Goedemorgen

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een van onze voormalige koloniën.

Het staat ieder volk vrij, de regering te kiezen die het wenst. Dat geldt dus ook voor de Surinamers. Maar dat neemt niet weg, dat het zeer zorgwekkend is, dat een volk willens en wetens massaal stemt op een veroordeelde drugssmokkelaar en verdachte van massamoord. Zorgwekkend, dat een volk stemt op Desi Bouterse, iemand die met allerlei politieke machtsspelletjes zijn moordproces traineert, en nu op basis van politieke onschendbaarheid probeert, zijn vervolging te ontlopen. Een volk dat massaal op zo iemand stemt, is een asociaal volk, dat rechteloosheid hoog in het vaandel draagt. Temeer daar de tegenstander van Bouterse er de afgelopen jaren in is geslaagd, de economie en daarmee de welvaart van het land te laten groeien met zo’n 5 procent per jaar.

Het is nu aan de overige politieke partijen om de NDP van Bouterse uit de regering te houden.

En kan de Nederlandse regering mij even bevestigen, dat indien Bouterse’s NDP toch deel gaat uitmaken van de Surinaamse regering, alle ontwikkelingshulp en economische samenwerking onmiddellijk wordt stopgezet. Want met een gangster als regeringsleider doet een fatsoenlijk land geen zaken.