Binnenkijken in het epische Disney's Hotel New York - The Art of Marvel

Onlangs heeft het vernieuwde Disney's Hotel New York - The Art of Marvel in Disneyland Paris haar deuren mogen openen. In dit hotel wordt de kunst die al jaren te zien is in de vorm van Marvel comics gevierd op een grootse manier. Alle 560 kamers zijn vernieuwd in Marvel-thema, het zwembad heeft een frisse look gekregen en er zijn zelfs verschillende mogelijkheden om zelf een superheld te worden. Daarnaast worden door het gehele hotel de helden achter de stripboeken van Marvel geëerd. FOK! mocht een kijkje gaan nemen en zelf ervaren hoe het is om te verblijven in dit epische hotel.

De eerste blikvanger is de volledig gerenoveerde lobby, waarbij het voelt alsof je in een typisch New Yorkse kunstgalerie binnenkomt. Gasten worden verwelkomd door tien hoge zuilen met daarin de Avengers gegraveerd en drie Iron Man-pakken die zijn opgesteld in een hoge vitrine. Ook Captain America is niet vergeten en zijn schilden zijn ook te bewonderen. De hoge plafonds en brede muren ademen de Big Apple op zijn meest stijlvol. Daarnaast bevindt zich grenzend aan de lobby een boetiek waar exclusieve merchandise van het hotel kan gekocht, maar ook voldoende Marvel-speelgoed staat opgesteld in de schappen. 

Wanneer je binnenkomt in de kamer waan je je direct in de wereld van Marvel. Alhoewel er subtiel hints zijn aangebracht is de verwijzing naar superhelden wel gelijk duidelijk in de vorm van schilderijen van - in ons geval - Black Panther en Captain Marvel. De gehele look is gebaseerd op de loft van Tony Stark uit de Iron Man-films en dat is onder andere te merken aan de strakke vormgeving met zwart en rood als hoofdkleuren. De televisie is weggewerkt in de muur en daardoor valt die ook niet direct op. Een welkome toevoeging is de mogelijkheid om via de Chromecast optie onder andere Youtube, Netflix en Disney+ te streamen naar de televisie. Daarnaast kan je door middel van hele duidelijke knopjes, waar andere hotels een voorbeeld aan kunnen nemen, alle lampen in de kamer apart en tegelijk bedienen. Hier valt ook weer op dat de lampen een Avengers-gevoel opwekken. 

Zelf een superheld worden? Dat is mogelijk in het Super Hero Station, waar verschillende sleutelscènes uit de bioscoopfilms zijn opgesteld als photo opportunity. Zo is het onder andere mogelijk om in de slaapkamer van Spider-Man jezelf ondersteboven te zien hangen, kan je de magie van Doctor Strange nabootsen en is er de kans om jezelf op te laten nemen in de collectie van de Collector. Het Super Hero Station is een ervaring die past in het complete plaatje van het hotel en biedt een extra dimensie voor zowel fans van de comics, fans van de bioscoopfilms en zelfs voor de niet-fans. 

Ook voor de kleintjes is er genoeg te doen. Naast dat er, zelfs in coronatijd met voldoende afstand, meet-en-greets worden georganiseerd met onder andere Spider-Man, is er ook voor kinderen de kans om zelf een striptekenaar te worden in de Marvel Design Studio. De voormalige Kids Club is omgebouwd tot tekenstudio en hier kunnen jonge kunstenaars aan de slag om zelf de Marvel tekenkunst onder de knie te krijgen. Ook hangen er televisies zodat ondertussen genoten kan worden van wat Marvel tekenfilms. Als de kleintjes dus al snel klaar zijn bij het ontbijt is dit dé kans om ze wat extra entertainment te bieden. 

Niet alleen de Kids Club heeft een nieuwe look gekregen. Ook het zwembad is volledig vernieuwd met de metro in New York als grootste inspiratiebron. De Metro Pool heeft een binnen- en een buitenzwembad met verwarmd gedeelte. Op de plafonds pronken de namen van verschillende grote metrostations waarop de look gebaseerd is. Er zijn meer verkleedruimtes en ook is de aanlooproute aangepast, zodat er sneller genoten kan worden van een frisse duik of een warm bad. 

Een echt schot in de roos zijn de bars en restaurants. Er zijn twee bars en twee restaurants die ieder hun eigen look en invulling hebben. Allereerst het Downtown en Manhattan Restaurant; dit zijn de plekken waar kan worden ontbeten, geluncht en gedineerd. Beide restaurants hebben ieder hun eigen blikvanger. Zo valt in het Downtown restaurant gelijk op dat dit de plek is waar de meeste Marvel-kunst per vierkante meter te vinden is. De muren worden gesierd door reusachtige panelen met schetsen van de verschillende helden. De keuken is zo opgesteld dat er onder andere ruimte is voor gerechten die zijn gebaseerd op de New Yorkse wijken Little Italy en Chinatown. Wanneer het Manhattan Restaurant binnen wordt getreden schiet gelijk de enorme kroonluchter in het oog, waarbij de gedachte van Asgard geen gekke is. En ben je moe van een drukke dag in de parken? Dan zijn de Bleecker Street Lounge en de Skyline Bar uitermate geschikt om neer te ploffen met een drankje. In de laatstgenoemde bar voelt het alsof je zit te genieten van de skyline van New York, waarbij het zomaar kan voorkomen dat er een held voorbij vliegt.

Ook een nieuwe toevoeging is de Hero Training Zone, een gigantische sportzone waar je jezelf kan opleiden tot krachtige superheld op verschillende  sportfaciliteiten die zijn geïnstalleerd. Het is ook mogelijk om een worp te wagen op het basketbalveld, je te focussen op de ochtendfitness, of helemaal tot rust te komen in een speciale yogazone. Interessant detail is dat alle toestellen en faciliteiten zo zijn aangepast dat ook daadwerkelijk iedereen er gebruik van kan maken. 

Kortom, in dit vernieuwde hotel staat de kunst van Marvel centraal en krijgen de gasten ook een unieke ervaring voorgeschoteld. Er is aan alle details gedacht en er kan dan ook gesproken worden van een uitermate succesvolle verbouwing. De kamers zijn fris, de faciliteiten aangepast aan de huidige tijd en het hotel biedt genoeg entertainment voor mensen met of zonder kinderen. Je blijft je in elke gang vergapen aan de verschillende kunstwerken en enorme weergaves uit de comics; een echte viering van The Art of Marvel dus. 

We lieten natuurlijk niet de kans lopen om jullie op beeld mee te nemen in dit hotel. Enthousiast geworden na het lezen van ons artikel over de heropening van Disneyland Paris of na het zien van de video? Een verblijf in Disney's Hotel New York - The Art of Marvel is hier te boeken.