Fl 80.000 boete dreigt voor BB

Joost ([Efink])
Het Commissariaat voor de Media dreigt Veronica met een boete van 80.000 gulden wegens sluikreclame tijdens het programma Big Brother. Het commissariaat zegt dat diverse keren producten als bier, hamburgers, boeken en pizza's duidelijk in beeld zijn geweest en aangeprezen. En dat is volgens de Mediawet verboden.

De zaak dient op 13 januari, en daar mag Veronica zich komen verdedigen. Daarna wordt een definitief besluit genomen, er is dus al gedreigd met een boete van maar liefst 80.000 piek. "Veronica mag producten in een normale context tonen maar in Big Brother bepalen producten van de sponsors inmiddels wat er gebeurt en wat er getoond wordt. Dat doet Veronica met het oogmerk reclame te maken", aldus een van de toezichtshouders van de CvdM. Volgens het Commissariaat hadden de overtredingen door andere cameravoering makkelijk voorkomen kunnen worden.

Overigens heeft het Commissariaat 'The Young One' meteen gewaarschuwd: als er in de resterende uitzendingen nog meer sluikreclame wordt gemaakt zal de boete hoger uitvallen.

Wordt vervolgd...