummer is opgesteld voor vrienden en familieden. Mensen die ongedeerd zijn gebleven, krijgen psychologische hulp.

Foto's van het ongeluk zijn hier te vinden

Hond neergeschoten die baas beschermt

Agenten hebben in het Duitse plaatsje Prenzlauer Berg een hond neergeschoten. Het dier zorgde er namelijk voor dat hulpverleners niet bij zijn bewusteloze baas konden komen.

Voorbijgangers hadden de hulpdiensten gebeld toen ze de man bewusteloos op de grond zagen liggen. Ambulancebroeders konden echter met geen mogelijkheid bij het slachtoffer komen, omdat de bull terriër verschrikkelijk tekeer ging. Ondertussen liep het gezicht van de man rood aan en de hulpverleners dachten dat hij dringend reanimatie nodig had. Agenten losten daarop een schot, maar het beest bleef blaffen en grommen. Daarom werd de bull terriër nog drie maal beschoten. Het dier bleef uiteindelijk zwaargewond liggen.

Tot ieders verbazing stond de 31-jarige man die op de grond lag plotseling op en wilde zich om de hond bekommeren. De politie hield hem aan en constateerde dat de man een alcoholpromillage van 2,98 had. De dronkenlap werd op vrije voeten gesteld, nadat hij zijn identiteitsbewijs kon laten zien. De hond is geopereerd aan zijn verwondingen. Onduidelijk is hoe het nu met het dier gaat.

Ruiz verandert naam op shirt in Bryan voor 'mooi seizoen'

De naam die het afgelopen seizoen vaak viel wanneer Twente scoorde is aangepast. Bryan Ruiz Gonzalez heeft de naam op zijn shirt veranderd. Komend seizoen staat er niet langer 'Ruiz' boven het cijfer, maar 'Bryan'.

"Mijn achternaam duidt op mijn vader en daar heb ik al heel lang niks van gehoord. Ik wil daarom liever niet meer met die naam spelen", zegt de aanvaller op de website van Twente.

De topscorer miste de laatste dagen wat trainingen, hetgeen de transfergeruchten versterkte. Vanavond in de oefenpot tegen Deportivo la Coruña zal hij opnieuw niet van de partij zijn. Bryan heeft een blaar op zijn voet. "Bij het eerste duel van het seizoen, de Johan Cruijffschaal tegen Ajax, zal ik er gewoon bij zijn"

Ondanks het vertrek van enkele belangrijke spelers heeft 'Bryan' vertrouwen in het nieuwe seizoen. "De spelers die zijn gekomen hebben dezelfde stijl als hun voorgangers. Ik denk dat het prima vervangers zijn. Dat hebben we natuurlijk ook wel nodig, want het zal een moeilijk maar mooi seizoen worden. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat we daar goed mee om kunnen gaan. Bovendien gaan we in de Champions League spelen, een nieuwe uitdaging voor het team."

Spaanse politie vindt lichaam kind in waterreservoir

De Spaanse politie heeft vrijdag in een waterreservoir het lichaam van een kind gevonden. Eerder had een Duitse toeriste haar 5-jarige zoontje als vermist opgegeven.

Een politiewoordvoerder van de Zuid-Spaanse stad Cordoba zei dat het kind de zoon van de Duitse vrouw zou kunnen zijn, maar dat het lichaam eerst definitief geïdentificeerd moet worden. De vrouw gaf haar kind als vermist op toen ze in radeloze staat werd aangetroffen bij een tankstation.

Drinkprobleem voor Lindsay Lohan

Zangeres Lindsay Lohan kampt opnieuw met een drinkprobleem. Dit keer is niet alcohol, maar water de boosdoener. De 24-jarige Amerikaanse heeft dringend behoefte aan fris water, maar dat kan ze pas maandag bestellen.

Het enige water dat momenteel beschikbaar is komt uit een gootsteen in haar cel, maar de zangeres weigert dat volgens showbizznieuwssite TMZ te drinken. Haar maag kan daar niet tegen. Lohan heeft het gevangenispersoneel inmiddels meerdere malen om schoon water gevraagd, maar die hebben haar gezegd dat ze moet wachten. De gedetineerden in de Lynwoodgevangenis kunnen op maandag drinken en etenswaren kopen bij een speciale afdeling en krijgen dat dan op woensdag bezorgd.

Lohan checkte op woensdag echter in waardoor ze niet kon bestellen. Gisteren vroeg de zangeres verschillende keren om fris water, maar een cipier antwoordde haar dat ze maar een slok melk moest nemen van de dag ervoor.

Uitslag tweede vrije training Duitsland

Fernando Alonso heeft tijdens de tweede vrije training voor de grand prix van Duitsland de snelste tijd op de klokken gezet. Sebastian Vettel reed de tweede tijd, gevolgd door Felipe Massa, Mark Webber en Nico Rosberg.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 F. Alonso Ferrari 1:16.265   35
2 S. Vettel Red Bull 1:16.294 +0:00.029 26
3 F. Massa Ferrari 1:16.438 +0:00.173 37
4 M. Webber Red Bull 1:16.585 +0:00.320 40
5 N. Rosberg Mercedes 1:16.827 +0:00.562 32
6 M. Schumacher Mercedes 1:16.971 +0:00.706 20
7 L. Hamilton McLaren 1:17.004 +0:00.739 10
8 R. Kubica Renault 1:17.009 +0:00.744 37
9 R. Barrichello Williams 1:17.056 +0:00.791 37
10 N. Hülkenberg Williams 1:17.204 +0:00.939 44
11 K. Kobayashi Sauber 1:17.336 +0:01.071 44
12 V. Petrov Renault 1:17.547 +0:01.282 35
13 P. de la Rosa Sauber 1:17.573 +0:01.308 39
14 A. Sutil Force India 1:17.701 +0:01.436 38
15 J. Button McLaren 1:17.739 +0:01.474 36
16 V. Liuzzi Force India 1:17.871 +0:01.606 33
17 S. Buemi Toro Rosso 1:18.147 +0:01.882 45
18 J. Alguersuari Toro Rosso 1:19.327 +0:03.062 48
19 T. Glock Virgin 1:19.553 +0:03.288 30
20 J. Trulli Lotus 1:20.008 +0:03.743 34
21 L. di Grassi Virgin 1:20.106 +0:03.841 31
22 H. Kovalainen Lotus 1:20.377 +0:04.112 37
23 B. Senna HRT 1:21.988 +0:05.723 37
24 S. Yamamoto HRT 1:23.066 +0:06.801 37

Zwemster Kromowidjojo in ziekenhuis

Zwemster Ranomi Kromowidjojo is gisteravond tijdens een trainingskamp van de Nederlandse zwemploeg op Tenerife in het ziekenhuis opgenomen. Bij Kromowidjojo is hersenvliesontsteking geconstateerd. Ze zal een week in het ziekenhuis moeten blijven.

Kromowidjojo is met de Nederlandse ploeg op Tenerife om de laatste voorbereidingen te doen voor de Europese kampioenschappen, die op 9 augustus in Boedapest beginnen. Het is nog onduidelijk of de zwemster aan het EK kan deelnemen. Die beslissing zal pas vallen als ze uit het ziekenhuis is ontslagen. Volgens de medische staf van de zwemploeg maakt Kromowidjojo het naar omstandigheden redelijk goed.

Miss Montreal sliploos tijdens presentatie

Zangeres Miss Montreal staat bekend als een pittige en eigenwijze vrouw en die reputatie wil ze hoog houden. Mogelijk droeg de 25-jarige Sanne Hans daarom tijdens de presentatie van een CD en het nieuwe tijdschrift Eigen.Zinnig geen slipje. Dat meldt de Telegraaf.

De Nederlandse popzangeres staat samen met acteur Tygo Gernandt op de cover van Eigen.Zinnig. Miss Montreal heeft inmiddels verschillende hits gescoord. Haar laatste succesnummer is 'Swing the night away'.

Isinbayeva heeft zin in comeback

Yelena Isinbayeva is het normale leven weer zat. De wereldrecordhoudster polsstokhoogspringen heeft zin in haar rentree. "Alle jaren dat ik gesport heb, heb ik het normale leven dat andere jonge vrouwen leiden gemist. Nu ik het gezien heb, kan ik zeggen dat het normale leven erg saai is", liet de 28-jarige Russin in Olympia weten. Daar was ze bij het ontsteken van de vlam voor de Jeugd Olympische Spelen.

In april kondigde Isinbayeva nog aan dat ze een pauze voor onbepaalde tijd in haar carrière zou inlassen. Dat deed ze naar eigen zeggen om haar lichaam te laten herstellen na acht jaar aan wedstrijden in het indoor- en outdoorseizoen te hebben meegedaan. Toen twijfelde Isinbayeva nog over deelname aan het EK in Barcelona, maar daar doet ze niet aan mee.

Haar comeback maakt ze eind dit jaar als het indoorseizoen weer van start gaat. "Een pauze was noodzakelijk voor me. Ik had te veel druk, maar nu voel ik me weer fris en gemotiveerd. Ik wil zo lang mogelijk doorsporten."

Isinbayeva heeft zin in comeback
Isinbayeva heeft zin in comeback (Foto: Novum)

Zuid-Korea wil WK zwemmen 2013 organiseren

De Zuid-Koreaanse zwembond (KSF) is bereid de wereldkampioenschappen zwemmen in 2013 te organiseren. De federatie heeft positief gereageerd op een verzoek van de wereldbond FINA, die een andere organisator zoekt na het wegvallen van Dubai.

Het staatje gaf het toernooi terug vanwege de gevolgen van de financiële crisis. Dubai kreeg de organisatie hierdoor niet rond omdat het in december ook al gastheer is van de wereldkampioenschappen in het 25-meterbad.

"We hebben besloten een bid in te dienen na het verzoek van de FINA", aldus Lee Ki-heung namens de Zuid-Koreaanse bond.

De wereldtitelstrijd van 2011 is in Shanghai.

Kiliç tekent contract bij Den Bosch

FC Den Bosch heeft Hasan Kiliç vastgelegd voor vier seizoenen. De speler ondertekent een contract voor twee jaar met een eenzijdige optie van de club voor nóg eens twee seizoenen.

"Hasan speelt sinds zijn dertiende in onze jeugd. En naar aanleiding van afgelopen jaar verdiende hij deze zomer een plaats bij de hoofdmacht. In de voorbereiding heeft Hasan al aangetoond de overstap van de A-jeugd naar ons eerste team goed in te vullen. Hij is technisch en beschikt over veel loopvermogen. En doordat hij al zo lang bij ons speelt, weten we dat hij uit het juiste hout is gesneden."

"Dit contract past in ons beleid jongens uit onze eigen jeugd, in wie wij potentie zien voor de toekomst en die aantonen de stap te kunnen maken, voor langere tijd vast te leggen", verklaart manager voetbalzaken Fred van der Hoorn.

Hasan Kiliç is op 27 juli 1992 geboren in Utrecht en begon met voetballen bij DWSV. Daarna trok het Utrechtse Elinkwijk hem aan. In 2005 heeft FC Den Bosch de middenvelder gescout. Kiliç doorliep vanaf het team onder 14 jaar de hele Bossche jeugdopleiding en maakte deze zomer de overstap naar de selectie van trainer/coach Fons Groenendijk. De rechtermiddenvelder is 17 jaar oud en daarmee de jongste speler van de Bossche hoofdmacht.

Tomasson terug bij Feyenoord

Jon Dahl Tomasson keert zaterdag terug bij Feyenoord. De Deense aanvaller is hersteld van een spierscheurtje in zijn rechterbovenbeen, dat hij opliep tijdens de wedstrijd tegen Japan bij het WK in Zuid-Afrika.

"Hij is fysiek fit", aldus trainer Mario Been vrijdag op de website van Feyenoord. "Hij zal nog wel even tijd nodig hebben om volledig inzetbaar te zijn." Tomasson speelt daarom zondag niet mee in het oefenduel met Real Mallorca. Wel gaat de aanvaller volgende week mee op trainingskamp in Portugal. Been hoopt dat ook Sekou Cissé daar terugkeert op het trainingsveld. "Hij heeft nog een klein beetje last van zijn teen, maar ik hoop dat we hem in Portugal op het veld zullen zien."

De Rus Fedor Smolov sloot zich vrijdag al aan bij de selectie van Feyenoord. De jeugdinternational was begin deze maand al een aantal dagen in Rotterdam, maar keerde in afwachting van een werkvergunning terug naar zijn vaderland. Smolov, die voor één seizoen wordt geleend van Dinamo Moskou, heeft deze inmiddels gekregen. Been hoopt dat de aanvaller als invaller mee kan spelen in de wedstrijd tegen Real Mallorca.

Orlando Bloom in het geheim getrouwd

Orlando Bloom en Miranda Kerr zijn stiekem getrouwd. Het koppel maakte vorige maand pas bekend verloofd te zijn. Nu blijkt dat de 33-jarige acteur en het model ook al getrouwd zijn. Het is onbekend wanneer de bruiloft heeft plaatsgevonden.

"Ik kijk er naar uit om binnenkort terug te gaan naar Australië en daar een feestje te vieren met familie en vrienden", liet de 27-jarige Kerr in een verklaring weten. Het echtpaar vierde een bescheiden bruiloft. "Het was een intieme ceremonie en we zijn nu op huwelijksreis."

Bloom en Kerr leerden elkaar backstage kennen bij een show van lingeriemerk Victoria's Secret in 2006, waarvan Kerr een van de gezichten is. Een jaar later kregen de Brit en de Australische een relatie.

Orlando Bloom in het geheim getrouwd
Orlando Bloom in het geheim getrouwd (Foto: Novum)

Schoonmaakmachine rijdt over vrouw op strand

Een slapende 30-jarige Roemeense immigrante is vrijdag omgekomen, nadat een schoonmaakmachine op het strand van Athene over haar heen was gereden. Haar echtgenoot is in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.

"De bestuurder van de machine dacht dat er een stapeltje kleren op het strand was achtergelaten", zei een politiefunctionaris. De man is op verdenking van dood door schuld aangehouden.

Het Roemeense stel sliep al een maand op het strand van Paleo Faliro, een buitenwijk van Athene. Veel immigranten gebruiken Griekenland als mogelijkheid om verder de Europese Unie binnen te komen. Als zij geen huis vinden om de nacht door te brengen, slapen zij vaak op het strand.

Vier gewonden bij verkeersongeval in Zeeland

Vier personen, waaronder een baby, zijn vrijdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeluk in het Zeeuwse Hoek. Bij het ongeval waren vijf auto's betrokken. Over de oorzaak, de ernst van de verwondingen, de identiteit van de betrokkenen en de materiële schade kon een politiewoordvoerder nog niets zeggen.

Het ongeluk vond omstreeks 10.00 uur plaats op de N61 ter hoogte van de Middenweg. Traumahelikopters uit Rotterdam en Brugge zijn ingezet. De brandweer is ook ter plaatse omdat er mogelijk sprake is van beknelling.

De omgeving is afgezet en de toedracht van het ongeluk wordt onderzocht.

Schippers mogen minder drinken

De hoeveelheid alcohol die schippers mogen nuttigen wordt vanaf zaterdag verlaagd. Het alcoholpromillage in hun bloed mag dan hooguit 0,5 zijn, terwijl dat 0,8 was. Dat is het gevolg van de gewijzigde Scheepvaartverkeerswet, die dan in werking treedt.

Het lagere promillage was al van kracht voor de Rijn, Waal en Lek en wordt nu uitgebreid naar de overige wateren in Nederland. Beroepsschippers, maar ook recreanten zoals zeilers en bestuurders van snelle motorboten, moeten zich aan de nieuwe normen houden.

Met de maatregel wil demissionair minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) bewerkstelligen dat bestuurders van een vaartuig 'scherp en alert' zijn. Met de gewijzigde wet loopt Nederland voortaan in de pas met de regels van omringende landen en de regels voor het wegverkeer.

Als het aan de bewindsman ligt, wordt het in de toekomst ook mogelijk van schippers die te diep in het glaasje kijken het vaarbewijs in te nemen. Momenteel buigt de Raad van State zich over een wetsvoorstel van deze strekking.

Zanger Smashing Pumpkins in elkaar gezakt op podium

Billy Corgan is onwel geworden tijdens een optreden van de Smashing Pumpkins. De zanger zakte woensdag tijdens een concert in Florida op het podium in elkaar. Corgan maakte een warrige indruk, stamelde wat en viel toen op de grond.

"Voor iedereen die me zag vallen: dat was geen vooropgezette stunt of lompheid, dat was ik die een black-out kreeg en flauwviel", schrijft de zanger op Twitter. "Ik kan het me niet herinneren dat ik tegen het drumstelpodium en mijn gitaarkast ben gevallen, maar ik kan je vertellen dat ik er een goede blauwe plek aan over heb gehouden. Bewegen gaat langzaam."

Ondanks zijn beurse lijf maakt de 43-jarige Corgan het weer goed. De band staat vrijdagavond gewoon weer op het podium in Tennessee. De Smashing Pumpkins gingen in 2000 uit elkaar. Vijf jaar later besloten ze zich weer te verenigen.

Zanger Smashing Pumpkins in elkaar gezakt op podium
Zanger Smashing Pumpkins in elkaar gezakt op podium (Foto: Novum)

Eerste wandelaars Vierdaagse binnen

De eerste wandelaars zijn al klaar met de Nijmeegse Vierdaagse. Rond 10.20 uur kwamen de eersten al aan op de Via Gladiola. Het feestelijke aankomstpunt van de vierdaagse zat toen al bomvol met toeschouwers, zegt een woordvoerder van het wandelevenement. De meeste wandelaars worden verwacht tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

De eerste lopers kwamen niet bijzonder snel binnen. Het zou gaan om een gemiddelde tijd. Vorig jaar was een Brit al om 09.30 uur binnen. "Maar we letten niet zo op die snelwandelaars. Het is natuurlijk wel een knappe prestatie," zegt de woordvoerder, "maar het gaat om de wandelaars."

Volgens de organisatie zijn 36.702 mensen vrijdagochtend begonnen aan de laatste etappe van Nijmegen naar Cuijk en terug. Rond 11.00 uur is het bij Cuijk al behoorlijk druk. Het is in Nijmegen en omstreken prima wandelweer, met een zonnetje, een paar wolken en niet te veel hitte.

De meeste wandelaars worden verwacht tussen 13.00 uur en 16.00 uur. De laatste lopers moeten voor 18.00 uur binnen zijn. De wandelaars die dat halen krijgen het felbegeerde Vierdaagsekruisje.

Real Mallorca in beroep tegen straf

Real Mallorca gaat in beroep tegen de straf van de Europese voetbalbond UEFA. De federatie sloot de Spaanse club donderdag uit van deelname aan de Europa League omdat Mallorca niet aan de gestelde licentie-eisen voldoet.

Real Mallorca eindigde afgelopen seizoen verrassend als vijfde in de Primera Division. Mallorca verkeert al enige tijd in grote financiële problemen. "We bereiden een beroep voor", aldus advocaat Luis Huerta op de website van de club. "We gaan ons eerst nog verder verdiepen in de beslissing van de UEFA, maar dit is een zeer slechte zaak voor de club. We hebben de inkomsten uit de Europa League nodig."

Mallorca zou in de play-offronde van de Europa League beginnen.

Roemer hoopt nog steeds op links kabinet

SP-leider Emile Roemer heeft nog steeds goede hoop dat de informateur uiteindelijk uitkomt bij een links kabinet van PvdA, CDA, SP en GroenLinks. Dat zei Roemer vrijdag na afloop van zijn gesprek met Ruud Lubbers (CDA).

Volgens Roemer is de kans 'zeer aannemelijk' dat een rechts kabinet strandt op 'heel veel hobbels' die moeten worden genomen door VVD, CDA en PVV. CDA-leider Maxime Verhagen eist dat de PVV afstand doet van een aantal standpunten, waaronder de 'kopvoddentaks'. "De PVV moet een heel groot deel van hun standpunten inslikken waar ze altijd het hardst over roepen", aldus Roemer.

Aangezien de PvdA een middenkabinet uitsluit, doemt op een gegeven moment een centrum-links kabinet op. "Ik ben een geduldig mens. Je weet maar nooit." Een links kabinet met het CDA is een 'serieuze optie' die kan rekenen op steun van zowel de Eerste als Tweede Kamer, zei Roemer.

Voorafgaand aan het gesprek met Roemer liet Lubbers al weten dat VVD, CDA en PVV met elkaar aan tafel moeten om te praten over een rechts kabinet. Roemer voelt zich niet geschoffeerd dat Lubbers al met conclusies komt voordat hij met alle partijen heeft gesproken. "We hebben ons te houden aan een Kamermeerderheid. Zo werkt democratie."

Roemer hoopt nog steeds op links kabinet
Roemer hoopt nog steeds op links kabinet (Foto: Novum)

Ottey (50) geselecteerd voor EK atletiek

Merlene Ottey kan eind deze maand de oudste deelneemster ooit worden van het EK atletiek. De 50-jarige sprintster is geselecteerd voor de Sloveense 4x100 meter estafetteploeg. Nicole Brakebusch-Leveque was tot nu toe de oudste atlete die ooit meedeed aan een EK. De Franse marathonloopster was 47 jaar oud toen ze in 1998 aan het EK in Boedapest meedeed.

De geboren Jamaicaanse Ottey nam in 2002 de Sloveense nationaliteit aan. Ze won negen olympische medailles (drie keer zilver, zes keer brons) en deed tussen 1980 en 2000 aan vijf Olympische Spelen mee. Op het WK pakte ze in totaal veertien medailles. Vier jaar geleden deed ze voor het eerst aan het EK mee. Dit seizoen zette Ottey al een tijd van 11,84 seconden neer op de 100 meter.

Spice Girls willen tweede film maken

De Spice Girls zijn bezig met een tweede film. De meidengroep heeft Judy Craymer aangetrokken voor de regie, zij is ook verantwoordelijk voor de musical over de Spice Girls. De film gaat waarschijnlijk 'Viva Forever' heten en alle vijf bandleden werken mee.

"We zijn allemaal betrokken bij de film", vertelt 'Baby Spice' Emma Bunton aan de Britse Daily Mail. "Hij wordt gemaakt door Judy Craymer en het team achter 'Mamma Mia!'. We e-mailen met elkaar over ideeën en vinden het geweldig dat het gaat gebeuren."

De film bevat hits van de band als 'Wannabe', '2 Become 1' en 'Say You'll Be There'. Bunton onthult dat de dames de film oorspronkelijk meteen na hun debuutfilm 'Spice World' hadden gepland, maar dat het werd uitgesteld door het vertrek van Geri Halliwell.

'Viva Forever' wordt een equivalent van de gelijknamige musical, die in november in première gaat op West End. Het is nog onbekend wanneer het nieuwe filmproject af moet zijn.

Spice Girls willen tweede film maken
Spice Girls willen tweede film maken (Foto: Novum)

'Maradona kan tot 2014 bijtekenen'

Diego Armando Maradona heeft het zwaar, nadat zijn Argentinië onder zijn leiding werd uitgeschakeld op het WK. Duitsland was te sterk (0-4). Maar de Argentijnse bond wil hem maar al te graag langer aan de nationale ploeg verbinden.

Julio Grondona, de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, heeft aangegeven dat hij graag heeft dat Maradona aanblijft als bondscoach. Terwijl de legendarische voetballer nog rouwt om het verlies op het WK, zou er al een contract tot media 2014 voor hem klaarliggen.

Maradona heeft onderhand een gesprek over zijn toekomst gehad met de voorzitter. Grondona liet aan Radio Mitre weten het volste vertrouwen te hebben in de trainerscapaciteiten van Maradona.

"Het lijkt me niet meer dan logisch dat hij blijft. We eindigden gedeeltelijk als vijfde op het WK, dat is een van onze beste resultaten. Hij werd aangesteld op een bijzonder moeilijk moment en slaagde er toch in zich te plaatsen voor de mondiale eindronde", aldus Grondona.

Politie onderschept Ford Focus met acht inzittenden

Controlerende agenten keken donderdagavond op de N44 raar op toen omstreeks 18.30 uur een Ford Focus met acht inzittenden voorbijreed. Tijdens de controle van de personenauto, ter hoogte van Wassenaar, bleken zes passagiers op de achterbank gepropt. Twee zaten voorin. De 23-jarige bestuurder uit Rotterdam bleek ook geen geldig rijbewijs te hebben.

De automobilist kreeg geen bon, maar slechts een waarschuwing voor het vervoeren van te veel mensen op de achterbank. Of de inzittenden de rit ongeschonden hebben doorstaan is nog onduidelijk.

Jongeren nemen gedwongen telefoon voor crimineel

Jongeren worden steeds vaker gedwongen door criminelen om een telefoon met abonnement te nemen. De telefoon moeten ze inleveren, waarna er op kosten van het slachtoffer wordt gebeld. Volgens justitie is er sprake van een trend, schrijft het AD vrijdag.

De slachtoffers zijn vaak zwakbegaafd of makkelijk beïnvloedbaar. Ze durven niet aan de bel te trekken en komen moeilijk van de langlopende abonnementen af.

Er is al tientallen keren aangifte gedaan. Juridisch dienstverlener DAS pleit in de krant voor een nationale databank waarin alle telefoonabonnementen van jongeren moeten worden geregistreerd. Op die manier valt het op als iemand in korte tijd meerdere abonnementen neemt.

Volgens DAS dreigen de afpersers met geweld of maken ze loze beloften om hun slachtoffers te verleiden met ze in zee te gaan. Zo zou er gezegd worden dat de slachtoffers de rekening niet te zien krijgen omdat de afperser iemand bij het telecombedrijf kent.

De daders bellen volgens DAS in korte tijd voor veel geld met privé nummers en commerciële nummers waarmee ze zelf geld verdienen, ten koste van het slachtoffer. De schade loopt uiteen van enkele honderden tot tienduizend euro.

Tieners afgetuigd door groep na MSN-ruzie

Een groep van ongeveer twintig jongeren heeft donderdagavond in Den Haag na een ruzie op MSN twee tieners in de val gelokt en in elkaar geslagen. De slachtoffers van 17 en 15 jaar werden geslagen, bekogeld met houten voorwerpen en beschoten met ijzeren balletjes, meldt de politie.

De vechtpartij was het gevolg van een ruzie tussen een groepje jongeren via chatprogramma MSN. Het 17-jarige slachtoffer werd uiteindelijk opgebeld en gevraagd naar buiten te komen om de ruzie uit te vechten. De jongen ging er met een 15-jarige vriend heen, maar werd op de Groenezijde opgewacht door een veel grotere groep.

Bij de groep waren ook de twee jongens met wie het slachtoffer ruzie had. Hij kreeg meerdere klappen en hij en zijn vriend kregen allerlei voorwerpen naar hun hoofd. De jongens liepen geen ernstige verwondingen op.

De daders namen na de knokpartij de benen. De politie heeft nog niemand aangehouden, maar onderzoekt de zaak.

Commissie bekijkt onderzoek zaak Milly Boele

Een onafhankelijke commissie gaat de rol van de politie rond de verdwijning van Milly Boele onderzoeken. Dat bevestigt de politie. Het 12-jarige meisje verdween in maart in Dordrecht en werd na een week gewurgd aangetroffen in de tuin van een politieman die in de buurt woonde.

Na de verdwijning was er kritiek op het politieonderzoek. Zo zou het vreemd zijn dat de buurt niet was uitgekamd en dat er geen speurhond was gebruikt bij de zoektocht, terwijl het meisje in een telefoontje met haar moeder kort voor haar verdwijning zei dat er een buurman voor de deur stond.

In de commissie zitten een oud-burgemeester, een oud-korpschef en een voormalig procureur-generaal. Hun namen zijn niet bekendgemaakt. Waar de commissie zich precies over gaat buigen, wilde de politie niet zeggen.

Verdachte Sander V. zit nog steeds vast voor de moord.

Vrachtwagen met varkens gekanteld op A1

Een vrachtwagen met zeshonderd varkens is vrijdagmiddag op de A1 richting Hengelo gekanteld. De chauffeur is hierbij ongedeerd gebleven. Vijftig varkens hebben het ongeval niet overleefd. De gehele rijbaan tussen Lochem en Markelo is versperd en voor Markelo staat inmiddels twaalf kilometer file, meldt de ANWB.

De varkens die het ongeval hebben overleefd worden zo snel mogelijk opgehaald door een andere vrachtwagen van het transportbedrijf.

Vanwege de versperring wordt het verkeer richting Enschede en Hengelo omgeleid via de A50, de A28 en de N35. De rijbaan zal nog minstens twee uur afgesloten blijven, meldt een politiewoordvoerder.

De oorzaak van het kantelen wordt nog onderzocht.

Trafigura krijgt boete van 1 miljoen euro

Oliebedrijf Trafigura heeft vrijdag van de rechtbank in Amsterdam een boete van 1 miljoen euro opgelegd gekregen voor het uitvoeren van gevaarlijk scheepsafval naar Ivoorkust.

Ook neemt de rechtbank het bedrijf kwalijk dat het afval in Amsterdam werd afgeleverd bij afvalverwerker APS zonder het schadelijke karakter ervan te vermelden. Het Openbaar Ministerie (OM) had een boete van 2 miljoen euro geëist.

Het afval, afkomstig van de wassing van een lading nafta, was aan boord van het door Trafigura gehuurde schip Probo Koala, dat in de zomer van 2006 in de Amsterdamse haven aanmeerde. Afvalverwerker APS pompte een deel van het scheepsafval uit het schip, maar stopte daarmee toen zich ernstige stank ontwikkelde.

Uiteindelijk heeft het bedrijf de zogenoemde slops teruggepompt. Een paar dagen later vertrok de Probo Koala en werd het afval na omzwervingen in de Ivoriaanse stad Abidjan afgeleverd en door een lokaal verwerkingsbedrijf gedumpt.

Lichaamsdelen Amsterdam zijn van vermiste Chinees

De lichaamsdelen die zondag werden gevonden in een ondergrondse vuilcontainer in Amsterdam-Noord zijn van de vermiste 57-jarige Chinees Shu Yung Lam. Dat blijkt uit nader onderzoek van de politie. Het lichaam was zo ernstig verminkt dat een eerste onderzoek geen duidelijkheid gaf over de identiteit van het slachtoffer.

De lichaamsdelen werden gevonden nadat de familie van het slachtoffer alarm had geslagen over de vermissing. Getuigen leidden de politie zaterdag naar de auto van de man die op de Laanweg stond geparkeerd. De lichaamsdelen werden zondag na een grote zoekactie gevonden tussen het vuilnis in die straat.

Over het motief van de moord op de eigenaar van een snackbar in Amsterdam-Noord is nog niets bekend. Het rechercheonderzoek loopt nog.

Piquet keert mogelijk terug in de Formule 1

De laatste geruchten melden dat Nelson Piquet jr, kans maakt op een Formule 1-stoeltje in 2011. Italiaracing.net meldt dat de Braziliaan in beeld zou zijn bij het nieuwe team Cypher Group als coureur.

Het Amerikaanse team wil in 2011 debuteren in de Formule 1. Ze zijn al bezig met coureur Jonathan Summerton om een Amerikaans team te vormen.

Piquet reed de laatste race in 2009 voor Renault.

Game in productie rond The Green Lantern

Warner Bros. Interactive Entertainment gaat een game op de markt brengen rond de verfilming van de stripfiguur The Green Lantern. Volgens de website van de Amerikaanse krant LA Times volgt de game het verhaal van de gelijknamige film.

De hoofdrol in The Green Lantern wordt gespeeld door Ryan Reynolds. Reynolds is bekend als vampierjager in Blade: Trinity (2004) en als tegenspeler van Sandra Bullock in The Proposal (2009). Het is niet bekend of de gamefiguur enige gelijkenis zal vertonen met Reynolds.

The Green Lantern verschijnt voor de zomer van 2011 in de bioscoop. De game, die ontwikkeld wordt door gamestudio Double Helix, wordt ergens rond die tijd verwacht op nader te benoemen spelcomputers.

Game in productie rond 'The Green Lantern'
Game in productie rond The Green Lantern

Falende auditant wil Simon Cowell aanklagen

Een kandidaat van 'Britain's Got Talent' wil jurylid Simon Cowell aanklagen. De vrouw, voor wie de tweede ronde niet eens in zicht was, claimt dat Cowell haar publiekelijk vernederde.

Emma Czikai deed auditie voor het nieuwe seizoen van de Britse talentenjacht. Al na een paar seconden van Westlifes nummer 'You Raise Me Up' drukte jurylid Piers Morgan haar weg. "Laat me opnieuw beginnen", beveelt Czikai. De tweede keer drukt Cowell na drie woorden op de rode knop. "Start maar weer opnieuw", roept Emma. Het derde en laatste jurylid, Amanda Holden, laat de 52-jarige een couplet en een half refrein zingen voordat ze wegdrukt.

"Ik denk dat het heel netjes zou zijn als jullie mensen echt een kans geven", reageert Czikai gepikeerd als ze de drie rode kruizen ziet. "Het is namelijk echt een heel mooi nummer", zegt de werkloze huisvrouw. "Het is zeker een heel mooi nummer, zolang jij het maar niet zingt", reageert Cowell. "Je hebt een verschrikkelijke zangstem."

Met dat jurycommentaar is Emma het niet eens. Volgens haar lag het aan de geluidsband, die veel te hard stond en was ze niet gewend aan de microfoon. "De band stond niet hard genoeg", vit Cowell. "Ik geef je een realitycheck. Het ligt niet aan de muziek of microfoon, maar aan jezelf."

Na haar geflopte auditie verklaarde Czikai dat ze gezondheidsproblemen had. In een brief naar Cowell legde ze uit dat ze met een aandoening kampte waardoor haar hele lichaam opzwol. De 52-jarige stapt naar de rechter omdat ze haar 'zelfrespect en waardigheid' wil beschermen. Volgens de Britse tabloid The Sun eist Emma een schadevergoeding van 2,5 miljoen pond.

Ook de Nederlandse versie van de talentenjacht, 'Holland's Got Talent', deed veel stof opwaaien. Deelneemster Jacqueline spande een kort geding aan om het uitzenden van haar auditie te voorkomen. Zij was vooral gepikeerd door het jurycommentaar van Gordon. RTL zond Jacquelines auditie wel uit, maar knipte in het commentaar.

De desbetreffende auditie.

 

 

Ronaldo kondigt afscheid aan

Ronaldo zal afscheid nemen van het profvoetbal. De Braziliaanse spits van Corinthians kampt al maanden met blessures, wat voor hem reden is om er een punt achter te zetten. In mei speelde de 97-voudig international zijn laatste wedstrijd. Hij kondigde aan in 2011 met pensioen te gaan, maar heeft dit nu noodgedwongen vervroegd.

"Ik word oud en mijn lichaam vraagt me om er mee op te houden," zei de 33-jarige Ronaldo tegen Marca. Hij speelde in het verleden bij Cruzeiro, PSV, FC Barcelona, Internazionale, Real Madrid en AC Milan.

Eriksson ziet nieuwe job bij Fulham wel zitten

Sven-Göran Eriksson wil graag de nieuwe manager worden van Fulham. De Londense club zoekt nog steeds een opvolger voor Roy Hodgson nu Ajax-coach Martin Jol definitief in Amsterdam blijft.

Onlangs werd al bekend dat Eriksson op Craven Cottage één van de kandidaten is. "Het is een aantrekkelijke club, maar niet alleen voor Sven", zegt zijn zaakwaarnemer Athole Still tegen de BBC. "Sven heeft nog unfinished business in Engeland."

Eriksson was eerder manager bij Manchester City en algemeen directeur van Notts County. Als bondscoach van Engeland haalde hij op de WK's van 2002 en 2006 en het EK van 2004 de kwartfinales. Deze zomer was hij in Zuid-Afrika bondscoach van Ivoorkust.

De zaakwaarnemer van de Zweedse trainer benadrukt dat er tussen Eriksson en Fulham nog geen contact is geweest. "We weten sinds enkele weken dat Sven één van de trainers is die in beeld is bij de club."

[Tour] Zieke Petacchi wil aanvallen voor groen

Alessandro Petacchi is ziek uit de Pyreneeën gekomen. De Italiaanse sprinter voelt zich slecht en heeft last van zijn longen.

Desondanks wil de Lampre-renner vandaag in de aanval zodat hij zijn slag kan slaan in de strijd om de groene trui. In het sprintersklassement staat Petacchi vier punten achter op Thor Hushovd. Mark Cavendish staat derde op 29 punten van het groen.

Jean-Paul van Poppel, de ploegleider van Hushovd bij Cervélo, is vol vertrouwen dat de 32-jarige Noor het groen kan behouden. "Petacchi is te verslaan", denkt het voormalige sprintkanon, dat zich geen zorgen maakt om de hoge topsnelheid van de Italiaan. "Petacchi is misschien sneller, maar Thor is krachtiger."

Van Poppel meent overigens dat Hushovd de strijd al lang in zijn voordeel had moeten beslissen. "We balen nog altijd van de geneutraliseerde etappe naar Spa. Daar had Thor flink wat punten kunnen pakken."

Halo: Reach bundel bevestigd, Forge 2.0 en Firefight aangekondigd

Bungie heeft wat grote onthullingen gedaan tijdens hun Comic-Con panel deze ochtend.

Ten eerste hebben ze een Halo: Reach 360 Slim bundel bevestigd. Daarin zal een 250 GB Xbox 360 slim zitten, Halo: Reach, twee draadloze controllers en alle kabels natuurlijk. Daarnaast heeft de Xbox 360 een behuizing in de Halo: Reach stijl. De bundel komt 14 september uit en gaat $400,- kosten. In Groot-Brittannië is deze bundel verkrijgbaar bij Game en GameStation winkels voor 249 pond. Of deze set via de reguliere kanalen in Nederland te koop zal zijn is nog niet bekend.

Firefight komt terug en ze hebben de modus wat verbeterd. In een nieuw game-type genaamd "Gruntpocalypse" moet je strijden tegen alleen maar grunts. Ook is er nu een "Versus Firefight" waar je ook als de Covenant tegen de Spartans kunt strijden. Maps in Firefight komen weer uit de campaign. Ook is er een nieuw voertuig gespot, een soort vorkheftruck.

En tenslotte wordt Forge 2.0 geïntroduceerd. Forge 2.0 is werkelijk enorm. De modus die voor het eerst in Halo 3 voorkwam is op veel fronten verbeterd. Eerder leek Blood Gulch terug te keren, maar dat plaatje van Blood Gulch is eigenlijk veel meer. Er zijn veel meer opties, tools, verbeteringen en er is gewoon zoveel meer dan in Forge 1.0. In het onderstaande vidoc van Bungie wordt alles uitgelegd.

Halo: Reach komt uit op 14 september voor de Xbox 360.

Atleet Olsson mist EK

De Zweedse atleet Christian Olsson zal het komende Europees kampioenschap in Barcelona aan zich voorbij moeten laten gaan. De coach van de hinkstapspringer, Yannick Tregaro, meldt dat hij weliswaar hersteld is van een langdurige blessure aan zijn voet, maar dat de kans op een nieuw kwetsuur te groot is.

Olsson won in 2002 en 2006 de Europese titel op het onderdeel hinkstapspringen. Tussendoor werd hij in 2004 olympisch kampioen in Athene en pakte drie wereldtitels. Bij de laatse Spelen in Peking in 2008 ontbrak hij ook al door een blessure.

China mikt op WK voetbal in 2026

China denkt aan het WK voetbal in 2026. De Chinese voetbalbond CFA geeft signalen af dat er interesse is. Mocht China daadwerkelijk een poging wagen, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de race om het WK in 2022. Japan, Zuid-Korea, Qatar en Australië, die allen aangesloten zijn bij de Aziatische voetbalbond, doen samen met de VS een gooi naar dat toernooi. Van de FIFA mag het WK niet twee keer achter elkaar op hetzelfde continent worden afgewerkt.

CFA-baas Di Wei liet vorige week, nadat hij terugkeerde van het WK, voor het eerst merken dat China trek heeft in het eindtoernooi in 2026. In een sportkrant liet hij weten dat hij de mogelijkheid met FIFA-voorzitter Sepp Blatter had besproken. "Meneer Blatter vertelde me dat China steeds invloedrijker wordt en dat China uiteindelijk een WK zal organiseren."

In hetzelfde interview stelde Wei dat de Verenigde Staten zijn favoriet is voor het WK in 2022 omdat dat de kansen van China vergroot. "Als de FIFA een Aziatisch land kiest, moeten we ten minste tot 2030 wachten." Ook haalde hij uit naar Qatar. "Het is daar zo heet. Zelfs als het land rijk genoeg is om stadions met airconditioning te bouwen. Maar hoeveel inwoners hebben ze? Hoe kunnen ze de stadions vullen?"

De vier landen die hopen op 2 december te horen te krijgen dat ze gastheer zijn in 2022, reageren verdeeld. Alleen Japan geeft toe dat China gevaarlijk is. Qatar en Australië onthouden zich van commentaar, terwijl de Koreanen het niet zo zwaar inzien. "Aangezien China nog niet officieel een gooi doet naar het toernooi in 2026, denk ik niet dat het onze kansen beïnvloedt", liet voorzitter Sung-joo Han van het Zuid-Koreaanse organisatiecomité weten.

Lubbers: VVD, PVV en CDA moeten praten

De fractieleiders van VVD, PVV en CDA moeten gaan praten over de vorming van een rechts kabinet, al dan niet met gedoogsteun van de PVV. Dat heeft informateur Ruud Lubbers vrijdag laten weten.

Lubbers vindt dat Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) onderling met elkaar moeten gaan praten. Ook een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV kan daarbij worden besproken.

De gesprekken zullen niet plaatsvinden onder leiding van Lubbers, omdat een minderheidskabinet buiten zijn opdracht zou vallen. VVD, PVV en CDA moeten Lubbers in de loop van volgende week laten weten waar hun gesprekken toe leiden.

Wilders liet snel weten bereid te zijn om met Rutte en Verhagen te gaan praten. De PVV-leider spreekt van een 'doorbraak' in de kabinetsformatie. Ook Rutte vindt dat er nu gesproken moet worden over een rechts kabinet, zei hij donderdag al.

Of het CDA ook wil aanschuiven, moet nog blijken. Na een gesprek met Lubbers herhaalde Verhagen dat hij alleen met de PVV wil gaan onderhandelen als die de 'kopvoddentaks' laat varen. Ook moet de PVV vooraf garanderen dat de rechtsstaat intact blijft.

Lubbers zegt zich ervan bewust te zijn dat een coalitie met de PVV 'een brug te ver zou kunnen blijken' voor het CDA. Vandaar dat hij wil dat er ook over een minderheidskabinet van CDA en VVD wordt gesproken.

Woede om paaldanscursus voor kinderen

Een paaldansklasje voor meisjes van zes tot twaalf jaar heeft kwaad bloed gezet in Schotland. Zowel ouders als de kinderbescherming zijn woedend op paaldansclub Up Yer Pole. Een van hen noemt de lessen die vandaag van start gaan zelfs kinderporno.

"De lessen worden aangeprezen als een manier om je fit te houden", vertelt een geschokte moeder. "Ze zijn echter zo op het randje van de seksindustrie, dat het buitengewoon ordinair is. Kinderen zouden op deze leeftijd helemaal niet aan dergelijke dingen moeten worden blootgesteld."

Kinderhulporganisatie Kidscape vindt de paaldansklas vernederend en heeft opgeroepen ermee te stoppen. Adjunct-directeur Peter Bradley zegt geschokt te zijn door het nieuws. "Na hun website te hebben bekeken kan ik concluderen dat in het slechtste geval de kinderen seksueel worden uitgebuit. Delen van de sites zijn pure porno. Voer voor pedofielen, het lijkt meer op Bangkok dan op Schotland."

"Het is volstrekt onacceptabel", vindt ook een woordvoerster van onderwijs. "Ouders zullen geschokt zijn." De kinderpaaldanscursussen werden zelfs gelinkt naar een website voor lessen voor tepelkwastjes.

Volgens Up Yer Pole zelf valt het allemaal wel mee. Volgens het bedrijf is het meer te vergelijken met een gymnastiekvereniging. "Toevallig staat er een paal, dat is het enige", laat een woordvoerster weten. "Ook jongens zijn overigens welkom op de cursus."

Het is echter niet de eerste keer dat er een paaldanscursus voor kinderen is opgezet. Twee maanden geleden nog onstond er nog ophef over paaldanslessen voor tienjarige meisjes in het Engelse Blackpool.


Een demonstratie van Up Yer Pole. 'Gewoon een gymnastiekvereniging...'

Laudrup rekent op deelname Mallorca aan EL

Real Mallorca-coach Michael Laudrup blijft optimistisch dat zijn club aan de Europa League mee mag doen ondanks een grote schuld. De Spaanse club werd gisteren door de UEFA uitgesloten van deelname, maar Laudrup verwacht een succesvol beroep. "Ik denk niet dat we erbuiten worden gehouden", sprak de 46-jarige Deen zijn vertrouwen uit.

Mallorca reageerde gisteren 'verrast' op de uitspraak, waarin de FIFA stelde dat de club zijn licentie niet op de juiste wijze had gekregen. De nummer vijf van het afgelopen seizoen in de Spaanse competitie stelt op 14 mei een UEFA-licentie van de Spaanse bond te hebben gekregen. De plaats van Mallorca wordt ingenomen door Villarreal.

Contador alleen in Stiphout

Alberto Contador is komende week in Nederland alleen in het criterium van Stiphout te bewonderen. De Spaanse geletruidrager, die op weg is naar de eindzege in de Tour, maakt daar dinsdag zijn opwachting. Manager John van den Akker van Cycling Service heeft dit vandaag gezegd.

Contador bevindt zich in goed gezelschap, want ook de Luxemburger Andy Schleck, de nummer twee in het klassement, en Robert Gesink komen in Stiphout in actie.

Monaco onderhandelt met Ecclestone

De organisatie van de grand prix van Monaco is met Formule 1-baas Bernie Ecclestone in onderhandeling over een nieuw contract. De Brit zei vorige week in The Independent dat de F1 wel zonder Monaco kan, iets wat veel weerstand opriep.

Momenteel lijkt Automobile Club de Monaco de enige organisator van een F1-race te zijn die er niet voor betaalt. Dit moet volgens de 79-jarige Brit gaan veranderen. "Anders gaan we ergens anders heen." In een verklaring laat de organisatie in Monaco weten in onderhandeling te zijn met Ecclestone en er verder geen commentaar op te willen geven.

Jezus redt kip van hongerige vossen

Drie hongerige vossen glipten onlangs de kippenren van Mitchell Grainger in het Engelse Rowley Regis binnen. Van de twintig kippen overleefde slechts eentje de aanslag. Toeval of niet, de bewuste kip heeft een afbeelding van Jezus op zijn rug.

"Ik was geschokt", vertelt de 25-jarige politieman die de heilige met zijn driejarig dochtertje op de rug van de kip ontdekte. "Zij is onze wonderkip."

De foto's van de kip met Jezus zijn in het bronartikel te bekijken

FOK!games Tofste baas - dag 17

Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten!

Kefka Palazzo (Final Fantasy VI)
Kefka begint als de hofmagiër van keizer Gehstal in Final Fantasy VI. Al vrij vroeg in het spel kom je erachter dat Kefka achter de rug van Gehstal om Espers leegzuigt om er dorpen mee aan te vallen. Uiteindelijk wordt hij zo machtig dat hij Gehstal van de troon stoot. Hij neemt controle over de Waring Triad en wordt zo de god van de magie. Een jaar nadat Kefka god is geworden en de wereld geruïneerd heeft, is het aan jou om je team weer bij elkaar te rapen en het gevecht aan te gaan.

Abbadon (Darksiders)
De aartsengel die de legioenen van de hemel ten strijde leidde tegen de legioenen uit de hel. Dit liep uiteindelijk niet helemaal lekker en Abaddon kwam in een eeuwige strijd. Op een gegeven moment kon Abaddon kiezen uit dienen in de hemel of regeren in de hel. Abaddon koos het laatste maar dit was niet zijn beste keuze uiteindelijk.

Psycho Mantis (Metal Gear Solid)
Als speler word je vaak helemaal in je game gezogen. Erg vreemd is het als een karakter in de game ineens buiten het spel treedt en de speler probeert te beïnvloeden. Dit gebeurde in Metal Gear Solid waarin Snake het moest opnemen tegen Psycho Mantis. Deze baas met Psychische krachten kon de harde schijf van de Playstation lezen en zo bepaalde opmerkingen over savegames naar de speler maken. De enige manier om hem te verslaan was door de controller in de tweede poort te steken waardoor de baas uniek en overgetelijk was. Daarnaast had het karakter een ontzettend interessant en diep achtergrondverhaal waardoor het een unieke maar briljante baas is.

KefkaAbbadonPsycho Mantis

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in dit topic. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Whiting inspecteert F1-circuit Zuid-Korea

Autosportfederatie FIA heeft via Charlie Whiting de voortgang van de bouw van het Formule 1-circuit in Zuid-Korea bekeken. Er waren twijfels gerezen of het project op tijd gereed zou zijn, maar de organisatie bezweert in augustus klaar te zijn met het Yeongam-circuit.

"De Korea Automobile Racing Association en de Korea Auto Valley Operation hebben vorige week Charlie Whiting mogen verwelkomen voor een inspectie van het circuit. Het was een succesvol bezoek. We zijn vol vertrouwen dat de coureurs, teams en fans gaan genieten van het Korea International Circuit," zo luidt een officiële verklaring.

Whiting kreeg een rondleiding over het circuit en kon constateren dat de tribunes, de pitgebouwen en de toren van de wedstrijdleiding gereed waren. De baan moet nog wel voorzien worden van een nieuwe asfaltlaag. Naar verwachting zal Whiting eind augustus zich wederom in Korea melden om de baan te inspecteren. Mocht hij zijn goedkeuring geven, dan kan de grand prix van Korea op 24 oktober gehouden gaan worden.

Egervari benoemd als opvolger Erwin Koeman

Sandor Egervari is de nieuwe bondscoach van Hongarije. De aanstelling van de 60-jarige oud-international werd vandaag aangekondigd door de Hongaarse bondsvoorzitter Sandor Csanyi.

De naam van Egervari, die het Hongaarse jeugdteam vorig jaar naar brons leidde op het WK onder 20 jaar, zong al enige tijd rond. Vandaag werd ook bekend dat het contract van Erwin Koeman werd ontbonden.

Egervari werd als coach drie keer Hongaars kampioen. In 1999 en 2003 deed hij dat met MTK Boedapest, in 2000 met Dunaferr.

Vrouw wurgt haar twee kinderen

Saiqa Akhter, een vrouw uit de Amerikaanse staat Texas heeft deze week het alarmnummer 911 gebeld, om op kalme en normale toon mede te delen dat zij haar twee kinderen, een zoon en een dochter van 5 en 2 jaar, heeft gewurgd. Als reden hiervoor gaf zij op dat de kinderen autistisch waren. De vrouw wilde naar eigen zeggen graag 'normale kinderen'.

Na de vraag van de medewerkster van 911 wat er nou precies gebeurd is, vertelt de van infanticide verdachte vrouw het volgende: "Eerst vulde ik hun mond met schoonmaakmiddel, maar ook al wilde ik dat ze het dronken, weigerden ze dat. Maar er was een snoer in de buurt, dus ik greep ze bij de nek en na een aantal keer proberen, zijn ze niet meer". Op de vraag wat de vrouw op het moment voelde antwoordde zij: "Helemaal niets."

Politieagenten en ambulance-personeel hebben de kinderen nog gereanimeerd, maar beide kinderen overleden later in de week in het ziekenhuis. In 2009 is het gezin in beeld geweest bij de Amerikaanse kinderbescherming, na enige maanden supervisie en een belofte van de moeder om de kinderen niet meer alleen thuis te laten, is die controle echter weer beëindigd.

Voor beelden van de ingerekende vrouw en stukjes uit het opgenomen 911-gesprek klik hier.

De Maar naar Quick Step

Marc de Maar heeft een mondeling akkoord bereikt met Quick Step. De wielrenner kan bij de Belgische wielerploeg een eenjarig contract met de optie voor nog een jaar tekenen.

De 26-jarige De Maar, die in de Ronde van Californië een van de opvallendste renners was, reed dit seizoen voor de Amerikaanse ploeg United Healthcare. Daarvoor reed De Maar vier jaar voor Rabobank.

De Maar rijdt momenteel voor de Nederlandse Antillen en hoopt onder die vlag aan het WK wielrennen op de weg te kunnen meedoen.

Radioverkeer in F1 volledig vrijgegeven

De Formule 1-teams zijn de mogelijkheid kwijtgeraakt om radioverkeer te censureren. Het Duitse Auto Motor und Sport meldt dat er nu via het internationale televisiekanaal meer berichten uitgezonden zullen kunnen worden. Wel zal er zoals gebruikelijk een vertraging in zitten om scheldwoorden wel te filteren.

Aanleiding voor het vrijgeven van het radioverkeer is de inhaalactie van Fernando Alonso op Robert Kubica in Groot-Brittannië. De Ferrari-coureur kreeg hiervoor een straf, iets wat het Italiaanse team betwist, omdat de wedstrijdleiding niet tijdig op de vraag of de inhaalactie legitiem was reageerde. Wedstrijdleider Charlie Whiting zei dat hij dit wel gedaan had. Om misverstanden op dit gebied te voorkomen zal nu binnen 90 seconden een besluit worden genomen en dit kenbaar gemaakt worden op de monitoren op de pitwall.

De teambazen zijn niet blij met de vrijgave van het verkeer. Zo kunnen strategische beslissingen bij de concurrenten bekend worden. Mercedes-teambaas Ross Brawn denkt dat er daarom bijvoorbeeld in codetaal gepraat gaat worden.

Vrolijke reus Majin komt in november

Het duistere sprookjesachtige avontuur Majin and the Forsaken Kingdom verschijnt op 26 november in Nederland. De speler moet samenwerken met een vriendelijke reus om het kwaad uit zijn land te verdrijven.

Obstakels en tegenstanders kunnen enkel overwonnen worden door de logheid en de kracht van de reus Majin te combineren met de behendigheid van de speler zelf. Het spel biedt een mix van actie, avontuur en puzzels.

Majin and the Forsaken Kingdom is ontwikkeld door Game Republic. Deze gamestudio is in het verleden verantwoordelijk geweest voor onder meer het sfeervolle rollenspel Folklore.

De game verschijnt op de PlayStation 3 en Xbox 360.

Vrolijke reus Majin komt in november
Vrolijke reus Majin komt in november

Vrouw blijkt allergisch voor geld

Hoewel de meeste vrouwen gek zijn op geld, weigert Yvonne Simon de munten en biljetten aan te raken. De Britse is namelijk allergisch voor geld.

Simon kan slechts nog pinnen en afrekenen per credit card. Ze ontdekte de zeldzame allergie doordat ze telkens op onverklaarbare wijze uitslag kreeg op haar handen. "Het feit dat ik steeds maar weer uitslag kreeg aan mijn handen en niet wist waardoor dat werd veroorzaakt, maakte mijn leven tot een hel", verklaart de vrouw.

Door haar allergie voor geld zwellen haar handen op en is ze niet in staat te werken. "Ik was altijd bang om ontslagen te worden."

Na een reeks van medische onderzoeken kwam aan het licht dat Simon overgevoelig is voor de verf op bankbiljetten en het metaal van de munten. "Er zat maar één ding op. Mijn portemonnee weggooien en met mijn pasjes betalen."

Voor de snuggerige FOK!kers die denken 'dan trekt ze toch handschoentjes aan' heeft Moeder Natuur iets gevonden om de Britse nog meer te plagen. Simon is namelijk ook allergisch voor latex.

Uitslag eerste vrije training Duitsland

Adrian Sutil heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste vrije training voor de grand prix van Duitsland. Hij wist in zijn thuisrace Felipe Massa meer dan een seconde voor te blijven. Op de natte baan zette Jenson Button de derde tijd neer, gevolgd door Rubens Barrichello en Vitaly Petrov.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 A. Sutil Force India 1:25.701   20
2 F. Massa Ferrari 1:26.850 +0:01.149 27
3 J. Button McLaren 1:26.936 +0:01.235 16
4 R. Barrichello Williams 1:26.947 +0:01.246 21
5 V. Petrov Renault 1:26.948 +0:01.247 21
6 N. Rosberg Mercedes 1:27.448 +0:01.747 20
7 S. Buemi Toro Rosso 1:28.114 +0:02.413 31
8 N. Hülkenberg Williams 1:28.193 +0:02.492 24
9 V. Liuzzi Force India 1:28.300 +0:02.599 19
10 P. de la Rosa Sauber 1:28.486 +0:02.785 23
11 S. Vettel Red Bull 1:28.735 +0:03.034 21
12 T. Glock Virgin 1:28.735 +0:03.034 21
13 R. Kubica Renault 1:28.903 +0:03.202 20
14 M. Webber Red Bull 1:29.048 +0:03.347 13
15 J. Trulli Lotus 1:29.280 +0:03.579 17
16 J. Alguersuari Toro Rosso 1:29.366 +0:03.665 34
17 L. Hamilton McLaren 1:29.429 +0:03.728 8
18 L. di Grassi Virgin 1:29.500 +0:03.799 19
19 F. Alonso Ferrari 1:29.684 +0:03.983 15
20 K. Kobayashi Sauber 1:29.690 +0:03.989 17
21 F. Fauzy Lotus 1:30.938 +0:05.237 27
22 B. Senna HRT 1:31.720 +0:06.019 23
23 M. Schumacher Mercedes 1:32.450 +0:06.749 13
24 S. Yamamoto HRT 1:32.791 +0:07.090 26

Dreigende taal Noord-Korea

Noord-Korea heeft gedreigd met 'een fysieke reactie' als de Verenigde Staten en Zuid-Korea hun voorgenomen gezamenlijke militaire oefening doorzetten. De oefening staat gepland voor het weekend.

Een woordvoerder van de Noord-Koreaanse regering zei tegen verslaggevers dat de oefening door Pyongyang wordt beschouwd als 'de zoveelste uiting van vijandig beleid jegens Noord-Korea'. "Er komt een fysieke reactie op de dreiging van de Verenigde Staten", zei woordvoerder Ri Tong Il.

Ri sprak in Hanoi, waar Noord-Korea deelneemt aan een vergadering van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Landen (Asean).

Michael Jordan krijgt eigen spelmodus

2K Sports heeft The Jordan Challenge-modus onthuld voor de game NBA 2k11. Deze spelmodus voor de basketbalgame is in z'n geheel gewijd aan Michael 'Air' Jordan, de basketballer die in de jaren negentig furore maakte bij de Chicago Bulls.

In de speciale game-modus kunnen spelers zijn grootste momenten herbeleven. In maart 1990 scoorde Jordan 69 punten in een wedstrijd tegen de Cavaliers, in 1997 vocht hij tegen de griep in de zes finalewedstrijden tegen Utah Jazz, en op 14 juni 1998 speelde Michael Jordan zijn laatste wedstrijd voor de Bulls. Deze momenten kunnen spelers herbeleven in de virtuele schoenen van de beroemde basketballer.

NBA 2k11 verschijnt op diverse spelcomputers en ligt vanaf begin oktober in de winkels.

Michael Jordan krijgt eigen spelmodus
Michael Jordan krijgt eigen spelmodus

Kleine Marvel-helden opnieuw op avontuur

Game-uitgever THQ heeft Marvel Super Hero Squad: The Infinity Gauntlet onthuld. Dat gebeurde donderdagavond. De game is volledig gebaseerd op de animatieserie van Cartoon Network. Beroemde stripfiguren als Wolverine en Spider-Man spelen de hoofdrol.

Marvel Super Hero Squad: The Infinity Gauntlet is het vervolg op Marvel Super Hero Squad uit 2009. Het verhaal van de tweede game komt overeen met het tweede seizoen van de televisieserie. Ten opzichte van zijn voorganger biedt het spel, naast actie, ook puzzels waarbij de speler de speciale krachten van diverse personages moet gebruiken.

Marvel Super Hero Squad: The Infinity Gauntlet verschijnt op de Xbox 360, Playstation 3, Nintendo Wii en Nintendo DS.

Kleine Marvel-helden opnieuw op avontuur
Kleine Marvel-helden opnieuw op avontuur

Schieten met Liara in ME2 DLC

Dat Bioware van tevoren had gezegd dat er genoeg DLC voor Mass Effect 2 zou uitkomen, geloofden we dat wel. Stuk of twee, drie is normaal. Maar het is alweer tijd is voor het zesde pakketje downloadable content, en dan heb ik de 'gratis' DLC er niet bijgeteld. Liara T'Soni wacht ons op in de volgende.

'Lair Of The Shadow Broker' heet-ie, en het gaat om Liara's gevecht met de Shadow Broker om erachter te komen wat er met Shepard gebeurd was na ME1. Nu onze grote vriend (of vriendin) weer herenigd is met Liara, gaat ze samen met hem of haar op zoek naar degene die haar leven zuur heeft gemaakt de afgelopen jaren.

Het is nog onbekend wanneer de DLC gaat komen, en ook de prijs is niet duidelijk hoewel de vorige DLC's van deze proportie 560MS Points of 560 Bioware Points hadden gekost.

 ShadowBroker1

ShadowBroker2

ShadowBroker3

PlayStation 3 krijgt mogelijk ook 3D-slider

Net zoals de Nintendo 3DS een slider heeft om het niveau van de 3D-weergave aan te passen, is er nu ook sprake van de mogelijkheid dat een dergelijke slider voor de PlayStation 3 ontwikkeld wordt.

De makers van de 3D-compilatie van de Sly Cooper-games zitten met dit idee in hun hoofd. En die gedachte wordt ondersteund door dezelfde reden die Nintendo gegeven heeft: wanneer je voor jezelf de beste weergave ingesteld hebt, speelt een 3D-spel het fijnst.

De slider wordt niet op de hardware geïnstalleerd, maar zal software-matig zijn. Of meerdere ontwikkelaars het idee overnemen is nog afwachten.

 

23 juli, wat gebeurde er zoal vandaag?

Een mooie dag voor dierenliefhebbers. 28 jaar geleden werd besloten te stoppen met de commerciële walvisvangst. Ook fijn: vorig jaar werden twee onbekende werken van Mozart ontdekt.

Een klein feestje ook voor Lance Armstrong. Hoewel hij tegenwoordig geen deuk meer in een pakje boter rijdt, won hij in 2000 voor de tweede keer de Tour de France.

Tot slot werden onze zuiderburen 84 jaar geleden een stukje moderner. Hun NS, de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen werd opgericht.

Tot slot weer een paar personen die je de hand mag, of had mogen schudden. Zou Theo van Gogh niet zijn vermoord, dan zou hij vandaag 53 zijn geworden.

Di-rects Tim Akkerman is ook jarig. Hij wordt vandaag 30. En als Daniel Radcliffe weer eens in de VS is, mag hij eindelijk een biertje bestellen. Harry Potter is namelijk 21 geworden. Allemaal, ook alle jarige FOK!kers, gefeliciteerd!

Drie-tegen-drie-gevechten Black en White in beeld

De onderstaande video toont een drie-tegen-drie-gevecht in de nieuwste Pokémon-games Black en White. Het ziet er nogal rommelig uit en de dynamische camera lijkt op het eerste gezicht meer irritant dan overzichtelijk, maar dat is iets dat we zelf moeten ervaren alvorens we oordelen.

De middelste Pokémon kan alle drie de tegenstanders raken, de rechter Pokémon alleen de rechter en de middelste en de linker Pokémon kan alleen de linker en de middelste Pokémon raken. Het is weer tijd voor nieuwe strategieën dus.

 

Erwin Koeman weg bij Hongaarse bond

Erwin Koeman is niet langer bondscoach van het Hongaarse nationale elftal. De Nederlandse trainer en de bond hebben de samenwerking per direct beëindigd. De Hongaarse bond heeft dit vandaag bekendgemaakt.

Koeman had nog een doorlopend contract van anderhalf jaar, maar door de komst van een nieuwe voorzitter kwam de positie van Koeman onder druk te staan. "Er kwam een roep om een Hongaarse coach en die werd steeds sterker. Als je tegen de stroom in moet roeien, haal je nooit de eindstreep. We hebben een perfecte regeling kunnen treffen en Erwin vertrekt met opgeheven hoofd", lichtte zijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk toe.

PSV-stagiair Bouma kan terug naar Engeland

Wilfred Bouma houdt deze zomer zijn conditie op peil bij PSV en hij wil graag in Eindhoven blijven. De ervaren verdediger heeft echter ook de mogelijkheid om terug te keren naar Engeland.

Bouma kampte de afgelopen twee jaar bij Aston Villa met een enkelblessure. Daardoor kreeg hij in Birmingham onlangs geen nieuw contract. De 32-jarige verdediger loopt al de hele voorbereiding stage bij PSV.

Het wel of niet vastleggen van Bouma door PSV lijkt af te hangen van de situatie rond Carlos Salcido. De Mexicaan meldde zich deze week niet op De Herdgang en hij zou in de belangstelling staan van Wigan Athletic. Salcido heeft zich met een goed WK in de kijker gespeeld bij andere clubs.

Naast Salcido kan echter ook Bouma op interesse vanuit Engeland rekenen. "Ik kan geen nee blijven verkopen aan het buitenland", zegt zaakwaarnemer Ger Lagendijk in het AD. "Met name vanuit Engeland is serieuze interesse voor hem." Lagendijk benadrukt dat de voorkeur van Bouma in Eindhoven ligt.

'Dames, hou jullie benen bij elkaar!'

Een Australische restauranteigenaar heeft zich de woede op de hals gehaald van een groepje vrouwen. Volgens John Spellman moeten moeders hun benen maar bij elkaar houden.

Spellman runt een exclusief Italiaans restaurant in Darwin. Een 35-jarige vrouw boekte onlangs een tafeltje voor vijf vrouwen, waarvan een met een jonge baby. "Ik had 's morgens nog gevraagd of we met de buggy wel binnen mochten, want dat mag niet overal", vertelt Katie.

"Toen we weer weggingen, riep hij ons plotseling na: 'Jullie vrouwen kunnen maar beter jullie benen dichthouden of jullie eindigen nog zoals jullie vriendin.' Ik zei dat hij een smeerlap was en toen antwoordde hij dat mijn vriendin hangtieten had en dat ik waarschijnlijk een slappe kut had. Hij gebruikte letterlijk dat woord."

Spellman wist eerder al het nieuws te bereiken door klanten tien Austalische dollar, zo'n zeven euro, extra te laten betalen als ze teenslippers droegen. Toen een klant hierover zijn beklag deed, haalde de restauranteigenaar een tientje uit de kassa en gaf hem deze. "Koop maar ergens een hamburger", voegde hij eraan toe. Op het nieuwste incident wilde Spellman geen commentaar geven.

Multiplayer Assassin's Creed: Brotherhood in beeld

Op 16 november verschijnt de nieuwste Assassin's Creed-game: Assassin's Creed: Brotherhood. In deze nieuwe telg van Ubisoft kruipen spelers wederom in de huid van Ezio, die nog een appeltje te schillen heeft met enkele machthebbers.

Dit appeltje zal hij schillen in Rome, de stad die we in Assassin's Creed 2 slechts voor een klein stukje hebben mogen zien omdat de stad te groot was om ook nog in het tweede deel te verwerken. Zoals velen van jullie weten, is het grote speerpunt van Assassin's Creed: Brotherhood de multiplayer-opties, waarbij meerdere spelers elkaar het leven zuur mogen maken.

Tijdens de San Diego Comic-Con 2010 zijn er gameplaybeelden getoond van deze multiplayer-optie, welke we jullie uiteraard niet willen onthouden. We beginnen met een trailer en vervolgens kunnen jullie kijken naar twee video's waarin we gameplaybeelden zien. Assassin's Creed: Brotherhood zal verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Du Chatinier tevreden met gelijkspel in Albanië

FC Utrecht bleef gisteren in Albanië net als in de Galgenwaard makkelijk overeind tegen KF Tirana. Na de 4-0 zege op eigen terrein kon Ton du Chatinier tevreden zijn met de 1-1 in de return.

"Het belangrijkste is dat we door zijn en 1-1 is internationaal een goed resultaat", reageert de hoofdtrainer op de officiële clubwebsite. "We hebben onzorgvuldig gevoetbald, maar deze bal maakte dat ook vrijwel onmogelijk. Het leek bovendien wel of wij vier doelpunten moesten maken, zo ver zakten zij terug om te wachten op een foutje van ons."

Voor Utrecht was het duel in Albanië al een formaliteit, helemaal toen Ricky van Wolfswinkel in Tirana al na drie minuten scoorde. De thuisploeg kwam in een zwakke wedstrijd nog wel terug tot 1-1. De volgende tegenstander voor FC Utrecht is het Zwitserse FC Luzern.

[Tour] De etappe van vandaag

Vandaag wordt de achttiende etappe verreden van de Tour de France van Salies-de-Béarn naar Bordeaux over 198 kilometer. Er wordt een massasprint verwacht in de nagenoeg vlakke etappe, maar na de Pyreneeën zouden ook de vluchters een kans kunnen hebben.

Salies-de-Béarn
Salies-de-Béarn ligt tussen Pau en Biarritz en heeft ongeveer 5.000 inwoners. De naam van de stad komt doordat in de stad natuurlijk gevormd salinewater (Zilt water) is te vinden. Dit is water met een extra hoog zoutgehalte.

De stad heeft één keer eerder de Tour de France over de vloer gehad. Daarvoor moeten we wel terug naar voor de Tweede Wereldoorlog. In 1939 was de Belg Marcel Kint, op dat moment de wereldkampioen, de sterkste.

Bordeaux
Bordeaux heeft de Tour de France al heel wat meer over de vloer gehad. Al 79 keer werd de stad eerder aangedaan en vaak won er een sprinter. Eerdere sprintwinnaars waren onder andere Jean-Paul van Poppel en Erik Zabel. Maar ook avonturiers konden winnen in de stad. Zo boekte Servais Knaven er zijn enige ritzege in de Tour.

De stad is uiteraard over de hele wereld bekend om de wijnen die uit de omgeving komen. Sinds juni 2007 staat een deel van de stad, de Port de la Lune, op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Etappebeschrijving
Een nagenoeg vlakke etappe vandaag in de Tour de France, maar het is allerminst zeker of er een massasprint te zien zal zijn. Leider Hushovd in het puntenklassement zal het liefst zoveel mogelijk punten weg zien gaan naar andere renners, terwijl het nog maar te zien moet zijn of HTC-Columbia of Lampre zijn treintjes voor Cavendish en Petacchi in orde zullen krijgen.

De etappe naar Bordeaux kent dus geen bergen. Wel zijn er twee tussensprints, waarna na 198 kilometer wordt gefinisht.

 

Profiel


Algemeen klassement na de zeventiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Alberto Contador (Spa) Astana 83.32,39
2 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank + 0,08
3 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 3,32
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 3,53
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 5,27
6 Robert Gesink
Rabobank + 6,41
7 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 7,03
8 Ryder Hesjedal (Can) Garmin + 9,18
9 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas + 10,12
10 Chris Horner (VS) RadioShack + 10,37
54 Koos Moerenhout Rabobank + 1:43,25


FOK!sport favorieten voor de etappe
***** Cavendish
**** Petacchi
*** Ciolek
** Boasson Hagen, Hushovd
* Rojas, Mondory

 

Karaoke met Robbie Williams op de Nintendo Wii

Robbie Williams krijgt zijn eigen karaoke-game op de Nintendo Wii. In We Sing Robbie Williams zijn 25 van Robbies nummers van de afgelopen twintig jaar te horen. Dat laat game-uitgever Nordic Games weten, die de game in samenwerking met EMI Music uitbrengt.

Welke nummers precies in het spel te horen zijn, is nog niet bekend. Nordic Games laat echter weten dat de nummers voor elk wat wils zijn. "Na twintig jaar in het vak komen de fans van Robbie uit alle leeftijdsgroepen, zowel mannen als vrouwen."

We Sing Robbie Williams ligt vanaf oktober in de winkels. Dat is niet geheel toevallig, aangezien zijn nieuwe cd In and Out of Consciousness: The Greatest Hits 1990-2010 dan ook verschijnt.

Karaoke met Robbie Williams op de Nintendo Wii
Robbie Williams vraagt of je wat harder wil zingen (Foto: Novum)

Darth Vader pleegt bankoverval

Darth Vader heeft gisteren even voet gezet aan aardse bodem. De Dark Lord van de Sith stapte een New Yorkse bank binnen en eiste geld.

De medewerkers en klanten van de Setauket Chase Bank op Long Island keken gisterochtend vreemd op toen Darth Vader ineens in de bank stond. "Dit is geen grap!", schreeuwde hij, en drukte een pistool onder de neus van een medewerker.

De bijzondere overvaller ging ervandoor met een onbekend geldbedrag. New York wordt de laatste tijd geteisterd door een reeks vreemde overvallen. Woensdag werd nog een bank overvallen door een man gewapend met een bosje bloemen. Onlangs wilde een vrouw met een kattenmasker zelfs nog een schoenenzaak overvallen.

Foto's van een bankovervallende Darth Vader zijn hier te zien

Ontwikkelaars Medal of Honor krijgen nieuwe naam

Het ontwikkelaarsteam van Medal of Honor dat voor EALA werkt, krijgt een eigen naam, Danger Close. De ontwikkelstudio van Command and Conquer, die ook bij EALA hoort, verandert niet mee. De term Danger Close wordt gebruikt als soldaten assistentie dicht bij hun positie vragen en niet ver weg op een veilige afstand.

Ontwikkelaar Greg Goodrich legt uit dat om Danger Close vragen, inhoudt dat je bereid bent risico's te nemen. Dat doet de ontwikkelaar ook want ze komen met een controversieel verhaal en dat verhaal moet verteld worden met respect en de authenticiteit intact laten. Goodrich legt uit dat ze de naam voor de ontwikkelaars bedacht hebben toen ze het spel aan het spelen waren en één van hun karakters, Jimmy Patterson, de kleinzoon van de Jimmy Patterson uit de MoH WWII-serie, uitschreeuwt: "Danger close! Danger close fire!".

En op dat moment wisten ze hun nieuwe naam. Medal of Honor komt in oktober uit voor de PS3, Xbox 360 en de PC.

MoH

CD: Tiësto - Magikal Journey

Ondanks dat het 2010 is, gaat Tijs Verwest er een streep onder zetten tot en met 2008. Tijs Verwest staat bij het publiek stukken beter bekend als Tiësto en met die streep eronder bedoel ik het recente verzamelalbum Magikal Journey. Op dit album laat hij tien jaar van zijn kunnen passeren. Een Hit Collection overzicht van 1998-2008. De laatste plaat Kaleidoscope valt er dus nog even buiten. Misschien wel goed ook, want voor een decennium aan Tiësto is al een dubbel-cd nodig.

Henry scoort bij Amerikaans debuut

Thierry Henry heeft zijn debuut bij zijn Amerikaanse club New York Red Bulls opgeluisterd met een doelpunt. Ondanks de treffer kon de Franse voetballer zijn ploeg niet langs het Engelse Tottenham Hotspur leiden. De Spurs wonnen het oefenduel in New York met 2-1.

Henry maakte in de 24e minuut de openingstreffer. In de 62e minuut zorgde Robbie Keane voor de gelijkmaker. Tien minuten later tekende Gareth Bale voor het winnende doelpunt van de Spurs.

Henry verhuisde van FC Barcelona naar de New York Red Bulls. Hij tekende in Amerika voor 4,5 jaar. Het was zijn eerste optreden sinds het debacle met Frankrijk bij het WK in Zuid-Afrika. "Het was een geweldige eerste wedstrijd", keek Henry terug op zijn Amerikaanse debuut.

599e homerun voor Rodriguez

Honkballer Alex Rodriguez heeft in de wedstrijd van de New York Yankees tegen Kansas City Royals de 599e homerun in zijn loopbaan geslagen.

Hij komt hiermee weer dichter bij een nieuwe mijlpaal: hij kan binnenkort de zevende speler in de major league worden die de grens van 600 bereikt.

Als hem dat op korte termijn lukt kan Rodriguez, die dinsdag 35 jaar wordt, dit aantal als jongste speler ooit achter zijn naam schrijven. A-Rod, zijn bijnaam, bracht zijn totaal aantal homeruns van dit seizoen op zestien.

'Vermijd contact met schapen'

Mensen moeten zoveel mogelijk uit de buurt blijven van schapen. In de wol van de dieren zitten bacterieën die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Dat stelt de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) in een donderdag verschenen advies.

Het gaat onder meer om de Q-koortsbacterie, die bij mensen kan zorgen voor griepverschijnselen, maar ook voor ontsteking van longen, lever en hartkleppen. Een andere schapenbacterie kan bij zwangere vrouwen voor een miskraam zorgen.

De VWA raadt schapenscheerders en andere mensen die met schapen werken, daarom aan een mondmasker te dragen. Zwangere vrouwen zouden niet met schapen moeten werken. Verder vindt de VWA dat 'contact van burgers met schapen zoveel mogelijk moet worden voorkomen'.

Ook in onbehandelde wol kunnen de bacterieën voorkomen. Ook hiervoor moet het publiek worden gewaarschuwd, stelt de VWA. Daarnaast moet onbehandelde wol altijd goed worden verpakt en van een waarschuwing worden voorzien.

Bijna vierduizend 'DNA-weigeraars' zoek

Justitie en politie zoeken 3858 veroordeelden die nog wangslijm moeten afstaan voor een DNA-test. Onder deze groep zijn ook veelplegers en veroordeelden voor zeden- en geweldsmisdrijven. Dat schrijft het Nederlands Dagblad vrijdag op basis van gegevens van het Parket Generaal van het Openbaar Ministerie.

Justitie noemt het aantal 'DNA-weigeraars' niet hoog, afgezet tegen de groep die wel meewerkt. De veroordeelden worden formeel wel gezocht, maar wegens capaciteitsgebrek bij de politie zou er nauwelijks actief op hen worden gejaagd.

Volgens het OM gaat het niet om gevaarlijke types. Bij potentieel gevaarlijke misdadigers wordt direct als ze in voorlopige hechtenis zitten DNA afgenomen. De weigeraars zijn vaak veroordeeld voor lichte vergrijpen. In sommige gevallen zijn er praktische redenen voor hun weigering, zoals ziekte, tijdgebrek of vakantie.

In 2005 werd een wet van kracht die veroordeelden van zeden- en geweldsmisdrijven verplicht DNA af te staan voor in de landelijke databank. Dit materiaal wordt vergeleken met andere zaken. Sinds mei geldt de wet voor alle delicten waarvoor de rechter voorlopige hechtenis kan opleggen.

Schleck naar Boxmeer en Stiphout

Andy Schleck zal daags naar de Tour de France al weer in actie komen. De Luxemburgse nummer twee van het klassement en ritwinnaar op de Tourmalet zal op 26 juli in Boxmeer te bewonderen zijn, waarna hij een dag later in Stiphout zal rijden. Begin augustus zal hij rijden in Roosendaal en in Surhuisterveen.

Robert Gesink zal bij de twee laatstgenoemde wedstrijden ook in actie komen. De Rabobank-renner zegde eerder al toe om in Stiphout, Chaam en Oostvoorne aan de start te verschijnen. Tweevoudig ritwinnaar Alessandro Petacchi tenslotte zal op 29 juli in Wateringen in actie gaan komen.

Duizenden Jehova's bijeen in Utrecht

Duizenden Jehova's getuigen uit het midden van het land zijn vrijdag bijeen voor een driedaags congres in de Utrechtse Jaarbeurs.

Op het programma staan vooral lezingen en discussies. Zaterdag kunnen gelovigen zich laten dopen in een Utrechts zwembad. Jehova's getuigen kennen de volwassenendoop.

De organisatie verwacht komend weekend ongeveer tienduizend Jehova's in Utrecht. Het is niet het enige congres dat de geloofgemeenschap deze zomer houdt: de Jehova's houden in totaal vijf driedaagse congressen: twee keer in Utrecht en één keer in Goes, Hengelo en Den Bosch.

De organisatie verwacht dat er ongeveer 50.000 bezoekers op de bijeenkomsten in het land zullen afkomen, niet alleen Jehova's maar ook andere geïnteresseerden. In Nederland wonen ongeveer 31.000 Jehova's getuigen verdeeld over 397 gemeenten.

Man rijdt in op politieagent in Zoetermeer

Een politieagent heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een motorrijder op de Zambezistroom in Zoetermeer in zijn been geschoten. De man was kort daarvoor met hoge snelheid op een andere agent ingereden. Zowel de politieagent als de motorrijder zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Dat maakte de politie bekend.

De agenten waren op een melding afgekomen waarin gerept werd van een mogelijke schietpartij in de buurt van de Zambezistroom. Op de plek des onheils stuitten de agenten echter op een motorrijder die met hoge snelheid op hen af kwam rijden. De bestuurder van de motorfiets reed vervolgens vol in op één van de agenten, die daardoor zijn been brak.

Zijn collega trok daarop zijn dienstwapen en schoot de motorrijder in zijn been, waarna hij hem kon aanhouden. Of de man iets met de melding van eerder in de nacht te maken had, wordt nog uitgezocht door de politie.

Dode na val van spookhuis Tilburg

Op de kermis in Tilburg is donderdagnacht een man om het leven gekomen door een val van het spookhuis. Getuigen hoorden een klap en vonden het slachtoffer, dat ter plaatse aan zijn verwondingen bezweek. Dat zegt een woordvoerder van de politie.

Het spookhuis was al twee uur gesloten toen de man er rond 03.00 uur vanaf viel. Hoe de man op de attractie is geklommen en wat hij daar deed is onduidelijk.

De politie heeft schermen neergezet om nieuwsgierigen het zicht op de plek van het ongeluk te ontnemen. De getuigen zijn volgens de politie erg emotioneel. Ze zijn ter ondersteuning meegenomen naar het bureau.

BP moet evacueren vanwege storm

De Amerikaanse autoriteiten hebben donderdagavond (lokale tijd) opdracht gegeven de meeste schepen en platformen die betrokken zijn bij de operatie rondom de kapotte boorput in de Golf van Mexico, te evacueren wegens de naderende storm Bonnie.

De afsluitkap van de beschadigde boorput blijft zitten, aldus de Amerikaanse coördinator van de rampbestrijding Thad Allen, ook wanneer bij een totale evacuatie niet meer kan worden gecontroleerd op eventuele lekken.

De Amerikaanse regering en het olieconcern BP waren eerder op de dag al begonnen met de evacuatie van een deel van de schepen. De werkzaamheden aan de vervangende boorput waren al stilgelegd wegens het naderende noodweer, dat naar verwachting zaterdagochtend plaatselijke tijd arriveert. Een tweede tropische storm is op komst.

Maar er was donderdag ook enig goed nieuws. De autoriteiten hebben een derde van het gebied in de Golf van Mexico dat door de olieramp was afgesloten voor de visserij, weer vrijgegeven.

Derde dag Vierdaagse nekt 843 wandelaars

De derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse telde 843 uitvallers. De derde dag is prima verlopen. Er hebben zich geen incidenten voorgedaan, meldt een woordvoerder van het evenement donderdag.

Vorig jaar vielen op de derde dag 934 deelnemers uit. Het jaar daarvoor waren dat er 1157. De woordvoerder van het evenement denkt dat er dit jaar minder mensen uitvielen vanwege het 'fantastische wandelweer'. "Het was niet te warm en er viel geen regen."

Na woensdag waren nog 37.545 wandelaars over. Vrijdag worden 36.702 deelnemers aan de start verwacht. Vrijdag is de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse.

Honderd jaar oude whisky ontdooid

Een krat met Schotse whisky, die meer dan een eeuw zat vastgevroren in het ijs van Antarctica, wordt in een museum in Nieuw-Zeeland langzaam ontdooid. Niet om te proeven, maar om te analyseren.

Het krat werd eerder dit jaar uit het ijs geborgen. Het lag met nog vier kratten whisky en brandy onder de vloer van een hut die door de Britse avonturier Sir Ernest Shackleton in 1908 was gebouwd. De andere vier kratten zijn in het ijs achtergelaten.

Volgens de directeur van het Nieuw-Zeelandse en Antarctische erfgoedfonds is de whisky nog steeds vloeibaar. "Toen de jongens het optilden, zeiden ze geklots te hebben gehoord en er hing een whisky-geur in de vriezer," zei hij.

De Schotse distilleerderij Whyte & Mackay, die tegenwoordig in het bezit is van de merknaam Mackinlay -het merk whisky dat in het krat zat-, lanceerde de operatie om het krat uit het ijs op te diepen. Het bedrijf wil de whisky analyseren en het oude merk eventueel opnieuw op de markt brengen.

'Koningin drukt te groot stempel op formatie'

Koningin Beatrix drukt een te groot stempel op het proces van de huidige kabinetsformatie. Dat stelde staatsrechtkenner Peter Rehwinkel donderdagavond in het tv-programma NOVA.

Volgens Rehwinkel (PvdA), die ook burgemeester van Groningen is, schuift de koningin steeds haar eigen vertrouwelingen naar voren. Eerder tijdens de formatie deed ze dat door Herman Tjeenk Willink, vicepresident van de Raad van State als informateur te benoemen. Daarmee negeerde ze het advies van de eerste informateur, Uri Rosenthal. Die stelde in zijn eerste advies dat het raadzaam was om een of twee informateurs van PvdA- en/of VVD-huize te benoemen.

Nu heeft ze een andere vertrouweling, minister van Staat Ruud Lubbers, als informateur aangesteld. "Dit kan haar kwetsbaar maken", beschouwde de deskundige. "Zeker als ze, zoals Lubbers deed, zo uit de school gaan klappen."

Lubbers gaf donderdag voor aanvang van zijn consultatieronde met fractievoorzitters een persconferentie. Daarin zei hij onder meer dat de koningin het 'een waagstuk' vindt om VVD-leider Mark Rutte het voortouw in de formatie te geven. Ze wil volgens hem niet 'haar portie maar aan Rutte' geven en hem op die manier onder druk zetten. Ook op andere momenten tijdens zijn persconferentie gaf hij een inkijkje in het gesprek dat hij voorafgaand aan zijn informatieopdracht met de koningin had gevoerd.

Rehwinkel noemt deze openbaarheid opmerkelijk. "Het leek wel of de deur van het paleis open was blijven staan. Ik weet niet of de koningin daar blij mee is."

Voorafgaand aan de aanstelling van Lubbers verwachtten een aantal Binnenhof-watchers dat Rutte, als leider van de grootste partij, een kans zou krijgen om een kabinet te smeden. Door de openheid van Lubbers wordt duidelijk dat de koningin dat nu nog niet opportuun acht.

De rol van de koningin bij kabinetsformaties is in Den Haag al langer onderdeel van debat. Sommige politici en commentatoren vinden dat zij in dit proces een te grote vinger in de pap heeft.

Doden bij rel in Canadese gevangenis

Een rel in een gevangenis in het Canadese Orsainville heeft aan twee personen het leven gekost. Zes mensen raakten gewond. Dat heeft een woordvoerster van de gevangenis donderdag bekendgemaakt.

De vechtpartij, waar veertien personen bij betrokken waren, brak woensdag uit. Enkele gevangenen staken tijdens het handgemeen matrassen en kleding in brand. Nadat het vuur was geblust werden de twee lichamen van de omgekomen gedetineerden geborgen.

El Ahmadi terug op trainingsveld na knieblessure

Karim El Ahmadi is weer fit. De middenvelder van Feyenoord raakte geblesseerd tijdens de oefenwedstrijd tegen Barendrecht, maar is daar nu volledig van hersteld.

El Ahmadi moest door de knieblessure de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht (4-0) aan zich voorbij laten gaan. Zondag kan de technisch begaafde middenvelder wel weer spelen in het oefenduel met Real Mallorca.

"Tegen Barendrecht kwam ik knie tegen knie met een tegenstander en daardoor had ik wat last", zegt El Ahmadi op de clubwebsite van Feyenoord. "Ik voel me nu weer helemaal fit, maar het is nog even afwachten hoe het morgen zal gaan. Ik hoop dat ik er zondag weer bij kan zijn tegen Real Mallorca."

Been over Di Santo: "We moeten afwachten hoe het loopt"

Mario Been wil zijn selectie graag versterken met Franco di Santo van Chelsea. Tegenover RTV Rijnmond laat de trainer van Feyenoord weten dat hij niets anders kan doen dan afwachten.

"We moeten afwachten hoe het loopt. Zijn naam is besproken maar verder weet ik eerlijk gezegd niet zo veel van hem af", zegt Been tegenover RTV Rijnmond.

De aanvaller zou op huurbasis over moeten komen. "Leo Beenhakker heeft veel contacten met dat soort clubs die heel veel spelers tot hun beschikking hebben. En zo moeten wij kijken of we daar iemand weg kunnen halen. Maar er zijn ook nog andere opties."

Di Santo (21) kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Blackburn Rovers. In 22 wedstrijden scoorde hij slechts één keer en keerde vervolgens terug bij Chelsea.

Pranjic denkt niet aan vertrek bij Bayern

Danijel Pranjic maakte vorig seizoen de overstap van sc Heerenveen naar Bayern München. In zijn eerste seizoen speelde hij niet veel, maar kende wel veel successen met de club.

Pranjic had niet vaak een basisplaats in de ploeg van trainer Louis van Gaal. De Kroaat weet dat het komend seizoen lastig zal worden, maar: "Ik zal vechten voor mijn positie in het eerste elftal", zegt hij tegenover TZ.

Op het middenveld moet hij de concurrentie aangaan met Mark van Bommel, Bastian Schweinsteiger en Anatoly Tymoschuk. "Ik weet dat Mark en Bastian vorig seizoen goed gespeeld hebben samen en een goed WK achter de rug hebben. Toch ben ik niet bang en wil ik alles geven om te gaan spelen."

Aan een vertrek denkt Pranjic niet. "Ik wil hier spelen. Mensen moeten niet vergeten dat het om FC Bayern gaat en dat is een grote naam in het voetbal. Zelfs wanneer je bij deze club op de bank zit, krijg je nog de aandacht van bondscoaches."

[Tour] "Schleck is nerveuzer en maakt meer fouten"

Alberto Contador is een terechte winnaar van de Tour de France. De Spanjaard, die de Tour al twee keer won, heeft meer ervaring dan Andy Schleck en rijdt een betere wedstrijd. Dat zei vijfvoudig tourwinnaar Miguel Indurain tegen Novum Nieuws. "Schleck is nerveuzer en maakt meer fouten", vindt de Spaanse legende. "Maar Schleck is een prima kerel voor de toekomst."

Indurain, die donderdag in de koers aanwezig was, zag Schleck en Contador vechten om de gele trui. "Het is een erg interessante Tour. Schleck en Contador rijden beiden fantastisch. Het zijn goede klimmers", zei de man die van 1991 tot 1995 het geel naar Parijs bracht. "Ik ben benieuwd hoe ze in de tijdrit gaan rijden."

Schleck zei donderdag dat hij nog kansen ziet om de Tour alsnog te winnen. Indurain, een meester in de strijd tegen het uurwerk, geeft Contador toch een betere kans. "Het kan alle kanten op, maar normaal gesproken is hij sterker in de tijdrit."

Pelikaan Blauwerick gevangen in Den Oever

Een tweede pelikaan die eerder ontsnapte uit Safaripark Beekse Bergen is teruggevonden. De vluchtpoging van dit dier, Blauwerick genaamd, eindigde donderdag in een schuur van een boer in Den Oever, meldt een medewerker van het park. Medewerkers zijn donderdagavond op weg naar de boer om de pelikaan op te halen.

Maandag kwam de eerste ontsnapte pelikaan, Roderick, op eigen houtje terug naar het park. Blauwerick maakte het het safaripark wat moeilijker. De watervogel werd onder meer gespot in Den Bosch, Scheveningen en Amsterdam, om vervolgens langs een drukke weg in Den Oever te gaan zitten, vertelt een woordvoerder.

De politie besloot op advies van het safaripark het dier daar weg te jagen. Veel automobilisten die de pelikaan zagen, stopten om foto's te nemen, wat voor gevaarlijke situaties zorgde. De pelikaan ging vervolgens een schuur van de boer binnen. De boer heeft de deur dicht gedaan en Blauwerick een veetruck ingejaagd.

De enige pelikaan die nu nog op vrije voeten is, is Groenerick. Die bevindt zich mogelijk in Antwerpen, waar vogelaars hem zouden hebben gezien. "Maar ze hebben geen foto's genomen, dus we weten het niet zeker", vertelt de medewerker.

De dieren maken deel uit van een roofvogelshow van het park, waar ze de uitsmijter voor vormen. Zaterdagochtend bleken de dieren verdwenen. De drie watervogels zijn broers van elkaar. Ze danken hun namen aan de ringen die ze dragen. De een draagt een rode, de tweede en blauwe en de derde een groene ring.

Oranjepastoor Paul Vlaar mag blijven

Oranjepastoor Paul Vlaar mag terugkeren naar zijn parochie in Obdam. Hij mag echter twee maanden lang geen pastorale werkzaamheden uitvoeren. Dat is de uitkomst van een overleg tussen het parochiebestuur en bisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam Jos Punt, meldt een woordvoerder van het parochiebestuur donderdag.

Het parochiebestuur had het voldoende gevonden als Vlaar een maand zijn pastorale werk neer moest leggen, zegt de woordvoerder. "Wij vonden dat hij niet zo'n zware straf had verdiend, maar het is natuurlijk uiteindelijk aan de bisschop."

Vlaar moet van de bisschop een maand doorbrengen in een klooster. Wat hij doet met de andere maand, moet hij zelf weten. Het parochiebestuur meldt blij te zijn dat Vlaar in Obdam blijft. "Maar Paul vindt het wel heel zwaar dat hij twee maanden lang geen pastorale werkzaamheden mag uitvoeren."

Vlaar werd geschorst nadat hij in Obdam in een oranjemisgewaad een mis hield die in de ogen van het bisdom te veel in het teken van Oranje en te weinig in het teken van de eucharisatie stond. De schorsing leidde tot veel ophef. Op Hyves werd een pagina opgericht om Vlaar een hart onder de riem te steken, waarbij zich duizenden mensen aansloten.

Bisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam Jos Punt schreef maandag in een brief aan de gelovigen in zijn bisdom dat Vlaar veel te ver was gegaan. Volgens hem is het prima als een parochie het 'Oranjegevoel' gebruikt om in de eigen gemeenschap saamhorigheid te beleven. Een oranje vlag in de kerk is geen probleem, evenals het inspelen op de actualiteit in de preek of voorbede, schreef hij. Maar Oranjepastoor Paul Vlaar heeft de eucharistieviering ondergeschikt gemaakt aan voetbal en dat ging te ver.

Venezuela verbreekt banden met Colombia

Venezuela verbreekt de diplomatieke betrekkingen met buurland Colombia. Dat heeft de Venezolaanse president Hugo Chavez donderdag gezegd. Chavez is kwaad omdat Colombia vindt dat de president guerilla's een thuishaven biedt.

Chavez zei zich gedwongen te voelen de banden te verbreken omdat Colombia zegt dat hij onvoldoende heeft ondernomen tegen linkse FARC-rebellen die zich op Venezolaans grondgebied zouden schuilhouden. Donderdag werden foto's van hun kampen verspreid.

Tijdens een vergadering van de Organisatie van Amerikaanse Staten in Washington presenteerde de Colombiaanse ambassadeur Luis Alfonso Hoyos foto's, video's, getuigenverklaringen en kaarten van wat rebellenkampementen zouden zijn. Volgens Hoyos houden zo'n vijftienhonderd opstandelingen zich schuil in Venezuela.

De Venezolaanse minister van buitenlandse zaken Nicolas Maduro kondigde aan dat zijn regering de ambassade in Bogotá heeft gesloten. De Colombiaanse ambassadeur in Caracas is opgedragen Venezuela binnen 72 uur te verlaten.

Volgens Chavez gebruiken de Verenigde Staten Colombia om Venezolaanse pogingen tot regionale integratie te ondermijnen. Het bewijsmateriaal van de Colombiaanse ambassadeur is onbetrouwbaar, zei hij, en de Colombiaanse president Álvaro Uribe is 'tot alles in staat'.

Werkstraf na groot ongeval Wassenaar

De bestuurder van een stationcar die in oktober vorig jaar in Wassenaar over de kop sloeg is donderdag veroordeeld tot 240 uur werkstraf en een rijontzegging van drie jaar opgelegd. Bij het ongeluk met de wagen, waarin zeven jonge mensen zaten, kwamen twee inzittenden om het leven.

Het ongeval vond 3 oktober plaats op de Landscheidingsweg. De omgekomen man en vrouw, beide 18 jaar, zaten in de achterbak van de auto, waar geen bank of zitplaatsen en geen gordels aanwezig waren.

De toen 18-jarige bestuurder, die pas sinds enkele weken zijn rijbewijs had, heeft volgens de rechtbank in Den Haag welbewust een onnodige korte stuurbeweging gemaakt. Hierdoor ontstond een zogenoemde overstuursituatie, waarop de auto over de kop sloeg.

Het rijgedrag van de bestuurder was in de ogen van de rechter 'aanmerkelijk onvoorzichtig', zeker omdat de auto zwaarbeladen was en in de achterbak twee personen zonder bank en gordel zaten.

Lagere straf voor crime passionel

Een man uit Hoogeveen heeft donderdag in hoger beroep een twee jaar lagere celstraf gekregen voor het doden van de nieuwe partner van zijn ex-vriendin. De rechtbank in Assen veroordeelde hem in december 2008 nog tot tien jaar cel, maar het gerechtshof in Leeuwarden heeft daar een gevangenisstraf van acht jaar van gemaakt.

Het hof komt tot een lagere straf omdat het geen moord, maar doodslag bewezen acht. De verdachte en de vrouw hebben samen drie kinderen. Nadat de relatie tussen de dader en zijn vriendin strandde, kreeg de vrouw een nieuwe vriend. De man kon dat moeilijk verkroppen.

De spanningen tussen de drie liepen in de maanden daarna op, waarna de man in de nacht van 4 op 5 september 2008 met een doorgeladen pistool in zijn broeksriem zijn rivaal opzocht en hem van dichtbij doodschoot. De vrouw was getuige van de fatale schietpartij.

Een aantal uren na het schietincident werd de dader in het Overijsselse Vroomshoop aangehouden. Bij zijn arrestatie werd het moordwapen gevonden. De man bekende de moord enkele weken na zijn arrestatie, maar beweerde voor het hof dat sprake was van noodweer. Het hof gelooft daar echter niets van.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.