Vijf gametips voor de maand augustus

2. Naraka: Bladepoint

Als er een genre is dat ondertussen zoveel matige klonen heeft, dan is het wel Battle Royale. Als er weer eens een nieuwe wordt aangekondigd zijn de reacties meestal ook van “meh, weer een”. En vaak is dat ook terecht. Naraka: Bladepoint belooft toch wat dingen anders te doen, waardoor het in ieder geval opvalt tussen de enorme berg met Battle royale-games. Langzame gameplay? Campers die je opwachten met hun sniper om je te one-shotten? Bouwen van objecten? Niet in Naraka.

In Naraka: Bladepoint kies je een van de vele verschillende personages met elk weer verschillende skills. Iedereen heeft een grappling hook zodat je snel alle soorten terrein kunt bewegen. En dat landschap mag gezien worden, want grafisch is de game een pareltje. Jezelf door bossen of bergen verplaatsen, dat kosten weinig tijd, je moet alleen niet te veel de graphics bewonderen. Het is ook meteen een wapen, je kunt je tegenstander ermee stunnen en jezelf naar ze toe trekken. Dan begint het feest pas.

De game legt namelijk de nadruk op melee-skills met sumarai-zwaarden. Er zijn geen sluipschutters die je neerschieten voordat je ze überhaupt gezien. Hoewel er wel van afstand aangevallen kan worden, is het niet eenvoudig om een speler met bijvoorbeeld pijl en boog te raken terwijl ze over de map rennen. Door je actie zou je wel eens ontdekt kunnen worden en doodgeslagen worden. En er zijn zelfs klassen die in een Orochi kunnen veranderen om iemand kapot te meppen met hun enorme vuisten.