Het nutteloze feitje van de dag: van zwarte schapen tot de FC

Terug van weggeweest! Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus daarom terug van weggeweest voortaan voor jullie weer elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Groot feest in Almere onlangs, Almere City FC wist na winst op FC Emmen te promoveren naar de Eredivisie. De nieuwbakken Eredivisionist heeft een geschiedenis die veel ouder is dan de stad waarin ze nu speelt. De oorsprong van de voetbalclub ligt in Amsterdam waar de club onder andere de fameuze naam 'de Zwarte Schapen' droeg. Door verhuizingen en fusies veranderde de club regelmatig van naam en dat stopte niet toen dat club neerstreek in Almere.

Na de verhuizing in 1995 werd in 1997 de naam van de toen nog amateurclub veranderd in Sporting Flevoland. In 2000 sloot de voetbalclub zich aan bij het Omnisport-project, dat diverse sporten clusterde in Almere, en zo veranderde de naam in FC Omniworld. Onder die naam trad de club in 2005 ook toe tot het betaalde voetbal. In 2010 was het wederom tijd voor een naamswijziging. Nadat het Omnisport-project was mislukt werd de voetbalclub omgedoopt tot Almere City FC, de naam die het nog altijd draagt. Maar laten we eerlijk zijn, het mooiste zou zijn als de naam 'de Zwarte Schapen' terug zou keren.